-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
growler
őstag
válasz
kelna91 #8517 üzenetére
Elég a heti trim. Azért is jó, mert ha véletlenül törölsz valamilyen pótolhatatlan
fájlt/adatot, akkor van időd a visszaállítására. (Ha lefut a trim, az visszaállíthatatlanná
tesz minden törölt adatot.)
Régen, mikor még kis méretűek voltak az SSD-k (32-64GB) volt egy ilyen ajánlás:
fstrim futtatásának gyakorisága, az SSD foglalt területének függvényében:
85% \- 100% | Hourly
60% \- 84% | Daily
31% \- 59% | Weekly
0% \- 30% | Monthly
Az SSD optimális működése szempontjából lényeges hogy:
"Hagyj üres helyet az SSD-n, hogy „tudjon lélegezni”, gyorsabb és hatékonyabb lesz a működése, ha van némi szabad hely, ahol az adat átcsoportosításokat el tudja végezni."
Alapértelmezetten minden SSD-n van kb. + 7% olyan szabad terület, amelyet csak az
SSD vezérlője lát - ezt Te nem is tudod használatba venni..
De az soha nem árt ha ez a 7% még valamennyivel kiegészül. -
törölt tag
válasz
kelna91 #8494 üzenetére
Elvileg detektálja magától, de ettől függetlenül én meg szoktam adni az ssd opciót.
Viszont az autodefragot nem használom. Ha sok kicsi (64 KiB) fájl írásáról van szó, akkor hasznos, különben többet árt mint használ. Érdemesebb manuálisan kiadni, ha szükséges 'btrfs filesystem defragment -rvf /csatolás'.
TRIM pedig inkább ütemezett fstrim, ahogy urandom kolléga írta.
Ezen kívül én használom a tömörítést (zlib), remekül működik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Gyermek PC játékok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest