- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
F34R
nagyúr
válasz
teleahocipöm #6526 üzenetére
Regebbi kernel, esetleg regebbi Chromium ami a taroloban megtalalhato meg, vagy Chromiumra epulo bongeszok esetleg... A kilepes ilyen dolog miatt lehet, pl Firefox legujabb is lepegetett mar ki random, OS-tol fuggetlenul.
-
-
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
válasz
attilav2 #6252 üzenetére
xf86-s csomagok a Xorghoz kellenek driver szinten.. Mesa az egy 3D grafikus konyvtarcsomag... Mondjuk ha van amdgpu akkor felesleges az ati, hacsak nem valami nagyon legacy kartyad van.. Wayland ala is ugyanugy kell a grafikus driver, csak ott nem az X indul hanem a Wayland server. Viszont wayland alatt ne nagyon akarj jatszani mert a legtobb a Xorg-ra repul ra.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
attilav2 #6205 üzenetére
Meg mindig nem ertem miert kell neked az a chromium valtozat.... vaapi egy olyan szabvany amit mar legtobb lejatszo is dobott... legutobb az mpv. Ezt akkor tudom elkepzelni ha nouveau-s legacy GPU-d van meg. Archon egyebkent van AUR-ba csomag ra amit nem kell fordigatni... chromium-vaapi-bin
-
F34R
nagyúr
-
F34R
nagyúr
van ha aktiv az xsel, vagy xclip.. egyebkent meg nincs.. [link] meg ugyszint akkor tudod hasznalni ha a terminal emulatorban van clipboard tamogatas. egybkent guirol terminalba siman ment eddig is, vica versa voltak gondok. A gvim meg egy gui-s frontend extrakkal. Nem is kerdes, hogy ezert mukodnek benne az altalad emlitett dolgok. Nalam ez valtozo mi van fent, legendas Distro hopper vagyok.
-
F34R
nagyúr
Ha mar temanal vagyunk a pf kernel-t jobbnak talalom.
ugye ott van BFQ es MuQSS az uj governor. Azt elmondana nekem valaki hogy kernelt hogy tudok forgatni hogy initramfs nelkul be is toltse a grub? -
F34R
nagyúr
Sracok...
A leforditott kernel nem akar betolteni initramfs nelkul, a grub command line-be is helyesen van berakva init=/sbin/runit-init
Cseszik mukodni. Valakinek tapasztalata?Errol volna szo [link]
-
F34R
nagyúr
F2FS-t ki hasznalt mar innen ? grub nem akarja a filesystemet felismerni. a boot szeparalva van ext3-ra.
a rootfs es a home f2fs.
(#3508) bob.zxr
Hogy lehet mar ilyet kijelenteni?
-
F34R
nagyúr
Szerintem ez okozhatja a legnagyobb promblemat. Szerintem hasznalj csak egy meghajtot.
Catalyst nem megy fel? En ezt hasznaltam egy melos AMD Apu-n Pl: [link] majdsudo vim /etc/mkinitcpio.conf
MODULES reszhez tedd be az fglrx-t majd
sudo mkinitcpio -p linux
Majd sudo grub-mkconfig -o /boot/grub/grub.cfgreboot es ha minden igaz akkor megy a Catalyst.
-
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3366 üzenetére
Ketto van, abbol egyre emlekszem.
klicknmenu
ugyanigy
git clone https://github.com/seokbeomKim/klicknmenu.git
cp .klicknmenu.example /home/userneved/.klicknmenu
make
sudo make installmajd a FrankenWM repodba amit leszedtel.
vim config.h
es ott a EDIT THIS: commands szekcioba szurj be egy uj sort
static const char *klickcmd[] = { "klicknmenu", NULL };
Majd az EDIT THIS: mouse-based shortcutshoz egy ujabb sort pl:
{ CONTROL,Button3, spawn, {.com = klickcmd}},
ujraforgatod a FrankenWM-t
make
sudo make installNah ennek is eszembe jutott a neve.
mygtkmenu. ezt AUR-bol is fel tudod rakni, ugyanigy bindelheted az fentebb irt modszerrel, csak ertelemszeruen a klicknmenu helyere mygtkmenu, es klickcmd helyett tetszolegesen mygtkcmd legyen.
-
F34R
nagyúr
válasz
_Dumber_ #3361 üzenetére
Szoval a FrankenWM-t letoltod git-rol
En a konnyed atlathatosag kedveert csinaltam a /home/userneved ala egy konyvtarat, ahova teheted a gitrol szedett dolgokat.
Tehat valahogy igy:
mkdir /home/dumber/git-repos
majd cd git-repos es ide behuzod a FrankenWM-t
git clone https://github.com/sulami/FrankenWM.git
ezutan cd FrankenWM
cp cofig.def.h config.h
szerkeszted pl: vim config.hAtirogatod azokat a sorokat amikre neked szukseged van majd elmented szepen.
Es jojjenek a kovetkezo parancsok:make
sudo make installNetalantan valamit elhibazol a konfiguralas kozben akkor, hibat fog kiirni a forgatas kozben.
Bar-t a felso sorban a kepernyon nem fogsz talalni mint Awesome,Xmonad, dwm eseteben, hanem azt is sajat magadnak kell csinalnod.
Ezt is leirom ha netalantan van ra ingerenciad.
Szoval kell hozza a dzen csomag es a bar.
Elobbit AUR-bol le tudod szedni, a masodikat en git-rol hasznaltam
megint belepsz a git-repos mappadba majd:
git clone https://github.com/LemonBoy/bar.git
cd bar
make
sudo make installEs kellenek neked a pelda scriptek amikkel szep statusbart varazsolhatsz magadnak.
A lepes, ahogy en csinaltam.
mkdir ~/bin
Ide lemented az oldalrol szarmazo scriptet es ezt/ezeket kell futtathatova varazsolnod.
Szoval ellatogatsz ide:
https://gist.github.com/sulami/d6a53179d6d7479e0709
Majd kivalasztod amelyik neked szimpatikus, vagy majd mukodik
es a Raw-ra kattintva, jobb menu, save page as.
Johet a kovetkezo lepes.
chmod +x valasztottscripted.sh
Mivel en nem hasznalok loginmanagert ezert siman a xinitrc-ben nekem igy nezett ki:
/home/userneved/bin/valasztottscripted.sh &
exec frankenwmegyelore ennyi, meg igenyed volna az openbox szeru rigth-click extension-re akkor azt egy masik posztban megirom.
-
F34R
nagyúr
válasz
Siriusb #3336 üzenetére
Sajnos ebbol meg nem derul ki a hiba igazabol. Csak annyi hogy kernel oldalrol toltve van az xHCI ami ha jol emlekszem az usb3-hoz kell.
Amugy legacy bios van fent vagy uefi?
(#3329) spammer
Figyelj az Xmonadot epp nem neveznem minimalistanak. Ott van a bspwm az mar inkabb.
Az abszolut lightweight az a swm ehhez kell desktop manipulation tool [link]De a FrankenWM sem piskota [link]
-
F34R
nagyúr
válasz
qisqaqas #3323 üzenetére
Nalam is volt termite. sot meg st is. Utolso abszolut nem jott be kb olyan lightweight mint a xterm kicsit tobb lehetossegel bir. Termite mondjuk nem tudom miert hivja be mukodeskor a at-spi2-atk es at-spi2-core-t, meg hat a font kezelese sem epp a legkielegitobb szamomra.
DE? Viccelsz, utoljara akkor hasznaltam mikor Socket A-s Athlon XP-m volt a Mint Gnome2-s distro szemelyeben. Azota semmit.
-
F34R
nagyúr
root-al sem megy?
-
F34R
nagyúr
válasz
qisqaqas #3296 üzenetére
Akkor en is leirom a hasznaltakat mint volt Archos
Disztro: Gentoo amd64 nomultilib
Kernel: 3.14.33-gentoo
Init: OpenRC
Device manager: mdev
shell: zsh
editor: vim
audio player: mpd + ncmpcpp frontend, cmus
video player: mpv + ffmpeg
window manager: herbstluftwm
terminal: urxvt
terminal multiplexer: tmux
imager viewer: sxiv
web browser: qutebrowser, firefox
file manager: ranger, mcnagyjabol ennyi.
-
F34R
nagyúr
válasz
spammer #3285 üzenetére
Regen volt fent ugy kb egy eve, elotte rendszeresen hasznaltam. Nekem a pcmanfm-el egyetemben kezde el osszefosni magat, akkoriban felvaltha hasznaltam oket marmikor tudtam. Utanna talaltam ra a spacefm-re, de az annyira nem jott be. Most meg semmit, vagyis csak command line only. A kerdesedre a valasz IGEN.
Es azt hiszem, mar ha jol emlekszem, hogy ki kellett kapcsoljam a kepek elonezetet (preview) mert valami gebasz volt a libekkel es emiatt allandoan kilepett.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AKCIÓ! Intel Core i9 14900K 24 mag 32 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! HP ZBook 15 G6 munkaállomás - i7 9850H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD Quadro T2000 4GB WIN10
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix G731GU Gamer Noti! I7 9750H / GTX 1660TI / 16GB D4 / 512 SSD
- AKCIÓ! ASUS B460M i7 10700 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1080Ti 11GB KOLINK Observatory TG TT 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest