- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
#59070464 #4421 üzenetére
Ehhez pedig meg egy (utolso) dolgot tennek hozza. Nem csak az Android USB tethering ismeretlen az
ip link
szamara, hanem egy kulso WLAN adaptert is teljesen halottnak lat, avagy azip link
egyaltalan nem latja. Azonban ha a live session-t ugy inditom, hogy Android telefon USB kabelen keresztul csatlakoztatva van inditas elott, akkor onnantol kezdve azt is latja, ha lehuzom az UTP kabelt. Es most jon az erdekesseg. Ha a kulso WLAN adaptert utolagosan csatlakoztatom, akkor azt sem latja. Nyilvanvaloan, ha live ugy bootolok, hogy csatlakoztatva van, akkor azt is mutatna azip link
. Most azt kellene kideruliteni, hogy ezeket az eszkozoket utolagosan hogyan lehetne feleleszteni? Nem tudom milyen valtozas (milyen updatel) tortent, de ez korabban nem igy mukodott. Ha valamit utolag csatlakoztattam, azt latta a rendszer. -
törölt tag
válasz
#59070464 #4420 üzenetére
Esetleg koze lehet annak, hogy az alabbi modulokat be kell toleni?
modprobe usbnet
modprobe rndis_host
Azonban en ezt nem tudom megtenni, mert modprobe: FATAL: Module usbnet not found in directory /lib/modules/4.6.3-gnu-1 aminek lehet, hogy sejtem az okat, ami egyben egy masik kerdesem is lett volna. Jelenleg 4.6.3-as kernellel fut a rendszer, de legutobbi
pacman -Syu
utan lejott a 4.6.4. Egyelore ez csak a levegoben log. Lehet ez az USB tethering problemam forrasa? Reboot nelkul szeretnem az uj kernelt hasznalni, de nem sikerult rajonnom, hogy ezt hogyan tehetnem meg annak ellenere, hogy nem tul nehez erre a kerdesre cikkeket talalni. A reboot nelkuli kernel cserenek van esetleg valami hatranya? -
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #4397 üzenetére
Most mit jelent neked a tanulasi fazis?
Azzal nem vagy elorebb hogy minden gepinditasnal letrehozol X config fajt mindig ugyanazzal a tartalommal, mert lehet hogy ez reflexbol megy de mi van ha valtozik valami? pl masik hw mas azonositoval, es maris nem jo amit "betanultal", tudni fogod egybol hogy hol kell megnezni az ujat? nem biztos mert ez nem kellett csak akkor amikor elsonek csinaltad.
Erre inkabb azt javaslom hogy csinalj egy sajat jegyzetet amibol tudni fogod hogy mit is cisnaltal, minden masra pedig ott az internet.
Szerinted mi minden (akar ritkan) hasznalt programunknak tudjuk fejbol hogy pontosan milyen kapcsoloi vannak es azok mire jok, mik a parameterei? erre valo a help/man, vagy bonyolultabb esetben meg mindig ott van wiki/jegyzet/internet.
A sajat scriptjeimnek is elfelejtem a ritkan hasznalt kapcsoloit, pedig azokat en irtam.
Rutint a rendszer hasznalataval szerzel, pl hogy kell keresni egy man oldalon, vagy tudd hogy merre kell elindulni, a fajrendszeren (/proc /sys, stb) ha az aksirol akarsz infot kiolvasni (nem acpi hasznalataval), stb.Visszaterve root felhasznalora, ugyanannyi kockazat van benne.
-
Rimuru
veterán
válasz
#59070464 #4393 üzenetére
Live rendszer? atoll fugg mit csinalsz, ha mondjuk elkezdened felulirni a hdd-t az szivas, ha tudod mit csinalsz akkor nem gond, ha a rendszert szet is baszod akkor is egy ujrainditas utan ugyan ott vagy.
En se szoktam kulon fiokot csinalni amikor bebootolok egy arch iso-t. -
Siriusb
veterán
válasz
#59070464 #4376 üzenetére
Arra gondoltam, hogy ha ott az a 1043-as router, akkor van ott több eszköz is a belső hálózaton és át tudnál küldeni egy fájlt, mert felmerült bennem, hátha a wifi adapterrel van a hiba.
Ez a disztró egyáltalán nem használ arch repókat?
De lehet csak piszok meleg van, és össze-vissza beszélek...A pacman-nel jön egy script, a rankmirrors, nem tudom, nálad van-e. Ez a mirrorlist-ben lévő összes szervert megnézi és rangsorolja: Ranks pacman mirrors by their connection and opening speed.
Esetleg ezzel ellenőrizheted, hogy él-e egyáltalán egy server. -
Siriusb
veterán
válasz
#59070464 #4374 üzenetére
Első körben a legegyszerűbb megoldást választanám, a mirrorlistben más szervert adnék meg, a jelenlegit jegelném. Pl. nálam ezek vannak beállítva:
Server = http://archlinux.mirror.dkm.cz/pub/archlinux/$repo/os/$arch
Server = http://ftp.uni-hannover.de/archlinux/$repo/os/$archSzerk.: második nekifutásra már felfogtam, hogy ezzel is próbálkoztál.
Ha wifi-n keresztül másolsz egy fájlt másik eszközre, az nem sérül, checksum jó?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Honor 400 Lite, Honor 400, Honor 400 Pro
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
- AKCIÓ! GIGABYTE GA-Z170X-UD3 Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Törött, Hibás iPhone felvásárlás!!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged