- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Magyarított Android alkalmazások
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
-
Mobilarena
Arch Linux topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vinibali
őstag
válasz
vinibali #7813 üzenetére
szerintem ott lehet a gond, hogy tullep a dropbear-es reszen a boot es ezert dobja el a csatlakozast. egy teljes particio van cryptsetuppal titkositva, nincs alatt lvm. most azt gondolom, hogy ez igy lehet hogy nem jo, illetve valamiert hiaba adom meg a crpytdevice=UUID=* parametert, az a root=UUID=*-ot akarja felolvasni.
:: running hook [netconf]
IP-Config: eth0: ************
IP-Config: eth0: gw: ************ dns0: ************ dns1: ************
:: running hook [dropbear]
Starting dropbear
[237] Feb 14 06:50:11 Running in background
:: running hook [encryptssh]
ERROR: Failed to open encryption mapping: The device UUID=************ is not a LUKS volume and the crypto= paramater was not specified. -
eddie1978
senior tag
válasz
vinibali #5913 üzenetére
Annyival nem. Talan meg itt Arch alatt a legjobb a helyzet a video vagas teren. Win alatt meg rosszabb. Ugy latom, hogy ez a gep nem erre valo. Keves a DellE7270 ehhez. Marad a jol bevalt Arch. Talaltam egy jol megirt telepitesi leirast systemd efi bootra. Ebbol linkel a teljes telepitest bemutato cikkre. Nekem ez egyertelmubb volt mint az Arch wiki.
Win alatt nem szamoltam mennyi figyeljuk es gyujtjuk az infot rolad jovahagyast kellett elfogadni vagy visszautasitani a telepites soran. Egy oprendszer ne gyujtson semmi adatot reklamozas celbol.
Arch marad. Nem is ertem milyen elmebaj miatt probaltam ki mast. Nekem ez megfelel. -
Frawly
veterán
válasz
vinibali #5813 üzenetére
Ja, így már értem. De ez szerintem továbbra is hülyeség. Valóban, így már ártani nem árt a 6 megás eltolás (1,5×8K), de használni sem használ semmit.
Az én Crucial MX300-amban már 16K-s lapok vannak, a block erase size-t nem tudom, elő kell keresnem a pdf doksit a Micron-tól. De a sztenderd 1M-es eltolással teljesen jól megy. Igaz nem egy villám SSD, mert nem valami gyors, de nagyobb eltolással sem lenne jobb. Ennek ellenére kíváncsivá tettél ezzel a témával, legközelebb, ha particionálom, kipróbálom nagyobb eltolással.
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #5799 üzenetére
A 6 MB-os partícióeltolás rossz. A Samsung 840 EVO planár TLC-s SSD, 4K-s NAND lapokba szervezett cellákkal. 4K-s partícióeltolás kell neki. De a linuxos és modern windowsos toolok, telepítők régóta 1024K-n particionálnak, ami osztható egy csomó eltolással, így megfelel a 4K-s, 8K-s, 16K-s, stb. eltolásnak is. Ez fontos, mert a modern 3D TLC-s és 3D QLC-s SSD-k már min. 16K-s particionálást igényelnek.
Archon meg a /boot/loader/loader.conf szerkesztésével vagy az efibootmgr futtatásával be lehet állítani, hogy melyik UEFI-s bootlehetőség bootoljon default. Egyszer átállítod, a Windows utána már nem fog hozzányúlni, miután egyszer a telepítése után ezt megcsináltad. De kulturált UEFI BIOS-okban is lehet kézzel állítani a sorrendet.
Bootidőnél nem minden gépen van nyereség. Én az UEFI bootot inkább a kulturáltsága miatt szeretem, átláthatóbb, nélkülözhetővé teszi a GRUB-ot. Csak a secure boottal meg közbeláncolt extra bootmanagerekkel (GRUB) nem kell bonyolítani, az UEFI egymagában is egy bootmanager, használható systemd boottal, további bootmanager közbeiktatása nélkül. Ráadásul kényelmes is, mert Arch alatt egyszer megcsináltam az UEFI systemd bootot, és lassan már 3. éve hozzá sem kellett többé nyúlni, pedig a Win10-et és az Archot már párszor újratelepítettem azóta, de mivel az UEFI bootbeállítások az EFI partíción tárolódnak, azok nem vesznek el újratelepítéskor. MBR-nél minden újratelepítéskor telepítheted újra a GRUB-ot vagy Syslinuxot, vagy amit használsz.
-
Shyciii
veterán
válasz
vinibali #5799 üzenetére
Nálam nincs ilyen probléma az SSD-vel. Relatíve friss Kingston van, így ilyen alignment tologatás már nem érint, mint a kezdetekkor. Viszont az UEFI miatt kicsit gyorsabban bootolódna be (elvben), meg azért mégiscsak legyek kicsit korszerűbb, így megcsinálom. Meg akkor legalább kipróbálom a telepítéshez, rendszer beállításához írt scripteket
-
Shyciii
veterán
válasz
vinibali #5749 üzenetére
Azt használom (-tam, most váltottam Feh-re, ami persze konfigurálás nélkül rém fapados), de nem az a gondom, hogy nincs Xnview, hanem az, hogy az Xnviewmp QT-s csomagokat használ, mint ahogy a systemlib-es is, így nem veszi át a GTK-s rendszerek alatt a témákat (sem).
-
csixy
addikt
válasz
vinibali #5542 üzenetére
Vagy Kate editorral a /boot mappában szana-szerte garázdálkodva!
(#5543) Frawly : Köszönöm én is ezt a 3. módszert valósítottam meg.
Az enyém most így néz ki:loader.conf
default plasma
timeout 10
editor 3
plasma sdb5
cinnamon sdb2plasma.conf
title Plasma
linux /vmlinuz-linux
initrd /intel-ucode.img
initrd /initramfs-linux.img
options root=UUID=6f6f7b9a-f9ee-47c6-baed-edb18268bc70 rw quietcinnamon conf
title Cinnamon
linux /vmlinuz-linux
initrd /intel-ucode.img
initrd /initramfs-linux.img
options root=UUID=81e0e689-f7d4-455f-8679-9fc22c207308 rw quietcsináltam akármi-fallback.conf fájlokat is
-
-
vinibali
őstag
válasz
vinibali #5408 üzenetére
update: ahogy a neve is mutatja a getty mindig kell
az "Automatic login to virtual console"-os override.conf-ot kellett csak kitörölni -
BoB
Topikgazda
válasz
vinibali #5300 üzenetére
Pont erre van az offtopik: Linux felhasználók OFF topikja
colomb2: nem láttam hogy te is írtad
-
csixy
addikt
válasz
vinibali #5180 üzenetére
Kérdezném a hozzáértőket pl. colomb2 kollégát, hogy mond-e ez nekik valamit? Miért futottam 3x is bele a susnyásba az antergossal és miért sikerült egyből a manjaro telepítés?
[pista@pista-pc-386sx ~]$ find /boot/efi -iname \*.efi -exec ls -l {} \;
-rwxr-xr-x 1 root root 1237920 márc 13 10.31 /boot/efi/EFI/Microsoft/Boot/bootmgr.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 1083808 ápr 16 03.01 /boot/efi/EFI/Microsoft/Boot/memtest.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 1252768 márc 13 10.31 /boot/efi/EFI/Microsoft/Boot/bootmgfw.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 123904 ápr 23 02.08 /boot/efi/EFI/Boot/bootx64.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 122880 ápr 22 00.36 /boot/efi/EFI/antergos_grub/grubx64.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 122880 ápr 22 22.27 /boot/efi/EFI/antergos_grub_p1fo/grubx64.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 122880 ápr 22 23.30 /boot/efi/EFI/antergos_grub_h1x8/grubx64.efi
-rwxr-xr-x 1 root root 123904 ápr 23 02.08 /boot/efi/EFI/Manjaro/grubx64.efi
[pista@pista-pc-386sx ~]$(#5182) Siriusb :
[pista@pista-pc-386sx ~]$ efibootmgr
BootCurrent: 0004
Timeout: 0 seconds
BootOrder: 0004,0006,0009,0008,0007,0005,0003
Boot0000 Setup
Boot0001 Boot Menu
Boot0002 Diagnostic Splash
Boot0003* PXE LAN:
Boot0004* SATA 0:
Boot0005* SATA 1:
Boot0006* USB HDD:
Boot0007* USB FDC:
Boot0008* USB CD-ROM:
Boot0009* Windows Boot Manager
[pista@pista-pc-386sx ~]$??????????????
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #5097 üzenetére
Nem félmegoldás, mert nincs gond vele, de kevés progi, DM, DE, WM támogatja. A többieknek tud XWayland X-et emulálni, de abban igazad van, hogy a Wayland értelme kérdőjeleződik meg, ha csak a szoftverek 1%-a használja, 99%-nak meg emulálni kell X-et, annyi erővel lehet Xorg-ot is használni. Ennek ellenére én is Wayland-párti vagyok.
-
-
Frawly
veterán
-
válasz
vinibali #4931 üzenetére
Tökorrú winesként szerintem azt se tudtam 4 éve, hogy létezik olyan....mondjuk max 2 giga memóval ma se bohóckodnék vele. A most beüzemelt 16GB már más lenne.
Anno a Mint-et is valami wines belső telepítéssel kezdtem, na az szörnyű volt, amiatt jött a 2. disztróm, a Debian7. Meg a szépreményű openSuse 12.03. Utóbbit egy verziófrissítéssel kampecáztam is hamar.
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4822 üzenetére
A pepperflash a hivatalos tárolóban is ott van már, nem csak az AUR-ban. Amúgy tényleg egész jónak tűnik a Chromium is, mintha kicsit gyorsabb is lenne a Chrome-nál. A chromium-widevine (AUR) csomagot telepítve megy a Netflix is, és külön pozitív meglepetés, hogy nem forráskódból forgatta, hanem tar.gz-t húzott le, amiből binárist bontott ki, szóval szempillantás alatt települt, sokkal nagyobb szopásra számítottam.
Egyelőre a Firefox 57 (Quantum) böngészőt tesztelem elsődleges böngészőként, de ha nem válik be, akkor vissza nem Chrome-ra, hanem Chromiumra váltok.
A Kodi Git fordítását még nem próbáltam ki.
-
-
-
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4789 üzenetére
Mindenképp érdemes lenne cache-t használnod, meg egy ideig megtartani a régi csomagokat is, pont azért, ha valami speciális bug miatt downgrade-re lenne szükséged, vagy elmenne a neted. Nehogy már 120-3000 gigás háttértárolók korában 3-4 gigányi csomag és pár megás csomaglista számítson, amit nem mellesleg egy pacman -Scc-vel bármikor ki tudsz üríteni, ha tényleg nincs rá szükség. Gondolom szűkre szabtad a root vagy /var partíciót, és nincs helyed, de akkor egy másik drive-on formázol egy partíciót a preferált linuxos fájlrendszeredre, és becsatolod a /var/cache/pacman alá.
Eleve nem éri meg mindent tmpfs-re tenni, ha pl. a /var/-t arra teszed, akkor a logokat is bukod, ha valami gubanc van, nem tudod őket megnézni. Nem véletlenül írtam már évekkel ezelőtt is, hogy géptől függően 25-50 gigás root partíciókat csinálok magamnak, mindenki lehülyézett, hogy túl sok, mert 10 giga és 640 KB ought to be enough for anybody. Így mindig van szabad helyem dögivel, nem töredezik a fájlrendszer vagy ha nem HDD, hanem SSD, akkor normálisan tud működni a wear leveling, plusz ha elkezdene hízni a /var (ilyen még nem történt velem), akkor sem kerülök bajba.
Pedig használok én is tmpfs-t, ramdrive-nak (böngészőcache-nek, fordításhoz cache-nek),, de csak azért, mert rájöttem, hogy a 16 giga RAM-ot ezen a régebbi notin nem tudom kihasználni, talán csak legújabb játékokkal lehetne (de azokhoz meg kéne normális dedikált videókártya is, meg egy mobil i7-esnél izmosabb proci, mondjuk egy 4 magos QM vagy HM CPU). Esetleg masszív, párhuzamosított virtuálgépezéssel. Nem nyerek ezzel sem sokat, sebességérzetre nem gyorsabb a ramdrive, mint egy közönséges SATA2-SATA3-as SSD, mármint ami az apró fájlokkal történő lemezműveleteket, elérési és töltési időket (programindulás, boot, leállítás) illeti, meg a kernel amúgy is default ramcache-el ezerrel mindenféle felcsatolt fájlrendszert és I/O-műveletet mindenféle ramdrive nélkül is. 9 giga fölé még nem mentem memóriafoglalásban (plusz a ramdrive és a kernel cache), de a 4 gigából (amivel a gép jött), abból rendszeresen kilógok, mióta Firefoxról áttértem Chrome-ra. Nem akartam ilyen köztes 8-12 gigára bővíteni, ha már rászántam az időt és a pénzt, akkor kimaxoltam a gépet, így később lelesz a RAM-kérdésről a gond, meg nem kell többé swappal ökörködni, nem mintha a kernel sokat swapolt volna kevesebb RAM-nál, épp csak belenyalt pár mega erejéig. Hibernálni sem hibernálok, SSD-nél 3 mp-es bootidővel nem éri meg, szóval az életben többet nem lesz swapra szükségem ezen a gépen.
-
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4785 üzenetére
Nem ez történik. A régi verziót sem törlik a tárolóból, az a verziószáma alapján elérhető, csak tudni kell hozzá az URL-t, de azt meg a pacman cache-ből elintézi. Jól mondják, frissíts rendszeresen. Kiváltképp, ha valamit amúgy is telepítesz. Nem foglal sokkal több helyet, legtöbbször ilyen 200-1000 MB-os frissítéseknél 1-2 MB-tal nő a telepítési méret. Ha annyira kell a hely, néha ürítsd a pacman cache-t a pacman -Scc paranccsal, az letakarít neked pár gigát mindig.
-
válasz
vinibali #4785 üzenetére
mindennap frissítem a laptopom, és hétvége felé a céges gépem (ezen a kettő használok Archot), ritka, hogy 1-2 megánál több legyen a pluszban elfogyasztott tárhely, és ha mégis... a többszáz gigás HDD-k korában, majd valahogy túlélem
bár a céges gépem rendszere pl pont csak egy 40GB-s SSD-n van, így is akad azért még rajta hely
lenry@vavatch:~$ df -h
Fájlrendszer Méret Fogl. Szab. Fo.% Csatol. pont
dev 3,9G 0 3,9G 0% /dev
run 3,9G 1,2M 3,9G 1% /run
/dev/sdd1 38G 25G 11G 70% /
tmpfs 3,9G 128M 3,8G 4% /dev/shm
tmpfs 3,9G 0 3,9G 0% /sys/fs/cgroup
tmpfs 3,9G 3,1M 3,9G 1% /tmp
/dev/sda2 112G 85G 27G 77% /mnt/windows
/dev/sdc1 916G 621G 296G 68% /mnt/unity
/dev/sdb 299G 253G 46G 85% /mnt/rendernet
tmpfs 799M 52K 799M 1% /run/user/1000 -
Rimuru
veterán
válasz
vinibali #4782 üzenetére
Nem mindegy, mert az y miatt frissiti a db-t, az u kapcsolo pedig elintezi a frissitest.
Uj verzio != nagyobb csomag, pacman kiirja hogy a muvelet mennyi helyet igenyel, ez frissiteskor sokszor negativ elojelu szokott lenni, tehat nemhogy none hanem csokken. Persze nohet is ahogy mondjuk okosabb lesz egy program, de mire van a tarhely? szerintem arra hogy hasznaljuk, nekem igy nez ki jelenleg:
cc@cc ~ $ df -h / /data/
Filesystem Size Used Avail Use% Mounted on
/dev/mapper/root 98G 89G 4,7G 95% /
/dev/mapper/data 378G 367G 7,4G 99% /dataSzerintem Debian alapu rendszereken a legrosszabb a csomagkezeles, fuggossegkezelesvel egyutt.
-
válasz
vinibali #4782 üzenetére
miért fogyasszam a szabad helyet azzal, hogy elképesztő módon nőnek az új verziójú csomagok?!
ma egy teljes rendszer frissítés, úgy, hogy frissült a fél KDE -2 MB "plusz" helyet foglalt.
néhány MB-os szokott lenni a különbség, úgyhogy csak ezért értelmetlen visszatartani a frissítéseket -
Frawly
veterán
válasz
vinibali #4773 üzenetére
Nem offtopik egyáltalán. De akkor is tárolóból telepítünk, akkor nem lesz verziófüggés miatti ütközés. Az Archnak pont az is a lényege a rollingság mellett, hogy friss. Nem hinném, hogy a 3.19-es SQLite annyira elavult lenne a 3.20-as helyett. Ámbár én a tárolóban úgy látom, hogy augusztus 26-a óta a 3.20-as verzió érhető el az SQLite-ból a stable tárolóban, a 32 és 64 bites csomagnak is ez a verziója. Szerintem ott rontottad el, hogy nem frissítetted a rendszert, csak pacman -S sqlite parancsot adtál ki pacman -Syu sqlite helyett.
-
válasz
vinibali #4759 üzenetére
nem tudom, kérdezd meg az Ubuntu topikban
-
jimmy399
senior tag
válasz
vinibali #4728 üzenetére
Rápróbálok majd.
Tegnap tettem a gépbe egy Kingstone 250GB SSD-t. Sima másolás, fstab szerkesztés majd grub telepítés után, rendszerindítás:
Hdd-vel:
Startup finished in 4.024s (kernel) + 11.235s (userspace)SSD-vel:
Startup finished in 1.618s (kernel) + 0.422s (userspace)Döbbenet
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
vinibali #4554 üzenetére
Akármilyen gyakorlott valaki, egy jól összerakott telepítőscriptet nem előz be gépelgetéssel ugyanolyan körülmények közt (azonos net sebesség és megközelítőleg azonos hardver); nem beszélve arról, hogy nem mindenkinek van igénye arra, hogy molekulánként maga építse fel a saját arch linuxát, sokaknak megfelelnek az általános beállítások is, és/vagy a telepítés után finomít...
Persze ez az eredeti trú arch hívők szemében, lehet hogy egyfajta herezis (ha már vallási síkra terelődtünk
a tudás oltárának felemlegetésével) de attól még ugyanabban a rendszerben hiszünk.
Pl. ha varázsütésre eltűnnének az egyszerűsített telepítők, én abban a pillanatban mennék át manjaro/apricity/antergos vonalra inkább...(mondom ezt úgy, hogy telepítettem már tisztán)
Persze, ez is, mint szinte minden egyéni ízlés kérdése.
-
Oneironauta
csendes tag
válasz
vinibali #4544 üzenetére
Arch-anywhere telepítővel kapcsolatban: cfdisk-et használ, valóban, bár én szinte soha nem használom ezeknek a telepítőscripteknek a partíciókezelőjét. (Előtte inkább egy gparted)
Abban igazad van, hogy az a pár fájlrendszer elég karcsú kínálat, amit felajánl. Talán majd ha jönnek ki újabb verziók raknak még bele, bár azért a gyakran használtakat úgy emlékszem támogatja (ext2, -3, -4, btrfs meg jfs van benne).Amiket említesz vannak az Architect-ben:
Többféle partícionáló közül lehet választani (van fdisk is és egy rakás fájlrendszer, közte az f2fs).
Ezt az evolution fejlesztői csinálják, ha jól emlékszem.
Régebben használtam is, de aztán volt valami bosszantó bug, ami miatt dobtam (már nem emlékszem pontosan mi, talán valami wifi probléma) és átálltam az arch-anywhere-re. (Nekem elég az ext4 néha btrfs és fontosabb, hogy gyorsan fel tudjak rakni egy alap, működő arch-ot; főleg laptopokra - ezzel kb10-15 perc alatt megvan). -
Oneironauta
csendes tag
válasz
vinibali #4542 üzenetére
Miben vannak messze?
Csak kíváncsi vagyok, mert azért az evolution már elég régen elhagyott projekt, az újabbakba (arch-anywhere, Architect, feliz) meg több kényelmi funkció is bele van már hegesztve, amik megkönnyítik a telepítést.
Nekem az arch-anywhere vált be a legjobban, a többivel akadtak problémák vagy csak simán apró kényelmetlenségek.
Kicsit személyes ízlés kérdése is ez, gondolom. -
korobi
aktív tag
válasz
vinibali #4275 üzenetére
nem áll le csak szabájos időközönként katan egyet. olyan mint mikor nem kap elég áramot és meg meg állna egy pillanatra
# Hard disk advanced power management level: 1..254, 255 (max saving, min, off)
# Levels 1..127 may spin down the disk; 255 allowable on most drives.
# Separate values for multiple devices with spaces.
DISK_APM_LEVEL_ON_AC="255 255"
DISK_APM_LEVEL_ON_BAT="255 120"# Hard disk spin down timeout:
# 0: spin down disabled
# 1..240: timeouts from 5s to 20min (in units of 5s)
# 241..251: timeouts from 30min to 5.5 hours (in units of 30min)
# See 'man hdparm' for details.
DISK_SPINDOWN_TIMEOUT_ON_AC="0 120"
DISK_SPINDOWN_TIMEOUT_ON_BAT="0 120"mosz ezekkel csendben van, bár írás sem történi rá most épp
-
korobi
aktív tag
válasz
vinibali #4264 üzenetére
rendben. most 23 óra van a rendszerben de ugye tegnap este óta alutt, most jól ébredt, nem volt gond.
más kérdés. intel driver, meg xorg server frissül, gondolom ilyenkor a linuxot is újra kellene indítanom, vagy hogyan is fogja újraindítás nélkül használatba venni az új csomagokat?
-
-
Istju
senior tag
válasz
vinibali #4244 üzenetére
Az evolution, már hivatalosan nem támogatott, az architect lényege egy csomó újdonságon kívül az, miután bebootolsz róla, és csinálsz internetet, lefrissíti a telepítő készletet is egyből a legújabbra. Most az Architect 2.2 es verziónál tart, itt is voltak bugfixek:
"Both the stable and development versions of the installer have been updated to 2.2:+ Fixed borked Vbox Guest installations (turns out there was a conflict between the dkms installations and pacstrap)
+ Added the Budgie desktop to the list of desktops and window managersWill now look at apparent problems with user-defined swap file space...
Edit: Fixed user-defined swap space..."
-ez a tegnapi javítás volt.
Egyébként az evolution nem szűnt meg, hanem a makeiso projecttel foglalkozik. -
spammer
veterán
válasz
vinibali #3596 üzenetére
De a foo csak példa, de a valami.pub tartalmát, azaz a publikus kulcsod be kell másolnod a user profilodba (My Account). Ez gondolom az AUR4 webfelületén van valahol.
Viszont az írja, hogy ajánlott új kulcsot generálni hozzá. SSH kulcs wiki. Ezzel kapcsolatban nincs tapasztalatom, nem volt szükségem kulcs generálásra, de hátha a többiek tudnak segíteni, ha esetleg a wiki alapján nem sikerül. Ha sikerül megoldani, azért azt is írd majd meg, hasznos infó lenne.
-
spammer
veterán
válasz
vinibali #3594 üzenetére
Sajnos AUR4-gyel nincs tapasztalatom, nem tudom, hogy ott mennyiben más a folyamat.
Wiki alapján csinálod? [link] Ez rendben megvolt?
"For write access to the AUR users need to have an SSH key. The contents of a public key .ssh/foo.pub need to be copied to the user profile in My Account. It is recommended that you create a new key, rather than use an existing SSH key so that you could selectively revoke the SSH key should something happen. "
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z390-E GAMING alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude E6540 - i5-4GEN I 8GB I 320GB I DVDRW I 15,6" FHD I HDMI I W10 I Gari
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged