- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Aurát vált a Vivo V60
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ktomcat
senior tag
Ez elvileg kiküszöbőlhető modulokkal, amennyiben az adott custom rom fejlesztője nem integrálja a friss pif-et/hozzá tartozó mókolásokat.
Redmi note 13 pro 5g esetében gond nélkül megy a revolut (igaz, volt egy hét amikor vissza kellett tegyek egy régebbi program verziót mert detektálta a custom romot = BlackIron), de aztán jött rom frissítés és ment tovább a friss app-al is.
Redmi Note 9 Pro-n teszteltem a beépített mókolás nélküli romot LineageOS ext-en, alapból elhasalt az integrity, de KSU Next, PIF Module, Zygisk Next, Zygisk Assistant, SUSFS modulokkal ott is életre kelt minden.
Aztán majd kiderül, hogy mi lesz májustól az integrityvel -
mobilizmo
addikt
Ezt én is így gondolom, viszont nagyszerű custom ROM-ok vannak rá. És így már elég jó telefonok tudnak lenni, jóval olcsóbban.
Kérdés, hogy az a pár év mikor volt, mert mostanában (jópár éve), már arról szól minden leírás hogy ha zárod a bootloadert 99% hogy téglásítod a telefont. -
-
-
perempe
veterán
Realme C11 a régi, Motorola G54 az új. Belépek a C11 Naptár alkalmazásba, és szinkronizálási hibát ad, ha 'Frissítésre' bökök.
Viktor0610:
igen, ezek a bejegyzések a telefonomban voltak csak. talán nem szinkronizáltam régen, ill. sok hülyeséget beleírtam. -
kapcsolódó kérdés: ki lehet valahogy deríteni, hogy egy telefontolvaj lopott-e valamit a driveomról, amíg szabadon tudott garázdálkodni? Nagyon hülye voltam sajnos mind a teló védelmével, mind a készülék tárolásával.
Most néztem, hogy a drive-on alapból azt nem lehet megnézni, hogy letöltöttek-e egy állományt mostanában, csak azt, hogy ráklikkelve megnyitották vagy módosították.Miután ellopták a telefonomat ilyen adatforgalmat regisztrált a szolgáltató. Ez vajon az adataimat lopja, vagy valami IMEI törő cuccot tölt le
? Kb 1-1 app mérete. Vagy csak túlparázom és ez még a teló natív adatforgalma? Elvileg semmire se volt automatikus frissítés beállítva:
-
LimaBravo69
tag
-
Vasti74
senior tag
Lenyomtam 4 évet a REMUS-nál: ott gyártottuk pl. többféle McLaren kipufogórendszerét :-)
A P1-re nem emlékszem, de az irodaépület bejárata mellett (üveges aula) egy szerintem 720-as komplett kipufogórendszer volt kiállítva: amikor mentem "felvételizni" nagyon megcsodáltam, meg még utána is sokszor, pedig közben már tapogattam elég szuperautó kipufogót ;-) Egy a baj: én ilyen járgányokba nem férek be ;-) -
Louro
őstag
Küldő: Samsung A14 5G - Naprakész (nem béta) Android - gyári üzenetküldő.
Fogadó: Google Pixel 6 - Naprakész - gyári üzenetküldő.Fogadó Gmail-re kapott emailt. Sajnos az üzenetet azóta törölte. Az üzenet törzsében emlékei szerint a küldött üzenet tartalma volt. Az üzenet küldője meg a küldő telefonszám volt. (Nekem is hihetetlen így, de hátha van rá valami válasz. Állítólag nem az első alkalom. RCS-t dacból sem kapcsolnám ki, hogy haladjanak már a korral.) Ha mégegyszer előfordul, akkor már én is kíváncsi leszek az emailre, mert nekem is hihetetlen.
Update: Kukából meglett az üzenet. Feladó a telefonszám@mms.t-mobile.hu volt. Volt két fájl. Egy smil.xml és egy text0000001.txt (ebben pedig az egyszavas üzenet. A küldő nem csatolt képet és nem is emlékszem, hogy lenne "mms" gomb az appban nála.
A külföldi esetén a küldő a Pixel volt. Fogadó készülékéről nincs információnk.
-
mzso
veterán
Motorola Edge 20 lite, újonnan elérhető Android 13, https://play.google.com/store/apps/details?id=com.egert.clock
-
tailor
őstag
Szia!
Google drive mentésem volt (az OS-en belül adtam meg), az offline mentést is az Oxygen OS-ből készítettem.
De közben kutattam még, és feltettem a NikGapps full verzióját, és azzal valahogy sikerült az appokat, üzeneteket visszahoznom...szerencséreMost már "csak" a finomhangolások vannak, de az előbb már volt egy random restart, aminek annyira nem örülök...
(de cserébe utána legalább működik a back swipe). Ismerkednünk kell még, az tuti.
-
Magnat
veterán
[link] [link]
Eléggé leegyszerűsíted a problémát, hogy örülne minden gyártó ha a garanciális ügyintézés is így menne, elnézést, de nálunk van egy ugyanilyen készülék ami nem csinál ilyen hibát, így biztosan más lesz a gond ...
Egyébként írtam korábban, h nem csak TCL-en csinálja, hanem egy másik eszközön is ... és hát nyilvánvalóan nem ugyanolyan beállításokkal és környezetben használjuk, pl te szoktad telefonról vagy tabletről vezérelni a STN-t?
Ma éjjel 2 alkalommal is feléledt a Sony TV-m a nappaliban (illetve másodszor már reggel vettem észre), mind a kétszer a STN ment, és előtte úgy kapcsoltam ki, h futott, reggel kiléptem belőle, azóta semmi, de persze ez még semmit sem bizonyít, mert van h napokig nem jön elő a hiba ... a TCL-t pár napja teljesen kikapcsolom, nem csak készenlétbe ment le, de ma reggel azt is készenlétbe tettem miután kiléptem az STN-ből, egyelőre az sem röffent be, meglátjuk. -
crok
Topikgazda
-
Rhino666
addikt
Pár hónap után a régen használt appoktól a rendszer megvon minden engedélyt!
Igen, én is rohadtul hasznosnak tartom hogy rendszeresen vissza kell adnom az engedélyt az automatikus backup alkalmazásoknak és a filesync-nek, csak mert soha nem nyitom meg őket...
Még ha opcionális volna, akkor azt mondom egye fene, valakinek biztos hasznos (minek volna olyan alkalmazás telepítve amit nem használok?), de így hogy kikapcsolhatatlan, így számomra plusz egy bosszantás.
-
Rhino666
addikt
Ne törd a fejed feleslegesen, nem fogsz találni a felhasználók számára hasznos új funkciókat, mert évek óta nincs. Már a látszatát sem próbálják kelteni.
Pontosan az adatvédelem szempontjából kellene függetlenné tenni a biztonsági frissítéseket a főverzió frissítésektől, ha tényleg az volna a cél, hogy biztonságban legyenek a felhasználók adatai. Ebből is látszik, hogy a kuglinak és a gyártóknak nem az az elsődleges céljuk, hogy biztonságban legyenek a felhasználók, hanem hogy minél több kéretlen sz@rt (többek között telemetriát, ami pont az személyes adatok kiszivárogtatása) és a mesterséges elavulást lehessen lenyomni a torkunkon. Gyakorlatilag évek óta trójaiként viselkednek az erőszakkal telepített főverzió frissítések.
Az egyetlen használható formája a rendszernek jelenleg a GrapheneOS, ami sajnos csak Pixeleken fut, amik elég problémások hardveres téren (ez is tervezett elavulás volna vagy csak paranoiás vagyok?)...
-
svgyula
addikt
Amikor ezt pár éve leírtam, mindenki lehülyézett!
Egy egyszerű mindenki számára megérthető példával lehetne
ezt elmondani. "Ha valaki(szolgáltató) bérbe ad egy raktárat(szerver, felhő)miből gondolja bárki, hogy neki ahhoz a raktárhoz nincs kulcsa?
A sok 1bit-es luzer aki jön az ilyen-olyan titkosítással nem érti meg, hogy az csak egy placebó egy másik felhasználó elleni védelem! A szolgáltató rendszergazdája bármikor hozzáférhet az összes adathoz. A saját adatok egy külső pendrive, HDD, SSD, vannak biztonságban a szekrényben! Amit valahova feltöltött az már közös. Ez az adat kikerül-e valahogy az attól függ, kell-e valakinek és nem a védelemtől! Nagyjából erről szól az összes internetes közösségi oldal, de ide tartoznak az email fiókok is. Az USA volt az elején a legnagyobb ebben, most meg amikor már nem képesek kezelni kezdik a tiltásokat. Ez az eső után köpönyeg. -
WhiteWalker
nagyúr
" 2007-ig a felhasználók összes Facebook- és Instagram-bejegyzés szövegét és képét felhasználta."
Tegye fel a kezét aki ezen meglepődött.
Vajon honnan lenne adatbázisa az AI-nak...
Szerintem ez egy szép előre eltervezett tudatos építése az AI-nak , amit jó előre kitaláltak , csak "most" lett meg a technikai háttér is. -
tknof1871
őstag
Telekomnál van multisim, az mindkét telefonon kicsörög egyszerre,
Miltisimnek utána járok.de a G4 már ezer éves, inkább vegyél egy használt jó állapotú telefont!
De ez még tud hívást rögzíteni és ez nekem mindennél fontosabb. Ez nekem olyan funkció ami nélkülözhetetlen. Térden vagyok lőve azokkal a telefonokkal amik nem tudnak hívást rögzíteni.Az új telefonok PC-re telepített programokkal megbuherálásához kevés vagyok. Elhiszem sokan álmukból is megcsinálják a régióváltást Odin programmal meg a …tool-al, de én kevés vagyok ehhez. Ha valaki mögöttem állna és mondaná mit csináljak akkor se mernék belevágni.
+ akárki akármit mond valami funkciót elveszt az ember a telefon meghekkelésével. Most már emlékszem. Egy ember az Egyesült Királyságból olyan Samsung-ot akart ami hívást rögzít. Odinnal vagy a másik programmal azt hiszem megoldotta a hívásrögzítést de akkor a vércukormérés funkciót tiltotta le a telefon amire szüksége volt mert cukorbeteg. De lehet téglát csinált a telefonból? (Milliószor futottam neki a témának és már aludnom kellene mert korán kelek. Azt hiszem különböző eseteket keverek. Mindegy, egyiknek se lett jó vége.)
Vettem volna új telefont, bontatlant amiben hekkelés nélkül működik a gyári hívásrögzítő, Samsung-ot, de se itcafe-n se a google-al keresve nem találtam egy megbízható webshopot vagy linket, ebay sellert.
(Ez a GDPR elcseszte a hívásrögzítést ami sokaknak pont olyan, mint egy tolószékesnek az akadálymentesítés. Mondjuk ott vannak a demensek. Annak több kategóriája van. Az első 3(?) kategóriások jól funkcionálnak, képesek önellátásra, csak pl. ilyen mankók kellenek nekik. Vagy a diszgráfiások, akiknek próbáljon meg bárki valamit lediktálni. Áh, felesleges sorolni. Inkább megyek aludni.)
-
bterv84
újonc
Samsung Galaxy S24 SM-S921BZKDEUB https://www.ebay.de/itm/266987082945?_trksid=p4481478.c101506.m1851
Ha Eu verzió lenne akkor a végén DEUE technische daten résznél a Herstellernummer
https://www.notebooksbilliger.de/samsung+galaxy+s24+128gb+onyx+black+eu+826373?nbbct=4004_idealo
A magyar Samsung nem árulja el a különbséget, csak annyit hogy náluk az Eu-s változat árusított. Külföldi oldalakon meg olyasmi, hogy a vásárlásoknál valamit enged valamit nem az egyik másik verzió. Meg kérdés, hogy a németen beállítható a magyar nyelv? Az android elvileg tudja, csak eddig Eu verziókat vettem.
-
hellsing71
tag
-
btprg
senior tag
Köszönöm az infót, egyik pillanatról a másikra kellett egy új teló, valóban nem olvastam utána. Nem feltételeztem, hogy ekkora különbség lehet egy márka két hasonló árkategóriájú telefonja között, amit az egyik legismertebb webáruházban árulnak.
@48832:
Valószínűleg tényleg inkább a visszaküldés mellett leszek, de azért köszönöm a tippet! -
-
-
crok
Topikgazda
Azt szeretné, hogy az Android Auto megjelenjen a launcher-ben - de ilyet az Android Auto nem tud mert nincs olyan activity-je ami megjelenítené. Ez ilyen, ezt így alkotta meg a fejlesztőgárda hogy indul mikor van AA kapcsolat a kocsival. Az Android Auto beállításait el lehet érni a Beállításokban egyébként (minden rendszer más és más de a Kapcsolatok vagy hasonló alatt szokott lenni de a Beállítások tetején levő kereső mindig kiadja). Ott lehet beállítani a dolgait, engedélyezni a fejlesztői módot benne, etc.. de launcher ikonja nincs mert -mint írtam- nincs neki olyan activity-je ami miatt kellene csinálnia ikont.
-
FrankMonzano
őstag
Redmi Note 11. Felhívtam a Xiaomi szervizt már és mondták, hogy nem tudják megoldani. Nem akarom elhinni, hogy 2024-ben egy 4 jegyű pin kódot nem lehet feloldani valahogy. És ha valaki valamiért elfelejti, annak akkor törölnie kell az összes adatát? Google fiókból miért nem megoldható ez? Valami megoldás biztos van rá.
-
Lacielvtárs
nagyúr
az a gond hogy wifi is a melóhelyen egy mobil netről megy, így sajnos nem tudom kipróbálni
itthon működik rendben ,nem tapasztalom ezt a jelenséget, ami nagyon érdekes, de most hogy beszélünk róla, azt is megfigyeltem hogy amikor a vezeték nélküli fülesen is youtube videót nézek vagy hallgatok a telefonról, akkor is meg meg akadozik néha bár eddig nem volt jelentősége, lehet a telefon a hibáswanted5: mondjuk ebben igazad van, szerintem is így gondolom, én arra gondolok hogy túl sok app van rajta ami fut a háttérben és az alapból lefogja, de ha a másik telefonon csak a game cuccok mennénk más nem akkor lehet jobb lenne a teljesítmény
-
Lacielvtárs
nagyúr
értem, hát a térerős rendben van, már mint amit látok, hogy 4 volna van használat közben
mondjuk a fényerő alapvetően majdnem 90 %-on van
lehet akkor ezek a gondok nálam?
akkor lehet gamer világban kell nézelődnömmég annyi hogy azért nem órákig játszanék vele, hanem fél óra max egy óra amire használnám és lenne benne pihenője is, azért furcsállom és gondoltam nem mindegy hogy mekkora teljesítményből vesz vissza, ezért is agyaltam a xaomi 14-ben ott azért eléggé combos a cpu
-
Oldman2
nagyúr
A te listád nagyon rövidnek tűnik...
Current Battery Service state:
AC powered: false
USB powered: true
Wireless powered: false
Dock powered: false
Max charging current: 0
Max charging voltage: 0
Charge counter: 1796925
status: 2
health: 2
present: true
level: 48
scale: 100
voltage: 3864
temperature: 286
technology: Li-ion
batteryMiscEvent: 65536
batteryCurrentEvent: 32768
mSecPlugTypeSummary: 2
LED Charging: true
LED Low Battery: true
current now: 490
charge counter: 1796925
Adaptive Fast Charging Settings: true
Super Fast Charging Settings: false
FEATURE_WIRELESS_FAST_CHARGER_CONTROL: true
mWasUsedWirelessFastChargerPreviously: true
mWirelessFastChargingSettingsEnable: true
LLB CAL: 20240113
LLB MAN:
LLB CURRENT: YEAR2024M3D18
LLB DIFF: 9
mSavedBatteryBeginningDate: 0
SEC_FEATURE_BATTERY_FULL_CAPACITY: true
mFullCapacityEnable: false
FEATURE_HICCUP_CONTROL: true
FEATURE_SUPPORTED_DAILY_BOARD: false
SEC_FEATURE_BATTERY_LIFE_EXTENDER: false
SEC_FEATURE_USE_WIRELESS_POWER_SHARING: true
BatteryInfoBackUp
mSavedBatteryAsoc: 99
mSavedBatteryMaxTemp: 418
mSavedBatteryMaxCurrent: 3460
mSavedBatteryUsage: 258
FEATURE_SAVE_BATTERY_CYCLE: true
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Filmvilág
- E-roller topik
- Háztartási gépek
- Mesterséges intelligencia topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- BestBuy topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte AB350 R5 2400G 8GB DDR4 240GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA 350W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- KAMATMENTES , BANKMENTES részletfizetés ASUS ROG Strix G814JIR-N6012W Notebook
- OLCSÓBB!!! Apple Ipad Pro 2 gen2 10,5" 2K retina A1709 64GB
- Bomba ár! Dell Latitude E6530 - i5-3GEN I 4GB I 500GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest