- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- Írók: a Meta tudta, hogy jogvédett könyvekkel tréningezik az AI-t
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple Watch
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Magnat
veterán
válasz Magnat #49694 üzenetére
Rémlett, h a Viber pl 5-ös Androidtól működik, kíváncsiságból elővettem a fiókból az LG G2-t (5.0.2-es droid), Playből letöltötte és telepített szó nélkül, el is indul odáig, h várja a telefonszámot, tovább nem tudtam mert nincs olyan sim kártyám amivel lehetne tesztelni.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
veterán
válasz Magnat #49615 üzenetére
A naprakesz rendszer annyit tesz, hogy kb. minden frissiteskor viszaallitja a nekik megfelelo beallitasokat.
Pl. most nalam bekapcsolta minden appra az automatikus frissitest, kell ez nekunk? Minden dontest ki akarnak csavarni az emberek kezebol.
Ez nekik kell, hogy szep sorban minden appba bekerul valami, amitol rosszabb lesz egy nem kurrens keszuleken.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
svgyula
addikt
válasz Magnat #49626 üzenetére
Szia! Én biztosan körülnéznék honnan tudnak más távkapcsolóval "belőni" hozzám. Volt ilyen korszakom Egy univerzális távkapcsolóval lehetett idegesíteni a szomszédokat Sőt! központi zárat,garázsajtót, klímát, stb.....
Amúgy nálam soha egyik eszköz sem csinált ilyet, ill. a Denon bekapcsolt egyszer egy frissítés erejére aztán hang nélkül le is kapcsolt. De annak is elvettem az alvó módban a hálózati(wifi) kapcsolatot. A TCL pedig egyszer sem.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
-
Fall-N
veterán
válasz Magnat #49585 üzenetére
Nekem sosem fordult elő, pedig 3 Android TV-s eszközöm van. A TV egy 2016-os Philips TV, ezen már elavult az Android 5.0. Van hozzá csatlakoztatva egy Mi Box S és egy Google Chromecast for Google TV. Utóbbi HDMi-CEC -en ketesutül van ls az sem kapcsolja be a TV-t sosem.
-
LámaZ
addikt
Én minden névjegyet a felhőben tárolok, a telefonomon nincs semmi (illetve van egy letöltött adatbázispéldány, hogy rendelkezésre álljon, ha épp nincs netkapcsolat).
Persze, azzal kezdtem, hogy a telefonomon lévő címjegyzéket exportáltam az SD-kártyára*, majd ment a PC-re, és onnan pedig importáltam a Gmailbe. Egyszer megcsináltam, és azóta nyugi van, nem kell idegeskedni.*Nem okostelefonról is le lehet menteni az adatokat PC-re, Bluetooth-on vagy soros kábelen keresztül.
[ Szerkesztve ]
Legyen minden jó!
-
Necc
addikt
De nem az volt a hiba.
Egyszeruen a busybox forditas volt hibas, vegul egy CM9 ROM-bol kioperalt varians volt hajlando lefuttatni a parancsot.
root@android:/ # busybox
BusyBox v1.20.2-cm9 bionic (2012-07-14 01:52 +0200) multi-call binary.
Copyright (C) 1998-2012 Erik Andersen, Rob Landley, Denys Vlasenko
and others. Licensed under GPLv2. Merged for bionic by tpruvot@github
See source distribution for full notice.Name: mobilarena.hu
Address 1: 92.61.114.124 r7.prohardver.hu[ Szerkesztve ]
Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!
-
L!NK->Q3
senior tag
Kontakt kérdés megoldva, de az mp4 akad rock playerrel, mi lehet a gond? (Nem tudok family guyt nézni grrr)
Vagy próbáljam másik playerrel? Ha igen mivel?[ Szerkesztve ]
- Mi ez, hagymás bab? - Nem, krumplis hal. - Szeretem a hagymás babot. Sorsoljunk, fej vagy írás, ha fej enyém, ha írás megfelezzük.
-
Necc
addikt
Huuu, ez igy semmitmondo sajnos.
Terminalba kellene a "df" valamint "mount" parancsokat lefuttatni, az mutatja meg mi a valosag.
Amit a TotalCommander feled mutat pedig 100% hogy hamis informacio.
#3169: nem amiatt nem bovitheto. Kulso hattertarak mindenfele gond nelkul becsatolhatoak egyeb helyekre az /mnt konyvtaron belul.
-
Necc
addikt
Ennek biztonsagi okai vannak.
Ha vannak linux ismereteid: Minden alkalmazas kap egy teljesen egyedi UID es GID szamot, es egy automatikusan generalt /data/data/[alkalmazas.neve.pontokkal.elvalasztva] ami egyfajta "home" konyvtarkent funkcional az adott alkalmazas szamara. Ide irhat/olvashat, de mas alkalmazas mar nem lathat bele ebbe a konyvtarba, Ugyanakkor az alkalmazas futtathato fajljai is ide kerulnek, drawerbe kidobott ikonok, stb...
Ha nem igy lenne, akkor a csokevenyes FAT32 particio nullaval egyenlo biztonsaga miatt (ez ugyebar a belso "SD") minden alkalmazas szabadon irhatna/olvashatna barmit (felturhatjak a nevjegyzeked peldaul).
Ugyanakkor ott van a kizarolag olvashato /system particio is ami ugyebar a "ROM"-ot tartalmazza, de ugyszinten a belso tarhelybol kajal, es nem lehet spiccre kimeretezni, nehogy ez legyen a jovoben az oka annak hogy pl. nem lehet 4.0-rol 4.1 -re frissiteni.
Van meg par kisebb particio is pl. /cache, de ezek meretbeli jelentosege mar elhanyagolhato.
Ertelemszeruen megvan a particiokra osztasnak az elonyei is, hiszen ROM frissitesnel eleg csak a /system -et atirni, a felhasznaloi adatok a /data -ban megmaradnak igy a frissites nem jar adatvesztessel, ugyanakkor gyari alapallapotra is konnyu visszaallni, ugyanis eleg csak felszantani a /data particiot.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Ukrajnai háború
- Valorant
- Google Pixel topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- 3D nyomtatás
- CES 2025: az In Win nem viccel, ha tápegységről van szó
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú