- Mobil flották
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
svgyula
addikt
válasz
#90146340 #49607 üzenetére
Nagyjából meg is válaszoltad magadnak a kérdésedet! 5 éve nem jön frissítés, azt mondják nem biztonságos! A valóság pedig az, hogy a telefonok cseréje csak így oldható meg, hiszen az x éves telefonod még mindig működik! Tehát miért kellene cserélni? Mert mindenhol az a propaganda jön, hogy amire nincs frissítés az húúúú de veszélyes
Mit tesz aki nem ért hozzá megkérdezi jobb híján a szolgáltatójánál! (több 100 alkalommal voltam tanúja!) Az pedig nem hülye és helyesel mert akkor eladhat megint egy készüléket
A gyártók vannak a legnagyobb gondban! Ugyanis ha nem adnak ki elég ideig " hú de frissítéseket"a telefonjaikra akkor elpártolnak a vásárlók. Ha sokáig jön a frissítés akkor meg nem vesznek újat
Tehát próbálnak ilyen olyan trükköt bevetni ami megnyuvasztja ugyan a telefont de ne tűnjön gyártói hibának. Ilyenek az állandóan frissülő applikációk, amik semmivel nem tudnak többet mint az első kiadás de egyre nagyobb az étvágyuk aku és processzor/memória téren. Gondold tovább.....
-
Rhino666
addikt
válasz
#90146340 #49607 üzenetére
Nem tudok más nevében nyilatkozni, mert nem ismerem a szituációt, de attól függetlenül hogy a Google azzal is próbálja rákényszeríti a usereket a váltásra, hogy nem támogatja tovább a rendszert, még simán lehet hogy egy régebbi főverzió alapú custom ROM biztonsági frissítések szempontjából naprakész. Értem én, hogy a Linux egy dependency hell, de a kritikus sérülékenységeket azért be lehet foltozni, ha hajlandóság is van rá.
-
Rhino666
addikt
válasz
#90146340 #49603 üzenetére
Mert LineageOS alatt korlátlan hozzáféréssel futnak a Google "szolgáltatások" ugyanúgy, ahogy egy gyári Android esetén, így nem tudod korlátozni a beépített kémkedést, ahogy a GrapheneOS alatt tudnád. Ott konténeren belül fut minden szolgáltatás és bármit lehet tiltani/korlátozni.
Ha amiatt félsz, hogy valami félkegyelmű távolról feltör/ellopja az adataidat, akkor ne telepíts minden szir-sz@rt a készülékre és ne add oda másoknak.
Ha attól félsz hogy a nagy testvér nyomon követ, akkor használj GrapheneOS-t és korlátozd a hozzáféréseket.
A screenshotolt cikk jó eséllyel FUD, a köznépnek akkora plusz veszélyt fog jelenteni mint pl. a Spectre CPU bug, papíron létezik, a gyakorlatban nem.
-
Rhino666
addikt
válasz
#90146340 #49599 üzenetére
Ezek szerint mégiscsak én vagyok paranoiás, mert ebből azt látom hogy valaki rátalált egy létező Android backdoor-ra, ami nem tetszik a nagy testvérnek mert hát nehogymár rajtuk kívül más is szabadon lehallgathassa a birkákat. Ha neked nem fér bele, hogy más (felsőbb erő) is bármikor hozzáfér az eszközödhöz, akkor eleve ne használj Android-ot (sem), vagy ha rá vagy kényszerülve az okos eszközre, akkor GrapheneOS-t, ahogy már fentebb is írtam. Szerintem a LineageOS nem oldja meg a problémát.
-
Magnat
veterán
válasz
#90146340 #49600 üzenetére
A kormányhivatali dolgozók valszeg könnyebben válnak célzott támadás áldozatává mint a közönséges földi halandó (főleg az USÁban), ráadásul az ilyen támadások jó része jellemzően aktív felhasználói közreműködést igényel. Bog-nak volt egy ilyen beszélgetése egy szagértővel itt: [link]
Még akkor néztem meg amikor kijött, de emlékeim szerint röviden a lényeg annyi, h ha már nem jön frissítés a telefonodra, tegyél fel egy víruskeresőt és főleg ne nyomkodj rá mindenre ész nélkül.
-
mobilizmo
addikt
válasz
#90146340 #49595 üzenetére
Biztonsági okból nem. Azok nagyjából mondvacsinált nem valós indokok.
Ha bankolsz és fizetsz is a telefonnal, akkor meg kimondottan meggondolandó.
Közép távon is egyértelműen látható, hogy egyre jobban megnehezíti a Google az ilyen felhasználók életét.
Most még működik, de vannak fennakadások és foglalkozni kell vele.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- R_volution médialejátszók
- Formula-1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Mobil flották
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- Huawei Nova Y90 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MAGYAR Larousse Enciklopédia 1-2-3 egyben 2999 ft
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B760M i7 12700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 XT 12GB Rampage SHIVA Enermax 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest