Hirdetés
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Íme az új Android Auto!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Mobil flották
- Luna Ring 2.0 - így van értelme
- Vivo Y600 Pro: 10 200 mAh-s akkumulátor és Dimensity 7300e
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
nem az a gond szerintem hogy root jogot kér,hanem az hogy nincs konkrét visszajelzés az user fele arról hogy a root mögött milyen művelet hajtódik végre...és ennek akkor kellene megtörténnie amikor az esemény elkezdődik
-
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nyilván azért kéri a root jogot, de nem az a hozzászólásom lényege.
Letöltök egy játékot (mert ezekről volt szó), és root jogot kér? Én NEM adtam volna meg neki a jogokat, és ment volna az uninstall...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
Viktor0610
üzenetére
talán mert a system részen szeretne játszani

amúgy szerintem érdemes lenne egy írományt irni az Android és a biztonság kapcsolatáról
-
-
törölt tag
Ezek szerint a hivatalos google play sem teljesen biztonságos?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Dettó nem reagál. Én is feladtam...

-
H.Istvan25
senior tag
válasz
H.Istvan25
üzenetére
Erre valaki?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Sajnos magasról nem érdekli... hiába próbálom...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Smail-ban az összes kapcsolót beállítva, amit keres... Nem hiszem, hogy járható út...

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Részletesebben:
Kettő setupwizard.apk van: a Google féle és a LeTv féle. A Google félét alapon letiltja a másikkal, nem kell neki build.prop flag,szóval mindegy a build.prop módosítás a Google setupwizard számára, mert úgysem indul el. Ellenben a LeTV féle, nos az akkor is elindul ha a Google féle tiltva van!
Ha kidobom bármelyiket, akkor a SystemUI omlik össze...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
akkor nem tudom
de ahogy belenéztem az apk-ba néha elég érdekes engedélyek vannak benne
-
tibcsi0407
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem ilyen egyszerű, mert akkor már megtette volna. Szerintem Te is tudod, hogy a kolléga azért konyít némileg az Androidhoz.

-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
kitudja szedni a system/app-ból a setupwizard.apk-t ha van olyan?
a build.prop értéket meg 0-ra rakni
aztán kérdés mit kezd vele a rendszer
-
tibcsi0407
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem a root a lényeg. Úgy szeretné összerakni a ROM-t, hogy amikor felrakod a telefonra, akkor ne legyen setupwizard a legelső indításnál.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
tibcsi0407
üzenetére
és ha a setutpwizard apk-tól visszalenne vonva a "boot completed engedély"?
vagy root sincs?
-
tibcsi0407
félisten
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Azt szeretné, hogy bekapcsoláskor ne kelljen végigmenni rajta, de a szoftver része, hogy amikor először bekapcsolod a telefont, akkor végigmegy a wizard.
Elvileg a build.prop-ban ki lehet ezt kapcsolni, de a LeTV EUI-val valamiért összeakad ez az opció. -
kisvonti
csendes tag
Köszönöm a válaszokat

-
Keeperv85
nagyúr
Van valakinek ötlete arra, hogy a setupwizard-ot hogy lehet elküldeni a... oda, de úgy hogy NE a build.prop legyen piszkálva, ugyanis az pont nem működik ezen a csodán...

-
válasz
kisvonti
üzenetére
Én a SP topikjában tenném fel a kérdést.
(mire meírtam, beg már válaszolt...)
Esetleg Flashtool-lal tenném fel a gyári, telefonkódodnak megfelelő (figyelembe véve a szolgáltatós verziót is!) ROM-ot, majd onnan már a slimcat vagy CM by bagyusz mod romot.
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
A root hozzáférést ne állandóra add meg neki, hanem csak esetire. Így mindig kérni fogja, de valószínűleg csak akkor, amikor indítod. A rootot igénylő háttér műveletek valószínűleg nem fognak végrehajtódni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Vajon arra van lehetőség hogy egy root jogosultságal rendelkező alkalmazás akkor is a felhasználó bele eggyezését kérje ha éppen valamilyen root müveletet akarna végrehajtani?
Tehát pl a systemtool nevű alkalmazás mondjuk a system/app-ba szeretne írni valamit adott pillanatban és kéri az user bele egyezését. -
janaman01
addikt
Snapis teló. Ami a telóban van sim, arra át van irányitva egy másik. Ha beérkezik egy átirányitott hivás, azt kiirja középtájt kb 1-2 másodpercre egy kis ablakban de pont ez a baj hogy mire előhalászom addigra ez eltűnik és nem látom hogy átirányitott a hivás...a playon fellelhető progik közül egy működik, de azzal meg az a baj hogy beragad a kisablak ...csak akkor tünik el ha törlöm a memoriát.
Létezik e valami trükk hogy azt a kis értesitő ablakot a csörgés ideje alatt végig mutassa?
(Forwarded call alert) -
Mr Dini
addikt
válasz
-Paris-
üzenetére
Szia!
A beállításokból egy gyári adatok visszaállítása, vagy a recoveryből a factory reset után nem javul meg? Főverzió cserénél (pláne dalvik>art, vagy fordítva) szokott segíteni, de hátha itt is segít! (Előtte ments mindent!)
@modflow
Úgy tudom nem. Az SD kártyán (/belső táron) is le kell mentened a viber mappáját.
-
modflow
veterán
Ha a Titanium Backup-al készítek mentést a Viber-ről, akkor az üzeneteim is mentésre kerülnek???
-
-Paris-
csendes tag
Sziasztok!
Galaxy a3am van, pár napja frissített android, 5.0.2re. Azóta a telefonom rémesen lassú, másodperceket vár mire megnyit egy appot, szinte folyamatosan szaggat bármit csinálok :/
Több ismerősöm is panaszkodott erre.
Nem lehet vhogy visszaállítani az 5.0.1et? Vagy ilyenkor mit lehet tenni mert ez így katasztrófa
-
kisvonti
csendes tag
Sziasztok , egy xperia sp boldogtalan tulajdonosa vagyok , immáron 2 éve.
Az elején folyton lefagyott , és fél óra után újraindult , és fél nap alatt lemerült. Ezt orvosolták , egy rendszerfrissítéssel , így aránylag tűrhető lett , fél év szenvedés után. Egy éve magától kikapcsolt , és ujraindult , ez a jelenség egyre sűrűbb lett , ma már ott tart , hogy nem tudom néha bekapcsolni sem és beírni a pin kódot , mert kikapcsol előtte. Általában csak azzal szembesülök , hogy előveszem a telefonom , és kéri a pin kódot. Nem telepítettem újra , gyári rajta minden , kivéve persze az alkalmazásokat , amiket letöltöttem rá. Ott tartok , hogy ha még egyszer kikapcsol telefonálás közben , akkor bedobom a kandallóba..... Azt szeretném kérdezni , hogy ez típushibája az xperia sp-nek , vagy esetleg az androidos telefonoknak? Vagy mit lehet ilyenkor tenni? Találkozott e hasonlóval itt valaki?
A válaszokat előre is köszönöm ,
Szép estét -
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Fél OFF.
Van egy LAN -on csatlakozó, Androidos eszköz. Ez Hotspot -ként meg tudja osztani a netet. Szerintetek Android OS -sel ezt meg lehet oldani úgy, hogy a Hotspot -ra csatlakozó teló megkerülje a router mac -szűrését?
Mielőtt vki félreértené a mögöttes szándékot, leírom, hogy ebben a szituban én a másik fél vagyok. Az a gyanúm, hogy "rés van a pajzsomon" és keresem, hogy hol lehet. -
válasz
mynames
üzenetére
Az "Android dual SIM okostelefonok" topiknak az összefoglalójában találsz párat.
Szemezgess!
-
mynames
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Küldj légyszi egy pár normális webshop elérhetőséget nekem!
köszönöm
-
válasz
mynames
üzenetére
Jajj, ne csináld már...
Négy készüléket rendeltem Kínából, egyikkel sem volt ilyen gond.NEM klónt kell venni, hanem normális gyártótól, normális készüléket. Ami még fontos, normális webshopból.
Az ilyen klónkészülékek miatt gondolja azt "mindenki", hogy Kínából csak sz@rokat lehet rendelni, holott ez nagyon nincs így. Lehet igen jó vételeket is összehozni, csak vigyázni kell, mit és honnan rendel az ember.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ugyan az, mint a többihez. A VCOM driver gyártófüggetlen, mert szabványos a port.
-
mynames
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Az remek...Ez az első és utolsó kínából rendelt telefonom az tuti...
2014-ben rendetem és miután a a """kedves""" DHL hozta vám is alakult rá...így 42-ezerért már akkor sem érte meg...A legjobb, hogy nincs benne GPS , pedig úgy árulták, a menűjében is benne van és még sincs benne. Aliexpressen fel is jelentettem az eladót, de az minden elől elzárkózott. Ezután lett játék telefon... -
-
mynames
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Végül is ezen videó alapján (3:43-tól) sikerült újraindítanom.
üdv: mynames
most nézem, hogy ami gond, hogy eddig volt 8 GB tárhely és most 620 MB van....WTF

-
aprokaroka87
nagyúr
vajon Telenor n900[Zte v795] telefonhoz hol lelhető fel a Vcom/preloader és DA driver?
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Igen. A DualSIM Control pro kell hozzá.
LEÍROM, MlELŐTT VKI FÉLREÉRTENÉ, HOGY EZ MTK API -KAT HASZNÁL, EZÉRT NEM ÁLTALÁNOSAN HASZNÁLHATÓ ANDROIDOS ALKALMAZÁS. CSAK AZ MTK UTASÍTÁSOKAT ÉRTELMEZNI TUDÓ TELÓKON MŰKÖDIK.
-
-
törölt tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Kivéve MTK -s telókon, mert ott a SOC ad rá lehetőséget. Az E-Robot szépen váltogatja nekem a hálózatmódokat.
-
-Paris-
csendes tag
Sziasztok!
Galaxy a3am van, pár napja frissített android, 5.0.2re. Azóta a telefonom rémesen lassú, másodperceket vár mire megnyit egy appot, szinte folyamatosan szaggat bármit csinálok :/
Több ismerősöm is panaszkodott erre.
Nem lehet vhogy visszaállítani az 5.0.1et? Vagy ilyenkor mit lehet tenni mert ez így katasztrófa
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Quasi_modo
üzenetére
Egyszer régen próbáltam valamelyiket,de az is a telefon beállítási felületét hozta elő.
Melyik az,amelyikkel mindjárt át is lehet váltani? -
-
mynames
senior tag
Galaxy S5 (klón) -re kellene androidot visszavarázsolni. Gyerek elnyomkodta...Hangerő fel és bekapcs gombra bejön a system recovery, de bármit választok semmi nem változik.
Mi a jó fenét tudnék csinálni vele? Olyan jó volt rajta hay day-ezni...

-
GEPESZ66
veterán
A mobilhálózatnál,a beállítások között kiválasztottam a GSM/WCDMA preferáltat,majd hálózatkeresést csináltam,s kiválasztottam a Telekom 3G-t.
Ha váltani akarok 2G-3G között,akkor elég csak a GSM/WCGMA-t átállítani csak GSM-re,vagy hálózatkeresést is kell ismét csinálni,s itt is kiválasztani a Telekom 2G,vagy 3G hálózatot? -
Over567
aktív tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Köszi szépen a választ!
Nem tudtam hogy tiltott bocsi 
-
válasz
Over567
üzenetére
Attól függ, hány fokon sütteted, a nagyon meleget nem bírják.

A "süttetés" (függetlenítés) nem szolgáltatónál végzett verziói a fórumon tiltottak, de annyit csak leírhatok, hogy ha jól végzik el, nem kontármódon, akkor nem szabadna hatása legyen sem a készülékre, sem a rendszerre nézve.

-
Over567
aktív tag
Sziasztok!
Egy HTC One M7-et szeretnék venni használtan ám de tmobile függő helyzet az hogy én telenoros vagyok és ki kellene süttetnem hogy használhassam. Azt szeretném kérdezni hogy van e valami hatása a süttetésnek mind telefonra mind a rendszerre (rém híreket hallottam hogy lassulhat tőle a teló stb). Remélem jó helyre írok ha nem bocsánat.
Előre is köszi! -
Quasi_modo
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Nem ártott volna egy link: [link]
-
aprokaroka87
nagyúr
most olvastam a hwsw-n hogy megint bakizott a google play store ügyben
-
H.Istvan25
senior tag
Azt meg lehet valahogy oldani, hogy a google playen vett zenét ne csak a play music játsza le, hanem más program is?
-
Themes
aktív tag
Sziasztok, lenne egy olyan gondom hogy pl messengeren ha jön üzenet, csak hangjelzés van de a képernyő sötét marad és nem mutat semmit. Pedig a messengeren e van állítva az értesítések.
-
WOT-H-A-C
veterán
válasz
modflow
üzenetére
Megszerzed a gyári firmware-t flasheled és ott a friss rendszer, vagy felraksz egy régebbit és ota frissíted. Ennyit tehetsz. Illetve már egyszer ki lett tárgyalva, hogy az update.zip hova eszi be magát és hogyan kell manuálisan eltávolítani, talán pont ebben a topikban.
-
-
modflow
veterán
Van egy rootolt Acer Liquid Jade S56-om.
Android 5.1 van rajta. Tegnap megjelent egy új frissítés, letöltöm, de nem települ fel, mert mindig azt írja a telepítés sikertelen, de semmi habakód, csak ennyi.Az Acer hivatalos honlapján azt mondják, hogy ez természetes, hogy root esetén nem megy fel a frissítés.
Pedig az 5.1 Lollipop előtt is root-olt volt, mégis frissített.Vissza lehet roottalanítani, hogy frissíteni tudjam?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Mostanában nem nagyon használom, szóval erről nem tudok véleményt mondani...

-----------Valaki esetleg az én kérdésemre?

-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
Ha van türelmed hozzá, akkor mindenképp: már csak azért is, mert a data-ról így felszabadíthatod a helyét és ráadásul ha valami miatt factory resetre kerülne sor, már a friss verzióval indulsz. Csak vigyázni kell, nehogy valami bugos verziót fixálj le így...

-
aprokaroka87
nagyúr
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87
üzenetére
"Az létezhet hogy egy app eltávolitás után hibásan töröl bizonyos adatokat a telefonról?"
Nem jellemző, de előfordulhat.
A Play! rendszeralkalmazás. A systemen a helye. A data-ra majd ő pakol és kezeli a frissítéseit is onnan.
-
aprokaroka87
nagyúr
Az létezhet hogy egy app eltávolitás után hibásan töröl bizonyos adatokat a telefonról?
illetve a play store a data vagy a system részen érzi magát jobban?
-
Keeperv85
nagyúr
Sziasztok!
Már jóval korábban szóba került, de ki is fulladt a téma, mert a teló nem javult meg használható szintre. Mostanáig. Szóval! Van itt egy ZTE Nubia z7 MAX, tehát az NX505J. IMEI szám vesztéssel (is) küzdött, de most rosszabb a helyzet. Mert hogy mit csináltam?
Fogtam a QPST NV editorát, láttam hogy hiányzik az 550-es mező az NV listából, ami az IMEI, hát beleraktam. Tök jó az első IMEI helyére be is tette... a másodikat null-ra hagyta
Ellenben ettől még MEID nem lett... Viszont:Követtem ezt: [link]
A két beírt IMEI számmal kvázi azt csinálok, amit akarok. Már csak azért is, mert hiába teszem fel ezt a módosított fájlt, attól még a telóban lévő elsőt duplikálta másodikká és többé nem változott meg. Ellenben ha a MEID-hez hozzányúlok, akkor a QPST elhasal 25%-on a feltöltésnél... Így viszont beírta nekem az A0000FFFFFFFFFF-et, amit nem tudok kiszedni...

No, másik megoldás... [link]
Itt is van fájl... Ez akkor sem megy fel a telóra, ha hozzá sem nyúlok.
Most ilyenkor mi a fene van vajon?

-
firewolf
tag
Üdv!
5.1.1-es androidnál be lehet állítani, hogy az alkalmazásváltó gomb ne az alkalmazások között váltson, hanem a belső menüt nyissa meg? Az előző telefonomon (4.2.3) így volt beállítva és sokkal jobban tetszett.
-
sztikac
őstag
Nálam ugyanez jött elő LG G4c-n. Egyik pillanatról a másikra megszűnt az e-mailek szinkronizálása (push). Se a gmail, se az outlook app nem jelzi a levelek érkezését, csak ha megnyitom az alkalmazásokat. Bónuszként néha a google calendar szinkron is megáll. A net tele van ezzel a problémával, de megoldást nem nagyon találtam. Factory resetet még nem próbáltam, de azt most kihagynám ha lehet.
Ha valaki tudna megoldást javasolni hálás lennék, mivel a munkámhoz a naptár és a levelezés létfontosságú
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- LG LCD és LED TV-k
- Elektromos autók - motorok
- Dell notebook topic
- Autós topik
- Synology NAS
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Jelentősen meglazítja a gyeplőt a Windows 11 frissítéseknél a Microsoft
- AliExpress tapasztalatok
- BestBuy topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- További aktív témák...
- iPhone 12 Pro 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4867
- iPhone 12 Mini 128GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 100%/p4866
- iPhone 13 128GB Független/1 hónap gar./Akku 100%/p4865
- Samsung Galaxy S25+ Plus 12/256GB. Újszerű,Kártyafüggetlen,Dobozos,Tartozékaival. 1 Év Garanciával!
- iPhone 12 Pro Max 128GB Független Megkímélt/1 hónap gar./Akku 100%/p4864 Azonosító:p4864 Tartozékok
- Akciós kisWorkstation! Dell Precision 3570 i7-1255U 4.7GHz / 16GB / 512GB / Quadro T550 4GB FHD 15"
- AKCIÓ - Surface 4 - 15" 2496 x 1664 ~2k touch, i7-1185G7, 16GB RAM, SSD, jó akku, számla, 6 hó gar
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- Macbook Magsafe 2 60W Budapest,/MPL/Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

)

crok