- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- iPhone topik
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
ksanc
őstag
válasz spileraaa #47499 üzenetére
Pont az említett alkalmazások - 2FA, internetbankok - semmi olyat nem tárolnak, ami elveszhet, de írtad is, hogy ezek megvannak. Persze, csak megint fel kell telepíteni és kész.
Ahogy vacs írta, most tanultál.
Én a google felhőtárhelyét használom a névjegyekhez, egyéb adatokhoz, de annyira már nem bízom a rendszerben, hogy a fotókat is oda töltsem. Azokat rendszeresen lementem asztali gépre, soha semmi sincs fent sokáig a telón, ami valóban fontos. Elmentett kritikus jelszavak sem, mindent újra és újra beírok. Nekem nem okoz kényelmetlenséget, ellenben nem izgatna, ha elveszteném/-lopnák a telót, csak a pótlása jelentene zavart. -
ksanc
őstag
válasz Fall-N #46514 üzenetére
Ennyiért biztosan nem vennék én sem műszaki cikket, de egyszer szerváltam egy e-book olvasót egy ezresért a turkálós részen.
Nem mai, de cserélhető akkus volt, új akkuval kifogástalanul működött.
El is adtam, nem egy ezresért
Dehogynem veszik meg, ennél olcsóbban ugyan, de vannak olyanok, akiknek megér egy próbát. -
ksanc
őstag
Nos, úgy tűnik, fel kell adnom a dolgot, minden bizonnyal nem paraméterezési probléma.
Az XDA-ról még nem jött válasz...
Van egy nagyon jó kis csomag a githubon xKerntől, Amlogic Kitchen néven.
Firmware Unpack, repack, mindent tud, Level1-3, windows, linux binárisok. Windows alatt nem pöpec, de ezt írja is, én is linux alatt ügyködtem vele.
Eredmény ugyanaz: amíg csak level1-en turkálok,vagyis csak az FW-ből kibontja majd visszacsomagolja a fájlokat, addig oké. Level2-nél, tehát amikor a super.img-hez is hozzányúl, már ugyanaz a probléma: Simán csak kibont, összecsomagol -> bootloop.
Valószínűleg belemókoltak a kínaiak még valamit, ezért nem működik a google lpmake, de igazából már semmi ötletem sincs[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Na most akadtam el végleg:
A gyári super.img-t raw formátumra alakítva és dd-vel felírva nincs gond.
Ugyanezt kicsomagolva, majd minden változtatás nélkül ldpack-al újraépítve már boot loop. Úgy, hogy az lpdump szerint tökéletesen egyforma az eszköz, a gyári super.img és az épített super.img metadata adata.
A fastboot flash továbbra sem működik sehogyan.
Ötlet?[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Akkor megint egy kis superimage
Elakadtam. Fel tudom építeni a super.img-t, de bárhogyan paraméterezem, mindig bootloop a vége.
Jobban megnéztem a dd-vel mentett, illetve az update fájlból kibontott super.img fájlokat és rájöttem, hogy rossz sorrendben adtam meg a partíciókat, hiányoztak a b partíciókra vonatkozó adatok, ilyenek.
Most a felépített super.img kibontva ugyanúgy néz ki, mint a mentett.
Írtad, hogy csináltál már ilyet, csak nem amlogic-en. Az szerintem most mindegy, az lpmake parancshoz honnan vetted a partíciómérteket?
A kütyün van lpdump, az kiírja az infókat a metadata-ból, ezt csak most találtam meg. Most próbálom az abból nyert adatokkal felépített img-t visszaírni.
Illetve a kütyün a blokkméret 512, a lpmake alapértelmezett pedig 4096, ezt elvileg szintén be lehet állítani.
Szóval még mindig zavaros ez a dolog -
ksanc
őstag
Nagyon köszönök minden segítséget, nyilván semmit nem pazarolsz a saját idődön kívül, amit megintcsak köszönök. Valamikor sokat írkáltam ebbe a topikba is, de már arra is alig emlékszem, teljesen más területre mentem.
Most volt egy kis időm, aztán pár óra alatt akartam bepótolni évek kihagyását, ami nyilván nem fog menni, de azért még mindig nagyon érdekel a téma, de próbálok kicsit lehiggadni
Szép estét! -
ksanc
őstag
Még nem, de nem véletlenül jöttem át ide...
Nincs fdisk, és nincs busybox sem.
Igen, én is olvastam a cikkeket, hogy van pár kínai box, amik rootolt bloatwares szarok, és igen, én is láttam már érdekes dolgokat, de lépjünk már ezen egy kicsit túl most...
Hagyjuk is a box meg az Amlogic témát, most már ez a super.img dolog érdekelne. Szóval az lpmake paraméterei közül a partíciókra vonatkozóak azok pontosan mik lennének? A fizikai eszközön a kérdéses blokkméretek, byte-ban? -
ksanc
őstag
na, a sok mókolás: az eredeti mentéssel megy a dd visszaírás, működik frankón.
A mókolt super.img csinálja a boot loopot.
Szóval most a fastbootot hagynám, amíg közvetlenül nem működik a dd visszaírással a létrehozott super raw image, addig úgyis mindegy.
Senki nem buherált még super.img-t? -
ksanc
őstag
Köszi!
Hát mit néztem? A cseh 2-t? Ahogy mondták akkoriban
Mindegy.
Most egy olyan végtelenül banális kérdésen szenvedek, hogy hogyan lehet kilistázni a blokkeszközök (partíciók) méretét byte-ban?
Egyszerűen nem értem, hogy az összes fórumban, youtube-on lévő super.img létrehozásnál honnan a retekből veszik a partíciók méretét, és azok miért és mitől akkorák, amekorrák.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Kis kiegészítés: a a dd visszaírás az eredetei mentéssel sem megy, bootloop a vége.
Valakinek valami tapasztalat?
szerk: most olvastam a hozzászólásod és valóban a 34-essel próbálkoztam. Oké, megnézem korábbiakkal is.
A minimal adb-nél valami teljesen más verziót ír ki a fastbootra: 0.0.1-satöbbi...
Honnan tudok korábbi verziókat letölteni? Nyilván utána tudok keresgélni, de ahogy írtam, korlátozott az erre fordítható időm, hátha valaki gyorsabb választ ad[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Megint én
Na most akadtam el. Végül is sikerült a super.img újraépítése, viszont a visszaírással gondok vannak.
Az ezzel történő szívásokat mellőzve megpróbáltam az eredeti, dd-vel lehúzott super partíciót visszaírni, az sem megy. Se raw, sem sparse formátumban, merthogy már mindenhogy próbálkoztam.
És szintén nem működik a gyári FW-ből kiszedett super.img felírása sem fastboot-al.
A fastboot a legújabb verzió, lehetséges, hogy Amlogic-hoz valami spéci kell?
A hiba mindig hasonló: FAILED (remote: 0ffffxxxx) itt az utolsó bájtok változnak aszerint, melyik img-vel próbálkozom.
Érdekesség, hogy az Amlogic Flash Tool is csak boot, vagy recovery fájlokat tud visszaírni, egyebet nem.
Jelenleg úgy tűnik, az egyetlen lehetőség a működő rendszer alatt dd-vel visszaírni a super blokkra a super.img fájlt, de a módosítottal nem működik.
Nyilván, mert valószínűleg az lpmake parancsnál rossz partícióméreteket adtam meg. Ezeket a működő eszközről kellene kinéznem valahogy?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Megint én
super.img újraépítésével van valakinek tapasztalata? Már megvannak a kibontott és módosított img fájlok, az lpmake okoz némi fejtörést. Sajnos nincs annyi időm ezzel foglakozni, mint amennyit szeretnék.
A megadandó paraméterek közül a partícióméreteket az eszközről kellene levennem? Vagy az lpdump megadja ezeket az infókat? Mert lpdump-om még nincs egyelőre.
Visszatérve az ADB rootra: nagyon régen találkoztam már hackelt adb daemonnal, amikor még egyszerűen lehetett a systemen keresztül rootolni. Önmagában az adb daemon módosítása nem tűnik elegendőnek, viszont nem jövök rá ennél a kütyünél, mi a retektől kapok root shell-t adb-n, amikor a kütyün sehogyan sem tudom előhozni.
Mondjuk a kínaiaktól láttam már zseniális firmware mókolásokat. Mindegy, nem akarok hülyeségeket írkálni, ha mágis, bocsánat. Majd helyretesznek.
Köszi![ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Pontosan arra gondoltam a túlgondoláson, hogy egyetlen hanggal sem írtam sehol, hogy normál androidot akarok a tv helyett. Nem akarok. Semmi extrát nem akarok, kivéve, hogy a SkyShowTime nem játsza le a filmeket
Semmit sem módosítottam.
Neked semmi sem jó? A Ruru szerint talán mégsincs szarrá rootolva meg szétbloatware-zve.
Visszatérve az ADB rootra, ahogyan írtam is: bármilyen kütyün, amin az adbd binárist ki tudod cserélni egy megfelelő mókoltra (ez valószínűtlen), vagy meg tudod hekkelni (ez meg hardcore), meglesz a root jogod, de csak ADB-n keresztül. Persze a nulláról, meg zárt bootloaderrel ez elég komplikált. Semmi mást nem kell agyonturkálni. És ezt semmilyen root check nem tudja kiszúrni.
Ha nem lenne engedélyezve a flashing, akkor a törlés sem ment volna... Egy ideje, mivel nem ezzel foglalkozom, a minimal adb-t használom, abból a legutolsót.
Igazából semmi extra célom nincs vele, csak szeretem tudni, hogy ha bármi gebasz van, vissza tudom állítani a kütyüt. Ez most már megvan.
Persze, hogy minimum a test-key miatt rootoltnak hiszik a faék ellenőrzést használó alkalmazások, ezért akartam átírni ezeket relelase-key-re. Mert nem hiszem, hogy pl. a BombSquad katonai szinten vájkálna a rendszerbe root után...
De igazából csak szerettem volna kicsit jobban megismerni, mi van mostanában az android motorházteteje alatt. Ez némileg sikerült
Köszi a válaszokat, jóéjt! -
ksanc
őstag
Na még egy bejegyzés aztán befejezem
Megpróbáltam visszaflashelni a módosított super.img-t, ez lett belőle:fastboot flash super super_patched.bin
target reported max download size of 268435456 bytes
erasing 'super'...
OKAY [ 0.024s]
sending sparse 'super' 1/7 (262140 KB)...
FAILED (remote: 0ffff13c)
finished. total time: 0.127sEz mond valakinek valamit?
-
ksanc
őstag
Kicsit túlgondolod
Nem, sehol nincsen root bekapcsolás és a terminálban sem működik a su, sehol nincs ilyen bináris.
A Ruru-t majd megnézem, csak éppen most raktam rendbe a boxot, mert kicsit féltéglásítottam Szerencsére időközben sikerült összemókolni a kütyüt a Burn Tool-al, így megint jó.
Megtaláltam a systemrw fejlesztőjét egy másik fórumban (az XDA-ról ki***ták), így le tudtam tölteni a scriptet. Le is futott, meg is csinálta a patched superbint, éppen csak per pillanat nem tudom, hogyan és mivel kell visszaflashelni.Nem érdekel, ha nem google tanusított
Nem nézem a Magisk topikot, valóban. Annó foglalkoztam a Magiskkel, nagyon szuper, meg minden, de engem hidegen hagy
Amíg test-key szerepel a prop fájlban, addig bármi rootnak fogja nézni, ez a legalapvetőbb ellenőrzések közé tartozik. Persze, mert minden custom rom ezt használja, az önaláírás ugye ingyen van. És ha custom rom, akkor biztosan rootolt is, ugyebár. Nyilván egy gyártónál ez nem néz ki jól, de nem is 50ezer a box.
A bootloader nyitottsága még semmit sem jelent, bár le vagyok maradva, a lassan percenként kijövő Android 2528233 verzióknál már nem tudom, mi a jellemző.
Egyébként köszi, hogy foglalkozol a témával[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Felraktam a RootBeer-t, innentől érdekesebbek a dolgok
Két eredmény lett pozitív: a TestKeys (ezt tudni) és a Dangerous Props.
Ez utóbbi, ha jól néztem, a ro.debuggable=1 és ro.secure=0 property-ket nézi, ha ezek az értékek, akkor rooted.
Na most jön a vicces: nálam ezek vannak:
ro.secure=0
security.perf_harden=1
ro.adb.secure=1
ro.debuggable=0A ro.secure=0, ha jól tudom, azt jelenti, hogy a bootloader nyitott és a boot image nem védett. Ez így is van és ennek gyakorlatilag nincs köze ahhoz, hogy a készülék rootolt-e vagy sem.
A lényeg: Ha adb-n keresztül shell-t nyitok, akkor root shell-t kapok. De miért?
Már nagyon régen találkoztam azzal a megoldással, hogy a készüléken magán van módosított adbd, ezért fütyül ezekre a property-kre.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Nem tudom, mit kellene néznem a VD Infosban Mindenesetre a google fingerprintekhez release-key tartozik, minden máshoz test-key.
A root check nem tud lefutni, ha minden pipát kiveszek, akkor sem. mert a hardver modem/baseband ellenőrzésnél hibával megáll, nyilván, merr nincs benne ilyen. Na pont ezért nem lehet elérni sok alkalmazást, egy tv box hardvere más, mint egy telefoné, tableté. -
ksanc
őstag
Igen, ott is jelen vagyok.
Nem sima android 11, hanem android tv 11 van rajta, így sok alkalmazás nem elérhető hivatalosan, az API check meg a többi sem. A VD Infos-t mindjárt felteszem, csak nehezíti a dolgot, hogy csak egy haldokló pendrive-om van jelenleg.
A Google Certified-et csak a legújabb (Hako Mini) boxukra írja, a többire nem.
Azért azt megjegyzem, hogy a lehető legolcsóbb boxot kerestem használható hardverrel, így lett ez. Ami 15ezer+1800Ft-ba volt cakk-pakk Geekbuyingról, szóval érdekes lenne, ha mindenféle certification meg ilyenek lennének hozzá Mint ahogy a DRM is L3, vagyis a streaming szolgáltatóktól el lehet felejteni a full HD-t, de az engem pont nem zavar.
Egyébként más okok miatt akkora 1 csillagra értékeltem, hogy az ügyfélszolgálat mindjárt meg is keresett és hibajegyet nyitott, szóval megy még a levelezés velük is. -
ksanc
őstag
Van a-a kábelem. Valahol. Az elmúlt években számtalanszor került a kezembe, bezzeg most, hogy kellene, sehol nincs. Amivel próbáltam, az más célú kábel volt és rájöttem, hogy nincseneke bekötve az egyik csatiba az adatvezetékek.
Nem rootolt és nem noname, még gyártói oldala is van, fw letöltéssel, az X4-es az.
Amiért az egész mókolás kellene, hogy van alkalmazás, ami rootolt eszköznek ismeri fel. Nem az, ellenben a built.prop-ban test-key bejegyzések szerepelnek relelase.key helyett (hát igen, a spórolás). Ezeket szeretném átírni release-key-re. Elvileg ez semmit nem befolyásol, kivéve, hogy az egyik root ellenőrző metódus ezt nézi.
Egy próbát megérne. -
ksanc
őstag
Ah, köszi!
Még nem vágom annyira a témát.
Van néhány különbség: nem super.img-ben van a system, hanem payload.bin.ben, de ebben van az összes partíció is. A futó rendszeren nincs /system mount point.
De még ha ezek rendben is vannak, nem tudom, hogyan tudnám rámókolni, mivel a kütyünek csak normál usb portjai vannak. Elvileg A-A kábellel is működne, csak nem tudom, hogyan. Aztán az a bizonyos gomb az AV csatin keresztül nem reset, hanem uboot, tehát az csak arra való, hogy indításnál ne a nand-ról bootolojon.
Macerás -
ksanc
őstag
Sziasztok!
Régen jártam már erre
Beszereztem egy androidos tv boxot és persze nekiálltam volna mókolni, amikor azzal szembesültem, hogy sehogyan nem tudom felcsatolni RW módban a system.img-t.
Kicsit utánaolvasva (ebben a topicban is szó van róla) úgy tűnik, hogy az android 10 óta lehetőség van valami shared_blocks feature-el formázni a system.img-ben lévő ext4 fájlrendszert, innentől nincs lehetőség írható módon felcsatolni.
Tényleg így van? Innentől ezek nem módosíthatóak?
Köszi! -
ksanc
őstag
válasz rockersrac #42060 üzenetére
Találta, mi? Két sör kijött belőle... Engedd el, főleg, hogy pont így szokták elpasszolni a lockolt lopott telókat is.
-
ksanc
őstag
válasz rockersrac #42041 üzenetére
Helló!
"frp is volt rajta." - akkor az most is van és lesz is. Hacsak nincs egy komplett mikroelektronikai laborod a hozzávaló tudással, ezzel nem tudsz mit kezdeni.
És mégis mit mondott az "eladó"?
Le kellene menteni a komplett userdata blokkot, majd felírni a gyári üreset, de ezzel is maximum az frp lock-ig jutsz.
A mentést mindenképpen meg kellene csinálni, ki tudja, mit mókoltak még rajta. -
ksanc
őstag
válasz tknof1871 #41940 üzenetére
Fél éves téma
Nem, az sms-ek tartalma nincs meg a szolgáltatónál, meg semmi ilyesmi. Technikailag is képtelenség lenne ekkora adathalmazt folyamatosan rögzíteni, tárolni.Készülékek közötti adatküldés, nem tárolódik máshol. Amit tárolhatnak, és tárolnak is, az a hívások, üzenetküldések paraméterei (egy kis infó pl. itt: https://tasz.hu/adattarolas-magyarorszagon).
Az más kérdés, ha mondjuk a hatóság engedélyt kap lehallgatásra, akkor "belehallgathatnak" a társalgásba, úgy tudják rögzíteni.
Ami tartalmak rögzítésre kerülnek és a hatóság is ki tudja kérni, azok olyan adatok, amiket pl. felhőben, valamilyen szolgáltató szerverein tárolnak, pl. hangposta fiók, vagy tipikusan a csevegőszolgáltatások, pl. Messenger. De ha innen is törölsz üzeneteket, egy idő múlva innen is végleg törlődnek. -
ksanc
őstag
válasz kenguru99 #41927 üzenetére
Semennyire általános, senki nem hallgat le semmit. Bár naccerű összesküvéselmélet eccerű embereknek. Ahogy szoktam mondani: ha valaki képes lenne ilyesmire, meg egy rakás más divatos hülyeségre technikailag úgy Föld-szerte, akkor nem lenne szüksége ilyen macerás és kétséges eredményű erőlködésekre
Egyszerűen arról van szó, hogy a böngészési, eszközhasználati szokásaid, a felkeresett oldalak, keresések alapján próbál az algoritmus releváns hirdetéseket megjeleníteni. Ha nincs elég adat ehhez, vagy nem járultál hozzá ilyen jellegű adatmegosztáshoz, akkor véletlenszerűen jelennek meg a fizetett reklámok.
Hasonlóan csinálja mindegyik, a Microsoft is.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz Formaster #41868 üzenetére
Bocs, hogy újra előhozom, csak most láttam a témát.
Sajnos itt arról lehet szó, hogy azt tudják bizonyítani, hogy egyáltalán nem kéretlenként, ismeretlen feladótól érkezett a videó és az érintett nem is kívánt tőle megszabadulni. Ezért túrtak utána ennyit. Nem a fájl megléte az egyedüli ok, csak anélkül bukna a vád. Mert különben szinte mindenki büntethető lenne valamiért, annyi szemétbe botlik az ember a neten akaratlanul, sőt úgy, hogy nem is tud róla. Valószínűleg nem is a messenger adatai közül bányászták ki, hanem pl. abból, amivel megnézte. -
-
ksanc
őstag
Hú, tényleg, hogyan lehetne ezt tömören összefoglalni? :)
Lényegében az 5-ös Androidig linux kernelen futó Java virtuális gépről beszélünk (Dalvik), vagyis lényegében az apk-ban található java kódot futtatja. Az 5-östől kezdve már a telepítésnél befordítja natív kódba az alkalmazásokat, ami kicsit több időt és több tárhelyet igényel (Art) majd ezt a kódot futtatja.
Vagy valami ilyesmi :D -
ksanc
őstag
válasz lovi27 #41669 üzenetére
A lítium akksik nem melegszenek töltés közben, ha igen, az már régen rossz. Ami melegszik, az a töltőelektronika. Az szabályozza a töltőáramot is (ezért melegszik) tehát hiába adsz neki mondjuk 5V/3A-t, ha az elektronika csak 1A-t tud és arra szabályoz. Persze 5V/500mA-es töltőnél max. 500mA lesz a töltőáram is.
Ezeknek az akksiknak szinte mindegy, mekkora árammal töltöd (a specifikációjukon belül persze), élettartam növekedést úgy érhetsz el, ha soha nem töltöd fel a maximum kapacitásig. Ekkor csökkenni fog az eredeti kapacitása is, de cserébe jelentősen megnő az élettartam. -
ksanc
őstag
Hát mtk platformon simán kiolvasod flash tool-al a data vagy akármelyik partíciót, amit aztán simán felcsatolsz linux alatt, nem kell hozzá semmilyen custom recovery.
A többin valóban nemigen megy másképp. Persze, ha mondjuk a fél CIA adatai is rajta vannak, megéri a macerát közvetlenül chipből is kiolvasni... -
ksanc
őstag
válasz Archus #41593 üzenetére
Szia!
Ki mondta, hogy biztosan és végképp tönkrement? Önmagában az, hogy víz éri, akár a panelt is, még ritkán teszi tönkre, akkor sem, ha be sem kapcsol. Ilyenkor minél hamarabb ki kell venni az akksit (nem cserélhetőnél is ki lehet venni, csak nem faék a dolog) és szárítani pár napig, akár félretenni egy hétre, radiátoron tartani stb.
Ugyanis ami biztosan tönkreteszi az elektronikát, az az áram aladt maradt nedves panel, amin erős korrozió indul meg idővel.
Kérdésedre válaszolva: igen, hozzáférhetnek azokhoz az adataidhoz, amik közvetlenül a telón vannak tárolva. A fiókjaidhoz csak akkor, ha a jelszavaidat is oda mentetted egy sima szövegfájlban -
ksanc
őstag
Ez a Vanced microG process-nek tűnik. (com.mgoogle.android.gms, a normál gms process az a com.google.android.gms), ezek szerint nincs google services a telódon, mivel ez egy opensource megoldás arra, hogy használhass google szolgáltatásokat annak nyomkövetési, reklámozási adatgyűjtési sallangjai nélkül.
Legalább is ennek tűnik így hirtelen.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz vilmose33 #39320 üzenetére
Frissítés után, esetleg még előtte megvolt a gyári visszaállítás? Általában főverzió váltásnál nemigen szereti az android a régi rendszer adatait... Persze a zember nem akar mentegetni.
Egyébként a gugli kereső elég sok Android 10-es frissítési problémát talál ehhez a típushoz.Esetleg a nagyon baráti ár sem volt véletlen...
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #39272 üzenetére
"akar-e rendszergazdai fiókot, ha nem akkor ezt az userek 90%-a egy "Nem" válasszal"
Sajnos szerintem pont ellenkezőleg.. Az userek 90%-a egyből nyomná a rendszergazdát, minél kevésbé ért hozzá, annál lelkesebben. Aztán amikor szétcseszi az egészet, megy hőbörögni, hogy rossz a teló. A szolgáltató meg gyártó bizonyítsa be, hogy az user a hülye. Na ezért sincs alapból ilyesmi. De a lehetőség megvan, kelljen már hozzá valami tudás is és aklor talán feltételezhető, hogy a kedves felhasználónak van némi lövése arról, hogy mit csinál. -
ksanc
őstag
válasz samujózsi #39243 üzenetére
Kérvényezésen a Fejlesztői beállítások->OEM unlock opciót értjük.
Ha itt nincs, akkor fastboot-al még meg lehet próbálni, de ha tényleg nem nyitható a bootloader, akkor ott sem fog működni.Közben crok is válaszolt Ja, hogy úgy kérvényezni.
Meizunál meg úgy történik, hogy be kell lépve lenned a Meizu fiókba, a Beállításokban aktiválni kell az egyszerű megjelenítési módot, majd egy rendszerfolyamatokhoz indítóikont létrehozó alkalmazással létrehozod a megfelelő indítóikont és elindítod. Ezután lesz root jogod.Mit értesz azon, hogy shell programban a su-ra kapsz egy jelszót?
Ha van root a kütyün, akkor a su-ra feljön root jogokat kezelő app (ha nincs, akkor semmi! De szokott lenni. Magisk csak így működik, Chainfire rootolájához pedig a superuser.apk telepítése a jogkezelő), abban engedélyezned kell az elérést és ennyi, jön a root shell. Sehova nem kell jelszó.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz samujózsi #39240 üzenetére
A rések kihasználása már régen volt, még a 6-os Android előtti időkben. A lényegük pl. olyasmi volt, hogy a data/local/tmp mappába root jog nélkül tudtál írni, scripteket futtatni, amik betolták a su binárist a rendszerbe. A 6-os android óta ezek a lehetőségek már nemigen léteznek, velük együtt ment a szemétre a kingoroot, oneclickroot meg hasonló, futó rendszert rootoló megoldások.
Most már a root egyetlen akadálya a zárt bootloader, vagy ha a gyártó nem ad rá "belső" lehetőséget. Tehát nem "feltörés". Ha ezek nincsenek, akkor nem lesz root-od, de ez ritka.Egyébként a root letiltása soha nem a kitolásról szólt, hanem hülye felhasználók millióiról, akiknek gőzük nincs az egészről, de rótóni az olyan vagány dolog, aztán persze ész nélkül csak gallyra vágták a rendszert.
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz samujózsi #39230 üzenetére
Én pl. ez alapján úgy értelmezem, hogy mint hitelesítő kiszolgálót telepíti. De ha nem, hát nem Nemigen kellett még fogalkoznom hitelesítési-aláírási kérdésekkel.
Nem, nem kell feltörni. Elég nehezen is tudnád. A gyártók zöme lehetővé teszi az oem unlock-ot, vagyis a bootoloader kinyitását, innentől már nem feltörés, hanem feature. Akkor lenne az, ha a nem kinyitható bootloadert (Meizu pl. nem mindig teszi nyithatóvá) úgy módosítanád futás közben (tehát a natív kódot), hogy ne ellenőrizze a boot állományokat. De ilyenről még nemigen hallottam Egyébként zárt esetben a módosított loader-t sem tudod feltölteni, csak az ic-be közvetlen beírással.
A fake kínai gyártók bootloaderei meg általában nem is tartalmaznak semmilyen ellenőrzést, gyárilag nyitottak -
ksanc
őstag
válasz Weaver #39218 üzenetére
Valahol az app-ban be tudod állítani, hogy milyen névjegyzékekek jelenítsen meg. Önmagában semmilyen névjegyet nem tárol.
Ha tehát be van jelölve mondjuk mind, gmail, Messenger, skype mittudomén és ezek szinkronizálva is vannak, akkor ha egy név mindegyikben szerepel, akkor azt annyiszor is fogod látni.
Én erre tudok gondolni. Nekem is volt ilyen gondom, ezért mivel nálam a gmail a fő fiók, csak annak névjegymegjelenítése van engedélyezve. -
ksanc
őstag
válasz samujózsi #39220 üzenetére
Talán nem Samsungot kellene használni, ami az általad oly' utált android alaprendszert biztonsági szepmpontból (is) alaposan megerőszakolja. Szóval a Samsungot szidd, vagy térj át másik gyártóra.
Egyébként a Beállítások/Biztonság/Telepítés SD kártyáról tanúsítványtelepítéssel mi a gond? -
ksanc
őstag
válasz Ronyman #39192 üzenetére
Jaaaa, hát ezek úgy működnek manapság a nagy modern korban, hogy vagy működik, vagy nem. A bluetooth kommunikáció meg pláne. Vannak ugyan valami szabványok, amiket valahogy követnek a gyártók, de az övé bezzeg legyen jobb, "más", ezért két totál különböző gyártmány között vagy működik, vagy nem. Vagy csak részlegesen. Főnököm autójában pl. ráolvasással működik Mindenféle állítgatás nélkül van, hogy pöc-röff, működik minden. Máskor meg képtelen megtalálni a telefont, majd x km után egyszer csak beugrik. Nem, nem kontakthiba
Ez van.
Ezek a fogyasztói igények, állítólag. Mindig legyen valami új, különben ócska szar. Aztán a sok újítgatás-toldozgatás-foltozgatás előbb-utóbb összefingja magát.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #39188 üzenetére
Snapinál is így van.
Az MTK-nál egyébként ez már jó pár éve nem gond, általában van egy bootrom, amit nem lehet megváltoztatni és az mindenképpen elindul, ha nincs futtatható preloader.
Egyébként egyszerű tesztelni, hogy van-e: ha az ember már felrakta a vcom drivert (ez úgyis kell a Flash Toolhoz), és kikapcsolás után hangerő fel vagy le + power és usb csatlakoztatás után az eszközkezelőben MTK USB Port jelenik meg, majd csak utána az MTK preloader, vagy DA, vcom, akármi, akkor van. Ha egyik variációval sem jelenik meg az MTK USB Port, akkor kell vigyázni, akkor csak elszúrható preloader van. Ha meg csak az jelenik meg és el sem tűnik, akkor már nincs preloader De nem biztos, hogy észreveszed, mert a Flash Tool prímán működik vele. Ez a lényege.
Legalább is eddig ezeket tapasztaltam. (A Meizu-mon is van, a fake occsó ALPS JTY tabin meg pláne)"a preloadert mindig kivettem a flash sorból"
Gyári fw-knél is gyakran előfordul, hogy firmware upgrade opciót kell választani, mert újra kell partícionálni (formázás) a tárat megváltozott kiosztás miatt. Ekkor nem vehetsz ki egy pipát sem, mert akkor csak felülír (download only), de nem partícionál. Ergo nem fog működni az új fw.
Ilyenkor azért nem veszik el az imei, meg ilyesmi, mert a Flash Tool a háttérben csinál az nvram és hasonló partíciókról (az aktuális kiosztás szerint) egy biztonsági másolatot és visszarakja formázás után. Aztán törli a másolatot, nyoma sem marad.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Kétlem, hogy tákolt bootloader, mint olyan, sok létezne. Különben nem lenne olyan, hogy zárt, nem nyitható bootloader. Általában a gyárit használják. De a firmware tartalmazza azt is.
Írtad, hogy alig sikerült felrakni. Lehet eMMC halál is, nem annyira nagyon ritka. A Z3 meg nem egy mai cucc. -
ksanc
őstag
Ahogy nézem a netet, valószínűleg sikerült meggyilkolni a bootloadert. Ha még nem, olvasd át ezt.
Ha meg igen, akkor csak egyféleképpen javítható: szét kell szedni a telót és közvetlenül az emmc-be vissza kell írni egy megfelelő programozóval. De erősen kétséges, hogy ki vannak vezetve elérhető helyre a lábak.
Valószínűleg nem éri meg a vesződést. -
ksanc
őstag
Én igazából azt nem értem, miért TESZIK lehetővé a gyártók a mókolást
A Meizu saját lehetősége valami olyasmi, hogy van root, de alapból el van rejtve, le van tiltva. Hogy hogyan, azt ne kérdezd, de talán nem is érdekes. A lényeg, hogy külön semmit nem kell telepíteni hozzá. Van egy eljárás, amit ha megcsinálsz, újraindítás után ott figyel a root. Ami teljes értékű, ahogy néztem, pl. dd-vel le tudsz menteni bármit, pl. a boot-ot is, mókolhatod, sőt, vissza is írhatod, de a bootloader lock miatt nem fog elindulni a kütyü, amíg vissza nem írod a gyárit. Tudom, próbáltam. Szerintem a preloadert is felülírhatod, csak éppen mivel? Az unlockhoz azt kellene módosítani. Ez forráskód nélkül kissé necces. Az meg nincs. Vagy teljesen custom fw-t fordítasz hozzá, de az meg a hardverösszetevők (driver forráskódok hiánya) miatt érdekes történet. Nem is találtam még hozzá, az M6 Note-hoz van, de az nem Mediatek.
Ez a kínai tabi, amit mostanában mókolok, pont az ellenkezője: tök mindegy, hogy zártnak vagy nyitottnak van jelölve az OEM, lefuttat a preloader mindent, nem ellenőrizget.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Szerintem nem lesz rá szükség a Magisk mellett. Chainfire megoldásában a boot image-ba több fájlt kellett betolni illetve többet patchelni, a sepolicy fájlt is. Ez utóbbi hasalt el néha a scriptből, ahogy néztem, de manuálisan meg lehetett csinálni.
A Magisk csak az init fájlt módosítja (cseréli) és a továbbiakban az intézi a többit patchet, sikeresen. Így hirtelen megnézve. Ha ez nem működik, akkor szerintem "kézzel" sem fog.
Illetve az Android 9-ben még opcionális, a 10-től már kizárólagos System-as-root kerneles cuccokat nem is igen lehet máshogy rootolni.
Fenébe, hogy fejlődik itt is minden
És hát vannak gyártók, pl. Meizu, akik nem teszik lehetővé a bootloader kinyitását, így a boot vagy recovery módosítását, ott semmilyen trükk nem működik.
Viszont a Meizu biztosít saját root lehetőséget, de fiókregisztráció kell hozzá. Ez kizárólag root, tehát a bootloader zárt marad, root shell-ből sem tudsz csinálni semmit vele.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Nem is fogsz szerintem. Sajnos. És ha engedélyezve is lenne az usb debugging, akkor is engedélyezni kellene a pc-t, szintén a képernyőn. Vagy olyan géphet csatlakozni, ami már engedélyezett. De ez most mindegy is. Minden bizonnyal a bootloader sincs kinyitva, és így már nem is tudod, vagyis semmilyen custom dolgot nem tudsz felrakni.
Marad a kijelzőcsere. Az miért is nem opció? -
ksanc
őstag
válasz terapeuta007 #39153 üzenetére
Van egy pici lyuk a tálca mellett, abba kell tövig beledugni és benyomni mondjuk egy széthajtott gémkapcsot és úgy fog kijönni. Mellékeltek hozzá célcuccot, de gondolom, nincs nálad.
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #39151 üzenetére
Ez kissé szélsőséges...
Próbáltad már a Beállításokban a Értesítéseket, vagy az appoknál külön-külön kikapcsolni az értesítéseket? Nem tudom, melyik Android.
Egyébként ezért nem veszek rivaédafénybe tolt brand telót. Egyszer vettem, egy Samsungot, idegrohamot kaptam a sok faszságtól.
Most egy Meizum van, semmi gond nincs vele.
De fogyasztói társadalomban élünk és állítólag ez a harsányság kell a fogyasztónak.
Nyugtasson meg a tudat, hogy nem vagy a síkátlag :) -
ksanc
őstag
Módosítottam az előbbi válaszomat
Még annyi röviden, hogy hagyományos módon, ha nem volt superuser alkalmazás, akkor a su binárist bármi meghívhatta és meg is kapta a root jogot. Ha volt, akkor az adta az engedélyt.
A Magisknál tulajdonképpen tök ugyanez van, csak a su bináris kicsit több, új kérésnél meghívja a Magisk Managert és az foglalkozik a jogok kezelésével. Ha eltávolítod a Managert, akkor új program nem kaphat root jogot, de azok, amiknek már megadtad, továbbra is root jogosultsággal rendelkeznek.
Egyébként én is szívesen tanulok és nem szégyellek kérdezni.
Adott esetben bocsánatot kérni sem...[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Na megnéztem, mit is csinál a Magisk.
Az van, hogy elegáns megoldásai vannak (pl. csak az init fájlt patcheli, vagy maga a su fájl kezeli a jogosultság kiadását, nem hétköznapi su bináris, tehát bármi is hívja a su-t, mindenképpen megjelenik az engedélykérés. Pontosabban csak akkor, ha telepítve van a Magisk Manager, ha nincs, akkor simán access denied (brd: szóval a Magisk Manager meglététől függ a root jogok kiadása Így hirtelen.) Leragadtam Chainfire-nél és le vagyok maradva pár évvel
Holnap kipróbálom a Samsunggal is. A Samsungokhoz sem kell custom recovery, ha tudja az ember, hogyan kell összepakolni az Odinhoz a fájlokat, azzal is megy. Szóval ezért is tévedtem a custom recoveryvel, hiába, megrögzött Mediatekes vagyok
Oké, elismerem, hogy én ültem most a magas lovon, elnézést kérek.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Hogyne. Ha meg tudja jól patchelni.
Annó néztem a Magiskot, akkor még nem volt igazán nyerő, de megnézem megint
Úgy látom, rengeteget fejlődöttEzer bocsánat, sajnálom, nem akartam senkit sem megsérteni.
Passzív agresszív stb...Jaja, hajlamos vagyok ilyesmikre, sorry. De nem muszáj egyből besértődni.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Crok és brd:
Nagyon jó téma. A probléma az, hogy a Magiskhoz custom recovery kell... hoppá, olyan nincs minden telóhoz. Vagy magadnak portolsz, ha tudsz. De ha tudsz, akkor nincs miről beszélni...
Chainfire supersu-ját nagyon jól ismerem, kár, hogy az sem működik minden telón. Illetve SD kártya is kell hozzá. Ami bagatell dolgonak tűnik, de nem mindig az. Egyébként az alapján gyártottam manuálisan olyan telóra root megoldást, amire egyébként nem létezett és szerintem ma sem nagyon van más. És nem is MTK, Samsung Needromon megtalálható. Többek között...
"Amit ezekkel az appokkal lehet root-olni azt lehet a fent említettekkel is" - nem, nem mindet lehet...
Kingroot meg a többi baromság az Android 6 óta nem játszik, onnantól már csak az ún. systemless megoldások működnek jól. Mint chainfire megoldása és a Magisk.
Megmondjátok a frankót, de tudjátok, hogyan működik ez az egész? Nem. Csak használtok appokat, amiket mások megírtak Nem bántásból
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
Oké, bocsesz
Mondjuk úgy, hogy a rootolási technikák nem mindegyike telepít fel superuser, a root jogok kezelését végző alkalmazást, ami azt jelenti, hogy ilyenkor automatikusan megkapja minden külön értesítés nélkül minden app, ami kéri. Ha eléred, hogy ez a progi eltűnjön, akkor nem fogsz róla tudni, hogy egy alkalmazás root jogot kapott.
Próbáld csak ki
Egyébként sehogy. -
ksanc
őstag
válasz Somatom #39132 üzenetére
Izé...
Ezt valahogy mindig keverem
Szóval MT6580...A mélyvíz topikban nyüstöltem egy noname tabletet, amit mint kiderült, kicsit elfalsheltem, de aztán sikerült helyrehozni. Ez egy JTY KT107 tablet, a millió változata közül a millió+1.
De a jó öreg "nem működik a GPS" történet esete forog fenn. Már a kezdetektől, mielőtt nekiestem volna. Elég sokat foglalkoztam a GPS témával is, de ezt nem nagyon tudom hova tenni. Az AGPS működik, a megfelelő adatokat adja, mégsem képes "befogni" egyetlen műholdat sem. Nem antenna probléma, mert ráaggattam egy mindig jól beváló monopól antennát, de semmi. Viszont olyannal már találkoztam, hogy a gyári mnl fájl (ez kvázi a driver) cseréje megoldotta a problémát. Tehát kellene egy jól működő ilyen SoC és arról elkérnék pár fájlt[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
GPS téma: a kérdésemre emlékszik még valaki?
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #39123 üzenetére
Abszolút
Az Android-Google viszony már megvolt.
Bizony, van olyan olcsósított Windows verzió, ami csak Microsoft Store-ból telepít, máshonnan nem tudsz, de nem ez a közhasznált
A különböző követelményeket meg köszönd meg azoknak a síkhülye felhasználók tömegeinek, akik pl. ész nélkül telepítenek mindent az első "ön nyert gratulálok 10miilió forint" felbukannó ablakokra, aztán amikor megszívják, mennek panaszkodni mindenhova. Vagy az "1234"-en kívül nem hajlandóak más jelszót használni, aztán üvöltelenek szanaszét, hogy "fettőték a fijókomat". Nekik is köszönhetjük a GDPR-t, a 73423 karakter hosszú kötelezően hieroglifákat is tartalmazó jelszavakat, meg a kötelező kétlépcsős azonosítást.
Hogy is van? Mivel mindig az okos enged, már régen a hülyék irányatanak mindent... De őket lehetetlen megvédeni, szívnak az okosak is... -
ksanc
őstag
Új kérdés:
Van itt valakinek Mediatek 6850-el szerelt telója vagy tabija, amiben működik a GPS?
-
ksanc
őstag
Ez nagyon jó leírás, köszi
Egy dologgal egészíteném ki: Tudtommal a mai napig a cache partíciót használja az android oprendszer a recovery-vel való kommunikációra. Amikor recovery módba lépsz, a recovery megnézi, van-e ott valami a számára (/cache/recovery). Pl. így van megoldva a factory reset is az oprendszer alól.
MTK platformokon legalább is így működik, de szerintem a többin is. -
ksanc
őstag
Ki mondta, hogy tudsz arról, hogy valójában mi történik a telódon?
Hidd el, nem figyelsz mindenre a nap 24 órájában 100%-osan. És egy átlagember online szokásait nem nagy ügy feltérképezni. Azután már el lehet dönteni, melyik "push" módszert kapja be legvalószínűbben.
A Play protect sem mindenható.
Az, hogy ilyenek nemigen történnek, az az oka, hogy egyszerűen nem éri meg a fáradságot és a kockázatot.
Egyrészt sokkal egyszerűbb pl. kamuoldalakat létrehozni, ezrével mennek az emberek ilyenekre, és maguktól adják meg a személyes adataikat. Durvább esetben bármit. És ma már olyan kamuoldalak vannak, amit BÁRKI beszívhat. Már aki aktívan használja az internetet.
Nem véletlenül tették kötelezővé a kétlépcsős azonosítást pl. banki alkalmazásoknál.
Másrészt ugyan mi érdekes lehet egy átlagember telóján (és bankszámláján), amiért megéri a kockázatot? Ez a "szomorú" valóság: senkit nem érdekelsz ilyen téren
Persze rokoni, munkhelyi ellentéteknél, szar párkapcsolatoknál milliók keresnek ilyesmire megoldásokat, de szerencsére ez olyan terület, amihez kell ész és tudás is, nem megy csak úgy, hogy feltelepítesz valamit oszt' mán kémkedsz is bárki telóján. Bár az ilyen kamu csodaprogramok eladásából is szépen lehet kaszálni -
-
ksanc
őstag
válasz Krystal_s #39085 üzenetére
"A fő bűnösök FB ..."
Az FB asztali gépen 16GB rammal is be fog lassulni, ha sokat görgetsz. Ugyanis a gyors kiszolgálás érdekében a régebbi adatok az FB szervereiről lassabban jönnek elő. A gyors elérés, "cache", az aktuális adatoknak van fenntartva.
Próbáld ki, görgess vissza egy jó aszali gépen pl. a saját hírfolyamodban, vagy a Messenger fülön egy beszélgetésre. Egy idő után "homokórázik" rengeteget.
Egyébként az FB app közismerten memóriagyilkos, ne várj csodát.Iletve kevered a RAM-ot a tárhellyel. Amiről te ír, cacche, az nem a memóriában folal helyet, hanem a tárhelyen. Ez egy ősidők óta meglévő hibás elnevezés, a Beállításokban telefonmemóriának hívja a fizikai tárhelyet (emmc, régebben nand flash).
Pontosan milyen telóról is van szó?
[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #39092 üzenetére
Ööö, az Android rendszer a Google találmánya, az nem az ő hibájuk, ha jófejségből nyilttá tették és mindenki azt csinál vele, amit akar. Szóval nem kellene hörögni rá, amikor neked az agyonmókolt telódon nem fut úgy valami, ahogyan szeretnéd.
Az internetbank az fut a rootolt telódon? Ne nagyon reklámozd, mert a nagyvilágban akadhat olyan jóember, aki ezt ki is használhatja -
ksanc
őstag
válasz csongi #38628 üzenetére
Miért lenne kacsa? Az Android-x86 egy régen futó projekt, eredetileg egy kínai úriember fejlesztette, volt egy kis szünet, de egy ideje gőzerővel megy tovább. Voltak még ilyenek, pl. a Phoenix, Remix.
Intel procis vindózos pc-kre, notikra vagy akár tabletekre varázsolhatsz android oprendszert. Ezzel csináltam meg én is a Dell tabletemet, most már dual bootos :)
Fel is frissítem a 9-re :)[ Szerkesztve ]
-
-
ksanc
őstag
Baromság. Így, röviden.
De nagyon jól lehet vele hülyíteni azokat, akiknek a leghalványabb gőzük sincs arról, hogyan is működnek ezek az (vagy bármilyen egyéb) eszközök.
Mára az átlagember a legelemibb fizikával és matematikával sincs tisztában, ellenben imádja, ha "nagy titkok tudója", meg "beavatott", meg "csak nagyon kevesek egyike" lehet, főleg, mert semmit nem kell tennie érte, csak hinni, meg szórni a hülyeséget tovább.
A legszebb, hogy semmilyen módon nem lehet őket meggyőzni, mert sajnos azt kizárólag elemi matematikai és fizikai ismeretekkel lehetséges, ami ugye nincs. -
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36747 üzenetére
Hát lehet, hogy 40 év, de valahogy nem tudod leírni, amit akarsz és keversz dolgokat
"rákötsz a könnyű számolás kedvéért 2300voltot"
Így már megint teljesen másról beszélünk. Szó nem volt arról, hogy a hálózati feszültség helyett rákötünk egy trafóállomást. Persze, hogy a feszültséggel nőni fog az áram is, de ki beszélt itt feszültségemelésről?
Ugyanezt viszed át az akksira: kössünk rá 12 V-ot...
Nem véletlenül van a fogyasztóknak (vagy éppen akkumulátoroknak) névleges feszültsége. Ezt te hagyod figyelmen kívül, úgy magyarázod a dolgokat, csak éppen az teljesen más eset.Ha töltőelektronika nélkül kötöd direktben a Li akksit az 5V-os, vagy a 4,2-nél bármilyen nagyobb feszültségre, akkor pukk lesz belőle, minél nagyobbra, annál gyorsabban. De megint csak senki nem beszélt direkt rákötésről rajtad kívül...
És azért 5V, mert nincs 0V dropout-os töltőáramkör De ezt tudod."3A az intelligens töltőt feltételez azaz kellenek a kábelben az adatvonalak is és azon keresztül megbeszéli a telefon hogy az adott töltő mekkora maximális áramra képes. "
Ilyet te hol láttál? Ezt nagyon kevered valamivel. Teljesen felsleges lenne a dolog.
Egyébként pont az indító hozzászólás erre a válasz: lehet neked 5V/2000A-es adaptered is, ez nem azt jelenti, hogy 2000A-t fog tolni a töltőelektronikába. Kivéve, ha ÁRAMGENERÁTOROS az a táp, de az itt szóbanforgó tápok (dirkt nem töltőt írok, mert úgy tűnik, itt van a zavar) nagyon nem azok.Az RC modellezéssel összehasonlítva a töltőáramkör ott egy önálló egység (nincs körülötte telefon ) ami megint csak egy kutyaközönséges tápegységről kapja a stabil feszkót, ami x áramot képes szolgáltatni. Azt szintén semmi sem állítgatja, a töltőáramkör az akksi FELÉ menő áramot é feszültséget szabályozza, visszafelé soha, sehol, semmi nem magyaráz a feszültségforrásnak. Minek?
Értem én, mit akarsz írni, de nagyon nem jön át. -
ksanc
őstag
Muszáj erre reagálnom még, mert te is ugyanúgy tévúton jársz.
Te is áramgenerátoros táplálásról beszélsz, azonban a hálózati tápellátás NEM az.
Amit általában rosszul tud az átlagember: a kismegszakítóknak egyetlen feladata van: a vezeték védelme, semmi másé. Nem érdekli őket a fogyasztó és semmi más sem. Azért alkalmazzuk, hogy túlterhelés esetén ne tudjon felforrósodni a vezeték, semmi másért. -
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36741 üzenetére
""Ugyanez igaz a hagyományos fogyasztókra is, egy izzólámpa annyit vesz fel amennyit belepumpálsz, majd elég az izzószál vagy szétrobban a körte"
Pedig te tévedsz, a fogyasztó annyi áramot fog fölvenni, amennyi kell neki. Ha az fél amper, akkor fél ampert fog felvenni a 100A-s hâlózatból is.
Amirôl te beszélsz, az az áramgenerátoros táplálás, de az teljesen más tészta. -
ksanc
őstag
Ennek semmi köze a töltôhöz, az csak adja a fix feszkót annyi árammal, amennyi tud folyni. Csak a telóban van töltôelektronika, a töltô az bármi lehet. Nyilván olyan legyen azért, ami képes akkora áramot adni, amekkorát a töltôelektronika igényel.
De nyugodtan szét lehet szedni akármelyik adaptert, csak egy kapcsolóüzemű táp lesz benne.
Arra, hogy egy alkalmazás meg mit mutogat, nem érdemes felrakni az életet. -
ksanc
őstag
Miután a Samsung imád 98339595 féle telefont gyártani és ezek mindegyike 193262329245 szolgáltatónál lehet, ezért kb. 98339595x193262329245 db firmware van, amit frissíteni kell. Az meg nem három nap.
Persze kicsit hazudok, mert ennek nagy részét nem is frissítik, tehát örülsz -
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36693 üzenetére
Hát ez így tényleg problémás. Mondjuk érdekes, mert nem ez az üzemmód szokott az alapeset lenni, sőt, jópár készüléken nem is lehet így használni az oprendszer saját eszközeivel. Nem lehet, hogy valami kérdésre már korábban fixre be lett okézva?
Mondanám, hogy oda kell figyelni, de én sem nézném, franc sem gondolná, hogy így működik. Kell valamiért a kártya, kiveszem, leszedem róla, amit esetleg ott tárolok - eszembe nem jut az alkalmazás adat -, majd format meg használ, aztán jön a bukta, mikor bekapcsolom a kütyüt. -
ksanc
őstag
Háááát ez viszont igaz.
Erre én is csak azt tudom írni valóban, hogy az a gyártó, akinek így sikerült "megoldania", annak csak gratulálni lehet. Én még nem találkoztam ilyen ratyival, bár az is igaz, hogy én nem használom belső tárnak az SD kártyát
Esetleg azt lehet erre még mondani, hogy pl. az ember a rendszerpartíciókat és a -vinyókat sem szedegeti ki/cserélgeti naponta. -
ksanc
őstag
válasz Somatom #36689 üzenetére
Ez oké, de ha az adott alkalmazás adatai csak azon az sd kártyán vannak, amiket kiveszel, akkor édesmindegy, mi, hova mutat, nem fogja megtalálni...
Az fstab fájlok meg külön vicces történet volt, vagy használta a rendszer, vagy nem. Amikor csak infónak volt jó, de a rendszer semmire nem használta, mindent beleégettek a kernelbe. És a többi...[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36684 üzenetére
Na álljunk meg egy pillanatra.
Az android rendszerek kétféle módon tudják használni a sd kártyákat, sima külső tárként, vagy belső tárhelyként. Az, hogy melyik módot tudjuk használni és hogyan, az a gyártótól függ, általában az sd kártya első behelyezésekor rákérdez, hogy hogyan szeretnénk formázni.
Ugye ez az, amiért állandóan előkerül a rinyatéma, "ho' mméé nincsen ölég szabad hely, vazze, ottavan a k***a 32/64/73748383gigaterabájtos sd kártya, rakjad oda, vazze"
A lényeg az, hogy ha egyszerű külső tárként használjuk, akkor nem tudunk programokat áthelyezni (külső progival sem, nem véletlenül akarják azok is újraformázni/partícionálni az sd kártyát!), kizárólag egyszerű fotó/videó és egyéb tárolásra alkalmas a 38738292megagigaterabájtos sd kártyánk. ÉS BÁRMIKOR KIVEHETŐ AZ SD KÁRTYA!
Ha azonban BELSŐ TÁRKÉNT akarjuk használni és így csatoltatjuk a rendszerrel, oda telepítünk/helyezünk át programokat, ugyan ne csodálkozzunk már, hogy beszarik a rendszer, amikor kivesszük az sd kártyát!!!
Ennek baromira semmi köze nincs ahhoz, hogy mi lesz a csatolási pont, sdcard0/1/3947493 vagy akármi!
Ezért nem sikerült úgymond megoldani a "problémát", mert nem az volt a gond, amit meg akartál oldani.
Szerintem.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
válasz tordaitibi #36674 üzenetére
Nem kell ahhoz a data, jó az eredeti apk is, amiből telepítve lett.
Hát a beállítások egy része lehet, hogy tényleg xml-ben van, de senki sem állítja, hogy a programozó momentán a lejátszás idejét paraméterből veszi. Azért van ott egy jó adag natív kód is, ha fixre bekódolta, akkor abba nem fogsz csak úgy belepiszkálni.
Ha a program ellenőrzi az aláírást, akkor semmilyen módon nem tudod piszkálás után futtatni. Naná, ezért találták ki.Igazából ezek Eastman-nek szólnak, hogy még ennyire sem egyszerű a dolog
-
ksanc
őstag
válasz Eastman #36652 üzenetére
Nyilván olyan pofonegyszerű a dolog, hogy Pistike két perc alatt komplett funkciókat ír át egy lefordított programban...
Jó lenne konkrét appokat írni, hogy mikről is van szó."a magyar kiejtést jelenítse meg (a jelenlegi angol kiejtés helyett)."
??? Tud egyáltalán olyat maga a program?
-
ksanc
őstag
válasz Hellas #36637 üzenetére
Nem, nem az usb eszköz, hanem a beágyazott rendszer, vagyis a fejegység. Bármit is akarsz csinálni, elő kell csalogatni egy terminált. Vagy bootoláskor megakadályozni, hogy elinduljon a fejegység programja. Egyik sem magától értetődő dolog.
Meg lehet próbálni rádugni egy usb billentyűzetet és bőszen nyomkodni bootoláskor, de nekem sincs tapasztalatom fejegységekkel -
ksanc
őstag
válasz Hellas #36635 üzenetére
Ez valószínűleg azért van, mert az ilyen beágyazott eszközökben általában semmi szükség nincs ilyen jellegű felhasználói beállításokra, tehát el sem menti ezeket. A következő bekapcsoláskor mindig ugyanaz a rendszer és beállítások indulnak el, ezért kérdezi meg újra és újra.
Ezért kell(ene) egyéb megoldás és közvetlenül a rendszerbe beírni a kívát módosítást. De egy command shell-t vagy terminalt előhozni ezeken nemigen fogsz tudni. Vagy kiszivárog a módja a gyártótól, ez a valószínűbb, vagy valaki véletlenül rájön, hogyan kell, ha egyáltalán lehetséges (bug van a rendszerben). -
ksanc
őstag
Nem a memóriafelügyelettel kell játszani, hanem az az appok futtatásával értelmesen bánni. Pl. minek fut két játék is egyszerre? Csak azok majdnem 1 gigát esznek meg. Így neked soha semekkora memória nem lesz elég.
A low memory warningot meg nem véletlenül találták ki. Egyrészt a linux alapú rendszerekben, így az Androidban is a teljes memóriakihasználtság a nyerő, nem az, hogy a fele mindig üres, mert akkor minek van? Másrészt ha minden paramétert nullára állítasz, akkor meg fog hülyülni a rendszer. Olyan, mintha azt mondanád, hogy egy betonfal előtt nulla méter a féktávolság... -
ksanc
őstag
Mert hülyeséget írsz bele, egy darab nulla (vagy nullák) nem lehet. Egyébként is /sys/module/lowmemorykiller/parameters/minfree az útvonal.
Ez meg egy cikk a beállításáról.[ Szerkesztve ]
-
ksanc
őstag
A 3,8V a lítiumos akksinál az nagyon nem lemerült, lévén a névleges feszültsége 3,7V
Ha csak bepakolsz egy másik, jelentôsen eltérô kapacitású akksit, akkor ne várd, hogy tutira értelmes értéket fog kiírni. Korábban volt róla szó, hogy miért. Jó eséllyel kell egy kisütés-töltés ciklus.
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone 16 Pro max 256GB gyári független 12 töltés 2027.11.19. iCentre jótállás
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Sony XPERIA 10 IV 128GB, fehér színben + ajándék
- Honor Magic 6 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával