- MIUI / HyperOS topik
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Fotók, videók mobillal
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #27761 üzenetére
Jó, akkor kezdjük az alapoknál! Meg kell tanulni, hogy mikor kell elengedni egy témát. Részemről most.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #27743 üzenetére
Elephone p6000 pro
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27735 üzenetére
Bocsi, annyiszor írod, de most már áruld már el kérlek, mit rövidítesz a GPSZ alatt?
GPS-t (global positioning system)? Vagy esetleg Google processz szolgáltatást :v ? -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27735 üzenetére
Biztos a napszél vagy a pöttyös fókák vonulása okozza. De az is lehet, hogy nem? Vagy csak néha csinálja azt, mintha úgy tenne pedig dehogy.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27731 üzenetére
Ha nem ismered, akkor hogyan adsz tanácsot másoknak a témában? Mert megpróbálod úgy beállítani, hogy tudod, miről beszélsz, közben meg mindig kiderül, hogy mégse...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27722 üzenetére
"Szerinted itt hányan értik a GCM mükődését?"
Rajtad kívül?
Taníts minket mester!
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27720 üzenetére
Ahhoz nem kell root. De amúgy igen, root-olt.
És nem *gsm, hanem *gms,és mit nézzek a cache-eken?(bocs az másik hely volt)
Nem ez a kérdés.
De köszönöm a segítséged, ha nem sértődtsz meg, akkor inkább a többiek válaszát várnám -
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27718 üzenetére
Hát nekem sose volt olyan, hogy késve érkezet volna meg, nemhogy 2x
Max, hogy nincsen.
És igen, guglizni tudok, tudom, hogy bárki felhasználhatja ... a kérdés nem ez volt.(#27717) Bozek: Amúgy meg biztos, hogy sok értesítés a google szerverein közlekednek? most gondolok itt arra, hogy akkor nem is kellene telepíteni sok alkalmazást, hanem elég lenne acc.-ot hozzáadni a telefonhoz (mint ahogy most is van), és jönnének az értesítések (például FB klienset se kellene telepíteni vagy twitter klienset). Az meg megint más, ha a böngésző dobál értesítéseket. Azt megértem, ha pl a chrome saját GCM-mel komunikálja le az egészet
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27698 üzenetére
Igen, az az engedély kell hozzá, amiről linkelt be képeket: Megjelenítés más alkalmazások felett... Szerinted miért kértem, hogy a többit is rakja be???
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27688 üzenetére
Gratulálok, megint okosat mondtál... Előbb nézz utána, hogy mi az a HW fedvények letiltása, mert szerintem nem sok köze van az említett problémához. Ha letiltod, attól azok még ott lesznek, csak nem a hardver végzi a számításokat, hanem a szoftver, így többet fogyaszt majd a telefon...
(#27687) BaLee: Használsz valami éjszakai módot a telefonon? Nálam a Lux-nál szokott ez előfordulni, ha kiteszem Auto-ra, akkor már tudok engedélyt adni az alkalmazásoknak. Ha nincs fenn ilyen (vagy nem tudod, hogy melyik az), akkor a második képnél szereplő menüben a többi oldalról is dobhatnál fel screenshot-ot, abból talán okosabbak leszünk.
A naptárnál valószínűleg azért működik jelenleg, mert épp elment pihenni a program, így nincs az előtérben.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #27691 üzenetére
A Tasker specifikus dolgokkal nem vagyok képben, de egy mintát tudok adni. ILYEN egy Robotnak küldendő utasítás.
Az "am" parancshoz lehet, hogy busybox is kell. -
BaLee
addikt
válasz
aprokaroka87 #27691 üzenetére
De volt ilyen, hogy HW fedvények letiltása! Remélem megoldja, naptárnál már működik köszönöm.
-
BaLee
addikt
válasz
aprokaroka87 #27688 üzenetére
Köszi, bejutottam oda, csak éppen nem találom ezt a "képernyőfedvényt" vagy mit. Mit kellene keresnem pontosan?
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #27686 üzenetére
Nem tudok ilyenről. Sztem ez OS szintű művelet. Automatizálóval lehet fagyasztani, az automatizáló parancsát pedig meg lehet hívni Terminálból egy "am" broadcast paranccsal.
-
flirt
tag
válasz
aprokaroka87 #27541 üzenetére
Samsung Galaxy S2 és 4.0.3 Android van rajta, frissíve nem volt, ritkán használom.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27522 üzenetére
Töröld, mert összeakadhat a kettő!
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27515 üzenetére
Ez már megint erős trollkodás.
Mindegyik posztoddal folyamatosan ellentmondasz a korábbiaknak.
És vakmerően adsz tanácsot másoknak.
Ez szerintem már kimeríti a szándékos félrevezetés tényét. -
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27515 üzenetére
Mi? Ha eddig is tudtad akkor...
Milyen trükköt? Odex/deodex-re gondolsz? Mondom, ne keverd össze vele...Áh mindegy inkább
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27512 üzenetére
Esetleg ezt elolvastad?
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27508 üzenetére
Én se értek azzal egyet, hogy előbb javasolsz valamit amiről fogalmad sincs, hogy mi.
De amúgy a kérdésedre a válasz:
Ez nem konvertálás, semmi ilyenről nincs szó. Lényegi része, hogy más partícióra van telepítve az alkalmazás (tudod mi az, hogy partíció?)
Azaz rendszeralkalmazás a system-en, user pedig data-n. És nem összekeverendő a deodexing-gel -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27505 üzenetére
Erre pedig szintén idéznék, hogy ne kelljen olyan sokszor leírni.
Keeperv85: sorry, töröld légyszi
Részemről lezártam, a reggeli mellett még elmentem szó nélkül, de ez most nem jó hangulatomban talált meg. -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27503 üzenetére
Igen, cserében pedig nem trollkodok szándékos mellémagyarázásokkal minimum két topikban (itt alkalmazásokkal, amott pedig rendszer szintű piszkálásokkal) folyamatos feszkót generálva
Érdekes mód reggel még te magyaráztad meg kioktatással a kollégának, hogy mi az a rendszeralkalmazássá konvertálás.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27501 üzenetére
Itt egy mai magyarázat rá, nagyon szakmai, pontos megfogalmazással.
-
Siriusb
veterán
válasz
aprokaroka87 #27332 üzenetére
Ha őszinte akarok lenni, megint sikerült belepiszkítanod ebbe a topikba - is - a tökéletesen értelmetlen és semmitmondó hozzászólásoddal. Hosszú hetek óta kell elviselni az ámokfutásodat, amellyel az emberek idegzetét tépázod, s gyanítom, nem vagyok ezzel a véleménnyel egyedül.
Tiszteletreméltó a kitartásod, s hogy mennyi energiát fektetsz a témába, de mindannyian jobban járnánk, ha ezt az adott témakörben való elmélyülésre használnád a google segítségével.
A tartalmatlan hozzászólásaiddal egyrészt saját magadat járatod le, másrészt embertársaid idegeit zilálod szét. Ha mindez idáig nem tűnt fel neked, akkor szépen kérlek, intelligens ember módjára gondolkozz el ezen, mert egyáltalán nem járulsz hozzá ahhoz, hogy a színvonalat emeld.
Én is csak jobbára olvasgatni szoktam ezt a topikot - is -, mert érdekel a téma, s miként te sem, én sem tudok érdemben hozzászólni. -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27332 üzenetére
Kérlek ezen kívül foglald össze 2 mondatban mennyit értettél meg a kolléga hozzászólásából. Mert itt nem ez volt a lényeg.
-
nickedez89
senior tag
válasz
aprokaroka87 #27278 üzenetére
Úgy néz ki valóban az akku statisztika nem működik megfelelően, illetve folyamatosan bekapcsoltnak mutatja a wifit.
Reggel hattól mutatja bekapcsoltnak,amikor elkezdtem használni a telót (látszik az ébrenlétből),pedig csak húsz percre kapcsoltam be egy youtube videó erejéig.
Pontosan ahogy a GSam battery app mutatja...
Érdekes! -
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27281 üzenetére
Kínai telót milyen szervizbe vigyen?
-
nickedez89
senior tag
válasz
aprokaroka87 #27278 üzenetére
Igen én is arra tippelek, mert merülni nem merül nagyon vagy ilyesmi, kipróbálom köszi!
rjg: Köszi, néztem azt is, ki van kapcsolva, a helyelőzményeket sem gyűjtheti!
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27269 üzenetére
ezért totál más kategória
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27255 üzenetére
Meg komolyan.... Nem blokkolni akarja a reklámok tartalmát, hanem hogy ne jöjjenek fel.
Szerinted azzal boldogabb, ha maga a reklám helye megjelenik csak a tartalom nem? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27255 üzenetére
Mondjuk úgy, hogy megírhatod, hogy ott hatékonyabban tudnak segíteni, mert vélhetőleg tóbb alkalmazást ismernek az ilyen esetekre...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27252 üzenetére
Neked még hányszor kell szólni, hogy ez NEM az alkalmazások topic?! Legalább off-ba tennéd, de azt sem...
-
cyborg X
tag
válasz
aprokaroka87 #27252 üzenetére
Egyenlőre kipróbálom, és még más olyan megoldást, ami nem a rendszer visszaállításával jár, mert semmi kedvem újra konfigurálni, de lehet az lesz a vége valóban!
-
nickedez89
senior tag
válasz
aprokaroka87 #27247 üzenetére
Nem volt bekapcsolva, én is erre gondoltam és bekapcsoltam, majd újra ki, és csináltam egy újraindítást, de megmaradt a helyzet!
#27248 géeles: Köszi a tippet, végig néztem, de semmi rendelleneset nem találtam! Még a "Wi-Fi ébrentartása alvó módban" funkciót is "soha" -ra állítottam!
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27242 üzenetére
Titanium backup, helium, nandroid backup stb...
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27242 üzenetére
Jah, visszaállítod a hibát is...
-
válasz
aprokaroka87 #27235 üzenetére
Gmail-t töröld és rakd fel újra Play-ről, hátha megjavul.
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27239 üzenetére
Ha a cache wipe ment, hogyhogy nem tudod, hogy kell factory resetet csinálni?
Rakd újra tisztán a romot
-
air
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27237 üzenetére
Akkor factory reset. Ha az sem oldja meg, akkor ott súlyosabb problémát sejtek.
-
Mr.C
őstag
válasz
aprokaroka87 #27235 üzenetére
wipe dalvik&cahce nem oldotta meg?
-
zolka95
őstag
válasz
aprokaroka87 #27202 üzenetére
Közben rátaláltam a megoldásra. Chrome-ban ki kell kapcsolni a Data Compression Proxy-t azaz az adatforgalom csökkentőt. Kérdés hogy ez megéri-e. A mobilnetet jobban eszi majd. Azt nem tudom hogy ettől a funkciótól gyorsabban töltötte e be az oldalakat.
Nyilván reklámok nélkül is gyorsabban beadja és spórol is a mobilneten, de melyik a jobb? Az adat csökkentő használata vagy a reklám blokkolás? Adaway-el legalább nincsenek zavaró reklámok.
-
válasz
aprokaroka87 #27189 üzenetére
Benyaltad a rettegett akkumulatorvirust!!
Nem is lehet uid, mert magaban az akkumulatorban fut.
Kinos.... :-) :-) :-)Ellenszere a popupokban felbukkano ''Tisztitas most'' azonnali hasznalata.
Bocs az offert, nem lehetett kihagyni
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27144 üzenetére
Azt. Talán nem alaptalanul a tapasztalataim alapján.
Nekem nem kellene megerősítés egy olyan témában amit nem ismerek, de logikusan le van írva több helyen is.De hogy legyen értelme is: fogd fel windows lomtárnak és döntsd el, hogy üríthető/törölhető-e.
Android offtopik, vagy a készüléked topikja pont jó lenne ilyen belépőszintű totózgatásoknak.
-
Bozek
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #27136 üzenetére
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27141 üzenetére
All you need to know about LOST.DIR folder on Android devices
Google master lvl. 99
-
Silious
tag
válasz
aprokaroka87 #27121 üzenetére
Mindegyik eszközt igyekszek frissíteni mindég, de a google Play szolgáltatások verziója
4.4-es eszközön 9.2.56 (032-124593566)
6.0-áson 9.2.56 (438-124593566 -
7Sony7
addikt
válasz
aprokaroka87 #27125 üzenetére
Sajnos még a play áruházból is eltűnt egy ideje, emailra pedig nem reagált.
Az animációt nem szeretném kikapcsolni, az benne a lényeg. Mindegy, majd lesz valahogy... -
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #27106 üzenetére
Csak betettem, a meccs szünetben találtam netezés közben, ebben most semmi para nem volt, jó munkát végeztetek, belém vertétek mit szabad meg mit nem .
-
válasz
aprokaroka87 #27092 üzenetére
Igen de ha az evetsem tudom konkretan, akkor mire megyek ezzel?
-
válasz
aprokaroka87 #27071 üzenetére
Azért szól, amiért a kocsik tükrére rá van írva hogy a benne látható tárgyak mögötted vannak, vagy amiért a mikró használati utasítása tartalmazza hogy élő állat szárítására nem használható. Bíróságon neked sem akar fizetni amikor halláskárosult leszel a hangos zenehallgatás miatt.
-
teleahocipöm
senior tag
válasz
aprokaroka87 #26995 üzenetére
hard reset? fel is jön a nyitott hasú droid kb. 3 percig fekszik hanyatt, majd újraindul és a folyamat megáll a képernyőzár jelszó bevitelnél, ami ugyan úgy nem működik.
-
mikung
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27062 üzenetére
Köszönöm a segítséget.
Van rá kész megoldás hogy ha fel tud csatolni egy stabil wifire, akkor GSM ki, leszakadáskor GSM be ?
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27059 üzenetére
Tegyük hozzá: szerinted.
Nálam meg nem. És még nem láttam olyat, ahol igen. Persze attól még bármi lehet. -
mikung
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27055 üzenetére
Ha lehetne kérni, mindkettőt.
Tehát lője le 0 -ra a modult, de ha rábökök a segélyhívásra, kapcsolja be és tárcsázzon.
-
mikung
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27051 üzenetére
Akkor mi a végeredmény, megy a segélyhívás airplane módban ?
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27051 üzenetére
Nem, pont az ellenkezőjén lepődnék meg.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27049 üzenetére
Szerintem ezt ne erőltesd, kettőből kettő ellentmondás, az utolsó meg nettó badarság. Vagy én vagyok ma helikopter.
-
mikung
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27044 üzenetére
Nekem semmi gondom nincsen a zárképernyős segélyhívás gombbal, csak érdekelne hogy ha rábökök, akkor kezdi e el visszakapcsolni, vagy az airplane mód csak parasztvakítás és amúgy melegen tartja a modult ?
"kihatással lenne sokmindre"
Bővebben lehetne ?
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27044 üzenetére
Próbáltál már repülőgép üzemmódban segélyhívást indítani?
5.1-nél meg sem jelenik olyankor a szöveg a gyári lock-on. -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #27042 üzenetére
Másik zárképernyővel bővített airplane modulja lesz? Írta, hogy nála nem lehet külön a cellát lekapcsolni. Tehát vagy nincs vagy van, de külön nem fog menni.
-
mikung
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #27031 üzenetére
Valami általános megoldásra gondoltam, de pl. egy Vodafone Smart Mini (2013) -ról.
-
Alteran-IT
őstag
válasz
aprokaroka87 #27014 üzenetére
Igen erre gondoltam, de ez abba a "mindenki saját felelősségére" kategóriába tartozik, mint ahogy sok más is, na meg engem a tárcsázó rész nem is zavar, csak a hívásfogadó.
-
géeles
aktív tag
válasz
aprokaroka87 #26992 üzenetére
Volt ilyen bajom, hajdanán...
A keyboard apk nem működött, recoveryből zip -eset kellett ráhúznom.
Ha jól emlékszem valami xperiásat leltem akkoriban.
Vagy valami ilyesmi rémlik. -
kispx
addikt
válasz
aprokaroka87 #26987 üzenetére
Igen, valami csv formátummal próbálkoztam most. Bár a konkrét fájl-szerkezetet sehol nem láttam, hogy konkrétan hogyan nézzen ki belülről egy csv. Ezért az Outlookból importáltam ki a névjegyzékemet CSV-be példaként. (Mivel a gmail súgója szerint ezt elfogja fogadni) Baromi sok oszlopa van és melós lenne egyenként átmásolni az előző hozzászólásomban megadott Excel táblázatból ide.
Példaként a nevet egy oszlopban tároltuk le. A CSV-ben pedig Utónév;Középső;Vezetéknév;Utótag; oszlopban kellene feltüntettni. (és elég sok olyan ember van akiknek titulusa van, és akkor itt melyikben legyen benne?)
Vagy a címet is csak egy oszlopban tárultul le, Az outlook áltál kiexportál csv-ben pedig
Munkahely címe;2. vállalati utcacím;3. vállalati utcacím;Város (hivatal);Megye (hivatal);Munkahely irányítószáma;Ország/régió (hivatal); részre van szétdobálva. Pedig nekünk elég lenne egy mező, amiben a teljes cím le van tárolva. (Ez főként a külföldi címek miatt lenne jó ha egyben lenne)Szummázva, elég sok felesleges oszlopa van. Nekünk elég lenne egyszerűen név, cím, telefonszám 1, telefonszám 2, e-mail cím, weblap oszlopok is és ezt kellene helyesen átrakni a telefonba.
A Gmail címjegyzékébe töltöttem fel a csv-t (ott a webes felületen nem az elvárt megjelenést produkálta, pl a név üresen maradt, pedig a teljes nevet beraktam a Utónév oszlopba)
Onnan akartam szinkronizálni a telefonra, hogy ott hogyan fog megjelenni de nem akar most szinkronizálni a gmailről.A telefonról csak vCard típusú fájlokat fogd el ahogy látom, szóval ezért vacakolok most a gmailes szinkronizálással.
-
törölt tag
válasz
aprokaroka87 #26981 üzenetére
Mindenkinek köszi! Nem játszom sokáig 1huzamban, és még bőven nem a forró kategória, csak mint írtam sakkon meg ilyesmiken nem szokott melegedni és meglepett, egyébként hamar le is hűlt ha kiléptem a vonatos játékból. köszi mindenkinek
aprokaroka87 talán 60 fok az ami tartósan már gondot okoz nem? Annó valahol mintha ezt olvastam 50-60 fokig teljesen normális.
-
wentura20
újonc
válasz
aprokaroka87 #26943 üzenetére
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26904 üzenetére
Persze hogy lehetne. Úgy hagyod, ahogy vannak. Nem tamagochi: Android. Használja őket a legtöbb képkezelő alkalmazás....
-
SIKIRIKI
tag
válasz
aprokaroka87 #26846 üzenetére
Eladtam a telefont és az újba még nem raktam be mert a régi cumok vannak rajta és nem akartam hogy valami gáz legyen de szerintem az új telóban be bírom állítani.
-
d.mate08
tag
válasz
aprokaroka87 #26827 üzenetére
Köszi a választ! Én is így tettem, de azon is előfordult elég gyakran. Root, Xposed van, Greenify is.
-
JSHammer
tag
válasz
aprokaroka87 #26829 üzenetére
egyszerűen az előző beszinkronizált telefonomat hozza be... pl:ha előzőleg egy LG G3-ra telepítettem a messengert akkor arra írja ki hogy telepíthető , a redmi valahogy halott ügy....a play store-ra kattintva mintha el akarna indulni aztán semmi, de a kínai appstore meg tökéletesen működik..:S
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #26818 üzenetére
Akkor ez?
"Most így visszaemlékezve miután az "okosság" rákerült a telefonomra az addig általam kezelt root jogok elvesztek"
Volt root, de mégsem, mert nem igazán az volt, hanem sebezhetőség.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #26814 üzenetére
"A system/app mapábba került egy vélhetően trójai letöltős dolog."
"Nyílván valami sebezhetőség álltal tudott irni a systemre."
"Nem kért root jogot."Ezeket írtad. Majd szólj, ha megtaláltad benne a mindenki másnak evidens hibát.
-
ksanc
őstag
válasz
aprokaroka87 #26812 üzenetére
Gyönyörű példája annak, miért is jelenthet gondot a rootolt teló
Rootolással eleve körbe van nevetve a biztonság, ezt ne felejtsük el... -
rjg
őstag
válasz
aprokaroka87 #26806 üzenetére
Root jog nélkül?
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26796 üzenetére
Eléggé valószínű!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26794 üzenetére
Gyakorlatilag nem, az ugyanis a map api, amit az használ. Maga az Android az API 1.0 óta a location manager-t használja. Azóta nyilván finomítva lett.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26791 üzenetére
"Google services kezeli a helymeg határozási api-kat."
Aligha. Köze nincs hozzá. Nem véletlen, hogy Google framework nélküli Androidon is vígan megy a GPS...
-
válasz
aprokaroka87 #26781 üzenetére
Ezzel az üres frázissal most mit kezdjek?
(#26782) tordaitibi
Tisztelendő a munkád, azonban szerintem ezzel nem zártál rövidre sok mindent, hiszen a wifi modul működése nem csak a modul általános aktív fogyasztását jelenti, hanem egy halom alkalmazás életre keltését is. Pl. Wifi On esetén egyes processzek wakelockjai aktivizálódnak, amik felpörgetik a processzort, ami újabb fogyasztást, felesleges/káros disszipációt, I/O műveleteket stb. hoznak létre.
Saját céges appunk miatt, szigorú feltételek között teszteltük a GPS használat okozta akku használatot. Nagyjából az jött ki hogy az adott készülék típus esetén ha 8 óra alatt 96 alkalommal készteti az app a készüléket GPS információ átadására, az 7-8% fogyasztással nő az akkumulátor terhelése a GPS használat nélküli referencia méréshez képest.
Szóval a mérésedre visszatérve, szerintem a Wifi bekapcsolt és kikapcsolt állapota között bőven nem 2% akku teljesítmény nyereség van, hanem sokkal több. -
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #26773 üzenetére
Olvasd inkább el, keress rá, aztán kérdezgess feleslegesen légy oly kedves.
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #26766 üzenetére
Egy tartalomszolgáltatót beperelsz egy harmadik fél által okozott kár miatt. Sok sikert, szurkolunk.
Holnap elmegyek a piacra, veszek almát. Az alma kukacos, rohadt belül. A piac igazgatóját vagy az árust mész megverni? Melyik a felelős a rossz almáért?
Egy olyan kis cégecske, mint valami google, pár lyukas centes törzstőkével valószínűleg nem engedhet meg magának olyan ügyvédi gárdát egy hős aprósággal szemben, aki megmutatja milyen kemény legény
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Elég bonyolult jogvita lenne, ami valószínűleg abban teljesedne ki, hogy te a Google-t, a Google a készítőt perelné. A Google licenszben viszont nem biztos, hogy van vonatkozó felelősséget taglaló rész a tartalomszűrésre. Értsd: ha megnézel pl. a YouTube-on egy horrort és epilepsziás rohamot kapsz, nem tudom, hogy a szolgáltató felelős vagy sem. Mondhattam volna a kábeltévét is példaként.
-
válasz
Nem ez "esettben" . Elolvastad az EULA - t, és elfogadtad. Abban ez egyértelműen le van írva.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26754 üzenetére
Amit állítasz, az nem igaz. Ugyanis a Google csomag nem kerül a tuttod nélkül fel a készülékre, azzal veszed, mert valaki tudatosan belerakta a romba előtte. Ám alap felállás, hogy semmit sem csinál. Nem telepít semmit. TE MAGAD adsz neki engedélyt, mikor a Google fiókod hozzáadod és ELFOGADOD azt a EULA-t, amit szintén te még az életben végig nem olvastál! Attól kezdve, hogy TE engedélyezted, hogy frissülhet a háttérben, az állításod nem konvergál sem a valóság, sem az itteni eset felé!
-
beg
veterán
válasz
aprokaroka87 #26741 üzenetére
Neked az android csak a Google Play Service-ből áll. Mást nem hajtogatsz, mint hogy tiltod, miért frissül, minek annyi engedély, ha tiltod, mért indul újra és miért fut a háttérben.
Csak.
Ennél többször és többen próbáltuk elmagyarázni neked, kevés sikerrel. Ha ez zavar, akkor menj át ios-re vagy windows phone-ra.
Ezt a google play service mantrázást abbahagyhatod nyugodtan, mert fárasztóan unalmas minden második hsz-edben ezt olvasni. Vagy lépj túl rajta, vagy válts.
-
ksanc
őstag
válasz
Talán úgy, hogy engedélye van rá
De sosem értettem, hogy minek vesz Androidos okostelót az olyan, akit zavar a Play services. Pláne, hogy pl. a szinkronizáláshoz is szükséges. De ha ezek egyikét sem használja, akkor végképp nem értem, minek az androidos teló. Mókolni? Végül is az is egy érv...
Ez olyan, mintha valaki az Apple cuccait akarja használni, de az iTunes-ről már hallani sem akar. Működik anélkül is, de önmagát korlátozza csak.
DVlad: elvileg fölösleges, főleg ha semmi trükköset nem csináltál vele, tehát csak az adataidat, multimédiás tartalmakat tároltad rajta. De ha biztosra akarsz menni, formázd le a másik telóval.
-
törölt tag
válasz
Bocsi, de nem véletlenül feltételezted azt, hogy van google fiókod ?
Mert ha nincs, akkor semmi sincs, csak tapasztalat....
-
válasz
aprokaroka87 #26660 üzenetére
"Majd ránézek hogy mi fán terem a dolog."
Hagyd a francba, csak írd be ide ha bármi eszedbe jut, egy csomó embernek úgyis nyitva a böngészőjében valamelyik kereső, majd beírja.Tuti mentési módszerem:
1. SMS, Névjegyzék, Jegyzetek, fájlok mentése PC-re, SD-re stb.
2. TWRP-ből full nandroid mentés (cache kivételével)
3. Titanium Backuppal full mentés (nem inkrementális) SD-re
4. SD kártya kihúz, restart, ADB Backup PC-re.
5. Megpróbálom a TWRP-s mentést visszaállítani (ha sikerült, jó jel, az a leggyorsabb és kábel, adb, pc stb. nélkül is menni fog ha a Recoveryt nem sikerül elszabni).Nagyjából így nyugodt vagyok.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #26658 üzenetére
"Azt jól értelmezem-e hogy csak a rendszer és felhasználói alkalmazások+azok adatait tudjuk vele menteni?"
Nem. Van benne fájl mentési opció is.
"Nyílván a kérdésre olyanoktól várok választ akik már kiprobálták a dolgot."
4.0.4-ig közkedvelt root metódus használta ki. Akkor minden modder ismerte.
"Mennyire megbízható?"
Mint az összes létező. Még van adb kapcsolat... Ha nincs, akkor b.. buktad....
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- Fujitsu USB Port Replicator PR09 docking station (1x5K vagy 2x4K felbontás) (DisplayLink)
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- 119 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 7 7745HX, RTX 4070 (48 hónap garancia!) (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest