- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- One mobilszolgáltatások
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
brd
nagyúr
Nyilván nem, sok HW gyártó szarik a már eladott/nem gyártott eszközeire (lásd pl. Intel, és az integrált VGA-i esetét), de ritkán lesz használhatatlan egy adott Windows-hoz készített driver attól, hogy az OS gyártója (biztonsági) frissítéseket készít (azért előfordul, főleg Win10-nél, de nem ez a jellemző), így a drivereknek ehhez nem sok köze van.
Doky586, #35541: Nagyjából ez a helyzet, csak a Somatom által is említett kiegészítéssel, ugyanis ezen a nyomorék piacon csak nagyon kevés készülék működik eredeti Androiddal. A legtöbb gyártó gányol kicsit rajta, és onnantól az HW-gyártói OS lesz sajnos, amit bootloader nyitás nélkül nem is tudsz lecserélni másra.
The only real valuable thing is intuition.
-
A driverek androidon mint programok léteznek, azokat meg a Store frissíti, nem a rendszer.
Pl a soros porthoz (RS232) le kell töltenem a Prolific drivert, utána a programot (pl terminál program), majd usb otg -n keresztül feldugom az átalakítót és használhatom a 80-as évekbeli gépekhez..De ugyanígy a DVB stickhez SDR vevőként. van külön driver program az stichez, ezt kezeli a főprogram és megy.
Tehát nem értelmezhető itt a PC típusú driver kérdésed.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Igen benne van. Csak sajnos nehéz kihasználni, mert sok fizetős Substratum témát tettek ingyen elérhetővé a készítő(k) engedélye nélkül. Emiatt sokat törölték XDA-ról.
Egyébként nem értem miért nem írtak erről sehol sem. Mi A1 topikban olvastam először én is róla.
Azért nem láttál ilyet Nokia 3 alatt, mert nincs beépített külön témakezelő alkalmazás rá. Akkor jelenik meg a beállítások között, hogyha legalább egy téma apk fel van telepítve. Addig rejtve marad a menüpont.
[ Szerkesztve ]
-
Bozek
nagyúr
Ebben tévedsz, van általános Android témázási lehetőség 8.0-tól. A Google megteremtette rá a lehetőséget, a Substratum pedig használja is. Csak ugye ehhez vagy stock Android kell, vagy legalább OMS/RRO támogatás. Amennyiben ezek egyike sem teljesül, akkor root-tal még lehetséges, de az már nem az általános megoldás.
-
Somatom
veterán
Egyáltalán nem viccnek szántam. Az én telóm (Moto Z Play) 6 -os Androiddal és 3.18 -as kernellel jött ki. Ugyanerre a kernelre kapta a 7 -es, majd a 8 -as Androidot is. A Samsung S -ek pedig már a 7 -es Androidot is 4.x kernelen futtatták (talán már a 6 -ost is). Akkor szted milyen összefüggés van a kernel verzió és az OS verzió között?
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
batagy
őstag
Soyes 7S (nagyon apró) készülékről van szó.
A másik problémám jelenleg, hogy minden Wifi ki és bekapcsoláskor változtatja a MAC címét, és így a routeren a MAC address szűrést nem tudom alkalmazni. Számomra ez blocking issue, így ha nem tudom kijavítani, megszabadulok tőle. Van erre esetleg megoldás?
-
ZsoltG60
aktív tag
Már közben csináltunk egy HR-t így újra alapról indul a rendszer...és használható
Valahogy ki lehet deríteni mennyi üzemidő van a készülékben ? Raktárból dobozában hozta ki az eladó. A készüléken használat nyoma nem látszik..bár akkor sem korrekt dolog így átbaszni a vevőt..
Ez volt az utolsó készülék a boltban így nem igazán lenne mire cserélni.Lumia 950XL
-
veterán
Esetleg FTC.
MTK hoz van egy többször kipróbált jól működő boot.img ki-be csomagolóm Windows alá, ezért kérdeztem.
Zeon.hu, valahogy rá kéne mérni az akkura. Ha 3V alatt van, megvan a bűnös. Ha jóval felette és terhelésre se esik be akkor viszont szoftverhiba lesz.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Tényleg nem akarom tovább itt de:
""Akkor hova fordulhatnék ha nem ide?"
A készülék saját topikjába, például"
Ott jellemzően (95%) a telefontokok, és jó esetbe a romolás és az OTA frissítés a téma. (kijött, nem jött, mikor jön már) Ilyesmi kérdésre mély csend.
Full OFF de pl. a Win10 topik kb. 90%-a a frissítésekrűl szól, ugyanez némely telefonspecifikus topik.
Legalábbbis én Sony, Samsung etc. készülékek ügyébe értékelhető segítséget még nem kaptam a topikjába. És most nem az fb.messenger problémákra hanem félig megdöglött készülékek, flash és bootlop jellegűekre céloztam.Mindegy, köszönöm a felvilágosítást, némely dologba megintcsak valami ragadt rám.
-
veterán
"Csak az OS magában nem működőképes.
Kellenek hozzá a hw specifikus driverek"Igen de a driver az nem app. A driver az a hw eszközökkel való kommunikációért felel.
Pontosan ezt írtam én is amit Te hogy az OS magában működésképtelen,csak más megközelítésben, ahhoz hogy bármit közölj vele vagy valami outputot láss ahhoz app kell. Például egy windowssal mit csinálsz explorer.exe vagyis az Intéző nélkül? Semmit. Max. parancssorral kezeled de az is egy cmd.exe, vagyis app.
Android launcher nélkül ugyanez.
Ezt próbáltam valahogyan kihozni hogy egy direkt telefonra kihegyezett rendszerbe minimum a launcher, a dialer, az sms és egy keyboard (meg még néhány) az a rendszer totális tartozékának tekintendő hisz ezek nélkül nem lehet arra használni amire kitalálták.
Hogy a gyártó megfaragta saját szájíze szerint, arról nem a felhasználó tehet.
Legyen ahogy Te mondod és én keresem pl. a telefonom gyári tárcsázójának a topikját mert segítség kéne. Még neve sincs, nem Go vagy ExDiale vag RocketDialer, hanem gondolom a droid stock tárcsázója, csak a gyártó a felismerhetetlenségig átszabta. Vagy írt egyet de neve nincs. Akkor hova fordulhatnék ha nem ide?És megkockáztatom hogy a Google szolgáltatásokat is ide kéne venni (ezért tuti fejemet veszik) mert az androidot a google ezzel tervezte/szállítja, nélküle használható de félkarú óriás.
[ Szerkesztve ]
-
KonzolKartel
őstag
Ahányszor leírtad, hogy nem ide való, már rég a számodra megfelelő témához irányíthattad volna. Amúgy ez mi, ha nem szakmai? A téma címe "Android szakmai topic". Egy apk revers engeneering szerintem maximálisan szakmai. Ahogy látom a kéredző pedig ezt is említette.
Telefonon gyorsabban elérsz: 06705213007
-
veterán
Nehogy megorrolj ram, de akkor ide tulkepp semmi se valo, ha a csupasz oprendszert nezzuk az magaba mukodeskeptelen... A framework.res is apk, anelkul meg bajosan van android. Vagyis persze van, routereken is linux fut pl. de azon se a csupasz kernel meg a firmware van csak. Szerintem egy telefonra keszult operacios rendszeren a tarcsazo, a launcher, az in es output letfontossagu es a rendszer reszenek tekintheto. A fbmessenger mar nem meg a szamologep se.
-
Tabzoty
csendes tag
A kérdést azért itt tettem fel, mert nincs olyan alkalmazás amire szükségem lenne. Kerestem a megoldást, de azért kérek itt segítséget, mert nem is olyan egyszerű, mint ahogy elsőre tűnik.
Azért itt, mert talán ebben a topikban láthatnátok át a probléma megoldásának esetleges lehetőségét. Ha megmondjátok hol oldják meg ezt, nekem az is jó. De ha Ti nem tudjátok, akkor ki?Amúgy tényleg bagatel hülyeségnek tűnik a dolog és nem is egyszerű elmagyarázni sem a lényegét. Ha van itt valaki aki segítő szándékkal meghallgat és esetleg segít is... köszönöm!
az eredi kérdéssel még senki nem foglalkozott érdemben
ez az egyik: https://www.youtube.com/watch?v=nLFaV47fmII&feature=youtu.be
Ha azt mondjátok hogy csak egy appot kell rá írni az király. De ki fogja nekem megcsinálni?
Hol keressem a megoldást? -
veterán
-
veterán
Ez igy nem igaz hogy be kene zarni.
Aki megfutotta a koroket az esetleg honapok evek ota halott topikokba ahova a telefonja tartozik, benezett az alkalmazashoz illoekbe is es nem kapott semmi valaszt, az ohatatlanul ideteved, segitseget remelve.
Valamint, es nehogy barkinek sertodest okozzak, az itteni esetek jo reszeben sincs erdemi megoldas.
Es mint somatom celzott ra, nem pengeeles a hatarvonal hogy most konkretan app hiba, osszeferhetetlensegi gond vagy a futtatokornyezet hibaja all egy adott anomalia mogott.
Elo peldam kb. 1 honapja, az uj telefonomon nem lehet smb servert futtatni. Tobb appal tesztelve amik mas keszulekeken vigan mukodnek. Valoszinu oprendszer bug. Megoldas? Nincs. -
Somatom
veterán
Nehéz úgy moderálni, hogy az alapok nincsenek lefektetve. Az Android OS -nek nincs köze a GPSZ -hez, tehát ezen az alapon minden off, ami eltér a nyílt forráskódú Androidtól.
Ugyanakkor az Androidos eszközök döntő többsége a GPSZ -szel kerül forgalomba, és a GPSZ -t az OS részének tekinti. Abba pedig a GPSZ alap alkalmazásai is beletartoznak.
Aztán ott vannak a gyártói alkalmazások, amik az adott készüléken szintén az OS részét képezik. Még egy hozzáértőnek is komoly fejtörés a határ meghúzása. Nem is vállalkoztak rá, a topiknak nincs erre vonatkozóan egyértelmű iránymutatása. Csak ennyi van az összefoglalóban:"Alapvetően nem része az Android rendszernek, viszont rendszer közeli függései vannak.
Na, akkor most a GPSZ OFF, vagy ON topik?
Hogyan várhatnánk el egy kérdezőtől, hogy tudja, hol az OFF-határ?[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Bocs, de ezt én is vitatom. A regulázás előtt kéretik tisztázni, hogy mi tartozik a topik témájához. Kivehetik belőle a GPSZ témakört, de utána kb. zárható is a topik érdektelenség miatt. Ha viszont a GPSZ -t az OS részének tekintjük, akkor Krill felvetése sajnos, on topik. Számomra sem szórakoztató a vesszőfutása, de egy szakmai fórum nem mindíg szórakoztató.
-
veterán
Azert mert feltettem az Android alkalmazasok, a Chrome, es meg 2 a temahoz passzolo topikba, mozditas se volt a kerdesemre, valoszinu hozza se szagolt senki a megoldashoz.
Es akkor itt a forumtars csipobol megvalaszolta az egyik engem is erinto kerdest, ezert batorkodtam azonnal itt visszakerdezni. -
rfamp
csendes tag
Köszönöm a segítséget, mindkét link bejött. Esetleg tudnál abban segíteni hogy valami jól működő Custom ROM ot honnét lehetne leszedni erre a GT-I8262 re? 6.0 esetleg 6.01... stb. A Lollicop is lassú volt rajta, de még ez eredeti Stock ROM al is tragikusan lassú ez a készülék, már a megvásárlásakor is ilyen volt. Valami "minimal custom ROM" kéne rá amiben nincs felesleges sallang és nem eszi a memóriát mert gondolom ez a gondja. 32Gb SD van benne készülékmemóriának formázva de így is lassú.
Másik... Találok "állítólag bug mentes" 6.01 es ROM ot hozzá, ami a fórum hozzászólások szerint másoknál működik is. Nálam nem! A ROM látszólag fel is megy hiba nélkül a készülékre recovery ből, viszont nem indul el. A bootoláskor visszatölti a recovery menüt. Létezik hogy valamiért nem pont "erre a készülékre" való a ROM? A típuson kívül mi az ami még lényeges, ami bekavarhat? Mire kell figyelnem?
Bocs de nem vagyok profi, sőt mondhatni kezdő e téren. És köszi az eddigi segítséget is.
-
Fall-N
veterán
Igen ezt tudjuk, csak aki lefrissítette annak jött rá egy 89 MB-os update is. Lehetne downgradelni csak flashtool kell hozzá, amihez most nincs számítógépem.
Magyarán hiába vonták vissza, mi akik első körben frissítettük így jártunk.
Majd ha lesz időm kölcsönkérek egy laptopot és felflashelem a Nougatot, hacsak nem adnak ki valami bugfixet még addig. Sajnos így most mi lettünk a béta teszterek.
[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
1.: Mert már leírták a megoldást: Foldersync
2.: Nem torrentezem, nincs vele tapasztalatom.
3.: Ha torrenteznék, azt nem a boxommal, hanem a NAS -ommal tenném, amihez van Transmission, ahhoz meg webgui és Androidos remote alkalmazás.[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
!"Konkrétan leírta, hogy filmet akar torrentezni."
Azt tilos? Hmmm... Eddig úgy tudtam, hogy csak a jogdíjas filmeket tilos letölteni. Pl. saját filmet legálisan lehet torrentezni. Nem látom a hsz. -ében, hogy nem saját filmet akar torrentezni. Akkor Te ezt honnan veszed? Tán csak nem feltételezed? A puszta feltételezés bizony karcsú ahhoz, hogy mások felett ítélkezz. Főleg itt, ahol még jogosultságod sincs hozzá.
[ Szerkesztve ]
-
geza844
aktív tag
Milyen mail fiókot töröljek? Nem, nem engedi eltávolítani az alkalmazáskezelőből, és eszközadminok között sem engedi deaktiválni, mármint ekkor összeomlik (lefagy, bezárja) "Beállítások" programot. 6.0.1-et használok.
Nem akarom ezt a topic-ot szemetelni, bocs. Hol folytassam?[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
-
zeon.hu
nagyúr
Hiába nem szakmai, de jobb híján inkább ide írtam.
A topikjában kb magammal beszélgethetekFentebb írtam, hogy új és korábbi verzió is került fel, az eltávolítás rendesen (gyorsítótár, adatok, törlés) ment, stb.
Fr esetleg szóba jöhet, jó ideje nem volt, ilyen régi telónál már aktuális.
#?*@&!
-
darvinya
titán
Az egyik, hogy egy nem általam használt készüléken, amin hozzá van adva a fiókom, állítsak be képernyő zárat.
Ez teljesen érthető, de azon készüléken is megcsinálod ezt Biztonsági ellenőrtést, akkor már nem fogja kérni.
Nem használt készülék ID-je nyilvános, emiatt visszaélhetnek vele (pl: nekem volt Doogee Y200 készülékem, ami amerikában használták, miközben csak gyerekem kapta meg saját fiókkal, viszont nem választottam le időben).
Made Robot by Robot −Xiaomi 12T Pro gyászruhás / '06 Focus kombi szürke
-
törölt tag
Nekem is gyanús volt a piros outlook.
Egyébként elárulom, hogy ez egy régóta ismert probléma a droidos outlook appal. Viszont nem tudni, hogy ki a hibás. Valószínűleg a MS, és nem lesz rá megoldás.
https://outlook.uservoice.com/forums/293346-outlook-for-android/suggestions/19811215-show-the-number-of-emails-on-icon
https://forums.androidcentral.com/general-help-how/660954-how-can-i-get-unread-email-count-badge-outlook-icon.html
https://answers.microsoft.com/en-us/outlook_com/forum/oemail-oapps/outlookcom-on-android-galaxy-s4-no-email-count/524c1ba9-2fc3-4d63-bacd-bd222768bccb?auth=1
-
Somatom
veterán
De, létezik a probléma. Leválasztottam az alapértelmezett fiókot, majd csináltam egy gyári visszaállítását. Próbálok bejelentkezni, de kéri ezt a nyomorult azonosítást másik eszközökről. Honnan kerítések most egy másik eszközt? Szeretnék belépni a saját fiókomba, de nem tudok. Ilyenkor mi lehet a megoldás?
-
veterán
De le tudod tesztelni, otthoni bármilyen laptop, pc, okostelefon, böngészőből belépsz inkognitó módba
mail.google.com , lényeg hogy olyan böngészőt használj, amivel még nem léptél be sose.
Vagyis az eszköz nem számít, csak a böngésző legyen szűz, akár lehúzol egy portable webböngészőt a teszhez.Nincs ennek topikja, téyleg sok az off már.
-
lovi27
addikt
Én még nem fejezem be, bár lassan kifogyok minden ötletből...
Tessék, itt az üzenet, hogy lássátok:
Ott a gmail cím ahova be akarok lépni és a telefonszám pontokkal jelölve. 6 jegyű kódot küldött sms-ben és azt kellett megadni a belépéshez.
Kitöröltem a biztonsági eléréseimet, hogy ne tudjon elérni, de nem szállt le rólam. Akkor is igazolni kellett, hogy én, tényleg én vagyok. Olyanokat kezdett kérdezni amiről már dunsztom sincs (pl. melyik hónapban nyitottam a fiókot, mikor, stb.?). Abbahagytam, mert ha süketelek végül még kiderül, hogy én mégse én vagyok.
Valami új biztonsági beállítást elfogadhattam, amiből nincs visszaút. Egy újonnan nyitott fiók meg már eleve ilyen - szerintem. Most már leszállok erről a témáról. Ennyit tudtam segíteni, nekem így megfelel.
[ Szerkesztve ]
-
lovi27
addikt
A Saját fiók Bejelentkezés és biztonságnál a másodlagos telefonszámnak a mobilszámom van megadva és ha bármi gondja van oda küldi az értesítést és onnan várja a jóváhagyást. Nincs másodlagos e-mail cím.
De próbáld meg, hogy megszünteted az összes biztonsági válasz lehetőségeket, vagy csak a kötelező minimumot hagyod meg.
-
veterán
-
vacs
veterán
Próbáld meg, hogy a security oldalon kapcsold be az oldal alján lévő Kevésbé biztonságos alkalmazások engedélyezése opciót, de szerintem ezen az oldalon van valami rosszul beállítva, mert mikor én új romot teszek a telefonomra (2 telóm van) és belépek a gmail-be, akkor kapok egy tájékoztató emailt, hogy új eszközön léptem be, de nincs letiltva semmi, csak tájékoztat!
Illetve a gyerkőcnek nincs mobilja ami a suliban is nála van?
[ Szerkesztve ]
(^)(>.<)(^)
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!