- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- iPhone topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Kiszivárgott reklámanyagok a Samsung Galaxy S25-ről
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Apple AirPods 4 - ismerős is, új is
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Netfone
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 12 4G - valaki fizetni fog
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
milkabrams
őstag
Üdv!
Osztálytársam Huawei Ascend Mate phabletre kk romot telepített valami emui oldalról szedte valalmi Hisuit program ajánlotta, csak az a go d hogy van úgy 490 mb szabad hely a telefonon és így nem tud semmi appot telepíteni, egy cm rom megoldás lehet erre? bocs ha nem fogalmaztam pontosan, de ehhez nem igazán értek.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
modflow
veterán
Van egy ilyen app, hogy "Morelangs".
Azt írja, hogy ha nincs root-om, akkor rakjam rá PC-re a telós usb debugging opcióval és ott adjak meg egy bizonyos parancsot.
De hogy? Hova írom azt be??? -
olyt74
csendes tag
Szeretnék segítséget kérni.mtk processzoros,android telefonom van.
Rom csere közben ,a recovery wipe menübe,letöröltem mindent.a systemet is.Lehet valahogy újra rakni rá a droidot,és a systemet?ha most újra indítom,akkor a telefonlogoig megy a betöltés.recovery menü se indul el.
előre is köszi a segítséget! -
Ice&Lime
veterán
Az mitől lehet, hogy állandóan lecsatlakozik a wifi-ről?
Ott van hagyva a telefon, nyugalmi állapotában és nincs wifi.
Aztán képernyő be, belépek a beállításokba, wifi-hez és akkor elkezdi keresni és magától visszakapcsolódni a wifi-re. Ez nagyon gázos így. -
Vadászmenyét
aktív tag
Helló!
Kérlek segítsetek, hogy tudnám felrakni az 5.1.1-es androidot a galaxy s1 telefonomra. Akárhogy próbálom nem sikerül, mindig azt irja, hogy E: unable to mount '/system' , E: unable to mount '/data'
Nincs rajta OS valamiért. Mindig csak ez a Team Win recovery project indul el rajta. Mit tehetnék? Homemade zip rendszer lenne rá. A telefonnak mindegy, csak buherálgatom. -
beg
veterán
válasz matepe #21181 üzenetére
Talán, mert gyárilag nincs benne?
Ajánlott a topikját átolvasni (abból linkeltem) és akkor nem ér hasonló meglepetés
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
matepe
csendes tag
Sziasztok,
Lenovo A760-as telot szereztem be
Gondom:
- nem érzékeli a front kamerát, próbáltam más kamerákat is feltenni, mintha csak back lenne. Még ikon sem ugrik fel a programokban hogy átváltson frontra.Szerintetek? -
Pöttön
őstag
válasz TIstvan4 #21178 üzenetére
Nekem a 4.4.4 jobban bejött, már alapból a színvilága is, (A beállításoknál meg itt ott ez a fehér alapon babakék téma kiveri nálam a biztosítékot, és nem lehet átállítani! még loaderrel se...) meg Lollipopal vannak érdekességei a telónak pl.: néha nem rezeg, ha a csengőhangot beállítom egyedire van hogy nem azzal akar csörögni, meg ez a prioritásos szarság is többször is bekapcsolódott már nálam is meg tesómnál is, és egy napig nem tudott elérni ez miatt pl a főnök, na meg az hogy a kijelző zárat nem engedi kikapcsolni most per pill valamiért az már mindent visz, na meg a kijelző zár előtti óra mutató kép is teljes mértékben felesleges, (amit ugyszintén nem lehet kikapcsolni) mert a kijelző záró minta fölött tökéletesen tudná mutatni az időt úgy mint ahogy a 4.4.4-nél...
Az új legördülő menü se tetszik, meg az se hogy vendég profilt is be lehet állítani, ez is egy felesleges baromság, jó tudom ezt nem kötelező használni, de a legördülő menün ott foglalja a helyet fixen amit ugyszintén nem lehet kikapcsolni, illetve (nem állítom hogy egyáltalán, de egyértelműen bénábban állítja automatán a kijelző fényerejét, többszőr jártam már vele úgy hogy napos helyen semmit se láttam a kijelzőn)
Sokkal szarabbul kapcsolódik, és dobálja el a wifit...
És végül, de nem utolsó sorba a kamera minősége is ég és föld negatív irányba...
Szóval rengeteg apróság van ami nem jön be benne.[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
MrM94
addikt
válasz aprokaroka87 #21175 üzenetére
Pöpec,esetleg tudnál-e ajánlani egy olyan feladatkezelőt ami ezt megmutatja és nincs szüksége root jogokra?
Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
Pöttön
őstag
Sziasztok!
Először is bocsi hogy itt teszem fel a kérdést, de a telefon topikjába nem kapok választ...
Az lenne a kérdésem hogy adott egy Telenornál vásárolt, gyári, nem buherált androidos telefon, (jelen esetben egy Z1 Compact) amin 5.0.2 lollipop rendszer van, és én ezt a rendszert szeretném vissza állítani 4.4.4 KitKat-re. Leírást néztem a menetéről, nem jár garanciavesztéssel se (bár a telón nincs már gari), megis tudnám csinálni, csak nem tudom sehonnan se beszerezni a gyári telenoros magyar 4.4.4-es romot, mert a program is (Flashtool) csak az 5.0.2-eset tudja letölteni.A kérdésem az lenne hogyha nem a Telenorosat hanem a sima Central Europa romot teszem fel rá akkor azzal tönkre tehetem a telefont?
A választ és a segítséget előre is köszi!
[ Szerkesztve ]
A sport a legjobb kikapcsolódás...
-
-
ksanc
őstag
válasz TIstvan4 #21173 üzenetére
Szia!
Ezzel elvileg az alapértelmezett telepítési helyet tudod beállítani, tehát hogy az alkalmazások hova települjenek. A 0 az alapértelmezett, az internal,belső tárhely (data), a 2 pedig az external, általában az SD kártya.
Már persze ha támogatja az oprendszer, 4.3-tól nem nagyon fog működni. -
TIstvan4
tag
Szép napot kivánok mindenkinek!
Ujabb kérdéssel fordulok ide!
Valaki tudja e pontosan mire jó a: "pm set-install-location 2" utasítás?
Próbálgattam adb n kiadni a telefon felé,és el is fogadta,Majd ellenőriztem,hogy valóban változtatta az értéket.
A telefonban semmi változást nem tapasztaltam.? -
MrM94
addikt
Üdv
Van egy note 3am gyári lollival rajta,semmi buhera.
És a kijelző helyett az android rendszer eszi a legtöbb energiát ami zavar mivel pörgeti a cpu-t. konkrétan a system_server process.Tud e valaki valamit róla?Az alvástól megéhezek,az evéstől elálmosodok.Így Macskasztikus az élet.
-
ryger
aktív tag
Szia,
Ha torli a regi frissiteseket akkor rendben, hely nem kell sok mert a zene SD kartyan van es a kepeknek, progiknak eleg a mostani is. Azert kerdeztem mert a gyari rendszernel volt regebben, hogy nem tudtam updatelni a programokat mert sirt a szaja, hogy nincs eleg szabad terulet. Ezt szerettem volna megelozni inkabb mar most.
Koszonom!
-
ksanc
őstag
Szia!
Androidnál nincs szükség ilyesmire, amennyire én tudom. Az új frissítéssel mindenestől törlődik a régi.
Ha hely kell, akkor érdemes rákeresni valami értelmes fájlkezelővel a nagy (mondjuk 30MB-nál nagyobb) fájlokra és megnézni, mit talál. Persze ehhez nem árt tudni, hogy mit lehet törölni és mit nem. -
ryger
aktív tag
Sziasztok,
Azt szeretnem kerdezni, hogy lehet-e torolni a regi update maradvanyokat, amik a kulonbozo programokhoz jottek az idok soran? Valami olyasmire gondolok mint ami Windowsban van.
Most pl a chrome toltott le ~50MB adatot es ugye mar tobbszor frissitette magat. Van Titanium backup-om, nem tudom, hogy abban a cache torlo ezt tenne? Szerintem nem.Galaxy S2-Nameless Rom-5.1.1 ha fontos lenne.
Koszi elore is!
-
ksanc
őstag
Szerintem minden androidos teló megy a sima Google adb driverrel, csak be kell írni a hardverazonosítót a megfelelő fájlba. Ha van már fent adb driver, akkor az Users/Felhasználó/nememlékszemfejbőlholvan .ini fájlba, ha most telepíted, akkor meg az android_winusb.inf megfelelő szekciójába.
Bár most a Win10 alatt már problémázik a .cat fájllal, tehát létre kell hozni egy újat is. Ezt most próbálgatom
Persze így kissé bonyolultabb... -
nagyúr
Azt is simán el tudom képzelni, hogy gyártónként változó lehet a kezelés.
Hóóóó, de még mennyire.
Van olyan amit csak adb-ből lehet fastboot-ba irányítani, és van olyan, ahol előhívható egy boot menü, onnan lehet normál, recovery, bootloader módokat választani. És van olyan is, ahol annak ellenére nem működik a fastboot, hogy a bootloader mode kiválasztható...B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
vicze
félisten
válasz cappa72 #21158 üzenetére
Én köszönöm a pontosítást.
MT6572-es leírást olvasgattam, szóval ott már szerepelt hogy megy fastboot-ba. Azt is simán el tudom képzelni, hogy gyártónként változó lehet a kezelés. Azért 4.4-es droid előtt elég nagy káosz volt az MTK support.Driver:
Hát erre passz. Mert én eddig csak külön drivert láttam, erre. Nexus-nál is külön ADBInterface driver van és külön "generic" Android valami, HTC és Sony esetén is külön van a két driver.
Igazából lehet egybe rakták valahogy másik, megoldható. -
teo77
őstag
Sziasztok!
A Mega - stream mukodik Mini-PC-n?Nexus 7-2013 - root, cwm, 4.4.4 /Honor 7, Marshmallow(Budapest)
-
modflow
veterán
More Locate 2-t hogy lehet elindítani root nélkül?
Nincs magyar nyelv a menüben és szeretném ezzel beállítani. -
modflow
veterán
Tesóm telóján meg nem tudok frissíteni, mert azt írja nincs benne sd kártya. Hát nincs, mert van belső 16 Gb tárhely.
Hogy lehet rávenni, hogy ugyan méltóztasson már oda letölteni? -
modflow
veterán
Android 5.1-re felraktam az Apex launchert.
Egész jó. De az Android 4.4-ben volt képernyő zároló kép beállítás, ebbe az 5.1-ben pedig még az sincs. Az Apex-ben sincs. Mit kellene még felrakni, hogy ez is állítható legyen?[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
T'om résgi posztra válasz
Az mt_boot(vagy bármi is volt van) is értelmezi a Fastboot parancsokat, szóval azokon is működik, max. valamiért elérni nem tudod.
Ezért mondottam, hogy nem támogatja. Elfogadni elfogadja, és nagyon frankón beragad ebbe a módba, csak akku ki/be segít. MT6572/82 esetén már működik, de ott is csak néhány parancs (devices, reboot, flash boot; de a flash recovery már nem)Fastboothoz ideális esetben csak az exe kell, és USB driver.
Az ADB teljesen más, nincs közük egymáshoz, más driver is kell hozzá.
A fura, hogy mindkét módban az eszközkezelőben adb interface-ként jelenik meg a telefon. Adb és fastboot módban is.Nem vagyok járatos windows driverek kezelésében. Ezért is nem tudom elkülöníteni, hogy melyik mód melyik drivert használja. Ám köszönöm a pontosítást.
Kipróbáltam : bekapcsolt debug nélkül is működik a fastboot, igaz azt nem tudom, hogy adb driver nélkül megy-e.
[ Szerkesztve ]
B.C. Rich Warlock Platinum series eladó 105kHUF
-
-
géeles
aktív tag
válasz jasonka #21153 üzenetére
amiatt lehetett, hogy töltőre csatlakozva kapcsoltad be (ha jól értem így volt).
Nálam is másként viselkedik, ha töltőre dugva kapcsolom be, és még másképp amikor a gépre dugva-töltve kapcsolom be. Akarva vs véletlenül akár...[ Szerkesztve ]
TV Box Amlogic S905X4 4GB+64GB 8K 2.4G/5G X96Max, OnePlus Nord2-5G, "P."
-
jasonka
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek.
dekrer Hol írtam azt, hogy "utána sem néztem" a rootolásnak ? Olvasgattam a Prohardveres okostelefonos és Androidos fórumhsz-okat, ott olvastam, hogy a rootolás nem ajánlott- különösen nem garanciás kütyüben, ill. hozzá nem értés esetén (azaz az én esetemben)
TIstvan4 Kösz, de időközben "életre kelt" : Egy ízben többszöri WiFi-vesztés miatt beadtam garira - "kifogástalannak írták", szoftvert frissítettek, de majdnem 30 napig volt náluk...
Végül is a leírt "molyolás" után teljesen ugyanolyan állapotban tért magához, mint előző nap "egészségesen".
Semmi nem változott, semmi nem veszett el.beg Az általad leírtak okozhatták ezt az anomáliát ? (Mi az a "lag mentesség " ? (Eszik v. isszák ? )
Mondtam, hogy analfabéta vagyok !Sajna arra senki sem válaszolt, hogy ez mitől lehetett, ill. hogy várhatok-e ilyet más alkalommal...
Mégegyszer : köszönöm a válaszokat !
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
beg
veterán
válasz jasonka #21142 üzenetére
"Három víruskergető van rajta, így vírusról nem tudok."
De hosszú üzemidőről, lag mentességről és alacsony akksi használatról sem
[ Szerkesztve ]
You are the result of 3.8 billion years of evolutionary success, act like it. Sarcasm is the body’s natural defense against stupidity.
-
jasonka
aktív tag
Üdv néktek Hozzáértők !
Van egy 4.4.2-es Androidos Lenovo A5500-as tabletem, még éppen garanciális - így természetesen NEM rootolt (meg se próbáltam, nem is értenék hozzá...) Három víruskergető van rajta, így vírusról nem tudok.
(Tudtommal) semmi extrém dolgot nem műveltem veleMa - minden előzmény nélkül - bekapcsoláskor megzavarodott... (Mondjuk az igaz, hogy 20 %-os töltöttségi állapotban volt, ezért töltöttem).
A "szokásos" Lenovo üdvözlet helyett piros szöveg fogadott, és a hangerőszabályzó gombot nyomva több alternatívát ajánlott ( természetesen angolul) : resetelt gyári állapot, rendszermentés, rendszer visszaállítás SD kártyáról, ill. máshonnan.
Kiválasztottam a recovery-t, erre csigalassúságú "rendszerfrissítés" után a zöld Androidos emberke fekvő állapotba került - "Nincs parancs" kiírással. Majd ismét a piros kiírások, és ugyanez még 2x, végül harmadikra rendesen elindult, azóta megy, mintha semmi sem történt volna...Tiszteletteljes kérdéseim : - mi okozhatta ezt ? esetleg a "nagyon lemerített állapot" ? azaz a 20 %
- örüljek, hogy megy és hagyjam, vagy adjam be garanciális javításra ?
- ezzel meg kell barátkozni, máskor is/ bármikor előfordulhat ?(Windows-ban többé-kevésbé járatos vagyok, de az Android nekem magas- semmit sem találok, a tablethez semmilyen leírás nincs...)
[ Szerkesztve ]
Hja kérem ! A Belváros !...
-
TIstvan4
tag
válasz #79335424 #21140 üzenetére
Áh nem!
Csak amikor az egyik készülékemen átkapcsolom külső sd re.
És zökkenőmentesen rámegy a storból a fifa 15,akkor én nem vagyok átlagos ?
Ha ezt egyszer valaki megtapasztalta,hogy vannak még csodák,csak egy kapcsoló,és az eddigi hibaüzenetek helyett
ráenged egy oriás játékot.Miért nem lehetett minden verziót ilyen korrektül megalkotni?
[ Szerkesztve ]
-
TIstvan4
tag
Szép napot !
Egy lerágott csontot probálok ismét lerágni.
Adot android 4 4 (kitkat)
internal,external sd card default átváltás lehetséges e?
Ha van megoldás szívesen olvasnám!
Android 4.1 készülékemnél van olyan lehetőség,hogy válthassak külső és belső tároló között.amit alapértelmezettnek vesz a rendszer. -
air
nagyúr
válasz #79335424 #21131 üzenetére
Persze, hogy gőzöm sincs. Csak okoskodom, hogy téged idegesítselek. Azt sem tudom, hogy miket írogatok.
Tudod mit, ... háborogj magadban! Szerintem az extrém problémáidra a felhasználók többsége nem is kíváncsi.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz milkabrams #21132 üzenetére
igazábol nem tudni
ha van lehetőséged akkor elöbb probáld ki másik telefonban
illetve az LG-t másik telenoros sim kártyával
de te tudod -
milkabrams
őstag
válasz aprokaroka87 #21130 üzenetére
Nincs más telenoros vagy független teló a háznál,de előszőr nem volt gond, mikor másodjára cseréltem át akkor kezdődött az újraindulgatás,
Ha bemegyek a telenorhoz tudnak ezzel kezdeni valamit?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
törölt tag
Sztem gőzöd sincs, hogy miről van szó. Gondolom, hogy abban egyetértünk, hogy a mobileszközöknél elég fontos szempont a hálózati kommunikáció. A CIFS/NFS egy hálózati csatolási mód. Ezt használtam JB -n, majd 4.4 -től, az emulált tárhely miatt nem működött. Sztem ezt nevezhetjük korlátozásnak. Ez egy szükséges rossz, vagy lehetne másképp is? Lehetne, mert néhány nevenincs gyártó (pl. Sony) meg tudta oldani. Akkor alapból miért nem lehet?
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz milkabrams #21129 üzenetére
az a sim kártya más telefonban jó?
-
milkabrams
őstag
Üdv
Tegnap vettem egy Telenor sim kártyát, független lg f6 ba. Betettem a t mobilos helyett hogy megnézzem milyen a térerő, működött, kivettem hogy másoljam át a régi t mobilosról a tel számokat visszatettem a telenorost de bekapcsolás után, hálózatkeresésnél újraindul a telefon csak a telenorosnál.
Ötlet?Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
air
nagyúr
válasz #79335424 #21127 üzenetére
"Google korlátozza a használatomat"
Szerintem nem korlátozza, hanem ellenkezőleg, lehetőséget biztosít. Hogy te ezeken túl akarsz lépni, mert mások az igényeid, az nem a rendszer hibája. Szöget sem banánnal akarsz beverni a falba. Meg kell találni az igényeidnek megfelelő eszközt.
Erre írtam, hogy van alternatíva. Ha egyik sem megfelelő, akkor pedig az igényeidet kell a lehetőségekhez igazítani.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
-
air
nagyúr
válasz #79335424 #21124 üzenetére
Ha a telefonkönyvemben lévő Vér Pistike telefonszámából, és a naptáramban lévő találkozók információiból tud profitot csinálni, tegye.
Ettől én nem leszek szegényebb. Ha neked ezzel problémád van, használj papírt és ceruzát!Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
törölt tag
Nem csak pénzben lehet fizetni. A Google nem közvetlenül pénzt kér, de ez nem jelenti azt, hogy ingyen ad bármit is. Adatokkal, információkkal fizetünk a szolgáltatásaiért, méghozzá folyamatosan. Ebből a Google profitál, tehát számára értékes ez az infó. Annyira, hogy egy teljes oprendszert fejleszt és managel emiatt. Úgyhogy, szó sincs ingyenességről. Ez kő kemény bíznisz.
[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz cappa72 #21122 üzenetére
Egyetértünk.
Mivel nekem még nem volt dolgom MTK alapú eszközzel - vélelmezem azoknál oldható meg a kikapcsolás és/vagy a teljes átparticionálás - így nekem csak a dedikált, belső- és az emulált SD-s megoldásokkal van tapasztalatom. Ezek közül volt nem bővíthető készülékem is: Xperia U.
Én jobban elvagyok az emulálttal, de ha nem lenne az sem okozna törést, mert van kártyám, és az utóbbi telefonjaim bővíthetők.[ Szerkesztve ]
Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
nagyúr
Viszont érdekelne, hogy szerinted a külön particionált, belső SD-nek mi az előnye.
Bár nem nekem címezted a kérdést, azért ez jó kérdés.Összességében semmi előnyét nem látom.
De az emulált sd-nek sem.Valahol mindkettő egy dolgot akar megoldani érzésem szerint:
Fizikai SD kártya hiányában is lehessen mentéseket végezni, letölteni, fényképezőt használni.
Ezen kívül semmiféle előnye nincs egyik megoldásnak sem.
Mostanság a fizikai sd kártyák ára jelentősen csökkent, így szerintem már csak berögzült reflexből hozzák létre.
Ez persze csak olyan esetben "elítélendő" - részemről (oszt' ki vagyok én...) -, ahol van bővítési lehetőség fizikai SD kártyával.
A rögzített belső tárhellyel (eMMC) és bővítési lehetőséggel nem rendelkező telefonok esetén természetesen kell az egyik megoldásból valamelyik. No ez már erősen felhasználói véleményen alapul, és innen szabadul el a választási szabadság és a gyártók által kínált eszközök kavalkádja.
A data+emulált előnye a több szabadság.
A dedikált előnye a variálhatóság.
Kinek melyik.Magam részéről egyiket sem szeretem, így a kezembe akadó telefonok esetén ez az a dolog, amit elsőként kiiktatok. A belső sd minden formáját: legyen az emulált vagy dedikált belső SD. (Még nem volt nem bővíthető telefonom)
Megjegyzem, hogy pl. egy lenovo P70 esetén nagyon korrekt módon ez úgy választható, hogy ha az emuláltat nem akarod használni, beállítod a fizikai tárhelyet alapértelmezettnek, és onnan már ténylegesen csak data a data, és sd a fizikai sd. (Na jó, itt nem iktattam ki, pont ezen tulajdonság végett.) Tehát erre is vannak megoldások. Az itt persze kérdéses, hogy Somatom által használatos csatolás-bukás ("A CIFS csatolásomat buktam") ebben az esetben is megállná-e a helyét, működne-e.
-
Salex1
őstag
Nincs valami megoldás arra,hogy az Email-ben küldendő képeket automatikusan kisebbre méretezze a rendszer?
-
air
nagyúr
válasz Keeperv85 #21117 üzenetére
Bocsánat, én is pongyolán fogalmaztam, de nem akartam ennyire kicifrázni.
A lényeg, hogy AOSP alapról írhatna magának bármit, mint a CM, PA stb.Soma!
A kirohanásod szerintem (ezúttal is) túlzó.
Azzal, hogy elfogadod a policy-t nem kell külön fizetned. A készülék árában lényegében benne van a gyártó által fizetett licence díj.
Úgy értettem az ingyenest, hogy nem kell megvásárolnod az operáció rendszert úgy, mint mondjuk egy notebook esetében a Windowst.
Ráadásul ott is csak felhasználási jogosultságot vásárolsz, nagyon komoly pénzért, sokkal keményebb korlátozások mellett, és még annyit sem reklamálhatsz, mint egy telefonnál.
Tudom kicsit sántít a hasonlat, de a lényeg talán így jobban érthető."story ... az Android használhatóságáról szól"
Átlag júzer számára. Nem a speciális igényűeknek fejlesztenek nagy tömegben. Ezt te sem várhatod el.
Vannak alternatívák, ahol megoldhatók amit szeretnél. CM-ben például kapcsolható a SELinux tudomásom szerint. Legalábbis SP-n béta CM12-ben (4.3-as kernellel) biztosan kapcsolható volt. Sőt Bagyusz készített többféle változatot a CM11-ből is. Ezek között volt olyan, ami emulált tárhelyes volt, volt olyan, ami dedikált, belső SD-s."Persze, hogy lehet nélkülük is Androidos telót használni. Csak minek?"
Levelezni, böngészni lehet. Alkalmazásokat telepíteni (Amazon, F-droid stb.) lehet. Milyen nélkülözhetetlen pluszt adnak a Google saját alkalmazásai? Szerintem mindenre van alternatíva.
Mondjuk 1-2 évvel ezelőtt ez még nekem is furcsa volt, de mára másként látom én is.[ Szerkesztve ]
-
-
törölt tag
Ingyenes? Lehet, hogy Te mázlista vagy és ingyen kaptad, de nekem bizony kő keményen fizetnem kellett érte. Addig semmilyen G. szolgáltatást sem használhattam, amíg bele nem egyeztem a policy -jébe és nekem nem úgy tűnt, hogy a G. semmit se kérne cserébe.
Írhatok magamnak saját OS -t is. Sőt! Gyárthatok hozzá telót is. De sztem ez a story nem erről, hanem az Android használhatóságáról szól, amibe igenis beletartoznak a Google szolgáltatásai. Persze, hogy lehet nélkülük is Androidos telót használni. Csak minek?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Attól, hogy az átlag usernek nincs rá szüksége, nekem még lehet. Hasonló esetek kapcsán már többször leírtam, hogy megértem, ha a piackutatás szerint az átlag usernek ez kell, akkor legyen akár alapértelmezett az emulált tárhely, az enforced SELinux, stb. Én csak a választás, deaktiválás lehetőségét hiányolom. Ne legyen az átlag user szeme előtt, tegyék, mondjuk a fejlesztői beállítások közé, de aki tudja, hogy nem felel meg neki ez a megoldás, arra ne kényszerítsék rá! Ha lehetett Art/Dalvik kapcsoló, akkor ezek a funkciók is lehetnének opcionálisak.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz Gyb001 #21113 üzenetére
Szerintetek ez a módszer garanicavesztős?
Biztosan.(#21112) aprokaroka87
A cache-t is át lehet szabni, hozzáadni a data-hoz, de azért azzal inkább óvatosan, egy esetleges frissítéskor gondot jelenthet. Tehát túl sok nyereség nem származik belőle (legalábbis legtöbb esetben).(#21111) gfefe
Ez mostanában nem nagyon meg. Tippet tudtam adni, de megcsinálni most nincs időm.[ Szerkesztve ]
-
Gyb001
senior tag
Szerintetek ez a módszer garanicavesztős?
[link]
Gdisk el törlöm a data és egy használaton kívüli meghajtót. Létrehozok egy új partíciót és így majdnem megduplázódik a tárhely.Azt sejtem hogy ha így vinném vissza akkor bukom a garanciát. De ha visszapartícionálom a gyári állapotra akkor észre vehetik-e?
Bootloadert nem kell hozzá nyitni. Csak bootolok az img ről fastboot -i 0x1bbb boot twrp-with-gdisk.img
Működik a módszer már kipróbáltam.[ Szerkesztve ]
A bus station is where a bus stops. A train station is where a train stops. On my desk, I have a work station
-
gfefe
őstag
válasz cappa72 #21110 üzenetére
Köszönöm a bőséges kifejtést.
Viszont ezeket az alternatívákat sajnos az én hozzáértésemmel egyedül nem tudom megoldani sajnos.
Skypon fent vagyok ha van rám némi időd. Nagyon hálás lennék.Az átparticionálás lenne a legjobb megoldás, de nnak megmondom őszintén a felét nem értem... a parancssorban meg végképp nem vagyok jártas.
Viszont ha ez nem megy. A belső-külső meghajtó átnevezése is egy megoldás lehet ....[ Szerkesztve ]
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
nagyúr
Igen, ez már beszédes.
Tehát van külön dedikált belső sd is – külön partíció -, ami mind a df, mind a partinfo szerint 4,7GB. Tehát ez a belső SD, FAT fájlrendszerrel.
Ezen kívül egy 8GB-os fizikai sd kártya is van benne?A
cat /proc/partitions
kimenete is jó lenne még - megerősítésként -, mert míg a partinfo a kernelbe ágyazott értékeket adja vissza, addig a partitions kimenete ettől eltérhet bizonyos esetekben (újabb MTK SoC-oknál még nem vennék rá mérget, hogy így van, régieknél így volt).
A partitions kimenetének további előnye, hogy egyben látszik az emmc blokk-összméret.A data partíció elég karcsú, nincs 1GB sem, ez hamar elfogy általában.
Az jó hír, hogy a data és az intsd egymást követő partíció.
Az újabb SoC-ok esetén - mint azt említettem - szintén van átparticionálási lehetőség (mivel a data és az intsd egymás után vannak), de ha 5.x a droid, akkor kérdéses, hogy menne-e rendesen (nagyon kérdéses). Ehhez tapasztalati alap kellene.
Ha 4.4 van a telefonon, és nem zárt a bootloader, akkor a kernel ramdiszkben megfordítható az sdcard0 és sdcard1. Vagy akár a belső eltüntethető (nem kerül csatolásra).
A módosított boot.img fastboot-tal 28sec alatt felrakható.
Elméletileg a felcserélősdivel (vagy nem csatolással) becsaptuk a rendszert, és a fizikai SD lesz a belső SD. Hogy megeszi-e, az függ a rendszertől (4.2-őt mindig meg tudtam etetni, a 4.4-esnél is csak a miui-t nem sikerült becsapni teljesen, de az is megette végül, mint Sztálin macskája a mustárt)
További lehetőség, hogy a settings.apk kibontott storage.xml-jében módosítható szintén a láttatás (ezt általában kombinálni szokás a boot.img ramdiszk csatolási pont változtatásának megfelelően).Meg lehetne nézni a /system/etc/permissions/platform.xml-t is, hogy ott milyen engedélyek társulnak az egyes csatolási pontokhoz (/mnt/media_rw/sdcard1)
Megjegyzendő, hogy semmiféle módosítást nem csinálunk komplett rendszermentés nélkül. Legalább 1 féle - flashtool readback - mentés a minimum, de ha van root, akkor a dd mentés is jó.
Mint a fentiekből kiderül, nem kevés dolgot kell megtenni, ha az a bizonyos alapértelmezett íráslemez beállítás nem permanens.
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #21108 üzenetére
Emulált tárhely esetében nem is kell tudnia semmiről.
Milyen tájékoztatást szeretnél?
Ha a XXI. században, az Interneten, egy okostelefonról valaki nem talál meg valamit, annak nem is való okostelefon.Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
air
nagyúr
válasz #79335424 #21101 üzenetére
Azért lásd be, hogy egy "mezei" felhasználónak erre nem igazán van szüksége! (Többségük nem is érti, hogy miről beszélsz.)
Neki sokkal tisztább, ha kap egy jó nagy tárhelyet egyben, és arra használja, amire akarja.[ Szerkesztve ]
-
air
nagyúr
válasz aprokaroka87 #21102 üzenetére
"akkor a data partició egy részere miért nem tudsz pl zenéket másolni root nélkül"
Miért kellene tudni? Nem arra való. A data partíció a telepített felhasználói alkalmazásoknak dedikált rész.
Én nem is értem, hogy miben hibás a KitKat.
Nálam van egy SP 4.3 JB-nel, és egy Z1C 4.4.4 KK-tel, mindkettő emulált tárhelyes, és ugyanúgy működik.
Mi hibás a KitKatben?Tintatartó, aligátor, búzavirág, csók, gyalupad, fogpiszkáló
-
gfefe
őstag
A kitkat hibás.... de nincs akkor megoldás az sd karis problémára.
DOWNLOAD ██████████████ 105%
-
-
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!