Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- A szögletes Huawei órák is lebuktak
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- FErgeteges frissítés: két rajongói mobil kapott One UI 7-et
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- One mobilszolgáltatások
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
svgyula
addikt
válasz
entoni1989 #4198 üzenetére
Csak halkan jegyzem meg azt is OFF-ban ilyen telefont nem szoktak eladni hacsak nem egy teherautóról pottyant le természetesen egészen véletlenül! Ugyanis addig amíg ennek le nem jár a részletfizetése nem annak a tulajdona aki használja! De nem is kaphat addig másik készüléket. Tehát nem azért fogják letiltani mert nem fizetik a részleteket..........................
-
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
entoni1989 #4192 üzenetére
Szia!
Bele tudsz nyúlni az IMEI-be, mivel a gyártó(k) többsége biztosít erre megoldás, azonban ezt a magyar jogi szabályozás szerint 2-5 év letöltendő szabadságvesztés terhe mellett "végezheted"! Aki asszisztál benne, az bűntársként vagy elkövetőként dettó. Szóval... ér neked két évet az esetleges lebukás?! Na ugye... Inkább fizesd a számlákat becsületesen, akkor a szolgáltató nem tilt!
-
beg
veterán
válasz
entoni1989 #4194 üzenetére
Csak a szolgáltató általi függetlenítés legális. Minden más illegális módszer tiltva van ezen a fórumon.
-
RVR400
veterán
válasz
entoni1989 #4192 üzenetére
Én ehhez csak nagyon gratulálni tudok...
-
entoni1989
tag
Sziasztok!
Tudom, hogy ez milyen dolog, mindennel tisztában vagyok, de meg szeretném tenni mert parázok és nem akarok szívni a teloval
Szóval arról lenne szó, hogy vettem egy telekomos Mate 8-at, csak van egy olyan gyanúm, hogy rászedtek, mert előfizusan vették és ott a letiltás veszélye :/ A kérdésem az volna, hogy valahogy (ezen módszerekkel) bele tudok "piszkálni" az IMEI-be?
(mivel ugye akkor így elkerülném ezt a veszélyt)
Köszönöm
-
kory24
őstag
Kipróbáltam, így mostmár tudom az a hossz
Épp menti a systemet.Ha leakarom menteni a mostani telefon álalpotot, akkor mely partíciókat kell elmentenem?
Az számít valamit, hogy 6os android van rajta és használom az Adoptable Storage szolgáltatást? (sd kártya belső meghajtóként formázva)
-
Keeperv85
nagyúr
Szia!
"lashtoolal visszaraktam a gyári romot de ugyanaz a helyzet"
Valószínűleg valamelyik hardver összetevő miatt bukik el boot közben, ami ment a töltővel együtt. Biztos nem az USB, mert akkor nem ment volna a flash, és nem is az emmc, mert akkor szintén. Találgatni nem érdemes: szerviz! Ja és: NE mondd el mitől lett ilyen, mert halál biztos: emmc+usb cserére is befizeted magad, holott tudod jól, mert kipróbáltad, hogy ezek működnek...
-
tiko76
aktív tag
Szivargyújtós töltővel akartam tölteni a telefont, a szivargyújtó lefüstölt a telefon kikapcsolt, bekapcsoláskor csak bootlogóig jut és ki-be kapcsol. flashtoolal visszaraktam a gyári romot de ugyanaz a helyzet. mi lehet a hibája?
-
DJGABI
addikt
Pokemon kapcsán jött elő, de máshoz is jó lehet. Magisk-et próbálta valaki mediatek-es telefonnal? működhet? [link]
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4181 üzenetére
Üdv!
Rosszul értelmezed. > readback vagy bármelyik custom recovery is tud menteni.
-
aprokaroka87
nagyúr
Üdv!
Tehát ha jól értelmezem akkor számomra(Mediatek 6580) SOC,csak a DD mentés jőhet szóba? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
ekrisztian #4179 üzenetére
ÉN azt nem tudnám megcsinálni, ez egyszerűbbnek tűnik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
ekrisztian #4177 üzenetére
"Viszont abban system.dat file van. Lehet ebből system.img valaha?"
Igen, lehetséges!
"Ezt a hiányzó splash imgt le tudom menteni a telefonról?"
Talán a TWRP is tudja, de én dd-vel menteném, ha van root...
"És legfontosabb kérdés az, hogy derül ki számomra, hogy a partícióstábla ami van a csomagban(opendot)az jó e az én telefonomhoz?"
adb shell-ben kiolvasod a telófból a mostani méreteket és a felosztást. Szinte biztosan módosítanod kell majd ezt-azt...
Az egyik parancs:
df -a
...és a másik:
cat proc/mtd
-
ekrisztian
őstag
válasz
Keeperv85 #4115 üzenetére
Szia!
Átolvasgattam ezt Opendot partícionálást, és mint mindig maradt még szürke folt a tudásomban a fekete foltok mellett.
Szóval kívánatos lenni pár file meglétének a művelethez.
Boot.img
Recovery.img
Droidboot.img
Splash.img
System.img
Na most nekem nincs splash és system.img
Viszont ami van, egy gyári firmware zip. Viszont abban system.dat file van.
Lehet ebből system.img valaha?
Ezt a hiányzó splash imgt le tudom menteni a telefonról?
Mert a fw zip ilyet se tartalmaz.
Végül is odáig jutottam, hogy rootoltam a telefont, rávarázsoltam egy twrp recoveryt és azzal csináltam egy mentést.
És legfontosabb kérdés az, hogy derül ki számomra, hogy a partícióstábla ami van a csomagban(opendot)az jó e az én telefonomhoz? -
válasz
Keeperv85 #4173 üzenetére
Akartam mondani, hogy kár, mert bármelyik romban lévő jó hozzá...
Biztos ez?
Na jó, félig biztos, viszont a másik fele meg az, hogy a nem pont hozzá való simg flesselése után jöhet egy factory reset, mert nem tud rendesen elindulni. Megint csak tudománytalan tapasztalat, már nem tudom melyik tab vagy telefonnál helyettesítettem én is cache és data img-ket más rom-ból valóval, és csak FR után indult el a rendszer ténylegesen.@(#4160) gorje
Ha van root, akkor a dd mentés is megfelelő, ahhoz nem kell kikapcsolni a telefont.
Ha nincs root, akkor marad a Flashtool-os megoldás, az néhány kivételtől eltekintve minden esetben használható mentésre - kikapcsolt állapotban.
Az MTKDT a 6580-ra nem alkalmazható (ez már a 6592 után készült SoC, így alkalmatlan a 6595, 67xx, 6580, Helio sorozatokhoz. Más felépításű. -
válasz
Játékos #4161 üzenetére
Elkészült a fájl:
data.img.zip
md5sum: bc5b25e1295498b466dd60813fd84668
méret: 6,6MBKibontva 5,6GiB lesz!
cache.img.zip
md5sum: f7934d004b59c184d88a08fac06742d7
méret: 1,3MBEzeket tedd majd abba a könyvtárba, ahol az összes többi rom fájl található, és amikor a scatter-t betallózod, akkor elméletileg minden rom-szakasz meg kell, hogy jelenjen.
(de miasz.....rnak 1,1GB-os chache....)(ma többre nincs időm, feleségem térd-keresztszalag-szakadásos lett, nemrég jöttünk meg a kórházból...)
-
válasz
Keeperv85 #4164 üzenetére
A próféta szóljon belőled (megint)
Ha ugyanolyan a tab, akkor a másikról mentett szerintem felnegy. Még ha mpt hibát jelez, akkor is.
Lenovo a820 esetén csak így ment fel a gyári rrom - fw upgrade-del, mert sima download esetén jött a 8038.
Szerk.: sőt a saját full mentés is. -
-
gorje
senior tag
válasz
cappa72 #4159 üzenetére
Köszi szépen a választ! MTK terén egyáltalán nem vagyok jártas. Mi módon tudnám ezt a mentést végrehajtani? Találtam két cikked is [link1] és [link2]. Melyik alapján próbáljam és esetleg ha úgy alakul akkor új rom telepítéséhez tudnál infót adni?
A készülék MT6580-al szerelt és romot plusz leírást itt találtam.
A modem fájlokat root expolerrel átmásolva vagy hogyan tegyem? -
Én először csak a modem fájlokat cserélném le.
/system/etc/mddb
könyvtárban van(nak).
annak idején az oroszok úgy oldották meg, hogy a /data-ból kiszedték az nvram könyvtárat is, hogy automatán visszagenerálódjon minden indó az induláskor az új modemfájlok felrakása után.
Az új romból kiszedném, és azzal próbálkoznék először.
Presze legelső a mentés, és mentés után egy mentés még nem árt. -
gorje
senior tag
válasz
svgyula #4144 üzenetére
Szia!
Köszi a választ! Próbáltam de sajnos úgy tűnik hogy antenna hiba lesz. Nyitott helyen "jó" a vétel de zárt térben már szakadozik a vonal...
Lehetséges, hogy orvosolja a problémát egy másik rom vagy kizárt? Szívesen raknák rá egy újabbat de ebben segítséget kérnék, hogyan tudom a jelenlegi rendszert lementeni és telepíteni egy másikat? -
válasz
Játékos #4156 üzenetére
Nagyon kafa, egyezik a két infó a data partícióról.
Este csinálok egy ennek megfelelő méretű img-t. Nyugi, zippelve lesz majd két mega...
És akkor majd lehet (ha lehet) komplett romot flesselnil.
Sajna simg-t még sosem csináltam (sparse img), utána kellene nézni, hogyan kell. Ahhoz meg megint olvasnom kellene. -
válasz
Játékos #4152 üzenetére
Jujujjjúúúj... Ha flash közben megállt, és se ki, se be, hát az baj.
Ha nem zárja le a preloader kapcsolatot, akkor lehet, hogy nem is tudja megnyitni többé...
Akkor ezek szerint se mentés, se semmi....No hát akkor marad a másik tab komplett felturbózása;
Hát egy ext4-es img fájl elkészítése ennyi:
dd if=/dev/zero of=~/theFile.img bs=1M count=2048
mkfs.ext4 ~/theFile.img
(Ugye milyen pofon egyszerű? Az ilyen megoldások miatt - is - tartom barátságosabbnak a Linux-ot; e ez hitvita, nem ide tartozik)
A már említett dumchar_info vagy firmware.info fájlból kellene megnézni, hogy mekkora a data partíció tényleges értéke.
Érdemes lekérni a /proc/partition-t is, mert ha nincs FAT, akkor van helyette emulált SD...Ha a data méretet ismerjük, akkor tudok neked (este) generálni egy üres data partíciót, amivel kiegészítve az átalakított mentést már minden partíció a rendelkezésedre áll, így megpróbálhatod felírni a fél... tetszhalott tabra.
Ha nem akarna elindulni a flash, akkor meg kell próbálni úgy, hogy folyamatosan nyomva tartod a hangerő fel gombot, és úgy dugod rá;
Bár sok sikert nem fűzök hozzá, mert fless közben állt meg az előző művelet. De egy próbát megér. -
Játékos
addikt
válasz
cappa72 #4147 üzenetére
Szia!
Köszönöm a kitartásodat!
Most ott tartunk, hogy látszólag lett egy féltéglánk...Addig pöcsöltem a flashtoollal, hogy elkezdett egy folyamatot, de dobott egy hibát, és onnan nem tudom bekapcsolni a gépet, így már nem kell félni, rontani nem tudunk rajta...
Ha jól értelek, akkor innen csak az maradt, hogy az előzőnek a mentéséből készítünk egy teljes képet, amit a flashtoolal feltolunk rá, mint firmware upgrade. Jól látom?
Ez a "Linux alatt kb 1 perc" akasztott meg, amikor is üres raw img-t kell készíteni...Ja! Istenke tartsa egészségben a csöppséget!
iu.: ha MTKDT-lal készítek az "egyes" gépről mentést, és abban nincs memóriakártya, akkor szól a program, hogy emiatt nem lesz system és user bigyó elmentve. Ha van benne sd kari, akkor nem szól...
Nem tudom, van-e- ennek valami jelentősége? -
válasz
AttisXX #4150 üzenetére
Windows-os kérdésekben nem tudok segíteni.
De ha nem megy a maui, akkor annak driver vagy vindóz okai vannak.
(w8-at láttam már, w8.1-et még nem, w10-et meg egyáltalán nem).
W7-en tuti megy. W8-on is.Ha nincs nvram hiba, akkor lehet, hogy nem is sérült meg, viszont erről (majdnem) csak mentés után tudsz tájékozódni.
Flashtool-lal tudsz menteni (lásd összefoglaló! fent) -
válasz
AttisXX #4148 üzenetére
Elméletileg van lehetőséged.
Így.Én alapvetően megnézném, hogy a wifi-t bekapcsolva látsz-e olyan hálózatot, hogy NVRAM ERR... vagy ilyesmi.
Ha igen, akkor a linkelt megoldás lesz jó.
Ha nem, akkor is működik a linkelt megoldás, de valamely másik partíció sérülhetett, nem az nvram.
Az imei több partíció sértetlensége esetén generálódik a data partícióra: nvram protect1 protect2 secro para. -
AttisXX
kezdő
Sziasztok!
A készülékre (Vernee Thor) feltettem az android 7-et. Majd a flash tool-lal visszaraktam a gyári romot. Viszont nincs IMEI száma a telónak és nem tudok telefonálni és hívást fogadni se. Csak sms érkezik. Mit rontottam el de nagyon? Vissza lehet még varázsolni az IMEI számát?
-
Az akksit muszáj kivenni?
Nem, nem kell, sőt van olyan telefon, aminél akku nélkül nem is működik a radback. Telefonja válogatja.Mivel a zp350 már a 67xx kategóriás SoC, ezért az MTKDT (MTK droid tools) felejtsd el nyugodtan.
Az autogenerált CWM/CRT linket szintúgy, mert az csak 6592-ig működik.
(Ettől még lehet, hogy van easytwrp megoldás az újabb SoC-okra; ennek még nem néztem utána sajnos, el kellene olvasni töviről hegyire...)&(#4136) Játékos
Hát akkor ez a régi nem nyert.
Szerintem nézd meg azt a facotry mode-ot, az lehet, hogy egyszerűbb.Ha factory mode van,
amibe kikapcsolt telefon mellett hangerő le + power gomb kombóval lehet belépni; a félhulla tabon.
Ha nincs, akkor ez a megoldás nem játszik.
Ha már bent vagy factory mode-ban, akkor nézd meg, van-e adb elérés:
Az MTKDT programot indítsd el. Ha kiírja a tab adatait, akkor van adb elérés.
Ha nincs... hát akkor nem megy tovább ez a módozat.
Ha van, akkor az MTKDT-n nyomj az adb terminal gombra. Ekkor megjelenik a parancssor.
oda beírod, hogyadb shell cat /proc/dumchar_info
erről már beszéltünk, ez az a bizonyos leírófájl, amiből az mtkdt dolgozik és firmware.info fájlt csinál belőle.
Ez azért fontos, hogy ellenőrizd: a két tab partíciókiosztása azonos.
Aztánadb shell
Ezzel belépsz a telefon parancssorábasu
Belépsz rendszergazdaként
Ha itt látsz a prompt végén egy #-t, akkor van root elérés, és fel tudod tenni a másik tab CWM-jét (ha készítettél)De a flashtool-t sem kell elfelejteni, mert lehet létrehozni cache és data img-ket, amikkel teljes lesz a rom, és mehet a fw upgrade.
Ha az adb terminal gombra rányomsz az MTKDRoidtools-ban, akkor megjelenik egy parancssor.
oda beírod, hogyadb shell cat /proc/partitions
ami kidob egy listát, hogy milyen partíciók vannak, és milyen méreűekaztán
adb shell cat /proc/dumchar_info
erről már beszéltünk, ez az a bizonyos leírófájl, amiből az mtkdt dolgozik és firmware.info fájlt csinál belőle.Ez a kettő írja le pontosan, hogy mi hol található és mekkora.
Ami ebből fontos, hogy lássuk: van-e külön partíció a data-ra és a fat-re.
A partitions fájl kimenet megmondja, hogy pontosan mekkora a data és cache (hex számítás nélkül) kilobájtban.
Ebből az információból már lehet üres raw img-t készíteni (Linux alatt kb 1 perc), így teljes lesz a ROM.T’om kicsit hosszú, meg bonyolultnak tűnő, de rengeteget lehet belőle taulni, valamint körültekintően kell eljárni , mert előfordul, hogy ugyanazon tab más partíciókiosztással kerül forgalomba, vagy épp más fájlrendszerrel (!)... aztán meg a téglagyártás...
Tehát több megoldás is létezik, a félhulla állapotától és lehetőségeitől függ, hogy melyik alkalmazható rá.(Bocs, tegnap nem volt időm válaszolni, tejfakasztó buli volt.... gyarapodott a család egy apró élettel)
-
svgyula
addikt
Szia! A térerő dobálás lehet simán a 3G-4G kezelés következménye! Vedd le 2G-3G-re és nézd meg úgy ha akkor lesz térerőd, akkor a sávok közötti váltás a hibás. Nem biztos, hogy én romolnám
a helyedben. Először olvass utána, hogy abban javították-e a hálózatkezelést. Ha viszont antenna hiba akkor is teljesen mindegy milyen ROM kerül a telóra minddel rossz lesz.
-
kory24
őstag
Sziasztok.
Zopo zp 350em van.
Lollipop 5.1el rootoltad.Cwm recovery úgy tudok rátenni hogy letöltök egy ilyen recovery.img fájlt. Azt a rom mappájába teszem a gyári helyett.
Majd megnyitom a scatter fájlt.
Ekkor muszáj mindent cserélni vagy lehet csak a recovery.img fájlt?
Jó lenne, ha nem kéne megint 0-ról belakni a telefont.
-
válasz
Játékos #4130 üzenetére
Spec. alapján úgy tűnik, ez a 6589-ből "kifejlesztett" tab-ba való SoC.
Ezek alapján akár ezzel a flashtool-lal is megpróbálhatod, nekem annak idején átlépte ezt a hibát. Nem garantált, hogy tényleg menni fog.Ilyenkor a fw upgrade lehetséges, azonban neked sem data, sem cache partíció-img nem állrendelkezésre.
Ráadásul ekkor bejelöli a preloader-t.
Idegen tabra preloader-t flesselni veszélyes, ezért ha lehet, a félhullát is próbáld lementeni MTKDT-vel, ha van factory mode. -
gorje
senior tag
Sziasztok!
Hozzám került ismerősömtől egy bluboo xfire 2 készülék, amin néha nincs hálózat vagy nagyon gyenge és telefonhívás közben tapasztalható "szaggatás". Dual simes és micro sim foglalatban, sim1-ben van a kártya. Ennyit tudok róla (Kipróbáltam saját sim kártyámmal és aksi statisztikánál - mobilhálózat jel piros főként és sárga).
Szeretnék tenni rá újabb romot és a jelenlegit teljesen lementeni az esetleges nagyobb baj elkerülése végett, de mivel nem vagyok jártas mtk-s dolgokban, ezért segítségeteket kérném.
Kerestem romot és needrom oldalán találtam és leírás is tartozik hozzá, de inkább először kérdezek... Megbízható oldal és esetleg tudtok-e hivatalosabbat (a telefonon online frissítő nem talált újabbat)?Mi módon tudok jelenleg lementeni mindent és telepíteni egy újabb romot?
-
Adamis
őstag
Berakom ide is, hátha: Nem tudom, mi történhetett, de nagyon úgy fest, hogy megadta magát a Meizu m1 note telóm. Valamelyik reggel elkezdett villogni a kijelző, azt hittem, hogy az érintkezés nem stimmel. Mondom: szétszedem, megigazítom. Meg is volt, összeraktam, ment is a kijelző, de aztán semmi. A kijelző háttérvilágítása megy, de képet nem ad. Biztos, hogy nem a panellal van a gond, mert megnéztem a régi töröttel is, az is ugyanezt csinálja. Halványan világít a fekete háttér, de nincs kép. A digitizer rész megy, mert fel és le tudom húzni a nem látható értesítési sávot, de ennyi, kifújt.
Érintkező-hiba lehet? De nem is csináltam semmit, hanem egyszercsak vége. Zárt készülékház mellett purcant meg. Ilyet... Ja, onnan tudom, hogy megy, hogy mikor rádugom gépre, bejön a tárhely, tudok róla és rá másolni. Recovery-nél és fastboot-nál sincs kép, nem rendszerhiba. De mi lehet? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
ekrisztian #4114 üzenetére
Igen. Lehetséges. Nézz szét az Open Dott tablet topicban, anno azt particionálták. Hogy megtalálod-e a az ehhez megfelelő FW fájlokat, vagy meg lehet-e szerezni, az már más lapra tartozik...
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
aprokaroka87 #4111 üzenetére
Azonos modell esetében is:
Doogee DG2014 Turbo:
w1-es széria: kihalt 4.2.2-vel, soha sem frissítették
w2-es: 4.4-esig frissítették...Nem keresztezhető a két rom...
-
svgyula
addikt
válasz
aprokaroka87 #4111 üzenetére
Szia! Ez sajna a kis gyártók esetében még egy-egy széria után is változik! Ezt úgy képzeld el, hogy amikor elkezdik gyártani akkor rendelnek hozzá alkatrészt! Ha "befut" vagyis elfogy a legyártott akkor rendelnek egy másik sorozathoz alkatrészt. DE ilyenkor sokszor fordul elő, hogy éppen az eredeti gyártmány éppen nincs és hozatnak máshonnan. Ezt az "apró"
eltérést ott a fejlesztők simán módosítják a ROM-ban. Viszont ha rendelsz utólag alkatrészt akkor belefuthatsz egy olyanba, hogy kicseréled az alkatrészt és mégsem működik a teló! Ráadásul hiába cseréled a ROM-ot azzal sem fog működni mert lehet, hogy még mást is cseréltek.
-
válasz
Keeperv85 #4108 üzenetére
Oks, kössz az infókat!
Még egy kérdésem van.
Van sok MT6580-s telefon 1GB Ram 8GB háttértár körítéssel.
Ezek között mennyire valószínű, hogy cserélhető a ROM?Ha nem cserélhető, akkor mik a különbségek? Kernel más (érzékelők, tapi, stb)? Vagy ezeknél a körítés is azonos?
-
válasz
Keeperv85 #4106 üzenetére
Értem.
Akkor ez egy jó tanulság, hogy nem lehet minden esetben a legújabb verzióval eredményt elérni.
Ragaszkodni kell a fórumokban linkelt - már kipróbált - verziókhoz, és amikor azt írja a cikk, tutorial írója, hogy a legújabbat kell letölteni, akkor meg kell nézni, hogy akkor mi volt a legújabb verzió, mert lehet, hogy csak azzal műxik.Az egyébként nem lehet, hogy a gyártók is belepiszkálnak DA fájlba, és saját SP-Flashtool verziókat tartanak fent?
-
válasz
cappa72 #4102 üzenetére
Nosss, megjavult a telóm.
( Ezúton köszönöm mindenki segítségét!
)
A megoldás felettébb furcsa számomra.
Írtam a HomTom-nak, hogy mi a teendő egy téglásított teló esetén; egy tesztponttal, vagy hasonlóval legyenek kedvesek kisegíteni.
Erre linkeltek egy drivert, és egy SP-Tool-t. A driver link hibás volt (), de az SP-Tool linkje működött, és ezzel a verzióval (5.1520.00.000) egyből túlment a piros csíkon, és hibátlanul felment a legújabb gyári rom (ugyanaz, amit a hivatalos flashtool-lal próbáltam feltenni, azonos volt az OS / driver / port / kábel, mint korábban).
Vajon miben különbözik ez a flashtool a többitől?
-
válasz
drewcsalad #4103 üzenetére
Lehet, hogy nem hozzá való a kijelző.
Szóval összetettebb dologról van szó.
Előfordul, hogy a2010 simgle sim és a2010 dual sim kijelzője/érintője között lehet különbség.
Vagy szimplán nem jó maga a kijelző maga.
Kontakthibás (rossz összeszerelés)(mélyebbre evezve eltérhet egyes kijelzők kompatibilitása az uboot/lk partícióban lévő driverektől, és/vagy boot.img eltérés ugyanerre vonatkozóan)
-
drewcsalad
tag
Sziasztok!
Segítsègre lenne szüksègem! Cserèltem egy Lenovo a2010-en kèpernyőt+digitizert! Most ahogy bekapcsolom fehèr az egèsz kijelző..:/ A rendszerhangokat hallani, de a kijelző semmi n csinál! Mi lehet a gond?
Köszi -
Mindenképp hex editort javaslok, én így babráltam meg a preloader-t egy komplett readback után. Ez volt az első ilyen beavatkozásom, és sikerült.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- PlayStation 5
- 14 GB/s-mal olvasó, DRAM-os SSD az ADATA palettájáról
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Házimozi belépő szinten
- Ingatlanos topic!
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független 2026.11.09. Apple jótállás
- iPhone 12 64GB Független Használt/1-3 hónap gar./Akku 87%/p4221
- iPhone 14 128GB Független Nagyon Szép/1-3 hónap gar./Akku 99%/p4220
- iPhone 11 Pro Max 256GB Független/1 hónap gar./Akku 81%/p4218
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! HP EliteBook 820 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 12,5" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Gamer PC új 12 hónap jótállás/Áfá-s számlával!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest