- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
topi66
aktív tag
Sziasztok! Oukitel U7 Plust downgredelnék 6os droidra. Mit nem szabad bepipálni a frissítésnél?
-
arfer
senior tag
Sziasztok! Sikeresen brick-eltem a Zuk Z2 Pro-mat
az sdfuse módszerrel. Most nem reagál semmire, időnként rezzen egyet. Ha PC-re dugom, semmi reagálás, így a QFIL sem nyitja a portot. Driverek tuti rendben vannak. Deep flash kábel kellene? Tudna valaki kölcsönadni
?
-
dethroner
veterán
válasz
cappa72 #4994 üzenetére
Én is néha túlaggódom és akkor hetekig csak bújok egy témát, olvasom hogy mit és hogyan, aztán amikor meg már nagyon felcseszi az agyam valami, akkor minden felkészülés nélkül belevágok
Most az előbbi állapotban vagyok még.
Ezek közül kellene kiválasztani hogy melyik van a telefonomon. Ota frissítésben jött, szóval gyári rendszer. De mi alapján tudom meg hogy melyik az? A biuld verzió: p8000_20160319. De egyik se tűnik ennek -
-
dethroner
veterán
válasz
cappa72 #4992 üzenetére
Most lehet hülyeséget kérdezek, de annak a rendszernek a scatter-e nem használható a mentéshez, ami az új, telepítendő rom-hoz tartozik? És még egy kérdés. Az összes elérhető drivert feltettem már, szerintem több olyat is, amire esetleg szükség sincs. Mégis, az eszközkezelőben ezt látom:
Ez jó így? Ha rákattintok a sárga izékre és nyomok egy szoftverfrissítést, azt írja már telepítve van, vagy hogy naprakész. Akkor miért sárga?
-
grafnet
veterán
Sziasztok!
Honor 4C-re szeretnék másik kernelt tenni. Lehetőleg TWRP-vel, mert az már rajta van a telón.
Minek kellene benne lennie egy ilyen telepíthető .zip-ben?Vagy ebből az információ halmazból hogyan lehet a kernelt kivarázsolni?
.img-t fastboot-ban lehet telepíteni? Keresem a leírásban, de nem találom.
Válaszaitokat köszönöm! Az angol nyelv hiányos ismeretét szeretném a segítségetekkel leküzdeni.
Tőlem egyenlőre messze távol helyezkedik a droid ilyen szinten, de ha egy TWRP-s .zip előkerül, azzal már megbírkózok.
-
dethroner
veterán
Srácok, légyszi segítsetek, mivel csináljak mentést ?
-
Upo
addikt
válasz
Keeperv85 #4986 üzenetére
Némelyiknél meg hajlamos visszaadni az usb portot a hostnak bizonyos műveletek közben (mintha a szoftver elengedné az usb portot, esetleg a telefon vált üzemmódot), ami nem mindig egészséges.
Akkor már inkább dual boot-ban egy minimal xp vagy win7 a jelenlegi rendszer mellé, esetleg ha van valami régebbi 40-80-as hdd vagy akár 16-32 gigás ssd (apróról is lehet vadászni pár ezresért), akkor arra is lehet telepíteni, és ha kell akkor átdugni a kábelt és arról indítani. -
attilav2
őstag
válasz
cappa72 #4984 üzenetére
Ha csak a mauihoz használnék virtuális gépet akkor is elhalálozhat a teló?
Csak az nvramot piszkálja ez meg nem akkora adatmennyiség mint egy teljes flash, kisebb a kockázat. Főleg a mauihoz nehezebb a feldrájverezés, ezért is lenne előnyösebb egy jól bekonfigurált virtuális gépet csinálni. Amit le lehet menteni, és egy teljes win újratelepítéskor gyorsan fel lehet húzni, illetve a virtuális gépet akár máshova másik gépre is el lehet vinni ha ott van szükség mauira. -
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #4981 üzenetére
Persze van rájuk recovery, de nagyon sok ROM csak flashtoolos verzióban érhető el.
Az szerinted hülyeség lenne hogy virtuális gépbe felállítani egy XP-t vagy Win7-et, feldrájverezni flashtoolhoz mauihoz? Az usb-t át lehet adni a vendég operációs rendszernek. Így nem kellene teleszemetelni a rendszert driverekkel. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
Elephone P8000 5.1-es rendszerét szeretném a gyári 6-ra cserélni. Szeretnék mindenek előtt egy mentést csinálni. Nincs rootolva és sd kártya sincs benne. Droid tools nem érzékeli ha bedugom a telefont. Driver elvileg fent van. Van ötletetek? Vagy mi más módon lehetne egy mentést csinálni? -
Keeperv85
nagyúr
válasz
attilav2 #4980 üzenetére
Nem helytálló a következtetésed: szinte az összes MTK telóra van CWM/TWRP. Ellenben ezzel szinte egyik Qualcomm eszközre sincs flashtool (pár kivételt leszámítva...), ha ott elszáll a recovery is, akkor kb. 0% az esély, hogy egy kezdő megjavítja a készüléket. Univerzális megoldások pedig ott nem léteznek. Aki pedig meg tudja gyógyítani shara protocolban a telóját, az nem ijed meg némi flashtooltól sem...
-
attilav2
őstag
válasz
include777 #4979 üzenetére
Qualcomm-on az esetek nagyrészében nem flashelő programmal hanem recoveryből megy a frissítés, meg a főzött romok felrakása is, nem kell flashtoolokkal bohóckodni, persze vannak kivételek.
Az nem tetszik az mtk-ban hogy szinte mindent flashtoolal kell feltenni, több a hibalehetőség macera stb, észnél kell lenni. Míg snapdragonnál -ha nincs lezárva a bootloader, agyontitkosítva minden- akkor félálomban is kockázat nélkül lehet romot cserélgetni. Sajnos a gyártók az idő előrehaladtával egyre jobban lezárják a készülékeket, és egyre macerásabb a romcsere. Sajnos a xiaomi is rálépett erre az útra -
include777
aktív tag
GQNC a gionee e7-emet sima alap beállításokkal gyalulta le nullára (még1x, gyári beállítások, gyári rom).
Olyan szinten, hogy azoknak a bejegyzéseknek, melyeknek az imei-t kellett volna tartamlazni, nem voltak meg.
A szerencsém az volt, hogy a telefon belső sd-jét fel tudtam meghajtóként csatolni és data recovery-vel vissza tudtam hibátlanul menteni a lementett efs-t, és abból vissza tudtam rakni.
-
Upo
addikt
válasz
attilav2 #4977 üzenetére
Ez az imei vesztés szerintem 99.9%-ban user error. Az oka az sp flashtool-ban levő format all+download opció. Vagy nem olvasnak el egy normális leírást amiben benne van hogy ezt nem használjuk, vagy figyelmen kívül hagyják. Rányomják, az meg többek között az imei-t is törli, aztán meg csak pislognak hogy hova tűnt...
Qualcomm-on nincs ilyen feltűnő helyen levő 1 kattintással aktiválható opció, ezért azok jobban megússzák.
Ha mondjuk az sp flashtool-ban a format all is hidden menüben lenne akkor ott se lenne ennyi gond, de ugye ez elvileg nem végfelhasználói program hanem factory/szervizes, azok meg tudják használni, illetve van olyan műszerparkjuk amivel a format all után a gyári üzembehelyezést/kalibrálást meg tudják csinálni. -
attilav2
őstag
Redmi 1S-re két külön IMEI mentési módszert is találtam:
Ez az egyszerűbb: (le van írva a visszaírás módja is)
[link]
és van ez ami több partíciót is ment:
[link]Ahogy a fórumokat olvasgatom qualcommon jóval ritkább az IMEI vesztés mint MTK-n. Nekem sem volt még IMEI vesztésem. Mondjuk lehet hogy ehhez az is hozzájárult hogy mindig megbízható helyről töltöm a ROMokat (XDA Modaco), needrom meg 4pda nálam szóba sem jöhet.
-
Keeperv85
nagyúr
Nem könnyebben. Kb. ugyan az. A MAUI az SoC gyártó megoldása. Néha kell az S/N Writer is mellé, mert nem minden telón tudja fixálni a WiFi MAC-et.
Qualcomm: ne akard tudni milyen "egyszerű" némelyiken IMEI-t helyreállítani...
-
attilav2
őstag
Gondolkodom egy Vernee Thor-on, mert az ára nagyon csábító, ugye abba 3GB ram van, a redmi 1s-be csak 1GB. De ahogy látom mediatek platformon ROMolni jóval kockázatosabb. Flashtool-lal vissza lehet tenni a gyári romot viszonylag könnyen, de ha az imei és a mac címek törlődtek akkor azokat igen nehéz az nvram ba visszaírni, legalábbis az itt olvasottak alapján.
Ha van egy komplett mentésem és megvan mindkét adatbázis akkor snwriterrel könnyebben visszaírható az imei mint mauival?Eddig csak qualcomm-os telókon ROMoltam, vodafone845, huawei g300, most meg a redmi, de olyan még nem fordult elő hogy az imei vagy valamelyik mac elszállt volna.
-
attilav2
őstag
válasz
Keeperv85 #4972 üzenetére
Akkor azért nem olyan népszerű az snwriter mert mindkét adatbázist nem minden letölthető gyári rom tartalmazza? Lehet olyan mentést készíteni ami mindkét adatbázist tartalmazza?
Az snwriterhez ugyanúgy meta módba kell billenteni a telót?
A wifi és bluetooth mac címek is ugyanúgy lementhetőek mint az IMEI? -
Upo
addikt
MTK imei helyreállítás sn writer segítségével témában találtam egy képes leírást: [link]
Illetve olyant is találtam, hogy tárcsázóban *#6813# utána a simet kiválasztva be lehet írni imei-t.
De nem minden telóval/rommal működnek.
-
arfer
senior tag
válasz
cappa72 #4965 üzenetére
Mindkettőre 7.7GB-ot ír
... Tehát itt nincs külön internal storage partíció, hanem emulált, ahogy mostanában szokás. Ezért sem értem, miért mutat az fdisk 25GB-ot, a df meg csak 7.7-et. Factory reset nem segített. TWRP van. Próbáljak más ROM-ot feltenni? Az piszkálhatja a partíciókat?
-
Nézd meg, hogy az emulált storage és a data mérete azonos-e.
Bár nem leeco, hanem sáomi, de itt ilyet találtam
df
kimenetre:
/data 24.0G 21.9G 2.1G 4096
/storage 1.4G 0.0K 1.4G 4096
/storage/emulated 24.0G 21.9G 2.1G 4096
Ha egyezik, akkor (szerintem) jó.
(együtt használja a belső sd és a data a data partíciót) -
arfer
senior tag
Sziasztok! Itt is megkérdem, hátha általános jellegű a problémám. Egy 3GB/32GB-os LeEco Le2 X528-ra (amin webshopos ROM volt) feltettem BB72 5.8.018S ROM-ját (x520-asat persze). Teljesen jól működik, de csak 7.7GB-ot mutat belső tárolónak
. Hová tűnhetett a többi tárhely? Mit ronthattam el
? Mondjuk a webshopos ROM-ban nem ellenőriztem, az mekkora tárhelyet mutat... Lehet, már ott rossz volt?
Root van. cat /proc/partitions szerint az mmcblk056 mérete 25GB. Az fdisk szerint a /dev/block/mmcblk056 25GB. A mount szerint a /data partíció ez a block device. A df mégis azt mondja, hogy csak 7.7GB. Hogy tudnám meggyógyítani
? Előre is köszönöm a segítséget.
-
Ha factory reset után eltűnik az imei, akkor nem lett jó a művelet a mauimeta3g-vel.
Bizony az x2-nél van ilyen, hogy megmarad a második imei. (passz, nem sikerült rájönni..., pedig megformáztam párszor )Ha jól gondolom jelenleg a következő helyen tárolja a rendszer ezeket?
/data/nvram/md/NVRAM/NVD_IMEI/MP0B_001
Annyiban gondolod jól, hogy ide generálja le a rendszer induláskor (ha nem lenne. Ha van, akkor nem generálja le. Ez a magyarázata, hogy FR után huss, repül ez imei, mint a kék norvég ha nincs odaszügezve, FR nélkül pedig szépen megmarad).
Maga az alapinformáció pedig az nvram partíció - az BT, a WIFI, az imei és a többiek mind ide vannak bebütykölve.
az mddb könyvtában van a modem database file.
És itt vannak még a protect partíciók is, amiknek szintén megfelelőknek kell lenni.Induláskor (factory reset után):
Ha a boot és az mddb nem illeszkedik egymáshoz, --> nincs imei (még akkor sem, ha nem sérült a többi feltétel).
Ha bármelyik protect nem jó --> nincs imei.
Ha az nvram üres --> nincs imei
Ha a secro nem jó --> nincs imei -
zsopu
tag
már csak pár apróság maradt hátra. (holnapra)
facory reset nélkül nem veszik el az IMEI szám, viszont resetelve, vagy romcsere során (szigorúan Download only módban) ismét elveszti, de csak a SIM1Jól gondolom, hogy még nincsenek rendben a partíciók?
-
zsopu
tag
hopp... elindult
már csak egy NVRAM Database fájl kell
-
zsopu
tag
hogy tudom a telefon eszközazonosítóját megnézni?
-
Snapdragonos telefonon bluetooth hangerő emelésre nincs ötletetek?
-
zsopu
tag
Sikerült kitörölni a telefonom IMEI címét.
Flash tool és a Format all+download kombóval
Mentés persze nincs....
WLAN nál írja az NVRAM warning hibát.
(lenovo x2 cu telefon)Valaki tudna segíteni egy tálca sörért cserébe
-
Hunter2
addikt
most nézem csak a topik címét. Egyébként ez egy SIM kártyás, de gondolom ennek semmi köze a problémához.
a meta mód akkor van ha kikapcsolt állapotban rádugom USB-re és feljön a VCOM preloader, ez meg is van. Csak úgy tűnik ez kevés.
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Hunter2 #4944 üzenetére
Mert Lenovo. Csapása e világnak.. azért!
A szabványkerülő magatartásuk példátlan. Nem pozitív értelemben véve...
Értsd: Lenovo esetén van olyan, hogy a META módhoz gombkombinációval tudod csak átkapcsolni a készüléket... és olyan is, hogy úgy sem.
Egyébként 9-es MAUI-t akartam írni, csak elírtam véletlen. Az eszközkezelőben ha nem ad CDC portot, akkor jön a kézi beállítás, vagy a kódos, vagy...
-
Hunter2
addikt
válasz
aytukabozs #4942 üzenetére
ezen már túl vagyok. 9.16-os Maui de nem csatlakozik a telefonhoz. Csak a VCOM port jön fel CDC-t nem hoz fel.Ez miért lehet?
-
Hunter2
addikt
Van nálam egy Lenovo Vibe S1 lite S1La40, invalid IMEI szám a probléma.
Gondoltam root aztán beírom az eredetit és annyi. Na ehhez képest úgy tűnik túl új a proci mert normálisan nem csinálja meg semmi.
Az egyik tele rakja az IMEI számot betűkkel a másik meg mikor *#06#-et ütök azt írja ki hogy az IMEI 8.
Tudtok valami toolt ami támogatja az újabb MTK procikat is?update
Találtam egy Maui Meta nevű szoftvert csak ez meg nem látja a telefont, hiába van meta módban a készülék.
-
Ha van beépített
free
parancs, akkor azzal kérdd le.
pl. adb-n keresztül így:cappapa@cappapa-Latitude-E6410 ~ $ adb shell free
total used free shared buffers
Mem: 2999050240 2703712256 295337984 15536128 2686976
-/+ buffers/cache: 2701025280 298024960
Swap: 1073737728 310190080 763547648Vagy terminál emulátorból az
adb shell
nélkül, szimplánfree
Ha nincs a free parancs, és van root, akkor a busybox (by stericsson) telepítése után lesz.
Látható a total esetn, mekkora a tényleges RAM.
Ezt persze szeretik 1024 helyett 1000-rel osztani, így jobb az átváltási arány a meghirdetett mértehez. -
Adamis
őstag
Szakmai zavaró kérdés, ami pár embert a Meizu m3s topciban is foglalkoztat:
Az hogy lehet, hogy a 2 GB memória helyett az Aida mindössze 1664 MB ramot lát? Meizutól azt kaptam vissza, hogy normális jelenség, PC-nél is előjön. De cca. 350 MB lenne a normális? m1note telónál ez a szám 1889 MB. Ez már inkább... Hogy is van ez?
-
klarkzone
tag
Sziasztok, 2 hónapos Redmi Note 4-em van, a 2/16-os változat. Szakértő segítségre lenne szükségem.
A probléma a következő: A fő mikrofon tönkrement. Ezt úgy vettem észre, hogy nem hallottak, és a hangrögzítő se vett fel semmit, csak halk zajt. Elkezdtem levelezni az eladóval, aki javasolta, hogy visszaküldés helyett cseréljem ki én a mikrofont. Meg is rendeltem. Persze ez esetben ugrana a garancia...
Míg várok a panelre, rendszeres használat alatt egyszer csak megjavult, és tökéletesen működött a mikrofon. Aztán megint semmi, aztán 1 hét múlva megint... És feltűnt, hogy mindig a szabadban javul meg. Mivel tél van, a hideg időre gyanakodtam.
Indult a kísérlet, mikrofon nem vesz fel semmit, be a hűtőbe, fél óra után tökéletesen működik. Na hagytam, hagy rögzítsen 11 órán keresztül, mikor leállítottam, még mindig tökéletes volt. Aztán mikor azonnal újra felvételt akartam csinálni, megint semmi. Szoba hőmérsékleten egyszerűen nem működik a mikrofon.
És itt az igazi kérdés, valóban a mikrofon a rossz? Neki álljak kicserélni? Küldjem vissza gariztatni?
A garancia érvényesítése lenne a legkényesebb, hiszen vissza kell küldeni Kínába, ott vagy javítják vagy cserélik, de a visszautat is nekem kell fizetnem, ráadásul az eladó riogat 20$-os javítási költséggel, holott a készülék már 1 hónap után hibás volt, sőt valószínűleg már a kezdetektől fogva.
-
RVR400
veterán
Ezért nem értettem én sem a sima lopással megszerzett 3e Ft értékű gombos Nokia éjszakai házkutatás foganatosításával történő lefoglalását. Persze nyilván a hsz. írója nem látta a határozatot, és az ügy egyéb körülményeiről sem tud, de meggyőződéssel írta le, hogy mi a helyzet.
-
sbwolf
aktív tag
Azért a magyar valóság ez.
-
RVR400
veterán
válasz
include777 #4927 üzenetére
Lopott telefonokról volt szó, nem részletfizetés-hiányosakról.
-
include777
aktív tag
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4921 üzenetére
"Bemérésnél meg nem a telefont mérik be hanem csekkolják az adott feketelistás telefonban levő kártya adatait,és az alapján mennek ki a készülék használójához....."
Főleg hogy ingyen lehet sim-et rendelni... aham. Főleg hogy a feltöltőkártyák 90%-át fogalmuk sincs a szolgáltatóknak ki használja (tervezet törvény van rá, hogy évente adatszolgáltatást is kell eszközölni, de ez még nem realizálódott).
Főleg hogy 10+ éve nem voltam az állandó lakcímemen, amire az előfizetésem szól, csak a postacímemen találnának meg.
Főleg hogy van olyan teló, ami legalább 7-8 kézen átmegy.
Szóval: sajnos nem. Ha ellopják a telód, nem lesz meg. Darabokban talán, ha valakinél nagy fogást kapnak el és közte van még... Nekem van folyamatban ilyen ügyem, bár már elengedtem gondolatban...
-
Makifeju
tag
Köszi a teljesen felesleges hozzászólást,ha nem írtad volna valószínűleg lükén halok meg.
Igen, a lopott telefonokat nem tiltják,a lopás után szabadon használhatja aki elcsente.
Bemérésnél meg nem a telefont mérik be hanem csekkolják az adott feketelistás telefonban levő kártya adatait,és az alapján mennek ki a készülék használójához.....hogy mik vannak ugye?
A sötét oldalról meg a helyedben nem nagyon tennék több említést.
Nem ismersz,és hidd el jobb is ez így neked.
Ha valami nem tiszta,privátban adj elérhetőséget és megbeszéljük személyesen. -
RVR400
veterán
-
RVR400
veterán
válasz
MatthewJohn9 #4916 üzenetére
Használj más verziójú SPFlashtoolt. Milyennel próbálod?
-
svgyula
addikt
Szia! Szinte biztos, hogy nem hozzá való a ROM. Az lehet, hogy típus szerint azt írják ahonnan leszedted de mivel ez egy 'z' brand valószínűleg ahány sorozat annyi kijelző és kamera. Vagyis mind más és más! A kiadáskor hozzáfaragják a ROM-ot oszt csókolom. Soha többet nem lesz hozzá frissítés de lehet, hogy az eredeti sem lesz publikus hacsak nincs egy vállalkozó önkéntes aki főzöcskézik egyet. A ROM-ban az illesztő programot már a 4.2 óta nem lehet változtatni(legalább is ilyen körülmények között). Tedd vissza rá azt ami rajta volt ez a legjobb opció.
-
MatthewJohn9
csendes tag
Üdv adott egy allview ax4 nano telefon tab allview logonál megáll szeretném flashelni de mikor felismerne a preloadert nemtudom feltelepiteni mert pár másodpercen belül lekapcsolodik és a tablet átvàlt töltésbe mi lehet a gond?
-
RVR400
veterán
válasz
Makifeju #4906 üzenetére
Ennek a 90%-át nem tudom, hogy honnan vetted, de nem tiltják a telót, hanem a SIM kártya lesz tiltva, aztán az IMSI lesz hozzárednelve egy új SIM-hez.
Az ezeréves Nokia árát pedig, ha figyelembe veszed, akkor rájössz, hogy valószínűleg eléggé kiemelt bcs-ben használhatták fel, ha mondjuk X idejű pihentetés múlva, filléres értékkel rendelkezve is keresték még.
A bemérés meg csak a TV-ben működő opció...[moderálva]
[ Módosította: radi8tor ]
-
Roli5
tag
Sziasztok.
Ismételten segítséget kérek szépen.
Adott egy Elephone P7000. Feltettem rá a V5 Aeromot flashtoollal. Azóta nem megy a hátsó kamera, az első is csak fejjel lefelé.
MMit kellene tennem? Előre is köszönöm a segítséget. -
Hege1234
addikt
ez akkor kell
ha a legutolsó cm romról akar valaki frissíteni lineage-rede én tisztán telepítettem
itt a log ha esetleg ebből valaki többet tud mondani
-
aytukabozs
addikt
-
Hege1234
addikt
válasz
aytukabozs #4910 üzenetére
az a 2. pontom flash firmware
-
Hege1234
addikt
válasz
Makifeju #4908 üzenetére
Sziasztok!
van egy xiaomi redmi 1S (Armani)
telefonomlegújabb twrp van rajta
de a LineageOs-t nem tudja felrakni...Miui,cm rom működik csak a
LineageOs rom-tól hasal el
bejön a mi logó majd a LineageOs logó párszor végigfut majd belassul mintha akadna
majd restartol próbálja megint majd 4. alkalommal kikapcsolnem csak a legújabb nightly-t próbáltam....
rom-ot a szokásos módon szoktam felrakni
1. wipe (cache,dalvik,system,data)
2. flash firmware (ehhez kell)
3. install lineage rom
4. gapps (arm 7.1 pico)
5. cache dalvik wipe
6. reboot -
Makifeju
tag
válasz
Keeperv85 #4907 üzenetére
Na jó,igazad van,vége az álmodozásnak!
Sajnos dolgozó ember lévén nem érek rá tovább értelmetlen vitákra,csak hogy enyém legyen az utolsó szó.
Mindenkinek van egy véleménye,egy elképzelése,ilyen-olyan tapasztalata,és az bizony nem mindíg egyezik a másikéval. De hát ilyen az élet...ha mindenki ugyanazt bizonygatná,unalmas lenne itt minden.
További kellemes napot mindenkinek!
Örvendtem! -
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4902 üzenetére
Dehogy mérik!
Ismerem a GSM rendszer, tudom mekkora pontossággal lehet kiszögelni egy készüléket. Jó, ha az utca megállapítható 3 toronyból és a cellainfókból. Ráadásul csak hatósági eljárás keretein belül lehet ilyen bemérést is kérni. Szép dolog az álmodozás, de ideje felébredni! A lopott telók nem szoktak előkerülni többé... Sajnos érintett vagyok egy készülékemmel és szakmailag is, szóval tudom miről beszélek...
szerk:
Ja, letiltva marad... aham. még az az IMEI van benne. Kb. tart is 3-5 percig....
-
Makifeju
tag
válasz
svgyula #4903 üzenetére
Nem hallottál még hasonlót? lehetetlen,hisz egy időben még a médiában is rengeteget lehetett hasonló történetet látni-hallani.
Az imeit természetesen minden telónál tiltják nem csak a még kifizetetlen,előfizusok esetében,illetve ha bűncselekmény történik nem is rögtön a szolgáltatóhoz megy az ember hanem a rendőrségre. Ott a jegyzőkönyvvel megy át a szolgáltatóhoz,ahol azonnal tiltják a telt akármilyen formában lett véve,vagy bármilyen is a jelenlegi státusza,és az bizony letiltva is marad amíg a hatóságok másként nem rendelkeznek. -
Roli5
tag
Ahaa... Akkor értem most már a nagy hallgatást a segítségkérésemmel kapcsolatban...
Csak annyit kellett volna kérnetek, hogy igazoljam, hogy enyém a telefon. Tudjátok, mint az ÁFA fizetésnél, képernyőmentés, eladóval a levelezés, PayPal igazolás... mi kell még? És nem kértem nyilvánosban, privátban is megfelelt volna(ígérem, nem mutattam volna meg egyetlen tolvajnak sem), csak az lett volna a lényeg, hogy tudjam használatba venni azt a telefont, amit a tisztességesen megkeresett pénzemen vettem. És amit volt oly' kegyes a "tisztességes" eladó így átadott.
Akkor ki is a rabló és ki a pandúr?Na mindegy, köszi...
-
svgyula
addikt
válasz
Makifeju #4900 üzenetére
Szia! Én még hasonló esetről sem hallottam! De ezek nem maguknak "szerzik be" a telót. Simán eladják. Jobb ha tudod azt is, hogy csak azokat a lopott telóknak az IMEI számát tiltják globálisan amelyik nem lett még kifizetve. Talán kivétel ha bűncselekményben használták a telót!Te csak annál a szolgáltatónál tilthatod ezt ahol az előfizetéses számod és "függő" telefonod van.
Ha bemész egy másik szolgáltatóhoz, hogy a telódanak az IMEI számát szeretnéd blokkoltatni akkor vagy simán elhajtanak,vagy ha ismerős vagy elbeszélgetnek bájosan. Nekem eddig egy telónál működött az egy telenyomoros teló volt és függő samu! DE a tiltás is csak időszakos már nem tudom mennyi ideig volt "ingyé" utána fizetni kellet volna ha tovább akarom fenntartani a tiltást. A "függő" telókat védik a BL zárással aminek a nyitó kódját csak a szolgáltatótól lehet beszerezni. Na az ilyen telók kerülnek kapásból az alkatrész listára. -
Makifeju
tag
válasz
Keeperv85 #4901 üzenetére
Mérik azt bizony! Egy ismerős srác épp a napokban mesélte hogy egy gsm-boltban vett vacak 1000 éves nokia miatt zargatták fel hajnali 3-kor. Nem örült neki! A boltosnál ott voltak az eladó adatai...és ezzel zárult is a dolog. A tolvajok pedig alapból nem a szervizes-vagy hozzáértő körből kerülnek ki hanem leginkább aljanép,nem szedegetnek azok szét semmit,hanem feltolják valami kamu névvel valamelyik hirdetési oldalra oszt csókolom. Ha elég hülye,márpedig sok esetben azok,meg is fogják őket. Mondjuk meg is érdemlik!
-
Keeperv85
nagyúr
válasz
Makifeju #4900 üzenetére
Ugyan... dehogy mérik... teljesen esélytelen, hogy visszakapod! A lopott telókat alkatrészként adják el többnyire utólag, nem egyben. Ugyanakkor semmi garancia arra, hogy bármikor kártyát akarna tenni bele, aki ellopta. Nagyon jól elvan a netes és egyéb funkciókkal adott esetben. Így viszont a főegység "üzemképtelen" marad, még nincs feloldva a zár. Tehát kvázi eladhatatlan a készülék és a főpanel.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Fujifilm X
- iPhone topik
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- PROHARDVER! feedback: bugok, problémák, ötletek
- Generációs lemaradásban a Huawei chipek, de a cég kitalált valamit
- PlayStation 5
- Milyen légkondit a lakásba?
- Hobby elektronika
- Apple MacBook
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- Apple iPhone 11 Pro 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG STRIX Z270G GAMING WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! XFX MERC 310 RX 7900 XTX 24GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! ASRock Z390 i7 8700K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB Zalman i3 Edge Seasonic 650W
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest