Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• hawkins2

csendes tag

Sziasztok!

Vásároltam egy LENOVO L38111 telefont, melyen gyári ROM volt, melyet próbáltam lecserélni. Kinyitottam a Bootloader-t, majd tettem rá TWRP-t.
    A TWRP-vel csináltam egy full Backup-ot, ha baj lenne, tudjak rendszert visszaállítani.
    Leírás alapján feltettem a Pixel Experience ROM-ot mely tetszett, használtam is egy ideig.
    Egyszer viszont bekapcsoltam a Waze-t és akkor észrevettem hogy a GPS nem működik.
    Gondoltam, van egy teljes mentésem, be a TWRP-be, visszaállítás, mely szépen le is futott, kiírta hogy sikeres visszaállítás, restart.
    Azóta nem kapcsol be, képernyő fekete. Megpróbáltam a Qualcomm QPST programjával visszaállítani a gyári rom-ot. Feltettem a pc-re a QPST-t, telepítettem a Qualcomm drivert.
    Ha a telefont rádugom usb kábellel a pc-re, megjelenik az eszközkezelőben HS-USB Qdloader 9008 (COM8) driver.
    QPST Configuration-t elindítva az Active phone-nál kiírja Q/QCP-XXX-t, a State-ben viszont a folyamatjelző csak kb.20%-ig megy fel.
    A QFIL-t elindítva kiválasztom a portot ( HS-USB Qdloader 9008 (COM8)) a gyári rom-ból a megfelelő file-okat, de ezt írja ki:

Download Fail:Sahara Fail:QSaharaServer Fail:Process fail

Ez most a nyitott bootloader miatt lehet?

Van valami ötletetek, mit csinálhatnék?

Köszönöm előre is!

• hawkins2

csendes tag

Sziasztok! A következő lenne a problémám:
    Adott az alábbi tablet:

ASUS ME581CL Inteles tablet, mely a boot képernyőnél nem megy tovább, csak pörög a kis köröcske.
    Körbenéztem a neten, eljutottam ide:

https://forum.xda-developers.com/showpost.php?p=62272208&postcount=30

Ezt megpróbáltam elkövetni ellene, de 2 problémám is jelentkezett:
    1. Az itt leirt fastboot.img nem található az ASUS oldaláról letöltött és kitömöritett firmware-ben.
    2. https://forum.xda-developers.com/general/help/root-downgrade-asus-me581cl-t3075678 itt találtam egy egy csatolt fastboot.img.bin-t, de ha elinditottam a flash-t, akkor a következő hibaüzenetet kapom:

03/14/18 22:28:38.102 INFO : XFSTK-PROGRESS--0
    03/14/18 22:28:38.102 INFO : XFSTK-STATUS--Detecting Intel Device - Attempt #4
    03/14/18 22:28:38.102 INFO : XFSTK-PROGRESS--5
    03/14/18 22:28:38.746 INFO : XFSTK-PROGRESS--0
    03/14/18 22:28:38.746 INFO : XFSTK-STATUS--Detecting Intel Device - Attempt #5
    03/14/18 22:28:38.746 INFO : XFSTK-PROGRESS--5
    stb, stb

Tudna valaki segiteni ennek a megoldásában? Köszi előre is!

• hawkins2

csendes tag

válasz slezakimi #5440 üzenetére

https://forum.xda-developers.com/elephone-p9000/help/imei-problem-t3486589

Itt a 8. hsz-ben úgy néz ki, hogy megoldották a problémát.

• hawkins2

csendes tag

válasz WOT-H-A-C #1895 üzenetére

Köszönöm a hozzám való jóságotokat, sikerült megoldanom a problémát:
    Ahogy cappa72 és Keeperv85 írta, driverprobléma miatt nem tudtam flashtools-al feltölteni rom-ot, köszönet a driverért. Végül is nem fizettem a magyar fejlesztő által készített rom-ért, hanem találtam egy (szerintem orosz) átalakított rom-ot, mely minden részében magyar (is), működik vele minden, ha érdekel valakit, aki hasonló problémával küzd:

VIBEUI_V2.0_1447_7.5.1_ST_S898t+_by_vin_777

Köszönet a segítségekért!

• hawkins2

csendes tag

válasz cappa72 #1893 üzenetére

Elég nagy balfék voltam, természetesen nem csináltam mentést az eredetileg rajta lévő ROM-ról.
    Azért haladtam előre: iroot-al rootoltam a készüléket, majd a mobileuncle mtk tools-al sikerült rárakni egy TWRP recovery-t.
    Az előző hsz-emben említett orosz 4.4.2-es ROM-ot sikerült feltenni a készülékre, még szinte működik is, de egy idő elteltével leáll a kapcsolatkezelő és a tárcsázót sem lehet utána használni.
    Már nem tudom, milyen irányba induljak el, keresgessek 4.4.2-es rom-ot, vagy próbáljam visszatenni a 4.2.2-est...
    Az egész hétvégém ráment erre a hülye telefonra.

• hawkins2

csendes tag

Sziasztok
    Adott egy LENOVO S898T+ Golden Warrior telefon. Ez a telefon Kínában jelent meg, tehát csak kínai ROM-ok vannak hozzá hivatalosan. A NEEDROM.COM-on van hivatalos rom is, custom rom is, multilanguage rom nincs, csak fizetős. Eredetileg a kínaiak tettek rá egy custom rom-ot, melyben volt magyar is. (ez 4.2.2 verziójú volt) Arra gondoltam, hogy teszek rá egy frissebbet, mely hivatalos is, így letöltöttem egyet, majd felmásolva a belső sd kártyára, átneveztem update.zip-re, a vol+ és a bekapcsoló gombbal belementem a lenovo recovery-be és sikeresen frissítettem.
    Innen kezdődtek a bajok: figyelmetlen voltam, a rom-ban csak kínai és angol nyelv volt, valamint a google appok nincsenek benne.
    Orosz oldalon (http://4pda.ru/forum/index.php?showtopic=615619&st=2440#entry39753335) találtam egy elvileg multilanguage rom-ot, de az 50%-nál update error-t ír és nem hajlandó feltelepedni.
    A Lenovo recovery 4.4.2-es rom-ot hajlandó csak tökéletesen feltölteni a telefonra. Próbáltam 4.2.2-es rom-ot rárakni, viszont azt SP flash tool-al lehetne rárakni, de a telefon, amikor kiveszem belőle az akkut, csatlakoztatom az usb kábelt, az eszközkezelőben néhány másodpercre megjelenik a preloader, majd el is tűnik a driverek közül. Azt a rom-ot próbáltam a JBART 2.a-val átalakítani, ami most van rajta, de azt se hajlandó feltölteni. Valamit nem csinálok jól?
    Kezdem feladni, tudna valaki tanácsot adni? Láttam, hogy CWM vagy TWRP recovery-t kellene rárakni, de Lenovo S898T-hez valót sehol sem találok...

Köszi a segítséget!

Új hozzászólás Aktív témák