- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Magyarított Android alkalmazások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- iPhone topik
- Huawei Mate X6 - keleti oldal, nyugati oldal
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
aytukabozs
addikt
-
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #130316 üzenetére
Első ránézésre úgy tűnik, hogy beválik a régi A660-as. Kapott egy ropogós magyar romot, felraktam rá a túrázáshoz és Geocaching-hez szükséges 2 APP-ot, és teljesen normális sebességgel működik. Persze egy kis türelemmel kell lenni, de használható. Elviszem egy próba napra, ha beválik kap egy tokot, üvegfóliát esetleg új akkut. Sajna kívülről elég viseltes, a csatlakozókat védő gumi borítás már meg sincs és a hátlapból is ki van törve egy darab...
Az külön öröm, hogy a Royaltek RBT-2100-as bluetooth GPS modulom is frankón működik a telefonnal, ami eddigi tapasztalataim alapján SOKKAL pontosabb, mint a telefonokba épített chipek. A Xiaomi-t is elveri, hát még a Lenovo MTK csodáját. -
Upo
addikt
válasz
A redmi2 pro-val én is elégedett vagyok, nézegetek én is mindenfélét, de vagy sajnálok annyi pénzt kiadni rá, vagy nekem nem hozna akkora előrelépést hogy érdemes lenne pénzt áldozni rá.
De ahogy mostanában döglik bennük a flash, lehet hogy kényszerpálya lesz a vége... -
IldiH
tag
válasz
Ha annyira jó a redmi, akkor miért nem viszed azt magaddal vásárlás helyett?Ha nem találsz értelmes tokot, akkor a túrázás idejére ráteszel egy általános, kicsúsztathatóst vagy egy nyakba akaszthatós vízálló telefontartót.
(Én pl direkt tok nélkül viszem ilyenkor a telefonom, hogy könnyebben tudjam elővenni, használni.)
Amúgy meg nem kell földhöz vágni és készÉn is csak egyszer törtem túrázáskor, azt is a végén a kocsmában követtem el
-
Upo
addikt
válasz
sanzi89 #130304 üzenetére
Akkor esetleg
Doogee T5s
Homtom HT20De ha 1 giga ramost keresel akkor ezek nem jók, mert 2 giga van bennük.
A BV6000-et én is nézegetem egy ideje, barométerrel és pontos GPS-el azért az lenne az ideális.
Most találtam egy ilyen lapot, árösszehasonlítóval: [link]
A HT20 mondjuk tinydeal eu-ból gyorsan itt van és áfa nélkül. -
Milestone2
nagyúr
válasz
sanzi89 #121836 üzenetére
Annyit csendben halkan, hogy míg a Te RN2Pro-d nyitott bootloaderű, addig a R3 már zárt BL-lel jön ki a gyárból, ami egy átlagfelhasználónak nem biztos hogy mindegy...tudom az Eustock módosít rajta, mókolva adja ki, de ebből meg az következik, hogy gyárilag soha nem frissül, csak ha az Estck kiad rá frissítést (milyen viccesen hangzik, egy gyárilag frissülő SW helyett kapsz egy forgalamzó által jó esetben frissülő SW-t)
-
-
-
válasz
sanzi89 #120914 üzenetére
Lenovo S660-hoz felteszel egy insecure kernelt, adb-n egy hozzá való recovery-t, és onnan egy root-zip-et.
Ez a legbiztonságosabb módja. A vroot-ot nem javaslom.
Első a mentés, az összefoglalóban ott a link a flashtool mentésre azzal kezdj. -
kmarci25
veterán
válasz
sanzi89 #120916 üzenetére
Próbáld innen: method 2. Borzasztóan egyszerű...
-
kezdő
senior tag
válasz
sanzi89 #109929 üzenetére
Ezt kifejtenéd?
Ismerősnek most rendeltem innen, 1 hét alatt megjött a telefon vám és áfa mentesen. (ugye EU raktárból)
Tényleg érdekel a dolog, mert mostanában a GearBest adja a legjobb EU-s árakat szerintem, de hátha tudsz mondani valamit ami eltántorít tőlük.
(pont egy Redmi 2 Pro-val szemezek onnan) -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #109055 üzenetére
Na, megszívtam a GB-vel, most futok a pénzem után...
Szóval a kérdés újra aktuális lett. Milyen EU warehouse-os weboldalakat tudtok ajánlani, esetleg konkrét telefont az alábbi kritériumokkal:
- méret max 5 col
- olcsóbban jöhet akár 1GB ram is, de 50k esetében jó volna 2GB ram
- bejáratott márka, bejáratott típus kellene elsősorban, amit ismertek, van hozzá magyar közösség
- jó volna az átlagnál nagyobb aksiTippek? Ez a Xiaomi Redmi 2 Pro is teljesen megfelelne, csak nem találtam másik boltot.
u.i.: Esetleg innen 150 dollárért? GB-n 139-et fizettem érte...
-
PeetR
aktív tag
-
KurtCobain
őstag
válasz
sanzi89 #98561 üzenetére
Mondtam én.
Elvileg most alap állapotú rendszer van a telón. Ha biztosra akarsz menni (pl rendszer app lett eltávolítva vagy hozzáadva), akkor visszarakhatod a mentést. De azért wipe-olj előtte. (Wipe data/factory reset, wipe cache partition, advanced -> wipe dalvik cache.)
-
KurtCobain
őstag
-
válasz
sanzi89 #66541 üzenetére
Van saját fórumtémája is, [link]
Van hozzá CWM is, de előtte meg kell nézni, milyen kiadású, ROW vagy CN (kínai), ugyanis a két kiadásnak nem azonos a partíciókiosztása, ami CWM szempontból sem mellékes!Menteni mindig fontos, főleg miután az ember megkapja a telefon.
A témaösszefoglalóban 2 féle mentés linke ott van. -
Zeki
nagyúr
válasz
sanzi89 #64690 üzenetére
HA mondom HA belépnél a tmallboxba a regisztráció után, akkor láthatnád milyen postázási árak vannak, milyen posta viszi a telefont, és a 4% paypal díjat is.
A magyar vámolós 27% Áfa elkerülésre kérj tippet az aprón Áfa nélkül új telefonokat hirdetőktől.
Én nem tudok.
Vagy Hungobungo fórumossal felveszed a kapcsolatot, és kérsz tőle árajánlatot. -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #29579 üzenetére
Nos, a jBart-os magyarítás nem sikerült, mint kiderült nem véletlenül. A jBart-os megoldás csak úgynevezett "CWM flashable rom"-okat tud magyarítani, a telefon futó aktuális rendszerből általam készített mentést nem tudja magyarítani, hogy aztán azt egyszerűen restore-oljam. Itt jön a kérdésem.
Ha letöltöm a telefonon egyébként is futó ROM LENOVO A660 – ROM Android 4.0.4 A660_ROW_S106_cybermaus_ICS_v3.1 romot .zip formátumban, azt elvileg megeszi a jBart. Ha ezt magyarítás után CWM-ből felrakom a telefonra és valami mégse működne, akkor a régi elmentett rendszeremet ugye vissza tudom állítani egyszerűen a CWM restore funkciójával? Valamint ha most root-olt a telefon és valamilyen csoda folytán sikerülne felrakni magyarul a romot, akkor újra kell root-olni a telefont? -
sanzi89
addikt
válasz
sanzi89 #25709 üzenetére
Szakdolgozat meg államvizsga miatt csak most tudok foglalkozni a telefonnal. Közben lett egy 8GB-os Kingston microSD is a telefonhoz. Folytatnám a telefon mókolását.
Adott egy Lenovo A660 amit a tmallboxról rendeltem. Gyárilag a cybermaus mod van rajta. Kezdésnek lementettem az IMEI-hez kapcsolódó dolgokat, majd a CWM recovery segítségével a gyári romot is. Ezt átmásoltam gépre is. Most szeretném magyarítani a rendszert, amihez holnap megpróbálkozok ezzel a leírással. Remélem a jBart-os módszer működni fog. Van még valami amit tudnom kellene a művelet előtt, vagy beállítás, mentés, stb amit meg kellene csinálnom?
Valamint hasonló hardverrel (2 mag, 512ram, 800*480 körüli felbontás) nincs kisebb telefon? Mondjuk 3,5-3,7 col. Számomra jobban kezelhetőbb lenne. Hasonló, mint az Xperia Ray, vagy annál egy hangyafingnyivel nagyobb.
-
válasz
sanzi89 #25709 üzenetére
Igez, ez már jó.
Ez egy CWM recovery.
Itt csinálj egy backup-ot gyorsan hirtelenAz 5.5.0.4-es CWM ráadásul alapértelmezetten TAR-t készít, és azt kényelmes másolni.
Persze célszerű hozzá fizikai SD kártya is, mert oda érdemes menteni (alapértelmezetten a fizikai SD-re ment, de lehet választani, hogy a belsőre mentsen.Ha ez megvan, onnantól már szinte bármit csinálsz, vissza tudod állítani lementett állapotot!
-
válasz
sanzi89 #25694 üzenetére
Ha módosított rommal jött, akkor várhatóan van a telefonodon módosított recovery menü is.
Ha abba be tudsz lépni, akkor ott lesz egy backup and restore menüpont, és ott a backup-ok kiválasztva le tudod menteni az aktuális állapotát a telefonnak. Ez garanciás ügyintézés miatt kötelező.Mivel ennek a készüléknek van topikja, ott is tudsz kérdezni, hátha vannak ott gyakorlottabb kollégák.
A Lenovo-k esetén a recovery-be történő belépés úgy történik, hogy kikapcsolod a telefont.
Ha kikapcsolt, utána a hangerő le+ hangerő fel + power gombokat egyszerre megnyomod és nyomva tartod, míg megjeleni a recovery menü.
Ha esetleg valami kínai van rajta, akkor jobb, ha inkább kiveszed az akkut kikapcsolásként, hogy valami nem jó menüpontra ugorj.Ha sikerül belépni a recovery-be, akkor majd tudasd, hogy milyen is az a recovery (akár szúrj be ide képet, hogy lehessen látni).
Mivel ez az első ilyen telefonond, először olvasgass, mert gyakorlatlanságból sokminden ártalmasat lehet cselekedni.
-
sasa311
veterán
-
vegyszer
addikt
válasz
sanzi89 #23024 üzenetére
Itt a friss és ropogós droid magyarítás! DIY, azaz csináld magad!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Androidos tablet topic
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Futás, futópályák
- Fujifilm X
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Chosen: Canon 5D II - portrézás 2025-ben
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Steam Deck
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A20e/Samsung Galaxy A40/Samsung Galaxy A04s/Samsung Galaxy A03s
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3070 8GB Zalman Z1 Plus Enermax 750W
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- KIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad Ultra Docking Station (40AJ)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest