Hirdetés
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Huawei Watch GT 3 Pro - korlátolt szépség
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sanzi89
addikt
válasz aytukabozs #130356 üzenetére
Akkor már csak kellene valaki, aki kicseréli a komplett házat, mert én biztos nem fogok hozzá...
"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #130316 üzenetére
Első ránézésre úgy tűnik, hogy beválik a régi A660-as. Kapott egy ropogós magyar romot, felraktam rá a túrázáshoz és Geocaching-hez szükséges 2 APP-ot, és teljesen normális sebességgel működik. Persze egy kis türelemmel kell lenni, de használható. Elviszem egy próba napra, ha beválik kap egy tokot, üvegfóliát esetleg új akkut. Sajna kívülről elég viseltes, a csatlakozókat védő gumi borítás már meg sincs és a hátlapból is ki van törve egy darab...
Az külön öröm, hogy a Royaltek RBT-2100-as bluetooth GPS modulom is frankón működik a telefonnal, ami eddigi tapasztalataim alapján SOKKAL pontosabb, mint a telefonokba épített chipek. A Xiaomi-t is elveri, hát még a Lenovo MTK csodáját.[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Köszi a tippeket! Még nézelődők, mert ha pl vennék egy BV6000 akkor az már simán kielégítené a mindennapi telefonommal szemben támasztott igényeket, szóval lehet akkor többet áldoznék rá. Csak akkor mit csinálok az egyébként 100%-osan megfelelő Xiaomi Redmi 2 Pro-mal?
A családban van egy levedlett Lenovo A660, megnézem az mit bír, hátha még éppen megugorja a lécet.
-
sanzi89
addikt
Tudtok esetleg nekem ajánlani valamilyen készüléket? Első sorban túra, kézi GPS helyett használnám. Fontos volna, hogy cseppálló és valamennyire ütésálló legyen. Kb egy-két GPS programot kellene futtatnia, de jó volna ha nem fagyna le állandóan. A telefonálás funkció kb. vészeseti lenne, mert így nem kéne magammal plusz telefont vinni. Méret max 5 col, de jobb volna 4 körül.
Jelenleg egy Xiaomi Redmi 2 Pro-t használok, de ezt nem merem kivinni a dudvába, főleg, hogy egy értelmes tok sincs rá. Ha egy LOVEMEI szerű tok lenne hozzá, akkor nem volna gondom, de semmilyen értelmes strapa tok nincs ehhez.u.i.: Valami ilyesmi gagyira gondolok: GEOTEL A1
Nem tudom, hogy pl 1 GB ram elég-e az Android+GCHU+Locus Map+böngésző futtatására egyáltalán... Tényleg alap igényeket kellene kielégíteni, olcsón.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Milyen telefont ajánlotok 40-50k között? Dual sim, max 5 col, magyar beszerzés van, mint feltétel. Xiaomi Redmi 3 (2/16)-mat néztem ki Eustock-nál. Vélemények?
-
sanzi89
addikt
Tudtok ajánlani telefont az alábbi kritériumokkal:
- 3GB RAM
- 5 colos kijelző
- Dual SIM és microSD használata egyszerre!Sokat bogarásztunk, de nem találtunk jót. Van ez az új hülyeség, hogy vagy microSD vagy második SIM...
-
sanzi89
addikt
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy egy Lenovo S660-at root-oljon az ember? A telefonon S660_ROW_S026_140228 rom van, amivel az Aliexpress küldte. Recovery van rajta, abba bele is tudtunk lépni. SuperUser App is fent van, azonban mégse ad root jogot semmilyen programnak, hiába állítunk rajta bármit. Eredetileg az IMEI adatokat akarnánk lementeni, hogy csináljunk egy gyári beállítások visszaállítását - az utóbbi időben érdekességeket produkál a telefon - , azonban nem tudjuk addig megtenni a mentést, amíg a root jog nincs meg.
Utána jöhet arra is esetleg tanács, hogy melyik romot lesz a későbbiekben használni a készüléken, ami stabil és megbízható.Neten találtam több megoldást is, csak mivel nem vagyok egy nagy Android mágus, így nem kísérletezgetnék feleslegesen, ha tudtok ajánlani egy konkrét módszert. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #109055 üzenetére
Na, megszívtam a GB-vel, most futok a pénzem után...
Szóval a kérdés újra aktuális lett. Milyen EU warehouse-os weboldalakat tudtok ajánlani, esetleg konkrét telefont az alábbi kritériumokkal:
- méret max 5 col
- olcsóbban jöhet akár 1GB ram is, de 50k esetében jó volna 2GB ram
- bejáratott márka, bejáratott típus kellene elsősorban, amit ismertek, van hozzá magyar közösség
- jó volna az átlagnál nagyobb aksiTippek? Ez a Xiaomi Redmi 2 Pro is teljesen megfelelne, csak nem találtam másik boltot.
u.i.: Esetleg innen 150 dollárért? GB-n 139-et fizettem érte...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
50k körül milyen telefon ajánlott? Kritériumok fontossági sorrendben:
- kisebb legyen, mint 5 col (4,7 körül)
- lehető legnagyobb aksi
- legalább 1 GB ramÉs kb ennyi. Ötletek?
-
sanzi89
addikt
Mennyire ajánlott mai szemmel a Lenovo S660 130 dollárért? Olyan telefont keresek, ami tudja az alap elvárásokat, de az átlagnál jobban bírja az aksi és nem bazi nagy tepsi. Nagy plusz volna, ha a GPS-e is jobb lenne az átlagnál, ha jól tudom a fém hátlap miatt az S660 ebben pont nem remekel...
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz KurtCobain #98549 üzenetére
Beszarok, kb 30 perc rebootolás után bekapcsolt, és most úgy tűnik normálisan működik. Nagyon köszönöm a segítséged!
Hagyjam így, vagy CWM-ből tegyem vissza a mentésemet? Most elsőre be tudok lépni a Hangerő fel+Bekapcs gombok kombinációjával.
-
sanzi89
addikt
válasz WOT-H-A-C #98548 üzenetére
A kombináció tuti jó, hisz így mentettem le a gyári romot. Sőt, mindent le is írtam ebben a topikba korábban, onnan puskáztam, így egyértelmű a dolog.
A gomb időzítést is kizárnám, mentéskor pöccre ment, most meg bénáztam vele rengeteget és nem ment.@KurtCobain
Hát, legyen igazad!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz KurtCobain #98546 üzenetére
Ezen ne múljon, hagyom egy órát, de meg lennék lepődve, ha történne bármi is. Bekapcs, pár másodperc, reset a végtelenségig... Tehát nem is csinál semmit, mert szinte azonnal újraindul, ahogy bejön az Android-os kép.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz KurtCobain #98543 üzenetére
Minek kell elindulnia és mikor? Folyamatosan töltőn van.
Ilyen Recovery volt rajta, ezzel készült a mentés is.
-
sanzi89
addikt
válasz WOT-H-A-C #98532 üzenetére
Mikor lementettem a CWM Recovery segítségével az aktuális állapotot, akkor a Bekapcs+Hangerő fel gombokat kellett megnyomni, hogy belépjem a CWM-be. Most erre nem történik semmi. De ha más kombinációt próbálok (Bekapcs+Hangerő le, Bekapcs+Hangerő fel+Hangerő fel) akkor se lép be a CWM-be, csak egy ilyet tudtam belőle elővarázsolni: LINK
Ha vetnétek erre a videóra egy pillantást, igyekeztem megörökíteni a problémát
Miként tudom visszavarázsolni a telefonra SD kártyájára mentett gyári romot? Nagyon köszönöm!"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Tesómnak van egy Lenovo A660-asa. Mivel már jópár éves, és eléggé belassult a beállítások között található gyári beállítások visszaállítására kattintott. Azóta a telefon nem indul el. Bejön a Lenovo felirat, egy Android-os kép pár másodpercig és a teleofn újraindul.
Mikor megvettük, akkor csináltam clockworkmod-os teljes rendszer backup-ot, valamint kimentettem imei adatokat is az nvram mappából. Ezekből ugye vissza lehet állítani a telefont működőképes állapotba? Továbbá mi ennek a menete?
Bocs, ha evidens a kérdés, de soha nem csináltam még ilyet, sőt, Android használó se vagyok, egy E52-essel tengetem mindennapjaimat."Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Megjött a Lenovo A850-es, szerencsére semmi gond nem volt.
A régi A660-as esetében erősen ajánlott volt az IMEI adatok lementése. Ez ugyanúgy megy az A850 esetében is? Gyárilag root-olt, magyar rommal jött a telefon. Továbbá szintén ajánlott volt annó a gyári rom mentése, amit a gyárilag felrakott CWM-mel könnyű volt. Namost, az A850-esen úgy néz ki nincs CWM, vagy csak másként lehet előhívni, mint A660 esetében. Le lehet menteni másként is a gyári romot, vagy tegyek fel egy CWM-et?
Később nem titkolt cél volna nem a gyári rom használata.Köszi a válaszokat! Elég kezdő vagyok a témában, így nézzétek el, ha hülyeséget kérdezek.
-
sanzi89
addikt
Holnap úgy néz ki megrendelem én is a Lenovo A850-est a családba a ttmalbox-ról 157-ért postával. Singapore vagy China post-tal kérjem? Esetleg mivel növelhetem az esélyt a vám elkerülésére?
-
sanzi89
addikt
Egy Lenovo A660-as után rendelnénk a családban egy Lenovo A850-est is a tmallbox-ról. Ennyiért egyéb hasonló vagy jobb ajánlat? Itt találtam a legolcsóbban, van rajta magyar nyelv gyárilag és a bolttal már van tapasztalatom.
-
sanzi89
addikt
válasz FalconKnight #29658 üzenetére
Nagyon jó. És tud valaki olyan leírást, ami tényleg működik és elmagyarázza a root-olás menetét? Illetve milyen buktatói lehetnek a root-olásnak?
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #29579 üzenetére
Nos, a jBart-os magyarítás nem sikerült, mint kiderült nem véletlenül. A jBart-os megoldás csak úgynevezett "CWM flashable rom"-okat tud magyarítani, a telefon futó aktuális rendszerből általam készített mentést nem tudja magyarítani, hogy aztán azt egyszerűen restore-oljam. Itt jön a kérdésem.
Ha letöltöm a telefonon egyébként is futó ROM LENOVO A660 – ROM Android 4.0.4 A660_ROW_S106_cybermaus_ICS_v3.1 romot .zip formátumban, azt elvileg megeszi a jBart. Ha ezt magyarítás után CWM-ből felrakom a telefonra és valami mégse működne, akkor a régi elmentett rendszeremet ugye vissza tudom állítani egyszerűen a CWM restore funkciójával? Valamint ha most root-olt a telefon és valamilyen csoda folytán sikerülne felrakni magyarul a romot, akkor újra kell root-olni a telefont?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
válasz sanzi89 #25709 üzenetére
Szakdolgozat meg államvizsga miatt csak most tudok foglalkozni a telefonnal. Közben lett egy 8GB-os Kingston microSD is a telefonhoz. Folytatnám a telefon mókolását.
Adott egy Lenovo A660 amit a tmallboxról rendeltem. Gyárilag a cybermaus mod van rajta. Kezdésnek lementettem az IMEI-hez kapcsolódó dolgokat, majd a CWM recovery segítségével a gyári romot is. Ezt átmásoltam gépre is. Most szeretném magyarítani a rendszert, amihez holnap megpróbálkozok ezzel a leírással. Remélem a jBart-os módszer működni fog. Van még valami amit tudnom kellene a művelet előtt, vagy beállítás, mentés, stb amit meg kellene csinálnom?
Valamint hasonló hardverrel (2 mag, 512ram, 800*480 körüli felbontás) nincs kisebb telefon? Mondjuk 3,5-3,7 col. Számomra jobban kezelhetőbb lenne. Hasonló, mint az Xperia Ray, vagy annál egy hangyafingnyivel nagyobb.
-
sanzi89
addikt
Megjött a Lenovo A660-asom. Lementettem az IMEI-hez tartozó dolgokat a telefonra gyárilag telepített SManager-rel, mely root jogot kapva látta a /data/NVRAM mappát. Jól gondolom, hogy a feladatom csak annyi volt, hogy ezt a mappát lementem valami biztonságos helyre, majd ha gond van csak visszamásolom ide?
Illetve gyárilag az A660_ROW_S106_cybermaus_ICS_V3.1 rommal érkezett. Azt tanácsoltátok, hogy ezt is mentsem le. Ezt hogyan tudom megtenni?
Bocs, ha túl gagyi a kérdés, de kb 2 órája van Androidos telefonom. Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
válasz Mr. WolfDog #25005 üzenetére
Elvileg jövő héten megérkezik a Lenovo A660-asom. Ha jól vettem ki a kommentekből az IMEI-hez kapcsolódó cuccot, valamint a gyári romot kell lementeni, és akkor később csökkenthetem az esetleges szoftveres gondokat?
-
sanzi89
addikt
Tmallbox fizetés után 2 nappal postára adta a Lenovo A660-at, kíváncsi leszek mikor ér ide.
[ Szerkesztve ]
-
sanzi89
addikt
Ha rendelek egy Lenovo A660-at innen, akkor elvileg a a660_row_s106_cybermaus_ics_v3.1.zip rom-mal küldik, ami ezeket tudja. Számomra a lényeg, hogy ROOT-olva érkezik, kínai szoftok kigyomlálva. Elvileg csak a magyar nyelv kell rá, és minden ööm, és bódottá. Jól gondolom? Illetve ismeri valaki ezt a Cybermaus rom-ot? Valamint a magyar nyelv telepítését hogyan tudnám megoldani?
Köszi!
-
sanzi89
addikt
válasz instantwater #21922 üzenetére
Erre én is kíváncsi volnék.
-
sanzi89
addikt
Most jól értem, hogy a Lenovo A660 ára $139.99, amiből még lejön 15$ a Discount code 16ABED kuponnal?
Vagy a MiniDeal-en fentlévő $155-ből jön le a 15? Illetve írják, hogy root-olva küldik el, akkor erre megoldható a magyar nyelv telepítése?"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."
-
sanzi89
addikt
Van valakinek közelebbi élménye, konkrét tapasztalata a Lenovo A660-al?
-
sanzi89
addikt
válasz Peaceliker #21823 üzenetére
És ez miben jelent hátrányt?
-
-
sanzi89
addikt
Valaki tud tesztképet mutatni, ami a Lenovo A660-nal készült? Kíváncsi volnék, hogy kb milyen képeket készít. Illetve itt azt írják, hogy AMOLED, de gondolom sima TFT lesz az.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest