Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • Wolfskin

  őstag

  sziasztok,
  kezdő androidos vagyok és ezen nem is nagyon szeretnék változtatni. nem szeretném bűvölni, napi szinten állítgatni a kütyüt, nem hobbinak vagy tamagocsinak tartom, munkaeszköz, magyarul szerszám kéne, hogy váljék belőle. ennek viszont engedhetetlen feltétele, hogy állandó maradjon. egyes funkcióit megtanultam kezelni, szeretném ha azok nem változnának meg naponta, ehhez viszont az kellene, hogy

  NE menjen ki a netre és NE FRISSÍTSE MAGÁT semmilyen alkalmazás, soha, semmilyen körülmények között!!! (kivéve az a néhány, amit szeretnék)

  akárhányszor ránézek a telefonra legalább 3-5 rendszerüzenet van, hogy mi frissítette magát, kinek milyen nyűgje van. nem szeretnék ennyit foglalkozni a telefonommal, ezért kérnék segítséget.

  a beállításokban (kapcsolatok/adathasználat) találtam olyat, hogy mobilnetről letiltok alkalmazásokat, csak wifi esetén frissülnek, de olyat hogy egyes alkalmazásokat teljesen elzárjak a külvilágtól sajnos csak bizonyos tűzfal progik tudnak, és azok is csak rootolt telefonon.

  kérdéseim:
  1. van rá más megoldás, hogy csak azt a 2-3 progit engedjem ki a netre, amit online használok?
  2. a telefon rootolható, garanciavesztés nélkül? (samsung note 3, független, 4.3-as android)
  3. egy véletlen beállítás miatt letöltötte a 4.4-es androidot. szerencsére sikerült megakadályoznom a telepítését, de eltávolítani hogy tudom a letöltött telepítő fájlt?
  4. abba beletörődtem, hogy a knox csak a nagyon gagyi samsung billentyűzettel üzemel, a többit nem látja, de tegnap óta már a jelszót sem engedi beírni a használt Anysoft billentyűzettel. eddig az legalább ment. gondolom ez is valamilyen okos frissítés eredménye. vissza lehet ezt csinálni?
  5. gondolom a felesleges és idegesítő samsung programokat nem lehet letakarítani a gépről (pl saját folyóirat, ilyesmik).

  azt szeretném elérni, hogy ha azt a néhány funkciót, amit használok és megtanulom kezelni, akkor azok pont ugyanolyanok maradjanak mindaddig, amíg ki nem dobom a készüléket. mondjuk ez 90%-ban telefonálást jelent, 5% mail olvasást és 5% netezést opera böngészővel. semmi mást nem várnék el tőle...kb.

  köszi a segítséget!!
  üdW

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  Ajánlom még a Play Áruház / beállítások / alkalmazások autó frissítése menüpontot, ahol be tudod állítani, hogy csak wifin vagy egyáltalán ne frissüljenek az alkalmazások.
  ez ki van kapcsolva

  Nekem a beállítások / adathasználat menüpontban az összes olyan alkalmazás megtalálható a listában, amelyik felment a mobilnetre. Idővel nálad is látható lesz az összes.
  igen, de itt csak azt lehet kikapcsolni, hogy a mobilnetet ne használják

  Ha ugyanitt (az adathasználat menüpontban) a beállítások / wifi adatokat is engedélyezed, akkor a wifi esetén is be tudod állítani azt, hogy melyik alkalmazások használják azt.
  a wifi fül alatt ki kell venni a pipát, vagy be kell tenni? nem egyértelmű a megfogalmazás
  ("Háttár-adatkapcs. korlátoz..
  Háttérben folyó adatkapcsolat letiltása csak mobil adathálózat esetén A wifi használatban lesz, amennyiben elérhető." kicsit olyan, mint a királyt megölni nem kell félnetek..
  . :O )

  Ha idegesít némelyik gyári alkalmazás, akkor azt a beállítások / alkalmazások / összes menüpont alatt tudod letiltani úgy, hogy ráböksz és bepipálod [...] és rányomsz a letiltás gombra. Némelyik alkalmazás esetén ugyanitt először el kell távolítani a frissítést.
  megkerestem itt (beállítások/általános/alkalmazáskezelő) a saját folyóiratot, de nem engedi letiltani, inaktív a "Letiltás" gomb... :F

  @7Sony7
  1.Tűzfal. (Nálam a 360 mobile security van fent, de van sok másik is).
  én amit eddig kipróbáltam, az ezt a funkciót roothoz kötötte (pl. avast) ez tudja anélkül is?

  @Somatom
  igen sajna, ilyesmit én is hallottam... hát ez szívás akkor.

  a knoxot nem tudja valaki, miért nem engedi tegnap óta a jelszót sem beírni...? eddig azt engedte... :W

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  a knox csak a samsung billentyűzettel üzemel, a többit nem látja. viszont tegnap óta már a jelszót sem engedi beírni a használt Anysoft billentyűzettel, eddig azt engedte. ezt vissza lehet állítani? (note 3)

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  akkor plíz help!!!!

  nálam a knox alatt csak akkor érzékeli a billentyűzetet, ha a samsung aktív. a többivel nem ír semmit. és egy napja már a jelszót sem fogadja el, sőt olyan hibaüzenetet ad, hogy az "Anysoft keyboard a rendszer jogosulatlan hozzáférésével próbálkozott... A kísérlet blokkolva..." és hogy uninstalláljam a nem hitelesített eszközt,az javítja a biztonságot...
  a gyárit hol tiltod le? nálam az alkalmazáskezelőben a gyári progikhoz inaktív a "letiltás" gomb. lehet, hogy a note 3 ebben változott a note 2-höz képest...?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  knox alatt = elindítom a knox nevű alkalmazást, beírom a jelszót (illetve előbb átváltok samsung billentyűre), elindul a knox, ami más háttér, más ikonok (nem minden fut knox alatt, csak néhány progi, ezek ikonjainak a jobb alsó sarkában van egy sárga háromszög és egy kis kulcslyuk ikon), szóval olyan, mint egy második op rendszer. mintha win7 alatt futtatnék xp-t virtuális gépen.
  ha most ebben a helyzetben (azaz "knox alatt") akarok bármit írni, lehet az mail, sms, webcím, csak akkor ír a készülék, ha a samsung billentyű van bekapcsolva. a többivel nem ír.
  ha visszaváltok normál nézetre akkor újra működik rendesen.
  nem tudom jobban elmagyarázni, a knox alatt fogalmát. :(

  olyan mintha azt írnád, hogy a knox megakadályozza, hogy szabadon használj google playen lévő alkalmazásokat.

  szerintem meg is akadályozza. ide csak a knox apps alkalmazások közül lehet bármit is feltenni.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  én is így gondolom... csak azt nem értem, hogy a jelszót eddig engedte beírni, de tegnap óta azt sem nem engedi. feltételezem, valami frissítés lehetett.
  az alkalmazás kezelőben kitöröltem minden alkalmazás minden frissítését, a szoftverfrissítés alkalmazást letiltottam kitöröltem minden előzményét is, (így megszabadultam a 4.4 telepítőfájltól is), de még így sem állt vissza a régi rend.

  annyira nem nagy gáz, viszont nem bírom elviselni, ha ilyen szinten önállósítja magát valami. van egy egyszerű feladat, a telefonálás, amire kitalálnak egy végtelenül túlbonyolított szerkezetet. mire megtanulnád kezelni, kiderül, hogy mindennek tetejébe folyton változtatja magát, rendszeresen átalakul. ami egyik nap még így volt, másnapra másként lesz. nálam az ilyen kütyük szokták rövid úton a falon végezni... :W

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  @Debilon, @petipetya
  sajnos ezt kaptam a sorstól, nem én választottam.
  nekem az utolsó atom stabil és funkcionális oprendszer telefonra a symbian s60 volt. amikor a nokia is elkezdte majmolni az ifont és elhagyta a "zöld" és "piros" gombot (a telefonálás alfája és omegája, hogy felveszem és leteszem anélkül hogy két kézzel kellene megfognom és rá kellene néznem a telefonra) akkor éreztem, hogy félrecsúszott az evolúció.
  én egyébként sokkal többre becsülöm a célhardvereket: telefonálni telefonnal, internetezni számítógéppel, navigálni gps-el, az időt megnézni órával, zenét hallgatni hifi toronnyal szeretek. nem szeretem ha a vizforraló zenél, a géztűzhely filmet játszik le. tény, ez már nem telefon, hanem hordozható miniszámítógép, hogy egy pillanatra se veszítse szem elől a user a rendszert. és viszont.
  a privát telefonom egyébként nokia 5800, a sok előnyért bevállaltam az érintőképernyőt, de legalább rezisztív, van egy minimális nyomáspontja, és nem kell úgy fognom, mint a hímes tojást, nehogy hozzáérjek valahol.

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  megszoktam így, meg valamennyire megtanultam kezelni a 4.3-t.
  olvastam, hogy a 4.4.:
  •nem kezeli rendesen az sd kártyát
  •nem kezeli (még) az összes alkalmazást
  •fehérre cseréltek valami hátereket (ami a legrosszabb, ami történhet egy telefonnal, amikor éjszaka akarok megnézni valamit és kiviszi a szemem. nekem minden telefonomon, amennyire lehetett fekete háttér fehér betű volt az alap).
  •nem releváns a ram. telefonálni bőven elég a 3 gb

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  pedig valahol kimondottan azt olvastam, hogy az eddigi kék színvilágot szürke és fehér hátterek váltják. (note 3 esetén). de megvárom előbb, hogy megnézzem.
  a sd kártyát pedig nem engedi írni az alkalmazásoknak, ezt sok helyen olvastam, illetve az alkalmazások még nem tudják kezelni az új rendszert... nem igazán értem, de ez már két ok, ami ellene szól, mellette meg semmi.
  a telefonálás és ram közti összefüggés: mivel főleg telefonálásra használom, nem releváns, hogy kevesebb ramot fogyaszt, mivel 3gb van benne és az bőven elég.
  ami talán mellette szól, hogy elvileg kevesebb áramot fogyaszt.
  de mivel nem nem igazán érdekel és nem is szeretnék vele foglalkozni (no meg nem szeretem a meglepetéseket sem :N ) egyszerűen letiltottam.

  egyébként igazad van: eddig akármilyen gyakorlatias alkalmazást futtattam (fényképező, dialer, keyboard etc.), rá kellet jönnöm, hogy a Samsungnál nem igazán fordítottak figyelmet a funkcionalitásra, ergonómiára, logikára.

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  arra van valami megoldás, hogy a home gomb szakítsa meg a hívást? a kikapcsoló gombra be lehet állítani, de az a homrera alapból nem.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  azt hol vagy hogyan tudom megnézni, hogy független-e a telóm? (note3)

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  pont nincs itthon másik... :N
  a teló nem mutatja, nem lehet kiolvasni valahogy?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  nem volt, teljesen gyári, még a kitkat frissítést sem engedtem neki.
  mit kell nézni, ha telenoros, és mit ha független?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  akkor lehet, mégis független? mert már letöltötte a 380 mb kitkat csomagot (4.4.2) csak leállítottam a frissítést). azóta letiltottam a "szoftverfrissítés" alkalmazást és töröltem az előzményeket, úgyhogy már nem akarja állandóan frissíteni...

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  konkrétan az ANDORID ALKALMAZÁSOK boltból töltöttem le olyanokat, mint system info id pro, sim-info, android system info, android phone info, phone info, de nem tudom melyiken mit kell nézni, hogy releváns választ kapjak. mivel ezerféle biszbaszt mutatnak. gondolom ezek készülékfüggetlen ANDROID ALKALMAZÁSOK, ezért gondoltam, itt teszem fel a kérdést, hátha van ezeken kívül egy még jobb, specifikus ANDOID ALKALMAZÁS, ami pont ezt mutatja meg. ilyesmi...

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  találtam egy SIM CARD MANAGER nevű progit, ami többek közt azt írja:
  • network operator code: 21061
  • network operator name: telenor
  • service state: registered to network
  • network operator manually selected: yes

  ugyanakkor ha bekapcsolom a frissítést kész telepíteni a 4.4.2-es kitkatot, már le is töltötte (383.78MB)

  ezek esetleg jelentenek valamit? de asszem a legbiztosabb, ha holnap valakitől kölcsönkérek egy sim-et...

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  hát mert nem értek hozzá... és gondoltam valamelyik alkalmazásban rejlő valamelyik infó megmutatja ezt. de tényleg egyszerűbb empirikus úton megállapítani, egy másik simmel...
  ezért köszi!

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  (#46936) @ LonGleY

  nem értem, ha válaszként akarok írni, akkor kiléptet és nem enged bejelentkezni, mindig visszadob, ha újat írok, azt engedi (opera) :F

  szóval: a Business Calender jobb, mint pl. a samsung beépített naptára? tudsz egy két szót pro/kontra?

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  heló,
  olyan alkalmazást, vagy beállítást tud valaki, hogy a home gombbal lehessen letenni a hívást? van egy csomó "home button..." app, de eddog egyik se... :(
  arra gondsolok, hogy mikor beszélgetés közben kikapcsoil a képernyő, akkor ne kelljen vajarászni, rázogatni, hogy feléledjen, majd ezután gombot keresgélni, hanem úgy, ahogy van, home button és megszakítja a vonalat.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  heló, valamit elcsesztem a képernyőmmel, mert nem tudom reprodukálni az eredeti állapotot.:
  1. - az ikonok mögött gyári kék szín van
  2, - ha lezárt állapotból felébred (bekapcs gomb), akkor egy szép full hd kép, amit húzással összemaszatolok. (ezt egyébként minek hívják? ezt szeretném igazából visszaállítani...)

  a beállításokban találtam vagy tíz féle képernyőt: (indítóképernyő, kezdő képernyő, nyitó képernyő, háttár kép, élő képernyő, lezárt képernyő, kezdő- és zárolt képernyő stb.), de bármit ha megváltoztatok, csak az ikonok mögötti háttér változik. meg.(azt hiszem az a háttérkép) tudom, hogy alap dolog, de... :W

  arra nincs valami alkalmazás, hogy a HOME GOMB ---> hívás megszakítás (kikapcsolt képernyő mellett is?)

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  de, van olyan, csak az arra kell, hogy hívás közben kikapcsolja a képernyőt... (este, kocsiban... tudom, nem szabályos, de mégis...)

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  sziasztok,
  a kérdésem a következő lenne. adott a knox (note3), ami alól nem lehet szöveget s menteni, kihozni, csak úgy, ha elküldöm mailben. a vágólap nem hozza ki, és benne sincs semmi jegyzet vagy szöveg alkalmazás (közben rájöttem, hogy ha új névjegyet hozok létre, abban hozzá lehet adni jegyzet mezőt, ide lehet írni, vagy másolni)

  aztán rákerestem a knox alkalmazások közt, és találtam AsdeqDocs alkalmazást, amiről azt hittem... de semmire sem jó, el sem indul, mert kapásból valami jelszót kér, szóval kuka. de azóta nem lehet eltávolítani, mert "a csomag egy eszközadminisztrátor".
  ilyenkor mi van?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  és még egy. azt hogy lehet elérni, hogy a win becsatolja usb meghajtóként a note3-t? egyelőre csak akkor látja, ha a sajátgépben rákeresek.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  az android tényleg annyit tud, hogy még a mail kliensek jelzéseit sem lehet állítani? van egy yahoo megy egy gmail alkalmazás is, szinte folyamatosan csipog, rezeg, kotkodál valamelyik. ezt nem lehet letiltani??? ennyit tud egy android? azért ez elég 80-as évek így...

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  helo,
  megtaláltam közben, az alkalmáskezelőben van egy pipa, hogy "értesírések megjelenítése" itt lehet kivenni a pipát.

  amúgy az egyes appokhoz a hang és rezgés beállításokat külön konfigurálmi vagy nem lehet vagy valami extrém programozói jártasságot igégyelhet, mert sok óra alatt sem találtam. (mint ált. a linux... mert amit a win elintéz egy jobbklikkes menüben, ahhoz a linuxnál konzolt kell nyitni és begépelni egy öt soros programkódot. - triviális, mondják erre a fanstikusok...).
  nem akartam megbántani senki érzéseit, csak még mindig benne vannak az ujjamban a nokia/symbian egyszerü, felhasználóbarát megoldásai... mondjuk az telefon volt ez meg számítógép.

  azt esetleg tudja valaki, hogy lehet kilőni hogy bekapcsoláskor, boot közben ne zenéljen? hiába nyomok bármi gombot közbe, végtrombitálja az egéz folyamatot...

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  sziasztok,
  azt tudja valaki, hogy androidos készüléket (note3) hogyan lehet úgy beállítani, hogy a pc (win7) úgy lássa, mint egy pendrájvot?
  jelenleg csak a sajátgép alatt ismeri fel (tcm), a fájloknak csak a nevét mutatja, mappát létrehozni nem lehet, ha a fotók mappát megnyitom, akkor előtte 1-2 percig homokórázik, ha 20 képnél többet jelölök ki másolásra vagy áthelyezésre lefagyasztja a commandert. ugye nem túlzok, ha azt mondom, a gyakorlatban használhatatlan...?
  az USB beállításoknál 3 opció van,
  • Médiaeszköz (MTP)
  • Fényképező (PTP)
  • és ha USB3 kábellal és aljzatba dugom, akkor USB3 is, de bármelyiket választom, mindig ugyanazt csinálja. pontosabban nem csinálja... gyakorlatban semmi különbség nincs köztük.

  köszi!
  ÜdW

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  szia, köszi!
  galaxy note3
  már fél órája szenvedek, hogy lementsem a képeimet... :W
  a cyanogenmod az mi??? :Y
  a mappás dologra már rájöttem, szerencsére a tcm-ben nem ügy menedzselni a kérdést.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  sajna a rootolás, főzött rom ezeknél már garanciavesztő...
  esetleg ha frissítem az androidot a Kitkatra, akkor abban benne lehet? eddig nem mertem, mert félek, még sz@arabb lesz és akkor már visszacsinálni sem tudom...

  azt az usb hibakeresőst valahol olvastam, asszem azzal már szöszmötöltem, de megpróbálom még egyszer

  köszi mindenkinek a segítséget!

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  Mire kell amúgy, ahova nem jó az MTP mód?

  jelenleg csak a sajátgép alatt ismeri fel (tcm), a fájloknak csak a nevét mutatja, mappát létrehozni nem lehet, ha a fotók mappát megnyitom, akkor előtte 1-2 percig homokórázik, ha 20 képnél többet jelölök ki másolásra vagy áthelyezésre lefagyasztja a commandert. ugye nem túlzok, ha azt mondom, a gyakorlatban használhatatlan...? (#50468)

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  sajna a tárhely menüpontr alatt semmi menő nincs nálam... csakis a foglalt terület kijelzése
  a fejlesztői lehetőségek/usb hibakeresés be van pipálva, de ott sincs más ilyen opció... :(

  máshol nem lehet...?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  akkor azt mondjátok, hogy van ez a galaxy note 3 készülék és nem lehet megoldani, hogy kompatibilis legyen a számítógéppel? ez annyira szomorú... :(

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  @air
  bocs, hogy így válaszolok, az Opera nem enged a "válasz" opcióval írni, mert akkor újra be akar léptetni, de nem tud, egy örök körforgásba kezd. "új" üzenetnek azonban semmi akadálya. szerintem ez ötletes tőlük....

  (#50468)

  szóval borzasztó körülményes és lassú, csak egy kép lementése is. és ha sok kép van fenn, akkor mindig csak találomra tudom megkeresni az utolsót, mivel a fájlokról a nevén kívül mást nem mutat (pl kiterjesztés, dátum, méret stb...). és lassú, és lefagy. egy agyrém így napi szinten használni, nem is használom, nem azért vettem... :W

  azért vicces, a samsung elkér 2 kilót egy gépért, amit hardveresen jól összerak, de szoftveresen kiherél, de nem enged módosítani rajta, mert az garanciavesztő. ennek hol van értelme???

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  kérlek segíts, hogy kellene használni, hogy ne fagyjon le tőle a total commader? hogy ne homokórázzon percekig? hogy kijelezze a fájlok nevén túl azok adatait is? mit kell tennem? :R

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  jaj, csak azt ne, kérlek! egyszer megfertőztem valakinek a gépét kies-el, győztem bocsánatot kérni tőle. ráadásul én meg sok gépen használom, az lenne a jó, ha a win alapból kezelné...
  lehet, hogy frissítenem kellene a tc-t?

  egyébként szerintem a root lesz a megoldás... inkább lex@rom a garit. most van egy telefonom, ami félig jó, de garis, vagy van egy teljes értékű. egyébként a garancia is csak akkor ér valamit, ha van ismerősöd hozzá. az meg még így is működhet... ;)

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  köszi, ez volt a kulcs: tc 8.51 :R ennyi bőven elég (gyors, van méret és dátum, thumbs, F7. igaz, nincs F3, F4, de anélkül lehet élni...) rootolni egyelőre nem akarom, a garancia miatt.

  olyan appról tud valaki, ami a képernyőket zárolja? hogy ne lehessen alkalmazás ikont, widgetet, oldalt létrehozni, módosítani, törölni? csak ha fel van oldva? nem a működésüket zárolja, csak a helyzetüket.
  a probléma: felettébb bosszantó, hogy 10-ből 5 alkalommal, amikor valamit használnék, az épp nincs már a helyén, mert valamikor egy óvatlan mozdulattal áthelyeződött vagy törlődött. ez főleg éles helyzetekben, amikor pl. letenném a hívást, de a hívás megszakító app gombja (van ilyen, nem kell mindig vakarászni hozzá!) eltűnt. vagy az óra. vagy bármi más. szinte naponta kell szöszmötölnöm vele, hogy egy bizonyos állapotot többé kevésbé stabilizáljak.

  a régi telefonokban szerettem, ha egyszer beállítottam, akkor az 3 év múlva is pont úgy nézett is és pont ugyanazt tudta. mint pl. a kalapács. azt sem kell minden alkalommal újra tanulni, vagy felfedezni.

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  szerintem nem használok launchert... legalábbis nem hinném... :F
  tudnád bővebben...?

  illetve rákerestem a screen lockra. szóval én nem képernyőzárat keresek, hanem valami olyat, ami akkor sem engedi módosítani a képernyőt, amikor aktív. ahogy írtam: nem az ikonok funkcióját blokkolja, hanem a helyzetüket. amíg blokkolva van, nem tudom törölni vagy áthelyezni. de használni igen. ellentétben a képernyőzárral.

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  ezt hogy tudom megnézni? én extra launchert nem telepíztettem rá, úgy megy, ahogy a gyárból kijött. ez egy galaxy note3 4.3 androiddal. ilyen beállítással, hogy "képernyő zárolása" azonban nem találkoztam... :N

  (képernyő lezárása van, de az csak a képernyőzárral és annak az extráival foglalkozik)

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  ezek szerint fel kell telepíteni egy launchert, a gyári ezt nem tudja? ez egyfajta ilyen látványprogram? mert egyszer valaki magyarázta, hogy neki nem így forog körbe, hanem amúgy, meg bukfencezik, meg nem tudom még miket tud, remélem ezeket ki lehet kapcsolni. nekem bőven sok, ha annyit tud, amennyit a gyári. azért 95%-ban egy telefonra van szükségem.

  azért kipróbálom, köszi!
  közben tölti le... a pro miben tud többet? illetve ugye a nem pro sem dobál fel reklámokat?

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  így már értem, köszi! :K
  közben letöltöttem és próbálgatom... az első sokk, ez nem vesz át semmit. kezdhetem elölről beállítgatni az összes asztalt... :( egyébként érdemesebb a pro-t használni? anno amikor egy dialert kipróbáltam, és aztán megvettem a pro-t csodálkozva tapasztaltam, hogy nem upgradelei, hanem egy mellé telepszik. és kezdhettem előröl konfigurálni...

  basszus... ez nem csak az asztalt nem veszi át, de még az alkalmazások könyvtárait sem... napokat töltöttem azzal, hogy tematikus könyvtárakba csoportosítsam őket... :O

  na asszem nem máról holnapra lesz az átállás, majd lassacskán... csak rá kell jöjjek, hol tudom váltogatni. azért köszi, egy problémával kevesebb! (egy fél év tanulás, guglizás, fórumozás után lassan elérem, hogy tudjon annyit, mint a régi nokiám... ;] )

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  köszi, ezzel elleszek egy darabig! :K

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  @LonGleY, Somatom

  köszi a válaszokat!

  (bocs, nem tudok direktbe válaszolni, az opera valamiért a "válasz" opciónál újra be akar léptetni, de nem tud, visszadob az elejére. nem mindig, csak általában... pl. most)

  szóval lefekvés után még nyomkodtam kicsit, de nem sokkal vagyok előrébb, segítséget szeretnék kérni: nem jöttem rá, hogyan tudok az alkalmazások közt mappákat létrehozni. elmondom mi a terv:

  nálam most úgy néz ki a menü, hogy vannak a fő asztalok, ebből összesen három:
  az alapértelmezetten vannak azok a programok, amiket leginkább használok, illetve fontos a gyors elérés (naptár, opera, fotó, led, profil váltó, mail stb.) ebből kettő mappa, a profilváltóban vannak az egyes profilok linkjei, a mail mappában meg 3 levelező kliens, (a beépített a cégesnek, 2 gmail fiók és egy yahoo)
  Van még két asztal, az egyik a naptár (S-tervező widget), a másik az akciójegyzet, az egyfajta notesz, amire a tollal gyorsan lehet jegyzetelni, skiccelni.
  alul a tálcán (vagy hogy hívják itt?) van a gyári hívó, egy dialer, egy lerakó gomb (hívás megszakító) meg task swich (de az nem sokat ér) meg a rácsos gomb, ami az alkalmazásokhoz visz.-->

  --> Az alkalmazások szintjén van újabb két asztal, az egyiken a további gyakran használt alkalmazások (ez félig van), a másikon meg az összes többi alkalmazás összesen 20 mappában tematikusan csoportosítva (notes, gps, chat, web, iroda, rajz stb.). A közel 200 alkalmazás így elfér kevesebb, mint egy oldalon (asztalon), mivel alul még van hely egy sor mappának, ha újabb tematikák kerülnének elő (aminek kicsi az esélye).

  nálam a pc-n is így működik, van sok száz portable programom, tematikusan, 3 szintű mappa rendszerbe sorolva egy "Z" meghajtón, a linkjeik pedig egy classic start menő programban (ami olyan, mint az xp régi start menüje) ugyanilyen tematikában. egy újratelepítés esetén csak bemásolom ezt a helyére és több száz program azonnal indítható a start menüből.

  ezt szeretném reprodukálni, mert megszoktam, átlátható és bevált. csak azt szerzetném elérni, hogy véletlen érintésre ne módosuljon. egyszóval az alkalmazás szinten a mappákba rendezhetőség nálam alap dolog és egyelőre ezt nem látom vagyis nem találom az Apex launcherben. az asztalon pedig a lehető legkevesebb dolog legyen. nekem ez a mélységi strukturálás (vannak fő kategóriák, alkategóriák és még azok alatt is lehetnek) sokkal átláthatóbb, mintha minden egymás mellett van, merte egyszerre kevesebb dolgot kell átlátni, és ha ismerem a logikáját sokkal gyorsabban mozgok benne. sajnos itt a mappákon belül almappákat már nem lehet létrehozni... :U

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  Hívás alatt amúgy is tárcsázó van felületen.

  nem mindig... sőt, igen gyakran nem.

  magától biztos nem változik Launcher felépítése.

  nem magától, hanem a véletlen hozzáérésektől. a telefon nálam munkaeszköz, zsebben, táskában, kocsiban szanaszét hányódik, nincs sok időm pipiskedni, óvatoskodni vele, folyton arra figyelni, hol értem hozzá véletlenül.

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  Na itt van a baj, mert ez nem normális.
  miért? pl. hogy megnézek egy mailt, egy kontaktot, egy naptár bejegyzést beszélgetés közben...? aztán home és lerak. de ezen kár vitázni, nekem óriási megkönnyebbülés volt amikor felfedeztem ezt az appot, sőt a mai napig hiányolom a fizikai telefongombokat (zöld és piros). bár tudod, számítógépre minek hívás gomb, de ez egy teljesen másik terület, ne is menjünk bele... :)

  az igazság, hogy bizony nagyon sokszor nem kapcsolom be a képernyővédőt, csak úgy megmarkolom, tartom beszélgetés közben, forgatom és már meg is történt a hosszú érintés. néha értékelem is, mert rezeg egyet, hogy "a francba, már megint hosszú érintést követtem el...", de néha észrevétlen marad, csak az eredményével szembesülök. azért gondoltam, egyszerűbb lenne lockolni a felületet, mint folyamatosan erre figyelni. tulajdonképpen, hogy saját magamtól védjen meg. :B másik oldalról, meg akartam engedni magamnak azt a luxust, hogy a telefon alkalmazkodjon hozzám, és ne fordítva... ;]

  tehát gondolom annyira nem extrém kívánság, nyilván nem véletlenül építették bele ezt a funkciót a laucnherekbe is... ;) csak gondoltam létezhet olyan app, ami semmi mást nem csinál, csak ezt.

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  hu, hát ebből egy részét nem értettem...

  Az almappázás szerintem megnehezítené a kezelést. Az a gyanúm, hogy nem használtad ki a lehetőségeidet. 2 főképernyőm van, amiknek az alsó sora üres a lapozáshoz. Több, mint 200 telepített alkalmazás és nem nagyon kell a programtárat megnyitnom.

  a programtár az a "sok pöttyös" ikon? az "alsó sor üres a lapozáshoz" - ezt sem nagyon értem...

  Az alap rendszerkapcsolók a notibáron vannak. A főképernyőn 1-2 widget és a legfontosabb alkalmazások indítói. A többi, tematika szerint alul, a tálcán van. A tálca lehet oldalra csúsztatható.

  a notibár az a fentről lehúzható "redőny"? na azt pl. nagyon nem szeretem, ha lehet kerülöm... én örülök, hogy a tálca nem csúsztatható, az egyetlen fix pont, így a telefonáláshoz (fő funkció) használt gombok mindig a képernyőn vannak.

  Most 1 nézetben 5 ikont, azaz 5 csoportot mutat. Ha mindegyikben csak 10db alkalmazás van, az összesen ötven, egy csúsztatás mozdulattal 100.

  nekem meg pont az a jó, hogy egyszerre, egy nézetben látom az összes csoportot (gondolom a csoportok nálam a mappák), nem pedig ötösével csoportosítva. ezért szeretem, a programtárban, hogy egy oldalra ráfér 5x5 mappa, amiből jelenleg 20 van fenn. én így találom meg gyorsan a dolgokat.

  Ebben nincsenek az asztalon elhelyezhető mappák. Mindez 4 collon, 800x480 -ban. Nem értem, hogy mit kéne almappázni egy akkora tepsi kijelzőn.

  pont azért, hogy ne kelljen lapozni

  Ami az ikonok elmozdulását illeti, van egy lezáró opció. Ha ez aktív, akkor hiába nyomsz hosszan a főképernyőn. A neve is az, hogy "asztal zárolása" . Lehet, hogy ez csak a pro -ban van?

  hát ez az. a gyári launcherben nincs ilyen opció, az Apex-ben meg nem tudok mappákat létrehozni a programtárban. vagy lehet, hogy lehet, csak én nem találom? ebben valaki segíthetne... :U

  köszi mindeninek a segítséget!

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  de minek a programtárban mappázni,ha egyszer a launcherben lehet

  ezt írtam, hogy nem jöttem rá, hogyan lehet. :F
  nekem az a lényeg, hogy egy látómezőben (legyen az asztal, vagy programtár) lássak 20 db mappát (vagy csoportot, hívjuk akárhogy) lássak, amiket tetszőlegesen nevezek meg és tetszőleges programokat tehetek beléjük.
  sajna nem jöttem rá, hogy lehet a launcherben létrehozni a mappákat (csoportokat)... :(

  [ Szerkesztve ]

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  sziasztok, na akkor az eredmény:

  az Apex programtárban beállítani csak annyit sikerült, hogy függőlegesen, vagy vízszintesen listázza-e a programokat, abc, vagy dátum szerint rakja-e össze. a görgetés meg áttűnési stílus beállítása annál sokoldalúbb... viszont ennyi program közel 20 oldalon kezelhetetlen

  az asztalon valóban egymásra lehet húzni az ikonokat, (és akkor ilyen hangyaf@sznyikis pöttyként kirakja őket, ami mondjuk azért szerencsétlenebb, mint a nagy ikon, mert képről sokkal egyszerűbb beazonosítani bármit, mint elolvasni a mappa nevét. mondjuk ezért is használnak mindenfelé piktogramokat feliratok helyett...) de ezen felül semmi. én pedig pont az asztalról szeretnék mindent kipucolni, hogy csak a legszükségesebbek legyenek a felszínen.
  az, meg hogy a tálca nem fix, hanem azt is körbe lehet tekerni... :F nekem pont az volt a jó, hogy van egy fix, állandó felület... de mindegy, szóval én sajna nem ezt kerestem...

  ***

  szóval nekiálltam megint keresni valami célprogramot, ami a lezárja az ikonokat, de sajna...
  csak képernyőzár és iconpack jött el bármilyen szóra vagy szókombinációra...

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  az igaz... és nem is lényeges kérdés, hogy a mappákon kis ikonok vannak, vagy nagy ikonok. vagy hogy az asztalon csoportosítja őket össze, a tálcán vagy a programtárban (amit én leginkább preferálok, mert az asztal a legszükségesebb működés területének marad meg).
  az egyik legfontosabb, hogy a samsung saját widgetjeit nem jeleníti meg. pl. az akciójegyzetet vagy az s-tervezőt (naptár). találtam egy menüpontot, hogy vegye át a beállításokat, de ezeket nem vette át. igaz, a többit is csak kb 10%-ban. a másik meg, ha a programtárban lapozgatom a widgeteket (modulokat) a 10. oldal után leáll a program. ennyi. igaz, még dob egy üzit, hogy leállt.

  nálam így néz ki:
  ez a főoldal 2 mappa, a többi a leggyakoribb program, amit naponta hazsnálok

  ez pl. nagyon hasznos, a jegyzet widget, a második asztalon, :

  a harmadikon meg ugyanez csak naptárban. ennél többet nem szeretnék lapozni. 1-2-3 max.

  és minden más a programtárban:

  de itt is csak kettőt kell lapozni, mert ezen kívül minden más mappákban van. a kb 200 +/- progtram pedig egy látótérben megtalálható, nem kell se lapozni, se görgetni az összeset látom egyszerre (néhány új az alsó sorban):

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  kipróbáltam néhány lounhert (holo, galaxy), a programtárban egyik sem tud mappákat (csoportokat) létrehozni, csak az asztalon. a programtárban mind ömlesztve prezentálja az ikonokat, max sorba rakni tudja őket abc vagy dátum szerint, meg azt lehet beállítani, hogy lefelé vagy oldalra görgessen. vagy csak én nem találom ezt a funkciót?

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

 • Wolfskin

  őstag

  nem lehet egymásra húzni, mert ha hosszan nyomom egyből kiteszi az asztalra. az asztalon már lehetne, de ott nem szeretném tárolni a programokat.
  kezdek rájönni, hogy azokat a funkciókat amiket a gyári tud és nekem kéne, csak a fizetősök tudják. plusz még azok sem tudják kezelni a gyári note widgeteket. na mindegy, azért futottam egy kört vele.
  tanulság: többet kell gyakorolnom, hogyan tartsam a telót óvatosan, szakszerűen... ez van. ezek a mai tamagocsik sokkal több figyelmet igényelnek. :F

  ''Irén nem válaszol mert mosni, és főzni kell!'' (CsT)

Hozzászólok Aktív témák