- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
w.miki
veterán
-
qwertly
addikt
válasz
mobilizmo #140265 üzenetére
Szerintem ez nem egyértelmű,sokk gond van velük olyanokkal csavarognak akikkel nem kellene.Pedig szólva van hogy ne,de ők akkor is.Ha pedig tudják,hogy mi van akkor egyből megy a pofa vágás.Erre nincsen szükség,ezért is viaskodjon meg magyarázkodjon.Úgyis annyi gondja van a szülőnek.
-
rjg
őstag
válasz
mobilizmo #139882 üzenetére
Igen, az. De itt is két faktoros azonosítás van. A bankoknak kellene megoldani, hogy az smsen kívül mással is működjön. Pl a K&H e-bankja ilyen szempontból teljesen jó, be lehet lépni a telefon kameráját használva a PC képernyőjén lévő barcode-ot leolvasva is. De ez nem szabvány, csak a saját megoldásuk. Jelen esetben ha frissíteni akarom a bankszámláim állapotát, akkor az app kezdeményezi a szinkront, amihez banki sms jön egy egyszeri jelszóval.
-
Dr.NX
addikt
-
öregSZEM
csendes tag
válasz
mobilizmo #139243 üzenetére
(#139243) mobilizmo, (#139244) punky10 Köszönöm válaszotokat.
Elnézést a nem egyértelmű kérdésért: Átalakított balra dőlő ékezetes karakterekre gondoltam, amiket nem von le pluszba a 160 karakterből. Pár napja keresem a beállítást, ami magától módosult, de sajnos nem találom. Vagy esetleg tudtok ajánlani olyan SMS küldő alkalmazást, ami ezt tudja, és ha lehet magyar beállítással?
Köszi! -
-
0ttó
tag
válasz
mobilizmo #139223 üzenetére
Vannak üzletek, ahol nem fogadják el a digitalizált (programba felvitt) változatot, már jártam így.
Érdemes előre tájékozódni mielőtt otthon hagyjuk az összes kártyát. :-)Ami még kérdéses (nekem), hogy a telefon szenzorait megzavarhatja-e a vonalkód leolvasó, vagy okozhat-e meghibásodást?
-
nimfas
addikt
válasz
mobilizmo #139055 üzenetére
"Megcsinálod. Milyen telefon, milyen android verzió?"
Xiaomi Redmi Note 5 MIUI Global 9.6.27 Beta (Developer) ezt szeretném vmi frissebbre cserélni, bootloader nyitás Recovery telepítés megvolt, Root telepítés (Magisk-v19.4.zip) látszólag lement, de root checker program szerint nem nyert.
-
m.zmrzlina
senior tag
válasz
mobilizmo #138987 üzenetére
Igen erre rájöttem de ez csak akkor igaz, ha a Tárcsázón belül próbálom a névjegyeket módosítgatni. Ha a Névjegyek alkalmazást megnyitom ott már bővebb tárháza van a lehetőségeknek. Ott lehet megadni a punky10 által javasolt alapértelmezett mentési helyet is.
Oké hogy ez csak nekem volt új de "Ma is tanultam valamit" -
m.zmrzlina
senior tag
válasz
mobilizmo #138982 üzenetére
Ez megváltoztatható, hogy a telefon legyen a mentési hely,
Ezt most utólag be tudom állítani a telefonon? Mármint hogy a fiókba is mentve legyenek a Névjegyek és ne csak a telefonra. Úgy értem egyszerre, és ne kelljen 200+ névjegynél egyenként átállítani a mentési helyet. -
crok
Topikgazda
-
szabi__memo
nagyúr
válasz
mobilizmo #138684 üzenetére
Nos. Lassú. Kevés funkció. Szoftver egonomia nulla. NFCs fizetésben utolsók, miközben egyik legnagyobb bank. Biometria úgyszintén. Ritka frissítés még akkor is amikor egyértelmű mi a hiba, és könnyen javítható. Egy pozitívum: mostanában legalább fejlődik. Fejlesztőként nem lennék rá büszke. Gyenge.
Te fejleszted hogy nem tetszik a véleményem? -
Somatom
veterán
válasz
mobilizmo #138677 üzenetére
Az Erste hozzáállása érdekes. Ott a webes felület, aminek tök mindegy, hogy rootolt-e a teló. Viszont, az appot nem képesek alkalmassá tenni az összes számlafunkció kezelésére. Úgyhogy, hiába gyári a telóm, mégis kénytelen vagyok a webes felületet használni. A legbosszantóbb az, hogy közben a webes felületen tolják a képembe, hogy használjam a mobil alkalmazást.
-
togvau
senior tag
válasz
mobilizmo #138352 üzenetére
jó, abban benne van az idióta vezetőség is, akik csillivilli, majd mi megmondjuk mit akarsz te csinálni filozófiával működnek, minden túl nagyra nőtt cégnél, de az india programozók gány melói közismertek. Nekem is beszéltek róla tavasszal, hogy jaj az indiai fejlesztések kijavítása az egy rémálom, aztán megismertem egy indiai szoftvert, és... teljesen igazuk volt. Az indiaiak olcsón, sok kódot összedobnak... az már más kérdés, hogy optimalizálatlan, átgondolatlan, és tele van hibákkal, de sikerült teljesíteni a release terveket
Mellesleg az is érdekelne, hogy hogy lehet hanggal irányítani a telefont. Bekapcsoltam ezt az ok google-s marhaságot, de ez csak keresni tud. Mondogathatom neki az állítólagos parancsokat, mint open alkalmazásnév, de csak rákeres arra hogy "open alkalmazásnév"...
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #135425 üzenetére
A kettőnek igazából nincs köze egymáshoz (mármint a Magisk túlélésének és a Spectrum support-nak), ott simán csak rosszul volt implementálva a kernelben a support és így a kernel img kicsomoagolása, patch-elése majd újracsomagolása után a scriptek nem voltak elérhetőek. A Spectrum igazából csak pár előre megírt parancsot (és a parancshalmaz alapján meghatározott kvázi "profilt") tartalmazó scripthalmaz, a Spectrum app csak annyit csinál hogy meghívja a megfelelőt (úgy értem a gombhoz tartozót). Ott az volt rosszul megcsinálva hogy nem lett a ramdisk-be az import /init.spectrum.rc behúzva így a script (/init.spectrum.sh) elveszett. A Spectrum igazából csak egy könnyítés azoknak akik nem akarnak Kernel Adiutor-ban / EX Kernel Manager-ben / Darkness Control-ban / Franco Kernel Manager-ben "mókolni" hanem jó nekik az a profil amit valaki (ROM dev/maintainer) megírt. KA-ban is lehet profilokat csinálni és akár exportálni+importálni és egy kattintással aktiválni. Ha az ember egy sima restart és mókolás nélkül elmenti ami van épp "Normal" néven, majd csinál másik kettőt "Akkukímélő" és Játék" néven akkor simán előhúzhatja ugyanúgy mint ahogy a Spectrum működik.
-
zarew
senior tag
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #134500 üzenetére
Engem aztán nem izgat, hogy kinek van igaza (olyan nincs is), ti vettétek a szívetekre, hogy merte valaki becsmérelni az ES-t.
Tudom, hogy az ingyenes többször frissült, nem is állítottam, hogy nem, de a Pro nem frissül vele párhuzamosan pedig annak kellene a fő prioritásnak lenni, ha már valaki kifizette az árát ...
Amúgy is a kérdezőnek írtam, hogy jobban jár a TC-vel, mert nincs benne fölösleges túlbonyolított felület, sem reklám. Hogy te mit használsz az irreleváns és az is, hogy reklámblokkolval mennyi reklám jön át.
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #134489 üzenetére
Pont te nem vagy képben. Még le is írod, hogy reklámblokkolót használsz root mellett, így honnan is tudnád, hogy milyen reklámokat dob?
Először is az ES-t az első verzió óta használtam és részt vettem a v2-es béta programjában. Ekkor még ingyenes volt idegesítő reklámok nélkül. Utána kijött a 2-es verzió és nem sokra rá jöttek a reklámok is. A legidegesítőbb töltő képernyős reklám amivel kezdtek, ami még merítette is az akksit, volt is belőle akkor felháborodás. A Pro változat később jött ki, akkor megvettem én is. Szóval ki nincs képben?
Azóta a Solid és a MiXplorer is sokkal jobb. Utóbbival össze sem lehet hasonlítani. Ráadásul minek foglalkozni vele és a reklámjaival, ha ott az ES-nél jobb TC, ami nem szemetel?
-
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #134461 üzenetére
Használja még valaki azt a vackot? Az ingyenes egy reklám szemetelő vacak, a Pro változat meg ezer éve nem frissül és nem kap funkciókat.
Sokkal jobbak vannak nála, sőt csak jobbak. Ingyenesen jó a Total Commander, fizetősben meg Solid Explorer, MiXplorer Silver, FX Explorer (ingyenesen is lehet használni alap dolgokra és nincs benne reklám).
-
Siriusb
veterán
válasz
mobilizmo #134445 üzenetére
Ha esetleg kiadnám az ilyen érzékeny adatokat - amit biztosan nem fogok -, szeretném tudni, kinek adom, hogy kezelik, mire használják fel stb. Gyakorlatilag semmi infót nem találtam.
Nem gondolom, hogy az igazolványom, ráadásul még a fotóm is kellene ahhoz, hogy hitelesítsenek egy feltöltést a blokk fényképéről. Ne feledjük, nem egy dokumentumot hitelesítenek, hanem csak a fénykép feltöltését. Szóval nekem nagyon nem kerek ez az egész, pedig tényleg praktikus lenne egy ilyen szolgáltatás. -
iguana
őstag
válasz
mobilizmo #134418 üzenetére
óóó. hogy megörültem ennek. kicsit szatyorban élőnek érzem magam, hogy eddig nem hallottam erről, pedig nem új a dolog, ahogy rákerestem.
aztán látom, hogy 1 éve nincs frissítés.
basszus, ez egy valóban top 5-ben lévő alkalmazás lenne nálam.
végig nyálaztam az oldalukat stb., még nem regisztráltam, de bizonytalan vagyok.
kár, hogy ilyen valóban fontos app/szolgáltatás eltűnni látszik, vagy alig "látszódik".esetleg használja, használta valaki éles helyzetben is?
-
Siriusb
veterán
-
tekes
tag
-
Somatom
veterán
válasz
mobilizmo #133825 üzenetére
Akkor harcoljunk!
Itt a cikk a Clipper leállásáról. Érdemes a kommenteket is elolvasni. Van ott tiltakozós link is. -
rjg
őstag
válasz
mobilizmo #133607 üzenetére
Nekem Synology-m van. Ott engedélyeztem a fájlszolgáltatásoknál a WebDav-ot. (Régebben ez egy kattintás volt, most fel kellett tennem hozzá egy plusz modult.) Ha ez megvan, akkor az ES-ben keresd meg a Hálózat fület, (nekem ez az egyik fix ablak, mert itt egy helyen vannak a helyi hálózat eszközei, a felhő szolgáltatók és a távoli szerverek) Itt + jel, webdav, a kiszolgálónál megadod a címet (ez lehet domain vagy IP cím) a port számot, bepipálhatod, ha https-t szeretnél, majd a felhasználónév / jelszó párost és azt, hogy milyen néven jelenjen meg a hálózat eszközei között.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #133561 üzenetére
Még vastagon beta/experimental, ajánlani még nem ajánlanám. Nem rövid az ismert hiba lista se.
Meg egyébként érdekes, hogy azt írja hogy a visszaállítást ő máshogy látja - holott a Titanium Backup-ból is lehet flash-elhető ZIP-et csinálni amit TWRP/custom recovery alól lehet telepíteni, ami utána "telepíti" a Titanium Backup-ot és vissza is telepíti az appokat, adatostól mindenestől. -
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #133526 üzenetére
De magisk és root nélküli megoldásra gondoltunk.
Root esetén eddig is volt lehetőség menteni. De ott is ha magasabb verziójú Androidra kellett migrálni, akkor lehet hogy nem jött össze, így ez sem megfelelő.
Én meg már régóta nem szarakodok roottal és egyéb mókolásokkal. Garancia estén is kétséges, mégha vissza is lehet állítani sok esetben. Minden csak nem felhasználóbarát amúgy is.
Nekem elég a stock droid + saját alkalmazásaim. De persze ha be kell lakni akkor sem halok bele, mert manuálisan mentek ahol lehet. De azért ez egy hiány az Androidnál.
-
crok
Topikgazda
válasz
mobilizmo #133551 üzenetére
Migrate@XDA - kicsit bővebben
(Custom UI-okkal nem igazán működik együtt - még - egyelőre.) -
Fall-N
veterán
válasz
mobilizmo #133524 üzenetére
Már írtam, hogy valószínűleg a sok egyedi UI és módosítás miatt nem működne.
Két megoldás lenne:
- Ahogy Somatom írta, a fejlesztőket kötelezni egy univerzális mentési metódusra, amihez a rendszer hozzáfér. Aki nem tartja be az mehet a levesbe. Persze ki lehetne kötni, hogy Android 8 és fölötti API-hoz köti.
- Az Android TV-hez hasonlóan a stock rendszerbe tilos lenne belenyúlni, így az userspace szintjén csak egyedi telepíthető launcher lehetne és a saját appjaik. Ha még okosabbak lennének, akkor beletennének egy témázó motort így át tudnák a kinézetet szabni az OS szétbarmolása nélkül.Utóbbi lenne a jobb, így megszűnne az összes EMUI/MIUI, One UI gond, meg az agresszív memória-kezelések.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Apple MacBook
- Házimozi belépő szinten
- Path of Exile (ARPG)
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Konzolokról KULTURÁLT módon
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- XIV. Leó pápa szerint a politikusoknak kezdeniük kell valamit az AI-veszélyekkel
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A14/Samsung Galaxy A34/Samsung Galaxy A54
- Apple iPhone 16 Pro Max - Natural Titanium - Újszerű - 1 töltési ciklus - 2026. 05. 13.-ig Apple gar
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
- Samsung Galaxy S25 Plus Navy 12/256 GB Újszerű, karcmentes állapotban!
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged