- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Huawei Watch 4 Pro - kívül-belül domborít
- One mobilszolgáltatások
- Milyen GPS-t vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Apple Watch
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Juliuska
senior tag
Tökéletesen megértem a kívánalmaidat, de szerintem, adj neki még egy esélyt, mert user errorra gyanakszom. Tény, h szokatlan (én is csak nem rég' használom), viszont egy jól feltelepített szótárral (ld. pict) egy jó témával (ld. pict) + a swipe használatával megszűnnek a gondjaid. Egy képernyőkalibráció (ld. pict) azért sokat szokott segíteni. Ha nem volna elég, a billentyűzet pozícióját és méretét tetszés szerint szabhatod, melyet a beállítások között találsz. A kurzormozgató nyilas igényedet nem tudom mire vélni, de az is megoldható (ld. pict). Szerintem, szánj rá egy kicsivel több időt a beállításokra és megfelelő társad lesz a mindennapokban.
-
törölt tag
Lehet, hogy pont az a különbség, hogy az egyik ICS, a másik meg JB. Próbáltad azt a konfigot, amit írtam? Anysoft (nem a szótár, hanem a billentyűzet) + Dolphin + Jetpack. Dolphinban bekapcsolt Jetpack -kal. Nálam ezzel megy a kurzormozgatás JB -n. MiniPC -n és SGS2 -n is. Külső billentyűzetről is. Ezt is úgy írom. Csináljak róla videót?
-
törölt tag
Te is olvastad a korábbi hsz. -eket. Azokkal a böngészőkkel működik. Én csak azt tudom, hogy JB -n az Anysoft bill. kurzormozgatói, Dolphin -nal nem működnek, Dolphin+Jetpack -kal viszont igen. Firefox -szal pedig léptet, csak a kurzor nem mozdul. Mondjuk balra lépsz egyet, akkor a kurzor nem lép. Olyan, mintha nem történt volna semmi. De ha beszúrsz egy betüt, akkor nem oda teszi, ahol a kurzort látod, hanem oda, ahova léptél. Na, akkor már a kurzor is észbe kap és a jó helyen villog tovább. A szójavaslatokkal nincs tapasztalatom. Az nálam ki van kapcsolva.
-
kovisoft
őstag
Hacker's Keyboard - van teljes magyar ékezetes kiosztása, TAB, kurzormozgató nyilak, a backspace és az enter távol van egymástól, és az FAQ szerint kezeli az AnySoftKeyboard nyelvi csomagban levő szótárakat (de ezt még nem próbáltam). A billentyűk közötti hézagra nem tudok mit mondani, legjobb, ha kipróbálod magad.
-
Reaper
őstag
-
törölt tag
Attól is függ, hogy milyen Asus. Én Tomato -t használok, az kompatibilis néhány Asus -szal (is). Nem kell hozzá Windows, én sem használok Win -t (csak ha muszály). A Linsysem párhuzamos dualband. A Tomato topikban volt egyszer egy olyan megfejtés, hogy 5Ghz -es hálón kapja a netet, amig 2,4Ghz -en és Lanon osztja. De ez nem ebbe a topikba való.
-
törölt tag
Na, most már én sem értem, hogy mi az elképzelésed. Elvileg lehet egyszerre 4G -t és Wifit használni, de hogy jön ez a jelenlegi problémádhoz? Adott egy Androidos eszköz mobilnettel. Ezt valahogy továbbítani kéne a router felé. Ha nem hotspottal akarod, akkor már csak a bluetooth, usb, vagy a Lan jöhet szóba. Ha kékfogat, vagy usb -t tud használni a router, akkor a modemet is, akkor meg fölösleges a droid. Marad egy adapteren keresztül a Lan (talán megoldható). De ahhoz minek a Wifi? Ha nem hotspotot, akkor mit szeretnél most azzal összeügyeskedni?
-
törölt tag
Tudom, hogy létezik. Concorde Tabokban is van és én is Lanon csatlakozok a miniPC -vel. Mindkét droidban van 3G modem támogatás is (talán 4G is lehet). Szóval hardver szempontból talán megoldható. A kérdés csak az, hogy össze lehet -e konfigolni őket. Ilyet még nem próbáltam. Meg ahhoz kell egy USB-Lan adapter is, ráadásul Asix chipes, mert a többi csak USB1.1 -en kommunikál Android (Linux) alatt, ami max. 7mb/s -t jelent. Ha okosítható a router, abban talán egyszerűbb lenne megoldani. Az enyém támogatja az usb -s modemet is és sztem a wifis megoldás is lehetséges.
-
törölt tag
Talán igen, de ha lehet is, ahhoz elég komolyan bele kéne dúlni a lelkébe. Van ethernet opció a menüben? A routerben nem tudod megoldani, hogy a wifit ossza tovább?
Quailstorm:
Nem kell a Dolphin -t telepíteni hozzá. Csak annyi az összefüggés, hogy a Playen, a Jetpack leírásában van a link. -
-
kovisoft
őstag
A hitelesítéshez szerintem kell egy külső monitor kalibráló kütyü, de a képernyő fehéregyensúlyának állítására van néhány app, pl. Filter Your Screen vagy Screen Adjuster vagy Color Filter Service vagy NeyetLight. Tapasztalatom viszont nincs velük.
-
törölt tag
Csak egy apró megjegyzés. Ha van root, akkor Aputól függetlenül, egyéni módon is szinkronizálhatod a névjegyeidet. Én sem tárolom őket Apu szerverein. Saját szerveren vannak. De akár a Gdrive -on is lehetnek. A lényeg, hogy a szinkronizálást nem Apu csinálja, hanem mondjuk a Foldersync. A névjegyek egyébként egy adatbázisfájlban vannak.
-
petipetya
nagyúr
Így működik:
- tabon törölsz egy nevet
- tabon szinkronizálást nyomsz
- telón szinkronizálást nyomsz
- telón is törlődik a névjegyzékFeltéve, ha:
- a telón és a tabon ugyanaz a Gmail cím van beállítva
- a telón és a tabon lévő névjegyzékben a megjelenítendő névjegyzék beállításainál az egyéni nézet van kiválasztva és az adott Gmail címre bökve minden pipa aktívDuplikációk összevonása:
- Gmail webes felületén
- Androidon a Merge+ alkalmazással (ezt ismerem)Amúgy sokkal jobban jársz, ha állandóra be van kapcsolva a szinkronizálás.
-
janaman01
addikt
-
Bozek
nagyúr
Én ezt úgy legegyszerűbben Tasker segítségével tudnám megoldani, mert ugye figyelni kell, hogy 30 percen belül hívtad-e már a számot. Mellé meg a Zoom a fejlesztőtől, amivel tudsz egyedi widget-et gyártani.
(#41772) LonGleY: És hogyan oldod meg, hogy 20%-nál vegye a töltést? Ami megint érdekes, mert ha elkezd tölteni, akkor figyelni kell azt is, hogy éppen elkezdte. Hiszen ha eléri a 21%-ot, akkor meg leáll a töltés, mivel már nem 20%. Szóval 99%, hogy megoldhatatlan a dolog.
-
Én most a Kii Keyboardot használom, van benne ilyen álló kiosztás.
-
Bozek
nagyúr
(#40711) air: Az említett programmal a gyári Sony launcher-ben is megoldottam, hogy ne scrollozzon a háttérkép.
-
törölt tag
Szerintem megoldható, sőt, ha ismered egy PC és a linux működését, akkor nem értem, hogy hol akadsz el. Kell egy rendszerindító (Grub1, Grub2, Lilo, stb). Én a Grub4dos -t kedvelem, mert nagyon rugalmas. Rakhatod az adathordozó MBR -jébe is, de én egy külön partícióra szoktam tenni és az MBR -be csak egy hivatkozás kerül. A G4D -ban is a szokásos a módi, a menu.cfg, vagy menu.lst határozza meg, hogy mit, honnan töltsön be. Bár konkrétan Android alatt nem próbáltam, de mivel egy eccerű, bármelyik notepad alkalmazással szerkeszthető, szöveges állomány, ezért sztem megoldható droidon is a rendszerbetöltés konfigurálása. Én így raktam egy penre a Hiren's boot CD -t és a kedvenc Puppy linuxomat.
-
oncsi
őstag
Bocsi. Lehet, hogy nem jol fejezem ki magyam. Nincs win es gépem, Android a napi használatu gép (SG Note) van, és egy linuxos noti, amire különbözö disztrokat pakolnék próbábol. A win es yumi készit egy univerzális inditó menüt egy pen-re amivel feltehetek több telepithetö disztrot ( vagy tetszöleges op rendszert. tökéletes volt de számüztem a win-t.
Linux alatt is meg lehet csinálni, de én andriod alatt szeretném. -
LonGleY
veterán
Értem és nem értem. Egy microSD kártyára simán rá tudnád tolni az említett programmal, nem kuszálod a telefonod, és még az adapterével együtt sem foglal semmi helyet. Azt bármilyen USB-be be tudnád vágni, ellenben adatkábel nem biztos, hogy mindig kéznél lenne a telefonhoz (persze, ennyi erővel meg a microSD-t hagyod el).
Erre nekem van rendes pendrive-om, egyéb adatokat is hordozok rajta azon kívül, hogy egy frisített win 7 telepítője figyel rajta unlockolt edition választóval. Világos, hogy a telefon a kényelem szempontjából érdekes, de ha pár ezer forintból megvan a tökéletes megoldás, csak a plusz fejfájást okozod magadnak. Nem akartam beledumálni, de ennyi hozzátartozik részemről a témához. Sok sikert mindenesetre!
-
LonGleY
veterán
Rossz topik, avagy nem értettelek. Ha bootolható pendrive-ra szeretnéd kipakolni a Linux ISO-kat Windows-on: Universal USB Installer
-
user01
aktív tag
Ezt a progit tunám ajánlani, ha még aktuális. Közvetlen wifi kapcsolat létesül a két eszköz között. Mindig a fájlküldő eszközön kell használni. A fogadó eszközzel wifi-n rá kell csatlakozni, majd az elindított böngészőbe be kell írni a küldő által kiírt ip-címet, és már megy is a gyors fájlátvitel.
-
atike
nagyúr
Jaaa.... Én arra gondoltam, hogy egyik eszközbe be a pendrive OTG-n, ami kell rámásol, másik eszközre rá OTG-n a pendrive és lemásol róla ami kell.
Tablet telefonnal? Androidos tablet? Milyen telefon...? "Butafon"? Kell még egy pár apróság akkor... Mármint adat, hogy pontosan hogyan is lehetne megoldani...
-
LonGleY
veterán
A kérdés nem teljesen világos. De a lényeg, hogy a telefonkönyvben csak a szükséges Google account legyen kijelölve, a "Telefon" ne. Így oda-vissza megy majd a szinkronizáció az online címtár és a készülék névjegyei közt. Amint van net, és akkor, ha be van kapcsolva a szinkronizáció... Sokan ott rontják már el az elején, hogy a "Telefont" és a Google accountot vegyesen használják. Így összekutyulják a kontaktokat, és követhetetlenné válik, hogy mi-hova-mikor-miért mentődik - avagy sem. Ráadásul utólag egymás közt nem pakolgathatók a "Telefonra" mentett és a Google accountos névjegyek, ami egy bazi nagy Android fail szerintem (ICS-en legalábbis).
-
LonGleY
veterán
Egyberakni? Miről beszélsz? Ezek sima többállományos RAR fájlok.
De azt elhiszem, hogy managerrel egyszerűbb sorbaállítani őket letöltéshez.(#32057) Nocsesz1: Mármint A4-es lapról? PC. Androidon nem tudok olyat, amelyikben két kép olyan nagyon egyszerűen egymás mellé lenne illeszthető. Átmeneti megoldásként ott van a webes Pixlr szerkesztő, de a mobil ebben az esetben is felejtős.
-
LonGleY
veterán
A linkelt oldalon mindegyik letöltés elindult. De értsük is egymást: mi az a tóbrész?
Közben felfogtam: többrészes letöltés. Azzal sincs semmi gond, csak oda kell figyelni, hogy egyesével szedd őket, mivel - ahogy írják is - IP címenként egy letöltési szálat engedélyeznek.
Nem hiszem, hogy sokkal egyszerűbb lenne letöltési managerrel szórakozni emiatt, de amúgy sem ismerem őket.
-
-
ux1
addikt
-
LonGleY
veterán
Térfogat? :Đ
Oldman2: Ájnó icc 3D! Jó lenne, ha nekem is mérne magasságot a készülékem...
---
Na, közben kiderült, hogy az Awesome On Off mégsem olyan "ó'szöm". Feloldott és emiatt az Apex-em teljesen elkonfiguráltam a zsemeben fél óra séta alatt. Átállítottam az animáció típusát, az összes gesture-t, új parancsikonokat raktam ki a főlapra stb. :Đ Egészen következetes és aprólékos átszabást hajtottam végre a tudtomon kívül. De végülis nem rossz feature, mindig új rendszer vár... :]
-
rjg
őstag
Amíg a Google nem teszi bele az alkalmazásonkénti prioritáskezelést, addig csak "pótmegoldások" vannak.
- Autokiller Pro egy magyar srác írja, aki anno jelen volt a PH fórumain is
- Auto Memory ManagerMindkettő az Android saját memóriakezelését finomhangolja és az egyes alkalmazásokhoz tudsz alacsonyabb OOM értéket megadni, ami azt jelenti, hogy azokat "dobja ki" utoljára a RAM-ból a rendszer.
-
gipsztigris
addikt
Nem csak Xperia alá (bár én is ott használom) Google Keep
Szerintem nagyon jó! -
Foose
addikt
Hát akkor ez most kifog rajtam. Nem tudom mi lehet a baj,ilyesmivel nem találkoztam még
Nekem is főzött rom volt fent tegnapelőtt,és rájöttem hogy speciel az én telóm esetében jobb a gyári. Nem lehet hogy a főzött rom nem tetszik neki? Mármint hogy az okoz galibát?
(#21230) Bozek
azért gondolom több különbség is van
-
Foose
addikt
Én legutóbb a Diceplayer-t használtam. Nekem hibamentes volt,bár akkor ICS-n használtam. De google play szerint 2.3 a követelmény,próbáld meg!! Itt van egy magyarított verzió RootRulez-nek hála
Van már frissebb playen,de az "csak" angol...
Ízelítő a Diceplayer-ről. -
Foose
addikt
Parancsolj!
AdAway HU 2.3
Ez az én fiókom,épp most töltöttem fel. -
fatal`
titán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- EAFC 25
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Steam Deck
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Nagyon erős ajánlattá kezd válni a SteamOS
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Xiaomi 15 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128Gb Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- Bitcoin miner Bitmain Antminer S9 S9I 13.5 - 14 Th 1250W eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest