Hirdetés
- OnePlus 8T – fazonigazítás
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Félmillió felett a kiszállított Xiaomi autók száma
- OnePlus 15 - van plusz energia
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Magisk
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
eastsider
üzenetére
Ezt most nem sikerült szerintem annyira érthetően megfogalmaznod... Szóval indítasz egy camera intentet, visszatér, elfordul az activity, aminek hatására új példány jön létre belőle és elveszik a lőtt kép?
Mert akkor vagy onSaveInstanceState/onRestoreInstanceState-et kéne használnod (és elmenteni lepusztulás előtt a kapott URI-t), vagy fragmenttel végezni a fotózást.
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Bocs, de nem egyszerűbb felrakni újra ez egész csomagot? Ez az "egyetemen beállított, hazavitt" dolog szerintem tartalmaz egy-két buktatót. Az eredeti csomag letöltve/felrakva teljesen üzemkész; (a JavaJDK-t, meg a drivert amúgy sem az kezeli.) Csak úgy kérdezem.
Bocs eastsider, nem frissítettem,mielőtt válaszoltam, de a lényeg: az jó megoldás amit írsz!
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Sztem. az s az egy String. Ha egy objektomra vagy kíváncsi egy listában, akkor az egészben keresd! Most épp egy substring-et keresel!
Sztem. az egészet ráadásul arraylistté is kell alakítani, ahhoz, hogy működjön:
Arrays.asList(aperture_array).indexOf( aperture ); - feltéve, h. aperture egy string. -
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Miért ne példányosítanád ott? Én nem szoktam ezt a show metódust használni:
Pl. onCreate()
mProgressDialog = new ProgressDialog(this);
mProgressDialog.setCancelable(false);
mProgressDialog.setCanceledOnTouchOutside(false);
mProgressDialog.setIndeterminate(false);
mProgressDialog.setProgressStyle(ProgressDialog.STYLE_HORIZONTAL);eseményre dialógus kell:
mProgressDialog.show();
-
válasz
eastsider
üzenetére
Én nem látok benne semmi igénytelent, sőt ha csak megjeleníted és tárolod az értéket, akkor minden más megoldás felesleges vudu. Komolyan.
Mondjuk ennek megítélésében sokat segítene, ha elárulnád a feladatodat a kiragadott implementációs fennakadásoknál bővebben.
NumberPickerbe stringet tenni nem is tudsz szerintem, nem AdapterView.
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Én egészként. Mondjuk első két byte egész mp, másik két byte törtrész nevezője, és még mindig van négy byte. Vagy + = egész, - = törtrész, és akkor egy bit jelzi a formát. Vagy: egy byte típus (óra, perc, mp, tört), többi az érték. Vagy memóriapazarló módon: egy mező: érték, másik mező: típus.
De én az elsőket választanám, és csinálnék hozzá egy osztályt. -
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Elvileg már vannak nested-fragment-ek, de support library-val nekem nem ment. Amikor elfordítottam a készüléket pontosan ellenkező sorrendben jelentek meg a Fragmentek - az utolsó dialog volt legalul. ((Ez egyébként bug-ok között szerepel, akkor meg is találtam. Nem tudom, hogy későbbi változatokban javították-e, ott sokan panaszkodtak, hogy nem.))
Én minden eredményt visszaadnék az Activity szintjére és onnan nyitnék meg - akár a még megtartott Dialog tetején - egy új fragmentet. Kicsit játszani kell az adatok ide-oda utaztatásával, de legalább tökéletesen működik.
A másik lehetőség, hogy az egyszerűbb dialogusoknál nem használsz fragmentet. Sztem. annak az egyetlen előnye, hogy újraindításnál megmarad, ez meg nem. -
válasz
eastsider
üzenetére
Az UIL anomáliát elvileg az okozza, hogy az adapter újrahasznosította a view-t még azelőtt, hogy a képkérés lefutott volna, a régi kérés pedig még mindig fut. Próbáld meg explicite leállítani az UIL-t, ha a convertView nem null.
ImageLoader.getInstance().displayImage(null, image);
A másik kérdést nem igazán értem, miről szól.
-
eastsider
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
megy is a cucc szépen. memória fogyasztás megtöltött adatbázissal (képekkel) 15mb. tényleg egyszerű használni
lepucoltam és full újratelepítettem....még csinál furcsaságokat az UIL (felcseréli gyors scrollozásnál az első és utolsó képet), de biztos csak a configgal kell játszani, vagy valamit nem jól inicializáltam.
nagyon szuper gyors....már csak a backStackkel, és a wheel-lel kell megküzdenem
egyébként az mitől lehet, hogy dualPane módban hozzáadás után felkerül a listába a mező, singlePane módban pedig a lista full eltűnik?
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Jah, pont ezt. De akkor rendben is vagy: 68 Kb.
Valószínűleg valahol tárolja a képeket. Lehet h. már várnak az eltakarításra, gondolom azt is beleszámolja. Azt kell végiggondolnod, hogy a betöltött képekkel mit csinálsz? Ha mindig újratöltöd, akkor a lista minden soránál tölteni meg számolni fog.
Jelenleg a Loader semmit se csinál a képekkel, csak a szöveget tölti be. Az adapter tölt képet.
Az elvileg megoldható, hogy a loader betöltse a képet, de nem javasolnám, mert macera.
Inkább azt kéne megoldani, hogy az adapter egy hátsó szálon töltse a képet. Pl.: Adapternek szüksége van egy képre, akkor azt a hátsó szál lekicsinyíti, és menti egy cache-be. Ha ott megvan, akkor persze adapter csak beolvassa. Hogy miként lehet a konkrét listaelemet frissíteni, ha kész a töltés, azt még nem látom át. De ez csak egy hirtelen ötlet volt - mindenesetre valahogy szét kell választani a csigalassú részeket, meg eldönteni a memória vs. idő kérdést. Alighanem ehhez most papír meg ceruza kell inkább, s csak aztán a kódírás... ha szabad javasolnom. -
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Na, akkor jókora bug-ot kell keresni

Két-táblás content-provider 8-8 szöveges, többmezős adattal: 44 Kilo(!)B; Alkalmazás 1,09 MB
Feltölthetem próbaként bármekkorára, de már ebből is látszik, h. nagyságrendi különbség van.
Van egy olyan progi, h. SQLite Debugger, azzal meg tudod nézni, h. mi a pálya az adatbázis-fileban. ((Több ilyen van, lehet, h. van még jobb is. Ja, root kell, de úgy tudom, az van.))Bocs, megnéztem a linket is: az első az az. Szerintem a bindView megértéséhez nem kell feltétlenül "képes" alapból kiindulni, de persze lehet, csak az nagyon összetett a megértéshez. Na, ez szép magyar! De a lényeg mégiscsak ez.
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Ööö. Nézz körül az SO-n egy egyszerűbb példáért, mert neked NEM ez fog kelleni. Ez BaseAdapter-t bővít, a tiednek CursorAdapter alap kell!!!
A "deprecated" cuccból hiányozni fog az utolsó paraméter, de ahhoz küldj listát, és akkor lehet látni, h. hol a bibi.
A képfeldolgozó programok ált. cachelik a thumbnail-eket, (úgy láttam), különben lassú. De ebben nincs tapasztalatom. Elvileg a méretnek sem lenne szabad nagynak lennie, hiszen csak szöveget tárolsz. Hol nézted? Alkalmazásinfo méretben? -
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Loaderben most eléggé otthon vagyok...

De szerintem Neked nem a Loader rész fog kelleni. Az adapter nem is tud a loader-ről, a loader csak betolja az adatokat az adapterbe.
Szerintem custom CursorAdapter-re lesz szükséged, amiben a bindView() metódust kell átírnod (lehet h. a newView.t is, ill. biztos). A bindView paraméterként tartalmazza a Cursor-t, ezt felhasználva tudod a képet megjeleníteni.
A Loader tehát csak át fogja adni a kikeresett Cursor-t (Még URL-t tartalmaz) az adapter-nek, és az adaptert kell úgy módosítani, hogy az URL-t bármilyen módon is, de feldolgozza.((Ez egyébként pont ugyanaz, mint, amit WonderCSabo írt; csak az a BaseAdapter alapú adapterekre vonatkozik, ott a getView-t, itt a bindView-t kell változtatni. Kicsit más a technika, de az elv ugyanaz: egy listaelem megjelenítését az adapter végzi az adatok alapján.))
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Azért nem annyira bonyolult ez... Neked van egy adaptered. Tökmindegy milyen adaptered. Ennek az elemei tartalmaznak egy url-t. Na az adaptered getView() metódusában átadod az ulr-t és az imageview az UIL-nek, ahogy mondtam. Az UIL nem csinál mást, mint csak letölti a képet és megjeleníti, etc. A kép URL-jét és mindent Neked kell természetesen előállítani.
Karma: Ezt nem is ismertem, bár én ProgressDialogot használok úgyis, mert több infót is meg kell jeelníteme. De ez jó cucc.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Igen, a UIL behúzza a képet, tökmindegy honnan hívod meg, csak a UI szálról legyen.
thon73: Én anno dolgoztam egy projekten, és én is a loderekkel szívtam. Végül mi lett a megoldás? Kidobtama loadert a kukába, mert nem volt időm kibogozni a nem dokumentált viselkedését. Lehet, hogy valamennyire hasonlít a Te problémádhoz, olvasd el.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Az adapterednél kell használni. Megkapja az urlt és egyből lehúzza, cacheli, kijrajzolja, nagyítja stb. a képet ahogy kell. Nagyon okos.

Pl. az éppen futó projektemben egy getView() metódusban:
ImageLoader.getInstance().displayImage(imageUrl, (ImageView) choiceView);
Természetesen a DisplayImageOptions és az ImageLoaderConfiguration tetszés szerint be tudod állítani, ez részletesen dokumentálva van.
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Én erre libet használok, konkrétan a UniversalImageLoader-t. De a Picasso is rohadt jó.
Na Karma megelőzött.
Egy másodperccel! 
thon73: ha meghívódik a notifydatasetchanged, akkor firssítenie kéne a listát. A probléma ott lehet, hogy rossz entries-t kap be másodszorra, nem?
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Ezzel én már nagyon sokat szívtam.

Felül kell definiálni a következő metódust:
@Override
public int getItemPosition(Object object) {
return POSITION_NONE;
}Ekkor mindig meghívja a getItem()-et lapozáskor, ahol pedig visszadsz egy új Fragmentet.
thon73: Nyilván ha van mondjuk egy thread.start() hívás az onCreate()-ben, akkor minden egyes Activity kreáláskor az le fog futni. Erre vagy figyelsz, vagy megoldod máshogy.
Ha küldözgetni akarsz kiíráshoz feladatokat, akkor erre való az IntentService.Közhely, de minél többet tud az ember, annál jobban rájön, hogy mennyire nem tud semmit.

-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Aha. Két malomban őrlünk. Háromban.
Tehát: a program elkészítésének a folyamatára értem, hogy először egy vagy két, de független táblával próbálkozz, az is elég izgalmat ad. Csak ha ez már jól működik, akkor próbáld beletenni a join-t táblát. Egyszerre kivitelezni az egészet annyi hibalehetőséget ad az első próbáig, hogy nagyon nehéz kilábalni belőle. Szerintem jobb, ha egy egyszerűbb része biztonságosan működik, és utána lépsz tovább.
A végső elrendezéshez:
Két megközelítés létezik (sztem.): én egyesével viszem be az adatokat. Vagyis: EGY kép/könyv/adat felvételekor választom ki hozzá a megfelelő kapcsolt adatot (tekercs/író stb.)
Te sztem. KÖTEGELT felvitelt szeretnél: kiválasztod a tekercset, aztán hozzárendelsz - gondolom egy hatalmas poolból - egy csomó képet. Ez is járható út.A lényeg nem változik:
Egyszerre egy rekordot tudsz létrehozni. Annak a mezőit kell kitöltened. A TEKERCSEK mező értékét kiválaszthatod a létrehozáskor (egyszeres módszer), vagy már tudod előre, és ezt az ismert tekercs _id-t teszed az összes létrehozandó rekordba (kötegelt mód).Mind a két módszernek megvan a létjogosultsága. Pl. van 3000 képem, kijelölök 250-t, és egyszerre (kötegben) hozzárendelem egy tekercshez. Ennek ellenére nem fogod tudni megkerülni az egyszeres módszert sem, két okból: 1. a képek más adatokat is tartalmaznak ISO, hely stb. Ezt honnan veszik? Minden tekercsen egyforma? Akkor uis a tekercs táblába tartozik. EXIF adatot importál? Az egy külön funkció, és kézzel is meg kell tudnod változtatni. 2. mi van, ha egy képet rossz helyre raktál?
Sztem. is hasznos, sőt a legfontosabb egy program felépítését megbeszélni; kételyem csak abban van, hogy mennyire érdekes ez másoknak, akik itt esetleg rövid android praktikákat akarnak megtudni. De éppen át is vonulhatunk valami semleges területre, ha untatjuk az itt olvasókat. Én speciel hasznosnak tartanám, ha nálamnál tapasztaltabbak is hozzátennék a tudásukat; azt azért átérzem, hogy ez a projekt mennyire fontos neked.
Amúgy én azt tenném, hogy egyszerűen, magyarul és képekkel leírnám, hogy mit is akarok, hogy tegyen a program, végiglogikáznám, aztán ahhoz alkotnám meg a hátteret.
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Bocs, de valahol teljesen elvesztettem a fonalat... Hogyhogy nem tartozik adat egy id-hez, amit viszont ismersz?
Szerintem (de nyugodtan szóljon bele adatbázis-tudós is):
Van a könyvek/képek tábla (ami kezdetben üres), és van az írók/tekercsek tábla, ami szintén üres.
Azt kell megoldanod, hogy fel tudj vinni egy KÉPET, ami hivatkozik egy tekercsre. Mivel ezt nem az _id alapján, hanem listából választod ki, nem tudsz "üres" _id-t hozzárendelni (az ugyanis meg sem jelenik a listában); legfeljebb azt tudod jelezni, hogy NINCS hozzárendelve tekercs (már ha ez megengedett)
És persze kell egy "űrlap", ahol a tekercseket viszed fel.Én a helyedben először gyártanék egy felületet csak a képek táblához. Aztán ugyanezt kibővíteném egy független tekercsek táblával. Amikor ez kész, akkor megpróbálnám kiegészíteni azzal, hogy a képek listájában megjelennek a tekercsek, ill. a képek űrlapján is ki lehessen választani egy tekercset. Közben adni fogja magát, hogy miként kényelmes elrendezni, listákkal, tabokkal, fragmentekkel...
Mindenkitől bocs, hogy ennyit dumálok, de pont ugyanezen vergődtem végig, és pontosan tudom, hogy nem egyszerű. Mindenesetre fentebb már megosztottam a kódot, ahol én tartok; szerintem azért is érdemes kipróbálni (mármint a kész programot használni), mert gyorsan kiderül, hogy hol vannak azok a részek, ahol megbicsaklik az egész felület. Eredetileg én sem gondoltam egy csomó mindenre, ez csak a fejlesztés során fog kiderülni...
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Na, igen. Ez pont így működik, ha fel van töltve az adatbázis. De hogy töltöd fel? Először uis. üres.
A képeket ugyanígy oldottam (volna) meg, jelenleg csak a hivatkozásoknál tartok - vagyis bármilyen file-t tudok tárolni, akár képet is.
((Mondjuk én lehet, h. tárolnék egy másolatot a képről, vagy egy thumbnail-t; külön helyen)) -
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
A tabos elképzelés ott halt meg, hogy valójában ezek a listák egymásba lesznek öltve. Vegyünk egy idióta példát:
beírsz egy könyvet: Egri Csillagok
kiválasztod az írót: Gárdonyi Géza
de közben megnézed a többi könyvét: szűkített lista, benne Tüskevár
Jé, ezt nem is ő írta, kiválasztod az írót: Írók listája
Jé, nincs benne Fekete István
Író hozzáadása: Fekete István...
És így tovább a végtelenségig.Én csináltam egy ListFragmentet, és egy EditFragmentet. Most jön a következő probléma: ezek a különböző táblák esetében 90%-ban egyformák lesznek. Tehát csináltam egy General... Fragment-szettet, és ebből származtattam le az egyes tábláknak megfelelő tényleges Fragmenteket.
Akkor jött a következő probléma: ezek a spéci, egymásra hivatkozó mezők igazából új változótípusnak felelnek meg, ezért alkottam belőlük új változókat.
Hopp: és a végeredmény egy felxibilis rendszer, akárhány táblával, könnyen változtatható felépítéssel... viszont egy igen kövér, és sokrétű kóddal. És a legnagyobb vicc, hogy engem tulképp csak az export/import funkcionalitás érdekelt
Az a baj, hogy az sqlite nagyon jó. Az android nagyon jó. A kettőt összekötő híd viszont kompletten hiányzik. Mármint a UserInterface oldala, mert amúgy a program adatainak tárolására elég könnyen használható.
De ez csak a magánvéleményem.
És azért teszem itt közzé, mert a fentebb közzétett programhoz tartozik. -
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Én ezt egy cseppet átgondolnám.
Csak a saját elgondolásomat tudom közreadni. A tekercs/kép párosnál nekem az író/könyv jobban kézreáll, de ez tetszőlegesen behelyettesíthető...
Tehát:
Van az ÍRÓK tábla (vagy TEKERCS), ami nem hivatkozik senkire.
Van a KÖNYVEK tábla (vagy KÉPEK), ami hivatkozik EGYETLEN ÍRÓRA (vagy EGYETLEN TEKERCSRE)Ha ez utóbbit listában akarod megjeleníteni, akkor JOIN táblát érdemes használni, hogy lásd a könyv íróját vagy a kép tekercsét is egyúttal. Technikailag javaslom, hogy kiválasztásnál mindig egy új, részleteket mutató Fragmentet hozz létre. Ezt a Backstackra rakhatod, és akkor könnyű visszaugrani a listához. Egy másik elem kiválasztása nem ennek a Fragment-példánynak a mezőit változtatja, hanem létrehoz egy újat.
((Nehéz lesz megoldani egyébként az ÍRÓ (TEKERCS) kiválasztását innen - de nem lehetelen, csak dolgozni kell vele.)) A másik buktató a fragmentek egymás melletti/feletti megjelenítése, de az sem lehetetlen.Amikor viszont az ÍRÓK/TEKERCSEK listában vagy, akkor lehet, hogy szeretnéd megnézni, hogy mely könyveket írta/képeket tartalmazza. Na, ebben az esetben kell a KÖNYVEK/KÉPEK listát úgy megjeleníteni, hogy szűkítjük a listát a megfelelő íróra/tekercsre.
Hozzáteszem, hogy úgy tapasztaltam, majdnem minden megoldható az sqlite szintjén is, vagy a program szintjén is. Ha univerzáslis megoldásra van szükség, akkor szerintem az sqlite kihasználása gyorsabb, áttekinthetőbb, biztonságosabb; míg speciális esetekben (pl. statikus adathalmaz, speciális - ékezetes - keresések) érdemes/szükséges kódot írni, ami néha!! gyorsabb lehet.
Amúgy én pont ezen küzdöttem végig magam, nem minden pontja volt egyszerű, hibátlan és magától értetődő, de már egész jól működik. Szívesen segítek.
-
válasz
eastsider
üzenetére
Breakpointot próbáltál már rakni az onActivityCreated metódusba, hogy lásd pontosan melyik sor robban?
Az "adott elem alá tartozó joinolt tábla" szerintem nem elég egzakt megfogalmazás... Legalábbis számomra nem egyértelmű, az biztos. Két táblát összejoinolsz, és WHERE feltétellel szűröd az elem kulcsa alapján?
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Elküldöm nyilvánosan, mást is érdekelhet:
[link]Ez ugyanaz a program, mint az Enumber nyilvántartó, de könyveket tart számon. Van a Books adatbázis, amelyik hivatkozik az Authors adatbázisra.
Elnézést kell kérjek azoktól, akik megnézik:
- én csak hobbiprogramozó vagyok, másrészt a program csak gyakorlásból készült. Magam is találtam hibákat benne. A program egyébként működik, de javítása folyamatban. Ha bárki javítási javaslattal él, örömmel veszem.
- már javasoltátok, hogy töltsem fel a Github-ra. Előbb-utóbb fel lesz, de nem jöttem rá Eclipse alól hogyan kell. Csak AIDE alatt találtam meg, de az most nincs (új telo rom, ugye). Köszönöm, ha valaki segít benne!
- természetesen "AS IS", tényleg csak meg akartam ismerni, hogyan működik...U.i.: Valaki találkozott már olyannal, hogy WinXP alatt a file-ok egy részének mérete konkrétan 0 lesz? Driveteszt ok, Kaspersky ok. De a forrást elő kellett ássam egy korábbi mentésből, mert ez is érintett volt. Hm. Legalább azt tudnám, hogy hogyan kerülhetem el legközelebb...
-
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Én tudok mutatni olyat, amiben kettő van, és nem száll el

Ha kapcsoltak a táblák, akkor le sem tudod máshogy kérdezni (mármint külön ContentProviderrel). Több info kellene ahhoz, hogy válaszolni tudjak, de egy működő example-t (jó összetett ugyan) tudok küldeni.
Nekem a fő gond az volt, hogy mikor lehet teljes névvel, ill. mikor lehet csak rövid névvel hivatkozni az egyes mezőkre.
LEFT OUTER JOIN-nal kötöttem össze a két táblát.
A projection-ben a teljes (tabla.mezo) mezőnevet használtam, a from-ban csak a mezo-t. Ez akkor gond, ha mindkét táblában ugyanaz a mező neve (pl. maga az _id). Ilyenkor át lehet "nevezni" a mezőt, de erre nem volt szükségem.
Nem tudom, hol lesz a hiba, de emlékeim szerint ez sokáig nem tisztult le nekem, és folytonosan elszállt. Az sqlite-nak átküldött szövegeket érdemes átnézni, abból gyakran kiderül a turpisság. -
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Lars Vogel tutorialjai nagyon jók.
-
WonderCSabo
félisten
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Régen is ui threaden töltődött, aztán mégis használtuk a progikat...
Ráadásul, úgyis meg kell várni amíg betöltődik, mer ugye épp a listát akarod megnézni.
A saját tapasztalatom az, hogy érdemes Content Providert csinálni. Kicsit korlátozott, amit az adatbázissal csinálhatsz, de jobban átlátható a kód, könnyebben belepasszol abba, amit az Android szeretne.Én ugyan nem vagyok nagy guru, de szívesen belenézek a debugba; több szem többet lát...
-
thon73
tag
válasz
eastsider
üzenetére
Én megcsináltam mindkettőt. Ha CursorLoader-t szeretnél használni, akkor kell hozzá ContentProvider is - úgy tudom. Egyiket se nagyon nehéz elkészíteni, de az utóbbi meglehetősen hosszú. A kész Loader csak pár sor viszont. Saját Loader csak akkor kell - szerintem - ha nem sqlite a forrás, hanem valami elvarázsolt dolog.
Loader nélkül már nem kedveli a rendszer - vagyis deprecated, de működik.
Pár hozzászólással ezelőtt feltettem egy E-number kezelő kódot, abban mindkettőre szerepel példa. -
bAtt001
addikt
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Nincs itt semmi gond. Amikor megint elindítod a második Activity-t, akkor az objektum létrehozásakor, 0-ra inicializálódnak a számlálok. Aztán mivel elindítottál egy új Activity-t, ezért lefut mind az onCreate, onStart és az onResume metódus. Ekkor ezeknek a számlálói inkrementálódnak és 1-es értéket vesznek fel. Az onRestart ilyenkor nem hívódik meg, annak a számlálója 0 marad. Olvasd el ezt.
-
Degeczi
nagyúr
válasz
eastsider
üzenetére
Angoltudás birtokában tökéletes kezdés a Coursera-n most indult 8 hetes képzés, nagyon jónak tűnik!
-
WonderCSabo
félisten
válasz
eastsider
üzenetére
Ha Java és OOP alapok vannak, akkor már simán neki lehet állni. Az Android hivatalos tutorialja szerintem nagyon jó. Én biztosan itt kezdeném. Ha ezeken végigmész, akkor lehet nézni a picit komolyabb API Guide-t is. A Vogella Android-os része is kiváló.
Új hozzászólás Aktív témák
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 64GB Silver -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3565
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- iPhone 16 128 GB Plus White - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B760M i7 12700 32GB DDR4 512GB SSD RX 7800 XT 16GB LianLi Lancool 216 ARGB 750W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 5050 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest