Hirdetés
- Beköltözött a ChatGPT az Ulefone filléres órájába
- Kisebb kivágás, középen kamera: így nézhet ki az iPhone 18 Pro előlapja
- 100 wattos töltést és 27 wattos fordított töltést kap a Redmi Turbo 5 Max
- Másfél millió forintért már haza is vihető a Huawei aranyozott csúcsórája
- Gyártási gondok a BOE-nél: Samsung kaphatja az iPhone 17e kijelzőit is
- iPhone topik
- Fontos frissítés érkezik a OnePlus 13-ra
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vége lehet a OnePlusnak? Állítólag az Oppo bezárná a márkát
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Honor Magic8 Lite - a félig sikerült bűvésztrükk
- Telekom mobilszolgáltatások
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Mikrotik routerek
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Xbox Series X|S
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Elektromos autók - motorok
- LEGO klub
- Eleshet a memóriapánikban a Nintendo Switch 2
- Hamarosan a ChatGPT dönt arról, hogy mit nézhetsz meg
- Ipari mértékű kalózkodással vádolták meg az NVIDIA-t
- További aktív témák...
- iPhone 17 256 GB Levander - Bontatlan !! www.stylebolt.hu - Apple eszközök és tartozékok !!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Plus 256GB Green-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4264, 92% Akksi
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10400F 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- Lenovo L13 Core I3-10110U / 4GB DDR4 / LAPTOP 1
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: Central PC számítógép és laptop szerviz - Pécs
Város: Pécs