Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
vz12
tag
Sziasztok!
Magyar ékezetes szavak ékezetekre "nem érzékeny" keresésére szeretnék írni egy gyors, hatékony, ezért nem túl bonyolult algoritmust magamnak. A "rendes" ékezetekkel (pl."á", "Á", "é", "É", stb.) nincs is bajom, ezektől már függetleníteni tudtam magam, azonban az "egzotikus", tehát pl. a fordított, karikás, hullámos, vagy hosszú kettős ékezetek gondot okoznak még.
Például ha a telefonos névjegyzékben keresem a "Jenő"-t, nos azt jó eséllyel NEM találom meg, mert az "ő" betű a kereső sztringben ugye egyféle módon van leírva, a felhasználók pedig a kettős ékezeteket telefontól és szokástól függően hol így írják, hol úgy. Egyébként akkor is gond van, ha "ő"-vel van írva a "Jenő" a névjegyzékben, mert valószínűleg ott más a kódja mint a kereső sztringben (ezt csak a hosszú kettős ékezetes betűknél, tehát az "ő" és "ű" betűknél tapasztaltam). El tudom képzelni, hogy az "egy vesszős" ékezetek esetén is "kreatívkodik" valaki, pl. fordított irányú ékezettel, vagy karikás ékezettel írja az "á" betűt, mert nincs "rendes "á" betűje. Ha a tel.könyvben valaki nem ír ékezeteket (pl. "Jeno"), és én mégis "Jenő"-t, vagy "jeno"-t, vagy "JENO"-t keresek, akkor már megtalálom.
Előre is köszi, ha valakinek van ötlete ennek az érdekes problémának a megoldására.
Valószínűleg "tökéletes" megoldás nincs, de egy "minél jobb" módszert azért megpróbálnék megalkotni, ami jobb mint az "így jártál" ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Gyúrósok ide!
- Cyberpunk 2077
- Szép órával jubilál a Huawei Watch
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- TCL LCD és LED TV-k
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- ÚJ, bontatlan APPLE Pencil Pro, fehér (MX2D3ZM/A) 1 év Apple garancia!
- Inno3D GeForce RTX 4070 Ti X3 12G - Karácsonyi akcióban!
- Redragon Kumara K552 RGB Brown Switch magyar billentyűzet
- Lenovo Thinkpad P1 Gen 6 - i9-13980HX, 32GB, 2TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090
- 15.gen! Intel Core Ultra 9 285K +16-32GB DDR5 RAM +hűtött VRM-es Z890 lap! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)
- Dell 14 Latitude 5430 FHD IPS i5-1245U vPro 4.4Ghz 10mag 16GB 512GB Intel Iris XE Win11 LTE Garancia
- Thermalright Assassin X 120 V2
- KÉSZLETKISÖPRÉSI KARÁCSONYI ULTRAAKCIÓ! - MacBook Air M4 16GB 256GB Garancia!
- 186 - Lenovo Legion 5 (15IRX10) - Intel Core i7-13650HX, RTX 5070
- Samsung Galaxy S10 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest