- Motorola Edge 40 - jó bőr
- iPhone topik
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Google Pixel topik
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Poco M3 - felújított állomás
- Térerő gondok, tapasztalatok
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sziasztok!
Keresem a legolcsóbb használható tabletet wifi-n netezésre/youtube-ozásra. Faternak kellene valami nagyobb mert a telefonon kicsit bajos a dolog, meg az sem egy mai darab.
Lehet új vagy használt is, mindegy, csak az olcsóbb kategóriából legyen és ne akadjon folyton. 9" kijelző jó lenne. -
winfier
senior tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni.
Olyan tablet szeretne venni a cégünk amiben NFC modul is található. Emelet nem elhanyagolható, ha por és csepp álló is egyben, de ez nem létszükséglet.
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? = Min.9"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Csak is új készülék jöhet szóba!
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? A saját belső rendszerünk futna csak rajta, min. 4.0 Android kell.
Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Max. 100-120KAhogy fentebb is írtam, az elsődleges dolog amire szükségünk van, azaz NFC modul megléte. Emelet 3G/LTE kapcsolattal is rendelkezzen. Elég egy 2 magos 1GB rammal rendelkező eszköz is. Magán felhasználásra nem lesz használva az eszköz.
Az sem baj, ha konkrétan ipari felhasználásra lett készítve az eszköz.
Köszönöm!
-
keszo
őstag
válasz
pècsimunkás #62887 üzenetére
Szia
Meg van és megy hibátlanul, de a samunak nagyobb a kijelzője és nem kell hozzá szemüveget használnom ezért kényelmesebb számomra. Bár így nincs winem. -
BPpeti
csendes újonc
"A 3G+GSM-et úgy kell érteni, hogy telefonként is (nem VoIP) lehessen használni?" -> igen
Egyébként az előttem kérdezett "refurbished" téma engem is érdekelne!
Azaz például, ha egy használt termék visszakerül a forgalomba (mert mondjuk előtte hibás volt, és megjavították), akkor utána tényleg 100%-osnak tekinthető? Pl.: flash memória, és az akku "fáradtsága" ugyanúgy nulla, mint egy új termék esetében? -
tjb007
nagyúr
válasz
BPpeti #62891 üzenetére
Pedig jó lenne, ha írnál egy maximum árat.
A 3G+GSM-et úgy kell érteni, hogy telefonként is (nem VoIP) lehessen használni?(#62893) bitblueduck
Nagyon korrekt darab, és megbirkózik velük. A 8GB-tal kapcsolatos kérdésre ugyanezt tudom neked is válaszolni: [link]
A refurbished jelző pedig ezt takarja: [link]
(#62895) DougButabi
Chuwi Hi8 topik: [link]
-
DougButabi
tag
Sziasztok!
Nézegetem ezt a Chuwi HI8-at. Ami a speckóit nézve számomra hibátlan gépnek tűnik. Képek alapján a design is nagyon bejön.
Ami érdekel, hogy mi lehet a masina hátulütője, kijelző minősége, egy drágább készülékhez mérten milyen?
Összeszerelés minősége? Mennyire látszik rajta az ára? -
bitblueduck
senior tag
válasz
bitblueduck #62893 üzenetére
ja igen, és a refurbished itt mit jelent?
-
bitblueduck
senior tag
sziasztok. lehetőleg nagy kijelzős tabletet szeretnék legfőképp olvasásra normális kijelzővel. ha a fallout shelter elfut rajta az sem baj
. kicsit korábban felmerült a Transformer Pad TF103CX 8GB Refurbished már itt a fórumon.
szerintetek korrekt ez a darab? komplexebb pdf-ekkel megbírkózik? 8GB mennyire hátrány (nyilván tervezek bele sd kártyát)?
köszi -
BPpeti
csendes újonc
Sziasztok!
Tablet vásárlása előtt állok, és a segítségeteket szeretném kérni, hogy milyen márkát, típust javasolnátok most.
Igények: 7 col, 3G+GSM, jobb proci, IPS kijelző, hosszabb akkuidő. Árat direkt nem írok - nem, mintha nem számítana -, mert hátha tudtok ilyet javasolni az olcsóbb szegmensből is.
Köszi. -
tjb007
nagyúr
válasz
Davegt #62884 üzenetére
Itthonról Lenovo A10-70 3G, külföldről Chuwi Vi10 + billentyűzet.
(#62885) Micsurin
Refurbished Nexus 7, ASUS MeMO Pad ME572C
(#62886) Bári
Itthon nem valószínű, fogsz ennyiért találni. Az eBay-en vagy az Aliexpressen kéne körülnézni.
Windowsos tablet témában: [link]
(#62888) PAUBEN
A lehetőség száma ezért az összegért cserébe 0, azaz nulla.
-
PAUBEN
tag
Sziasztok !
Tabletet szeretnék vásárolni
■ Hány hüvelykes legyen a kijelző?
Minnél nagyobb 9-10"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni?
új
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció?
Igen, Ha lehet akkor ipon.hu vagy valami hasonló webshop
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni?
játék, internet, filmnézés Lehetőleg erős legyen, kamera lényegtelen.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
25-30 ezer ft barátnőm húgának lesz. -
-
Micsurin
nagyúr
Sziasztok!
Tavaly én akartam tabot, (lett egy Nexus 9
) Most azért jöttem kérdezni mert barátom szeretne egy tabot 30-40 , de max 50-ért (csak új jöhet szóba) és ő igazából semmi komoly , YouTube , és Hearstone szeretné rajta használni. Jó lenne ha minél masszívabb , és azért legalább 1-2 évig tudná használni ezekre .
Méret kb 7 col , egy HD kijelző sem lenne rossz.
-
Davegt
csendes tag
Sziasztok!
Egy tabletet szeretnék vásárolni, ami megfelelne a következőknek:
Lehetőleg 10
Új
Lehetőleg itthon, külföld is megoldható.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? (játék, internet, filmnézés stb.)
Főleg videochat (prioritás a jó minőségű kamerákon), böngészés, filmnézés
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum?
50-60e Ft.Esetleg a későbbiekben billentyűzetet is vásárolnék hozzá.
A válaszokat előre is köszönöm
-
tjb007
nagyúr
válasz
doktordiablo #62881 üzenetére
Azért, mert ez egy referenciamodell, ez rendelkezik a legjobb hivatalos és nem hivatalos (aka közösségi) támogatással az összes tablet közül.
(#62882) keszo
Igen, törli.
-
válasz
tjb007 #62868 üzenetére
Koszonom.
Megegy kerdes, nem idevalo, de nm talalok erre porgos es hozzaerto topicot.
Megvan a tablet gyari firmvare. Ha kicsomagolom, es az app komyvtarba a gyari tarcsazot kicserelem masik dialaerre, es cwm-el vagy flash-el felteszem, mukodni fog, vagy nem? Sztem.nem de erosits meg.
Koszi. -
tjb007
nagyúr
Ha szervizbe viszed számíts rá, hogy a rootolás miatt el fognak küldeni és a jótállást is meg fogják vonni.
„A kérdésem az hogy a root miatt csinálja ezt?”
Igen, benne van a pakliban.
„Ha letöltöm az 5.0.2-t, ODIN-nal fel fogom tudni tenni?”
99%, hogy igen.
„Esetleg visszaállítható root előtti állapotra?”
Visszaállítható a jelenleg rajta lévő ROM újratelepítésével/újrarakásával.
Amúgy pontosan melyik modellről van szó?
(#62877) Hyacinto
Próbáltam utánakeresni, de eddig még nem jártam sikerrel.
(#62878) doktordiablo
Ilyen ROM cserélgetésre (és a felvázolt felhasználásra is) tökéletes választás a refurbished második generációs Nexus 7: [link], [link]
Ha nem felelne meg megpróbálunk keresni valami mást. -
doktordiablo
csendes tag
udvozlet.
tablet vasarlasara adtam a fejem, ebben lenne szuksegem egy kis segitsegre.volt szamos alkalommal a kezemben tablet, de sajat tabletem sosem volt.
mindenkeppen meg szeretnem rootolni es lehetoleg kidobni a teljes android rendszert es CyanogenMod-ot telepiteni helyebe (jartas vagyok linux teren)a kotelezo kerdesekre valaszolva a kovetkezo parameterek korvonalazodnak:
- 7-10 huvelykes korulit szeretnek
- lehetoleg ujat szeretnek
- kulfoldrol vasarlas is szoba johet
- leginkabb internet es navigaciora lenne hasznalva, minimalis filmnezes es egyszeru (nem grafikus) alkalmazasok futtatasa
- legfeljebb 70K forintot szannek ranehany konkretabb dolog:
- legalabb 2 magos gepet szeretnek
- legyen benne normalis GPS (nem tudom a pontos kifejezest, de mukodjon internet es 3g/4g/akarhany G nelkul is)
- 2GB ran korulbelul szerintem eleg lesz
- lehetoleg minel jobb minosegu wifi, mivel tobbnyire utazas kozben lesz hasznalva
- sim/telefon/*G tamogatas nem szukseges - hagyomanyos "keziszamitogep" jelleggel lesz hasznalva
- minel jobb rootolhatosag es az alternativ android operacios rendszerek (kapasbol a fentebb emlitett CyanogenMod) minel jobb tamogatasa
- legyen fizikailag strapabiro, nem tudom, hogy ez mennyire lehet elvaras, nyilvanvalo nem fog az ember rajta tuzifat vagni, de tartos utazasokat birjon ki, ne hajoljon meg satobbielore is koszonom
-
Hyacinto
tag
Kedves Mindenki!
Előre is elnézést, hogy ide írok de a szóban forgó tablet topikja kissé kihalt.
Szóval, a kollégám nagyon olcsón (szinte ingyen) hozzájutott egy törött kijelzős, talán aksi hibás, eléggé leharcolt Wayteq xTAB 700dc-hez. Van ennek a tabletnek kínai megfelelője az alkatrészek szempontjából? Az itteni alkatrész árak a masina árához képest túl magasak, gondoltuk hátha olcsóbb az Ebay-en, Ali-n, a beszerelést meg megoldaná a kollégám.
Tudnátok ebben a kérdésben segíteni?
-
keszo
őstag
Sziasztok
Adott egy androidos kütyü, (samsung) ami root-olt. A tab. jelzi, hogy új szoftver érhető el, amit le is tölt de telepítésnél 20-30% között megáll és kiírja hogy a frissítés nem sikerült. Próbáljam meg PC-n vagy vigyem szervizbe.
A kérdésem az hogy a root miatt csinálja ezt?
Ha letöltöm az 5.0.2-t, ODIN-nal fel fogom tudni tenni? (root mellett)
Esetleg visszaállítható root előtti állapotra?
vagy ezt az egészet buktam a rootolással? -
b.kov
senior tag
válasz
yossarian14 #62870 üzenetére
Ja bocsi, az lemaradt.
Egyébként igen, pont ez, ami a kövi hozzászólásban van.
(#62871) tjb007
Akkor valszeg ez lesz, köszönöm. -
b.kov
senior tag
Sziasztok!
Egyetem mellé szeretnék 1 tabletet, kényelmes lenne.■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? 7-8"
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? Lehet mindkettő, de gari nem ártana.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? Itthonról.
PDF olvasás, esetleg böngészés, talán HearthStone ha belefér.
■ Mekkora pénzösszeget szánsz rá maximum? Lehetőleg konkrét összeget adj meg, ne rébuszban írd körül.
30 ezer forint környékén.Igazából Asus MeMo Pad 7-et néztem, illetve a Nexus 7 '12-es modelljét (mondjuk gari nélkül).
Köszönöm. -
tjb007
nagyúr
válasz
malmos #62862 üzenetére
Annyiban számít, hogy fele annyi szabad helyed lesz alkalmazásoknak, a saját fájljaidnak. Alapvetően nem akadály a 8GB, a filmjeidet -feltételezem- úgyis memóriakártyán fogod tárolni, a netezés szempontjából meg mindegy, hogy 8 vagy 16.
(#62864) tordaitibi
Egyik sincs.
(#62866) Bári
Ilyen célra legalább 10 hüvelyk az ajánlott, és Android helyett inkább a Windows, csak abból a legolcsóbb billentyűzetes 10-es is 60-nál kezdődik.
Maradva az Androidnál én is azt tudnám ajánlani, amit linkeltél. Veszel mellé egy billentyűzetes tokos és meg is van az, amit szeretnél.
-
Bári
tag
Sziasztok!
Kb mekkora tablet kell ahhoz, hogy mondjuk egy word-öt jegyzetelésre tudjak használni rajta? 8-9-10'-os kell ilyen célra?
Melyiket tudnátok ajánlani, ha:
- kb max 50 ezret szeretnék rááldozni
- szeretném gépelésre, word, pdf, ppt megnyitásra használni
- kell legyen saját vagy külön tokos billentyűzete (nem kötelező saját márkás legyen)
- nem akarok vele játszani, max internet esetleg
- új vagy nagyon megkímélt használt érdekelne
- mindneképpen Magyarországon akarom megvásárolni
- 7-8-9-10' jöhet szóba, de fenti pontok miatt a nagyobb előnyösebb lenne.Én ezt találtam, de szerintem ehhez nem adnak billentyűzetet, illetve refurbished:
[link]Valaki egyéb javaslatokat tudna linkelni esetleg? Köszönöm előre is.
-
Wayteq xtab7 quad
Van erre cianogen, vagy miui rom?
Koszi -
sadypisten
csendes tag
válasz
tjb007 #62853 üzenetére
Köszönöm!
Tegnapi utánaolvasgatás eredményeként a Nexus 7 mellett döntöttem annak ellenére, hogy refurbished. Szimplán azért, mert még legalább két évig támogatva lesz, illetve azt írták, hogy az Asus féle saját droid kissé megakasztja néhol a Memo Pad-et (oké, nem ez az általános, de na). Szóval marad a Nexus.
Köszönöm a tippeket és a segítséget!
-
malmos
újonc
válasz
tjb007 #62858 üzenetére
sziasztok
én is 10-es tablet vásárlás előtt állok, eddig a 16 gb-osokra lőttem, de a BarGer által belinkelt Asus elég jó vételnek tűnik. 8 gb versus 16 gb -ben esetleg tudtok tanácsot adni. én netezésre, filmnézésre használnám alapvetően. nem tudom mennyire számít ez, mennyire lenne akadály a 8 gb... bocs, nagyon kezdő vagyok -
Nataniel
aktív tag
válasz
Happy187 #62849 üzenetére
YTL: Youtube
Angolnak tünő manuál.
Az utolsó 4.2.2 firmware.
Dájcsland überalles lidl termékoldala -
tjb007
nagyúr
válasz
BarGer #62854 üzenetére
Ezzel semmi. El is feledkeztem arról, hogy ebből van refurbished is.
(#62855) minek?:S
Alcor Access O819M (fontos tudnivaló), Nexus 7 (2013) LTE refurbished, Allview Viva H10 LTE, Allview Viva H7 Xtreme
-
Dolphine
addikt
Úgy tűnik, hogy lehetetlen vállalkozásba kezdtem!
tjb007 hiába ajánlott három tabletet (amit külön is köszönök neki!
), egyik sem győzött meg!
1. A Samsung Tab S 10.5-t nem igazán kedvelik. Nagyon úgy tűnik, hogy a gyári ROM helyett Custom kellene, akkor okés.
2. A Lenovo Yoga Tablet 2 utódja megvan, de visszalépés. Gondolatom szerint nem nagyon támogatják már tovább, és szintén vannak vele gondok!
3. Vagy még utána kell olvassak az ASUS-nak vagy
4. A 100e nem elég egy normális 10" tabletnek vagy
5. Kénytelen leszek másik operációs rendszerű tablet után nézni!
-
tjb007
nagyúr
válasz
sadypisten #62843 üzenetére
Nehéz kérdés. Azt csak az ASUS és a Google tudná megmondani, hogy a MeMO Pad 7 lesz-e az, ami majd tovább lesz életben tartva, vagy a Nexus 7, de én inkább az utóbbira tippelnék. Általánosságban elmondható, hogy a gyártók egynél több főverzió frissítésnél nem nagyon szoktak tovább menni, tehát a ME572CL megkapja még az M-et, és utána nagy valószínűséggel slussz, míg a Nexus 7-re -még ha nem is hivatalosan- nagy valószínűséggel elérhető lesz az az utáni is.
(#62844) trafóóó
(#62848) minek?:S
Kijelzőátló?
(#62849) Happy187
Ha van valami értelmesebb, amire be tudod váltani azokat a hűségpontokat, akkor inkább azt válaszd, ne ezt. Ezzel szerintem el is mondtam mindent a szóban forgó modellről.
(#62852) BarGer
Ennyiért és ekkora kijelzőátlóban olyan nem lesz, ami jó is. Csak olyan lesz, ami a ha minden kötél szakad, és a ha már mindenképpen mondani kell valamit kategóriába esik.
-
BarGer
csendes tag
10
új
ha van magyar gari, lehet kintről
net, továbbá kell egy hordozható kütyü amire lehet gépelni (billentyűzettel), adatokat tenni venni (kell OTG), olvasni
35-40 - ha van ennyiértjó ! -
Happy187
tag
válasz
milkabrams #62850 üzenetére
Az igazat megvallva ezek nekem nem mondanak semmit. De köszönöm a linket, hátha az adatokból a tapasztalt rókák kihámoznak valami hasznosat!
-
Happy187
tag
Sziasztok!
Lehetőségem adódott most ingyen hozzájutni (hűségpontok fejében) egy Denver TAD-70112 tablethez. Szétkerestem az internetet, de nem találtam semmi használható infót. Valaki itt a fórumon tud erről valamit? Kb annyira vagyok kíváncsi, hogy megbízható-e? Nem lassú-e? Maximum internetre, zenére/rádióra, és könyvolvasásra lenne használva. A kijelzője ha jól tudom ezeknek 7", memóriája 8Gb (tableteknél lehet egyébként bővíteni, vagy ezek fix belső memóriák és sd kártyások?). Egyetlen Amazonos véleményt találtam róla, ahol azt írja a vásárló, hogy egy már réginek számító ARM 7 processzor hajtja. Hátrányként említi.. igaz ez?
Köszönök bármilyen észrevételt véleményt!
-
minek?:S
őstag
Üdv
50-60k lenne rá, játékra és mobilnetre kéne szóval 3G-s kell, elsősorban új érdekelne, de, ha van értelmes használt, akkor jó lehet. Itthon venném.
-
béke
aktív tag
Szerintem is bestbuy, megcsináltam én is a frissítést és megkaptam a tárhelyet, a gyári oldalt hiányolom egyenlőre nem lehet fellépni rá, egy nyalókára azért kiváncsi lennék a későbbiekben, memókari telepítést meg lehet csinálni elméletileg de egyenlőre nem szükséges.
Ha esetleg megcsinálnád azért majd kérném az infókatköszi!
-
trafóóó
tag
Tanácsot kérnék vásárlás elött.
Mit ajánlotok.
Amit szeretnék:■ Hány hüvelykes legyen a kijelző? : 10" kijelző.
De ha 8" ban van a legmegfelelőbb Ár'/Érték arányu akkor jöhet az is.
■ Új, vagy használt készüléket szeretnél vásárolni? : Ha lehet új, de a használ nem kizáró ok.
■ Itthon szeretnéd megvásárolni, vagy a külföldről való beszerzés is opció? : Mindegy, de ha kintről akkor EU raktár legyen.
■ Mire szeretnéd majd leginkább használni? : játék, internet, filmnézés
■ Mekkora pénzösszeget : Nehéz kérdés még nem tudom hol a lélektani határ.Ár'/Érték arányban akarok jót venni de hogy irjak összeget legyen mondjuk 40eFtKöszönöm mindenkinek.
-
sadypisten
csendes tag
válasz
tjb007 #62842 üzenetére
Köszönöm!
Akkor már csak egyetlen kérdés (ha már szóbakerül a refurbished Nexus 7-es). Ha egymás mellé teszem a szóban forgó Memo Pad-et és a Nexus 7-est, melyikből jövök ki jobban? Nem anyagilag, bár van köztük bőven különbség, viszont nagyon gondolkodom a Nexus-on, a szívem jobban húzna felé (lévén tényleg az elmúlt két évben az volt nálam az etalon, csak ugye a szükség nem hozta úgy, hogy vennem is kelljen), ellenben a Memo Pad frissebb, erősebb is, és a kora miatt talán tovább tartják életben. Mivel alapvetően Asus termék mindkettő, attól nem félek, hogy nagy minőség beli különbségek lennének, de azért nem egy évre akarom megvenni
-
tjb007
nagyúr
válasz
sadypisten #62841 üzenetére
Egyik 7 hüvelykes ZenPad sem üti meg sem a Nexus 7, sem a MeMO Pad ME572CL szintjét, attól fényévekre vannak, szóval mindenképpen előbbi számít a jobb vételnek.
4-5 órát meg lazán kibír az ME572CL. -
sadypisten
csendes tag
válasz
tjb007 #62840 üzenetére
Köszi a gyors választ
Kerestem Nexus7-est, nem sikerült találnom, megfontolom a refurbished-et, bár nem ez lenne a cél.
Menet közben nézelődtem azért, és a MeMo pad-re én is rátaláltam, illetve mellette még a ZenPad-re is. Ha ezt a kettőt állítjuk szembe egymással, melyik lenne a jobb vétel?
Illetve kihagytam egy számomra lényeges szempontot, ami miatt végül is a tabletet venném. 4-5 órás vonatozásra vásárolnám, tehát folyamatos internetezés mellett ezt az időtartamot jó lenne, ha minimum kibírná az aksi.
-
tjb007
nagyúr
válasz
sadypisten #62839 üzenetére
Refurbished LTE-s Nexus 7 még kapható, szóval ha ez is és így is megfelel megvan az, amit szeretnél.
Alternatívaként pedig az ASUS MeMO Pad 7 ME572CL-t tudom ajánlani, ami gyakorlatilag a legjobb (és egyben egyetlen) itthon megvásárolható 7 hüvelykes 3G-s/LTE-s tablet.
-
sadypisten
csendes tag
Kedves mindenki!
Szeretnék tablet-et vásárolni, és ebben kérem a segítségeteket. Mindenképp egy komolyabb példányt szeretnék, semmiképp sem a mostanság általánosnak tekinthető 20-30ezres kategóriából.
Amit szeretnék:
7"-es kijelző (nem követelmény a 4:3, de annak örülnék legjobban, illetve ha hasonló áron van nagyobb, azon sem akadok ki)
Új tablet, akár külföldről is (Amazon vagy ebay), de a legjobb lenne, ha itthon is meg tudnám vásárolni, akár részletre
Maximum 70-80k-t szánnék rá (de végignézve a kínálatot talán 50k-ért is kapok megfelelőt - ezt a kérdést kérlek válaszoljátok meg ti)
Illetve fontos, hogy támogassák sokáig frissítésekkel, nem akarok fél év után custom rom telepítésekben gondolkodni.Referenciamodell, ami számomra etalon, csak ma már nem kapható: Nexus 7
Tehát egy, a korábbi Nexus7-essel a versenyt felvenni képes tabletet keresek, ahhoz hasonló áron. Mobilnetet szándékozok rá előfizetni, tehát mindenképp képes legyen rá a gép (és függetlent szeretnék, ezért nem akarom szolgáltatónál megvásárolni).
Tudom, olvassak teszteket, de mégis, jobban örülnék, ha egy hozzáértő, aki képben van a piac aktuális kínálatával, megosztaná velem a gondolatait a témát illetően. Tesztet majd inkább az ajánlott készülékekről olvasnék, nem akarok "belefulladni" a sok keresgélésbe, ezért kérek segítséget
Előre is köszönöm!
-
bluerain
csendes tag
A következőt szeretném kérdezni. Egy 9.7 colos (4:3-as) kijelzős, és egy 10,1 colos (16:9-es) kijelzős készülék között döntenék. A kérdésem: ha a 9,7-es mellett döntök, akkor azon a 16:9-es videók nézése közben alul és felül látható lesz egy-egy vékony csík?
-
cidalain
veterán
Ertem, tehat a tablet gyors, csak minden mast lelassit.
Csak a pc-det vagy minden mast is belassit (telo, almas tab?)
Mas halozaton is blokkolja/lassitja a tobbi eszkozt?Halozat elfelejtetes, ujrabeallitas utan is?
Pc-n is dinamikus az IP keres? Ugye nem lehet hogy az fixre van allitva, es a router meg veletlenul ugyanazt osztja ki?Mindenkeppen a tablet a ludas, de inkabb valami konfig.
-
tjb007
nagyúr
válasz
-Nemtom- #62817 üzenetére
A memóriakártyát érzékeli, felismeri, de másolni nem tudsz rá semmit? Ha igen, akkor ez valami szoftveres eredetű gond lesz, ahogyan a második is. A visszaállítást próbált már?
(#62818) netseft
Ha továbbra is 50 ezer forint körül van maximum, akkor az ASUS MeMO Pad 8 mellett szóba jöhet még az Acer Iconia Tab B1-830 is.
(#62819) Troy
Jön 3-as széria (ami minden téren visszalépésnek tekinthető), szóval nevezhető kifutó szériának. Ha mindenképpen Yoga Tablet 2 10-et szeretnél túl sokat ne várj a vásárlással, persze már amennyiben megteheted.
(#62820) uyka
Leginkább semmilyent, de mivel eleve a kevés a lehetőségek száma és ez a HANNSPREE HannsPad 10.1" 3G HD tűnik a legjobbnak közülük, ezért jó vételnek nevezhető.
(#62821) malmos
ASUS MeMO Pad 10 ME103K, ASUS Transformer Pad TF103C, ASUS ZenPad 10 Z300C, Samsung Galaxy Tab 4 10.1 (2015 Edition) SM-T533
(#62822) jksx
Igen, megfelel erre a célra.
A minimum 1GB RAM meg az általános működési sebesség miatt is erősen ajánlott.(#62823) Goose-T
A teljes kínálathoz képest minimálisnak nevezhető, de a topikjában meg tudják válaszolni az ezzel kapcsolatos konkrét kérdéseket.
-
Goose-T
veterán
válasz
tjb007 #62815 üzenetére
Köszi, neked is, koncsik! Ezek szerint minimális azon játékok száma, amik nem futnak x86-os architektúrán?
Szerk.: lehet még egyáltalán kapni? Mert a Tesco honlapjáról már az írmagját is kiirtották ennek a terméknek!
-
jksx
senior tag
Üdv!
9-10"-os tabletet vennék kizárólag olvasásra (pdf doksikhoz).Ez megfelelne erre a célra Asus Memo Pad 10ME102A?
Csak olvasási cél esetén számít valamit, ha csak 512MByte a RAM méret?
Köszi.
-
malmos
újonc
sziasztok!
10-es tabletet vennék. Mit ajánlotok most max 60-70 ezer Ft-ért? netezésre + filmnézésre lenne. fontos, hogy stabil legyen (nem vagyok egy IT zsenikösz!
-
uyka
tag
Üdv!
Ki milyen 10" os 3G-s tabletet ajánlana ? 40k környékén ?
Eddig ezt találtam és néztem ki HANNSPREE HannsPad 10.1" 3G HD Tablet, 8 GB esetleg ez jó vétel lehet?
Előre is köszönöm szépen a választ!
-
Troy.
addikt
Sziasztok!
A Lenovo Yoga2 10 (59-426284) kifutó széria? 1-2 hónapon belül szerettem volna vásárolni, de az oldalon ahol szerettem volna, már nem árulják.
-
netseft
aktív tag
válasz
cidalain #62805 üzenetére
Több szempontból is tetszik a Nexus 7 (specifikáció, támogatás), csak a mérete / beszerzése / ára nem az igazi. A refurbished-et inkább nem erőltetem egyelőre, új eszköz a cél. Kósza ötlet volt csak a Nexus, meghagyom talonba, ha nem találok mást. Kár, hogy nincsen 8" belőle. A Nexus 9 pedig horribilis áron van.
A Nexus felvetésen kívüliekre mit mondtok srácok?
@tjb007: Szerinted? -
-Nemtom-
őstag
Hi! Lett egy estar grand tabom, és két problémám lenne vele:
-nem lehet külső sd-re menteni/másolni semmit.
-youtube live streameknél megáll a kép pár másodperc után, hang megy tovább. Böngészővel és app-al is próbáltam.Ezek mitől lehetnek? Gyári 5.1.1 van a tabon.
-
tjb007
nagyúr
válasz
G-Bali #62799 üzenetére
Árat és kijelzőátlót is nézve az LG G Pad II 10.1 és az ASUS ZenPad 10 (mindegyik).
Árat és kijelzőátlót nem nézve -a két Lenovo Yoga Tablet 3-at leszámítva- mindegyik.A Samsung Galaxy Tab S2 9.7-tel (ami 170 körül mozog gyári garanciával, a 140 csak bolti lesz) tudásban hasonló a Sony Xperia Z4 Tablet és a Lenovo Yoga Tablet 3 Pro lenne.
Samsung Galaxy Tab S2-ből csak kettő van [8.0 (SM-T710) és 9.7 (SM-T810), plusz ezeknek az LTE változata (SM-T715, SM-T815)], a Lenovo Yoga Tablet 3 8", 10" és Pro csak simán ennyi, a 10 hüvelykes ASUS ZenPadok modellszáma Z300C/CG/CL (C=Wi-Fi only, CG=3G, CL= LTE), a maradék háromnak meg csak úgy szerepel, ahogyan írtam (LG G Pad II 10.1, Acer Predator 8, Sony Xperia Z4 Tablet - ebből van LTE változat is, de külön fel van tüntetve).
(#62802) Bass
Szerviz lesz akkor ebből.
(#62803) luckyman
Magáról a márkáról vegyes, változó a megítélés, a készülékről meg egyelőre még nem nagyon van tapasztalat, annyira friss.
Ha használsz mobilinternetes rásegítést, akkor a sebesség és stabilitás pont ugyanolyan lesz. Mondjuk a Q788L-ben már egy újabb, elvileg jobb GPS modul van integrálva, szóval a papírforma szerint jobbnak kell lennie. A GLONASS meg valóban nincs feltüntetve, és most egy kicsit én is elbizonytalanodtam, mert ellentétesek az információk. Utánanézek a dokumentációjában.(#62812) Goose-T
Címlap
Ez az, ami nem ratyi. Ennyiért meg kintről sem tudsz normálisat rendelni. -
Goose-T
veterán
Sziasztok!
A bátyám venne a most iskolát kezdő fiának egy tabletet. Leginkább játszana rajta a kissrác szerintem, viszont 15 ezer forintot szánna rá maximum. Ha nagyon ratyik vannak ennyiért, talán megtoldanám még pár ezressel nekik. Itthoni beszerzés lenne a preferált, mert a családi tapasztalatok alapján az ilyen gagyik gyakran romlanak, ezért jó lenne, ha egyszerű lenne a garanciális ügyintézés. Ha viszont annyival jobbat lehetne kintről rendelni (bárhonnan rendelnék, ahol van PayPal), akkor az is szóba jöhet. Mit ajánlanátok?
-
pimmi
senior tag
válasz
cidalain #62810 üzenetére
ha az androidos megy annyir foglalja a sávot hogy a pc nél szinte 10x lassabban jönnek be az oldalak
Nincs virusirto, halozatot baszkuralo akarmilyen progi a tabletre telepitve?--- nincs
Mas halozaton gyorsan megy? A tieden korabban ment gyorsan?---- nemtudom, máshol milyen, de nem a tab lassu ilyenkor hanem bármelyik pc vagy laptop ami csatlakozik vele egyidőben.Wifi router kozvetlen kozeleben is lassan megy? -- a pc nincs messze a routertől, kb 3 méter, de nem távolságfüggő
köszi
-
cidalain
veterán
Hogy mi foglalja a savot? Sajat maga, es megis lassabban megy? Ezt gyorsan felejtsd el, netto hulyeseg.
Nincs virusirto, halozatot baszkuralo akarmilyen progi a tabletre telepitve?
Mas halozaton gyorsan megy? A tieden korabban ment gyorsan?
Wifi router kozvetlen kozeleben is lassan megy?
Halozat elfelejtetese, ujra beallitasa megvolt?Vagy a pc megy lassan ha az android is megy? Nem is ertem a kerdest pontosan
-
pimmi
senior tag
sziasztok, azt mi okozza, vagy mit tehetek ellene, hogy wifin van egy pc, és van 2 tablet, az egyik tab a WayteQ xTAB-70dci a másik almás, ha az androidos megy annyir foglalja a sávot hogy a pc nél szinte 10x lassabban jönnek be az oldalak, főleg ha netes játék megy azon, de az almánál nincs ilyen hiba, valamiért a router szélesebbet ad annak? szerintetek? köszi
-
cidalain
veterán
Szabvanyos, igy nem nagyon lesz olyan.
Ket opcio merul fel:
-Megcsinaltatod a tabletet
-Veszel egy microusb kabelt gombokert, es nekiesel tapetavagoval, es lefaragod a csati korul a gumirozott muanyag biszbaszt, akkor beljebb tudod dugni.Ugyanakkor ha beljebbcsuszott akkor mar nem tartja semmi. A kabelek szakadhatnak, forrasztasok megtorhetnek, kontakt lehet, es akkor sehogy nem lehet makd tolteni.
-
-
Zeki
nagyúr
Tud valaki tutira olyan usb-mikro usb kábelt, aminek a mikrousb része hosszabb mint a többi? Becsúszott a tabletben a csatlakozó, és amik itthon vannak kábelek nem töltik, meg nem is tudom a laptopra kötni.
-
cidalain
veterán
válasz
netseft #62804 üzenetére
Jo a 2013-as nexus meg.
Bizonyos parameterei meg most is jobbak, mint a belepo, es kozepkategorias tableteknel. Ha belefer anyagilag, akkor jo vetel. Refurbished peldanyt lehetett kapni edigitalban 40-ert nemreg.
Update: meg most is van.
Elonyei 2 gb ram, fullhd kijelzo, a legjobb sw tamogatas naprakesz frissitesek, qualcomm soc (ez jo gps-t szokott jelenteni),
Hatrany: nem bovitheto micr sd-vel. -
netseft
aktív tag
válasz
netseft #62524 üzenetére
Futottam egy pár kört az LG-vel, nem jött össze. Mivel nincs alternatíva, szóba jöhet MTK processzor is, esetleg Intel. Ami még kimaradt, hogy színben a sötét (fekete, kék) preferált. A többi igény változatlan. Mi ajánlott ezek fényében? Amiket találtam:
- Lenovo Tab A8
- Asus MeMoPad HD 8
Ami a nyűgöm a fentiekkel, hogy látszólag nincs túl nagy felhasználói bázisuk és a rendszerfrissítésekre esély sincs. A Lenovo nem tűnik rossznak, de nem találtam sem itt, sem XDA-n pörgős fórumot és KitKat-nél újabb nem lesz rá. Ezeken kívül van még ajánlott tablet? Alcor-t a "vírusos" balhé miatt nem szeretnék. Prestigio vagy WayteQ márka nem tudom mennyire nyerő, számomra nem tűnnek túl ismertnek, de nem is találtam megfelelőt közöttük. Sajnos ebben az árszegmensben nem vagyok elájulva a kínálattól, azt hittem jobb a helyzet. Megfordult a fejemben már egy 2013-as Nexus 7 is, mennyire számít az még jó vételnek? -
Zeki
nagyúr
15-ért 2 év garival az opendott tablet bestbuy. Nem lehet überelni.
Én megcsináltam a fészbúk oldalukon linkelt flashelést (gyerekjáték), és azóta 4.85GB a felhasználható tárhely.
Ennél jobb csak akkor lehetne az a tablet, ha a progokat lehetne SD kártyára menteni/áttenni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Autós topik
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- BestBuy ruhás topik
- Synology NAS
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Parfüm topik
- Casco és kötelező gépjármű felelősségbiztosítás
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon G6: i7-8G I 16GB I 256-512 SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R730xd 26SFF rack szerver - 2xE5-2680v3 (24c/48t, 2.5/3.3GHz), 64GB RAM, 10G, H730p
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- Azonnali A320 B350 X370 B450 X470 A520 B550 X570 chipset alaplap felvásárlás személyes/csomagküldés
- 100.000 ft -tól Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! ASUS ROG Strix G18
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged