- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Netfone
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
-
Mobilarena
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2025. március
Új hozzászólás Aktív témák
-
Peat;)
veterán
válasz
tjb007 #48738 üzenetére
A Nexus 7 a tegra miatt esik ki és az alacsony fényerő miatt. A házon belüli 7.0 lite verziót senkinek nem ajánlom, ugyanannyiba kerül szinte, de a kijelzőkének fényereje gyengébb ami navigációnál fontos tényező. A Nextbook a mellett hogy picit még drágább is, közel nem annyira támogatott és nem sokat tudni a gyártóról. Ezek fényében én nem találtam értelmesebb opciót navigációra az alsóbb árkategóriákban a tab 3 7.0 mellett(45k egyébként), csak akkor ha a kínai chipet is megfelelő. Vagy valaki bevállalja a Nexus 7-et, a tegra 3-al, fekete készülékházzal a műszerfalra. Infoként írtam le, hátha más is ilyen célra keres készüléket, a samsungot mint brandet én sem kedvelem. De nagyon sovány a választék erre a célra ilyen árszinten megbízható működéssel.
-
Peat;)
veterán
válasz
parandroid #48705 üzenetére
A tab 3 7-ben van glonass gps és a kijelzője lehet hogy nem ips, de bőven jó, hozza sok kínai ips szintjét. Aki navira is használni szeretne tabletet az mást nem tud venni olcsóbban. Illetve tud, ha bízik a kínai chipsetekben meg tudja mókolni config fájlokkal..én inkább nem és kifizettem azt a +5 ezret..
-
Peat;)
veterán
válasz
NOKA32 #48457 üzenetére
"(Hát nincs egy tablet ami mindent elvisz röccenés mentesen akár legmagasabb beállításon
)" De csak nem android vonalon. Lg-n nálam a RR3 akadt max grafikán (ténylegesen akadt), beach buggy blitz lassú max grafikán, de egy asphalt 8 is be tudott lassulni. Ezek korrigálhatóak a beállítások által, de a jövőt állóság szerintem nincs meg a gépben, végül is már fél éve megjelent lassan és még csak nem is felsőkategóriás a készülék.
Nvidia gépéről ITT olvastam, de tökmindegy ha nem szimpatikus + kijelző az adott modellnek kicsi(mondjuk csak a városépítős játékoknál hátrány ez szerintem), nagyobbal nem tudom van-e.
-
Peat;)
veterán
válasz
NOKA32 #48445 üzenetére
Ha fontos a játék én nem ajánlom a G padet sem más full hd felbontású készüléket. Ez a felbontás azért eléggé erőforrásigényes, nálam (LG G pad) vannak programok ahol vissza kellett venni a grafikai beállítást. Én játékra hótziher a legerősebb belső de nem full hd felbontást keresgetném. Szerintem az nvidia tabletje is jobb választás az LG-től játék célra.
-
Peat;)
veterán
Samsung Galaxy Tab 3 Lite SM-T110 -vel van valakinek tapasztalata? Kijelző érdekelne hogy megüt-e egy normális fényerőszintet. GPS+2d-s játék, net amire kellene max, mivel glonass gps van benne, nem sokat zabáló hardware a 40k körüli áron elég jó vételnek tűnik.
-
Peat;)
veterán
LG g-pad 8.3-on gondolkozom, ettől szerintetek lesz jobb ára? Egy tesztet meg akartam várni, de igazából nincs a piacon más tablet ami megfogott volna, ipad mini2 meg már túl nagy árszakadéknak tűnik és alkalmazkodnom is kellene iOS-hez.
-
Peat;)
veterán
válasz
Magnat #42023 üzenetére
"a touch probléma is inkább elméleti" Ezt annak is mond el akinek sima gépelésnél is előjön a hiba, mert sokaknál akkor is előjön. Az LG engem nem érdekel mi volt, az érdekel mi most, mint láthatod ott is megfogalmaztam a problémámat. Egy olyan topikban ahol sokan vásárlási szándékkal jönnek kifejezetten ellenszenves az ilyen fajta megnyilatkozás, aztán majd szerencsétlen user megveszi az USA garanciás nexus7-et és ha neki is egy gyengébb darab jut akkor így járt. A touch probléma létező dolog a készülékek egy részénél és nem korrekt leírni azt hogy elméleti. Magyar gyári garanciás nexus7 az ajánlott, lehet nekem is az lesz ha nincs számomra jobb.
-
Peat;)
veterán
válasz
Magnat #42015 üzenetére
Olvass bele a nexus7 topikba...olyan frissítések nekem nem kellenek, sokaknál újraindul, sokaknál touch pad hiba jön elő a frissítéstől, az elődnél is amiket olvasni lehetett..szeretném elkerülni. A mostani LG készülékek már alapból jól használhatóak én pont ezért reménykedtem ebben a tabletben hogy végre valami minőségit adnak ki android fronton. De csak nem jön össze egy gyártónak sem, lényegtelen hogy melyik az.
-
Peat;)
veterán
LG gpad 8.3 teszt. A kijelző fényerejét úgy néz ki csúnyán elrontották, LG-nél ez elég groteszk...de valahol spórolni kellett. Majd a többi tesztet is meg kell várni, de lehet így marad nexus 7 részemről.
-
Peat;)
veterán
Ez elég érdekes: LG GPad 8.3 kíváncsi vagyok mi igaz belőle. Ha a kijelző használható fényerejű ennyiért megy a kosárba.
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
válasz
dangerzone #41478 üzenetére
Valószínű 100 alatt kezd az lg gpad 8.3, én arra várok, talán neki is érdemes mert elég szép a formavilága és a belsejével sincs gond. Ha itunes, ios nem gond akkor ipad is jó, de video nézésre problémásabb mint a droid (sokszor nincs benne hardwares gyorsítás mert ios csak 1-2 formátumot támogat, többire marad a software cpu hajtás és esetleges akadás, én legalábbis ezekhez az infokhoz jutottam amikor kacérkodtam ipad minivel)
-
Peat;)
veterán
A topikban keress rá a szerviz szóra, nagyon nagy példányban adták el szó se róla, de akkor is magas a hibás készülékek aránya. Szerintem már most sem éri meg az árát, amióta kijött pár hete a hd7-es Asus, mert kb ugyanazt tudja de ott 2 év garanciával is olcsóbb picit. De év végéig úgy néz ki megint jön a tablet áradat, részemről LG-t várom. Ha a kijelzője eléggé fényerős akkor megvéve.
-
Peat;)
veterán
válasz
Daveboy #41305 üzenetére
Egy év garisat én nem venném nexus 7-ből, olvass bele a topikba. Egyébként játékban erősebb a nexus 7, a HD7 meg üzemidőben jobb egy picit és van benne sd kártya olvasó de otg egyelőre nem megy rajta(usb), a kijelző ugyanaz kb. Én is néztem ezeket a tableteket és ennyi különbséget találtam.
-
Peat;)
veterán
LG G Pad 8.3 300$, tehát még itthon is 100 alatt marad elvileg(én 92-re tippelem), így elég érdekes ajánlat.
-
Peat;)
veterán
Valaki tud esetleg tablet kijelző toplistáról, amiben a fényerő (cd/m2) fel van tüntetve? Csak részadatokat találtam, ez alapján 400-450 cd/m2 érték az ami már a kinti viszonyok között is használható valamennyire, samsung pár modellje teljesíti, meg barnes&noble nook. Az ipad mini meglepő módon csak kb 330 cd/m2-re képes, nexus 7 is hasonló. Ipad 2 megint egész jó.
-
Peat;)
veterán
Valami ilyesmit írtam: "megéri azt a 10-15 ezret a gondtalan működés (és ott se teljesen, androidon olyan nincs
)" illetve a fórumot is ajánlottam neki ugyanebben a kommentben, illetve később is írtam, hogy az ottani fórumban sokkal hamarabb megtalálhatóak a hibái mint a másikéban. Minden általam leírtat továbbra is tartok, az olvasottak alapján. Nekem nincs egyik sem, ezt is írtam, csak ajánlás volt mivel körülnéztem hogy most lenne-e értelme beleugranom. Ez már magában hordozza alapból a beismerését annak hogy csak tanács nem tapasztalat amit írtam
Reakciód: "megéri azt a 10-15 ezret a gondtalan működés" kijelentéseddel úgy állítottad be az S7 Slim -et mintha az egy problémáktól/hibáktól mentes gondtalan működést biztosító gép lenne." ez nem több mint egyszerű hergelés az irányomba, egy részlet kiemelése a környezetből, magyarázat fent. Illetve az hogy minek hogy van értelme azt nem te döntöd el, hiszed vagy sem xpad70-en is gondolkodtam, hogy ne kelljen konvertálni a sorozataimat, mert gyenge a gépem. Egyébként 720p és egy avi között még ekkora felbontáson is van különbség, így a kényelem mellett minőségben is lenne egy kis plusz. De 720p-k között is vannak különbségek, lehet te olyannal próbáltad ahol számodra aci és a között nem volt látható a különbség.
Ettől függetlenül akit félrevezettem attól elnézést kérek, ameddig (ha lesz egyáltalán valaha) nem lesz tabletem addig nem tanácsolgatok senkinek semmit, mert szemlátomást félreértéseket szül.
-
Peat;)
veterán
Erről van szó, hogy mindenki azt vesz amit akar. Ahhoz remélhetőleg pedig tényinfok alapján fog dönteni, az xpad70-nek a hibái eléggé eltűntek itt és a másik topikjában is, egy srác tegnap vagy 5x kérdezte meg hogy most akkor simán megy rajta a hd anyag vagy sem. Láthatólag nem tetszik hogy leírtam egybe ezeket, nem értem hol ferdítettem és mi nem fedi a valóságot. Meg belinkelsz egy asztali médialejátszót, mi a franc köze van annak egy tablethez?! Gondolom sokan a 720p-s sorozataikat tableten is szeretnék nézni, ehhez hogy jön egy külön készülék? Akkor a 3g modem hibához belinkelsz egy netbookot?
A huawei topikot pontosan ezért ajánlottam a srácnak, ott leírták őszintén a jelenlegi hibákat, nincsenek elveszve annyira a hibabeszámolók. Egyik sem tökéletes készülék, az egyik kiforrottabb valamivel mint a másik, a hagyományos felbontás miatt nem jelentkeznek itt ott furcsaságok (launcher) és benne vannak azok a plusz funkciók, amiket ha a xpad70-hoz külön megveszünk/támogatni fogja akkor már az jönne ki drágábbra. Magyarán ahogy fentebb is írtam, ha nem kell 3g és gps és főleg fontos a játék (de ezt meg kell kérdezni hogy nagyrészt mennek-e én nem tudom) akkor xpad70. Ha kell gps vagy és 3g én már elkerülném, valakinek viszont nem gond hogy telefonról, stickről(majd), meg bluetoothos gps-el szórakozik.
Zolesz007: Full hd: "Itt meg, meg se röffen elvileg, csak ac3 nem tetszik neki." Na erről beszélek, ennek mi értelme van? Magyarán nem igazán játssza le ez sem a hd anyagot a gyakorlatban, az elterjedt fájloknál. Jó lenne ha dolgoznának rajta hátha megoldható, de jelenleg megint egy olyan mondat hangzott el ami alapján egy laikus aki nem tudja mi az ac3 azt gondolná 99%-ban megeszik mindent. Én pl tegnap nézegettem csak meg hogy a videoanyagaim milyen hangsávosak és még csak nem is vagyok annyira anti IT világbeli személy. Én is azt hittem eddig, hogy viszi hanggal a hd-t.
-
Peat;)
veterán
válasz
kelzsoca #6168 üzenetére
Én csak a topiját olvasom, ott már volt fizikai hiba (töltő), a kijelzőfelbontás miatt kényelmetlenségek(csak olvasásnál előny, inkább nyűg) illetve program inkompatibilitások, a kijelző minősége középszerű, a gyári romban vannak hibák (wifi körül pl), kiderült hogy mégsem egészen játszik le minden(kb 99%..?
) hd-t, mert ac3-al baja van, így fölöslegesen eszi az áramot a videolejátszó chip is, mert divx-et a proci is simán elviszi, 3g-s stickek körül kavar van és ezért kérnek el 4x ezret.
Attól függ ki mennyire kész gépet akar venni, az xpad70 még nem készült el. Bétatesztelik a vásárlókkal és azok várják pl a Te munkádat is hogy használható legyen a tablet minden funkciója. Nekem megérné azt a 10-15 ezret a huawei leírások alapján, míg másnak az xpad a nyerő. Nekem is tetszik, de többet vártam, nem egy az egybe egy kínai gyártó termékét, hanem valamiféle többletminőséget, de ez az olvasottak alapján még hiányzik. Majd te hozzáadod egyedül sok melóval? Ez is nonszensz valahol nekem hogy ennyire nem voltak képesek, hogy egy embert felvegyenek pl. hozzád hasonló képességekkel, hogy piacra lépés előtt nem radikálisan de kicsit megdolgozza azt a gépet.
A másik kínai viszont pont azt a többletet adja meg a származási hely termékkavalkádjaihoz képest ami vonzó lehet sokaknak, optimalizált felület, gps+3g. Akinek nem kell se gps se 3g annak opció az xpad 70, ezt mindenki döntse el maga. Használt galaxy tab/huawei s7 slim szerintem most jobb vétel mint bármi más ha valakinek teljes értékű tablet kell.
-
Peat;)
veterán
A tesztnek a topikjában vannak a felhasználók, olvasd végig a véleményeket, illetve ott kérdezz, mert tapasztalatból válaszolnak. Nekem nincs tabletem, de ha vennék akkor ez alá nem adnám. Xpad70-el elég sok probléma van, bármennyire is istenítik, megéri azt a 10-15 ezret a gondtalan működés (és ott se teljesen, androidon olyan nincs
)
-
Peat;)
veterán
Itt olcsóbb a NOVO. Egyébként több éves kínai márka, de android tabletet még nem láttam tőlük. Viszont nekem nagyon úgy néz ki hogy amelyik tabletben ez a chipset van azok nagyon hasonló softwaret kaphatnak...magyarán nagyon rossz nem lehet. De én nem merném megvenni, ha lebukik vámon akkor áfa+vámmal már elég drágára jön ki. Wayteq márka alatt sajnos mindig kicsit régebbi technika jelenik meg nálunk, ez most is igaz, de szerencsére csak a kijelzőre most.
Igazából ha én most vennék egy tabletet akkor az huawei s7 slim lenne, szerintem az a legjobb ár érték arányú készülék jelenleg ha valakinek a 3g és gps is kell. Ha nem akkor jön az xpad70, de szerintem egy tabletben fontos a gps, városnézésnél pl marha jól lehet egy ilyennel térképet kiváltani. S7 slim 1-2 hónap és használtan 40-50 között is kapható lesz, most is árulnak 50 körül..persze kérdéses forrás.
-
Peat;)
veterán
Off: mondjuk aki bújja a netet annak könnyű kiszúrni mely kínai tabletek érik el azt a színvonalat amit már érdemes lehet számításba venni. Eddig kemény egy darab ilyen volt a wits gépei, azt meg nem tesztelted amennyire figyelemmel követtem az írásaid. Most úgy néz ki több lesz, nekem nagyon úgy tűnik hogy ennél az új kínai chipnél ami a wayteq-ben is van a chipgyártó az amelyik foglalkozik az androiddal, nem a kis gyártók. Amelyik gép ezzel van szerelve sorba ki van írva hogy 2.3 hamarosan, ez több mint gyanús és lehet hogy pozitív előjel. Gondolom kapnak a chigyártótól egy alap 2.3-at ami megfelelően lekezeli ezt a chipkészletet, majd utána még hozzáalakítják a saját gépükhöz. Így valószínű belépőgépnek tűrhető lesz egy ilyen, kinek milyen kijelzővel. Lesz választék szerintem. Az tény hogy 50 kínai tabletből 45 felejtős és most még nem is túlzok, de vannak érdekesebb példányok. Itthon eddig tényleg csak archos érte meg ha valaki csak bele akart nézni ebbe a világba(mármint olcsóbb tabletek, tudom hogy francia az archos), reméljük lesz egy kis verseny. És ha nagyon gonosz akarok lenni, akkor a ZTE gépe tetszett neked úgy ahogy, pedig kínai
A kínait impotáló boltocskában elég gyenge a kínálat, de kapható huawei 3g-s stick modem. Amelyik gépben nincs 3g de tetszik valakinek és nem éjjel nappal kell neki a 3g akkor ez is bőven megteszi, 12-ért nem sok.
-
Peat;)
veterán
[link] Nem hülyeség a slide, valahol ebben lesz a jövő szerintem, nem a külön hordozgatós billentyűzettel. Persze elég nehéz összehozni, hogy ne legyen nehéz és vastag egy ilyen gép, de majd kitalálnak valamit.
-
Peat;)
veterán
Persze, de tudod hogy értem. Én nem ajánlanék senkinek ilyet. Ha olvasni kell akkor kindle, ha már net is akkor kicsit komolyabb, főleg hogy jön a wayteq. Ez a fura minimalista tablet réteg szerintem senkinek sem jó, mert netre sem kényelmes, persze 10 éve meg ilyenekről álmodtunk..15 éve meg scifi cuccnak hittük volna.
-
Peat;)
veterán
Jó ez a felbontás szerintem, legalábbis a 800*480-tól még mindig jobb..legalább olvasni jobb rajta. 1024*600 lenne persze a minimum egy tabletben, hiszen netre van kitalálva.
Aki meg kíváncsi milyen lesz ez az archos az menjen fel egy kínai oldalra, keressen egy ilyen chipel szerelt ismertebb modellt és nézzen róla youtube videokat. A wayteq kínai cucc egy az egyben, általában nem is a legminőségibb azok közül, csak van hozzá egy pici támogatás. Garancia is gördülékenyebb, elvileg.
z0d1AK: "Nem véletlenül nincs bennük 3G" már elkezdték a kínaiak is beléjük pakolni a 3g-t, több modell is kérhető már 3g-vel együtt, vagy már van ami alapjáraton is 3g-s. Az áruk viszont necces, még. Nem csak az applénél nyomja meg az árat ez a 3g
, ha a kínaiaknál is nagy a felára (60 $) akkor nem olyan egyszerű az. [link] pl legolcsóbb is 260 $, igaz 10' és jó felbontás.
-
Peat;)
veterán
Szerintem ugyanaz a gyártó, drágább de a kijelző is jobb +gps: [link]
Ha elég lenne a 800*480 és nem fontos a gps akkor sokkal olcsóbban az előző modelljük szerintem jobban megéri: [link]Szerintem most nagyon beindult a kínai dömping, ideje volt. Lehet érdemes lenne várni amíg rájuk kerül a tabletekre szánt 3-as android.
-
Peat;)
veterán
válasz
Gzula[HUN] #4556 üzenetére
Asztali gép szintű office munkát nem tudom ki-e lehet váltani androidos programmal, ami nekem van pl puritán, egyszerű, csonkított software (pedig fizetős), ami meg sem közelíti az asztali gépekre szánt microsoft terméket..Ha ez központi kérdés akkor nézz utána jobban, van egy androidos program topik itt a fórumon, talán ott érdemes megkérdezni.
-
Peat;)
veterán
Kínában elkezdték a 3g-s tabletek forgalmazását. Hoppá.
Remélhetőleg ezek a concorde/wayteq itthon is ismerős kis márkák is rá fognak harapni mielőbb erre a részre.
-
Peat;)
veterán
Érdekesség, megjelent a kínai chip cortex a8-as változata: [link] Ez még csak az első fecske, megy még lefele ez az ár igen hamar. Nehogy megvegye valaki, mert még tapasztalat nincs vele! Ráadásul szerintem archos is lecsap majd a chipre és akkor minőségibb/supporttal ellátott termék jöhet alacsony árral.
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
Ezeket nem lehet megvenni függetlenül és úgy rakni bele egy egyéni előfizetéses simkártyát? Havi 4 ezerből is már van normális netcsomag, de aki csak böngészik mailezik és elég 30k sebesség annak akár 600 huf...
Egyébként kínaiak nekem kicsit csalódás hogy mennyire hanyagolják a 3g+gps-t, európai piacra is termelhetnének. Mondjuk legalább az kiderült hogy egy megfelelő teljesítményű processzor + egyik legerősebb vga chip baromira nem indok a magas árra (ramos w10), szerintem csak azért nem dobbant egy gyártó sem android fronton kiváló hardware jóval 100k alatt(pl cikkedben említett 80k), mert túlkereslet van...hihetetlen hogy még mindig nem telítődött a piac ezzel a sok géppel, talán majd 3-as droiddal.
-
Peat;)
veterán
-
Peat;)
veterán
Tényleg az a legleglegminimumabb amit említettem. A flashnek minimum egy cortex a8-as proci kell, amit említettem abban az van, 800 mhz-en. Azonban még ezen sem lesz tökéletes! De népszerű termék, youtubon bármely funkcióját meg tudod nézni, ellenben a többi kínai készülékkel.
Nem vagyok szaki, de az ntfs fájlrendszernél nincs méretbeli megkötés nem? Fat32 megáll 4 vagy mennyi gigánál. Szóval nálam igenis az ntfs a nyerő, nem érdekel ha 10 perc helyett 11 a másolás. Váltsa csak ki a médialejátszót a nappaliban a tablet/telefon ha képes rá és memóriakártyák olcsóak. A fenének kell annyi eszköz és műanyag otthonra. Bár nekem mindegy, 1-2 év múlva bizonyára elhagyja az android valamilyen úton módon ezt a méretmegkötést, addig én meg nyugton maradok.
-
Peat;)
veterán
Annyiért nincs. És a rockchipes, meg telechipes csodákat is felejtsd el, azok is le vannak maradva egyelőre, ahogy az alcor is.
Ami legjobb ár érték arányú kínai készülék, a 3. kiadással a wits a81 legújabb változata(kapacitív kijelzős). Már régóta a piacon vannak, megbízható a kínaiak közül. Houseofdap.com-on 210$-ért vásárolható meg, csomagban, tehát még tatyót is adnak. Az oldal a kínai ünnepek után lesz újra elérhető. Ennél rosszabbat hatalmas hülyeség venni kínaiaktól. Nem érdemes 50 dollárt spórolni mert totálisan más kategóriát képvisel pl egy rockchiphes képest.
(android 2.2, a készülék cortex a8 procit tartalmaz, mint pl a galaxy tab, kapacitív a kijelzője, g-sensor, gps, átlagos 3d gyorsító játékra, de nincs magyar support és magyar garancia, illetve csak 256/256 a ram és rom, persze ez bőven elég arra amire kéred és jóval többre is)Érdekesség: A cowon kiad egy d3 nevű multimédia eszközt, androiddal. (fő szempont zene és minőség, igen meredek áron aki nem ismeri). Az érdekessége hogy NTFS fájlrendszert használ. Körmöst a többi gyártónak.
-
Peat;)
veterán
Pont én ellenzem ezeket a bluephanter sőt még az alcor csodákat is. Van kínai amit valóban jónak tartom, de nem csak én, hardwaresen meg nincs lemaradva mint pl az alcor, főleg hogy már kapacitív kijelzővel is 210$ szállítással és tokkal.
A mostani ipad a mostani programkínálattal nem tartom rossz vételnek, de az új generáció 16/32 gigás változata sem lesz drágább 800$-nál szerintem. És akkor egy kiforrott támogatott, folyamatosan bővülő frissülő rendszerről beszélünk. A motorola nem egy felső kategóriás androidtelefonnál bemutatta a középső ujját a vásárlóknak és akkor még finom voltam. Mi a garancia hogy itt nem fogja. Akkor már galaxy tab. Ja nem mert ott a samsung nem a support bajnoka, marketben is amikor olvasom a rating szekciót nem egyszer találkozom azzal hogy nem megy a tableten ez meg az. Akkor meg mi az ami versenyben van az ipaddal, használatban. Hardwaresen lehet hogy ott vannak ezek a gépek, de másban már nem nőnek fel ugyanarra a szintre.
-
Peat;)
veterán
A hülyéknek biztosan az. 800$ az itt 800 euró, ami 220 000. Motorolát ismerve meg ahogy veszed úgy használd, frissítést ne várjál.
Asszem egy terület van ahol meghajlok az apple előtt és az a tablet piac. Pedig baromira nem fogták vissza magukat, ugyanolyan ár értéket adnak mint más területen, ahol sok sok gyártó többet ad olcsóbban. A tableteknél viszont a sok sok gyártó csak szerencsétlenkedik.
-
Peat;)
veterán
A világ legrendesebb bagázsa is kevés lenne pl ehhez a géphez. Ez sosem lesz teljesen használható, a chipsetje által. Pl. egy wits közel nem ez a kategória, kb mint egy lada és egy corolla(aki kicsit utánaolvas belátja hogy nem túlzás, sőt) ahol a corolla az olcsóbb. Hardware alapján mondhatom azt is, hogy kijelző ugyanaz, a többi meg alcor kínai belső és külső vs motorola droid +200mhz-el kínai külsővel. Mindenki eldöntheti melyik éri meg jobban, egyszerűen fel nem fogom miért nem a jó példányokat választják ki...gondolom azért mert a gyártó nem adja/nem tud adni a túlkereslet miatt. De a rockchipsetes csodák legális forgalmazása ilyen áron..csak vásárlókicseszés. Mindegy hogy egy faékre van-e garancia és support...sarkítás de ez a lényege, mert sok dologra használható az alcor is de nem teljes értékű ezt bátran leírom, google remélhetőleg lép valamit és valami minimumot előbb utóbb valóban meghatároz és alkalmaz is...mindenki jobban járna.
-
Peat;)
veterán
válasz
lumpen_stex #1729 üzenetére
Az apple torkát el nem vágják, bár ők gyártják
. De az van annyira más rendszer, hogy meglegyen a külön világa. Az android már hány éves hány verziót és készüléket élt meg, mennyi vásárlóval bétateszteltették ezt a rendszert és máig nem lehet azt mondani, hogy na ez akkor már nagyon egyben van, csak most ért el egy korrekt szintet, mint kiderült legfőképpen akkor ha mégis olyan erős hardware van alatta mint a konkurenseknél...Android körül valahogy nagyobb hype alakult ki mint bármi másnál mobil fronton, beleértve almáékat is. Pl. üzleti célra szerintem nem éppen ideális választás és akkor most nagyon finom voltam. Játékban és multimédiában meg az apple a jobb, az gyakorlatilag már egy játékkonzol is. Lehet velem van baj de én nem érzem az az átütő erőt az androidban, nekem is tetszik, de semmiben sem különb számomra. Igaz én nem is írok programot, én a user szint vagyok, aki elszórakozik vele.
-
Peat;)
veterán
Mindkettő ingyenes kisméretű progi, nem kell semmit buherálni! Max ha nem érhetőek el a gyártó marketjéről akkor lehet külön letölteni őket. Ha a másikat nem is, az android system infot alapból is érdemes felraknod, mert jobb és részletesebb mint a gyári feladatkezelő, látod mennyi a szabad memória, mi mennyit eszik stb.
-
Peat;)
veterán
válasz
gtamate2 #1682 üzenetére
Azt a különbözetet ami egy wits a81 és az a fly között van...csak magadra vess ha nem fizetsz annyit pluszba. Már elég régóta kiderült, hogy egyedül a wits az ami nem vicc kategória a kínaiaktól, főleg hogy sok márkás tabletnél is jóval erősebb a belseje. A 256 ram és a rezisztív kijelző a hátránya.
-
Peat;)
veterán
[link] Egy kis újdonság, már ez is megjelent, kíváncsi vagyok hányan mernék megvenni, direkt felmentem a honlapra és nincs semmi letölthető tartalom tabletnél..persze később lehet hogy lesz. Viszont ha egyszer megértik a kínaiak hogy fix support is kell hogy legyen akkor elég szép árverseny lesz itt, pl wits a81 vagy ZTE. Egyébként szerintem ZTE fog robbantani, azzal az olcsó tablettel, mert szolgáltatókhoz is nyomatja.
-
Peat;)
veterán
válasz
philoxenia #1467 üzenetére
Szerintem az a biztos ha már eleve 3g-s tableteket fogsz nézegetni...igen most nem sok ilyen van. De pl. a ZTE fog kiadni tabletet, V9 néven és abban 3g is lesz és talán t-mobile is felveszi kínálatába. A belseje korrekt, 768-as snapdragon proci, 512 memória és gps is lesz benne, a kijelzője viszont rezisztív. De ára nincs elszaladva, 100k alatt lesz elvileg bőven.
-
Peat;)
veterán
válasz
philoxenia #1464 üzenetére
Telechips kínai csoda.[link]
Archos majdnem ennyi és kategóriákkal jobb minden tekintetben. -
Peat;)
veterán
válasz
Balinov #1376 üzenetére
És miért jobb ez a processzor? Az archosban 1ghz-es cortex a8 van, baromira ugyanaz teljesítményben kb mint egy 1ghz-es snapdragon
csak a gps az előnye a kínai csodának, az archos még minőségibb is jó eséllyel és erős 3d chip is van benne. De a 800mhz-es wits a81 is cortex a8, ugyanaz a család, ordenáré módon nagy különbségek nincsenek ezek között.
Én egyébként lemondtam a tabletekről, az android túlságosan béta ahhoz, hogy egy ilyen gépet bevállaljak vele. Szerintem az apple terméke sokkalta jobban megéri, külföldről rendelve a wifis nem is drága.
Androidot én lehet a zte blade-el fogom kipróbálni. Abban van 3g és gps, a kijelzője meg olyan felbontású mint a 7"-os tableteké...ismerkedésnek elég, egy ilyen állapotú oprendszernél. Egy samsung tabletet pl eszembe nem jutna venni android végett, még rengeteg munka kell ehhez a rendszerhez, hogy olvasgattam most pár fórumot.
-
Peat;)
veterán
válasz
Balinov #1180 üzenetére
"ugyanez az RK2818 dolgozik elvileg az Archos 70-esben is, nem?" Nagyon nem. Az RK egy kínai chipcsalád, amelyből ez a 2818 a legújabb. Annyitól különbözik a régebbi változattól (ami pl volt az archos legelső androidos készülékében) hogy feltornázták az órajelet. De ugyanaz az elmaradt technológia, köze nincs a Cortex A8-as processzorcsaládhoz.
Itt láthatod pl. hogy mennyire rágerjedtek kínai gyártók: [link]
De, ha neked nem gond a rezisztív kijelző, akkor már nagyon régóta elérhető számodra ez: [link]. Ebben már valóban cortex a8-as processzor dolgozik, gyárilag 800mhz-en(tehát egy samsung tablet sebességének 70-80%-át hozhatja, mivel az is cortex a8, csak kicsit feljettebb). Ebben a fórumban is sokat írtak róla. Első tablet volt amely 2.2-es androidot kapott. (egy tableten meg az a minimum, mivel még fontosabb a gyorsaság, illetve programok telepíthetősége...)
-
Peat;)
veterán
Nálad beszerzés lesz? Kíváncsi vagyok hogy egy harmad áron megkapható cucc mit nyújt egy galaxyhoz képest a közös funkciókban(nyilván többet tud a galaxy, a de a közös pontokon nagyon érdekel a különbség).
A fizikai minőség is érdekel, mert archos valami szuperkönnyű vázat alkotott meg ehhez a tablethez elvileg és tényleg könnyű lett, kérdés az akksi idő.
-
Peat;)
veterán
válasz
philoxenia #984 üzenetére
A régihez ne várj frissítést. Az új 70-es sem drága ha belegondolsz telefonfronton mi van annyiért...a hibája a 3g és gps hiánya.
-
Peat;)
veterán
Azért érdekes, mert a saját procijuk van benne, amivel anno telefont is terveztek piacra dobni de nem jött össze. Én azt nagyon vártam, mert a prociról azt kell tudni, hogy kiváló hangot (persze) produkál, tudja a hd tartalom lejátszását és mellesleg 1ghz-en megy, cortex a8 alapon. Ehhez képest a 240 eurós ár minden csak nem sok.
-
Peat;)
veterán
válasz
lumpen_stex #853 üzenetére
Jó lenne ha nem tűnne el a gyártó és pl 300 dollárból is kihozna egy tabletet. (3g, hdmi csati amit hiánylok a mostaniból, illetve mkv stb lejátszás ha nem vinné a mostani, ennyi többletre szerintem elég lenne 100 dodó sőt még minőségibb kijelző/műanyagra is lehet futná)
-
Peat;)
veterán
Nem látom át a dolgokat ennyire, de nekem úgy rémlik, hogy a mostani divatos "1ghz"-es mobiltelefonos chipseteknél is említették a full hd-t. Persze aztán már más kérdés, hogy ha az a kínai csoda 130 dollár, akkor a chipset alapból nem lenne drága, tehát ha maga a hd lejátszó chipset a gond akkor potom pénzért lehetne beépíteni a tabletekbe és csak akkor enne áramot amikor hd anyag indul el. A fő gond viszont az android lenne, mert mint kiderült nem egyszerű idegen chipsetet beépíteni a rendszerbe. De attól (nem tudom miért) nagyon messze vagyunk, hogy egy tablet sok kiszerelésben kapható legyen, mint egy notebooknál, tehát hd lejátszás mint opcionális kiegészítő, úgy mint a 3g, gps, stb. A mindent az egybe megoldások meg kissé drágák.
A kínai tabletek nagyja viszont előbb utóbb gond nélkül fogja vinni a full hd-t szerintem. Csak bejön megint az android, ami nem olyan minőségű rendszer, hogy kiadják 2.2/2.3-assal és kész a kütyü. Máig egy béta cucc az az oprendszer, csak egy világ teszteli és fizet érte a googlénak. A kínaiak meg híresek a terméktámogatásról. Így marad pl az archos márka mint középút, de ők sem adtak ki sok frissítést az eddigi termékeikhez..
-
Peat;)
veterán
? Már a legtöbb kínai chipnek is a 720p az alap, de van már 1080p-s is. Európa kissé lemaradt, illetve a chipsetek már rég bírnák csak hát..nem érdekük kihasználni. Pl. ez a full hd-t is viszi tesztek alapján, 26 rongyért, kínai chipsettel: [link]
A full hd-nak az android volt a legfőbb akadálya, de már ez is elhárítva elvileg. -
Peat;)
veterán
válasz
philoxenia #661 üzenetére
E-bookra van színes kijelzős, olcsó de elég márkás(teclast) cucc, housofdap-on ha jól rémlik, persze ha nem csak olvasni kell akkor jobb lesz a droidos cucc.
-
Peat;)
veterán
A Bluepantherhez annyit raknék hozzá, hogy a processzor gyártója szerint az a modell amit ebbe a tabletbe pakoltak, az nem tabletbe való, hanem e-readerbe. Szerintem ez is sokatmondó, persze akinek nem kell játék és erőforrás annak lehet hogy jó lesz az ilyen cpu-s tablet is.
-
Peat;)
veterán
Archos 70 bemutató: [link] Úgy tűnik az android 2.2 miatt csúsznak, még nem hegesztették rá. Az ár meg..275 dollárnak mondja a srác vagy 245 eurónak asszem, hát érdekes...megeszem a kalapom ha ez 70k alatt lesz. Itthon biztosan nem.
-
Peat;)
veterán
A vám írás részed hibás állítás, másrészt az áfát igen megfizeted, de nem akkor amikor bejön az országba. Az adott eu-s ország árusítója fizeti meg, te meg neki az összeget. A vám-ra reagáltam és azért raktam oda az áfát, mert az a nagy tétel. 3% a vám kb, most az tényleg tétel...szerintem nem és az áfára gondoltál pl ha amcsiktól fogják meg akkor totál szívás az egész. De ez esetben nincs áfa+vám kombó, még csak vám se. Rendelsz valamit pl a britektől vagy a németektől egy dolgot kell megfizetni pluszba a netes áron kívül: a szállítást. Tökre más szűrődik ki a hozzászólásodból és az utánad lévő egyén rád is bólintott, magyarul meg is volt egy áldozat, ezért írtam, nem kötekedésnek ment.
Archosokról semmi hír? Miért csúsznak? Én totál kiábrándultam ezekből a tabletekből jelenleg, csúsznak és drágák..android 3-at várják, már csak erre tudok gondolni. De 1-2 kivételtől eltekintve szinte meg sem említik, mint ha nem is létezne, miközben decemberben dobják ki a nagyobb gyártók a 2.2-es készülékeiket, amikor már a 3-as droid is kezd kopogtatni...pedig a frissíthetőség elég központi téma tablet szempontból, gyakorlatilag arról nem nyilatkoznak hogy a valóban tabletre is való android elérhető lesz-e vagy sem. Nekem ez átlépi a határt a mennyire nézzük le a fogyasztót dologban...
-
Peat;)
veterán
"A készülék első lépcsőben kizárólag az Európát, Afrikát és a Közel-Keletet magában foglaló ún. EMEA-régióban kerül piacra, ott viszont még az idén"
Az említett gép EU-ban lesz elérhető, ahol természetesen nincs vám (ami csak pár% egyébként) és áfa se(ez a sok %). Ahol még debütál az meg nem nyugati cég lesz.
-
Peat;)
veterán
válasz
philoxenia #615 üzenetére
De az nem tábla gép ha jól tudom. Ha jól akkor onnantól meg beláthatod mi a gond fizikai területen. Illetve a gpu általában nagyon elavult az atom mellett ha jól tudom, másrészt egy majdani android, vagy most egy ipad sokkal jobban használható céleszközként sok funkcióra mint egy win7-es netbook. Gyorsabbak, azonnal ott van minden, jobban elérhetőek az alapdolgok.
-
Peat;)
veterán
A linkelt oldalon az Elocity A7-en megakadt a szemem, aztán rákerestem a várható árra ami 370 dodó...annyiért inkább archos.
Tegra2 nem lett olyan meggyőző mint hangoztatták. Archos 70 meg kíváncsi vagyok mennyivel lesz 100 alatt, pl 90-ért kell a francnak.
Az viszont komoly, hogy ez a kínai zt180 vagy milyen cucc már amazonon is kapható! Enyhe kereslet van ezek a cuccok iránt. Pedig tényleg jobb egy netbook. Hülyék vagyunk na
-
Peat;)
veterán
Szerintem hülyeség venni most minimum 50 körül egy olyan készüléket mely mögött se támogatás és már alapból elavult gépezet. Az a baj hogy jön a 3-as android és valószínű a mostani tabletek többségére cseszik majd elérhetővé tenni, én nem szoktam ilyen infóval találkozni. Szeretem a kütyüket de nem annyira hogy pár hónap miatt kidobjak 50k-t. Az ilyen 100k feletti, 600mhz-es viewsonicokról nem is beszélve.. Wits-re azt mondanám még talán okés, de most hogy 240$...az archos 70-es is 250$ lesz amazonon elvileg..ha valóban annyi lesz(szerintem nem
) akkor mondom azt, hogy az archos 70-es megéri. De se gps se 3g.
-
Peat;)
veterán
Szerintem most hatalmas hülyeség tabletet rendelni. Jönnek ki az új típusok, az a zt180 vagy micsoda is, ha egyszer lesz rá flash az android 2.2-vel az akkor se fog megmozdulni normális sebességgel. A wits ára meg fel is ment ahogy láttam. [link] ha valaki még erre vetemedik, akkor ezek korrektek és giftként adják fel a csomagot. De nem a legolcsóbb hely.
-
Peat;)
veterán
Itt a kínai bluepanther gps nélkül: [link]
-
Peat;)
veterán
[link] Van honlapjuk is, szerintem ez a sima 166 vagy 166E verziós cpu, ami finoman szólva is gyengének tűnik.
166E:
[link]A többi Marvell-el összehasonlítva: [link]. Ez leginkább e-readerbe való, nem tud hd filmet, 3d-t stb. Vagy még titkos project és nincs fenn a gyártó honlapján a "PXA166"...
Első teszttel majd kiderül.
-
Peat;)
veterán
Igen, eddig magasan a legjobb választás a bluepanther illetve az archosok. Archosra vagyok pipa, szigorúan személyes vélemény, de sacc per kb 7"-ban, 1024*600-al gps+3g-vel is alatta lennének még a viewsonic árnak pl, így kicsit gondolkodva. Úgy meg simán érdekelne már..
-
Peat;)
veterán
[link] Archos 43, ipod touch killer? Szerintem egyértelműen az lenne..ha kapacitív lenne.
A 70-es tábla is ilyen lesz és ilyen gyors(a felbontás még picit kisebb is
), csak kapacitív.
Én mindenesetre kihagyom archosokat, 3g és gps hiány együtt már sok.
-
Peat;)
veterán
[link] Viszonylag korrekt oldal ami tabletekkel/hírekkel foglalkozik. Archos prezentációt érdemes végignézni első oldalon
, láttam már komolyabbat is...de a 43-as modellt voip phone-nak is szánják. Úgy nem is rossz!
-
Peat;)
veterán
Szerintem érdemes, pl wits a81-nek ha lenne utódja az jó lenne. (milyen korrekt már a tartozék: [link], szimpatikus gyártó, honlapjuk is van kínai létük ellenére =) ) Illetve egy archos70-es is jó lenne gps-el, 3g-vel. De archosnál azt nem értem, hogy a 43-as modellbe nagyobb felbontás került, mint a 70-esbe. Kicsit elszúrták ezt a 70-est...
Na mindegy, karácsony előtt majd körülnézek.
-
Peat;)
veterán
Rosszul fogalmaztam
. Mondjuk úgy, hogy ezen modellek nem érintenek meg. Remélem viszont, hogy akkor lesz még sok ilyen modell. Meg kicsit kevés az info a kijelzőkről, tabletbe nagyon nem mindegy milyen minőségű paneleket raknak, lehet pl ez egy döntő ok miért olyan drága pl. a samsung.
-
Peat;)
veterán
Szerintetek semmi esélye, hogy 7"-ba rakjanak 1024x600-es felbontást? Nekem akkora méretben tetszene, egy médiaplayert néztem múltkor ezzel a mérettel és még ez az a határ ami elmegy nekem, 10" már túl nagy.
Kinézetre, talán még méretben nekem kb ilyen tablet jönne be [link], csak szegénynek a 3g-n és a különös (szerintem nagyon jó) méretén kívül nincs más pozitívuma.
-
Peat;)
veterán
Az üzemidőre is kérdéses milyen hatással lenne egy hdd.
Ehhez a méretvitához meg annyit, hogy ha nem 4.3-as hanem 5-ös lenne a következő lépcső, akkor annál már komolyan elgondolkodnék, 200$-os ár mellett. Egy 5-ös készülék nekem pl elég lenne beleszokni az androidba egy évig. (azt mindenki látja szerintem hogy egy év múlva ilyenkor már sokkal fejlettebb gépek lesznek a porondon..érdekes hogy milyen potom összegért mennek majd a használt/régi modellek). Ráadásul ez még nagy nehezen egy kézzel is kezelhető, nem néz ki a tömeg annyira hogy mi a fene van a kezemben, stb. Akinek nincs okostelefonja annak érdekes lehet, én nekem meg nincs. Máig nincs a piacon olyan okostelefon ami engem meggyőzött volna...talán az új meizu..hát persze
. Mindegyiknek van valami baja és ennyi év mobilarena olvasás után azt mondom, hogy lesz is.
A 3.2-es is érthető, egy saját rendszerű pmp kiadása nem lenne új dolog az archosnak, de egy saját rendszer sosem fog az android nyomába érni. Árban meg ugyanott lenne.
-
Peat;)
veterán
[link] Az új archos széria első fecskéje már kapható, pöttöm méretben.
[link] 3.2-es kijelzővel video
[link] 4.3-as kijelzős komolyabb darabArchos simán beléphetne a telefonpiacra is, több értelme lenne mint ilyen méretű "tablet"-ekkel szórakozni. Mondjuk a 4.3-as praktikus méretű és lehet ideális azoknak akik meg akarják várni a kiforrott tableteket, de akarnak valamit átmenetire, hiszen még több hónapról is beszélhetünk. A hardware az példás..de már a 3.2-esben is olyan a cpu+gpu amit a legtöbb kínai tablet csak messziről figyel. Pedig a 150-es árból kiindulva, egy erős belső nem nyomná meg igazán az árat...gondolom nem hajlandóak a kínaiakkal leszerződni a nevesebb cpu+gpu gyártók.
-
Peat;)
veterán
A rockhipes és via processzoros gépek nagyon lassúak és felesleges rájuk a 2.2 is, mert a flasht pl azzal sem fogják tudni lejátszani olyan gyengék. ZT 180 és Wits a81e az a két gép ami használható, a wits talán a legjobban mert sok alaptartozékkal adják és van támogatása.
Egy nagyon olcsó tablet kb csak e-bookra jó, még videot sem játszik le jól ami via chipsetes. E-book viszont van már 110 fontért, amazonon ami erre a funkcióra sokkalta jobb. Szóval nem is értem mire jók ezek a minimalista tabletek. A rockchipes még játszik le videot az még valamire használható is lenne, de a via procisat mindenképpen felejtsd el. A rockchipes gépekről meg nézz videokat, akadozós a kezelés én meg nem venném. Ráadásul drágák is, mert médialejátszóba ugyanezen chipsettel már 80 dollárért vannak készülékek..ez is mutatja valójában milyen pozíciós a chipset.
-
Peat;)
veterán
Illetve próbálja a google visszatartani a tabletek piacra lépését. Valószínű már régen készen vannak ezek az eszközök, elég sok ismert és nem ismert gyártónál, már láttunk is párat, gőzöm nincs miért nem partner a google, talán android 3-nál külön figyelnek a tablet vonalra és ezért halasztgatják. 2.2-es droid ipad mellé téve nem üti meg a mércét googlénál sem és gondolom nem akarja lejáratni magát. A telefonok alapján a gyártók meg cseszik elérhetővé tenni a friss anroidokat a régebbi modellekre, így lehet hiába adnák ki most az erőgépeket, ha a 3-as droid nem lesz elérhető rájuk.
-
Peat;)
veterán
Le van írva mit tud, youtubon vannak videok+fórumja is biztosan van. Pár helyen azt írják, hogy mióta a 2.2-es android van rajta azóta a proci 800mhz-en megy, de ennek utána kell nézni. Van benne egy viszonylag korrekt 3d chip, iphone 3gs-es generáció alatti modell. Így egyértelműen a legerősebb tablet addig amíg samsung féle meg nem jelenik. De rezisztív 800*600 és nincs 3g sem, market van de nem olvastam utána mennyi program érhető el rá.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- One mobilszolgáltatások
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Futás, futópályák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Medence topik
- További aktív témák...
- MacSzerez.com - iPad / 7. generáció / Ezüst / 128GB / Wifi / Garancia!
- iPad 8th. 32GB Cellular Független Karcmentes/1-3 hónap gar./Akku 100%/p4300
- MacSzerez.com - iPad Pro 12.9" / 4. generáció / Asztroszürke / Wifi + Cellular / 512GB / Garancia
- Apple Ipad 10.generáció
- Bontatlan Új M2 M4 IPAD PRO 2022 12,9 128GB - 256GB Wi-Fi Azonnal DEÁK TÉRNÉL Átvehető.
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest