-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kmarci25
veterán
válasz
SunMount3r #47595 üzenetére
De most tényleg: miért nem veszel egy box-ot? Azért 10 ezer forint nem olyan agy pénz már manapság...
-
kmarci25
veterán
válasz
SunMount3r #47566 üzenetére
Ja, hogy még mindig nincs lejátszód, csak a fórumokból tájékozódsz?
Az más.
-
blakey
titán
válasz
Sok a ha, nagyjából 10-15en írunk erről-arról, mert kb. napi szinten vagyunk a frissítésekkel, de tudod hányan vannak aki boldogan, problémamentesen használják? Elárulom, rengetegen. A többi Androidos eszköz sehol sincs ebből a szempontból, mert sokkal több a hiba, felteszel egy LE8-at és kész, használod, mert egyelőre az az utolsó stabil verzió ahogy Kodiból is vagy elfogadod a béta állapotú hibákat és azzal próbálsz együttélni. Fő lejátszómon a CE van és semmilyen hiba, fagyás nincs napi használat során, ennyi. Tényleg túl sokat elmélkedzs ahelyett, hogy vennél egyet tesztelgetés céljából. 10-15e Ft és saját magad próbálgathatod, tesztelgetheted.
-
kmarci25
veterán
válasz
Én pl. kikapcsoltam az auto frissítést. A megjelenése óta a 8.90.2 van fenn, hibátlanul működik. Mostanában kezdek gondolkodni a frissítésen, de még nem határoztam el magam.
Napi használatban NAS-on tárolt tartalom lejátszása, Netflix, és HBO Go addon. -
tkomlosi
aktív tag
válasz
Aki nem nagyon ért hozzá, az ne használjon alpha, beta, RC verziókat, hanem csak a Final-t.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47562 üzenetére
Semmi nem romlott el, nem frissítették a repot ezért nem lehet kiegészítőket telepíteni, frissíteni. A fejleaztés fázisai így néznek ki, nem kell minden frissítést feltenni csak ha már jó, visszafrissíteni meg 1 mozdulat. Van olyan verzió ahol maradhatsz és müködik.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #47562 üzenetére
Mesélj milyen lejátszás romlik el?
Azért valljuk be az itt olvasott hibák 95%-a user error (en is bele léptem már...). Szerintem a Windows bugosabb mint bármelyik le/ce.
Vsgy mondj egy bármilyen drága okos tv-t amin pár év alatt nem "romlik el" a YT.
Sajnálom, hogy szükségét érzed az ilyen beszolasoknak rendszeres időközönként... -
files32
tag
válasz
SunMount3r #47511 üzenetére
Karácsony után féláron dobálják majd. Mindenki "boxolni" akar, ha vége a hullámnak az ára is karcsúsodik. Tőzsde szindróma.
-
Elemental
addikt
válasz
SunMount3r #47514 üzenetére
Nálam így van. Teljesen jól működő erősítőt nem fogok kidobni csak azért, mert 15 éves.
-
junkpod
veterán
válasz
SunMount3r #47424 üzenetére
Egyszerűbb egy Bt képes hangszóró a telefonoddal táplálva (vagy egy régi telefonnal akár fixen töltőre rakva)
-
kmarci25
veterán
válasz
SunMount3r #47433 üzenetére
Akkor meg RPi. Ott meg aztán olyan webrádiót építesz, hogy a fal adja a másikat. Már én is gondolkodtam rajta, csak nem elég erős az elhatározás.
-
kmarci25
veterán
válasz
Ennél szerintem sokkal egyszerűbb egy régi okostelefont befogni erre a célra...
-
Elemental
addikt
válasz
Libreelec kodi-ról tudok nyilatkozni. Feltettem a radio kiegészítőt, ott rengeteg (talán az összes) magyar rádió adó fenn van.
-
dugesz77
őstag
válasz
Persze ,felrakod mondjuk a Radio nevű addon-t . Fent van a magyar rádiók nagy része. De ott a Tunein meg vagy 100 másik. Apum is így használja a konyhai rádiónak a rendszert.
Csak ott tv/monitor kombo van és elég átlöknie a bemenetválasztót a tv hangja meg egy aktív hangfalpárra van kikötve. -
blakey
titán
válasz
Szerintem droid alatt kevés az 1GB RAM. A legtöbb app működik, tune in, my tuner appokat használom.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47294 üzenetére
Nincs vele semmi gond, főleg ha olcsóbb, 1 hete nem volt olcsóbb, ugyanannyi lett volna mint olaszo.-ból szállítással együtt.
-
csubyy
tag
válasz
SunMount3r #47294 üzenetére
A lengyel raktárból is itt volt 3 nap alatt minden rendelt termékem és a régióba ingyen szállítanak általában.
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #47289 üzenetére
A fő oldalon nem tudod változtatni a fogadó országot.
Írtam, hogy be vagy-e jelentkezve add meg az adatokat mert nem tudja hova kell szállítani és azért adja meg a külső amcsis összeget. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47289 üzenetére
Nem tudom mit vacakoltok bitosítással, stb, jól látható, hogy Olaszo.-ból DHL-el jön, nyomon követhető és biztosan itt van 2 nap alatt. Ha innen rendelek akkor Olaszo.-t választom, mert mindig időben megérkezik.
Mivel a bankot választom PayPal esetében ezért a feltűntetettnél is olcsóbb volt, ott a paypal-os átváltás szerepel. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #47275 üzenetére
Hát, ha a fejem tetejére állok, akkor is csak ugyan ezt írja ki nekem, gyak. az összes Raktárnál, még az Olasz-nál is, pedig a termék oldalon egyértelműen írja, hogy US$ 5.10 to Hungary via Italy-DHL, szóval nem értem mi nem stimmel.
Töröltem a böngésző cache-t, előzményeket, de ugyan ez maradt.
Még nincsenek beírva az adataim, lehet az a baj, na majd megnézem.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47271 üzenetére
Olaszo.-ból rendeltem, 2 nap alatt itt volt.
1 héttel ezelőtt olcsóbb volt.
YT ment rendesen, eléggé összerakott a rendszer, lehet érezni benne a Tanixot de nem kell csodát várni. tipikus Android 7 betegség megvan, sajnos. -
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #47277 üzenetére
A Youtube FHD biztos, hogy menni fog (persze a zavartalan Wi-Fi kell hozzá). Igaz, az enyémből indultam ki, de Öcsém T6-osa is vitte 2.4 GHz-en a 18.5 Mb/s-es FHD filmet, akadás nélkül, egy falon keresztül.
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #47275 üzenetére
-
ztsoft
őstag
válasz
Megnézve a linkedet, lejjebb egy érdekes részt találtam (kép).
Nem igazán értem az ott megadott értékeket. Ez, hogy jött össze nekik? Esetleg ennyire gyenge lenne ez a box?
Nálam az S912 LAN-on közel tudja az 1 Gb/s-et, Wi-Fi-n (5 GHz-en, nem AC-n) 100 Mb/s felett tudott, még Android alatt is alig marad el ezektől az értékektől (régebben csináltam méréseket a hálózatról, és az eMMC-ről).
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #47273 üzenetére
Akárhogy néztem a Lengyel a legolcsóbb.
De a többi is kb. ennyire jön ki. A "Shipping Insurance"-t bepipáltam, mást itt nem ír, amit be lehetne, csak a Dropshipping-et, de azt miért kellene nekem? Van még valami más, amit nem látok, de látnom kellene?
LOL, a Németre meg ezt:
Valami itt összekavarodott... Vagy nem jó oldalt mutat.
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #47273 üzenetére
Nekem Olaszból ezt adja ki.
És németből.
A ZIDOO X10 Olaszból rendeltem és 2 nap alatt itt volt. -
Beni2360
félisten
válasz
Ha beteszed a német oldalról akkor ide + 12.51 $ a szállítás.
Olaszból csak 5.10 $ a szállítás próbáld végig őket.
Olaszból a legolcsóbb és érdemes mindkét szolgáltatást +-ba kifizetni. kb 5 $. -
Alarikman
senior tag
válasz
SunMount3r #47265 üzenetére
Mecool Pro L van nekem. A Droid jó rajta, csak a gyárilag telepített Kodi az sz@r. Sok videóban kockásodás lép fel. Akár mit állítok be. Próbáltam kadencia helyessé tenni, meg minden. Szerintem a 7-es droid miatt kockasodik. Úgyhogy mentem is CE-re. Azzal minden jó egyenlőre, lekopogom.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #47265 üzenetére
A Mecool-ok félig ATV OS-en működnek, szóval olyan amilyen, sőt az újabbak már ATV OS-t kapnak, Vorke-n "jobb" az Android és az Amlogic Tool-al SPMC-vel egész jó a lejátszás. Játék szempontjából még egyiket sem teszteltem, azt Apple TV-n nyomom.
Egy kis mókolással mindegyiken valamennyire jó a droid de médialejátszásra nem feltétlenül. -
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #47256 üzenetére
Szia!
Ha már szóba hoztad az S912-őt, akkor megosztom a tapasztalatom ezzel kapcsolatban.
LE (8.2.2.3) alatt bármit is csináltam vele, mindig döccent a feliratoknál (és még egyéb helyeken).
CE (8.95.4.3)* alatt, az itt kitárgyalt beállításokkal már nincs döccenés (sem 720p, sem 1080p alatt). Egyedül a MotionBars alatt látható a felső soron (gyorsan mozgó) néha random döccenés, ez film, sorozat alatt nem észlelhető (direkt erre figyeltem, de nem vettem észre).
* A 8.95.5-öst a mostani bug miatt (nálam kimerevedett a kép, csak a Kodi újraindítása hozta helyre) nem ajánlom, esetleg a Nightly-t lehet még kipróbálni.
De ha valaki esetleg levideózta volna a hibát működés közben (szépítések nélkül, annak velejében), akkor azt azért megnézném.
Én próbáltam videót készíteni a TV kijelzőjéről a telefonnal, de nem sikerül ugyan azt vissza adni, amit mutatni szerettem volna (villódzó, döccenő kép), így letettem róla.
Bár azt is írtátok, hogy CE verziónként és még Box-onként is eltérő lehet a hiba mértéke, így ez sem olyan biztos alap.
Már pontosan nem emlékszem, hogy melyik verzió óta nincs döccenés (talán a 8.90.4-es), Box-onkénti eltérés, a beállítások eltérése miatt volt (legalább is nálam így volt).
-
blakey
titán
válasz
S912-n semmilyen felirat bug nincs ha megfelelően állítod be a rendszert. Gyakorlatilag hibátlan, több S912-n tesztelve, Mecool ProL, BB2, Vorke Z6 Plus. A fő médialejátszó S912-es és a képminősége is rendben van, természetesen CE-vel.
-
djnice
veterán
válasz
A dirtyregions beállítás megoldja a felirat problémát S912-nél.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #47249 üzenetére
Rockchip-re (RK3328, RK3399) egyre jobb a LE, én napi szinten használom, MBAFF videókon kívül nincs különösebb gond vele. A devel board-ok miatt szerintem támogatott lesz a Leia után is. 4K HDR-t kellene még tüzetesen tesztelni rajta, de TV hiányában sajnos nem tudom, ha valaki bevállalja itt a fórumon akkor kölcsön tudom adni.
-
hunaqua
addikt
válasz
SunMount3r #47245 üzenetére
Szerintem teljesen bizonytalan,én még nem vennék olyat.
-
mpo
veterán
válasz
SunMount3r #47162 üzenetére
ARC-on se lesz HD, csakis közvetlen HDMI-vel.
Ezt nem értem, mert ARC-on a hang visszaküldésről volt szó.
A Minixről megy a kép a tévére, max. HD, de a tv tudja magától a YT 4K HDR-t (ha olyan a videó valóban), hogy a Dolby Atmost ARC-on visszaküldené-e az erősítőbe, azt nem próbáltam. -
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #47063 üzenetére
És ez: MECOOL M8S PRO + ?
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #47063 üzenetére
Szerintem drága, nézz körül aprón.
-
-szabi-
addikt
válasz
SunMount3r #46957 üzenetére
Fentebb ajánlották, mivel most igen kedvező az ára.
Valóban ennyiért ilyen paraméterekkel nem találni másikat.
Viszont tapasztalat eddig nem sok van.(#46958) Stewe Dragon
Elbeszélünk egymás mellett én a távirányítóról mondtam.(#46959) csubyy
Agyalok rajta, de ....., most vettem Tanix TX3-at és a kérdés kell még egy!?
Illetve a távirányító hiánya CE alatt, mivel m8s II-t sem tudtam megcsinálni, más által készítettet használtam.(#46960) blakey
Hiába elég sokféle box van, erről most olvasok először.
Tetszik, hogy van rajta óra, de ez TX3-n is tetszett.Jah még egy szösszenet TX3 témában.
Képtelen folyamatosan játszani 4k@30Hz videót.
Miközben m8s II simán viszi.
Szóval elég gyengécske hiába írják, hogy ezt még tudja.üdv
szabi -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #46866 üzenetére
Hmmm? S905x-es valami esetleg (ebben még mindig jobban bíznék)?
-
kokopo
aktív tag
válasz
SunMount3r #46910 üzenetére
Ezen Sencor tv-n ilyen nincs, mind3 hdmi egyenrangu (service konyv sem emlit ilyesmit)
(#46911) darvinya a service menut megprobalom elocsalogatni (szetnezek mit ajanl a google) ha sikerul is, ott nemnagyon allitanek semmit, meglatom elo tudom-e csalogatni -
magickonfig
tag
válasz
SunMount3r #46855 üzenetére
Meecol Pro +
Vám Áfa határ alatt 36.99 USD -
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #46855 üzenetére
Widevine L1-est már nem nagyon fogsz találni, max az M8S Pro L-t.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #44139 üzenetére
Tegnap este direkt kipróbáltam DVD és 1080i forrásokkal, de semmi negatív nem látható. Nem csíkozódik, a dvd-k is teljesen vállalhatóak. Van némi "macskalépcső" dvd-nél, de nem zavaró mértékben. Viszont amióta így van beállítva, nem igazán akadozik a film külső feliratok közben.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #44143 üzenetére
Hogy örüljél: [link]
Hint: Az is_bypass fgv-t tanulmányozd hogy hol használják. Ez elég szakmai válasz?A kérdésedre pedig már válaszoltam ez előtt is, csak te szeretsz mindent mélyrehatóan látni, most akkor nézegesd.
Elmondtam azt is, hogy az S912 és S905W esetén a progresszív anyagoknál is lefut a di és ez képi hibákat okozhat, ezért kell kikapcsolni. Ez a beállítás nincs hatással a tisztán váltott soros vagy pulldown-t igénylő anyagokra.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #44141 üzenetére
Kötekedjél csak nyugodtan mindenkivel és nehogy vegyél egy boxot hogy kipróbáld, de befogom ide neked másolni a forrást és akkor örülhetsz
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #44139 üzenetére
Nem kell ebbe mélyebben belemenni, S912-nél és S905W-nél ki kell kapcsolni és ennyi. Ha jobban érdekel akkor nézd meg a post processing rész c-s forrását.
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #44113 üzenetére
De az viszont S912 esetében a nem támogatottság miatt így oldható meg a normális működés, teljesen jól működik, S905W-nél is ez a szitu.
-
djnice
veterán
válasz
Van akkor is, csak a progresszív anyagokra nem erőlteti rá feleslegesen.
(#44115) korcsi: De lesz.
-
korcsi
veterán
válasz
De az. Nem lesz deinterlacing, esetleg TV megoldja.
-
er2es
tag
válasz
SunMount3r #44096 üzenetére
Szia, igen ezt raktam fel - de nem az igazi, a korábbit most megtaláltam, megosztom majd itt is ha lejött és felraktam
(sajnos csak ez az egy elérhető official, a korábbi verziók nem)
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #44096 üzenetére
Gondolom csak viccelsz, ez a módszer a legtisztább ROM telepítéséhez. Himedián az egyszerű frissítés is fogpiszkálós és "reset"-es
. Teljesen másik oprendszert a legjobb gépről, flashtool-al telepíteni, egyébként voltak update.zip-es verziók is csak azok + munkát igényelnek a fejlesztők részéről és nem mindig csinálták meg. az összes frissítést OTA-ról telepítettem a Neo U1-re. Mondjuk én nem szeretem a flashtool-os módszert de ha az kell akkor nincs mit tenni..
-
er2es
tag
válasz
SunMount3r #44090 üzenetére
sziasztok, köszönöm!
igen, sima KODI-val, illetve a gyári firmware alatt a gyári minix kodi forkkal (ott volt kadencia helyes félig - csak ha a film 24 fps volt a menü is az lett, ha 60 fps a film akkor a menü is 60 fps - és nem állt vissza a film leállítása után sem)
igen azt próbálok keresni letölteni - de minixforumot lelőtték, az egyéb hivatalos linkek nem működnek....ez a legutolsó andriod 7-es firmware pedig elég gyenge (nincs benne pl kodi sem)
most találtam egy fw007-et, persze jó lassan tölti, remélem onnan majd tudok otázni a legmagasabb andriod 6osra
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #44022 üzenetére
Esetleg ebbe egy 4 portos PCI-E to SATA kártya. Vagy kevés a 4 giga DDR4? Mondom ezt úgy, hogy én is visszatértem Bpi M2U-ról a régi Celeron 1037u ITX szerveremre.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
Az a Q1900-ITX. Azon valóban 2 SATA3 és 2 SATA2 port van. Ilyen lapot újonnan már nem kapsz, de nem hinném, hogy a SATA2 lenne a szűk keresztmetszet...
-
ztsoft
őstag
válasz
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #44011 üzenetére
Miért kellene USB? 4db SATA 3-as port van a lapon, plusz egy 1x-es PCE ahova akár mehet az M.2-es bővítő kártya is.
(#44009) dgyuri0123
A CE 8.95.1-től kezdve használhatatlan a feliratos film S912-n, sokkal rosszabb, mint az LE 8.2. A mostani (09.15) nightly sem sokkal jobb, már nincs akkora akadás, ugrás, mint előtte, de még messze vannak a 8.95.0-ás verziótól. A tesztet a MotionBars-al végeztem.
Jelenleg erre a feladatra a CE 8.95.0-ás verzió a legjobb.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #44011 üzenetére
Az elején futott pendrive-ról a rendszer, nem volt vele gond. Természetesen USB3-as pendriver (egy 8 GB-os AData S102pro). A futó szolgáltatások úgyis memóriában voltak.
kb. 5 hónapig ment így, aztán a rendszer egy 32 GB-os SSD-re költözött, azóta is azon van. A filerendszer létrehozása és a pacman log szerint 2015.01.03-án telepítettem erre az SSD-re:[gavarga@arch ~]$ sudo dumpe2fs $(mount | grep 'on \/ ' | awk '{print $1}') | grep 'Filesystem created:'
[sudo] gavarga jelszava:
dumpe2fs 1.44.2 (14-May-2018)
Filesystem created: Sat Jan 3 14:25:10 2015
[gavarga@arch ~]$ cat /var/log/pacman.log | head -5
[2015-01-03 14:27] [PACMAN] Running 'pacman -r /mnt -Sy --cachedir=/mnt/var/cache/pacman/pkg --noconfirm base base-devel'
[2015-01-03 14:27] [PACMAN] synchronizing package lists
[2015-01-03 14:28] [ALPM] transaction started
[2015-01-03 14:28] [ALPM] installed linux-api-headers (3.18.1-1)
[2015-01-03 14:28] [ALPM] installed tzdata (2014j-1)
Persze azóta történt az alaplap csere, de azért nem volt új telepítés.
-
NoOne1976
őstag
válasz
SunMount3r #44000 üzenetére
Bármelyik ilyen procis boxra telepíthető a HorizonGo? Mik a tapasztalatok?
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #44000 üzenetére
Nekem az 500 Mbps-es netet bőven kihajtja a szerver torrent letöltésben, ugyanakkor megy a feltöltés és a helyi stream-elés sem okoz gondot. Olvasási sebességben hálózaton hozza a gigabitet.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #43998 üzenetére
Nekem anno az alaplap+ház+külső táp+picoPSU+RAM megvolt 40000 Ft-ból. Ezek közül a ház most sem drágább, alaplap sem jelentősen, táp, picoPSU szerintem még olcsóbb is lehet, RAM-ot is hasonló áron lehet beszerezni.
-
vargalex
Topikgazda
válasz
SunMount3r #43995 üzenetére
Én korábban egy AsRock Q1900-ITX-et, majd egy ideje egy AsRock J3455-ITX-et használok szervernek. Teljesen passzív, így csak a 2,5" HDD-k adnak ki hangot (a rendszer nálam SSD-n van). Ez is elég olcsón kihozható, a feladatra több, mint elég...
-
Adamo_sx
aktív tag
válasz
SunMount3r #43995 üzenetére
Én kicsit több, mint egy éve 49e Ft-ért vettem a Gen8 Microservert. Igaz, azóta kapott egy Xeon procit, meg 16 GB memóriát, és virtualizálva fut rajta egy OMV NAS gyanánt, egyebek mellett és nagyon elégedett vagyok vele (csak NAS-ként használva persze bőven elég lett volna az alapkiépítés). Ettől függetlenül simán elfogadom, hogy van akinél nem hiányzik a NAS. Anyósomnál például csak egy külső merevlemez van rádugva a TV boxra, neki ez tökéletesen elég.
-
darvinya
titán
válasz
SunMount3r #43893 üzenetére
Ezzel max. magadat szívatod meg, mert robot csak rendszer indulása után működik, ami nem fog elindulni hiányzó Launcher miatt.
-
mgaben
senior tag
válasz
SunMount3r #43875 üzenetére
Nem, ebay! Már írtam az embernek, és teljesen készségesen áll a dologhoz.
Itthon megnézve a video alapján eredetire utalnak a következők: matrica, maual...
Fake-re: dobozon semmi matrica, alján nincs QC pass matrica, távirányító (szerintem), dobozból hiányzó kiegészítők (IR kábel, AV kábel), android home screen, alján fényesek a gumik...A színét nem tudom, nekem nem jó a színlátásom.
A fill memory programok. Kettőt is próbáltam, mindkettőn elhasalt. Egyik megáll mikor 1 GB szabad memória körül van és ott ugrál kicsit +- 30 MB. A másik amikor elfogy a RAM akkor ki is lép a programból és bejön a főképernyő.
Szóval több, mint valószínű, hogy fake a cucc...
Köszi mindenkinek a tippeket/segítséget!
-
peterk
senior tag
válasz
SunMount3r #43817 üzenetére
Nem tudom, nézz körül azon az orosz fórumon, van külön topicja a M8S Pro-nak is. Minden topic nyitó posztjában fel vannak sorolva a firmware-ek. Keress vagy hasonló nevűt, vagy esetleg Xiaomi vagy Mi Box 3 nevűt, mert egy lényegében annak a Mecool BB2-re átvarázsolt változata. A box is MiBox 3-nak látszik telepítés után a playstore-ban, stb. A TV-s playstore-os netflix nem megy, de az az alap firmware-en sem megy, úgyhogy mindegy is. (A sima telefonos/tabletes verzió működik, de ahhoz kell egy légegér, vagy valamilyen egér/bill, mert nem távirányítóra optimalizált.)
Játékot csak egyet próbáltam, valami űrbeli lövöldözős platform játékot szedtem le, az egyik elsőt amit a play store felajánlot. Csak kipróbálásra tettem fel. És felraktam az asphalt nitrot-t, ami a TV-men is alapból rajta volt, az is megy. Nem egy fps bajnok, de játszható.
Engem egyébként a gyári firmware első bekapcsolás óta rendkívül idegesített. Béna, gyatra felhasználói felület, tele hibával, előtelepített és kiirthatatlan sz*rokkal, és semennyire sem konfigurálható felülettel. Kényelmetlen az egész box kezelése, a launcher nem cserélhető le, mert állandóan visszavált (szét kell hekkelni hogy ne csinálja), stb. Szóval, ha android alól kellene használnom, már rég kukában lenne, mert egy sz*r.
Ez a custom rom teljesen újjá varázsolta, élmény navigálni, programot indítani, telepíteni, stb. Teljesen távirányítóra van szabva az egész ... (eleve android TV-s az alap).
-
ekrisztian
őstag
válasz
SunMount3r #43744 üzenetére
Mint írtam az én WD-m se ment, az pedig MyBook, külső táppal.
Viszont ext2-vel megy gondnélkül. -
-SeveN-
aktív tag
válasz
SunMount3r #43715 üzenetére
Android alatt látszik.
Linuxon ha mountolom manuálisan akkor is látszik. Másik 2tb Toshiba is látszik.
Ez software-es gond. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #43718 üzenetére
Ilyenem van 2 db, de ez nem áll le, hiába kapcsolom ki teljesen a boxot. És nem csak az a baj, hogy kapcsolós vagy sem a hub, ha egyszer a box fel sem ismeri a HDD-ket. Window-al semmi gond, de a linux alap miatt sajna nem egyértelmű, hogy látni fogja. Én speciel rohadtul untam, az állandó visszarohangálást a boltokba, arról nem beszélve, hogy a végén én éreztem magam kellemetlenül.
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #43715 üzenetére
4-5 féle aktív hubot vittem vissza a boltba, mert nem látta a HDD-t a box (S905X), pedig rá volt írva, hogy linux kompatibilis a hub. Aztán tápot cseréltem a boxon és azonnal jó lett mindkét 2TB-os 2.5"-os WD HDD-m, ami egy időben üzemel azóta is. Nem beszélve arról, hogy nem veszi el az áramot egyik hub sem, így éjjel nappal pörög a HDD, csak épp nem olvas. Igaz, ki lehet húzni a hubot, de hónapok/évek múltán ez roppant idegesítő szerintem. Ha nem velem történik, el sem hiszem, hogy az utólag vásárolt, elvileg 3A-es "Málna" táp, nem tudta ellátni a két HDD-t egy időben.
-
-SeveN-
aktív tag
válasz
SunMount3r #43705 üzenetére
Segíts, az mi?
-
DIEGO15
őstag
válasz
SunMount3r #43622 üzenetére
-
djnice
veterán
válasz
Annyiért nem volt 2GB-os, de CE-re felesleges is. Most is vannak 25 körül 1/8-asok, mindig is voltak, csak soha nem veszel amikor megírjuk.
-
blakey
titán
válasz
24$ volt a Nexbox ami 1/8-as volt, ennyiért vettem, az M8S Pro+ jóval komolyabb cucc és annyit megér.
-
BullZeye
veterán
válasz
SunMount3r #43620 üzenetére
Azok 1 gigás 905 voltak nem?
-
blakey
titán
válasz
SunMount3r #43076 üzenetére
23.98=23.976
Nincs 23.97, 29.97 van, nézd meg figyelmesebben. -
Technoman
őstag
válasz
SunMount3r #43041 üzenetére
Köszi
-
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #43033 üzenetére
Köszi!
Az i13 piszok jó darab..
(#43038) junkpod: Kedves hogy ezt mondod, de tényleg sügér vagyok az ilyen dolgokhoz. Key map editorban többször úgy elvesztem, hogy csak na...
-
Technoman
őstag
válasz
SunMount3r #43028 üzenetére
Köszi a választ, de én arra gondoltam, hogy valamely app -ami erre lenne kitalálva- segítségével, lehetne valahogy interaktívan váltani, a két vég között.
Egyébként a 1080p-s változatnál, a maga 10 GB méretével sanszos amit írtál, sajna a 720p-s változatnál (4,7GB) viszont megdől a dolog. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
SunMount3r #43030 üzenetére
Tudsz linket küldeni tanítható légegérről, megköszönném ?
(#43031) foresz: Na ez (is) az, amihez tök hülye vagyok...
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #42992 üzenetére
Az lenne még jó ha látnánk a Realtek és a HiSilicon kimenetét is. Lehet hogy azok is pont ilyenek.
-
ERPY
őstag
válasz
SunMount3r #42907 üzenetére
Magyarul egy 55-60 collos 4k tv-t 1 méterről kell nézni, hogy legyen értelme a 4k-nak. :-)
-
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #42881 üzenetére
Az aktív 3D-hez a legjobb a FHD 3D MVC (.iso-ban, vagy akár .mkv-ban). Az Amlogic ennek a felbontását "megfelezi", így nem használod ki a FHD 3D előnyét.
Nálam az ilyen videókat kizárólag 2D-ben játssza le. Állítólag Android alatt rá lehet venni, hogy felezett formában kiadja a 3D-t, de nekem nem sikerül rávenni a box-ot.
Nálam (szintén aktív 3D) 3D-ben csak a Half SBS, Half OU megy, a többit 2D-ben játssza le.
-
darvinya
titán
válasz
SunMount3r #42834 üzenetére
Laptopon nincs külön táp, nem box-on, és ezt írtam.
(#42833) szabi__memo
Igen, az egy másik állatfajta, azért tudja lejátszani.
Ja…nem, csak RAM-ot használja, nem erőlteti cache-t, mint box-os CE, ezáltal 1GB RAM tök felesleges, mert soha nem töltő meg, pedig azért van ott.De mindegy most már, betudtam fullHD max. képeségűre.
-
Csicsóka
őstag
válasz
SunMount3r #42781 üzenetére
Az új GPU-k miatt biztosan nem lesz jó rájuk az eddigi LE/CE duild. Megint az lesz a kérdés, mikorra lesz framebuffer driver?
Én leginkább az S922 megjelenését várom, nem is a GPU tudása miatt, (nekem full HD-re az S905 is elég) hanem az USB3 és a PCI-E miatt. Ez már nagyon kell, mert a versenytársak már tudják most is.
Addig hogy legyen mivel mókolnom, rendeltem egy Rock64-et 4 GB RAM-al
Vallatom majd LE alatt is, de főleg mint NAS, és egyéb szerver miatt érdekel (USB3). Aztán ha kijátszottam, jöhet a RockPro64. Ez most a legfejlettebb ilyen cucc. Ha ezt is meguntam már, csak itt lesz az S922. -
Dare2Live
félisten
válasz
SunMount3r #42779 üzenetére
Nem figyelem de wifin, hddre 15-20MB/seccel szokott jönni. Gbitessel gondolom gyorsabb lenne.
más: Kinyírta a pendrivemet a torrentezés.
-
dugesz77
őstag
válasz
SunMount3r #42779 üzenetére
Nálam gigás telekom netről az S905 S/D vel 25-28 MB/s volt a maximum letöltés S912-vel 40 körül. Itt szerintem ment volna feljebb is,mert még nem dolgozott 100%-on csak az usb2 visszafogja. Féltöltésben a net korlátoz ott 200-at tud maximum a telekom a 15-18 MB/s megvolt. Ezt tudta folyamatosan olyan 50-60% proci használat mellett.
Egy elfekvő box OMV-vel simán megállja a helyét mint NAS ha elég az usb2 sebessége valakinek. -
blakey
titán
válasz
SunMount3r #42715 üzenetére
Nem akarsz venni egy boxot?
Megy FHD-ban hardveres gyorítással minden stream így a YT is. Hibátlanul működik. Elég sokat használom S912-n, S905-n és S905X-en. S912-n a Hi10-es animék mennek szoftveres gyorsítással, de az úgy jó és szépen viszi.
10 bit van S905X-en, S912-n is. -
peterk
senior tag
válasz
SunMount3r #42700 üzenetére
Van
A Csicsóka által linkelt hír arról szól, hog lesz nyílt forráskódú driver az amlogic eszközökhöz. Eddig az volt a helyzet, hogy az amlogic "valamit" kiadott még annak idején (feltételezem ahhoz, hogy meg tudják csinálni az első android boxaikat), amiből a 3.X kernelekbe be sikerült kerülnie az első generációs (905, 905X) chipsetek drivereinek. A libre, core, stb. is erre a kernelre épül. Ezzel szépen mennek, mentek is a fenti chipsetes boxok libre alatt. Aztán megjelent (már vagy 2 éve) az újabb amlogic chipset, a 912, ami erősebb, jobb, többet is tud(na), de ehhez már nem volt kibocsájtott driver az amlogictól. (Feltételezem megírták maguknak a korábbiból). Így az embedded mediaplayer disztribek eleinte nem is támogatták, majd fokozatosan félig-meddig a 905 alapján "behekkelték" a 912 drivert is, de nem működött valami tökéletesen. És ez is volt az állás sokáig. Annyi történt csak, hogy hála a coreelec csapatnak és pár elszánt emberkének, ők nem nyugodtak bele, és addig farigcsálták a drivert, amíg már a legutóbbi release-ben tulajdonképpen lejátszás szempontból kereknek mondható a történet. De pl. adaptív módban (streaming addonok használják) nem működik a hardveres gyorsítás, szoftveresen dolgozik, így felbontás limitált, mert szoftveres dekódoláshoz azért ezek a procik igen gyengék. Szerencsére streamingben nem is nagyon van magas felbontás általában.
Lényeg a lényeg, hogy már a 912 is jól használható coreelec-el, nem nagyon van olyan ami valódi bottleneck (megy 4K-ig minden, kadencia helyesen, van 10 Bit, HDR, mindenféle codeccel, stb.) Csak az a szoftveres dekódolás adaptív módban maradt ki egyedül.
Viszont, a 3.X-es kernel, amire coreelec, libreelec is épül, már elég régi. A közösség - a kodi fejlesztése is - már erősen a 4.X kernelekre koncentrál, a jövő kodi verziói ki fogják használni a 4.X kernelek újdonságait. Ezért sokan eldobták az amlogic platformot - például a libreelec -, mert ők is inkább az új kodira, új mainline kernelre akarnak már fejleszteni / dolgozni.
Ez a driver, ha elkészül akkor az új kernelbe fog belekerülni. És azzal az egész amlogic platform "visszakerülhet a térképre". Lesznek új kiadások, azok akik eldobták a platformot - libreelec pl. - újra visszaszállhatnak. És így még az sem kizárt, hogy lesz rá linux disztrib is, mert írható/portolható lesz rá X.org kernel. Jöhet rá majd az AmBuntu például.
(Én ezt a hírt olyannak gondolom amire lehet adni. Ekkora patch-et nem tesznek fel szórakozásból, és ha ennyi minden megy már, akkor a többire igencsak jó esély van, hogy az is belekerül. Azt sem tartom kizártnak, hogy a fejlesztő már egy ideje a háttérben egyeztetett a készülő driverről, és azért rakta most fel, mert jön a szeptember, és így beszélhet róla Torwalds az említett konferencián.
Más részről viszont ennek a legnagyobb jelentősége akkor lesz, ha esetleg majd az újabb amlogic chipsetek is megkapják ennek révén majd a drivert. Mert őszintén szólva 905 vagy 912, már mindegyik jó "koros" darab, a világ meg rohan, jönnek az új feature-ök, az eszközök elavulnak. És ilyen 15-25 ezres cuccoknál az emberek nem variálnak, ha kijön az új cucc amin újabb az android, újabb a kodi, újabb a kernel, van rá esetleg linux is, akkor megveszik 2-3 évente az újat. Szóval ez a mostani 905->...->912 plaftorm tulajdonképpen kifuthat a 3.X-es kernellel még úgy is, hogy lesz rá driver. Hiszen jön majd az új hardver, és se a fejlesztőket, se a usereket nem érdekli a régi.)
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
SunMount3r #42700 üzenetére
Már vártalak.
-
peterk
senior tag
válasz
SunMount3r #42617 üzenetére
Ez van a Sony Bravia TV-men. Ez valóban tökéletesen játszik mindent, kadencia helyes is. Viszont HDR-t nem tud, nem vált HDR streamre. (Én legalábbis eddig nem tudtam rávenni). A lejjebb linkelt smart youtube player viszont igen. TV-n is és boxon is.
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #42617 üzenetére
Atv os-n ez alapból frissül mindig az atv-s netflix appal együtt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #42556 üzenetére
Az pedig még jobb teszt lenne, ha le is tudnátok fényképezni a képernyőt közben és belinkelni ide. THX!
-
NavySeal
senior tag
válasz
SunMount3r #42556 üzenetére
Sima BB2, de igen S912.
-
NavySeal
senior tag
válasz
SunMount3r #42502 üzenetére
No, én megnéztem a MeCool BB2 + CE 8.95.0 és 10bites képet kaptam.
-
TCr
veterán
válasz
SunMount3r #42502 üzenetére
Töltöm.
A héten letesztelem. -
peterk
senior tag
válasz
SunMount3r #42318 üzenetére
Bevallom nem néztem még ezt sosem, én a letöltött fájlokat fájl nézetben, kép nélkül szoktam böngészni. De megnézem neked amint a lejátszó elé kerülök.
-
djnice
veterán
válasz
SunMount3r #42258 üzenetére
A Kodi és az Amlogic sem váltogat csak úgy magától. Itt elveszik a handshake, egyértelműen kábel vagy csatlakozó (akár forrasztási) hiba.
-
sugarforce
addikt
válasz
SunMount3r #42232 üzenetére
Azert ssd-re torrentezni nem epp szerencses az elettartam-csokkeneset tekintve.
-
Beni2360
félisten
válasz
SunMount3r #42036 üzenetére
Már az a beállítás sem segít az e heti frissítés után. Nálam be van jelölve de semmi.
Nálam már a samba 0.0.0.0 tallózás sem jön fel semelyik boxon sem. -
ztsoft
őstag
válasz
SunMount3r #41936 üzenetére
Köszönöm a válaszod!
Rakd "Egyéni"-re és mind 2 csúszkát rakd 0-ra.
Sokak szerint így ki van kapcsolva. Én is tapasztaltam a MotionBars videónál, hogy 0-ánál ugyan az, mint teljesen kikapcsolva.
De van aki pl. a 0/5-öt és van aki a 10/2-őt ajánlja a médialejátszókhoz, ezeket én még nem próbáltam.
Nálam jelenleg így van: Motion Plus: Egyedi, Elmosódáscsökkent,: 3, Torzításcsökkentés: 5, próbáltam a MotionBars videókkal beállítani különböző képfrissítésen, de nem igazán sikerül beállítani a filmekhez. A TV adásoknál viszont jó, így már kevésbé darabos a mozgás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 5 8400F/9600X + RX 6600/6700XT/6800/9060XT + Új 16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Mac mini (2023 with M2)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- PlayStation Plus Premium 24 hónapos előfizetés , egyenesen a Sony-tól!
- Apple iPhone 14 Pro 128GB, Kártyafüggetlen,
- Samsung Odyssey G6 S27BG650EU - 27" QHD 2K 240Hz Ivelt - Gaming monitor - 1,5 év Gyári garancia
- HPE Apollo 4200 Gen9 2U rack szerver, 1x E5-2620v4, 64GB RAM, 24x3.5" 2U-ban! ÁFA-s számla, garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged