- One mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen GPS-t vegyek?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
darvinya
titán
válasz
blakey #61623 üzenetére
Köszi, de nem CE alatt van a hiba, hanem droid alatt.
Érdekes, hogy új SharpTv-m X96Max-ot jelzi Észlelés menü alatt, és hibás box vezérlés.
Addig a T95N Mini M8S Pro-nál nincs ilyen menü a Tv-n, viszont jó a vezérlés.
Olyan mértékben jó, hogy nem csak navigáció, funkció gomb működik helyesen, hanem box automatikus kikapcsoláskor tv-t is kikapcsolja.
Ugyanez működik fordítva is.
Kikapcsolás fura volt X96Max box-on, mert mindegy, hogy mire állítottam (altatás, kikapcsolás), az eredmény ugyanaz volt. -
Osynho
addikt
válasz
blakey #61621 üzenetére
Király vagy, köszönöm! Sajnos nem vagyok képben a sok HDR szabvánnyal, mert eddig nem érdekelt. Tehát, ha jól értelmezem, a TV-m nem tud HDR10+-t, ezért a boxnak (ami megfelelő szoftverrel tudja a HDR10+-t), vissza kell butítania sima HDR10-re a képet. Gondolom a stabil CE-ben is elérhető lesz. Illetve, ha Nightly-ra frissítem, onnan simán, CE alól tudok majd stabilra frissíteni, ha érkezik rá új verzió?
-
-
Osynho
addikt
válasz
blakey #61501 üzenetére
Próbáltam, Cec on és off állásban is. Ugyanez a helyzet et. A rendszer hibája miatt történik az egész. Illetve lehet, hogy a hálózat (router) szivat. A hibauzenetre valami ötletetek van? Egész eddig így ment ez a box, hiba nélkül.
4k téma: amíg az emberek 40 coll körüli tv-t 3m-ről néznek, addig nem értem miért akkora elvárás a nagyobb felbontás? Illetve a vásárlók döntő többsége soha nem néz ilyen tartalmakat, de kell neki, mert nagyobb szám. Árulok egy 55 collos full hd tv-t, tegnap hív egy érdeklődő, hogy megvan-e még? Miután kiderült, hogy nem 4k, kb rámcsapta a telefont. 4 éve, amikor vettem, direkt kerestem full hd-sat, mivel adott pénzért jobb keominoseget kaptam. Dehat a marketing az marketing...
-
FingR86
őstag
-
bl4ze
veterán
válasz
blakey #61322 üzenetére
Végül itt egy fórumos társ megcsinálta a kábelt, de nem volt elég ennyi: nem működik.
A boxban van a gond, USB-ről lehet "tápolni" de a normál táp helyen nem. Lehet egy biztosíték stb. a gubanc, jövő héten elviszem hozzá és megnézi,megcsinálja.
Ja, és a csatlakozó nem 4.0 x 1.7mm-es, mint itt többen gondolták..... -
mexel
veterán
válasz
blakey #61342 üzenetére
Mert ahogy írtam itt nem tudom megtenni most, ebbe a gépbe nem nyúlkálok nagyon, jelenleg itt nem megoldott a dolog
Plusz ahogy láttam és írták sokféle eredmény jött ki.
Wget-el nem tudok mérni valami letöltéssel? Ha jön full sávszéllel akkor nyilván gigás a lan a boxon, nem pontos adat érdekel hanem az hogy 100-as vagy 1000-es.
Csak azért kérdem hogy nincs valami egyszerű parancs amivel elindítok egy letöltést és látom a sebességet? -
-
válasz
blakey #61264 üzenetére
Egy sima reset nem hinném hogy vissza írná az eredeti érintetlen Bootloader.t a BOX eMMC.jébe!
Legalább ne írjál megint ökörséget! Csak Usb Burning Tool-al hozható vissza az eredeti állapot, ha már nincs meg a CE gyökerében a lementett bootloader.img
mivel a kolléga írta hogy törölte az is, így az is ment a levesbe valószínűleg.
-
válasz
blakey #61227 üzenetére
olvass vissza leírtam, a rádiós táv power gombja is ugyan az mint a régebbi beelinkeké, NEM KELL BASZTATNI A BL.t főleg azért, mert utána Android alatt kikapcsolva baszik visszakapcsolni.
a miniMX III-II óta ugyan azt az infra kódot használja az összes beelink BOX, a gt1 és gt king is, de hisz te is mondtad hogy a kinghez egy régebbi beelink remote.conf ot használsz.
-
cof
veterán
válasz
blakey #61227 üzenetére
Belenézhettem volna a remote.conf tartalmába... ez valóban több gombot is tartalmaz, nem csak a power-t, ami arra utal, hogy nem a rádiós távokhoz való.
(#61228) Crisp Rat Attól még működhet vele, ha Droidmester ajánlotta hozzá, akkor biztos, hogy már kipróbálta. (A kollégánál is valószínű a rádiós táv. volt, mert csak a bekapcsolás részre panaszkodott szintén)
-
tomi5244
őstag
válasz
blakey #61088 üzenetére
Ma filmeztünk megint, direkt egyből ránéztem bekapcsolást követően és már akkor 60'C-on volt a proci. Film végén megint 80'C mutatott. Tettem egy szigetelést plusz légrést is a proji és a lejátszó közé. Ma amúgy abszolút nem akadt a film, minden ment simán. Reméljük nem lesz gond.
-
Pelican
őstag
válasz
blakey #60932 üzenetére
A Neo T5 teljesértékű Android TV-vel rendelkezik, megy a Netflix 4K/ Dolby Atmos/Vision is
"Netflix certification is missing however, which means the Netflix stream will be limited to SD resolution, no UHD or 4K, and the Netflix app must be sideloaded (look for netflix-6-26.apk) since it’s not available from the play store in the box."
CNX -
ztsoft
őstag
válasz
blakey #60777 üzenetére
és (#60775) DroiDMester
Senki nem vonta kétségbe, hogy jobbak az új SOC-ok, pláne az SBC-k, érdekes is lenne, ha nem így lenne. Itt pont az a lényeg, hogy míg nem volt tökéletes a CE az S912-es box-okra, addig azok nem voltak ajánlottak! Ezzel az itteni álláspont változott azóta. Én is anno szembe mentem ezzel, mivel S912-t vettem, holott még nem volt ajánlott, de gondoltam a jövőre is (persze, akkor még nem tudtam, hogy az S905X is elég lett volna, de hát a 8 mag, az 8 mag).
Semmi gond nincs az NG BOX.okkal, egyedül a 4K 60FPS HDR ami nem tökéletes!
Most akkor tökéletes vagy sem? Pont erre céloztam! Lehet ezen még lovagolni, de ez volt akkor az álláspont itt a topikban.
(#60778) mexel
Sejtettem, hogy nem marad reakció nélkül, de akkor is ez az igazság.
Nincs is ezzel semmi baj, ennyit változott a világ, a hozzáállás.
-
-
Imi1981
veterán
válasz
blakey #60714 üzenetére
Köszi! Utána nézek mi is ez pontosan mert annyira nem vágom. Plexet ismerem nagyjából és régen próbáltam, de ott ha jól emlékszem külön plex lejátszót kell használni a kodiban és az nem tetszett. A másikat meglesem az emby-t köszönöm.
Az smb meg NFS sosem tudtam beállítani.. -
válasz
blakey #60695 üzenetére
De ez most hasznos volt, és az is hogy emlékeztem rá
hát itt a GT1mini nél gondot okoz a friss droid, majd talán javítják, ha nem asse gond nem használom a droid-ot akkor marad az a droid rajta amivel jó!
vagy majd kísérletezek hogy vissza teszem a friss droid ot és a jó verzióból csak az u-boot.ot
-
Melorin
addikt
válasz
blakey #60251 üzenetére
Azóta sem tudtam folyamatos mozgásra bírni a H265 filmeket. Beszereztem ugyanannak a filmnek a H264 verzióját és az tökéletesen folyamatos.
Közben feltettem a CE-t a LE helyett de ugyanez a probléma ott is.
Akkor annyit tudok tenni, hogy a H265 filmeket kerülöm?
Hogy lehet az, hogy másnál ez nem jelentkezik? -
-
ztsoft
őstag
válasz
blakey #60596 üzenetére
Már nálam is tökéletes (nincs "skip", nincs pufferelés), csak vissza kellett állni a 20190919.-ei Nightly-ra (lehetett volna 17.-ei is, ekkor jelent meg a 9.2.0). Maradok is ezen, hanyagolom a frissítéseket.
(#60608) Csicsóka
elismerni hogy van az övéken túl is valami.
Ez valahonnan nagyon ismerős.
Ja, meg is van, Windows.
Félre a tréfával, igen, talán a CE javára is válhat, ha a fejlesztők felhasználják, vagy csak átnézik a mostani kódot, és az elavult, feleslegessé vált kódokat törlik.
-
darvinya
titán
válasz
blakey #60323 üzenetére
Hát biztosan nem fogok új ikonokat gyártani, már kinöttem belőle.
Marad így.
Én csak azért írtam az ikonnal kapcsolatban, mert nemzetközileg más fogalom tartozik hozzá.
Aztán lehet emiatt lesz probléma, mert hiányolják készenlét/kikapcsoló funkció, és csak kihúzzással kapcsolható ki.
De nekem mindegy. -
darvinya
titán
válasz
blakey #60321 üzenetére
Ok, igazad van csak 9.2, de mikor frissítés letöltötte le, miért írt 9.3-at.?
Az, hogy CoreElec feliratban mi van teljesen mindegy, mivel nem.választható ki.
Viszont a mostani villás dugó, teljesen más takar, azaz amit írtam, s maradthatott volna az ikon.
Csak megjegyzem, hogy az CE felirat felesleges. -
válasz
blakey #60212 üzenetére
én a te feljebb linkelt beállításaiddal megyek, ehhez kapcsolódóan lenne kérdésem:
az imént kitárgyalt X96MAX (4/32-es LPDDR3) playerrel csatlakozom egy NAS-hoz ami külföldön van, a kinti ASUS RT-AC66U routeren futó openvpn szerveren keresztül.
jellemzően 720p és 1080p filmek sorozatok itthoni elérése a cél, és a tapasztalat azt mutatja, hogy a jelenlegi beállításokkal a 720p minimál puffereléssel elmegy, de az 1080p-nél olyan 6-8 percenként beleáll az újratöltésbe. egyébként a kodi szépen lekezeli, befagy a kép, majd 30-40 mp múlva újra elindul.
ami a netet illeti, a kinti egy 50 mbps feltöltést tud, az itthoni egy 300-as letöltést.
az lenne a kérdésem, hogy ezeken a beállításokon hogyan finomítsak, hogy minimalizáljam a pufferelések számát?
vagy esetleg itt már az 50 mbps feltöltés szab határt az álmaimnak? -
Melorin
addikt
válasz
blakey #60194 üzenetére
Kipróbáltam. Egyelőre nem tudtam nekiülni egy filmnek elejétől a végéig, így nem tudom, hogy idővel beszaggat-e.
Viszont nem szűnt meg egy nagyon idegesítő probléma ami lehet, hogy nem is ehhez köthető:
nem mozognak folyamatosan bizonyos filmek, ahogy észrevettem a HDR és h265 verziók.
Pl. az Iron Man legelején lehet tetten érni amikor jön a konvoj a sivatagban. Ott a kocsik nem folyamatosan jönnek hanem meg-meg röccennek, ugrálnak. Mint amikor nem annyi az fps mint a képfrissítés. PC-n elindítva ez a jelenet teljesen folyamatos. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #60201 üzenetére
Nem.Nem tőlem én is máshonnan vettem.. Nekem ennél magasabb is van pl. a GT-kingen
Semmit se terhel, sőt...
Más fórumokon is ajánlották, és bevált. A readfactor minél magasabb annál jobb. A memorysize meg a CE alatt simán lehet magas, nem omlik össze a kodi, viszont ha a NAS-ról egyszerre 2-3 box megy akkor jól jön egy puffer. Nem kell sajnálni a memóriát . Mire akarod spórolni ha sose megy 20-30% fölé? ...amúgy a CE fórumon is van ilyen ajánlat.. -
-
válasz
blakey #59802 üzenetére
Látom az S905x2 szériát nagyon nem preferálod, pedig SEMMI gond nincs vele, csak ugye sok a LAN hibás belőle, de vannak azért olyan típusok amik bátran megvehetők.
És semmivel sem rosszabbak filmlejátszás alatt mint pl egy VIM3 vagy N2
Mondjuk nem értem mit értesz a túl sok mókolás alatt? Mikor még egyetlen ilyen BOX.od sem volt!
Racer77 X96MAX al vigyázni kell, a DDR4.es 4/32-64.Gigásoknál nagyon sok a LAN hibás, inkább a 4/32.es DDR3. verziót érdemes venni azokban jól működik a GIGABIT LAN.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey #59723 üzenetére
Kezdéskor az SSH-nál akarta a jelszót de nemet választottam.
Nem is volt nyelv választás csak miután telepítettem egy adont.
Az ssh beáll-nál nincs bejelölve a jelszó kérelem.
Megy a hálózat de a lapiról nem tudom elérni a szokásos módon. Na sikerült elérnem a lapiról.
Már letöltötte a hiányzó nyelveket meg mindent. De wlan elérési opció nincsen A másik kártyán éjszakai van ott minden ok. -
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #59614 üzenetére
Ez megoldódott, hozzáadás dátuma szerint volt rendezve a library, akkor mutat mindent, ha cím szerint rendezem, akkor okés...
Ahogy nézem ez a kiegészítő is playlisteket hoz létre IMDb listák alapján - sima playlistet én is tudok létrehozni, viszont az nem jelenik meg a Kodi filmek között, míg a gyűjtemények igen.
A Star Wars gyűjtemény alapból így néz ki:
Ez tök jó, de ugye ez a megjelenési sorrend, nem a kronológiai...
Egy Ubuntu Serveren fut amúgy a hivatalos Docker image.
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #59601 üzenetére
Ott van a megjelenés ideje és az ABC sorrend. De pl egy Star Wars gyűjteménynél vagy egy Alien Universe-nél ezek egyike se jó.
Az meg megint más kérdés, hogy nem rejti el a gyűjteményben lévő filmeket a libraryból, hiába van beállítva ez, alapértelmezettnek is, és külön a gyűjteménynél is...
-
LógaGéza
veterán
válasz
blakey #59586 üzenetére
Saját gyűjteményeket rakok össze, és általában kronológiai sorrendben nézem a filmsorozatokat. Na mármost nem tudsz Plex alatt (vagy én még nem jöttem rá hogyan lehet) egyéni sorrendet összerakni gyüjteményen belül, mindig megjelenési sorrendbe rakja.
Erre Kodi alatt van megoldás, Plex alatt nem találtam - esetleg ha playlistet csinálok, de azt meg máshol jeleníti meg... -
válasz
blakey #59592 üzenetére
Ez igaz az NG verziók még nagyon kezdeti stádiumba vannak, de ennek ellenére is elég jól működnek, annó mikor elkezdtek szivárogni az S912.re az LE rendszerek sokkal több és nagyobb problémák voltak, ma meg már ugye szinte teljesen probléma mentes!
Sz.tem Kell kb ~1.év az NG verziónak is mire kiforrja magát.......
-
válasz
blakey #59579 üzenetére
ez elég gyászos, nem hiszem hogy az SD slot ennyire lassú lenne!
akkor énis jövök pár tesztel
GT-King sd-slot 16.gigás U3.as kártya 16,769
GT-King ugyan ez az SD kártya csak USB3 olvasóval 12,307
És néztem egyet S905X2-n is ugyan ilyen SD kártya USB3 olvasóval 14,662
Szóval nálad valami nagyon nem oké vagy a VIM3Pro vagy a SD kártyáddal!
-
cof
veterán
válasz
blakey #59461 üzenetére
Bocs de ha valami szar, akkor az... hardveres gyorsítással megy csak, mikor egy Pentium 2-es gépen is vígan mennie kell az avi-nak, de egy 100x jobb gépen meg nem megy csak "hackeléssel", hát nem tudok erre mást mondani mint, hogy bizony az a videó hibás akár jobbról akár balról nézem.
-
cof
veterán
válasz
blakey #59457 üzenetére
Az első magyar torrent oldalra is elég hamar bekerültem, szóval láttam ezt-azt. Nem az a lényeg, hogy Kodi-n megy, emlékszem, hogy ment az anyázás, hogy dvd lejátszón akad-ugrál... Scene release szabályzatban is kifejezetten tiltva volt a használata, normális releaser, aki értett is hozzá, soha nem használta ezt a kapcsolót.
Packed bitstream with 2 (or more) b-frames doesn't play on many older set-top Divx/DVD players. Packed bitstream with 2 b-frames plays on most recent Divx/DVD players. Packed bitstream with 1 b-frame plays on most Divx/DVD players.
(#59458) Rover623
Egyet próbából avidemuxon engedj át, betöltöd és mentés másként, elvileg normális lesz a muxolás így. Amúgy blakey-nél mindig minden megy, még nem láttam volna olyat ami nem, szerintem még egy üres pendrive-ről is tudna lejátszani videót.
-
Rover623
félisten
-
-
cof
veterán
-
Rover623
félisten
válasz
blakey #59450 üzenetére
Áruld már el, milyen "user error", "beállítási probléma"!
BSplayer-ben és KODI-ban semmilyen beállítással nem lehet lejátszani rendesen azokat az AVI-kat, amiből küldtem neked egyet.
A VLC-ben pedig alapból automatikus-ra van állítva a hardvergyorsítás. Ezen kívül van "Decoding acceleration" és "Full acceleration".
A négy beállítás közül egyedül a "Disabled" esetén folyamatos a lejátszás!" és semmi baja, hibátlan hardveres gyorsítással."
Te is 922-es SOC-on nézted? GT King-en? -
Rover623
félisten
válasz
blakey #59445 üzenetére
Nocsak-nocsak!
Megnézted az AVI-t, amit kültdtem?
Sztem neki is akkor lesz csak "fluid", ha kikapcsolja a hardveres gyorsítást!
Routert cseréltem, most már gigabit kapcsolat van a "kiszolgáló" Win10-es gép és a GT King között, ugyanúgy akadnak bizonyos videók.
Átmásoltam a King-re, ott is akad. Tehát nem hálózat, nem buffer...driver vagy SOC probléma! -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #59422 üzenetére
GT-King ng. A TV csak akkor kapcsol , ha 4K HDR jelet kap. Különben hiába a CE HDR-ben adja ki, (megnéztem az infónál mutatja) a TV nem kapcsol HDR-be ha csak 1080p hdr jelet kap...... nem nagy dolog, csak eddig nem láttam még ilyet...
@beluudj : nekem is megy ha a forrás 4K... de ez a minta HD-s csak.. és itt nem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kaspa bányász szett - kaspa miner eladó
- Komplett PC - Intel Core i7-9700K, 32GB RAM, NVIDIA GeForce RTX 2060 SUPER
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- ASRock Z690 PG Riptide + Intel I7 12700 ES + Netac 2x16GB DDR4 3200MHz CL16
- Új, Gamer - GIGABYTE Z790 D + Intel I7 14700K + Apacer Panther RGB 2x16GB DDR5 6400MHz CL32
- DELL PowerEdge R630 rack szerver barebone - 2xSocket 2011v4 , 24x DDR4 DIMM, H330 RAID, 39369Ft+ÁFA
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- Apple iPhone 7 Plus 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest