- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Magisk
- Samsung Galaxy S23 FE - nincsen sárkány
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Valkűr #60671 üzenetére
9.2 a friss. Nightlyban is...
CoreELEC/releases -
chemand
aktív tag
válasz
Valkűr #59759 üzenetére
Nekem a sima AC66-al volt olyan gondom, hogy időnként elment az internet. Annyit sikerült kiderítenem, hogy a router procija ilyenkor 100%-on ment, nem tudom h miért. Nem kerestem meg a hiba okát (annyira nem értek hozzá), végül - más okból is -lecseréltem. (Egyébként többször FW-et cseréltem/frissítettem rajta, nem oldotta meg a problémát.)
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #59759 üzenetére
De nem is hiszem, h ez normalis, - normálisnak nem nevezhető viszont nem egyedi. A Wifi, USB, BT de a LAN is "összeakadhat", nekem is volt hasonló esetem, konkrétan a BT-os egerem egy bizonyos gép bekapcsolása után megbolondult, nem működött megfelelően, hosszas hibakeresés után kiderült, hogy a router okozza, valószínűleg gyenge volt benne az árnyékolás, router csere után minden helyreállt.
-
LógaGéza
veterán
válasz
Valkűr #59543 üzenetére
Nagyon sokat szívtam anno én is az elnevezésekkel - végül azt találtam a legjobb megoldásnak, hogy Plex a fő kezelő, a filmeket szinte tökéletesen kezeli (egyedül a gyűjtemény-kezelés nem az igazi), a sorozatokat Medusa szedi le és kezeli (SickBeard-klón), ami letöltés után beolvassa, és hardlinkeli egy a Plex által elfogadott formátumú mappaszerkezetbe/fáljnévvel.
Kicsit bonyolultnak tűnik, de elég egyszer összerakni, és működik (a Medusa extraként még be is szerzi a sorozatjaim új részeit).
-
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #59543 üzenetére
A CE egy rendszer ami Kodit futtat, a Kodihoz nem nyúlnak ilyen szinten, tehát ugyanazt tudja, mint a többi OS-en. Ha valami hibás akkor 1X valamelyik rendszeren hibás lesz, mert "ez a törvény", javítsd ki a hibákat és egyetlen 1 rendszeren sem lesz hiba, több rendszerrel rendelkező lejátszót használok, sehol nincs ilyen hiba és már több éve így használom.
-
-
Pelican
őstag
válasz
Valkűr #59537 üzenetére
Senki nem ajánlotta, hogy nevezz át többszáz filmet.
mert tünt már el film emiatt, h nem tetszett neki, h mit hogy neveztem el.
Az iso pld millio egyezer file-bol áll, vagy elég a gyökérben atirni a filmek címeit mindenhol?
Az ilyen mondatok miatt gyanakszik mindenki user error-ra... -
divan
őstag
válasz
Valkűr #59537 üzenetére
Az iso az pont, hogy a millió egyezer fájlt tesz egybe egyetlen fájlba.
Szerintem is az lenne a megoldás, hogy csinálsz Film 1, 2, 3 mappákat, az 1-be belemásolod a filmek egyharmadát, a másodikba a 2. egyharmadát, stb. Utána ezeket próbálod beolvastatni. Ha megvan a hibás mappa, lehet szűkíteni, hogy hol a hiba. Biztos, hogy nem CE hiba, azért nem olvasol senkitől ilyet, mert ez a hiba csak nálad jön elő.
Szerintem majdnem mindenki használja a borítókat, így ha lenne ilyen általános hiba, biztosan előjött volna már másnál is. -
cof
veterán
válasz
Valkűr #59533 üzenetére
De, én borítózom és minden rendben. Már írtuk, hogy az Android és a CE scarper verziókat kell összeegyeztetni, mert az egyik sracper verzió hibás volt, de lehet valami ékezet, vessző, bármi különleges karakter a fájlnevekben, könyvtárnevekben amitől kiakad, nem tudom mennyi címről van szó, nekem kb. 100 film van most csak a médiatárban minden gond nélkül.
Ha mindig egy bizonyos %-on áll meg akkor, valami CE-nek nem tetsző karakterre gondolnék.
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58986 üzenetére
Az AMlogic boxok többsége TV-okosító, nem médialejátszó, amelyiket annak szánják ott minden információt megtlálsz. Minixek médialejátszók, Wetek-ek is, de ott a MI Box ahol szintén inkább a médialejátszás az elsődleges. Amlogic box esetén gyakorlatilag "kötelező" a LibreELEC/CoreELEC, annak a képességeit meg mindenki el tudja olvasni.
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58984 üzenetére
Olvastam az összefoglalot, de ezekre amikre szüksege lenne nem talalok valaszt. Pld hogy melyiknel van stabil LAN - 95%-ban mindegyiknél stabil a LAN, én nem olvastam olyat az elmúlt években, hogy instabil lenne a LAN bizonyos boxok esetében, egyedül a GTKing esetében merültek fel ilyen problémák, volt vagy 30 Amlogic boxom és eddig egyiknél sem volt LAN probléma, a GTKingemnél sem az eszközzel volt a gond.
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58982 üzenetére
A Minixen Android alatt is vannak HD hangok az "XBMC for Minix" Kodi fork-al ami a Minixekhez lett fejlesztve, azt nem tudom, hogy most mi a helyzet, mert a droidot már hónapok óta nem használtam. Illetve az SPMC-vel is jól működik.
Koszi az infot, esetleg letezik olcsobb megoldas is, vagy ez a minix az egyetlen ami a kiteteleknek megfelelo? - az egész topik arról szól, hogy vannak olcsó(bb) megoldások is. Összefoglalót elolvasva sokkal többet fogsz tudni.
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58889 üzenetére
Most azért probléma, mert új a kernel és abban van a hiba, meg kell találni, viszont sok egyéb anyag meg hibás telefonon vagy más rendszeren míg itt hibátlan, de engedélyezési listában ha pl. csak a 1080p-ket engedélyezed akkor minden hibátlanul megy, régebbi kernellel nincs gond, de az nem kompatibílis az új SoC-okkal.
-
válasz
Valkűr #58868 üzenetére
Akkor biza szar a gigabit lan a KING.edbe!
Tipikus hiba kikapcsolás/újraindítás után van amikor beugrik és jól megy meg van a gigabit, aztán egy újjab indulásnál már nem, jó lenne már ha csinálnál egy iperf3 tesztet olyankor mikor vacakol, mert amikor jó akkor meg van rendesen a 930-960Mbps
-
cof
veterán
válasz
Valkűr #58866 üzenetére
Nem is írtam olyat, hogy nem köszönted meg, akár itt akár privátban. Ott kezdődött a problémám, hogy te sem tudtad, hogy mekkora a feltöltési sebességed valójában, amiért fizetsz, Scraper verzió számot sem írtál, Windows speedtest-ről sem írtál semmit, csak vártad, hogy majd magától megoldódik a probléma, mi meg had barkóbázzunk, hátha 100 felesleges hsz-ből rájövünk, hogy egyáltalán mi a probléma, és +100 hsz. vagy több mire megoldódik.
-
cof
veterán
-
junkpod
veterán
-
cof
veterán
válasz
Valkűr #58811 üzenetére
De hibás a LAN, ha csak 300/100-at mérsz android alatt, közben meg 1000/500-as neted van. Gondolom Windows-on sem csak 300/100-at mérsz.
A fagyás oka lehet túlmelegedés is, mint ahogy olvastad nem valami jól megoldott a gyári hűtés. Én nem tudom, hogy a CE és az Android miként állítgassa a CPU frekvenciákat, de lehet másképp, ezért CE alatt jobban melegszik, persze ez is csak egy lehetőség, de ha van rá stabil verzió, márpedig kiderült, hogy van, akkor a Nightly-t felejtsd el.
(#58814) blakey Elvileg LAN-on, nyugi én sem tudom követni. Amúgy nem baj ha speedtest-el mér, az 1000/500-at hoznia kellett volna.
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58811 üzenetére
Leírtam, ha megy a simával akkor revB-d van, a revA nem megy a simával, annyi a különbség, hogy a revA alacsonyabb órajelen működik ezért nem indul el ha a simával próbálkozunk. A revB megy a revA-val csak épp nem fog menni a legmagasabb órajelen.
Nem tudlak követni így nem is nagyon tudok válaszolni, hogy mi is a gondod, nálam a régi switch volt a gond CE-vel, az új switch-el nincs gond, lehet, hogy nálad is hasonló a szitu, nem szereti a routert. De egy normális hálózati, iperf3 mérés nem ártana, hogy kizárjuk a LAN hibát. -
blakey
titán
válasz
Valkűr #58798 üzenetére
Mi köze a dtb-nek a scraperhez? Semmi. Olyan gondjaid vannak amik kb. nem is léteznek. Nyilván hiba mindig előfordulhat de könnyen orvosolható.
Nem is kell erőlködni csak használni, 1 hete a GT-Kinget nyúzom, hogy lássam a gondjait, kb. semmi nem tapasztalható, feltéve, hogy hibátlan az eszköz. -
válasz
Valkűr #58791 üzenetére
De igen az, de pont ez a gond, hogy gyárilag elcseszték!
van az SOC és RAM felett egy árnyékoló lemez, és
az SOC felett egy grafitos szivacsos valami ami igencsak nem vezeti a hőtDe ez a kisebbik gond, a nagyobbik gond az hogy SOC és a lemez között pedig hűtő paszta van ez jó is lenne csak sajnos olyan nagy a távolság a lemez és az SOC között(kb 1.mm) hogy egy valag paszta oda rakásával is szinte semmit nem ér hozzá a lemezhez
PL Gyűrű kolléga KING.jénél kb semmit nem ért hozzá
szóval le kell takarítani az SOC.ról a pasztát ezt az árnyékoló lemezt ledobni és betenni egy az említett Thermal padot a king tetejében lévő hűtőlemez és az SOC közé
Ezután már lesz hőátadás a hűtőlemez és az SOC között, nálam 20.fokkal lett alacsonyabb a hőfok.
Persze ha rá szánod magad hogy szét furkáld a tetejét akkor még jobb lesz mert tud hová távozni a meleg!csak hát elég ronda lesz utána.
-
Beni2360
félisten
válasz
Valkűr #58792 üzenetére
Olvasd el a 58785 hsz-met és mivel nálad CE alatt gyenge a LAN a 4K filmek akadoznak, lefagynak. Írták, hogy fejlesztési folyamatban van még a CE erre a socra is, türelemmel kell lenned. megjön az 1 GB adapter menni fog simán akár 12 bittel is. Próbáltad wifivel? Nálam is jobb volt.
-
válasz
Valkűr #58787 üzenetére
gyári állapotában ilyen a KING, de lehet faragni belőle olyan -15-20.fokot, le kell szedni az árnyékoló lemezt az SOC.ról és egy jó minőségű, 6.0 W/mK 2.mm vastag Thermal padot oda tenni a gyári lemez+szivacs helyére
-
blakey
titán
válasz
Valkűr #58787 üzenetére
Majd akkor kérdezd ha 80 fok körül mozog ennyi "munka" után, az a dolga, hogy működjön, ne a hőmérsékletet nézd. Dune mennyi volt? Nem tudod, mert nem láttad.
Ha már nem terheled a procit hanem csak használod filmnézésre vagy zenehallgatásra akkor "megnyugszik", alacsonyabb lesz. Azért nem árt tudnod, hogy ha csinálsz valamit akkor akár 2.2 MHz-re is felmegy a proci, tehát hő termelődik. 4K HDR 60fps-nél felmegy 65-66°C-ra is de akár 70°C is lehet. -
cof
veterán
válasz
Valkűr #58772 üzenetére
Akkor CE-re is azt a Scraper verziót kell felrakni, amelyik az Androidon is van, és jó. A LAN akkor ezek szerint hibás ha csak 100-at mértél felfele speedtest-el. Android alatt is meg kell lennie a 1000/500-nak.
Hibák még lesznek is CE-n, mivel írtam, hogy fejlesztés alatt van az új platformokra S905X2.
-
cof
veterán
válasz
Valkűr #58769 üzenetére
A Scraper hibára is kaptál tanácsot még pár napja, hogy mit nézz meg, verzió stb. de arra sem reagáltál, akkor mértél egy 300/100-as sebességet tegnap, de azt sem tudjuk, hogy milyen net előfizetésed van, milyen routered, stb. többnyire writeonly módban vagy sajnos.
Egyébként meg nem lenne semmi problémád, ha S905X vagy S912 gépet veszel, mivel újfata gépet vettél, persze, hogy előfordulnak problémák, mivel még csak most fejlesztik rá a szoftvert.
-
junkpod
veterán
válasz
Valkűr #58769 üzenetére
Nem kell számítógép zseninek lenni. Elég ha türelmes vagy és a kapott tanácsokat betű híven alkalmazod és ha bizonytalan vagy nem lépsz tovább önállóan, hanem megvárod a segítséget.
Tavszervizben nem látjuk a körülményeket, ami sok csapdát rejthet. Általános tapasztalat, hogy ha egyedi, másnál nem tapasztalt hibák jönnek elő az mindig user error és az is, hogy a user ezt végsőkig ellenzi... -
junkpod
veterán
válasz
Valkűr #58765 üzenetére
"A lényeg amit leszűrtem ebből az egészből, h a CoreELEK sem egy stabil cucc, ahogy tapasztalom itt az elmult napokban akad azért probléma bőven."
Nem így van.
Neked olyan hibaid voltak amit senki nem reportolt se előtte se azóta se itt se a coreelec (nem elek!) hivatalos fórumon. Leginkább a tapasztalatlansagbol származó egymásra halmozott user errorok voltak ezek.
Másrészt Te GT-kinget vettél, ami S905x2 SoC-cal rendelkezik, ez még új és csak kísérleti fázisban van erre a coreelec, nightly verzió. Ha S905 sorozatot vettél volna akkor a stabil 9.3 coreelec verzió is a rendelkezésedre állna. (Ámbár a gondjaid egy kivételével nem ebből származtak.)Olvasásra a Kodi Wiki oldalát ajánlom.
58767
Nem kell. Ismerd meg a tv, avr, HDMI kábel korlátait és lehetőségeit és azok szerint állítsd be ami neked jó. -
junkpod
veterán
válasz
Valkűr #58760 üzenetére
Nem értelek, mi bajod volt a pendrive-al?
Amikor CE image-et kiirod at egy kb fél gigás particio lesz, a többi terület ilyenkor kuka, értelmezhetetlen adathalnazza válik. Mikor a CE telepítő a boxban elindul a reset utan, abban a folyamatban a meghajtón lévő teljes meg felhasználatlan helyre létrehoz és formáz egy új particiot, de ez Linux rendszerű. Ezt Kodi alatt irhatod olvashatod szabadon használhatod. /STORAGE néven éred el.
Sajnos a Windows file böngésző, segéd program nélkül ezt a linuxos fajlrendszert nem tudja olvasni és így azt hiszi meg formazatlan lemezterulet. Ez nem hiba, tulajdonság.
Ha te ezt újra formaztad Windows fs32-re vagy ntfs-re, az a te döntésed, de felesleges volt.
Ezek nem hibák, pláne nem váratlan hibák. -
junkpod
veterán
válasz
Valkűr #58753 üzenetére
Vagy én nem értem vagy te. A CE kiírása particio függetlenül történik. Egy image fájl kerül blokkfolytonosan kiírásra. Tehát felülírja a particios táblát is, mindegy mi volt előtte rajta. Ezért kell egy specko programmal kiírni a CE install-t, nem pedig sima masolassal.
A fagyás a scraper hi aja nem CE szerintem.
De mindegy is. Az is lehet, hogy igazad van, mert kb a felét sosem értem a mondanivalodnak -
blakey
titán
válasz
Valkűr #58723 üzenetére
Androidon Play áruházból letöltőd a Magic iperf app-ot, CE alatt meg a kiegészítőknél is van de én pl. entware-ből telepítettem, a gépre is kell egy iperf3 majd terminálból (windows-on azt hisszem putty a neve) indítod a tesztet, egyik minden esetben a szervernek kell lennie. Itt a topikban iperf3-ra rákeresve minden leírás mgtalálható.
-
cof
veterán
válasz
Valkűr #58689 üzenetére
Ha a mai nem indul CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2-nightly_20190912-Generic.img.gz kiírás és dtb másolás után, akkor igen.
(#58683) blakey Egyébként azt lehet tudni már, hogy mikor várható S905X2-re stabil verzió? Egyből lőném is ki az automatikus frissítést, én nem akarok tesztelő lenni, addig nem veszek ilyen gépet.
-
cof
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- AliExpress tapasztalatok
- Interactive Brokers társalgó
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Medence topik
- PlayStation 5
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Háztartási gépek
- További aktív témák...
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- ELADÓ TELJES GAMER SETUP!
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 5500 , RX 6700 XT , 32GB RAM , 512GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Samsung Galaxy Tab A8 (2021) , 3/32 GB,
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged