- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- VoLTE/VoWiFi
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Sokat fejlődött a Tecno belépő ajánlata
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Fastfact
csendes tag
Szia!
A telepítés ugyanúgy megy mint CE esetén (A CE-n alapszik, így akár ez is telepíthető belső memóriába aceemmc
(-x
) paranccsal). Itt is figyelni kell a helyes DTB-re.
Telepítéskor legyen bedugva egy vezetékes kontroller, vagy egy USB vevős vezeték nélküli. Egér, billentyűzet nem jó. Telepítés utáni első induláskor kontroller beállítással kezd.
Ha bluetooth-os kontrollerrel szeretnéd használni (pl. PlayStation DS4), ajánlott hozzá beszerezni egy USB-s bluetooth adaptert-t. A bluetooth témára nem nagyon koncentrált a fejlesztő, nincs is tervben hogy ez változik. Működik nélküle is, de én tapasztaltam bosszantó dolgokat, pl. beragadó gomb a menüben.
Minden másra a hivatalos wiki-t ajánlom: https://github.com/EmuELEC/EmuELEC/wiki -
Fandango
veterán
Netflix saját oldalán írja, hogy az UHD tartalomhoz 25mbites hálózati sebesség kell minimum. Szóval a 100as háló bőven elég kell hogy legyen. Ha az internet kapcsolat is van olyan gyors.
-
cof
veterán
Úgy van, hogy egy Stream szolgáltatónál, soha nem lesz akkora a bitráta (sávszélesség), mint egy blu-ray lemezen lévő (arról rippelt) anyagon, ezért simán átfér a 100 Mbit-es hálózaton, a maga 30-40 Mbit/s sávszélességével, míg egy BD lemezről való rip UHD anyag már karcolja a 100 Mbit-et, 70-80 Mbit/s szokott lenni kb. ilyenkor már előfordulnak akadások, ha nem megfelelő az előtöltés.
Jelentősége akkor van igazából a Gigabit-nek, ha NAS-ról stream-elsz UHD 4K anyagokat, FullHD-ig nem lesz semmi probléma, és pl. valaki külső HDD-t köt rá, akkor a másolási idő is sokkal lassab pl. PC-BOX között, a 100 Mbit korlát miatt.
-
kmarci25
veterán
Nem mondom, hogy gagyi.
Ezek szerintem egyéni döntésen múlnak. (Nekem pl. sok esetben a spotify minőségű audio is tökéletesen megfelel, de van aki, azt körberöhögi, mert gyenge.) Ha számodra megfelel a minőség, akkor használd nyugodtan. Nem láttam, hogy milyen, lehet, hogy nekem is megfelelne. Annyit tudok biztosan, hogy az én boxomon (S905X), az előretelepített android-ra telepíthető HBO Go és Netflix gyatra képet ad, szemcsés, élvezhetetlen, sőt még a kodi alatt is vannak gondok, ha helyi tartalmat játszok le, akkor is. CE alatt a helyi tartalom kifogástalan, HBO Go elmegy, a Netflix is jó lenne, de a feliratot nem tudom elővarázsolni sehogyan sem.
-
kmarci25
veterán
Hát, ez számomra már a 60Hz-nél megdőlt... Se a Netflix, se az HBO nem használ 60 Hz-et, de legalábbis én ilyen anyaggal ott még nem találkoztam.
A korábbi hsz-mben egyébként CE alatti használatról beszéltem, android alatt nem is próbáltam a készüléket. De ha neked megfelelő, és jónak érzed, akkor használd úgy, nincs ezzel baj.
-
kmarci25
veterán
Jah, ahogy felettem is írták, amit írtál az együtt nehéz ügy, de legalábbis kompromisszumos. Nálam kb ugyanez a felhasználási kör és egy 905x-es box-om van CE-vel. A NAS-ról tökéletesen játszik, abban nincs hiba. HBO Go használható, igaz hogy csak 720p-ben, de számomra élvezhető így is. A Netflix viszont már problémásabb: ott is csak 720p az elérhető (a fölött nem bírja a hadver), de nálam legutóbb az a probléma jött elő, hogy egész egyszerűen nem jelent meg semmilyen felirat. Úgyhogy visszatértem a tv-m saját beépített Netflix applikációjához (ami cirka 7 éves!
), és azon használom. Egyszerű, mint a faék, a tudása is elég gyér, de a listámat látom, szemre fhd és a felirat is megjelenik, nekem ennyi elég. (Egyébként ha jobbat szeretnék, akkor a box-ot hagynám NAS-ra, és vennék HBO-ra és Netflix-re egy chromecast-ot, vagy mi box-ot.)
-
Pelican
őstag
Ilyet itt nemigen olvashattál, hogy az S905X2 jobb vagy ajánlott.
A 100-as lan szintén nem ajánlott.
Az S905X2-re nincs CE, de van rá mainline LE kezdemény, sokat ne várj tőle, jó ha egyáltalán el tudod indítani.
Hamarosan jönnek az olcsó S905X3 és S905D3 készülékek, ha nem sürgős, érdemes azokat megvárni, lehet azokra lesz valami támogatás...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- ÚJ- Lenovo ThinkVision T24i-10 - 24" monitor - Számla, garancia
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490 - i5-8GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged