- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
nfsu17
veterán
kicseréltem a padot, kifúrtam az alját, csökkent is a hőmérséklet...most nekem így megfelelő, így már sokkal jobb, mint az X99 gyári állapotban. Amúgy sem nézek nagyon 4k-t, így meg a legnagyobb kihívás neki a 1080i@50, amikor olyan 66-ig felmegy (egy elég meleg szobában).
A 1080p@25 (vp9/h265) meg megáll ilyen 60 fokban is. Vagy a 1080p@50, már nem emlékszem, annyi félét teszteltem már, csak fel nem jegyeztem.
Hihetetlen amúgy, hogy mennyivel jobb kodek a h265 (vp9), mint a h264.
Egy h264 720p@25 film kb egál hőm. szempontjából egy vp9 1080p@25-el.
Ezt onnan veszem (ami lehet bullshit), hogy a hőmérséklet a box szerint ilyenkor egyforma (nem egyszerre nézem természetesen). -
-
Lasersailing
senior tag
Igen, android alatt is jó a LAN (wifi-t be sem konfiguráltam Android alatt). Csak a kingston kártya + CE alatt van gond a LAN-nal. próbáltam 9.2.3-mal (ugyanazzal, amit USB-re tettem annó), ill. 9.2.4.1-gyel is, amit most találtam a honlapjukon. Most ez utóbbival működik az USB (csak lassan).
-
Lasersailing
senior tag
Köszönöm válaszodat!
Este ismét próbálgattam, csak sajnos az USB-im sem hibátlanok:
1) USB3.1: ez egyenesen kínából érkezett, újkorában sem volt megbízható, tegnap "resizing file system..." után leállt a CE --> ez nem működik (3* próba)
2) USB2.0: ez egy gagyi repi ajándék volt, amit ~5 évig autóban zenehallgatásra használtam (=könyök alatti tárolóban addig feszegette a többi ott lévő tárgy, hogy már kontakthibás)--> ezzel most működik, bár elég lassú. De ezt kb. a kukából halásztam ki...
3) mSD kártya 32 GB-os (magyar boltból, kingston), telefonhoz vettem --> ezzel a vezetékes kapcsolat nem működik... (pedig telefonban 2.5 alatt soha nem volt vele gondom, el is felejtettem, hogy maradt az előző telefonomban egy mSD kártyaMás felesleges adathordozóm nincs, így marad a vásárlás. Mi az ami megbízható mSD kártya? Sandisk pl?
-
Lasersailing
senior tag
A fenti link alapján telepítettem X96Max Plus-ra a CE-t. adathordozó csere miatt összesen 3* kellett telepítsem, az első kettőnél (USB-k) működött a vezetékes kapcsolat, a harmadiknál (micro SD kártya), viszont csak pillanatokig, de mire kiírná a belső IP címet, el is tűnik a listáról. Mi lehet az oka ennek?
A device_tree mappában van egy olyan file is, ami szintén 4G, szintén gigabites kapcsolat, de a végén szerepel "slowdio" (fejből írom, remélem jól). Ez mit jelent? Esetleg ezzel kellene megpróbálnom? Vagy csak kezdjem előlről, hátha valami gond volt írás közben? -
-
Imi1981
veterán
Akkor talán majd az új Bluetooth távirányítóval lehet mert úgy néztem az tanítható link . A hálózati ébresztés nálam nem működik yatse-val . Tegnap azzal szarakodtam de nem kapcsol be . Ha az működne már az is megfelelne. A gyári távirányítót mindig elrakom mert nem szeretem .
-
-szabi-
addikt
-
Ejelhar
senior tag
A remote.conf -ot kell módosítani, mert amremote módban keyboardnak veszi a távot, de azon meg nem értelmezi a színes gombokat.
Helyette valami mást kell társítani ezekhez, olyat, amit a billentyűzeten is értelmez.Ha ez meg van, akkor vagy keymap editor, vagy a /storage/.kodi/userdata/keymaps/remote.xml
file-ba például:keymap>
<global>
<keyboard>
<seven>ToggleDebug</seven>
<nine>reloadkeymaps</nine>
<eject>UpdateLibrary(video)</eject>
<record>CleanLibrary(video)</record>
</keyboard>
</global>
keymap>
Ez utóbbi filenak érdektelen a neve, csak a kiterjesztése számít. De ha a keymap editort is használod, akkor az ezt kilövi (átnevezi) és a sajátját fogja helyette iderakni.
ps. Amíg faragod ezt az állományt, szerintem érdemes debug módba kapcsolni a Kodit és terminálba online figyelni mitet és hogy értelmez:tail -f /storage/.kodi/temp/kodi.log
Illetve érdemes egy gombra a reloadkeymaps és toggledebug kodi parancsot is felvenni, mert ez feleslegessé teszi a Kodi újrarúgását, rögtön vizsgálható a szerkesztés eredménye.
Vagy az is jó, ha másik terminálból:kodi-send --action=toggledebug
ez on/off kapcsolóként viselekedik, ha mégegyszer kiadod, akkor elhagyja a debug logolást.
Majd ezután mikor szerkesztetted az xml filet, rögtön be lehet tölteni az újat:
kodi-send --action=reloadkeymaps -
darvinya
titán
És stickermajom
Az a C4-es kártya ugyanolyan gyors, mint C10 kártya.
Kipróbáltam, egy 32GB C10 kártyával milyen gyors, és Nokia 4GB C4-es kenterbe verte.
Ennyit az olcsó új kártyákról, és ezért használom 12 éves kártyát.WhiteWalker
Régebben próbáltam skin-eket, onnét tudom, amit írtam.
Tudod rejtet file-ok mutatását nem gyári skin-en nem éred el, ugyanez volt CEC beállítások, stb.
Testre szabhatom, honnét görgessen és teli nyomja 30MB-os ikon képekkel, hogy fogyjon a hely és lassítsa a rendszert.
Ez kb. pont olyan, mint a 4K-s menü, igaz több tartalom nincs, de legalább rendszert fogja. -
Fisha
őstag
Na, közben valahogy csak sikerült, és valóban ezzel az odroid-os device-szal. Ezer köszi, haladok tovább az úton.
Akkor az utókornak: ha sehogyse megy az X99 MAX+-ra a rá való dtb, akkor próbáld meg ezzel: sm1_s905x3_odroid_c4.dtb
(valószínűleg te is fake ramos darabot nyaltál be...) -
Fisha
őstag
Rengeteget b@szakodtam vele, de nem jutottam semmire...
Próbáltam pendriveról, minden aljzatban, memóriakártyával is (euronicsos kingstone, csak nem hamis gagyi). Ugyanaz, a fránya X99 betöltőképernyő jelenik csak meg.
Ha fake ramos lenne, akkor is mennie kéne a 2g dbt-vel, ugye?Ami még eszembe jutott: mondjátok, hogy addig várjunk, amíg meg nem jelenik a CE logó. Ez kb. mennyi idő?
Illetve bárkinek, bármi ötlet még?
CoF: a te leírásodban szereplő win32 disk imagerrel én nem jártam sikerrel. Az úgy megírt image-et sehogyse tudtam többet szóra bírni win 10 alatt. disk magament is csak egyetlen nagy particiót lát, de szerinte nem lehet olvasni.
u.i: mindjárt sírok....
-
darvinya
titán
Akkor gond még1x végig.
Ha kikapcsolod BIOS-ban minden ébresztést, mert csak ekkor lehet kikapcsolni teljesen a PC-t.
Ekkor Te fejen állhatsz, akkor sem fogja felébreszteni WOL-on.Ezért írtam, hogy Ti keveritek a kikapcsolást a készenléttel.
stickermajom
Azért nincs HDMI CEC, mert másik változatra kapcsoltad.
CEC is egy fajta WOL. -
darvinya
titán
-
stickermajom
addikt
Android nekem is csak arra az 5 percre volt elindítva amíg feldobtam a Reboot to LibreElec appot.
Tegnap jött meg a Vontar X3, gyorsan beállítottam, a 1080p lejátszás gond nélkül megy, de 4K-nál nincs kép egyelőre, gyanúsan az öreg HDMI kábel miatt. CEC tökéletesen működik a TV-vel, így a saját távirányítóját nyugdíjaztam is. Kicsit lassabban áll fel a rendszer, mint az elődje, de nem vészes, ennyit kibírok.
Gondolkodom még, hogy maradjon-e SD-n, vagy rakjam eMMC-re a rendszert. Előbbit egyszerűbb cserélni, ha probléma lenne vele. -
A napokban beszéltük, hogy szenvedek az előtöltéssel. Sajnos nem oldotta meg a problémám az advancedsetting
Felcsesztem magam és előfizettem másnap egy kábeles netre, amit szerencsére még aznap be is kötöttek
100/10-es net.
Így megszünt az előtöltés... egy 35Gb-os FHD Avatar-ral teszteltem, de meg se rezzentÉrdekel ez a Coreelec szerveres dolog, de úgy érzem a feltöltés még így is gyenge a visszatöltéshez
SMB megosztás arra való, hogy a PC-n levő médiát áttoljuk a boxra? De az miért megy 0-24-ben? -
nfsu17
veterán
Jól bírják, nekem is egy ilyen a szerver.
3-at sorolt fel. Melyik?Amúgy az X96 Max Plus hűtése (attól függ mihez hasonlítjuk) nem is annyira gáz.
Sokat még nem teszteltem, csak az X99-el tudom összemérni.Mindegyik box alatt van egy kis emelvény, hogy alulról jobban kapja a levegőt.
27 fok van a szobában.
Egész délután megy az X96 és most 58-59 között ugrál.
Már nincs bekötve az X99, de délelőtt összemértem azzal is.
Pár fokkal jobbnak tűnt az X96. Sokkal hamarabb visszahűl egy film után.
Egy rövid 4k60 után 5 perccel már 58 fok volt az X96, míg az X99 alig akart 60 alá menni.
Terhelésen viszont picit jobb az X99, ott 71 fokig ment fel ez, az X96 meg 73-ig. Mondjuk kb alig van különbség.És még meg sem jött a thermal pad és lyukak sincsenek pluszban fúrva sehova.
Sokkal rosszabbra számítottam.
Sebességre is elég korrekt. X99-et nem is tudtam 100 fölé vinni.
-
-
innen van az ötlet...
[https://kodi.wiki/view/HOW-TO:Modify_the_video_cache]Hoppá, akkor ezt benéztem. Azt is elérem gondolom SSH-n keresztül( WINscp). Vagy a Kodiból másolgassam?
Rendben, megpróbálom ezt a beállítást. ( nagyon rendes vagy, hogy ennyit foglalkozol a kérdésemmel)
-
Világos! Csak az baj, hogy annyira tré nálunk a vezetékes internet, hogy a mobil éri meg a legjobban ( 5e Ft a korlátlan mobilnet 80/5, a vezetékes pedig 100/10 8650 Ft....vicc)
Nálad akkor a digionline full folyamatos, sehol egy akadás?
Akkor úgy látom semmi értelme szenvednem streameknél a puffereléssel.( pedig a fent beállítás már egész jó volt
-
Wifi...
De össze volt kötve kábellel is de nem változott a helyzet.
Sim kártya van a router-ben, arról megy a net.
Lehet a router adta meg magát??viszonylag szép a digionline de vannak olyan csatornák amik szeretnek bekockásodni.
A Film + HD tök szép, de pl a Digi Animal szeret néha bekockásodni.
-
tomy86
addikt
Mindig más mappánál áll le. Újraindítva megint eljut valameddig és ismét leáll. De az is előfodult, hogy némi várakozás után továbbment és lefutott hiba nélkül. Teljesen véletlenszerű. Ugyanezzel a hdd-vel, ugyanezzel a tartalommal az s905-ös boxnak semmi gondja nem volt egy év alatt.
-
gaston63
tag
Szia, tegnap este gond nélkül felraktam CE-t. Nagyon nem foglalkoztam vele, már késő volt. Egy gondom akadt, nem tudnám kikapcsolni. Ha a tv megy akkor többször bekapcsol. A tv-re az ARC kimeneten dugtam, majd innen gondoltam tovább adni a hangot az optikai kimeneten az erősítőre.
Valakinek valami ötlete?
Köszönöm, üdv
gaston63
-
gaston63
tag
Szia, esetleg linket tudnál küldeni??
Még nem kapcsoltam be, ma jött, egyből CE-vel használnám. De csinálok róla egy fotót.
Érdekes nekem nem volt benne dtb.img fájl, mint ahogy az írás említi. Most így néz ki az SD kártya. Jó lesz ez így??
[kép]
jaj látom már, ott szerepel az aláírásodnál -
gyűrű
addikt
Jól írtad: szerinted... Én pontosan látom a különbséget, ami nem eget rengető de épp elég..
Nekem a kábelek is többe kerültek mint a box. Ez a legolcsóbb eleme a házimozimnak, de még többet is fizetnék picit többért, ezért gondolkodom pl a Shielden a kodis 4K netflix miatt. -
blakey
titán
Nem feltétlenül a SoC különbségéből adódik az előny, leginkább a normális hűtésnek köszönhető, hogy jobbak. Én egyáltalán nem ajánlom azokat az eszközöket amikkel vacakolni kell, hogy jó legyen a hűtés, ne legyen 70°C-os egy 1080p-s anyag esetében, stb. Akinek hobbija a fúrás, a pasztázás, stb., az nyilván vegye az olcsóbbat, aki meg csak használni szeretné annak jobb választás egy jobban megépített eszköz.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- GAMER PC! Ryzen 5800X / RTX 3080 / B550 Aorus / 32GB DDR4 / 512GB NVMe / 750w! BeszámítOK
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 55G3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
- Microsoft Surface Laptop 3 - 15 col - Fekete
- IBM/Lenovo Thinkpad T60
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged