-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mexel
veterán
válasz
blakey #105408 üzenetére
Az a baj hogy ez csak X4-en és csak 64 bites rendszerrel jön elő. Akkor is ha alapon hagyom szinte. Vontaron és Tanixon is, hetek óta keresem mi az oka. NE és NO is csinálja néha. Most ismét full alapról telepítem, de nehéz előhozni, van amikor egy hétig sem csinálja. Utána naponta, aztán megint nem.
-
mexel
veterán
válasz
blakey #105357 üzenetére
Ja értem. Azt hittem van Generic 22 alpha is.
Nagy a katyvasz az X4-ekre, vadászni kell jól működő verziót ( ismét nem Homatics és tsairól beszélek hanem átlag bxokról)
NO-ból pl a 2024_10_22 a jó ami működik, onnantól gondok vannak, az NE meg mintha megállt volnaJönnek a Nightlyk de semmi olyan változás ami pár gondot megoldana
-
MrTwister
őstag
válasz
blakey #105278 üzenetére
Értem, most már világos. Esetleg még az lehet döntő, hogy ha párhúzamosan akarom a 2 boxot használni akkor érdekes lehet a meglévő Homatics+Ugoos páros, mert akkor nem fogják egymást keresztbe kasul távirányítgatni, hiszen más a távjuk IR kódolása. Gondolom én naívan...
-
MrTwister
őstag
válasz
blakey #105276 üzenetére
"szoftveresen lejátssza" ez azt jelenti, hogy olyan erős a SoC, hogy nyers erőből akadás mentesen viszi az AV1-es filmeket is?
Esetleg az Ugoos AM6B+ (CPM-mel ugye) hibamentesen dekódolja a VC-1 és az 1080i tartalmakat is vagy erre csak a "híres" rev. b -s Homaticsok képesek?
-
dave0825
őstag
válasz
blakey #105222 üzenetére
Tárgytalan már, megvan. Lényegében igazad van, a dtb a ludas, ugyanis most néztem a hirdetést, ahonnan rendeltem, hogy ez csak 100Mbit-es, nem 1000-es. Franc se gondolta, hogy ezekből még mindig van 100-as, így nem is néztem, csak hogy S905X4 legyen, és 4GB RAM...
Köszi. -
tobias40
veterán
-
jézusom
addikt
válasz
blakey #105179 üzenetére
Nem akarlak fárasztani, de tovább görgetem teoretikusan
Ha úgy akarom, hogy több kliensem van és egy szerver, nem lehet azt megcsinálni, hogy szerver oldalon egy mediatárat hozok létre, és a telefon, xbxox, tv stb már nem kell ezzel vacakolni, scraperekkel bajlódni, hanem csak a szerverről kiolvassák gyorsba?
-
Qtya123
őstag
-
kormi0312
senior tag
válasz
blakey #104834 üzenetére
Szia
Hogy lehet kikerülni ezt az Android frissítést?
Beállításokban nem látom az Update letiltast.
Eszközkezelő \ névjegy \ rendszerfrissites menüben pedig csak annyit ír hogy nem sikerült a keresés (mert kihuztam a lan kábelt)
Csak CE-NG cpm-vel használom egyébként a box-ot, pont a DV P7 Fel miatt -
-
Csabi1984
addikt
válasz
blakey #104862 üzenetére
Jómagam meg azt nem értem ha egy OTA frissítés ami ugye azt az érzést kelti, hogy biztonságos és ha ilyen előfordult akkor előfordulhat később is. Miért nem lehet a frissitést akár megoszlani pl Dune felületén? Így mindenki eldöntheti letölti és felrakja-e ahelyett hogy automatikusan bejöhet egy cumi.
Ha meg megoldható a visszarakás egy korábbi verzióra akkor mindenki problémáit orvosolni lehetne -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #104860 üzenetére
Hát igen neki álltam a teljes újra beállításának, akkor már tényleg mindent újra beállítok, kodi-t is.
Már rá ment pár órám és még nincs kész.
Igazából az dühít, hogy nem kérdezte meg hogy most akarom-e vagy később. A jövőt héten már nem lett volna bajom, illetve úgy is frissítettem volna. De ma délelőttre filmnézést terveztem. Ez helyett állítgathatom és még nem tudom hogy mennyire lesz jó és stabil.
Mondjuk azt már tudom hogy a P7FEL-t buktam kb örökre.... -
-
mikrofon
veterán
válasz
blakey #104814 üzenetére
Ráadásul erre még rátett egy lapáttal a Fédération Nationale des Éditeurs de Films is mert bírósági felszólítást küldött a Real Debrid és All Debrid szolgáltatóknak. Ezt a két szolgáltatót használja rengeteg Kodi addon és emiatt sok CE felhasználó. A Real Debrid nyitott egy lehetőséget ahol indoklás nélkül kérheted vissza erre hivatkozva az előfizetésed befizetett árát és le tudod mondani a szolgáltatást. Kb egy ilyen prémium alternatíva maradt, ami a kb 3szor annyiba kerül....
[Bővebben]Ha ebben nem lesz valami előrelépés, kiskapu akkor az nem csak a Kodi fejlesztésnek hanem a release-eknek is odatesz.... És egy nagy lépés a tömegek streaming szolgáltatók felé történő terelésének....
-
mexel
veterán
válasz
blakey #104814 üzenetére
Ez nem túl jó hír. Igaz én ebből nem sokat veszek észre mert szinte semmi kieg nincs fent nekem, én szinte "csak" sorozatozásra használom. Ráadásul én a kommersz boxot, te úgy tudom komolyabbakat. Sima alap filmre még mindig nagyon kó azt hiszem, nekem az androidos kodi nem jön be mostanában, láthatónak tartom a képminőség csökkenést
-
kormi0312
senior tag
-
-
apszi
őstag
válasz
blakey #104741 üzenetére
Bocsánat, ezt a képet a netről szedtem (mivel a sajátomat nem láttam
), nem az én beállításaim. Nálam a "force display colour depth" és a "force colour subsampling" automatán vannak (remélem az úgy jó), a Disable GUI scaling beállítás meg nincs is a menüben. Ezt máshol megtalálom? Hátha el van állítva.
Update: A Disable GUI scaling az xml fájlban false értéken volt, szóval az elvileg ki van kapcsolva. -
mexel
veterán
válasz
blakey #104651 üzenetére
Egyetértek ezekkel amit írtál. És tény hogy én pl a "kommersz" boxokkal találkozom, én pl nem is foglalkozom a márkásabb társaival ( én nem nézek mást csak sorikat, régebbieket, 4k-t szinte soha, filmet évente ha egyet)
Nekem bőven elég az ilyen box, sokaknak csak online filmezésre kell, ( őket nem sok minden zavarja)
Tudom hogy ezek a boxok messze kívül esnek már a fejlesztők látóköréből és nehéz is lenne nyomon követni hiszen annyi féle van. Én igyekszem egy gyártótól venni és max 2-3 típust, mert irtó sok gagyi, fake stb hulladékba futottam bele amikor elkezdtem tezstelni. Ezzel már nem is kísérletezek, maradok az alsó kategória megbízható gyártóinál, ami nem sok. De itt is van különbség nyilván.
A logot megpróbálom valamikor majd eljttatni hozzájuk ha lesz valami érdekes benne.
Most ismét kipróbálom az Unpause-t, az biztos hogy már a logoja is más mint amikor használtam, biztos frissült. Meglátom mi lesz.nfsu17: lehet hogy jelzem majd én is ha lesz amit jelezzek úgy hogy tudjanak is kezdeni ezzel valamit.
Érdekes, nekem a hang-lép elcsúszás, illetve késés megjavult egy ideje, az Omegában nem találkoztam ezzel. Én az miatt használtam az Unpause-t egyébként, így nem maradt le pár mp a hangból.
Egyetértek hogy csak nagy respect a fejlesztőknek és bárkinek aki bármit is próbál tenni ezért a rendszerért, de azzal is egyetértek amit mondjuk odaszúrásnak ( idézőjelben) szántál.
Plusz én sem leszólásként vagy nyavajgásként írom ezt a hibát párszor, csak talán így nem merül feledésbeDe én is úgy vagyok vele ( és ezért sem veszek drágább eszközt) hogy egy 35-40 dodós készülék ezt tudja hozni ezzel a rendszerrel, mert egy-két ilyen élhető kis hibát leszámítva az egyik lejátszó rendszer lesz belőle szerintem. ( emlékszem amikor az XBMC-el indultunk htpc-n, azért az első verziók igencsak kezdetlegesek voltak)
-
mexel
veterán
válasz
blakey #104637 üzenetére
Tudom hogy mit csinálsz és tudom miben veszel részt, hiszen itt ez nem titok. Én nem is írtam hogy bekapcsoláskor kapkodva indítok valamit, ez teljesen random, bármikor előjöhet egy filmben, sorozatban, és nem klikkklikk van, hanem megállítom pause-val a lejátszást mert pl cseng a telefon, és pár perc múlva lesz egy klikk amikor elindítom. És onnantól akad. Ez irtó sok embernél van, ha itt visszaolvasunk itt is sokan írják, de még több embertől hallom hogy idegesíti őket. Tőlem kérnek segítséget, ezért tudom, mert én telepítettem a rendszert nekik.
Gondoltam pár beállításra, amit be szoktam kapcsolni, de azokat kiszűrve is megvolt, sőt alap rendszerrel is teszteltem és úgy is. most a vfd.conf nélkül is próbáltam. Néztem a hőfokokat, nem ment 72-73 fölé, 75-nél szokta a magokat lassítani, de itt még a közelében sincs ilyenkor ( csináltam egyedi hűtést is, az sem sagített).
Mindentől független, mintha pause után nem térne vissza rendesen a képfrissítés, vagy nem olvasná a tárhelyet ( próbáltam hálózatról, usb-s ssd-n, belső tárhelyről, ugyanaz - nagyon sok kört futottam vele már és nem jövök rá)
Nagyon szeretném megoldani a problémát, és nem ilyen alap dolgok okozzák mint pl a performance mód...
Több tv, több beállítás, plazmától az ips paneleseken át az oledig mindenhol jelen van.
És rendszerről rendszerre jön ez tovább, talán a mátrix utolsó előtti kiadás volt az utolsó amikor jó volt. De nehéz tesztelni mert van amikor 30 indítás után is jó, aztán egyszerre meg elszáll. Az unpause is ilyen volt, ott a release -kre gyanakodok, mert van amibe nem lehet rendesen tekerni, léptetni, főleg a végük felé, talán ott akadt meg az Unpause is, de azt elengedtem hamarabb, úgysem szeretm ha sok minden fut feleslegesen -
mexel
veterán
válasz
blakey #104623 üzenetére
A szaggatás a nem megfelelő kezelés? Nem értem
Performance módban van, és a kezelés annyi hogy megy a film és nyomok egy pauset. Aztán valamikor újraindítom. és 10-ből kb 5x akad. Hol kicsit hol nagyon. Szerintem ez megfelelő kezeléés egy médialejátszónál hogy a pillanatállj funkciót használnám. Mondhatni alap dolog.
Azt tudom hogy nálad ilyen alap hibák soha nem jönnek elő, de kb mindenki másnáél igen, ha visszaolvasunk igen sokan írták már, nem csak én.nfsu: igen az megoldja ha visszatekerek vagy kilépek és újraindítom, de egy lejátszónak nem így kellene működnie és ez már a matrix vége óta jelen van
-
Formaster
addikt
válasz
blakey #104612 üzenetére
Filmet nyilván nem nézek 4K@60-ban, hanem 24-ben.
Szerk: nem a chroma lényegét nem értettem, hanem hogy a GUI miért nem kezeli le. Illetve arról nem esik sok szó, hogy ha a GUI-nál 4:2:2-re rakom, akkor az auto refresh/resolution a chromára nem fog kihatni. Ha a film 4:4:4 és én a GUI-t 4:2:2-re rakom, akkor az azon is marad. Ez a része nem volt tiszta, hogy hol különül el a GUI és a playback settings, ami szerintem kissé félrevezető is.
-
Formaster
addikt
válasz
blakey #104610 üzenetére
Közben megoldottam (GPT tanácsára). A GUI-t 1080p-re raktam, ezt tudja módosítani a lejátszó beállításoknál az automatikus felbontás/refresh rate opció. Viszont be kell állítani a 4:4:4-et, hogy ez biztosan meglegyen, ha kell.
Valóban nem sok film van 4:4:4-ben, de pl az Nolan filmek, meg a pár címnél előfordul. A Batman Trilógiánál több világos, IMAX-es jelenetnél is láttam érdekes fényerő villódzást halványan. Alig észrevehető, de zavaró és ez most vagy eltűnt, vagy placebó (meg kisütött a nap is közben)
-
Formaster
addikt
válasz
blakey #104608 üzenetére
Nem értem mivel nem vagyok tisztában. 4K@60-on, 12-bites színmélységgel 4:2:2-nél nagyobb chroma felbontással nem ad képet a box. A Dune R 4K Pro elvileg tudja, van rajta 2.1-es bemenet, TV is, AVR is, de próbáltam direkt TV-re dugva is.
Játékoptimalizáló mód sem oldotta meg. Másnak működik NG alatt, vagy valami bugba futottam bele? -
Formaster
addikt
-
mexel
veterán
válasz
blakey #104050 üzenetére
Szia! Most jutott odáig a dolog, hogy az ismerősöm rákötötte a TEC-ra usb-n a boxot. Be is állította amit írtál, 384kHz-ig minden pcm jel, és kiválasztotta spdif nek. ( usb lejátszó nem látszik csak spdif akármiként)
Ami a gondja: dsf fájlok lejátszásakor az erősítője pcm-et ír most ki nem dsd-t. A zidoo-ról lejátszva dsd-ként ismeri felaz erősítő. Lehet hogya box most is átkonvertálja? Hogyan lehetne elérni hogy ne nyúljon a box a hanghoz, csak átküldje az erősítőre? -
aldebaran
addikt
válasz
blakey #104534 üzenetére
Köszi!
Bemásoltam a dovi.co file-t a Config mappába, újraindítottam a gépet és hibaüzit kaptam:Android Dolby Vision kernel module is not compatible
No Dolby Vision media playback possible!Please upgrade Android firmware of your device to minimum Linux kernel version '5.4.210'.
Dolby Vision media will be displayed in HDR instead Dolby Vision until the firmware fulfill the minimum requirements. -
joydrv
aktív tag
-
MrTwister
őstag
válasz
blakey #104385 üzenetére
Bocsi, igazad van megvan: [link] Innen a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_nightly_20241026.tar kell vagy a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_nightly_20241026-Generic.img.gz kell a Dune Homatics-hoz ? Ha mindegy akkor bocsánat az ismételt hülye kérdésért.
A noname Homatics alatt a nem Dune-s verziót értettem.Persze az is egy gyártó tudom, csak hülyén fogalmaztam.
-
MrTwister
őstag
válasz
blakey #104356 üzenetére
Ebben az útmutatóban nincs benne, hogy pontosan melyik release kell a pendrive-ra, mert ha innen leszedem a CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega-Generic.img.gz -et akkor Balena-val pendrive-ra írva nincs benne a sc2_s905x4_sei_smb_280.dtb a device_trees mappába, így hogy rakjam fel a Dune Homatics-ra az NG-t? Esetleg ott rontom el, hogy Dune-ra nem is működik a dolog csak a noname Homaticsra? Ez amúgy a nightly ami gyakran frissül - mert én azt szeretném- vagy ez a stable? Bocs, de nagyon elakadtam, kérnék segítséget.
-
Bodor
veterán
válasz
blakey #104361 üzenetére
JRE for BD-J kiegészítőt és minden mást is feltettem, amire szerintem szükségem volt. Egy hete tesztelem a rendszert, ledcsík másodlagos, de az is rendben van már rég, szerintem már minden beállításon többször is végigmentem, nincs bennük hiba, csak ezt az egy filmet játssza le rosszul a CE, és erre lettem volna kíváncsi, hogy vajon miért?
A lemezben van a hiba, vagy nálam valami? Torrent oldalon is panaszkodtak , hogy akadozik a lejátszás.Oké, láttam, hogy van már CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_nightly_20241026 verzió is, de azért használok cpm-et, mert egyelőre fontos számomra a pontos tesztelhetőség és gyűrű skinje, ami csak cpm verzón működik (skin.estuary.modv2cpm-A5) , a velejáró profi player process info-val nagyon is megfelel erre a célra.
-
Bodor
veterán
válasz
blakey #104357 üzenetére
Nincs másik kiadás, csak a CEE és a Spanyol UHD lemez (és az ebből készült remuxok mkv formátumban, de azoknál is ez a probléma) , a többi csak HDR, szóval nem tudom mit néztél.
A sok mással nekem sincsen problémám, eddig még csak ezzel a filmmel jöttek elő a leírtak.nálam minden telepítve van.
Mi az a minden?
CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_20241019053905.A5 cpm verzió van nálam.Swenk: Ha még érdekel, van új HD Media Player alkalmazás: dune.1.0.1-13-241024_2032.apk
De szerintem maradj a CE-nél, tényleg sok türelem és idő kell a beállításokhoz annak, aki még sosem használt ilyet, de úgy látom megéri. -
mikrofon
veterán
válasz
blakey #104285 üzenetére
Felét sem értem annak amit itt írsz
Fogalmam sincs, hogy milyen film van AV1, mp2 és interlaced kodekkel. Ha ezekre régebbi filmekhez van szükség, akkor igazából nekem nincs szükségem rá, mert nem tárolok filmeket, csak amíg megnézem.Eddig azt hitte, csak NG meg NE van. Most már NO-t is említesz. Most akkor melyik is a "jóbb"?
"olyan, nincs, hacsak..."
Szerintem be van kapcsolva minden HW gyorsítás. De megnézem. Illetve én amit láttam, hogy több sorban mennek a feliratok különböző sebességgel az első videóban. Lehet nem is ezt kell látni? -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #104299 üzenetére
Kikapcsolt cache alatt, és cpm builddal..
Gemini Man.
Nem szeretem ezt a filmet mert a 4k 59,94 miatt olyan telenovellás, de tesztelni szoktam vele.
Eléggé megfekteti a a kodikat általában, de ebbe aztán ide-oda tekergetve sincs gond, nincs semmi framedrop azonnal szinkronban van a kép és a hang pedig jóval 100 Mb/s a videó bitsebesség és még 6-7 MB/s a truehd is hozzá.
Nagyon jól optimalizált most ez a CE. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #104292 üzenetére
Igen.
Valahogy vedd rá őket, hogy legalább azokat a diagnosztikai változtatásokat vegyék át valahogy a cpmből az összes CE típusba . 🙂A dinamikus külön hang és videó cache, szerintem nagyon jól sikerült, akár kikapcsolt gyorsítótárral is megy most a CoreElec..
Portisch ügyesen csinálta. -
gyűrű
addikt
válasz
blakey #104285 üzenetére
Vagy szoftverest használ az NG vel ha ilyen anyag beesik.
Csak beállítja mindet hogy hardveres> HD vagy nagyobb az mp2 nél, a többinél meg kikapcsolja és mindhárom jó lesz a revd=vel is.
Nem kényelmes de a cpm build pusztán a diagnosztikai képességei miatt is nyerő lehet, legalábbis nekem biztosan. -
joydrv
aktív tag
válasz
blakey #104271 üzenetére
Jó hogy ezt felfedezted. Úgy látszik mégis van különbség hw szempontjából a "b" és "d" verziók között.
Eddig nem volt időm, de kipróbálom hamarosan a Nokian is a cpm kiegészítőket. Lehet az még jobb is lesz hozzá, mint a Dune Homatics, ha több formátumot támogat alapból.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Gamer Félgép - MSI Z370-A PRO + Intel I7 8700K + Kingston HyperX 2x8GB 2666MHz CL13
- Exkluzív AMD Ryzen 7 Setup - Nem csak vásárolhatod, bérelheted is! Kamatmentes rèszletre is!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A620M R5 7600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 5060 Ti 16GB Zalman i3 NEO Enermax 650W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest