-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
válasz
Swenk #105482 üzenetére
Igen a stream miatt bukott meg a Blu-ray. Viszont azt ne feledjük, hogy a kiváló minőség még mindig azon jön, és arról másolják a releaseket. Egyedül a Sonynak van Blu-ray minőségű streaming csatornája a SONY PICTURES CORE.
ui.: pont azért nem kezelik az új 4K UHD Blu-ray lejátszók az írható 100GB-os lemezeket, hogy ne másolják azokat. Nem kell neked megvenni az eredeti lemezt, az elérhető warez oldalakról. Persze időközben betört a streaming a piacra, amire nem voltak felkészülve a Blu-ray kiadók/forgalmazók. Egyébként most is elérhető minden ugyan úgy, csak már nem a Blu-ray a sláger.
-
Joshi
titán
válasz
Swenk #105478 üzenetére
A Dolby-nak pont az volt a célja, hogy a Dolby Vision ne terjedjen el warez körökben. Teljesen jól csinálták, mert ha nem is sikerült megfékezni a warez közösséget a DV terjesztésében, ettől függetlenül megnehezítették a dolgukat. Az meg megint egy másik dolog, hogy a tévék közül melyik alkalmas a HDR-re és melyik nem.
Az se véletlen, hogy Windowson sincs DV. Vagy mondok mást. Az asztali Blu-ray lejátszók sem támogatják a 100GB-os írható lemezeket, pont azért, mert ennél jobb másolásvédelem nincs a világon. Az egyedüli asztali Blu-ray lejátszó ami támogatta az írható BD-R XL lemezeket, az a Panasonic DMP-UB900. Csak éppen ez még nem tudta a DV-t. -
gyűrű
addikt
válasz
Swenk #104909 üzenetére
Én ezt úgy kezelem mint egy fix média lejátszót ami az otthoni filmezésre való.
Gyakorlatilag minden formátumot tud a legjobb minőségben.
Mivel az amlogic nem fog kiadni több olyan chippet ami kezelné CE alatt is a dv összes verzióját így nem lesz más ilyen tudású hw/sw.Ugoosból rendeltem mégegyet amíg van (marad dobozban), illetve a homatics ezüst is megmarad ATV12-n amivel ezek a cpm buildok mennek majd.
Pont úgy tekintek rá mint egy bd lejátszóra amit nem kell majd frissíteni.
Örök élet ezzel a builddal nasról lejátszani mindent.
A kodi 21 után a CE team dobja a verziót ezért addig lesz rá kodi is.Az újabb CoreElecek persze sok mindent tudnak majd de ezeket a DV formátumokat már csak konvertálva.
Van még pár homatics szerencsére itthon úgyhogy meglátjuk mit hoznak ki pl az NO-ból. -
joydrv
aktív tag
válasz
Swenk #104541 üzenetére
Ez az, jót tettél fel.
Gyökérbe másold a dovi.ko -t, ahová a dtb-t is tetted.
Az Update mappába másold az A8.tar fájlt, amit gyűrű kolléga linkelt
Szintén abból a linkből a skin.estuary.cpm8.zip fájlt tedd a download mappába.
Indítsd újra a boxot, cpm automatikusan települ.
Majd telepítés zip fájlból , keresd meg skin,-t a download mappában és kész is az CE-NG cpm verziód. -
blakey
titán
válasz
Swenk #104520 üzenetére
A P7 FEL-hez van egy viszonylag egyszerű videó, próbáld ki a Dune saját lejátszójával, majd CoreELEC CE21-NG verzióval, látnod kell, hogy mi hiányzik. P7 FEL cmv4.0 test Nem írom le, amíg ki nem próbáltad.
-
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Swenk #104397 üzenetére
A nagy többségnek megfelel a streaming minőség is, ezt el kell fogadni. Aki törekedik a lehető, elérhető legjobb kép- és hangminőségre, az kisebbség. Ezt én inkább hobbinak nevezném, mert sokat kell vele foglalkozni, tanulni, próbálgatni, állítgatni, stb. Kell hozzá jó szem és fül is.
Jómagam tévé fronton fullHD-n ragadtam, amit nem bánok különösebben (nincs semmilyen megjelenítési problémám), amíg a tévém el nem romlik, nem is valószínű, hogy tovább fogok lépni. Egy éve beújítottam egy használt, szintén fullHD projektorra, amit beüzemeltem a mancave-emben jópár hangfallal egyetemben. Nagyon jó a mozi feeling a 92" vásznon 1-2 főre, össze se lehet hasonlítani egy 55-65" tévével. -
DoItYourself
Topikgazda
válasz
Swenk #104370 üzenetére
Ezek a lejátszók képesek kihozni a maximális kép és hangminőséget a torrentről letöltött illegális másolatokból a "teljesség igényével". Ehhez persze sokat kell tanulni, bütykölni, pöcsölni - főleg mióta bejött a 4K/HDR/DV stb. Nagy cég nem véletlenül nem gyárt ilyet, inkább streaming lejátszókat készítenek (ill. ezt a képességet reklámozzák), amik dobozból kivéve működnek úgy-ahogy, feltéve ha előfizettél a megfelelő szolgáltatásra, akár többre is.
-
Csabi1984
addikt
válasz
Swenk #104370 üzenetére
Először is a TV lejátszója még a külső lejátszók színjét se érik el (ez mindig agy volt) és nem feltétlenül képi megjelenést értem hanem mondjuk videó formátumok támogatása. A Dolby Vision egy más szitu ugyanis a lejátszók zöme ha támogatja a TV-LED szerű DV lejátszást nem látja a FEL réteget. Nagyon sokáig az Ugoos médialejátszó volt a legnépszerűbb amely támogatta a FEL réteg megjelenést és különböző profilokat persze fontos kiemelni, hogy CoreElec alatt. Ma már ott tartunk, hogy egyre több ilyen "kinai" boxon elérhető ezen lehetőség
De ami fontos, hogy egyelőre jómagam se találkoztam olyan box-szal ami képes lenne (összedugva, bekapcsolva kész állapotában ezeket a Dolby Vision tartalmakat teljes értékűen lejátszani).
Persze van aki megelégszik a lejátszó által megjelenített Dolby Visionra (PlayerLED) ízlések és pofonokJah és én igazából csak egy átlag felhasználó vagyok vannak itt sokkal nagyobb tapasztalattal rendelkező emberek
-
blakey
titán
válasz
Swenk #104351 üzenetére
Neked nem "krumplid" van, rosszat és rosszul tetted fel. Telepítési útmutató Homaticshoz CE21-NG esetében.
-
Bodor
veterán
válasz
Swenk #104341 üzenetére
Nálam is ezt mutatja pontosan, nem lehet tudni, hogy ez valódi DoVi vagy csak kiírja, azt meg főleg nem, hogy FEL vagy MEL. Szerintem csak HDR ,vagyis inkább "izé"
, ahogy a blakey is írja.
A szememmel viszont azt látom, hogy CE-vel szebb a képe.#104343 Swenk : Igen, nálam is ugyanígy, vissza gomb után kétszer is van fekete képernyő pár másodpercig. Szerintem a freki váltás miatt van, ahogy 24-ről visszavált a TV 60 Hz-re. Ha a beállítások/Rendszer/Eszközbeállítások/Kijelző és hang/Képernyőfelbontás menüben nem az automatikus módot, hanem a 4k2k-23.976hz-t választom, akkor csak egyszer rövid ideig van fekete kép.
Igazából nem használom a Dume HD media player-ét, csak a CE/Kodit.#104344 blakey : Köszi az infókat. Igen, mint írtam is, HDR-ben nincs probléma a filmnél, csak gondoltam más is nézte ezt DoVi-ban CE-cel.
"A FEL csak CE21-NG (később CE22) alatt működik megfelelően" Igen, ezt tudom és már tapasztaltam is. -
Swenk
aktív tag
válasz
Swenk #104341 üzenetére
Még valami.Nálad ez hogy van ezen a boxon: sajár dune lejátszó play, aztán vissza gomb és beugrik egy fekete 3 sec, aztán bejön az oldal, aztán megint vissza gomb, megint fekete, aztán az előző. De ugyanezt csinálja lejtszás álló helyzetben is. CE-nél nem. Box hiba, beállítás hiba, vagy ez ilyen?
-
blakey
titán
válasz
Swenk #104215 üzenetére
Ha egy picit "körülnézel" és találsz magadnak egy olyan felszínt, ami szimpatikus és jól működik az adott Kodival, akkor 1x kell beállítani és utána már csak használni kell.
Android alatt is Kodit használok, illetve ott a Plex is, mivel központi adatbázisként minden eszközömnek az szolgálja a tartalmakat. -
blakey
titán
válasz
Swenk #104212 üzenetére
Nem látok semmi problémát, az indulásnál és a leállítás után teljesen természetes, hogy elsötétedik a kép, hiszen megtörténik az fps-váltás. Az, hogy rövid időn belül kétszer, az a TV és a lejátszó közötti "HDMI-kézfogás" eredménye. Próbáld ki CoreELEC-kel, hogy a TV-d miként viselkedik az arról küldött jellel. A DMC-nél van jobb lejátszó (feltéve, hogy nem ragaszkodsz hozzá).
-
Bodor
veterán
válasz
Swenk #104145 üzenetére
"Azt kérdezném, hogy ha feltenném a CE-t, mennyiben járnék jobban?"
Én úgy tapasztalom, hogy semennyire...
Én is Himedia Q10Pro-ról váltottam anno Dune HD Real Vision 4K-ra, de elegem lett az akadozó lejátszásból és a béta firmware-ek sokaságából, és többek között annak reményében, hogy CE-vel szépen menni fog a P7 FEL lejátszása mkv fájloknál is, vettem egy Dune Homatics Box R 4K plus-t.
Amit a dune hd media player le tud játszani, azok közül a CE pár fájlnál úgy lefagy, hogy csak áramtalanítani lehet a készüléket. Player process info alig mutat valami információt, nemhogy FEL vagy MEL, de sokszor a kodeket sem, szóval még tesztelni sem lehet normálisan. Jelenlegi állapotában egy nagy csalódás számomra ez az itt, és más topikban agyonhypolt CE. Az alap CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.1.1-Omega-Generic fut a gépen. Kértem segítséget, (Bodor #104053), de sajnos egyelőre nem kaptam. -
nfsu17
veterán
válasz
Swenk #104127 üzenetére
Nézd meg, hogy az SMB (hálózat) be van-e kapcsolva a boxon.
[https://wiki.coreelec.org/coreelec:smb]
Alapesetben be van, úgy tudom.Oda IP címet kell beírni, azt írod?
"boxcímet"pl.
\\192.168.....Vagy
https://wiki.coreelec.org/coreelec:updates#update_by_manual_place_a_update_file -
blakey
titán
válasz
Swenk #104062 üzenetére
CE21-NG esetében a Homatics boxokon is (Minix, Ugoos) elérhető a P7 FEL és ehhez készült egy patch cpm által, ahol a VS10 motor is bekerült melynek segítségével a projektorosok vagy olyan TV-sek, ahol pl. nincs HDR10+ vagy épp fordítva, élvezhessék szinte tökéletes minőségben a HDR tartalmakat, pl. HDR10+-ból átalakít Dolby Vision-be, vagy fordítva, minden formátum módosítható, átalakítható. További részletekért használd a keresőt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- További aktív témák...
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- Wacom Cintiq DTK-2260 - Digitális rajztábla
- Game Pass Ultimate előfizetés azonnal, élettartam garanciával, problémamentesen! Immáron 8 éve!
- Quadro FX 570 eladó
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged