- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- iPhone topik
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel topik
- Apple iPhone 13 Pro Max - őnagysága
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
válasz
Bodor #105587 üzenetére
Sajnos az LE/CE mostanában ilyen, valahol, valami egy picit félrecsúszott, és nehéz megtalálni az okokat. Bekapcsolás, indítás után érdemes várni 1-2 percet, amíg minden "beindul", erre pl. jó az időjárás kijelzés, az indítás utáni médiatár frissítés, stb, mert így látható, hogy a rendszer nagyjából készen áll, utána többnyire jól indul, de még így is akad 1-1 probléma. Nem tudom, hogy ez egyáltalán javítva lesz-e vagy így marad. Érdekes, hogy Android alatt nincs ilyen probléma, sőt, ezeken a boxokon már közelít a CE képességeihez. Már azt lehet "mondani", hogy van, ami CE alatt jó, és van, ami Android alatt.
-
Bodor
veterán
válasz
Bodor #105580 üzenetére
Nos, valamivel jobb a helyzet, de még mindig vannak filmek, ahol a hangsáv vagy fejezet váltás, illetve beletekerés esetén csúszik a DTS-HD, vagy TrueHD.Atmos hang és pár másodpercenként röcögés van sajnos. Stop gomb és lejátszás folytatása ahol abbahagytam esetén legtöbbször rendbe jön, de nem mindig.
Várom az esetleges új CPM verziókat, hátha lesz javítva.
-
blakey
titán
válasz
Bodor #105002 üzenetére
Mik a tapasztalatok az A12-vel?
- nem tudom, nem olvastam róla. Csak használom, nálam jó.Ha csak frissítem az A11-et a 12-vel, vissza lehet utána tenni az A11 frissítést?
- főverzión belül, oda-vissza frissíthetsz mindenféle probléma nélkül, A11-ről A12-re majd "gyári" CE21-NG-re, majd vissza A11-re problémamentes. -
gyűrű
addikt
-
blakey
titán
válasz
Bodor #104359 üzenetére
Nincs másik kiadás, csak a CEE és a Spanyol UHD lemez (és az ebből készült remuxok mkv formátumban, de azoknál is ez a probléma) , a többi csak HDR, szóval nem tudom mit néztél. -
akkor másképp írom, nálam hibátlanul ment, már nincs meg, mert letöröltem és nem tudom, hogy milyen verzió volt.Mi az a minden?
- az, hogy feltetted a CE-t, az még nem minden, ahhoz, hogy pl. legyen Blu-ray menü lejátszás, normálisan működjön a ledcsík, stb., kelllenek a kiegészítők és megfelelő beállítás.CoreELEC-Amlogic-ng.arm-21.1.1-Omega_20241019053905.A5 cpm verzió van nálam.
-
A Kodit és s CE-t is meg kell ismerned, hogy hibátlan legyen a lejátszás.cpm
-nek egyelőre vége, úh, ha új frissítéseket is szeretnél feltenni, akkor ott a hivatalos nightly, majd stabil verziók. -
blakey
titán
válasz
Bodor #104340 üzenetére
Kodi alá szükség van a "JRE for BD-J…" kiegészítőre, ahhoz, hogy normálisabban játssza le az ISO-kat, CE alatt a CE repo, Program kiegészítők alól telepíthető. A FEL csak CE21-NG (később CE22) alatt működik megfelelően, máshol kb. sehogy, hiányos lesz a megjelenítés, és ezt csak úgy tudod "értelmezni", ha látod, hogy valójában milyen lenne. Az említett filmet nem ebben a formátumban láttam, így csak más anyagra tudok hivatkozni, azok jól működnek.
#104341Swenk
ez a FEL?
- a FEL nem csak ennyi, ahhoz, hogy azt a réteget is megfelelően megjelenítsd, szükség van a CE21-NG-re, anélkül csak egy átalakított, FEL réteg nélküli "ízét" látsz. Hasonlítsd össze a valódi FEL-t a hamíssal és látni fogod. A DMC átkonvertálva viszi + hozzájön az Android hibás megjelenítése is. Helyi tartalomhoz CE21-NG a legjobb azon a boxon és a CE22 is (hamarosan) elérhető lesz NG (4.9-es kernel) alatt, így még elég hosszú ideig lehet használni. -
mikrofon
veterán
válasz
Bodor #104231 üzenetére
Be lehet úgy állítani a kódit, hogy lejátszás közben megnyomod a visszanyilat így kilépsz a lejátszásbol és le is állítja a lejátszást mintha stop gombot nyomtál volna.
Rengeteg féle távirányítót találsz az aliexpessen ami USB stickes. Ha ilyet veszel akkor jó lesz CE és Android alatt is.
Amúgy szerintem a Nokia 8010-nek a legjobb a távirányítója ebből a sorozatból. Világít is és rajta van minden gomb ami kell.
Én nagyon szerettem a shild tv pro távirányítóját is meg még a firestick pro távirányítója is jó . -
gyűrű
addikt
válasz
Bodor #104225 üzenetére
Jah a távirányítón nincs.
Kit zavar?
Mint írtam végletekig testreszabható a kodi, így a taviranyitása is. Akár long press is rendelhető a gombokhoz.
De én a fogalmazásodad kifogásoltam.
Nincs jobb Lejátszó mint a kodi.
Csak meg kell tanulni használni, és ebben sokan tudunk itt segíteni, ha olyan lesz a te hozzáállásod is.
Az egyik legjobb boxot vetted meg, de türelem kell hozzá. -
blakey
titán
válasz
Bodor #104225 üzenetére
Igen, olvastam, hogy CE alatt újraindításnál ledobálja a BT párosítást a B25-ös távval, de nekem az infra meg lassú, és nem tetszik, hogy konkrétan rá kell a távirányítót irányítani a boxra. Remélem lesz ez javítva.
- nem lesz javítva, ez az alapbeállítás, ha módosítani szeretnéd, akkor a Configfiles mappába kelleni fog egy autostart.sh fájl, ami tartalmazza a táv válaszidejére vonatkozó adatokat, az alap 500 ms / 125 ms..
Példa, ssh-n kell kiadni a parancsokat:cd .config
echo "#!/bin/sh" >autostart.sh
echo "ir-keytable -D 200 -P 100" >>autostart.sh
chmod +x autostart.sh
Igen, olvastam, hogy CE alatt újraindításnál ledobálja a BT párosítást a B25-ös távval -
ez így nem igaz, mert a B21-gyel is előfordul, de pont azért jó a te esetedben, hogy CE alatt infra legyen, mert akkor sehol sem fogja dobni és nem kell párosítani, ha android alatt párosítod, akkor CE alatt BT-on már elveszíti a azonosítást, ami egyértelmű, és ilyenkor szenvedsz, ha két távod lenne, akkor CE alatt elég lenne a távon párosító módot indítani és azonnal kapcsolódna.Nem elég, hogy tudod, hogy milyen lehetőségek vannak, hanem használni is tudni kell.
Ha működne az alvás funkció, akkor talán nem dobná le a BT távot, de sajnos nálam lefagy...
- mivel Android alatt párosítod a távot, majd utána CE-ben használnád, teljesen logikus, ha nem használnád, akkor elég lenne, amit előzőleg írtam. Alvás funkció az USB2-n működik, de csak USB-HUB-bal és az sem mindegy, hogy milyennel. -
-
Swenk
aktív tag
válasz
Bodor #104147 üzenetére
Köszönöm. Akkor marad a Dune Homatics saját playere, de azért tovább keresek kodi mentes lejátszót, saját playerrel. Sajnos Nvidia, fire tv, android boxok mind kodisok. Elnézést mindenkitől, aki szereti, de nekem nagyon macerás és nem akarok szakértője lenni, nem is tudnék, az alkalmazásnak. Itt néhány felkészült fórumtárs olyan dolgokat emleget, főleg azok rövidítését, amit Ők jól megértenek, és jól elbeszélgetnek egymás közt ezekről. A CE témában - legáiább is számomra - nagy a kotyvasz. Őszinte elismerésem a téma szakértőinek.
-
mikrofon
veterán
válasz
Bodor #104153 üzenetére
Két fórum társ is linkelte az oldalakat, ami az NG+cpm bulid felrakásához kell. Lehet nem pont neked de mostanában volt.
Ha most kezded a CE-zést, akkor van lemaradásod bőven az ittlévőkhöz képest. Sok a bonyolult folyamat, beállít és néha érthetetlenek a miértek.... néha utobbi nem is fontos... olvasod és ha szimpatikus beállítod, felteszed, kipróbálod aztán használod... vagy éppen visszatérsz egy másikhoz....
De ez behozható csak sok türelem és idő kell hozzá
Amúgy szerintem kezd a NG nightly + cpm4.1 verzióval. Szerintem most ez a legjobb. Különbség pedig a többihez képest pont ez, hogy szerintem a NG nightly + cpm4.1 a legjobb éppen -
válasz
Bodor #104156 üzenetére
Na akkor peace, ebben egyetértünk!
Sajnos a DV támogatás még fejlesztés alatt, ezért nem úszod meg a tesztelést és a különböző verziók csereberélését. Nekem is van egy AM6B meg B+ is a fiókban, de a napi lejátszást még mindig VIM3L-ek végzik 20.5-el, DV nincs de minden más meg tökéletes. Majd ha úgy látom elég kiforrott a DV rész már akkor megnézem második eszközként.
-
mikrofon
veterán
-
Bodor
veterán
válasz
Bodor #104053 üzenetére
Nos, úgy néz ki, hogy a TrueHD hangoknál szinte mindegyik filmnél -300 és -500 ms-mal előre kell hozni a hangot, van erre valami megoldás? Az erősítő egy Denon AVR-X2500H.
Teszteltem különböző DoVi filmekkel, Dolby Vision, Version 1.0, Profile 5, dvhe.05.09, BL+RPU 60 FPS (MP4) rendben volt, de az 59.940 (60000/1001) FPS-sel rendelkező demónál csak hangot kaptam és fekete képernyőt..
strobe_scientist.mkv (Codec ID: V_PRORES, Frame rate: 23.976, Bit rate: 451 Mb/s !!) akadozva , lefagyva . Gemini Man 2019 2160p HDR.mkv, Frame rate : 59.940 viszont hibátlanul, döccenés mentesen futott.
Új vagyok még CoreELEC felhasználóként, ezért kérdezem, hogy van-e olyan upgrade vagy kiegészítő, amivel tökéletesebbé lehetne tenni, illetve diagnosztizálni a rendszert?
Szeretném tesztelni a DoVi FEL-t is. Mi a különbség a cpm verzió, a NG nightly és a gyári NG CE verzió között, és nekem mi lenne a jó megoldás? Teljesen új CoreELEC rendszer kellene feltennem, vagy van biztonságos update az esetemben? Van erről nem több éves de pontos magyar leírás is?
Player process info-t hogy varázsolom fel? (Nekem fontos a DoVi FEL, szóval csak olyan verzió jöhet szóba, ami tudja rendesen)
Ha számít valamit, a TV egy Panasonic Oled TX-65JZ2000E, HDR10+ Adaptive / HDR10 / HLG / DolbyVision támogatással.
Jelenleg az alap CoreELEC-Amlogic-ne.aarch64-21.1.1-Omega-Generic fut a gépen. -
Bodor
veterán
válasz
Bodor #104046 üzenetére
Úgy néz ki, hogy a pendrive volt a ludas, másikról már nincs fagyás, szóval majd veszek egy Samsung 64 Gb-osat, mert most a 256 GB egy kicsit overkill.
Confluence skin most egész jónak tűnik, szóval az marad egyelőre.
#104048 gyűrű: Köszi!
Kezd rendesen felállni a rendszer, végigzongoráztam az összes beállítást..
A képpel úgy tűnik nincs problémám, de a HD hangokkal nem stimmel valami.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Brutál GAMER (I7-9700K/RX 6800 Aorus/Z370-F CHIP)
- Ryzen7 2700X/ RTX2060/ 32GB DDR4/ 512GB m.2 alapú konfig/ garancia / ingyen foxpost
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA be quiet! 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Samsung Galaxy Watch Ultra
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- Üzleti Fujitsu Lifebook u7510 15,6" FHD IPS 2021/08. havi gyártás
- Samsung Galaxy S24 Ultra 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest