Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
AsakuraDave #42646 üzenetére
A Cyberpunk 2077-et félreértik az emberek.
A 2077 az a V 1.0 kiadás éve benne -
törölt tag
Most Abuék amott vitáznak az RT tükröződésről nem akarom zavarni őket Ezért itt: Közhírré Tétetik !!!
Te is érezted már milyen nyomasztóan olcsók mostanában a videókártyák ?
Érezted hogy ez az idill nem tarthat örökké ? Jól éreztedLINK
A tavaszi fesztivál után amikor visszaszivárognak a munkások a gyárakba és megindul a termelés megemelkednek a memória árak.
Ez érinti a GDDR5 GDDR6 memóriákat is, laptop PC megy minden.*2021. február 11-17. Tavaszi Fesztivál
(Spring Festival Holiday, Chinese New Year) -
törölt tag
válasz
Petykemano #42625 üzenetére
Láttam már ház hirdetést is hogy lehet bitcoinnal fizetni
Azt a 3000 nm2-est csak össze kellene valahogy bányászgatni -
törölt tag
Megint egy termék ami drágább mint a Gamer GPUja és emiatt kiszorítja. Erre gondolsz ?
missing-chips-snarl-car-production-at-factories-worldwide -
törölt tag
válasz
Devid_81 #42613 üzenetére
Jaja kizsákmányolják a Kávébabszedőket ne is igyál
Amott ezt írtam rá:
A következő az lesz hogy AMD és Intel keresztlicensz szerződést köt és sajnos mostantól nem futtat AMD és Intel CPU
NV videókártyát, mert" speciális BIOS szükséges a termékek működéséhez." Hát ennyiiii... ha ez ilyen egyszerű
Meg kell érteniük eddig mégiscsak ingyen használták a pőre kis testüket -
törölt tag
válasz
Devid_81 #42611 üzenetére
Négy kommenttel feljebb ott van de ettől szeretünk téged
De én úgy tanultam a diszkriminációnál mindig meg kell fordítani a relációt hogy megértsük.
Mi lenne ha az AMD VGAi nem indulnának el az Intel CPUkkal.
Hú trösztellenes törvénnyel jönne a JayzTwoCents kiabálná:
micsoda digitális szégyen !!! -
törölt tag
válasz
tisztelturam #42609 üzenetére
Mivel ezek lapka alapúak DG1 1 lapka DG2 2 lapka, DG4 már 4 lapka lenne, (ezt 8- 16ig is tudná pakolni a GPUba)
tehát tudna épp lehozni Gamer kártyának erőset csak nem akar.
Azokba a vállalati gépekbe meg elég amiket széleskörűen le akar fedni.
Meg hát látva a piacot "a megteheti" a legpontosabb fogalom. -
törölt tag
válasz
tisztelturam #42606 üzenetére
Minek ?
Megállapodik a DELL, HP gépösszerakó óriásokkal hogy intel mellé intel GPU lesz köt előnyös szerződéseket. Akciós megrendelés egyet a zsebbe és övé lesz a piac egy nagy része, majd olvasod hogy a piac 25% os részesedésén áll az Intel. Hát igen a minőség az minőség
Intel GPU találgatós topicot nem olvassátok ? LINK
Jó ezt ha kiszinezed pirosra kijön az MSI Gaming de most az a lényeg mivel működik csak együtt ! -
törölt tag
"a bitcoin egyszer átveheti majd az arany helyét is."
Aha remek lenne nincs így is elég manipuláció a részvényekkel kapcsolatban. Azt mondod kiürült fort Knox ? várjál mindjárt teszek bele mégegy nullátPetyke:
A negyedéves jelentésekkel az a baj könnyű kozmetikázni, arrébb tolom a fejlesztési költségeket egy negyedévvel, valami kifizetést idehúzok.
Mikor Intelnek kirúgták a főnökét és csinált egy nyereséges évet aha -
törölt tag
válasz
AsakuraDave #42558 üzenetére
Bement egy bányász ?
-
törölt tag
válasz
Devid_81 #42555 üzenetére
ZENdülök ez jó
Miért nincs itt Like gomb ?
"egyszer nem jott a kerdes azota"
Nem úgy kellene ennek működnie hogy amikor elkezdesz egy letöltést akkor kijön egy ablak a CPU GPU adataiidal ami megpróbál neked segíteni ? PL Ha egy adott VGA-val ismert hiba van azt kíírja pl a cyberpunkban jelenleg nincs RT AMD oldalon ? Vagy túl gyenge a géped ehhez a játékhoz FULL HD-n stb, de máskor meg ne kérdezgessen.
Egyszerre segíthetne és gyűjthetne adatot és figyelmeztet hogy kissé frissíteni kellene a valóságot nem mintha ő maga nem írhatná bele a hardver lekérdezésével. Minden letöltéskor automatikusan frissülne el. -
törölt tag
Ébresztő !!!
MA 17:00 AMD at CES 2021
tegnapi Intel
18:00 NV
utána bunyó itt -
törölt tag
Kedves bányászok, menjetek tovább Ne AMD-vel bánnyásszatok.
A Zenvidia jó nektek >> ARRA Arra >> tovább tovább >> -
törölt tag
ABUÉK
2021 első kommentje. -
törölt tag
Mit szólnátok ha az év utolsó napján nem veszekednénk hanem mindenki bevágná szerinte mi volt 2020 legjobb (szigorúan IT) MÉM-je ?
-
törölt tag
Morrowind Vízeffekt 2002
Cyberpunk Vízeffekt 2020Bé:
A Játék annyira szép amennyire egy zuhogó esőben egy kamera egy citromsárga zöld futócipőt mutatna egy Nike kirakatban egy Plázában.
A kiadás pillanatában 4 kiakadás volt kb óránként mert összeveszett a sztrímer programmal. A kiadás pillanatában vol Béta állapotú akkor a BÉTA állapotában ha kiadják milyen lett volna?
Értelek csak végigjátszva alkothatsz egy játékról teljes képet. Igen de a Far Cry 5-öt is továbbjátszottad volna a 20-30. hiba után (ahol egyetlen hibával sem találkoztam kiadáskor) vagy csak az NV support felirat miatt vagy ennyire elnéző ? A játék kiadásakor 20 FPS-t esett a játék amikor elkezdett a városban esni sokaknál ezzel beesve a játszhatatlan szintre ami miatt állítaniuk kellett a a beállításokon.
Olvastam Cyberpunk könyveket , nekem nem ez a getto populista látásmód jelent meg a fejemben mint amit ebben megjelenítenek.
(Ez nyílván egyéni preferencia)
Természetesen látom a rengeteg mestermunka Assetekkel amit a játékba zsúfoltak de érzem a fregmentáltságot a játékmeneten és hogy az autók később kerültek bele.A Legnagyobb baj nem a grafikai bugok hanem a fegyerfejlesztés is hibákat tartalmaz az pedig már az RPG része.
Nem szólalok meg többet e tárgyban ígérem csak kiteszem Sasa véleményét. -
törölt tag
Túl van nagyon értékelve az a Cyberpunk a jelenlegi állapotában !
még a víz se hullámzik.
S.T.A.L.K.E.R. 2 szerintem sokkal jobb lesz mint játékmenetben mint látványban abba van rendes természet, nem ilyen steril város... -
törölt tag
válasz
wjbhbdux #42472 üzenetére
A TSMC FOLYAMATOSAN BŐVÍT gyáregységeket, és folyamatosan megy fel a licitben a waferek ára.
A Gyártósorok ára olyan magas hogy azt nem lehet hirtelen megszázszorozni mint ahogy a kereslet hirtelen pl konzol ennyit kérne..
Az Apple mobil részesedése nem is olyan nagy a mondott 80%-os 5nm lefoglaláshoz képest.
Ebből jól látszik az egyik OK egy vájú van és csak az tud hozzáférni aki többet ajánl. Vagyis jelenleg reális az a forgatókönyv hogy ha túl sok lesz a PRO, FÉL PRO, mobil termék aminek drágábban eladható a csippje
hogy a GPU-k kiszorulnak az Új Node-ról !!! Na és akkor mi van a gyermekárú konzolokkal ??? Hogy gyártasz 100 ezerért annyi konzolt hogy megérje rá programot írni...
De mint máshol írtam ez csak az egyik oka a hiánynak. -
törölt tag
válasz
Piszmaty76 #42463 üzenetére
Azé' földrengésnél 10.-en nincs ateista ! Nem gondoltam hogy idáig elér.
Bezzeg azon nem gondolkoztál hogy lefuss üres területre?
Féltél hogy ellopják a 3080-ast mi ?Bé elértettél valamit NV idén 500 - 1000 videókártyát adott el
-
törölt tag
Akkor úgy gondolod hogy NV nem fog TSMC-nél gyártatni ? és a Samu annyira felfut hogy el fog tudni látni 5nm-el egy olyan céget aki a Diszkrét 80%-ára törekszik ???
Nyilván kell adni valamilyen választ ami most a világban van.
Vagy inkább úgy fogalmazva a világba NINCS.
Most hogy kijött a Cyberpunk nyilván megerősödnek az NV Support kapcsán az NV törekvések és Víziók.
A DLSS nyilván egy érv a most vásárlók között, ezt én sem vonom kétségbe akinek az a fontos vegye vigye ólcsó a Scalper kártya Hardveraprón ide ide ...
De tegyük a helyére . Továbbra SEM lesz általános a DLSS és főleg NV supported játékokban várható a felbukkanása.
A Big Navi szoba az mára VS-esebb szoba mint ez. Ennek egy oka van hogy sikerült elfoglalnotok. Na nem úgy mint a törököknek Egert inkább úgy mint a Skandináv nyugdíjasoknak kis nyugati falukat felvásárlással.
Nagyjából mindenki aki ott van annak előző kártyája NV volt.
Ennek egy oka van a Budgetre épülő olcsón ugyanazt több memóriával márkahűségnek vége és egy AMDs már nem tud megvenni egy 350 ezres plusz scalper feláras kártyát.
Döbbenetes de ezeket onnan vágom be:
"Szoval az en es szerintem aki realisan latja a dolgokat annak a véleménye meg mindig legalabb 1generacioval le van maradva az amd."
És a szokásos a cyberpunk DLSSével nincs különbség látványban, ami nyilván nem igaz csak az hogy az eltérés a natívhoz képest zavar e engem ami egy szubjektív vélemény és ha nem látja akkor számára a 20-30 FPS még indokolt is lehet , de mindvégig
az azonos: (TRUE/FALSE) hangsúlyozását.
Miért használsz ilyen erős szavakat Meteor hogy Vízió ez a kis lelkecskémet úgy felborzolja (ezt cicának)
Azért mert végiggondolva hogy a Cyberpunkba mennyiért épült be az NV támogatás és a Gameroknak eladott kártyák számát megsaccolva nem hogy a mostantól aztán mindenhol DLSS lesz de az se hihető hogy behozta-e már a kártyaeladásból a support árát !!! -
törölt tag
Ha nincs saját véleményed az nem baj
Hívd fel az Nvidiát hogy Hardver Unboxed tessék mondani ahhoz hogy kapjunk kártyát mit kell írni ide a cikkbe a "Saját vélemény :" Mögé ?
Ez amit mutatsz azért csalóka mert nem ugyanazt mutatja és valamiféle művészi élmény kedvéért a háttér el van mosva.
Na most ha 4K tvn nézed pont az elmosott háttért akkor persze rá lehet haluzni hogy az a Full HD. De legyen Jobb felső a Natív. Bal alsó meg a leggyengébb, a bal oldal az full rossz felül is.
Nyertem kártyát ???
Ha igaz amit mondanak hogy Apple az M1 el lenyúlja az 5nm 80%-át akkor nem lesz ebből 4080 se. -
törölt tag
Kedves ördög ügyvédje.
Ügyfelem kérésére az angyal ügyvédje ügyvédi munkaközösség nevében írok. Kérem megnevezni azok a tényállásokat amelyekben védencem hibázott? Tartalmazott e olyanokat a szerződésük amelyet megszegett ?
Csak önmagában azért ha egy DLSS játékot tesztel valaki volt e kizárás a a szerződésben ? És ha valaki tesztel a Far Cry 6.-ban és a Walhallában ? Vagy ez is kizárást von maga után ?
Azonkívül szeretném ügyfelem helyett ajánlani IGOR-t a bátort .
és az volna a kérdésünk hogy a 6800XT+SAM hány százalékkal verheti meg a 3090et hogy ügyfelem az első nap tesztelők között maradjon ?Tisztelettel. Peroskaaa hozd be a szent noviciánus pecsétet aztán dobd a levelet egy vulkánbaaaa.
.
Kérdezzük meg ABU-t mennyire kötik ki a tesztelőknek mit kell csinálni és mit nem szabad ? már ha nyilvános. -
törölt tag
válasz
#09256960 #42403 üzenetére
Most már a fekete bőrdzseki nem menő Szóljatok Huangnak hogy ezt vegye fel a 3080TI indításra !
-
törölt tag
válasz
Piszmaty76 #42402 üzenetére
Bőr blézere van szokott benne fellépni.
De ma már az nem gáz férfin se ha láttad a Gucci bemutatót -
törölt tag
"3 darab Amd-s RT címből 2 darab nem fog futni vagy nem fut Nvidia kártyán jelenleg."
Hogy érted azt hogy nem fut nem indul el ? Mekkora jó ötlet ez hogy AMD exclusive
Nagyon valós az a gondolatszál amit Piszmaty ír hogy ha AMD kezdte volna NV kikerülné és nem jutott volna el a dolog a microsoftos szabványosításig.
Abba maximálisan egyetértek veled hogy ez nem piac hanem egymás mellé még névben is beállított kartelezés nagyon kevés valós konkurenciaharccal.
Jelenleg az vesz NV-t aki a DLSS-t tartja fontosnak, és az vesz AMD-t aki a több memóriát vagy a SAMos elhúzott értékeket melengeti keblén. Minddkettő lesz de NEM VAN. Ha megnézek egy ilyen bencset sokszor gondolom hogy a piacnak az lenne a jobb ha egy gyártó lenne mert akkor minden kártya támogatna mindent !
Persze akkor hogy érnénk el hogy emberi ára legyen konkurencia nélkül ? Hát pl úgy lehetne hogy ha Microsoft nem csak nézelődője lenne a toxikus piacnak hanem töke nő és erőltet szabványokat.
Nem utólag hanem ez lesz fiúk erre tervezzetek kártyákat azon belül hogy hogy oldod meg a te dolgod .
"így nem fog fejlődni az RT technológia, hogy külön utakon jár az AMD." AMDnek a jelen hlyzetben azt kellene erősen nyomnia amire kijönnek a 6700 xt nonxt kártyái hogy az GPU OPEN eljárásai erősen elterjedtek legyenek. Vagyis a kis kártyákon is legyen szép a látvány, mert ha a figura látja hogy az ő 500 -900 ezerért vásárolt kártyáján semmivel nem szebb a kép ott is tükröződik a pocsolya mint a 200 ezresen akkor majd vakarja a fejét hogy kell e ez nekem.
Csakhogy a nyílt rendszerektől NVnek a szőr is feláll a hátán mikor komoly pénzeket kér cégektől az optimalizációért, mer' az nem úgy van hogy írtam egy programot NV optimalizáld már nekem lécci lécci. -
törölt tag
ITT az új Király ! 2800 MHzen !
Nem 2080 Te !
Hát nem RT király csak ilyen sima de azé osztogat rendesen.
Svájcba már sorsolják 990 dolláron -
törölt tag
Ja hogy indokolnom kellene miért mondok ilyet:
A GPU hiánya elérte az Nvidia Data Center üzletágát
GPU Shortages Hit Nvidia's Data Center Business: Not Enough $15,000+ GPUsLáttátok ezt a képet ?
forrás
Tudom tudom CPU limit mondjátok. Én meg tovább kérdezem
CPU limitnél miért is nyer az AMD egy kategóriával lejjebbi kártyája? -
törölt tag
RX 6800 Review (VS. 3070 and 3060 Ti)
Tegyük hozzá az árat. Ipon: Gainward 3060TI 8 GB ()
235 ezer jómagyar forint. A "népkártya" megérkezett -
törölt tag
válasz
Malibutomi #42287 üzenetére
Szerintem ez most nem a jófiú rossz fiúságról szól.
Hanem arról hogy szívd fel magad legyél jó gömbhal mert ahasonló azonos teljesítmény mellett az nyer aki tud termelni.
És a Vafer árért az nyer aki többet tud fizetni.A cégterjeszkedéseknek is ez az egyik oka, a piacfoglaláson és shipletre való felkészülésen kívül.
Ha drágán veszed drágán adod. De te dönthetsz a saját gyártósoraidon mi a prioritás.
Az egyéb, tehát a CPU is kőkeményen belejátszik a dalba, értjük azt is hogy NV ARM-ot akar de ezért neki nagyon véresen meg kell fizetnie majd, ott fog ülni a nemzetbiztonság és szorongatja a golyóit miközben Kína benne látja majd a Huawei megbosszulásának eszközét.
A prohardver nem hivatalos világpolitikai elemzőjét halloták
'Én szótam' ! -
törölt tag
Ide is bepöttyentem a VR Vs-t.
'Rekord bevétel konzolból Nvidiának 69 millió Switch ment el már" Majd beosszák hogy valakinél mindig lehessen kapni konzolt is -
törölt tag
Su királynő kegyet gyakorolt, AMD procikkal is engedik az NV SAMot. Nesztek pribékek
PanemSAM et circenses.
-Szerinted jól tette ezt ?
de ha már itt vagyok...
Ja azok a kazán 6800-asok alulfeszelve 183 wattot fogyasztanak.
Jajj azok a régi szép idők amikor emberek három naponta bementek AMD találgatósba hogy mennyire fontos a performance /watt vajon most is járják NV fórumokat és jajgatnak? és logout cikkeket írnak róla ??? vagy kettős a mérce ?? hm hmmm -
törölt tag
válasz
Malibutomi #42250 üzenetére
Főleg a vizest hogy a thermal limit ne legyen befolyásoló és nézzük meg mi van az alulfeszeléssel 2.4 fölött
-
törölt tag
A 20 GB AZ JÓ. !!!
Mert akkor kérhet érte többet mint a 6800XT.
Ha 7nm-en hozza le adom a +10%ot is.
Mindkettőnél megér 10-10% felárat.
Na most NVt ismerve ez a 20% ez 40 lesz.
és adni fog egy amúgy jó kártyát csak 999 dollárért több memóriával de a 6900 XT teljesítménye alatt.
Már csak arra vagyok kiváncsi hogy "a 10 GB mindenre elég "szlogenes emberek hirtelen mire váltanak majd át -
törölt tag
válasz
#32839680 #42104 üzenetére
Szerintem egyáltalán nem értik az emberek mi az a neuronháló optimalizálás, csak jó hangzik és azzal minden meg van oldva ezt gondolják. Olyan mint a bányászat hogy de igazán mi is történik a divatszavak mögött azt jobb nem firtatni...
Tegyél be egy pályára 6000 vasúti felsőhidat és nézzük meg mi lesz a játékból hisz átfut a szuperszámítógépen akkor minden rendben nem ? -
törölt tag
Én meg szokás szerint ráengedem a Google translate-t:
"Ez azt jelenti hogy a support nem azt jelenti hogy csak neked támogatok valamit mert azon többet bukok mint nyerek, a díl csak úgy köttetik meg ha egy mindenki számára futtatható standard eljárást használok RTben is. A vad paripa bement az egyen istállóba és otthagyta a pont rászabott LÓ alakú istállót."
Nagyon jó ez a google translate hogy így érti a lényeget , de mi lehet az a díl ? -
törölt tag
Nem megváltás, csak arról van szó hogy AMD konzolokon átívelő megoldást hoz. Azaz amit Ps5,-ön Xboxon fejlesztenek tartalmazza NVnek meg szépen plusz pénzért bele kell fejleszteni DLSS-t.
Nem mondjuk hogy rossz a DLSS 2. (1.3 aLatt mondjuk)
Ha a program NV supported akkor a Gamernek mindegy.
Miért erősíteni azzal az NV-t AMD hogy megcsinálja ugyanazt a megoldást mint ő és tálcán átnyújtja neki a konzol kompatibilitást ?
Csináljá CPUt lesz SAM-od, csinálj konzolt lesz konzolközeli hardvered. Még meg is előzheti egy supported konzol játékban csak ez mindig PAY TO WIN lesz.
Mondjuk most biztos sok pénze van NVnek mert csak azt az 1000 eladott 3080-hoz adott kupont kellett kifizetniük Európába -
törölt tag
válasz
hokuszpk #41957 üzenetére
Na figyelj van egy nagyon fontos feladatom számodra. Megláttam benned a pengeséget. De el ne rontsd.
Meg kell számolni most mennyi 3080-at és Big Navit adot el a Mindfaktori ezen a héten
meg majd a NOV 8 utáni héten jó és összevetjük
Akkor figyelj kezd:
Tedd egymás mögé a két számot és írj majd mögé egy hetest, ez lesz az ügynökszámod.
OKÉ 007-es ügynök ? Figyelünk és védünk ...és visszatérünk!Graphics Card Retail Sales Week 43
AMD: 1015 units sold, 36.98%, ASP: 289.6
Nvidia: 1730, 63.02%,
AMD Revenue (Euro): 293'990, 37.49%
NVIDIA Revenue: 490'250, 62.51% -
-
törölt tag
ABU lehet ezeknek a jó eredményeknek köze a Smart access memory enabled feliarathoz benchek alatt? Vagy még nem ?
-
törölt tag
Beszélgessünk kicsit kevésbé populáris dolgokról.
Itt a Tom Warren cikk amiben a kártya bemutatása mellett kitér az NV DLLS technológiájának válaszára:
"MD tells me it has a new super sampling feature in testing, which is designed to increase performance during ray tracing. The company is promising its super sampling technology will be open and cross-platform, which means it could come to next-gen consoles like the Xbox Series X and PS5. AMD is working with a number of partners on this technology, and it’s expecting strong industry support."
Sajnos ez nem lesz kész a három új Radeon RX 6000 sorozatú kártya piacra dobására. -
törölt tag
LEGKÖZELEBB BEHÚZZUK A MÁSIKAT IS :
-
törölt tag
Persze nem, ez a teknokraták ünnepe.
Végre technológiák fognak harcolni ami nagyon izgalmas, Évek óta nézzük ezeket az új kártya + 30-40% okat jelentős változások nélkül.
Holnap este az ABU és a táncoslányok cikk után többet fogsz megtudni az Infinity cache-ról mint amit valaha is akartál volna
Be tudja e hozni egy kess a GDDR6 GDDR6X dulpa sávszélesség hátrányt, mennyibe is fáj ez nekik? mert mindig van kontra a Pro mellett
A Samsung "sűrű" 8nm küzd a másik egyedi 7 nm TSMC ellen. Összejön léggel a 2.5 és ez mennyi FPS-t eredményez ?
Meddig vihető fel az órajel és ehhez milyen alkatrészeket használnak, ugye NVnél a 2000-ről -> 2050re felugrás sok kártya halálát okozta pár alkatrész miatt. Rengeteg az érdekes kérdés.
És ugyanilyen érdekes lesz amikor az igazi konzolos címek kijönnek és az SSD kerül asztalra, Intelről se mondhatod hogy bénázik mert ez egyetlen chiplet megoldás messze a legmodernebb GPU a piacon csak a DG1 teljesítményének duplája már kevés a GPU piacra 4 Tilés példánnyal lehetnek sikeresek, eleve érdekes a Tile-k közötti késletetési idő megoldása is. -
törölt tag
Liza mamát ki ne tiltsátok a VS topicból
Csak azért mert egy töredező ződben megjelent a csokibarna
Várunk holnap este mindenkit a megadott időpontban
az AMD találgatós topicban garantált hangulat , egyétek meg az utolsó vacsorát
Sajnos Raja Koduri lemondta a holnapi fellépést
Popkorn béke szeretet és megnézzük mit csinál egy 2.5 GHz fölötti kártya a piacon ! RDNA2 legyen veletek. -
törölt tag
válasz
GodGamer5 #41852 üzenetére
De az DG1 ! Tudod chiplet annyit pakol belőle amennyit akar.
DG2 a videókártyája.
Arra jó hogy AIBokat megszórja majd vele Dell HP, már tudja melyik zsebbe kell a pénzt rakni és meglásd feljönnek 10-20% ra vele.
Minden munkahelyi gépbe belepakoltatja azt jó ráírja manager és mindenki olyat akar)
-
törölt tag
válasz
Yutani #41845 üzenetére
Nem tudom nem mutatták meg sajna a kupak alatt. Nem véletlen van kérdőjel a 16 Tiles mögött.
Csak az alakjukból lehet következtetni meg a méretből, találjátok ki.
Itt a 4 Tiles.
Itt a 8 Tiles. (Bal oldal) Egymás mellé raktamaz EPYC-el
(nem méretarányos)
a négyzet alak miatt csak négyzetes szám lehet vagy 4 vagy 16. -
törölt tag
válasz
paprobert #41836 üzenetére
"Az hogy fordulhat elő, hogy az Intelnek megéri egy kb. ~300 dolláros kártyát egyből a TSMC 6nm-es gyártósorára vinni, míg az Nvidia-nak és az AMD-nek ugyanez a node túl drága jóval drágább"
Úgy fordulhat elő hogy Mikor NV odament hogy Helló kellene 7nm nekem jó sok, van kedvezmény?
Akkor azt mondták neki hogy Helló 2 éve megy a 7nm ezt nem lehet csak úgy elkezdeni amikor akarod.
Intel odament amikor tervezték a 6nm-ert neki van.
A chipletnek pont ez a rohadt nagy előnye, csinálsz egy ilyen Tilet , csempe mozaik, nagyon hülyén hangzanak magyarul, de ez sokszorosítható ameddig akarod és megvan a portfólió.
Ők kiadtak egy ilyen zsebsárkányt 1 Tilevel fél éve, de nem kereskedelmi forgalomba hanem megtanulnak rajta drivert írni, és mikor megy akkor beindul a nagyüzem. A chiplet állítólag teljesítménybummot hoz 2-3 szoros teljesítmények lesznek RDNA 3 is már erre épül.
Hogy hol éri meg úgy hogy ilyet csinál belőle, és a mérete ellenére nagyon kicsi a Vafer veszteség!
Na ez már GPUHa meg elromlik jó hólapátnak is
-
törölt tag
Sajna nem jött be amire számítottam :_( Ne sírj Mítú Zéró ne sírjáá!
Én egy 4 Csippes csiplet leszállását vártam a Gamerbe de nem jön úgy tűnik.
Hát hogy legyen így az ember Intel Fan ???
A DG2 csak 2 Tile
Sajna a Datacenterbe jön 1-2-4 Tiles Artic Sound és
a HPC-be 16 Tiles. Az mindent is legyőz de azt kenhetem a hajamra. Koduri hol a Poor Amper ?
Mekkora VS lett volna pedig itt jajjjjj -
törölt tag
Régen tudod volt az a matrica (hitelesítő tanúsítvány) hogy VR Ready, most lesz egy Cat Freindly matrica , amúgy számomra az érdekes hogy miért nem tesztelte még senki hogy egy 20 fokos 30 NM2-es szobát mennyivel emel meg 300-350 Watt.
Plusz két fok télen is lehetne a matricán
még a Gréta Tumberg is melléállna, ne füts, játsz ! -
törölt tag
Nem az hogy rettegnek csak hozzá igazítja az árát, meg ha nekik is lesz 12GB akkor kisebb az elégedetlenség
Szerinted nem GDDR6-al tudja ezt elérni ? Más módszert én nem ismerek, kesst már biztos nem épít bele hirtelen a 3080TI-be ..
Ugye most erről beszélünk: Link
300 is sok csak ha nagy tömegeket kérdezel meg akkor a 300ra még sokan azt mondják válalható 420 felett elhagyoda valóságot hogy a Neotonnal válaszoljak -
törölt tag
válasz
imi123 #41802 üzenetére
Nem hát volt az NVnek egy rossz szériája arra volt régen ez a mém.
De az 400 wattra vonatkozott már az otherword is 400Wattot mondott hogy belenyalta a nekik kölcsönadott 3090 kártya
Csak annyi a különbség hogy most már van 480 PLes is
Az az érdekes hogy miközben skippelték a 20 GB 3080-at bekúszott a 3080 TI 12 GB-al, nagyon nem lennék meglepve ha sima GDDR6 lenne rajta és vágnának az árból tudják ők már a Big Navi teljesítményét -
törölt tag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged