- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Ilyen lesz a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Honor 200 Pro - mobilportré
- One mobilszolgáltatások
- Yettel topik
- Csíkszélességben verné az Exynos 2600 a Snapdragon 8 Elite 2-t
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #32523 üzenetére
Tényleg nem tökéletesen ugyanaz, csak praktikus szempontból. Mint írtam, a revízióváltással kapott egy minimális frissítést a kijelzőmotort, és a ram időzítésein javítottak. (Halkan jegyzem meg, hogy 390 BIOS-al, amivel történetesen tökéletesen működnek a 290-ek is javít a sebességen, nekem +500 pont volt GS 3Dmark FS-ban.
)
(#32522) fules: )) : A powertune változást is mindig elsütik, jelentősége nincs sok.
(#32524) do3om: Ott is új revízió. Ott pl. egy takarékosabb multimonitor módot kapott a GPU.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #32418 üzenetére
A professzionális piacon ez nem egyedi jelenség. Volt aki tudott szerezni 2000 dollárért 7000 dolláros Radeon Pro SSG-t is. Vannak ilyen dealek, ezekre le kell csapni, amíg él az ajánlat. Az egyes áruházak szoktak olyat csinálni, hogy nagy mennyiségben vesznek hardvert, és akkor alámehetnek listaárnak, mert tudnak alkudni a gyártóval. Ha mondjuk 100 Frontiert veszel, akkor valszeg 1100 dollár alá nem adja az AMD sem, de mondjuk ha 2000-3000-et kérsz, akkor ott már bőven a listaár alá mennek egy mennyiségi kedvezménnyel.
Az Intelről is vannak vicces sztorik. A 160 dolláros Pentiumot 30 dollárért is eladják, ha 10k-t rendel a partner. A listaár ilyen szempontból értelmetlen náluk.
Az NV-nek is vannak mennyiségi kedvezményei. -
Petykemano
veterán
válasz
TTomax #32401 üzenetére
Ez jó hír, nem? Azt jelenti, hogy
a) növekszik a kínálat - ha eddig az volt a baj, hogy keveset tudtak gyártani
b) csökken az ár - ha eddig az volt a baj, hogy csak nagyon drágán tudták gyártaniHa nem így lenne, nem adnák olcsóbban?
Also, miért kellett ehhez egy új termékvonal/rebrand? Eddig is csak a bányászok vitték, nem? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #32147 üzenetére
Azért az OGL és a DX11 szimpla sebességbeli összehasonlítása nagyon nem szerencsés. Ezek API-k. Magukban nem hordoznak teljesítményt. Azt lehet maximum mondani, hogy x játék y API-n futó módja gyorsabb a z API-val elérhető módnál.
OpenGL 4-t egyébként jellemzően azért szoktak használni a fejlesztők, mert gyorsabb leképező írható rá, mint DX11-re. Rengeteg hasznos kiterjesztése van ugyanis az API-nak. Hogy ne menjünk messzire itt van példának a multi-draw indirect, ami nem kis fegyvertény, és ehhez hasonló koncepció csak a DX12-től van a Microsoftnál. -
törölt tag
válasz
TTomax #32123 üzenetére
Ez erdekes, lassuk a szamokat a Vega-kra levetitve, mennyibe kerul egy kartya legyartasa, szepen tetelesen ird le mi mennyibe kerul (alkatreszek, gyartasuk, osszeszerelesuk) a kulonbozo uzemekben, ezek utan szeretnem latni a szalitasi, disztribucios koltsegeket illetve vegul hogy mennyibe kerul a boltokba kis illetve nagykereskedoi arakon, az AMD hasznat is szeretnem latni a tolladbol. Ha ezek mind megvannak es helytalloak, akkor beszelgethetunk mennyit keres AMD, amig ez nem sikerul addig megmaradsz annak a kis guru3d-s kamuhuszarnak.
Mindezek utan termeszetesen leirhatod hova nem eleg egy 1080-1080Ti kozotti teljesitmeny manapsag, leven a Ti a "csucs", a hozza tartozo G-Sync monitor ami ua mint a freesync-es 3x annyiba kerulne mint ami nekem van, emelle vegyem a meg mindenben korlatozo kazan Pascalt, ez sok mindenre vall de joindulatra nem. Nevetseges ervekkel szeretnel ravenni egy teljesen felesleges, egyre dragabb megoldasra a piacon mikozben van egy atomstabil megoldasom keszen. Fogyasztasom 200-250W korul mozog (VGA) jatekok alatt teljes terhelesen, teljesen elfogadhato a mai vilagban, erosebb terheles alatt huvosebb mnt a konkurense.
EN hasznaltam mindkettot, nem csak megalmodok valami teveszmet aztan a lutyo haverokkal osztom itt az eszt mint jo paran. Az I7-1080 paros nem volt rossz, de nem eleg jo, az 1700-Vega 64 nalam jobban bevallt, koltseghatekonyabb megoldas, huvosebb es alapallapotban joban teljesitett mint az elozo megtuningolva. Ha meg ezek utan sem megy a matek arrol nem en tehetek.
-
HSM
félisten
válasz
TTomax #32049 üzenetére
Ezek a +60%-ok arra jók, hogy a játékokban ugyanabban az 5 éves grafikában gyönyöködhess 3 generációval később, csak már FHD helyett 4K-ban. Elhiszem, hogy ez valós "piaci igény", de nekem ez siralmas.
Én fejlődést szeretnék látni, nem jól előadott egyhelyben állást. Ehhez pedig igenis kell(ene) a hosszú feature lista.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #31572 üzenetére
Ez nem ilyen egyszerű. Alapvetően egyik teszt sem különb a másiknál. A probléma az, hogy rengeteg környezet valósítható meg VR alatt, így egy teszt nem tudja optimálisan visszaadni a hardverek teljesítményét. Emiatt a Futuremark csinált három félét. Az Orange a mai környezetre vonatkozik. A terhelés tipikusan olyan, amilyet egy mai átlagos VR játékban látsz, és itt az átlagos alatt nyilván ne a gagyikat nézd, hanem mondjuk például egy Serious Sam VR-szerű megoldást. A Blue tulajdonképpen ugyanazt a technológiát használja, mint az Orange, csak lényegesen több grafikai számítás történik benne, így azt próbálja megmutatni, hogy mire mész a mai környezetek mellett, ha a program grafikája az átlagosnál komplexebb. A Cyan teszt azért készült, mert a Futuremark azt is meg akarta mutatni, hogy mire képesek a hardverek azokkal a környezetekkel, amelyeket a mai VR játékok még nem használnak. Nem véletlen, hogy most jelent meg, ez tipikusan a Windows 10 MR platformjának a környezetét prezentálja. Persze ettől a VR runtime akármi lehet, de a Cyan tesztet a Microsoft VR koncepcióját figyelembe véve tervezték meg. Emiatt a Cyan room már lényeges hangsúlyt fektet a jelenetre is, nem csak a nyers grafikai dolgok számítanak benne, hanem a hardverekhez tartozó implementációk többletterhelése, a bekötés hatékony kezelése, stb. Tehát alapvetően a Cyan tesztben a hardver ereje mellett nagyon számít a D3D12-es meghajtó hatékonysága. Hosszabb távon valószínűleg nem lesz ekkora különbség az AMD és az NV között a Cyan tesztben, csak az AMD tudja, hogy nekik a D3D12 implementációjuk sokkal jobb, mint az NV-nek, és amíg az NV fel nem zárkózik, addig erre lehet teszteket mutogatni. Az eltérést valójában nem a hardver, hanem a driver okozza.
-
törölt tag
válasz
TTomax #31574 üzenetére
25% az atlag kulonbseg a 2 driver kozott a video alapjan, nem rossz, de nem 53%
Itt meg hogy mit kell csinalni, 265-rol lassu a fejlodes, de jo moka, csapat kell.
-
törölt tag
válasz
TTomax #31571 üzenetére
Hat, ha atlagban egy 20%-t hozott akkor sokat mondok. Itt vannak a szamok futas kozben. Atlagolj es elmelkedj. Btw sikerult mar megfejteni mit is kell csinalni ebben a szornyen bonyolult es osszetett jatekban
-
válasz
TTomax #31430 üzenetére
hátrébb került a rangsorban a fiji, a polaris és a vega mögé. de ha nem egyből kiadás után tesztelsz, hanem egy kicsit régebbi, kiforrottabb játékokkal és driverekkel, akkor kb. egálban vannak.
tpu tesztsor (bf1, civ6, cod: iw, dow3, de: md, dishonored 2, doom, f1 2016, gr: wildlands, gta5, hitman, prey, r6:siege, re7, rotr, se4, styx: sod, witcher 3, wd2, ), november 4 -
-
válasz
TTomax #31311 üzenetére
ha mindez fél éve történik, negyedéves sabbatical és társai nélkül, akkor az mondom, hogy igazad van.
ha lizát rúgják ki, akkor azt mondom, hogy igazad van (a bulldózeres rémálomért anno a ceo vitte el a balhét).
ha papermaster kapja meg az rtg-t, vagy egy helyettest tesznek oda, amíg végleges megoldás mellett nem döntenek, akkor azt mondom, hogy igazad van.így viszont inkább tűnik ez raja döntésének. az, hogy a ceo vitte addig a részlegét, inkább azt mutatja, hogy visszavárták őt. más logikus magyarázata nincs a dolognak, egy amdnek cto/cio pozícióba embert találni nem tart fél évig.
-
do3om
addikt
válasz
TTomax #31160 üzenetére
Gondolom azt demonstrálod hogy a régi 980Ti is igen csak komoly ellenfél az majdnem csúcs AMD karinak.
De...
A 980Ti nem olcsó használtban sem, garancia már a végét járja. Így a vega ajánlottabb, maradni kell az eredeti felállásnál amin az 1070 hez van mérve. Olcsón jó kari a 980TI de aki ez vagy a vega között vacillál az vegyen 1070-et -
Raymond
titán
válasz
TTomax #31072 üzenetére
Kemeny CPU limit:
"In Assassin's Creed: Origins lässt sich ein Phänomen erkennen, das es in solch einer extremen Form schon lange nicht mehr gegeben hat: AMD-Grafikkarten rennen in niedrigen Auflösungen mit Volldampf in ein CPU-Limit, während der Nvidia-Treiber dies umschiffen und dadurch die GPU-Performance massiv erhöhen kann. Das bestätigt auch die Anzeige der GPU-Auslastung: Während Nvidia-Grafikkarten auch in 1.920 × 1.080 bei 99 bis 100 Prozent liegen, dümpeln die Radeon-RX-Vega-Modelle nur bei rund 75 bis 80 Prozent herum. Erst in höheren Auflösungen steigt die Auslastung auf der Vega-Grafikkarte an und erst in Ultra HD sind durchweg 100 Prozent auf der Anzeige zu sehen."
-
-
Milka 78
nagyúr
válasz
TTomax #30709 üzenetére
Na jó,de ez idáig egy alternatív/párhuzamos univerzumban volt erősebb bármely Vega az 1080-tól,legalább is nagyon fej-fej mellett mentek (holott alulról kellett volna kóstolgatnia a TI-t,de minimum félúton a kettő között kellene lennie mindenhol.Itt ez egy teljesen új helyzet,mert itt PH-s mondással élve ketté lett hugyozva az 1080,márpedig talán ez az első olyan game ahol olyan szinten eszi meg a komplett Vega család az 1080-at,mint ahogy azt sokan várták.Erre mondtam,hogy egy 180-200 ropis kártya ami ilyet tud az tőlem lehet kohó és Paks 2 is
Ellenben sajnos mint mondtam más játékoknál ilyen-olyan kifogásokkal,de fele ennyit nem tudnak és itt van a frixi,mint ahogy az is igaz,hogy egy fecske nem csinál nyarat.
Minden esetre ez egy érdekes teszt és kíváncsi vagyok lesz e változás (driver,patch formájában) mondjuk 1 hónap múlva az eredmények terén. -
Milka 78
nagyúr
válasz
TTomax #30692 üzenetére
Megmondom őszintén Boss,hogy a Ti értéke engem pont nem izgat
A Vega 56 és az 1070-1080 sokkal érdekesebb,mert mindkét kártyánál jelentősen gyengébbnek kéne lennie és ezt nem magyarázza a TI gyengélkedése.Ha meg az összes Pascal kari tré akkor meg a Fury X-et nem értem,mert az látszólag rendben van az 1070-hez képest.
Ahogy végignézem a tesztet az összes amd-s karinak fekszik a terep,bár ami igaz az igaz,hogy a 970 úgy le van maradva a 390-hez képest mint még soha. -
Petykemano
veterán
válasz
TTomax #30692 üzenetére
Na végre.
Persze:
amikor a vega 56 és 64 teljesít ugyanúgy (mint a fiji), akkor az amd #deszar #debéna #lekénetennialantot, #rajamondjonle, #nemtudnakdrivertírni, stb
Amikor az nvidia kártya ütközik valamilyen hardveres limitbe: #aprogramszar, #aprogrammondjonle, #mocskosamdéerjáték #egyfecskenemcsinálnyarat
Nem is csinál és biztos ki is fogják javítani ezt a hibát (vagy legalábbis azt, hogy több ilyen játék ne készüljön, amíg az nvidia fel nem készül rá), de meglehetősen szórakoztató látni, ahogy elbicsaklik az nvidiafan-felsőbbrendűségtzdat, s hogy azok, akik eddig lesajnálták az amd fanokat, milyen érveket húznak elő: valami nem stimmel a programmal, nem használja ki a kártya hardveres lehetőségeit. Ez a de a növekvő felbontással fordul a kocka, meg a pascal kevésbé veszít az erejéből, mint a vega, és mindezt százalékosan különösen szórakoztató, mert ugyanezek az érvek elhangzottak anno a fiji mellett (tudniillik hogy magasabb felbontáson kevésbé limites és 4k-ban lehagyja 980ti-t), és értelemszerűen le voltak söpörve: ki játszik magasabb felbontáson? A 144hz sokkal fontosabb.
Annyit mondok: nyugi, egyformák vagyunk. Ha valami nem logikusnak tűnőt látunk, ugyamazokat az izzadtságszagú érveket és logikát rántjuk elő.
Lehet, hogy csak valami apró porszem került a fogaskerekek közé és holnap helyreáll a rend, de a para megvolt. -
ÁdiBá
veterán
válasz
TTomax #30694 üzenetére
Szerintem sem kerek valami, hiszen ha pár 4K tesztet megnézel, akkor van olyan, pl Rise of Tombraider ahol közel 100% gyorsabb a 1080Ti mint a 1080.
Én nem hiszem hogy teljesen rendben van ehhez a játékhoz az nvidia driverei.
De azt sem tartom kizártnak, hogy az AMD *jövőbe mutató fejlesztései itt előtérbe kerültek.
Mindenhol ezt látnánk, már adnám is el a 1080Ti.
De sajnos ez most valami egyedi eset. -
Raymond
titán
válasz
TTomax #30692 üzenetére
Vagy igy nezve:
1080p 1440p 2160p
-----------------------------
GF1070 100% 94% 73%
GF1080 100% 91% 73%
GF1080Ti 100% 92% 82%A 1080Ti kemeny 18%-ot veszit csak a teljesitmenybol ha megnegyszerezed a pixel mennyiseget (FHD->UHD). A Polaris es a Vega itt sokkal jobban esik:
1080p 1440p 2160p
-----------------------------
RX580 100% 80% 53%
Vega56 100% 81% 61%
Vega64 100% 84% 61%Szerk: latom kozben szerkesztettel hasonlo mondandora
-
huskydog17
addikt
válasz
TTomax #30452 üzenetére
A nagy áremelkedés óta sajnos valóban ez a helyzet. Kíváncsiságból megnéztem, hogy melyik oldalon mi a hazai kínálat gaming VGA fronton és összehasonlítottam a két oldalt.
Az RX400-as széria szinte teljesen eltűnt, a helyébe lépő 500-as széria pedig iszonyatosan drága, még fél évvel a mining boom után is horror árak vannak AMD VGA-k terén.
RX 560 4 GB-os verzió 50-55.000 Ft környékén mozog, ami vicc, mivel ugyanennyiért egy GTX 1050Ti-t kap az ember és ez utóbbi sokkal gyorsabb.
Egy kategóriával feljebb ugye a GTX 1060 ellenfele az RX480/580.
Mivel 480-at már nem lehet szinte kapni, így nézzük az 580-at. Olyan kínálatot kerestem, ahol ténylegesen lehet kapni a terméket, azaz van raktáron, továbbá a legolcsóbbakat (nyilván az MSI Gaming nem ide tartozik).
Szóval a legolcsóbb, ténylegesen kapható, RX580-as 110.000 forintbakerül, és ez még csak a 4 GB-os verzió.
A 8 GB-os verziók pedig 130.000 forinttól indulnak! 130k! Egy évvel ezelőtt az RX 480-at haza lehetett vinni 70-80k között!
A 6 GB-os GTX 1060 az RX480/580 ellenfele. A legolcsóbb kapható 6 GB-os 1060-as már 95.000 forintért vihető. Szerintem itt egyértelmű a győztes, főleg, hogy a 1060-as kártyákból sokkal-sokkal nagyobb a kínálat és a raktárkészlet is.Még egy kategóriával feljebb ugye van a Vega 56 és a GTX 1070 viadala, ami nem is igazán viadal:
A Vega56-ból elvileg 3 munkanapon belül lesz raktáron 189.360 Ft-ért, ami referencia változat. GTX1070-ből már 155.770 Ft-ért is van raktáron custom változat. Ha megnézzük a két rivális teljesítményét és elérhetőségét, valamint az árakat, akkor egyértelmű a győztes (1070). Még ha valami gigantikus nagy csoda folytán a Vega56 ára esne 40-50.000 Ft-ot, akkor lenne egy árszinten az 1070-vel, de akkor még mindig ott az 1070 jóval alacsonyabb fogyasztása.Ugorjunk még egy kategóriát:
Vega 64 vs GTX 1080
Vega64 sehol nincs raktáron, átlagosan 220.000 Ft környékén rendelhető. Ezzel szemben a GTX 1080-ból 180.000 Ft-ért lehet venni raktárról custom változatot! Ráadásul az 1080 egy kicsit még gyorsabb is, mint a Vega64. Itt is eldőlt a meccs.Az 1080Ti-nak pedig semmilyen formában sincs ellenfele.
Szóval igen, a jelenlegi helyzetet figyelembe véve maximálisan egyet értek veled. Vega-t szinte nem is kapni itthon, a Polaris kártyák árai pedig csillagászati magasságokban vannak. Tavaly sokkal jobb volt a helyzet, ott legalább a középkategóriában volt verseny, amikor a custom RX470/480 jó áron voltak. Ma azonban egyszerűen nem éri meg AMD kártyát venni.
Amúgy külföldön sem jobb a helyzet, ott is piszok magasan vannak még az AMD VGA árak.Az is fura, ha tegyük fel a jelenlegi kártyám bedöglene, akkor ki sem tudná cserélni a kereskedő, mert nincs már RX400-as kártya a hazai piacon. Tavaly 70 ezerért vettem a 470-et. Ha most tönkre menne, vajon garancia keretén belül mit tenne a kereskedő ha nem tud másik 470-et adni helyette? Mert biztos vagyok benne, hogy nem adna 40.000-el többe kerülő RX570-et. Nem csak rám igaz, hanem bárki, akinek RX400-as kártyája van, az garanciáztatásnál lehet szívni fogja a fogát.
-
Raymond
titán
válasz
TTomax #30272 üzenetére
Regi dolog
Ami igy egy honappal a start utan tobbet mond az a custom kartyak teljes hianya. Nemhogy az uzeletekben nincsenek (mi lett az "early September"-el?) hanem bejelentve sincsenek. Az hogy a nagy gyartok akik mindket oldalra jatszanak nem jelentik be valahogy ertheto (mert minek, ugyis van mit eladniuk), de hogy az exkluziv AMD-s partnerek nem jelentenek semmit az mar erdekesebb. Naluk tobb ertelme lenne bejelenteni hogy aki egyelore meg nem dontotte el teljesen hogy mit csinal lehet varni fog meg. Sot, az egyetlen custom kartyakat egyelore a Asus jelentette be.
-
->Raizen<-
veterán
válasz
TTomax #30272 üzenetére
Ez így van az amd nem nagyon foglalkozik a gamerekkel , hiszen pár beigért funkció nem működik. De a minereknek már ki is dobtak egy annak megfelelő meghajtót.
De a legnagyobb gáz ez:
". They added a comparison between Vega and Fury at the same clocks. Overall architectural performance is minimal (5.6%) over Fury. Mind you, this is a new GPU based on a smaller node. It feels almost as if Vega was just overclocked Fiji on smaller fabrication process with HBM2."
Ez egy oc-zott fury x. Mondjuk a felépítésük is hasonló.
-
FLATRONW
őstag
válasz
TTomax #30000 üzenetére
Kb. 1 évvel ezelőtt is volt egy ilyen teszt, akkor ez volt az eredmény: [link]
Az eredmény megvolt magyarázva azzal, hogy a kezdetleges SDK-k vannak használva.
Most is meglesz magyarázva a bizonyítvány.
Pedig milyen szép, hangzatos technológiák vannak az AMD GPU-kban, mint pl. finomszemcsés preempció. -
Habugi
addikt
válasz
TTomax #29363 üzenetére
UE4.., történet vége.
Aki kicsit is figyelt az elmúlt években az eddig a logóig görgette le a tesztet, mivel pontosan tudta mit látna utána a grafikonokon.NV > AMD és egyszál & órajel dominál inkább sem mint a magok száma.
Igazi régivágású DX11 motyó, ettől még persze a játék maga lehet h remek.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TTomax #29345 üzenetére
Ha most vennék 4K-s monitort akkor engem az életem végéig kiszolgálna (max ha tönkremenne akkor cserélném ,de nekem eddig 1 azaz 1HDD-m ment tönkre 1996 óta mióta gépezem)....Erős a G-Syncért az a 250 ezer.... azért mert nvidia 100-al többet kérnek mint az amd-s freesyncért.... nekem ez nem éri meg... AMD-t meg nem akarok venni mert sok kedvencem physxes és erről sosem mondok le. Ami nekem nem ér meg xy Ft-ot az a világ egyetlen 1 megvehető dolga is lehet nem fogok kiadni érte annyit...
A csúcs VGA meg proci az már más azért kiadom amit kell ,de egy **aros monitorért nem vagyok hajlandó ennyit kiadni.Remélem ezzel ,hogy az amd-s cucc a free snyc miatt sokkal olcsóbb és ezt mindenhol hangoztatja az amd ráveszi az nv-t hogy vigye le a G-Sync árát,vagy valami.
-
szmörlock007
aktív tag
válasz
TTomax #29321 üzenetére
Jó nyilván de a 970-980 is felső volt amikor megjelent. De ha aztán kijön egy újgeneráció nyilván az újakhoz képest már nem felső a gtx 970 de mondandóm lényege az volt hogy a gtx 1070 az felsőkat messze nem közép. Tehát attól hogy egyes játékosok gtx 1070 alatt nem is nézelődik attól még az felső kategória.
-
Crytek
nagyúr
válasz
TTomax #29321 üzenetére
Majd amikor az illetékesek látják, hogy a világ 3/4-e nem rohan fejvesztve a 6-8-10-12 + magos újdonságokért mert cserél mindenki VEGA-ra stb ..Jönnek a 6-8 magos 1070-es minimum gépigények 32GB rammal
Ha a saját világunk pusztulása nem érdekel senkit sem , ezeket a pénzéhes cégeket még úgyse fogja ,hogy egy dosos játékhoz majd 1070 kell meg 6 magos proci -
FLATRONW
őstag
válasz
TTomax #28988 üzenetére
Kb. ugyanannyit fogyasztana, "csak" rosszabb lenne a teljesítménye. Ők a HBM-el nem a VRAM piacot reformálják meg, hanem a sokat fogyasztó GPU-ikat ellensúlyozzák vele.
Nem azt mondom, hogy szükségtelen a HBM, de jelenleg még nem létfontosságú. A FuryX megjelenésekor meg duplán nem volt fontos a megléte. -
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28385 üzenetére
Pont erről beszélek. Amikor ki tudja az NV gyúrni az OpenCL fordítót egy alkalmazásra, hogy az alkalmazás kódjai jók legyenek, esetleg azokat le is cserélik, akkor jól működik a hardver a bányászás alatt. Mert ez a benchmark sem csinál mást. De amint egy valós alkalmazással találkozik a driver rögtön elhasal a fordítás, és rossz hatékonyságú kódot kap a hardver, amivel persze, hogy nem tud gyors lenni. A probléma emiatt az OpenCL fordító. Kevés erőforrást ölnek bele, míg az AMD-nek erre jóval több erőforrása van. De ha az NV-nek nem kellene egy rakás más problémával küzdenie, mint például a két szabványos explicit API, akkor simán be tudna tolni annyi humánerőforrást az OpenCL-be, amennyit az AMD tud.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28382 üzenetére
[link] - Láthatod, hogy nincs baj a számítási teljesítménnyel. Az a gond, hogy az AMD-nek az OpenCL fordítója nagyon jól viselkedik általánosan, míg az NV OpenCL fordítója furán dolgozik. Lásd a mi tesztünket, amiben egy benchmark van, tehát arra rá van optimalizálva a driver, de amint egy valós bányászatra való szoftvert kap, rögtön nem ilyen előnyös a sebessége. Egyszerűen a nem profilozott alkalmazásokban nagyon rossz hatékonyságú kódot fordít az NV OpenCL fordítója.
Ezen lehet javítani, ugyanakkor az NV-nek a legkisebb gondja is nagyobb annál, minthogy az OpenCL fordítót rendbe tegyék. Egy rakás olyan munkájuk van a D3D12/Vulkan ICD-nél, és az alatta futó platformabsztrakciós rétegnél, amivel az AMD már egy éve kész van. Tehát az OpenCL fordítót jelen formában le se szarják. Rossz a sebessége, na és? Téged zavar? -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28353 üzenetére
Ez tévedés. A bányászatra a Radeon nem a hardver miatt jó, hanem a driver miatt. Az NV is ugyanilyen jó lenne,vagy akár jobb is, ha az OpenCL fordítójuk legalább olyan hatékony lenne, mint az AMD-é.
A deep learning igazából nem nehéz. Az egész 95%-ban mátrixszorzás abban pedig minden GPU jó, főleg a maiak. Tehát egy hardver hatékonysága csak attól függ, hogy tud-e alacsony precizitás mellett is natívan számolni, semmi más nem lényeges. Ha ezen akarnak még javítani, akkor be lehet vetni speciális ALU-kat, amelyek FMA mellett tudnak FMAC-t, és ha még jobb kell, akkor logikai szinten két dimenzióba kell tömbösíteni a feldolgozókat. Utóbbi egyébként biztos nem lesz a Vegában, szóval ebből a szempontból a Volta jobb lesz.
-
->Raizen<-
veterán
-
törölt tag
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TTomax #28053 üzenetére
A flip-queue beállítástól függ. Az AMD drivere régóta 1-re van optimalizálva, ergo alacsony késleltetésre, míg az NV-é 3-ra. Ugyanakkor ennél a játéknál a user határozhatja meg a flip-queue méretet. Ha a default három marad, akkor az NV sebessége tartja magát. Három alatt kicsit leesik, mert nincs az alacsony késleltetési határokhoz jól hozzáigazítva a meghajtó. Az AMD az 1-re korlátozástól nem esik el.
-
törölt tag
válasz
TTomax #28048 üzenetére
4.,Ennek a tesztnek a fényében akkor a mezei user aki nem huzza meg a prociját,nem is biztos hogy sokat érezhet egy 1080ról Tire való váltásnál... föleg ha nem 4Kban játszik,de még néha ott sem.
Deee igen. Én pont ezt az utat jártam be, és a procim delid előtt alapon is kínkeservesen ment, mégis gyakorlatilag tökéletesen kimutatható volt a 30% difi. Az a teszt nem jó. Ignoráld.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Megbízhatatlan oldalakat ahol nem mérnek (pl gamegpu) ne linkeljetek.
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Autós topik
- Az áremelések és a GTA VI késése miatt nem költekeznek a játékosok?
- Xbox tulajok OFF topicja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- World of Tanks - MMO
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7900XT 20GB Videokártya! Bemutató darab!
- MSI 3080 10G GAMING Z TRIO ( Fehérre festett)
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- 3 hónapos Sapphire NITRO+ AMD Radeon RX 7900 XTX Vapor-X 24GB, még 33 hónap garanciával
- ASUS GeForce GTX 1070 Ti 8GB GDDR5 256bit
- BESZÁMÍTÁS! Asus B760M i7 12700KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800 16GB Rampage SHIVA FSP 700W
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi 9, Xiaomi Redmi 9AT, Xiaomi Redmi 10, Xiaomi Redmi 10 2022
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- Bomba ár! HP ProBook 450 G7 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest