-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
fatallerror
addikt
majd a kaverinél már körvonalazódni fog ez a jövő de egyelőre mint játékeszköz kár beszélni az apu-ról, inkább az lesz érdekes ha a számításba beveszik.
játékok csúcsbeállításokkal csak évek múlva fognak futni apu-n, addig a számításba kell bevenni
majd idővel minden téren jó lesz -
FireKeeper
nagyúr
szövegértelmezés? írta, hogy a ghz emelt órajeleivel is hasonló a 680 és a 7970ghz tuningpotenciálja, ráadásul c2c jobb a gcn.
és ha kiadnak a gtxből is egy emelt órajelűt akkor mi van? nagy semmi, amíg csak órajeleket emelgetnek az erőviszonyok nem változnak számottevően.
-
KillerKollar
őstag
Azért mert NV kártyám van még nem biztos hogy NV fan vagyok...Lehetnék elégedetlen is a kártyámmal,de nem vagyok és a radeon kártyáimmal se voltam az.Egyszerűen mindig azt veszem ami adott kategóriában és adott generációban a legjobb választás szerintem.És jelenleg csak azt állítottam hogy véleményem szerint a HD 7970 és GTX 680-as kategóriájában a 680-as a jobb választás és ára/fogyasztása és a magas hangszintje miatt a 7970 Ghz Edition sem változtat ezen,ráadásul nem is egyértelműen gyorsabb a 680-asnál.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mindent okkal csinálnak. A Kepler esetében a Tegra lehet a legfőbb ok. Oda illenek ezek a csonkítások. Pont azt a méregfogat húzza ki, ami miatt a Fermit nem tudták leskálázni.
(#5865) Angel1981: Nem sokat fognak változtatni az architektúrán. Mindenen lehet javítani, de nem számítok radikális módosításokra. Inkább csak kisebb optimalizációk. Át lehet nevezni az aktuális GPU-kból valamelyiket, de nem biztos, hogy pont most érdemes. Egy új generációs gyártástechnológiánál a második kör mindig jobb lehet, mert több a tapasztalat. Ezért érdemes mindenhova új lapkát tervezni.
-
TESCO-Zsömle
titán
A Sony eddig annyit mondott, hogy a PS3 élettartamát CloudGaming-gel akarják meghosszabbítani.
Emellett szinte biztosan jelentkeznek asztalival, mert a CG nagyon szűk piac. A mostani PS tulajok többségének nem elegendő az internetkapcsolata (sávszélesség, ping) a technológiához. Ezt nem lehet megkerülni, mert magával a hálózattal van a gond. Azt meg erősen kétlem, hogy minden országban létrehoznának regionális szerverparkokat, hogy lerövidítsék a hálózatot... Túl nagy befektetés lenne...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Eleve nem biztos, hogy lesz VGA benne. Egyelőre annyit tudni, hogy van egy konzol egy Oban kódnevű APU-val. Ennél több adat nincs a lapka felépítéséről, csak arról, hogy az IBM csinálja a procirészt, míg az AMD az IGP-t. De még ezt sem erősítette meg az MS. Sőt, azt sem, hogy működik az új Xbox. De még azt sem, hogy fejlesztik.
-
TESCO-Zsömle
titán
next-gen konzolban sem GCN Radeon lesz
Erre azért mérget ne vegyél*. Az X360-ba is olyan GPU került, ami akkor még asztalin nem is debütált és kb a GCN váltja. Egy 8-10 évre tervezett konzolnál inkább a jövőbemutatóbb architektúrát kell választani, ami jelenleg a GCN és az APU.
* - A Wii U-ban persze nem az lesz, de a kinézettel akarnak hódítani.
A Sony megint megcsinálja a lehető legerősebb konzolt, ahogy a PS3-mal is megcsinálta. Remélhetőleg ezúttal nem lépnek bele ugyanabba a hibába (Cell-re portolás/optimalizálás) és kompatibilisebb HW-ből építkeznek. Ha jól akarnak járni akkor gyakorlatilag követik a MS-ot és azt X720-at, csak mindenből egy kicsit többet raknak, magasabb órajelen és meg is van az előnyük. Akkor a két konzolra szinte ugyanúgy lehetne portolni/optimalizálni, a fejlesztőknek pedig mindössze annyi dolguk lenne, hogy a PS4-es változat esetébe kicsit jobb grafikát állítanak be fixen. Ennyi...
A köv generáció úgy is elsősorban a kontrollerek harca lesz... Kinekt, Move, tabletek, stb...
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Általánosan még ma sem támogatja. De minden játékra készít profilt, amin belül működik. Egyébként a többszálú feldolgozás és az utasításlista nem követelménye a DX11-nek. Ez csak opcionálisan támogatható technológia. Számos olyan dolog van a DX11-en belül, amit nem kell, vagy esetleg emulálva lehet támogatni. Az MS-nek nem számít, hogy melyiket választja a cég. Ott van például az irányított raszterizálás. Ugyanolyan gyorsító szolgáltatás, mint az utasításlista, de a GeForce nem támogatja, míg a Radeon igen. Mondjuk ezt az NV nem is tudja támogatni, mert hardvert kell rá építeni, de ettől még nem láttam olyan nyilatkozatot az MS-től, hogy a GF400/500 nem DX11-es rendszer. Sőt, konkrétan megkérdeztem őket erről, amikor kiderült, hogy ez nincs támogatva, és írták, hogy semmi gond. Az API követelményei nem kötik ki, hogy hardveresen támogatott, vagy emulált szolgáltatás legyen.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Párszor írásba adtam, hogy a Rage nálam most GeForce GTX 460-nal megy. Így rossz. Radeonnal nem próbáltam, mert akkor még nem volt meg a játék. Két hete vettem meg a steamen.
Ha valaki nem tartja be az API előírásait, akkor hogyan kaphatja meg a driver a Khronostól a certifikációt?Csak gondolt át logikusa. Szinte a procink is majdnem megegyezik. Neked megy, nekem meg nem. Ez szoftverhibának tűnik. Tekintve, hogy a Rage kapcsán rengetegen panaszkodnak hasonlóra, így nem hiszem, hogy a drivere a baj. [link] - szerinted neki miért van pop-upja GTX 560-nal? Én is ugyanezt tapasztalom, csak lassabb fordulások mellett is. HD 5770-nel meg elég korrekt itt. [link] Most akkor kinél van a hiba?
Ez a Rage így egyértelműen gáz. Nem illik a PC-hez. Az auto-balancer egyértelműen nem működik hibátlanul. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Most mit tudok mondani arra, hogy te jót játszol, majdnem ugyanolyan géppel, én meg nem. Csak a motorban van a hiba. Az is furcsa, hogy neked megjelenik a GPU transcode, nekem meg nem. Más is ilyenekkel küzd. Sokan játszanak, sokan meg szívnak. Ez a Rage így nem jó.
(#5183) BeLucZ: Ezért cseréltem el egy időre. Tök mindegy, hogy nekem mi van, annyira sokat manapság nem játszok. Neki meg tényleg mániája a Dirt 3. Már próbáltam megoldást találni a fagyására, de nem jártam sikerrel. A menüben egyszerűen kifagy a GTX 460-a, de csak DX11 módban. A poén az, hogy nálam nem. Mindegy. Játsszon a Radeonnal, nekem 8, majd megunja, oszt visszacseréljük.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Mint írtam GeForce GTX 460 van most. A Radeont a szomszéd nyüstöli, mert a GeForce fagy a Dirt 3-ban DX11 alatt, legalábbis neki. Ezért most cseréltünk. Nekem most mindegy mi van, ő meg Dirt mániás.
A lényeg, hogy nekem nem jelenik meg. Configból aktiváltam, és ott láttam, hogy működik. Legalábbis a transcode teljesítmény változott, csak a játék sebessége csökkent. Szar ez az egész Rage.Kijátszom még ma, oszt hagyom is a francba. Majd az új kártyával előveszem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Ott vannak nekem is a beállítások a menüben. Minden maxra van rakva és így olyan a képminőség, amit linkeltem. Azért írta az NV ezt a cikket, mert szarul kalibrál a motor. A GPU-s transzkód nálam inaktív. A procim 3,8 GHz-en jár most és így gyorsabban megcsinálja a transzkódolást, de ami jobban számít, hogy nem is veszi el az erőforrást a grafikáról. Ezzel megvan az állandó 60 fps. GPU-s transzkóddal csak 40-50 fps-em van, és mikroakadozik. Itt is gáz a motor, mert 60 jelenet a szinkronja.
Egyébként neked a GPU transcode-ot felajánlja a beállításokban? Mert én paranccsal tudtam csak aktiválni. A menüben nem volt ott.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Eredetileg én is úgy csináltam. Felraktam steamről, majd kértem egy steam frissítést (elvileg ilyenkor rakja fel a játékokhoz is a frissítéseket). Kiírta, hogy minden friss, így mentem játszani. Viszont nekem nagyon ronda volt a textúrák minősége. Mondom az egyik legnagyobb baj a Rage-dzsel, hogy saját magát konfigolja. Valamikor jól, valamikor rosszul. Illetve a rosszul opción belül felül és alul is értékelheti a géped. Jelen esetben az enyém alulértékelte, és ezzel szívok, mert sok beállítást nem tudok jól belőni, mivel arra nem ad lehetőséget a motor. Nekem config nélkül kb. így néz ki. [link] Konfiggal meg jön a pop-up.
Mindegy amúgy már majdnem végigvittem, ez van. Remélem a szomszéd most már leszokik a Dirt 3-ról, mert szeretném a saját VGA-m használni. -
Abu85
HÁZIGAZDA
Nálam elég komoly pop-up van a szomszéd GTX 460-ával. Valszeg nagyon sokat számít, hogy a motor milyen minőségre állítja a grafikát. Én elég rondát kaptam alapból, így mára szarráconfigoltam. A Large Texture Cache tulajdonképpen nem sokat számít, alap, hogy jó VGA-val és sok VRAM-mal arra állítod, de ez a textúrák minőségén nem javít, azt a motor automatikusan állítja be a gépednek a max szintet.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Carmack foglalkozik a piaccal, csak van egy elképzelése a megatextúrázásról. Ez amúgy egy fantasztikus technológia, csak még talán korai volt bevetni. Az a probléma vele, hogy az egész textúra be van kódolva, hogy 12 GB legyen. Ezt a processzornak kell kikódolni, ahhoz, hogy a GPU egyáltalán tudja olvasni az aktuális megatextúra-partíciót. Ezt a CPU nyilván a rendszermemóriába írja vissza, és onnan kerül el ez az adat a VRAM-ba. Ez egyszerűen sok a mai PC-k többségének. Ha van elég gyors rendszermemóriád, és legalább négy magos procid, akkor aránylag jó a helyzet, de kétmagos procival nem sokra mész. A VGA gyakorlatilag lényegtelen tényező, mert szart sem dolgoznak. Az nem munka a mai kártyáknak, hogy a kikódolt textúrát felhelyezik az amúgy nem túl sok poligonból álló világra. Ezért ilyen radikálisak Carmack nézetei, mert ő úgy számolta, hogy 2011-ben már nem lesznek VGA-k. Persze Sweeney meg 2008-ra jósolta a piac kihalását, szóval Carmack még mindig realistább volt a becslésével.
Mindenesetre a Rage olyan játék lett, hogy nem engedi neked konfigurálni a grafikát, mert nagyon nem ideális a motor működése a PC-khez. A gondok egy része még ebből is ered, hogy a motor auto-balancer rendszere nem éppen jól méri fel a PC képességeit, és ilyenkor jól jönne a paraméterek megváltoztatásának lehetősége, mivel enélkül akadásra vagy kényszerítve.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Csak ezek el vannak maszkolva a rendszertől. Carmack már mondta, hogy ezzel sok a baj: "With AMD and NVIDIA there's still issues of different memory banking arrangements and complicated things that they hide in their drivers, but we are moving towards integrated memory on a lot of things."
Minden fejlesztő egységes memóriát akar. Ez a legkönnyebb megoldás, és az integrálással, most van is rá lehetőség.
A sebesség fontos része a rendszernek, de jelenleg az API jelenti a legtöbb korlátot, ha azt leküzdjük, akkor jóval egyszerűbb a programozók helyzete. Hasonlóan gondolkodik Carmack is, bár ő radikálisan szarna az API-ra. "I hope we wind up being able to say “give me a pointer, give me a pitch, give me a swizzle format,” and let me do things managing it with fences myself and we'll be able to do a better job."
Nyilván Carmack elképzelése szélsőséges, és alapvetően hazabeszél, de őt meg lehet érteni, mert a Rage a PC-n az API, és a CPU+VGA modell miatt teljesít rosszul. Azért szereti az Xbox 360-at, mert ott van egy rendszermemória, amihez kapcsolódik a CPU és a GPU. Az ID Tech 5-höz ez illik. Ha már egy VGA kerül a képbe saját memóriával, akkor az para.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- Xbox Series X|S
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen autót vegyek?
- Béta iOS-t használók topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Milyen légkondit a lakásba?
- Építő/felújító topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Apple iPhone 14 128GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- LG 27GR95UM - 27" MiniLED - UHD 4K - 160Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium PRO - HDR 1000
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged