Új hozzászólás Aktív témák

törölt tag

válasz Senki9876 #46291 üzenetére

No Pepe én ezt elolvastam, jó nagy cikk. Jó kis hírbringer vagy Te ;)
    Hozzávetőlegesen 80%-ával egyet is értek.
    A Radeon 7 5700 összehasonlítás az jó út! és ha arra rátesszük az ismert +50% energiahatékonyság mérőszámot jó úton haladunk a megfejtéshez. Azért megjegyezném a pontos idézet :
    "RDNA 2 is supposed to bring a 50% improvement in performance per Watt compared to RDNA 1" az nem teljesen azt jelenti hogy akkor nekem az eddigi 200 wattos teljesítmény 150 %a lesz 200 watton, ez ettől egy picit komplexebb.
    Előszöris azon kell elgondolkozni hogy az Arcturus sebzett szárnyú változatát lehozzák e közénk és ha igen akkor a MAC kapja e meg vagy mi mondjuk egy founder formájában.
    Az 5120 magot feltételezve de nem megengedve az ára igen kb 1000 dollár körül lesz és igen 2080TI fölötti teljesítménnyel a maga RT világában, mondom nem az NV által "itt az út ezen mennyél" mert különben csak 3 RT játékunk lesz idén módszerrel.
    A szeptember -November indulás is oké, AMD semmiféle ingerületet nem mutat a karácsony felé ez urban legends.
    Inkább január február a Navi 23, amennyiben Covid úr (mert egyesek szerint a vírus az egy élőlény :DDD ) máshogy nem akarja.
    Én már azt is hallottam hogy az egyik Konzol már idén nem indul.
    Tehát 5120 mag esetén a blokkolt GPU 640-et fognak blokkolni azaz 4480-al indul ennek megfelelően az ára 840-900 dollár körül lesz. és nem 4096-al, az inkább a Navi 23 és akkor 3500-as a kicsi.
    Azért azt tegyük hozzá még akár külön chippben is helyet kaphatnak a dedkált /tensor magok. a 16 Tflop teljesítméyt én 16-18 közé tenném.
    Névben a 6800 RT-t tartom a leglogikusabbnak. ha lenne Ray tracing nélküli változat is akkor az maradna XT, bár miért is lenne...
    RDNA 4 meg hogy mikor érkezik ? haggyad már :D
    Ez kb olyan mintha Abu azt írná cikk névnek hogy
    Az RDNA4 2024-ben érkezik, de előtte lesz még kettő :))

Új hozzászólás Aktív témák