-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Tyrel
őstag
válasz
Yutani #39528 üzenetére
Na meg a vörös kártyáknak sosem volt akkora marketingje és olyan OEM befolyása sem, mint a zöldeknek... Az tök alap már sok sok éve, hogy aki nem jártas a témában csak kell neki egy random gamer gép, annak 110% nVidia kártyája lesz, mer' a boltos meg a haver azt mondta hogy az a tuti.
A 1060-akat is viszik még, pedig az RX580 20 rugóval olcsóbban tudja ugyan azt... No meg a Ryzen-eknél is megfigyelhető ugyan ez a jelenség:
hiába szaladtak el az áraik és hiába kínálnak rugalmatlanabb platformokat, akkor is megy a "de mer az intel!!!", és viszik a kékek cuccát dupla áron...E miatt a magas szintű befolyásoltság miatt a steamcharts féle felmérések is torzulnak - persze azt jól mutatják miből mennyi fogyott a piac gamer szegmensében, de az adott termék jóságára következtetni ebből már erősen megkérdőjelezhető...
Szerk.:
Remélem a Navi nagyon rossz lesz bányászatra... -
-
-FreaK-
veterán
-
beef
őstag
válasz
Yutani #39090 üzenetére
Elég egyértelmű volt, hogy kényszertermék:
16GB - ebben a szegmensben majdnem teljesen felesleges.
Csak referencia modell készül - nincs belőle sok, nem éri meg custom kártyákat tervezni.
Mivel nincs navi, még csak bejelentés szintjén sem, így ez volt a legfájdalommentesebb megoldás. Pénzt ugyan nem fognak vele keresni, de marketing miatt muszáj.
Fogyasztásról nagyon hallgatnak - ha jól emlékszem a CES-en még csak utalás sem történt rá, valószínűleg elég rossz lehet, különben végig haknizták volna vele a kiállítást és nem csak annyi lett volna a húzónév, hogy 7nm és 16GB RAM. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #39071 üzenetére
Nem látok réz hőcsöveket, könnyűnek tűnik.
Csináltak volna egy olyan lowbudget hűtést, amilyen a blower volt, csak messziről jobbnak tűnik?
Vagy ez azt is jelenti, hogy mondjuk ez a kártya nem eszik 300W-ot (vagyis nincs túlfeszelve )
A kérdés költői, persze biztos 250w és melegszik mint atom. -
törölt tag
válasz
Yutani #39028 üzenetére
Attól függ mit nevezel konkrétumnak. Itt továbbra is narancssárga pöttyök lesznek a bejelentések meg a CESeken
De Mondok neked konkrétumokat.
Mostantól akkor nem vágok be cikkeket csak konkrétumokat jó? linkek nélkül.Az amd dolgozik a saját ray tracing eljárásán, tehát lesz Gamer kártyákon. Ami nekem nagyon szimpi mert ők nem azt az elvet vallják hogy add ide a lelked meg a fél házad a RT-ért hanem ha felszabadul plusz teljesítmény azzal kezdjünk valamit.
Figyeld meg hogy mit beszél az Intel Lakefield CPUjáról Papermaster és mit zár ki.
Ebben rengeteg infó van Az ARMos rész meg abszolút izgi még a cégek részvényárfolyamai is ott vannak akikkel AMD üzletel. Én megértem hogy lehet azt mondani erre hogy uncsi és minket nem érrdekelnek a folyamatok amik belül zajlanak egyszerűsítsük le addig hogy mikor jön ki a ZEN és a NAVI és mennyiért és itt a sarki boltban mennyi lesz. Igen ezen a szinten valóban nincs benne konkrétum.
De konkrétumok érdekelnek csak OKÉ
AMD ma cáfolatot adott ki a kis kezdőkészletes leak-ekre, igen ezek is leakek mégis Amd válaszol rá.
Egy friss interjúban leírják a VII. támogatja a DirectML , a Microsoft gépi tanulási (ML) bővítményét, és megnyitja az utat az AMD által támogatott fejlesztésekhez az AMD legújabb grafikus kártyájával.
"amely lehetővé teszi a DirectX 12 számára, hogy támogassa a fejlett funkciókat és használja az AI-t a jövőbeli játékok javítása érdekében."
A Microsoft már bemutatta a gépi tanulás lehetőségeit kint a CES-en is voltak Linus full hüledezett rajta hogy nem érti és elképesztően mellélőtt a videójával. -
törölt tag
válasz
Yutani #39011 üzenetére
csak hessinnenrét van
bányászoknak a csodálatos gamerkártyákra már fáj a foguk nézd mááár
Petykemanó:
-amd.hu ügyfélszolgálat tessék
-Petykemanó vagyok 300m a fejlesztés és 20m a haszon akkor miért gyártank maguk VIIest?
-máris kapcsolom a manó osztályt tessék
-AMD manóosztály, kedves uram szerintem ön túl becsüli a fejlesztési költségeket ha ez így lenne Intel sosem tudna bekapcsolódni egy új GPU gyártásával, mert ők sem gondolják komolyan hogy startra többet szereznek meg mint a piac 30%a.
Másrészt mint tudja a referenciakártyákkal több marad a zsebünkben, meg ez csakvega kicsit kisebb szilícium (495mm2 -> 331mm2) ,kicsit 4 stockosabb de kérem ne kérdezze meg a fórumba hogy na és ezen már működik e a primitíííív shéder mert úgyse...
elég ha kitermeli a költségeit a kártya majd a nagy kártya szakítja a pénzt, ez olyan mintha ön csak a V56al akarná kitermeltetni a bekerülési árakat miközben a 64en szor tíz haszon lenne
mindazonáltal nem csak két ciklusra kell tervezni egy kártyával még ha kisebb haszonnal is de egy 2 Navi chipsetes példányig kint maradhat a termék a piacon és esetleg más piacok is becsatlakozhatnak.(MI)
Reklám: Az AMD termékei támogatják a Mutatnt Road to Eden játékot Ryzen processzorokkal is.
-Halló uram itt van mééég ? -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #38954 üzenetére
majd a Navi (az NGG és a SuperSIMD)
(#38956) lezso6
"Ha nem lenne ROP limit, akkor a 2080 jóval gyorsabb lenne."
Úgy érted, hogy hasonló jelenség, mint a vega esetén?(#38963) HSM
Bennem mindig az a kérdés merül föl, hogy ugyanezt nem lehetett-e volna olcsóbb termékként kifozni 12nm-es vega10-ből és 1.2Ghz-es lightning boltokból. Persze világos, hogy ha már a vega20-at megtervezték és termelik úgyis, akkor érdemesebb azt fölpörgetni, mint új lapkát tervezni. -
do3om
addikt
válasz
Yutani #38949 üzenetére
Érdekes, kényszertermék!!!
Visszanézzük mi volt a korábbi állítás a Vega20 ról?
Amig nem volt addig übermegagiga szuper kari amit bárcsak lehozna gémer szintre is de ahhoz túl jó!
Most megkaptad, erre jaj ezt csak kényszertermék.Ez az AMD csúcsterméke, és ha igaz a navi pletyka akkor jó hosszú időre (az évre szerintem biztos). Kb amíg valóban nem sikerül nekik a több GPU-s rendszert beindítani.
Amúgy nem tűnik rossznak!! Jó ez, csak.... ennyit adott ki a 7 nano?, na igy már kicsit más. A fogyasztás megint....jól bekorlátolja hogy csak lefele lehessen terjeszkedni, ha lenne vagy 120W akkor azt mondom na elmennek 200 ig és várhatunk erősebbet de igy.
Kicsit oszlik az állom világ amit ez a 7 jelentet sokaknak. Kivéve annak akire előtted válaszoltam. -
Puma K
nagyúr
válasz
Yutani #38727 üzenetére
A hozzászólásod elejétől eltekintve, sikerült egy szép monológot összehoznod.
Én nem ragaszkodom semmihez csak leírtam, hogy a kolléga egyértelműen euróra gondolt a dollárral szemben és hogy azt miért tette így.
De Batou-kun szemmel láthatólag felhúzta magát és érzékenyen érintette az utána következő hozzászólásom.
Így lesz ahogy írod és te nem nézheted ahogy tolom a csattogós lepkémet!!
-
Cathulhu
addikt
válasz
Yutani #38777 üzenetére
Mivel honapok ota 25% plusz performance-t kommunikalnak minden AMD-s preziben azonos fogyasztas mellett, es itt kb plusz 25% performancet kommunikalnak a Vega64-hez kepest, igy szerintem batran feltetelezheto, hogy ugyanarra a TDP-re lett belove. Viszont ha csak Vega64 teljesitmenyre lonek be, az meglenne fele arambol, csak ugy gondolom nem lenne gazdasagos arulni, pedig az lenne az igazi haszna. (ebbol az is kovetkezik, hogy ismet nagyon csucsra jaratjak szegeny kartyat, ahol mar nem igazan erzi jol magat)
-
Raymond
titán
válasz
Yutani #38763 üzenetére
Nem igazan, ha igen akkor minimalisan es inkabb a jobb memoria kihasznalas/hozzaferes miatt. Ez egyebkent ha jobban belegondolsz a bemutatott szamokbol is lejon. Azt mondtak +25% a V64-hez kepest es ott eleve plusz 17% van csak az orajelekbol. A maradek par % pedig siman johet a minden teren duplazott VRAM-nak koszonhetoen.
Szerk: bocs, a 60 CU-ra megnyirbalas kimaradt igy akkor nem 17% hanem csak 7% elmeletileg az orajel elony. Tehat 18% van a tobbibol (RAM es csiszolas).
Szerk2: ja, es az eredmenyek 4K-ban voltak, gondolom itt azert rendesen besegitett az a duplazott VRAM.
-
válasz
Yutani #38739 üzenetére
Jó lesz ezeket a számokat pontosan látni. Számít a sávszél, a Vega-nak fájt is, de ha +15% a core clock, akkor az átlagos teljesítmény nem igazán lesz +30%.
De amúgy ja, jó, hogy van a piros oldalon is versenyző a felső kategóriában. Jelen helyzetben az induló ár amúgy majdnem mindegy - ha 500-ért hirdetné az AMD, szerintem 600-650 alatt akkor sem lehetne megkapni, főleg az elején.(#38741) solfilo: az meglepne. Nyilatkoztak ilyet?
-
sutyi^
senior tag
válasz
Yutani #38148 üzenetére
Ha lesz az RTG-nek pénzügyi és egyéb kerete, akkor majd látunk nagyon felsőházban is cuccokat. Presztízs termékek ezek azért, akármennyire is elenyésző az eladási mutatójuk.
Idénre megmondom őszintén RX 590 képében alacsonyabb órajelet, de full 40CU-t vártam. Ez elmaradt sajnos.
Ha jövőre jön RX 3070 / 3080 jó áron, elviselhető fogyasztási mutatókkal azokat szívesen megnézném egy FreeSync kijelző társaságában.1080p-n egyelőre nagyon nem érzek késztetést hogy a GTX 1060 6GB-ról nagyobbra váltsak jelenleg. Elsőkörös RTX eresztés is jobbára hidegen hagy, mert a megfizethetetlen kategórián kívül a húzó fícsőr szinte használhatatlan kategória.
-
válasz
Yutani #37913 üzenetére
Én is pont erre gondoltam ezzel kapcsolatban, másik topicban írtam is...
Pontosabban nem biztos hogy az NV, hanem a partnereik.
Nem tudom memóriával együtt adják e a GPU-t, vagy van e ilyen csomag, amit most olcsóbban adnak tovább a partnereknek.
AMD-nek meg nem jutott egy se, hogy legalább az 590-re tegyék.
-
-FreaK-
veterán
válasz
Yutani #37710 üzenetére
Jó, én melóban dolgozni szoktam, nem teszteket nézni/olvasni.
Az ilyesmit otthon csinálom, ahogy szerintem a többség is.(#37712) Petykemano: Persze sok a szemét, ezeket nem is ismerem amiket írsz. Viszont ott a GN meg a Digital Foundry pl. azok elég korrektek.
(#37713) Bici: Én pont fordítva, inkább a videó legtöbbször, de igazából mindig az adott helyzettől függ. Ha pl. VGA-t vagy CPU-t akarok venni, akkor aztán jó alaposan átnézek minden létező tesztet, mindkét formátumban. Viszont ha csak ilyen hétköznapi "hírolvasás" a cél, akkor inkább videó.
Számomra úgy gyorsabb kinyerni a lényeges infókat, nem zavar ha bele kell tekerni, és néha a mellékes infó is érdekes. -
törölt tag
válasz
Yutani #37261 üzenetére
Alibabán biztos lesz de itt két dolgot kell megérteni, egyik amit a felirat sugall.
"Diffused in USA, Made in Malaysia" Kikerüli Trump kereskedelni vámját.
Másik hogy sokan nem értik mi ez a félig konzol félig PC és Vega +GDDR5-el kialakítás.
Egy nagyon szegény réteget kell elképzelni ahol az emberek nem engedhetik meg maguknak hogy legyen konzoluk és PCjük is.
Másrészt ott van egy nagyon konzervatív kormány aki nem nézi jó szemmel hogy emberek játszadozzanak.
Az olyan úrfis dolog itt játszol mikor a rizsföld meg üresOlyannyira hogy gondolkodnak egy erősebb játékvétel ellehetetlenítő intézkedésben is.
De ugye akinek PCje van az ménsztrím mert a hazát építi és tanul vele. Nekem már a soc felirata is hátborzongató: Subor Cultural Technology LTDA másik hír az ZENes a Next Horizon-on ezért azzal itt nem tudunk foglalkozni , és mivel nekünk Space Invaderses kártyáink sincsenek meg kell elégednünk egy másik félelmetes dologgal.
Na ki tudja mi az a SAPPHIRE MGI-9 Series? Nem sajnos ez nem egy új Vaporkamrás Vega hanem AMD új promókamánya....igen BlockchainHát újra kezdődik csak más szinteken.
azért az új oldalukra What is Blockchain? már úgy az embernek finoman borsódzik a háta... -
hokuszpk
nagyúr
válasz
Yutani #36969 üzenetére
szerintem hozhatnanak, csak kellene bele 4096sp 1.8-1.9Ghz orajel, meg 8-12GB Gddr6
ebbol talan a legproblemasabb az 1.8Ghz, meg hogy ennyi egyseggel beleferjen mondjuk 200W -ba.
es latjuk az uj NV zsugakon a sporolast, tehat valoszinuleg tenyleg draga a gddr6.
osztok - szorzok: tobbe kerulne, mint amennyiert el lehetne adni. -
válasz
Yutani #36887 üzenetére
Igen, most még kínosabb lenne másodszor is átnevezni.
Megmondom őszintén nem követtem a Polaris 3 híreket, ha új gyártástech és egyéb optimalizálások, akkor akár még jó is lehet tűzoltásnak.offhoz képest is off: Bár hardveres VP9 gyorsítás nélkül már nem nagyon mernék kiadni kártyát, elég kínos szerintem, hogy Ravenes Vegában van először dedikált egység rá, de az is csak 4K-ra, miközben már jó ideje van 8K anyag is youtube-on, amit zöld kártyával vagy kék procival megnézhetsz röccenés nélkül, AMD-vel nem, bár lehet egy 2700X izomból kinyomja, nem tudom, a 2400G kifekszik tőle.
Tudom, gyakorlati haszna ennek kb nincs, de cikinek azért ciki. -
-
törölt tag
válasz
Yutani #36150 üzenetére
Nem ennek azért van nagy jelentosége mert a kettovel elozo negyedésves jelentésben azt mondták nagyon jo minden kint a Vega csak még veszteségesek vagyunk aztán az elozoben azt hogy nagyon jo minden és tényleg látszik bevétel és az elorelépés csak mire a nyereséghez értunk vékony lett mint a tavaszi jég
Magyarán ha a befekteto azt látja hogy elképeszto GPU árak vannak a piacon elképeszto mennyiség alaplap és CPU jon ki és én mégsem profitálok belole akkor megrendul a bizalma és a tozsde visszarug
Tehát most és tényleg MOST és nem majd máskor jelentosen értelmezheto haszonnak KELL manifesztálodnia
mert kulonben visszafog esni az AMD részvény 11 12 koze
És majd mikor gyujtom a pénzt felhalmozni a Navira akkor lehet sirni miért nincs pénzem és miért szálltak ki mogulem a befektetok /na ez a mogulem ez ékezet nélkul elég vicces leirva/
Tehát hogy ez tényleg egy sorsfordito helyzet ám -
Televan74
nagyúr
válasz
Yutani #36145 üzenetére
Szerintem így is boldog perceket okoztam néhány embernek(vagy mindnek)!
De hogy on is legyek. Mikor megvettem tudtam hogy a Navi lesz számomra a következő opció,addig kihúzóm vele 1080p -s felbontáson. A jobb hűtésű Vega56 még mindig nem olcsó akkor meg még bőven 220k fölött volt.
Most már a Navira gyűjtöm a pénzt a malacperselybe,mert az sem lesz túl olcsó. Szerintem a Ryzen2 -vel szép páros lesznek. -
törölt tag
válasz
Yutani #35865 üzenetére
Ne legyetek rosszak Arimetrikai Bool Unit egy szuperszámitogép 85 Epyces rackkal és most szerverkarbantartás van a tudástárban
Na akcio vanAmi tényleg komoly kiadták az AMD/ATI ATIFlash-t a 1803 számu Windows 10 frissitéshez
Ti azt értitek hogy miért nem lehet ezekkel már upgradelni a shaderszámot 3800-ra -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #35754 üzenetére
Ezek tök jó cikkek, csak ha nem lenne annyi különbség ezek között, akkor az ITRS nem ismerné el őket más számú node-ként.
(#35755) Oliverda: Mire? Hogy az ITRS kategorizálja ezeket? Nem akarom elhinni, hogy ez neked újdonság. Ott az archívumotokban több Bizó Dani cikk, azokban van arról szó, hogy itt igazából semmi sem x nanométeres. Egyszerűen a gyártó specifikálja magának az adott node-ot, majd a specifikációt elküldi az ITRS-nek, hogy ők hitelesítsék azt. Addig mondhat a gyártó bármit rá, de csak akkor lesz x-y-z nm-es a node, ha az ITRS azt elismeri. Ami a leginkább számít az az M1 huzalok sűrűségének nagyjából a fele, de ez sem egyezik meg a nanométer elé írt számmal. Valójában semmi sem x-y-z nanométeres, ez csak egy osztályozás.
(#35757) cain69: Igen, bocs.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #35752 üzenetére
Ha hasonló lenne, akkor 10 nm lenne ráírva és nem 7. Értsétek meg, hogy nem a gyártó dönti el, hogy milyen számot írhatnak a nanométer elé. Az ITRS végzi az osztályozást. A gyártó leadja a node igényelt paramétereit, ami egyébként több tucat adat, és az alapján az ITRS besorolja a node-ot egy osztályba. Ráadásul a 10 és a 7 nm között még van 8 nm is, tehát nem lehet azt mondani, hogy vagy 10 nm valami, vagy 7.
-
törölt tag
válasz
Yutani #35747 üzenetére
Liberalizmus az amikor leszereljük a kereszteket a templomokról meg ne bántsuk a beáramló más vallású tömeget érzéseiben. Javasolnám hogy cseréljük le mi is a cégért "Nem NV találgatós Topic hanem a másik" táblára, és akkor a haterok egyből jobb érzéssel jönnének be ide. Szépen elmagyarázzuk nekik a triviálist hogy mi a vega, a hbcc , hogy a triangle a legkisebb poligon és hogy a pipeline-n hogy nyomjuk át az adatokat hogy a másik oldalán újra hálóvá álljon össze.
Ajánlom mindenkinek Nyisztor Károly Shaderprogramozás című alapművét.
Majd miután jól kitanítottuk őket, már tanult haterokkal vitázhatunk...Wait Bro ez nem is a VS szoba. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #35692 üzenetére
Értem a kérdést. Nem a technológiával van baj, az működik, láttuk a 2GB-os Vega demóban és az SSG demóban is.
Az a baj vele, hogy míg az a része kiválóan alkalmazható a gyakorlatban, hogy fizikailag elképzelhetetlen nagyságúra bővíti a VRAM virtuális méretét és 16 meg 32GB helyett 50-100-150-200GB-os adatok kezelését is lehetővé teszi a gpu számára, addig abban a szegmensben, ahol adott kapacitásigények mellett a tényleges fizikai RAM mennyiségén tudnál spórolni ezzel olcsóbbá és versenyképesebbé téve a kártyát, ott ez kínálati okokból - a Hbm stackek ára nem skálázódik lefelé a kapacitással - nem valósul meg.Ha lenne lefelé skálázódás, akkor lehetne mondjuk 4GB-os (2x2) Vega 56 mondjuk $50-al olcsóbban, vagy akár a Vega20 is jöhetne 4x2GB-os kiszerelésben RX szériába.
De az eddigiek azt sugallják, hogy vagy az AMD nem bízik a technológiában, vagy ahogy Abu mondta, nem akkor az árkülönbözet a különböző kapacitású stackek között, hogy lehessen a kapacitáson spórolva alacsonyabb árszegmensben is indítani a lapkát. -
Raymond
titán
válasz
Yutani #35594 üzenetére
Ja, a penzugyi ev aszerint van jelolve mikor fejezodik be. Mivel az NV februarban kezd igy az aktualis jelentesek mindig el vannak tolodva az eves jelentest kiveve mert a FY2018 januar vegen er veget es igy 2018-ban van jelentve. Aztan mar 2019 van naluk
Tehat ezek vannak ket honap atfedesben:
AMD 2018Q1 (Jan-Mar 2018) = $1.65B
NV 2019Q1 (Feb-Apr 2019) = $3.21BAz NV ugy lett 2x annyi hogy az aranylazas januar 2018 benne sincs.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #35589 üzenetére
Igazad van
Én az utolsó évekből (AMD, Nvidia) indultam ki - és kicsit túloztam:
Az utolsó pénzügyi évre igaz csak a ~2x, az azt megelőzőre a ~1.5x (azt megelőzően valóban inkább egál)De azt ugye tudod, hogy az Nvidia pénzügyi éve kb 1 évvel előrébb jár, mint másoké?
Amit linkeltél NVidia jelentés 2017 májusi. Most a 2019Q1 pénzügyi év volt az nvidiánál. Ott pedig $3.2B volt a bevétel. Ami hát kétszerese a teljes AMD nevételnek. Csak a gaming volt $1.7B -
Raymond
titán
válasz
Yutani #35565 üzenetére
"Hát ez tényleg csak egy Fiji shrink&tweak az eredményeket elnézve"
Oszinten szolva ez mar az elejetol fogva igy nezett ki es az ISA dokumentacio kiadasa utan pedig teljesen vilagos volt.
AMD GCN3 Instruction Set Architecture rev1.1
Vega Shader ISAHasonlitsd ossze a kettoben mondjuk a Chapter 1 es Chapter 2-ben talalhato diagramokat es szoveget.
Bonusz anekdota - a Vega doksi eredetileg ugyanoda volt a CMS-ben feltoltve mint a GCN3-as doksi (/wordpress/media/2013/12/), olyan Freudiasan nezett ki az dolog akkor
Szerk: sot, meg most is van ott van: [link]
-
törölt tag
válasz
Yutani #35565 üzenetére
Kapizsgálod... búszt Vs technokraták.
De térjünk vissza Laptopországba:
Jön a 2800H v10 és jól legyőz mindenkit is
Quad-core Ryzen H-series with integrated graphics -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #35411 üzenetére
Ez nem ugyanaz, nem?
Mindenesetre sajnálatos, hogy úgy mutogatják ezeket, mintha viszonylag új fejlesztések lennének, miközben a polaris 2 éves és ez a verzió is 1 évnél régebbi. És azt írja: júliusi elérhetőség. Ami azt jelenti, az AMD-nél nem jön semmi addig. Mármint itt a sokat emlegetett Vega Mobile, vagy Vega12-re célzok. Szerintem legalábbis ha ezek közül bármelyik a P20 közelébe érkezne, akkor inkább azzal foglalkoznának, nem ezzel. Tér sincs nagyon. az 580 fölött ugyan másfélszeres teljesítménnyel van az 1070/vega56, de vajon mennyire érné meg ide pozícionálni egy terméket?
Az okokat persze értem: ha az utolsó darabig elviszik most is, ezeket is, akkor szükségtelen fáradozni új kártyákkal. A nagy kérdés, hogy vajon az nvidia mit tud majd kihozni (amire persze az előbbi kereslet-kínálat ugyanúgy érvényes) - kihoz-e egy a polaristól és a vegától jobb bányászkártyát, amire hirtelen mindenki le akarja majd cserélni korábbi kártyáit (polaris, vega vagy pascal), aminek hatására az AMD nem fog tudni már eladni régebbi szériás kártyát? Vagy egy új nvidia széria kijövetele esetén a használtra kidobott régieket is felszívja a bányapiac? -
Mirman
őstag
válasz
Yutani #35307 üzenetére
Erről van szó . Ezerszer nagyobb gond hogy nem tudnak reális alternatívát felmutatni a felső kategóriában ami a zöldekhez mérten hasonló hőmérséklettel , fogyasztással hasonló teljesítményt ér el . Már az árat sem lehet felhozni mint régebben (R9 290em volt ami számomra azért az árért best buy volt ) .
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #35024 üzenetére
Amit én láttam az az volt, hogy ha nem mozgattam a képernyőt, akkor beállt 30fps-re. Ezt nyilván jó kis fogyasztással is tudja hozni. Ha elkezdtem mozgatni, akkor felugrottak az értékek.
Nyilván ilyen sose fog történi egy tesztben, de attól függetlenül még mennél kevesebb dolog történik a képernyőn, annál inkább lehet csökkenteni az fps, mert teljesen mindegy, hogy valami 30fps-sel, vagy 180fps-sel nem változik, nem fogod látni. Ez felőlem lehet ojjektum vagy effekt is.
-
HSM
félisten
-
stratova
veterán
válasz
Yutani #34322 üzenetére
Gondolom ahhoz már túl jó a kihozatal hogy globális piacra dobjanak egy 570D-t... Bányászatra az talán már nem érné meg a kisebb ALU teljesítmény miatt. Kár.
Vegának szvsz a HBM igény tesz keresztbe gamer vonalon.
Szépen oda jutottunk, hogy az RX 570 ára beállt WX5100 (ala RadeonPro 570D) szintre. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #34317 üzenetére
Frissítheti a designt, csak mi végett?
Számos oka lehet általában egy újnak tűnő termékkel előrukkolni: tweakelés, költségcsökkentés, vagy csupán hogy ne legyen tavalyi "ódivatú" a portéka. De ezek a termékek jelenleg igen kevés időt töltenek a polcon.(Rosszindulatúságból mondhatnám, hogy az, hogy az armor-nak behozzák a piros színt esetleg utalhat arra, hogy kivezetik viszont a gaming (X) változatot, ami vélhetőleg költségesebb kialakítást jelent, miközben a piros szín becsapósan mégis arra a változatra emlékeztet. Aztán ezt is el lehet adni most pont ugyanannyiért, mint a jobb minőségű gaming X-et és így többet lehet keresni rajta.)
-
Simi37
őstag
válasz
Yutani #34258 üzenetére
Nem tudom, melyik kártyán lehet vmemet állítani de, pascalokon, polarisokon, fijiken nem lehet. Az első kettő lefedi a bányász kártyák legtöbbjét. Vegában nem vagyok ilyen biztos. Szóval lényeg a lényeg több feszt nem kap a memória mint normál használat mellett, csak szűkebb az időzítés és az órajel magasabb.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Yutani #33881 üzenetére
Ott van a Wolf 2-ben. Azt a motort már úgy építették fel, hogy a legacy path ki van vágva belőle, így nem kell limitálni a grafikát, ami kedvez a modernebb hardvereknek. De ezek nem jönnek maguktól, kellenek hozzá az újítások. A Wolf 2 például azért dobta az OGL leképezőt, mert végül az id tech 6.5 képkockánként 30000 rajzolási paranccsal dolgozik, illetve szintén képkockánként akár hatmillió háromszöget is kirajzol (ami nem a legnagyobb szám az iparágon belül, de nem sok játék van előtte). És emellett jegyezzük meg, hogy a Doom az id tech 6-tal képkockánként 1000 rajzolási parancsot adott ki, és nagyjából másfél millió háromszöget rajzolt ki. Ahhoz, hogy ezt a fejlődést át tud vinni a hardverekre úgy, hogy még mindig igen erős 60 fps-ed legyen a megszokott rendszereden nagyon sokat kell modernizálni, mert a terhelés megnőtt a sokszorosára, de a sebesség mégsem omlott össze a Doomhoz képest. Ezek azok a szituációk, amikor a részegységek száma kevésbé fontos, az számít, hogy azok milyen okosak. És ebben az a jó, hogy ilyen formában skálázható tovább a rendszer, míg a korábbi opcióval rengeteg limitbe futottak.
-
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #33654 üzenetére
Olyan kéne, amin 1x8PIN tápcsati van csak.
Abu még mindig nem mondta el, hogy fogunk megvilágosodni a brutális fogyasztással járó túlfeszelés és túlhúzás kapcsán.
Remélem valami olyasmi, hogy az ngg bekapcsolásával annyira kevés lesz a számítási munka, hogy a bekapcsolva hagyott cu-k akár 3-4GHz-et is elérnek majd.(az Mondjuk a +50% tranyót megmagyarázná, nem?)
-
stratova
veterán
válasz
Yutani #33488 üzenetére
Értsd: mivel ez mobil lapka és különösen érzékeny kérdés a perf/watt itt nem Intel IGP-hez vagy RX 580-hoz hanem a mobil dgput uraló NV-hez kell mérni.
Nem feltétlen pontos kép a piac állapotáról, de árulkodó megnézni akár notebookcheck tesztjeit, mennyi AMD dGPU-s gépet és mennyi NV-set kapnak tesztre (kb 2:20+ az arány).
Ez Intelnek egy beugró kicsit falatozni a dGPU piacból, AMD-nek egy lehetőség némi térnyerésre, ami azért valószínűleg jobban menne Vegával, ha a SemiCustom megkapná a legfrissebbet [de nyilván azért ezt AMD nem adja oda csak úgy ennek a részlegének]. Az egész azon múlik, mennyire lesz Kaby Lake G elterjedt, mert lásssuk be a GT3, GT4e IGP-s gépekből sem lehetett Dunát rekeszteni, ahogy eddig ez a potensebb AMD APU-s gépekre is igaz volt. -
Petykemano
veterán
válasz
Yutani #33107 üzenetére
Ha egyik gyártó sem készít nagy volumenű mainstream terméket hbm alapra, akkor soha nem lesz olcsó. Az a néhány tízezer példány, ami elkel az amd és az nvidia kínálatában jelenleg, nem teszi lehetővé a magas volumenű alacsony egységárú gyártást.
Persze nem állítom, hogy ezt az amdnek kellene megtennie, vagy hogy egyáltalán képes rá. Azt mondják, amíg az nvidia, mint market leader nem gyárt belőle mainstream terméket, ez esélytelen.
De ha ebből a logikából indulunk ki, akkor a gddr6 sem feltétlenül csak önmaga miatt lehet olcsóbb. Azt viszont lehet sejteni, hogy az nvidia biztosan épít rá terméket.
Az egyébként biztos, hogy az említett V11 a V10, V11, V20 sorba tartozik és nem a Vega 8, Vega 11, Vega 56, Vega 64-be?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Yutani #32540 üzenetére
Unboxing elvileg volt, szóval -gondolom- Abunak fontosabb, hogy kellően alapos tesztet rittyentsen össze, minthozy 0day kint legyen "valami".
Korábban idézett itt valaki TPU-ról, hogy 2 nappal release előtt jött egy új driver, de már nem volt idő rá. Lehet itt kerítettek időt.
-
Oliverda
titán
válasz
Yutani #32438 üzenetére
Az RV670 analógia megvalósulhat:
Ezzel viszont az a gond, hogy addigra akár a TSMC 7 nanométerével gyártott Volta "2" is simán befuthat, és akkor megint ott lesz tudjukkihezképest az AMD ahol most (jobb esetben). Mondjuk ez alapján arra sem tenném fel az összes pénzem, hogy ugyanez a mikroarchitektúra 7 nanométeren mindenben felül tudná múlni a mostani Pascalt.
-
HSM
félisten
-
sakal83
addikt
válasz
Yutani #32401 üzenetére
Van 980Ti-m, volt 1070-em. Tudom miről beszélek. A 980Ti-nél a brutál tuningot ne felejtsd el(a gyári tuningokról is beszélek). Egykutya a 980ti/1070/Vega56.
A fogyasztás és hőt se felejtsd el, azért mondom, hogy 980Ti (tud zabálni és melegedni) szintje a vega56, nem azt, hogy 1070...
Azt, hogy jó vga-e, azt egyedül az ára dönti el, bányászat ide, vagy oda. De elkésett egy darab...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Call of Duty: Black Ops 6
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Lalikiraly: SÜNI energiaital.
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Google Pixel topik
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen videókártyát?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - HP Elite / ZBook Thunderbolt 3 docking station
- Új! Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 HDMI-vel. Saját töltő nélkül 2 monitorral (120Hz)
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5060 TWR számítógép - i5 8500 16GB DDR4 256GB SSD 500GB HDD UHD630 WIN10
- Szerezd be most az érzékelhető különbséget! Akár 0% THM-re
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest