- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #23352 üzenetére
Az is lehet, hogy nagy szoras lesz tuningban a kartyak kozott.
-
Scholes9
nagyúr
válasz
Malibutomi #23332 üzenetére
Az a baj h a costumök biztos drágábbak lesznek
Én refet nem veszek az fix, mert nekem hangos lenne
-
vader108
tag
válasz
Malibutomi #23332 üzenetére
Merlin az mindig OVERPRICE
Normális helyen 85ért várom én is!
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #23204 üzenetére
A Polaris is chipchalád: P10 és P11
És érkezik most három - 460, 470, 480 - kártya, ebből a 470 és a 480 elvileg P10. Ezek szerepelnek a promó táblázatban. Szerepel más 4XX is, de arról nem tudjuk, hogy rebrand vagy kisebb P11-ek-e.A vega is chipcsalád: V10 és V11. Valamelyik biztosab kisebb, mint a másik.
És a promó felsorolásban csak egy 490 szerepelt.
Igazad van, pontatlanul fogalamztam: Abu azt mondta, a kisebbik vega érkezik idén.El tudod képzelni, hogy a kisebbik vegából csak egy kártya készül? Nem, mert azt mondtad, biztos lesz vágott verzió is. A kisebbik vega chipből.
Legyen akkor úgy, hogy a 490 a vágott kis vega, ahogy Te mondtad, és akkor a teljes kis vega Fury II. Utóbbi miért nem szerepel a promóban? mi lehet az oka, hogy a teljes vegára épülő "Fury II" nem jelenik meg idén? Vagy ha igen, miért nem szerepel a Promoban?
Ha ez az egész annyira távol van, hogy még ki tudja előre a nevét, akkor a 490 miért szerepel a táblázatban?(Tudom, hogy ezekre a kérdésekre nincs válasz)
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #23190 üzenetére
Egy chip jön, ezt mondta Abu, ez látszik a roadmapen.
Értem én, hogy lehet vágott.
De a 490 a vágott kis vega, vagy a teljes? Mi lesz a másik számozása? Az miért hiányzik a promó listából? Vagy miért csak egy kártya jön ki idén a kis vegára?
Persze a promó lista bővülhet. De akkor miért van rajta előre a 490?
Nekem csak ez nem áll össze. És azt mondom, ennyi erővel akár az is lehet, hogy a 490 nem is vega.(#23194) Televan
A Gddr5X hiány, mint lehetséges ok jogos. -
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #23001 üzenetére
Nekünk kb. két hete adtak linket hozzá. Még a kártya megérkezése előtt leszedtük.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #22952 üzenetére
Én úgy emlékszem, rajt +2-3 hetet mondtak a customokra.... Ami kb. reálisnak is tűnik nekem.
(#22954) olle: Azaz...
Gépben úgysem látszik...
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Malibutomi #22888 üzenetére
Nem, nem vagyok túl. De látom semmi nem jött át abból amit írtam. Az állításom egyszerű: az AMD kezdte az irreális elvárások generálását azzal, hogy egy olyan környezetben állította be a (2) kártya eredményét, ami alapján általános következtetések levonására jut a potenciális vásárló - teljesen tévesen. Te ennek az ellenkezőjét írtad ott, ahol válaszoltam(, hogy nem az AMD kezdte generálni a hype-ot. Dehogynem. És akkor a sok semmitmondó rendezvényről már ne is beszéljünk, ahol Raja parádézott össze-vissza, kiderülni meg nem derült ki semmi. Mire volt jó ez, ha nem hype-olásra?).
Új kártya vásárlóknak jó lesz ez, de senki másnak. Nem lennék azok helyében, akik emiatt IGP-znek hónapok óta. Bár mondjuk játék amivel érdemes lenne játszani nem sok volt.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Malibutomi #22853 üzenetére
Ezt is a userek, s nem az AMD csinálta volna?
Megvolt a szokásos mondunk valami nagyot, elhitetjük a világgal, hogy jön a megváltó fillérekért, aztán meg amikor megjelenik mindenki joggal csalódott. Tudom én, hogy helyén kell kezelni az ilyen lebegtetéseket, ez csak dx12, stb. Viszont végignézve a topikot megint bedőlt majd mindenki ennek a hatalmas BS-nek, aztán aki végül tényleg vesz is ilyet nem lesz túl sok, mert joggal érzik megvezetve magukat. Az utolsó eset amikor felültem az AMD hype trainre az az R600-as volt. Azóta számomra az AMD egyszerűen nem opció. Persze ha tényleg lenne egyszer, hogy a cél árkategóriámban +10% teljesítményt hoz átlagban, akkor áttérnék, de ilyenre nem volt példa azóta sem. És ahogy nézem most se lesz.
-
Peat;)
veterán
válasz
"Max a userek hypoltak fel."
Igen, Te is linkeltél valamit ahol 980-assal volt pariban. Ami azért nem 970. Szerintem általános elvárás hogy a 390/970-est lelépje, de majd a normális teszteknél kiderül.
-
törölt tag
válasz
Az AMD már sok mindent mondott, de hivatalosan egyetlen alkalommal demonstrálta a kártyá(ka)t, akkor is a 1080 ellen - és ez maradt meg a köztudatban és ez a hülye húzás fog most visszaütni amikor kiderül mennyi 1 db teljesítménye...
Lehetett volna az elődhöz mérni, de nem, CF-be kell a 1080-hozAmúgy biztos holnap jelenik ez meg ? 1 nappal előtte még a hivatalos oldalon sincs kint...
-
Ijk
nagyúr
válasz
Malibutomi #22836 üzenetére
Majd beáll 80-90-re, én a kezdőárról beszéltem.
-
Petykemano
veterán
válasz
Malibutomi #22783 üzenetére
"This card is beautifully built. It actually is built like a $500 premium card..."
"... design .. thermal solution ... airflow ..." -
stratova
veterán
válasz
A Furmark eredmény... kb azt mutatja meg, meddig engedi szabadjára a GPU-t AMD, ha kicsontozzák. Azért itt mégiscsak 2304 ALU izzad 1171,6 MHz-en, az barátok közt is ~5398,733 GFlops.
XFX szintén blower "hűtésű" (50%, 2615 RPM, 94°C) R9 290X kártyája 931,7 MHz-ig jutott 2816x931,7x2 = 5247,334 GFlops és itt már bőven túl vagyunk a 150 W-on, úgy 300 W környékén. Anandtech tesztjében ha eléri a határait a ref. hűtés, über módban 870, quiet módban 727 MHz-re droppol.
Ugyanitt Fury X 985 MHz-en állapodik meg [8069,12 GFlops] s TPU-nál 432 W-ot eszik, Nano 660 MHz-re mérsékli az órajelét [5406,720 GFlops] s TPU-nál 191-195 W.Valós körülmények közötti csúcs-terhelésre szerintem egy játékos kártyánál még mindig a Crysis 2-3 jelenti a kiindulópontot. AMD és Nvidia kártyák rendre itt járnak a névleges TDP közelében.
-
HSM
félisten
válasz
200 dolláros árhoz szvsz teljesen korrektnek tűnik a kialakítása egy ilyen referencia cuccnak, sőt. Átgondolt tervezés, igényesnek tűnő cuccokból.
-
Panzika
tag
válasz
Malibutomi #22745 üzenetére
Memory bandwitch: 275.2 GB/s??
@VISAS: jaa azthittem a 480-ra értetted
@shavo: 278.4?
Most akkor hogy van ez a 256 GB/s?
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #22745 üzenetére
4400 RPM, 163 W power draw
Akkor most , hogyan van ez nem 75+75 Watt a max 6 Pin-en?
Szerk2: 75W from 6 pin is what PCI-SIG guideline is
, hardware spec is higher
. IMO ~190W is available from 6 pin and another 75W from slot. Check some info in this link , note in 6 pin table in notes they state:-
Szerk: A 4400 RPM-re se jön ki a korábbi %-os számolás... ez egy custom lenne? Vagy mi a jó ég ez a kártya?
Itt meg már temetik (970/390 helyett):
So it is a waste of money to buy this RX480 if you already on GTX 970, 290X, 390 or any faster card?
Of course. This is for 380 and 960 guys. -
sb
veterán
válasz
Malibutomi #22706 üzenetére
Értem... csak jelen paraméterekkel nincs értelme. Ezért merül fel az emberben a "miért?" kérdés. Ha valóban elmegy kevesebbel is akkor ezzel csak fogyasztást generáltak mivel többet nem fog menni a TDP limit miatt. Sőt, lehet, hogy kisebb fesszel menne többet ilyen esetben.
De tök mindegy, tuninghoz nem csak a hivatalos startot kell megvárni, hanem statisztikailag kellene látni mennyit bírnak. Addig csak spekulálgatok azon ami amúgy sem érint.
Egyébként én is csodálkoznék, ha 14nm-en ugyanúgy 1.2V körül járnánk így 1-1.2GHz felett. (A 7850-em 1.075V-on megy 1050-et.)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #22577 üzenetére
Jah kb erre gondolok én is. Viszont a Beast-et muszáj válogatni, mert itt nem a hűtés vagy a táp lesz a korlátozó tényező. Vagy ha tudtok valamit miért is menne 1600 MHz-et egy ugyan olyan custom...
+100 dollárért...
-
Z10N
veterán
válasz
Malibutomi #22563 üzenetére
Igen, ezt a gyakorlat is bizonyitja, hogy alapbol tul vannak feszelve. Szoval siman elkepzelheto. Az a 88°C is errol arulkodik. Nalam a 7870 OC 118mV-tal kevesebbel kepes tartani az 1050-t. Gyari fesszel 1200+, azaz ha ebben a 28nm lapkaban igy benne van meg 150MHz, akkor ennek se kell, hogy gond legyen.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #22557 üzenetére
Ott 63 mV-tal kevesebbel is ment...
-
sutyi^
senior tag
válasz
Malibutomi #22499 üzenetére
Az rendben, csak az egy harmadába kerülő kártyánál a kereslet valószínűleg nem a GTX 1080 igény háromszorosa. Ettől eltekintve biztosra vehető hogy az ellátás folyamatos lesz, hiszen maga a kihozatali arány is jobb lehet, valamint nincs GDDR5X a képben.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #22495 üzenetére
Semmi koze a ket kategorianak darabszamok osszehasonlitasaban egymashoz, ezert hasonlitotta a GTX970 eladasaihoz, amik raadasul ~harmadaval olcsobb termekek voltak GTX1080-hoz kepest.
A kerdes az lesz, hogy van-e utanpotlas a RX480 8GB keresletre, a multban volt par hard launch, es sokszor elofordult, hogy utana egy ideig nem tudtak a keresletet kielegiteni, mert ugye mas amikor honapokig gyujtogetik a GPU-kat amibol felhalmoznak egy nagyobb mennyisegu nyito keszletet, es mas amikor mar menet kozben kene a termekeket gyartani, de gyorsan nem tudjak novelni a waferek feldolgozasat, meg ha van szabad kapacitas akkor se.
Itt meg mar ugye 1-2het sokat szamit, persze nem fogja hajtani oket az igas lo, amig nincs GTX1060 nincs mas lepesi lehetoseg (elozo generacios kartyakat nem hiszem sokan bevallalnak), GTX1070 az meg messze van a tobbseg penztarcajanak.
-
FuRiONight
addikt
válasz
Malibutomi #22495 üzenetére
Csak épp az 1080-ból jelenleg és készlethiány van, másodsorban pedig egy majd 3x árú kártyáról beszélünk, azért nem mindegy.
-
Habugi
addikt
válasz
Malibutomi #22444 üzenetére
Csak nem akartam mondani de már a tegnapi GTA V / egyéb játékteszteknél is ez volt az első gondolatom/tippem..
-
válasz
Malibutomi #22423 üzenetére
Tudod aki valamibe bele akar kötni úgyis bele tud...
Akkor lépj 1-2 generációt visszább... da bumm tsss...
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #22356 üzenetére
Na végre! Amit már generációk óta hiányoltam az OverDrive menüből!
-
Laja333
őstag
válasz
Ez nagyon jó. A mostani offsetes megoldás nem valami hatékony. Jelenleg van olyan eset, hogy csak azért kell magasabb offset alulfeszelés vagy tuning esetén, hogy 2D órajelen és/vagy köztes órajeleken ne szálljon el BS-el. BIOS módosítással ez megoldható, de azért az új OC tool mégis csak elegánsabb.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #22358 üzenetére
Ööö... Mert mi olyat kértem ami luxusnak számít ha már mind a 7 state órajele/feszültsége állítható (ez már tényleg pont, hogy felesleges) ? A downclockingnál pont az volt a probléma, hogy nem elég agresszív a felkapcsolási threshold, kikapcsolt PE-vel meg túl gyors. A köztes állapotok órajele/feszültsége eddig sem volt gond.
Azért rögtön ne ájuljunk már el tőle, nem "kávét" kértem, hanem egy valós probléma megoldásához kapcsolódó funkciót(#22359) Abu85: nem a hardver dönt, ahogy ezek a state órajelek is a powertune profilban vannak eltárolva és módosíthatóak.
Ugyanezt csinálja most a PowerEfficiency kapcsoló is, kikapcsolva hamarabb/többször kapcsol fel magasabb órajelre ezt kéne valahogy tweakelhetővé tenni. -
törölt tag
válasz
Ez alapján marad a 8 lépcsős PowerTune, bár az órajelek mellett jó lenne ha a fel/lekapcsolás mikéntje is állítható lenne.
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #22188 üzenetére
És le is állította a hypeot: Long way to go before you see it
-
Szeszkazán
senior tag
válasz
-
válasz
Lesz most valami rendezvény Shanghaiban?
-
Laja333
őstag
válasz
-
oAcido
aktív tag
válasz
Malibutomi #22064 üzenetére
Ahogy Szaby59 fórumtárs is írja, hogyan korlátozná, amikor alig eszik többet 100W-nál a kártya?
70Mhz GPU, meg 50Mhz RAM tuning ennyire megdobná a fogyasztást? Én kétlem. -
törölt tag
válasz
Malibutomi #22064 üzenetére
Ha az 1x6 pin korlátozná akkor azt jelenti, hogy alapból 150W közeli fogyasztása van és egy cirka ~5%-os tuning már át is lépné azt...
Sapphire leak: [link]
-
MongolZ
addikt
válasz
Malibutomi #22033 üzenetére
HA-n 78e-s előrendelés mellett lehet, hogy 90e lesz a bolti kezdőár, de gyorsan fog korrigálni.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Malibutomi #22033 üzenetére
85.000 a max amit rászánok, +/- 1000,de többet nem,akkor marad egy darabig az igp.
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #22017 üzenetére
Értem és megjelenés után mennyit lenne érdemes várni a vásárlással?
-
SECTORnooB
addikt
válasz
Malibutomi #22015 üzenetére
Bevallom nagyon szemezgetek vele, vágyom egy kis változásra de nem szeretnék pofára esni
GTX 960-n váltana és szinte biztos hogy a 8GB verzió érdekelne, melegedéssel hogy áll most az AMD kártyák terén? illetve az árazásnak mennyire lehet hinni? Mondjuk hozzáteszem nem tudom 1080p-re kelleni fog e a 8GB Vram
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
Malibutomi #21979 üzenetére
De sikerült?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #21948 üzenetére
Azért Nvidia oldalon van már kész termék és az ellen is viszonyitanom kell (meg érkezik egy GTX 1060 ebben az ársávban). Ezek is fontos paraméterek (ahogy a VRM is, de ez a videókártya tápellátásban benne foglaltatik), és ezek nélkül a 8GB videómemória csak egy hátsó spoiler és alufelni egy Trabant-on.
-
Badlof2k
senior tag
válasz
Malibutomi #21948 üzenetére
Twitchen streameli közbe?
-
Z_A_P
addikt
válasz
Malibutomi #21922 üzenetére
Szerintem nagyon sok fugg attol is a software reszleg hogy halad. Nehogy valami driver/akarmi hiba legyen ami miatt fagy/lassabb/stb, mert mindenki az elso benchmarkok alapjan fog itelni!
-
válasz
Malibutomi #21922 üzenetére
Az nem lenne rossz ötlet, egy kis pórázrángatás
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21834 üzenetére
Na király, akkor nem lesz custom indulásra - azért bíztam benne kicsit, hogy nem kell majd heteket várni.
A mai leak-ek elléggé "keserű" szájízűek. Eddig 390X-et ment base clockon, most már csak 970-390 között... túl szép lett volna. Lehet frankó a ref hűtő... de mégis csak ref design => 6 pin. Erre még szerintem is overkill a 8 GB ram. Persze zsákszámra kell ezt is eladni a customok előtt.
Na nem negatívkodok...
-
válasz
Reméljük a custom karik sincsenek messze.
-
Televan74
nagyúr
válasz
Remélem Magyarországon sem kell nagyítóval keresni majd. És lesz belőle készlet.
-
FuRiONight
addikt
válasz
Malibutomi #21728 üzenetére
Nem a legolcsóbb verziót veszem, engem inkabb a custom Beast érdekel leginkább, ha tényleg lesz. Ref kartya felejtős számomra. De nemsokára minden kiderül!
-
Gerr'y
senior tag
válasz
Malibutomi #21644 üzenetére
Itt direkt nincsen feltunteve a score?
-
syberia
veterán
válasz
Malibutomi #21603 üzenetére
Elég nagy a csönd most a pirosaknál, nehéz így ON lenni teljesen.
(#21593) t72killer
280X után én drasztikus csökkenésre számítok a fogyasztásmérő kijelzőjén, ha meg lesz a kiszemelt RX 470, várom a teszteket! -
válasz
Malibutomi #21603 üzenetére
Ha kint lesznek a karik - pontosabban bent a gépeinkben - akkor visszatérünk a fogyasztás-kérdésre.
-
syberia
veterán
válasz
Malibutomi #21574 üzenetére
Ez lesz a referencia RX 470 hűtése?
Feltételezem hogy a nyák meg fog egyezni a kettőnél.
-
Bratilla95
tag
válasz
Malibutomi #21579 üzenetére
Szerintem még 150-nél is normális kategóriában lesz a hangerő.
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
Malibutomi #21574 üzenetére
Nem tűnik halknak...
-
válasz
Malibutomi #21560 üzenetére
Lehet, hogy a referencián nem lesz DVI? Mert akkor mindenképpen meg kell várnom a custom verziókat.
Szerk: Illetve ha a refhez adnak DP-DVI átalakítót, akkor rendben vagyunk.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
HDMI ugye passzívan vihető DVI-ra?
Csak mert mintha a Furykat aktívval lehett volna DP-ről HDMI-re.
-
syberia
veterán
válasz
Meglepő volt látni hogy csak HDMI figyel rajta, csomó embernek nincs kompatibilis monitorja. Bár ha csomagolnak a kártya mellé adaptert, ez sem gond.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21550 üzenetére
Felesleges dúlni-fúlni hanem, közgazdaságtani alapon kell nézni. Nem úgy, hogy kinek mi jó. Pontosan azok a piacgazdasági elvek érvényesülnek itt is, amik az élet többi területén - mielőtt ördöggé vagy szentté avatunk egy multicéget. Ráadásul itt kompenzálni kell a csökkenő PC-s piacot, ami konzolhoz képest elenyésző. Vagy ha neked lenne egy terméked konkurencia nélkül, amiért adnak 300 dollárt, jószívből 200-ért adnád?...és azért a perf/$ mutatója nem lett rossz még így sem. (Ha beáll az ár) [link]
Én mindig nagyon kritikus vagyok mindkét oldal termékeivel kapcsolatban, de el kell ismerni nem lett rossz az 1070. Ennek ellenére most AMD-re és a DX12-re szavazok, mert az AoTS, Hitman, TW féle játékokban szerintem lesznek izgalmak. (390X - 980Ti)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21499 üzenetére
Ha Beast lesz 100-105K körül, és legalább megy egy Nano/Fury-t, akkor 120-130K a reális ár egy 1070-ért... nyilván hülyeség most megvenni 160-170K-ért... Annyit nem ér meg az tuti.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21489 üzenetére
Részemről off - nem is értem igazából miért jött fel. Mindenki ingerlékeny ebben a fülledt melegben + az infóéhségben és AMD-s titkolózásban
Amúgy arra kíváncsi leszek a nedves Fury X-ek árai hogyan fognak alakulni. Mert ez a 200K körüli ár nevetséges... nem tudom mennyi lehet raktáron, de ezek után jó ha 120-ért el tudják majd adni. https://ipon.hu/webshop/product/gigabyte_gv_r9furyx_4gd_b_r9_fury_x_4gb_hbm_pci_e/1220922
Pár napja ment fel 200K-ról 247K-ra... Ilyenkor gondolkozok el, lehet valami dobozban lévő egérre bízzák az aznapi árat, és tök random bedob egy számot
-
válasz
Malibutomi #21455 üzenetére
Elméleti maximum fogyasztásról beszélek.
Egyébként nem hinném, hogy szénné feszelve és OC-zva megenné a 200W-ot sem, valszeg előbb limitálja a gyártástechnológia. Ha már 1500-ig el lehetne vele menni, az jelentős túlhajtás lenne, bár kérdés, a memória alrendszer mennyire bottleneckelné a teljesítményt. Lehet, hogy a magas GPU órajeleknek nem is lenne értelme.
De ezt nem tudjuk, majd csak 2 hét múlva. De szeretnék már 2-3-4 héttel öregebb lenni...
-
válasz
Malibutomi #21449 üzenetére
Hát ha nem zavar az akár 225W tuningos fogyasztás, akkor hajrá!
Egyébként nagyon kíváncsi vagyok én is, hogy ha megkapja a kakaót, akkor milyen órajelekre képes.
-
he7edik.
addikt
válasz
Malibutomi #21447 üzenetére
A mondanivalóját tekintve ez mit változtat?
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #21444 üzenetére
Nem ert hozza, hagyd
Engem jobban erdekelnenek a custom hutesek nem ezek a ref-ek, meg ha csendesek is meg hatekonyak is.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #21429 üzenetére
A kartya kategoriajaban, mainstream, igyis jelentosen lejebb jott a 8GB-os az arletran a 390/390x utan, kicsit korai meg 8GB-os kartyakat adni GDDR5 memoriaval ~180$-ert.
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #21414 üzenetére
Remélem elárasztanak minket tesztekkel és megvásárolható áruval. Kicsit kezd nevetségessé válni ami az NV fronton történik
-
Erdei88
veterán
válasz
Malibutomi #21398 üzenetére
Ezek a kártyák napról-napra ígéretesebbek
-
syberia
veterán
válasz
Malibutomi #21410 üzenetére
Ahhoz hogy át tudják rendezni az eddigi piaci erőviszonyokat AMD-ék, minden húzójátékban érezhetően jobb ár/teljesítményt kéne felmutatniuk a Polarissal, 300 dolcsi már sok(k) lenne.
-
válasz
Tehát a lentiek szerint 20% körüli core OC-vel (ami durván 15% teljesítménynövekedést hoz) a közelébe kerül a Fury X-nek. Ez megintcsak arra utal, hogy alapórajelen a 390 környékén fog tanyázni.
-
Dagohun
tag
válasz
Ez kb azt jelenti, majdnem beéri a fury-t? Mert akkor érdekesen fog alakulni a piac.
-
gyiku
nagyúr
válasz
In less than two weeks gamers worldwide will be able to get their hands on one of AMD’s perhaps most exciting graphics cards to date.
ez bizony hard launch.
an overclocked RX 480 will actually perform within striking distance of AMD’s current R9 Fury X flagship
akkor itt is jon egy durva fury ertekcsokkenes. -
Venyera7
senior tag
válasz
Malibutomi #21385 üzenetére
Meglátjuk majd, úgyis két végkimenetele lehet ennek a nagy hallgatásnak. Én reménykedem abban, hogy szépen lehet majd húzni ezeket a kártyákat.
-
füles_
őstag
válasz
Malibutomi #21293 üzenetére
Nagyon durvák lesznek az új AMD kártyák
Ha nem lép ezekre semmit az NV nyár végéig 50%-ig simán visszajöhetnek az AMD-ék
980-970-960-950-et már csak ez elvakultak fognak venni
Amúgy Khalid Moammer ígért OC-s eredményeket is.A durva feláras (299$) mega OC 480-ak könnyen megehetik majd a Fury X-szet és a 980Ti-t
Más:
GameMachines (német) árak:
RX 460 2GB: 79€
RX 470 4GB: 149€
RX 480 4GB: 209€
RX 480 8GB: 249€(#21317) Szeszkazán
Megelőztél -
törölt tag
válasz
Malibutomi #21293 üzenetére
Újra van remény
Akkor amit fals-nak mondtunk lehet mégsem annyira false? -
törölt tag
válasz
Malibutomi #21265 üzenetére
Az RX 480-ról nincs semmi új hír?
-
stratova
veterán
válasz
Nem rossz. Grafikus pontszámban egyébként kikap pl. R9 380X Nitro-tól (2048:128:32 1040 MHz 9253 pont) Overwatch-ban viszont ha 1:1-ben lehetne nézni a skálázódást (ezzel a beállitással éppen nem találtam 270X+380X eredményt), akkor 94 fps-sel futna ott ahol az R7 270X 59 az 380X 85 az Powercolor R9 290X 106-tal.
-
westlake
félisten
válasz
Ha igaz, akkor 110W-on hozza ugyanazt, mint a 780 Ti 250W-on. Nem rossz. Jóval előrébb lenne a Perf./W táblázatban.
-
Petykemano
veterán
válasz
Azt nem értem, hogy ezeket miért nem lehetett easter-egg jelleggel bemutatni a közönségnek a PC Gaming shown?
Volt sok játék videó. Kitehettek volna egyikre-másikra FPS countert és elhinthették volna, hogy "Yeah, and by the way XXX game in this video was running on RX 470 with high details"
a 60fps a hitmanben DX12 alatt nem teszi az RX 470-et is a 980 fölé?
-
válasz
Szuper, ezekszt a 460 kb a 270x és a gtx 760 szintjén lesz - alkalmasint passzív hűtővel
A radeon 9600 után újra piros kártyára fenem a fogam ezekután - hacsak nem dobnak be a zöldek egy jobb 1040-et ősszel.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21257 üzenetére
... de az továbbra is fura, hogy a 470 meg 110 Watt, ez valahogy nem jön össze. Akkor ez meg 140 W kb... Viszont akkor 1 tápcsatival egy gramm tuning nem marad benne.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21216 üzenetére
Szinte a mostani 480-ig a Maxwellekkel kellett versenyeznie a 290X/390X-eknek. Ez rengeteg idő... (A Fury-k sok vizet nem zavartak... most meg már a Pascallal kell harcolni) Ez a múlt, felesleges ezen rúgózni már. Valamiért nagyon sok market share-t elbuktak, és ez volt az egyik oka.
Ha minden frankón megy, akkor most jutottunk el oda, hogy végre lesz ellenfele a 970/980-aknak hosszú évek után. Árban, fogyasztásban és feature-ökben is.
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #21216 üzenetére
Arra a háromféle customra gondolsz ami ajánlott volt akkoriban?A Lightning a VaporX meg még volt egy,a 780Ti-n akkor is halkabb volt ref hűtő mint a 290X-en nem véletlen kapta a kazán jelzőt.780Ti-böl meg kb az összes customot nyugodtan megvehetted.Azt még csendben megjegyezném,hogy a 290Xen is vaporos a ref hűtő,mint a Ti-n,és mégis sikerült elba...ni...
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21199 üzenetére
Persze úgy értettem, hogy akkor menne egy ~Nano-t, 970 fogyasztással - cserébe lehetne kicsivel többért adni a GPU-t = profit.
A perf/Watt kb addig érdekli a népet, amíg kazán/nem kazán egy performance kártya. 150-180 Watt az nem kazán, és teljesen jól hűthető. Szerintem a Polaris 970-390 környékén megy (ez is nagyon szép lenne ennyiért), és ha lenne benne ekkora tartalék, akkor nem szaroznának ilyen 120 Wattokkal.
Viszont ha lenne 480X (ami akár Nano környéke) akkor hallanunk kellett volna róla... kb az az ultimate tökéletes FHD kártya lenne.
(#21200) HSM : Ha 1070 elmegy vígan az új RAM nélkül, akkor ez is simán... 1080-ra nyilván kellett, de aranyáron is van a kártya.
-
HSM
félisten
válasz
Malibutomi #21199 üzenetére
Elég sokat eszik a memória itt már a csiphez képest, plusz szerintem könnyen lehet szűk keresztmetszet is. A 1080-ra se véletlen tettek GDDR5X-et.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #21194 üzenetére
AMD mennyire fogta vissza a chipet (ha egyaltalan) a fogyasztas miatt.
Sok logika nem lenne benne, nem? Nyilván ha 150-180 Watt környékén eszik, ahogy egy eléggé combos tuningot bíró 970 kér (ami kb megy egy 980 ref-et húzva) akkor többet lehetne kérni a GPU-ért is. Szerintem egy ilyen teljesítménynél tök mindegy, hogy 120-150 Wattot, vagy húzva 180 Wattot fogyaszt, csak ne 250-350 Wattokat egyen, mert az már tényleg sok.
Szóval ha lenne a chip-ben ekkora tartalék, ráadásul tudatos AMD powelimittel?
ÉS ha a GPU-n akarnak is keresni, akkor kiadnák drágábban, powerlimit nélkül... mert egyszerűen nincs most konkurencia a környéken.
Ha meg most kiadják ezt így mesterségesen lefojtva..., majd utána random kiadnak egy erősebb unlock Polarist, akkor kapják be... Viszont ha meg AIB függő, akkor meg remélem kiadnak 2x tápcsatisat. Ezen a szinten tényleg senkit sem érdekelne mondjuk +30-50 Watt, cserébe jót megy. Nekem legalábbis abszolút nem igényem, hogy 120 Wattot kérjen egy performance kártya. 270X és a 970 150-180 Wattos fogyasztása teljesen oké.
A lényeg: Az AMD-nek bármilyen gazdasági/piaci előnyt jelentene, hogy ráírhatja a kártyára max 150 Watt? (Pedig jókora perf maradt még a chip-ben)
(#21197) stratova 480X? Ennek sajnos megint nyoma sincs egyelőre
Jó lenne, de szerintem nem lesz, back to school biztosan nem.
-
stratova
veterán
válasz
Malibutomi #21194 üzenetére
Javítanom kell a korábbi sejtést, Sapphire az R7 270-re ugyan 2x6 tűs tápnak alakított ki helyet, de csak 1x6 tűs van rajta és ez rendre így van a többi AIB kártyán is (Asus MSI, Sapphire, HIS, XFX). Mivel az AMD által megadott maximum 150 W, szerintem most sem mennek e fölé, arra ott lesz az RX 480X, a Gigabyte esetleg külöcködhet.
-
sb
veterán
válasz
Malibutomi #21067 üzenetére
Úgy látom, hogy ők is azt gondolták amit én: 470: FHD, 480: felette vagy VR.
Kár, hogy számokkal nem támasztották alá.@Yutani
460=380? Az azért erős lenne. Még a 270X is szvsz, bár ahhoz valószínűleg közel lesz és akkor játéka válogatja. Ilyen ram sávszélesség mellett azért bármilyen jó DCC van, szerintem általánosan mindenben nem lehet gyorsabb. Az sem biztos, hogy TMU/ROP szinten megkapja ugyanazt. Sőt, ha tippelnem kéne szerintem nem.@t72killer
Akkor amire te vársz az nem HTPC, hanem vmi low cost/low power gaming cucc. Arra jó lehet ebben az i3+7750/GTX750 szint helyére. Annál biztosan többet fog hozni. Egy 950 már véleményes, de nyilván azt is verniük kell ha akarnak valamit kezdeni a piaccal.
HTPC-re ezek overkillek, mind cpu-ban, mind gpu-ban. Egy Braswell gpu elég kéne, hogy legyen 8 biten (a 10 bit meg adatszélesség kérdése, nem a nyers erőn múlik), ezek (Polaris, BR, Kaby) meg ha minden igaz fixfunkciós blokkal jönnek, szóval kb. gpu se kellene mellé. A normális támogatás hiányzik még HEVC vonalról. Ha ez meglesz akkor hasonló lesz a felállás szvsz mint h264 AVC/MVC esetén: Egy 4EU-s Bay Trail röhögve, értsd: 20-40% közötti load mellett vitt bármit. FHD-ban, bitrate, fps és 3D függetlenül.Egyébként a fixfunkciós blokkok megjelenésével is látszik, hogy most sem arra mennek, hogy csak működjön, hanem, hogy optimálisan: ne kelljen hibrid dekódereket írogatni és lehetőleg ne 10-20W-ból menjen a lejátszás mobil eszközön, hanem 2-3W-ból. (Egyébként ez megint egy kis pofon a gpgpu/hsa vonalnak.)
Ha ilyen light gamingre kell majd, akkor viszont én is egy hasonlót építenék. Van most is egy G3420+7750 kombó, ami mellé jöhetne. DX12 mellett akár procicsere nélkül is
) De ez sincs kihasználva, szóval marad egyelőre.
Sima HTPC-be meg maradok 15-35W között, ami kraft abba belefér max. 10-15W alá már nem megyek, azzal már nem nyernék kb. semmit.ON: Arra leszek még kíváncsi, végre megszabadultak-e a magas UVD (meg multi monitor) fogyasztástól a Polarisok.
-
guftabi96
addikt
válasz
Na, ez jól hangzik.
Még a végén a 470 lesz az én kártyám, nem a 480 -
Ren Hoek
veterán
válasz
Hú micsoda infókat közöltek, azta
can run games at a 1440p resolution... már csak a settings és az FPS hiányzik
(Fury-k is 4K Era-nak voltak belengetve, aztán közelébe se értek a 4K-nak.)
de legalább tisztázódott. 490 biztosan nem lesz 1070/1080 ellen. (Azért egy bejelentés remélem lesz majd)
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20959 üzenetére
Nekem egyre jobban sántít ez... hűtésbabrálás, fotó stb... smelly smell bullshit.
-
rocket
nagyúr
válasz
Malibutomi #20959 üzenetére
De ugy fenykepezte, hogy nem latszik van-e meg 1 rajta.
Fura, mert 06.12 10.50AM van LA-ben (counter szerint 14 ora 10 perc van hatra, azt azt jelentene, hogy hajnali 3-kor kezdodne ottani ido szerint), de a program szerint a nyitas ottani ido szerint 10:00 AM, PC Gaming show 11:30 AM
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #20933 üzenetére
Bocs, felreneztem.
-
oliba
őstag
válasz
Malibutomi #20925 üzenetére
980Ti biztosan nem, mert ott másmilyen a "sárga". Ez a fajta design a 780Ti/290X Lighning-on volt.
Petykemano: Graphics 3059 és Overall 3080 nálam egy tuningolt 290-es kártyával (1125/1450)
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #20927 üzenetére
Igen,szerintem is fake,a 480ról 120W-ot csiripelnek,minek oda 250Wra tápcsati,ám az még csak hagyján de ha lesz X meg 8GBos is akkor biztos abból lenne a Lightning,vagy még egy kategóriával feljebb...nem a sima 4GBos mezei 480ból ...clickbait lesz ez...
-
TTomax
félisten
válasz
Malibutomi #20925 üzenetére
A 780Ti-in 2X8pin van a 290X-en meg 6-8-8 a sorrend a kártyán meg 8-6 egyik sem jön össze....
-
törölt tag
válasz
Malibutomi #20828 üzenetére
Rop kell ennek a tesztnek azért alig gyorsabb a Fury...
Habugi 390X-e 1240 MHz-en 21k fölött van. Ez alapján mondjuk elég valószínű, hogy kevesebb mint 64 ROP van benne, mert annak 1266-on a Fury X fölött kéne lennie, legalább annyin mint ez -
Simid
senior tag
válasz
Malibutomi #20822 üzenetére
Ezt most a 3DMARK eredmény alapján mondod? Ez volt már téma korábban, a 18060 graphic score az majdnem Fury szint, de nem tudni biztosan milyen órajelen futott a teszt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Malibutomi #20716 üzenetére
480 oké.. de E3-ra már kapható lesz az 1070 pár nap múlva... és ezt szúrták el most nagyon az AMD marketingesek, nincs belengetve egy konkurens GPU 1070 ellen. Tényleg csak annyi kéne, egy no date bejelentés nyár végére/őszre. (Egy konkrét 490 és nem a Vega) ..Mert így tucatjával terelik fel az 1070 hype-vagonokra a vásárlókat. Még csak el sem bizonytalanodnak
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- Autós topik
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell Latitude 8-11. gen i5, i7, 2-in-1 szinte minden típus csalódásmentes, jó ár, garancia
- LG 55G4 - 55" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest