- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Honor Magic V2 - origami
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
do3om
addikt
köszi.
Bizony elég nagy blama volt.
Viszont a többi (16xx, 2xxx) karik nem voltak problémásak, AMD oldalon erre írtam hogy egy szérián belül is minden rá épülő terméket képesek elbaszni. Ár, fogyasztás, megjelenés csúszások, gyártók kihátrálása, túlfeszelés, kevés betáp, hűtés, driver .....van ott minden, szinte amit lehet hibát véteni nem hagynak ki a sorból semmit. -
törölt tag
"Mint a Vegás hasonlat amire Meteroeső , útólag be is írta hogy 127e-en nyított( szerintem jóval drágábban)"
Nem ezt írtam de a történelmi hűség miatt:
Az AMD meghatározza az MSRP árakat ez az 56-nak 399 Dollár a 64-nek 499 Dollár. Ez áfa nélküli ár mert amerikában államonként változik az ÁFA.
139 körül lehetett 56-ot és 159ért 64et rendelni. a startnál.(OCUK)
(2017-08-14)
én itthon 145ért vettem az első Vegám, az első hullámban. -
Petykemano
veterán
Az 5600XT az árában és teljesítményében egy jó értéket képviselő kártya
Szerintem itt két dolgot lehet kritizálni (túl azon, hogy hogy jutottunk ide)
Az egyik az, hogy a jelenlevő közönség az eredeti biosszal várta volna $279 helyett inkább $249-ért.
A másik ami a vásárlóközönséget ugyan nem érinti, hogy az AMD hogyan oldja fel a 5600XT és 5700 közötti minimális teljesítmény- viszont lényegesen nagyobb árkülönbséget. Persze ez már az ő dolguk. -
Ferke77
aktív tag
Kívülállóként én azt látom, hogy azért nincs közös nevező a két főirányú vélemény között, mert mind a kettő tartalmaz igazságot. Abban is van logika aminek Te adsz hangot és Z10N véleménye sem mentes attól. Az, hogy ki mit érez magáénak az már érzelmi alapon dől el
.
Szerintem az 5600XT (az új bios-al) nem más, mint egy 5700Super vagy KO (copyright© nvidia).
-
távcsőves
senior tag
-
-
-
Azért "rugózunk", mert itt nem mindenkinek az a célja, hogy bármi áron bevédje az AMD-t, van, akit a realitás érdekel.
Én mindig kétfelé szoktam szedni az ilyen helyzetek értékelését:
1. Van a cég működésének véleményezése (technológia, kommunikáció, stb.)
2. Valamint van a vásárlói szempontAz #1-es területen totális katasztrófa, amit az AMD leművelt. Nem feltétlen akarom újra részletesen kifejteni, hogy miért, de szerintem akin nincs 255-0-0 szemüveg, az látja magától is.
A #2-es területen félig fail, félig siker - az eredetileg tervezett 1660S-konkurens nem valósult meg, aki ezen a szinten szeretett volna AMD kártyát venni, az most úgy érezheti, hogy feleslegesen hitegették. Ehelyett lett egy 2060-konkurens, ami jó dolog, mert eddig 300 dollár körül nem volt értelmes kártya, most meg van kettő is. -
Hgoy előre mit kommunikáltak az egy dolog, ez már elsütötték egyszer, nem lehet tudni hogy nem szándékos e. Mivel előre reagált az NV a 2060 árazásával, de ezt becumizta mert kevés mert nem az a teljesítmény.
Szerintem a helyzetet egy kicsit furcsán fogod fel. Az AMD eredetileg az "Old Bios" féle verzióban hozta ki az RX5600XT-ket. Az, hogy az utolsó pillanatban, már a boltokban lévő kártyákhoz hoz ki új BIOS-t, jelzi, hogy ők nem így akarták eredetileg. Ezzel a vásárlókat is megcumiztatták, mert jelenleg az összes polcon lévő RX5600XT "régi", és a vásárlónak otthon kell majd frissítenie a BIOS-t, vagy a kártya teljesítménye kisebb lesz. Hamarosan pedig kétféle kártya is lesz majd a polcokon, az, amelyiket az eredeti BIOS-al hoztak ki, és az, ahol már végrehajtották a BIOS cserét.
Hogy az "Új BIOS"-al a kártya jó, azt szerintem senki sem vitatta.
A helyzeten vagyunk fennakadva, mert sikerült ezt a rajtot is elrontania az AMD-nek...
-
Azzal versenyzik? Nem, hanem a 2060-al de ti még mindig mantráztok.
Gbors pont azt írta, hogy a kártya eredetileg a GTX1660 Super / Ti ellen ment volna. Ezt alá is támasztottam az AMD-s képpel és azzal a ténnyel, hogy a régi BIOS-al éppen, hogy a GTX1660Ti felett teljesített a kártya.Amikor egy vállalkozásban a partnerem aki IT-s, és engem kérdez hogy mit vegyek az xyz ismerőse és elkezdnem mondani az NV kártyákat akkor 1 perc múlva megkérdeni hogy mi a fasz? Az emberek 99% ez zavaró ez is a célja.
Pedig kis logikával átlátható. Lépcsőzetesen drágulnak az egyre gyorsabb kártyák, adott típuson belül pedig a kártya és hűtés minősége változik leginkább (minél drágább, alaphelyzetben annál halkabb és hatékonyabb a hűtés és annál tartósabb illetve jobban reagál a tuningra).
Hogy vannak benne gondok, az tény, pl. a GTX1660Ti kilóg rendesen, meg a Super-ek bevezetésekor volt zavaró, hogy a drágább "sima" kártyák nem érték meg.
De ez amúgy az AMD-nél még problémásabb, pl. az RX580 / RX590 kártyák piacon tartása miatt az RX5500 helyét se fogja megérteni elsőre senki...
-
1660S -el ez semilyen formában nem stimmel jelen pillanatban sem ár sem teljesítmény
Csakhogy eredetileg a GTX1660Super és Ti ellen szánták az RX5600XT-t, ez volt a kommunikáció az AMD részéről, ez a kártya szerepelt a brosúrákban ellenfélként, ennek az MSRP ára mellé volt odaállítva az RX5600XT ára.
Pont az volt sokunknak itt a probléma, hogy a GTX1660Ti eléggé okafogyott kártya lett a zöld oldalon, mert a GTX1660 Super alig lassabb, de jóval olcsóbb. Nyilván az AMD a Ti-t fogja elővenni, mert annak sokkal rosszabb a teljesítmény per ár mutatója.
Persze az nVidia is lereagálta a helyzetet, a GTX1660Ti esélyesen hamarosan kifut a gyártásból (vagy már ki is futott), az EVGA RTX2060 KO és KO Ultra például az EVGA GTX1660Ti SC ULTRA BLACK GAMING kártya PCB-jére és hűtésére épül. Effektíve a KO és KO Ultra úgy jött létre, hogy a gyártósoron nem TU116, hanem (feltehetően selejtes) TU104 GPU-t raknak a kártyára.
Még az is elképzelhető, hogy lesz még egy árvágás az RTX2060 kártyákon, bár ez már túl szép lenne.
Az mondjuk tény, hogy az új BIOS-al az RX5600XT némi versenyhelyzetet hozott a 280-300 dolláros ársávban...
Eleve egy baromság ez a 3 fps-es különbséggel kiadott kártyák semmi másra nem jók mint a földi halandól össze zavarására, szerencsétlen embereknek foglamuk nincs most mi mikor jött ki mi az újabb mi a gyorsabb stb. egy vicc....
Hát az nVidia esetében elég jól bejött. El tudják adni a különböző szinten teljesítő GPU-kat, és a teljes piacot (az abszolut belépőt leszámítva) lefedték 5 GPU-val (TU102, TU104, TU106 és TU116 ill. TU117). Az AMD per pillanat két féle Navi-t adott ki mindössze... -
Lehetne egy fokkal értelmesebben? Vagdalkozol itt össze-vissza, mindenféle feltételezéseket dobálsz be, miközben egyetlen dologról írtam negatívan, mégpedig arról, hogy az AMD kommunikált valamit, amiből nem lett semmi. Nehogy már ez mindegy legyen.
Ha driveres szinten rendben lesz, akkor az 5600 XT teljesen jó kártya a 300 dolláros kategóriában. Ahová eredetileg szánták, ott viszont továbbra sincs megoldásuk. -
Az a szomorú helyzet, hogy ezzel a kártyával az AMD az 1660 szériának akart konkurenciát állítani, és totál kudarcot vallott. Ár / teljesítményben nagy szenvedés árán valóban sikerült az 1660S közelébe kerülni (előzni nem, pedig akár tetszik, akár nem, egy követő terméknek jobb mutatókat kellene felmutatni) - de közben még egy kicsit feljebb kúszott az ár (a jelenleg olcsónak számító Sapphire Pulse 289 USD), és így már nem az 1660-nal versenyez, hanem a 2060-nal. Azzal szemben teljesen jól szerepel, ha kivesszük a képből az RTX-et.
-
Petykemano
veterán
Nekem is nehezemre esik elhinnem, hogy egy ma még $1000+-ért kapható kártyát az nvidia fél év múlva egy $500-ossal váltana.
Annak a pletykának fényében nem tartom teljesen kizártnak, hogy a MS 52-56CU-s xboxot hozna olyan Windows móddal, amin elérhető a steam vagy más platform, $599-ért.
Persze ez se 100%.A 3070~2080Ti Pedig úgy jön, hogy a pletykált specufikációkkal a 2080S mindenképp meglehet, onnan már csak 10% a 2080ti és reménykedünk, hogy az hozható architekturális javításokkal.
Annak kevés értelme lenne, ha a 3070 a 2080Ti teljesítményét hozná 2080S áron, mert ezt már majdnem megteszi a 2080S is, ami csak 10%-ra van lemaradva.
De persze kétségtelen, hogy az elmúlt 4-5 év trendje ez.Én azt gondolom, hogy sajnos ez legkevésve az amdn múlik. Az AMD egy felső kategóriába kiszenvedett kártyát is csak annyira fog versenyképesen kínálni, hogy egy kis jebait kalamajkát követően picit olcsóbb és/vagy picit drágább legyen, mint az nvidia kínálata.
Egyik.céget sem érzem lépéskényszerben és.most nem célom hibáztatni se, bármelyik.dönthetne a konkurálás mellett, de nem teszik.
-
-
AtomSiló
lelkes újonc
Hát csak ez az hogy ha ezt igazolja vissza nekik a piac hogy ilyen teljesítménnyel csúcs részvényárfolyam van akkor semmiféle kényszerítőerő nincs amitől elérhető lesz egy halandó gamernek is a 4k és ezen úgy tűnik a DG1 sem változtat...
Liza a rókatündér és az AnandTech esete, aka CES interjú -
-
Raymond
titán
A problema ott van hogy a kerdeses 2070S-2080S kombinacional mindegy mennyi a difi arban es teljesitmenyben mert egyedul uszkalnak a patakban. Az AMD pont alatta vagy nagylelkuen epp a 2070S szintjen er veget. Annyit ker ertuk az NV amennyit a piac elbir. Az 5600XT amirol szo van pedig egy olyan szegmensbe erkezik amelyik eleve nepszeru az ar miatt es van mindket gyartotol termek alulrol es felulrol is amiknek a teljesitmenyet es arat is figyelembe kell venni.
-
Megvan az a fogalom, hogy "versenyképes"?
Segítek: akkor merül fel, amikor két termék között verseny van. És nyilván azt is tudod, hogy az ár / teljesítmény mutató szerepe ebben a kérdésben a magasabb régiókban csökken, úgyhogy hót feleslegesen kötekszel a semmin egy irreleváns példával - különösen, hogy pár hsz-szel ezelőtt írtam, hogy az 1660 Ti egy gyakorlatilag nemlétező kártya, pontosan ebből az okból. Más probléma?
-
-
Z10N
veterán
"Látom elég nagy találat volt"
Milyen talalat? Provokalasban es flame keltesben, abban igen. Azt elismerem, hogy az megy neked. Honoraljak is majd. Pecsi kollega itt se volt es hozzad se szolt, de azert tobb izben is provokaloan emlegeted. Ahelyett, hogy valami ertelemes hozzaszolast irnal."ennyire rá gerjedtél"
Kimerito valasznak hivjak. Lehet ez neked uj fogalom. Ellenben meg semmi ertekkel biro kommentet nem hallottunk az AMD-vel, illetve a termekeivel kapcsolatoban toled (akar kritika, akar dicseret). Csak ezt a nem akarom hallani nyafogast."engedd el"
Ehhez kepest nyomod tovabb, pedig az elobb mar ugy volt, hogy hagyod a temat. Persze aki csak a provokalashoz ert mi mast is varhatnank tole."Mondom nem lenne rossz ha minden kártya startkor nem a sírásotokat kellene halgatni 2-3 hétig"
Sokadjara mondom, ha nem tetszik akkor lehet lapozni. De ehelyett itt "sirsz", hogy nem akarod hallgatni (latom masodjara sem sikerul leirni)."akinek nem inge nem veszi magára."
Ez most mi? Attol, hogy kozmondast biggyesztesz a mondat vegere meg nem validaltad a mondanivalodat. Ha ez valami ervelesi kezdemeny akart lenni annak nagyon verszegeny. Latom Raymond kollega peldajat se olvastad el, pedig eleg tuzetes es alapos volt. Tehat nemhogy az en hozzaszolasomat nem olvasod el figyelmesen, meg masera is teszel nagy iveben. Akkor minek jarsz ide?! De azert a kozhelyek puffogtatasa az megy."Részemről ennyi volt maradok read only tovább, majd ha megint össze gyűlt le írom."
Az elobb is ezt mondtad, amikor "elkoszontel", de ezekszerint hazudtal. De amugy most mondtad ki: "maradok read only", azaz semmi ertelmes ertekkel biro kommentet nem tudnal irni. Viszont, "majd ha megint össze gyűlt" egy adag provokalas akkor benyogod. -
Z10N
veterán
"Amit műveltek itt non stop"
Ad1) Mi ez a tobbesszam? Illetve hol non stop? Bar nem mintha kozod lenne hozza, ha igy is lenne."az kimeríti a flame fogalmát"
Ad2) Masodjara mondom ervelesnek hivjak, ha nem tudod ertelmileg felfogni, az a sajat problemad. Persze megcafolni nem tudod. A flame targya pedig a gunylodas es a szemelyeskedes volt."havonta egyszer megjegyzem"
Ad3) Csak vissza nezve az utobbi par hetet, annal azert tobb volt az. De elnezem neked, hiszen nem varhatunk tobbet toled."Írj egy ilyen kis Z10N+Pécsi gyerek összest"
Ad4) Ne aggodj, ha tovabb folytatod akkor fogok is. De nem az utmutatoba. Bar utana teged fognak utba igazitani... ""
"hogy ez szerinted érdemi információ na azon nem tudok segíteni"
Ad5) Ezt a mondatot be is fejezed vagy csak igy log a levegobe? Mert ez ervelesnek nagyon gyenge kezdemenyezes. Bar igaz, hogy tobbet nem is varhatunk toled. Ajanlanam figyelmedbe Raymond kollegat eggyel alattad, aki vette a faradsagot es linkekkel, kepkivagassal egyutt hozott egy cafolatot. Ehhez kepest a tied egy sokadik behanyas."További jó picsogást"
Ad6) Ezt otthon mondjad, mi itt tarsalgunk. De ebbol is latszik, hogy ennyire tiszteled akivel beszelgetsz. Oh well, azert koszonjuk Pecsi kollegammal egyutt, hogy "idepicsogtal" a kedvunkert."boldog karácsonyt!"
Ad7)A tiedNeked is. -
Z10N
veterán
Igen, mert az AMD ennel tud sokkal jobbat is, de csak balf@szkodnak evek ota. Ezt ervelesnek hivjak. Ellenben a tieddel, aminek semmi erdemi erteke nincs. Mindig csak benyogod ezeket, pedig senki se szolt hozzad. Ha nem tudod feldolgozni akkor mehetsz mashova "hisztizni". De inkabb hallgassal, ha pedig nem tetszik lehet lapozni.
A gunyolodasoddal pedig lathatoan csak a flame-t kelted, amiert moderacio jar...
-
Pécsi gyerek
addikt
Még mindig Magyarországon élünk,a magyar árakról beszélgettünk.Mert az emberek általában a saját országukban vásárolnak.(videókártyát)De valakinek ez nem megy át az agyán.Van ez így.
De majd én is elkezdek angol vagy valami külföldi fórumban írogatni az itteni árakról.Biztos vevők rá -
Pécsi gyerek
addikt
"Mi a probléma? 1650S és a 5500XT 4Gb sebességben és árban pont ugyan az"
Aha(csak alza árak) Gtx 1650 super 62800 vs Rx 5500 xt 4 gb 72500.De folytathatnánk a sort....Gtx 1660 76000 ft vs Rx 5500 xt 8 gb 81400 ft.Pár ezres még és vehet az ember Gtx 1660 supert 88000 ft-ért. Na mi a probléma?
-
Pécsi gyerek
addikt
Én csak a véleményem írom le.Tök mindegy hogy azért nem jött még a boltokba a kis navi,mert pl a cpu-t erőltetik mert az nagyobb hasznot hoz,vagy más miatt.Ez így is úgy is nevetséges ahogy előadják amd-ék.Ha valami terméket bejelentek,és rövid időn belül nem kapható,az gáz.Nagyon.Mindenhol...
-
Pécsi gyerek
addikt
A kolléga csak arra célzott hogy ez mennyire gáz
Legalább valami időt mondtak volna,meg kb árat, hogy akinek esetleg nem olyan sürgős az tudja hogy érdemes e várni erre a kártyára.De így aki esetleg várt volna még azt is elbukhatják,mert vesz teszem azt egy gtx 1650 supert azt csá...
-
-
do3om
addikt
Én egy nagyágyúval ugrottam az ATI VGA világába: ATI Rage Fury Maxx!
Végig nézegettem hazafelé hogy milyen brutális kari, aztán jött a ..... szokásos ATI immár AMD módi. Nem ment, nem támogatta, lassú...... szopórolerre felszállás.
Akkor még annyira a hadver-softver ismeretem is kezdetleges volt, internet az ...... hagyjuk.
Talán ha 1 hónapig bírtam aztán GF MX és minden szép és jó azonnal!Azért hogy dicsérjem is, a képminőség azonnal látható volt hogy szebb, de egy V3 2000-ről váltva el is várható.
Egy dologra viszont nem emlékszem volt e Matrox G400-am vagy csak akartam venni. -
-
Televan74
nagyúr
-
Tyrel
őstag
Még mindig nem ez a lényeg...
Az RTX 2070 például egy 2018 szeptemberi kártya, akkor volt kb. 500 USD, 2020-ra vidáman elavulhat, kb. az a "normális".
Az RX 5700 XT ezzel szemben egy 2019 júliusi kártya, most kerül 450 USD-be (egy jó custom biztos drágább lesz még) és 2020-ra pont ugyan úgy elavul mint a riválisa. Nagyjából azonos áron semmivel nem vagy előrébb, sőt sokkal inkább hátrányban mivel az RTX tulajok hozzád képest már közel 10 hónapja élvezhetik a terméket, te meg még mindig a megjelenésre vársz... mire egy jó custom jó áron kapható lesz a magyar piacon simán lesz augusztus.
Értem én hogy a Turing jövő ilyenkorra ugyan olyan szar lesz mint a Navi, de utóbbi akkor még mindig egy új termék lesz, előbbi meg már történelem...
-
Petykemano
veterán
Helló 2070Ti!
-
Tyrel
őstag
Tudni szerintem mindenképp fogjuk, hogy mi jön, legkésőbb az E3-on ami június 11-14. Csak épp megvenni nem fogjuk tudni...
Mondjuk nem lepődnék meg ha az AMD is meglovagolná most ezt a "Founder's Edition" hullámot ami nVidiánál szokott lenni, hogy náluk pre-orderelheted a referencia kártyákat már most, custom meg majd... lesz egyszer... Már persze eddig is így volt, hogy a ref. előbb jött, csak épp általában elég ratyi volt, meg nem csináltak neki nagy pre-order hype-ot sem...
-
Devid_81
félisten
Varj picit mindenkeppen, mert ha a Navi csak par %-ra marad le majd a Vega VII-tol akkor egyertelmu, hogy az ara miatt is a Navi, meg raadasul az egy uj cucc lesz, jovore nezve jobb lesz
Zen2, en mindenkeppen latni akarom az elso review-kat, es onnan valoszinuleg elszabadul majd a rendelos ujjam az egeren -
Devid_81
félisten
Ne legyel negativ, biztos, hogy sokkal tobbet latunk/hallunk majd a Navirol es a Zen2-rol mint a CES-en volt, most akar mar egy 12-16 Engineering Sample is elokerulhet, ami majd jol megd.gj@ az Intel regebbi 16 magosat kisebb fogyasztassal Cinebenchben
Tuti nagy dumak es demok lesznek a AMD-s Ray Tracing megoldasokrol, meg nagyon nagy technikai jellegu beszedek is jonnek majd, amit kb Abu fog erteni egyedul, a tobbieknek majd szotarazni kell minden masodik technikai szot a mondatokbol, meg ilyenek
En mar alig varomVan egy tippem, hogy a Zen2 hamarabb jon mint a Navi, de nem jon a full termekpaletta csak max 12 magig, kb Junius kozepere tippelnek, talan Juni 07...16 magos majd akkor jon amikor mar az EPYC procikkal olyan szinten lesznek, hogy sima Ryzen is megkaphatja a 2db fullos 8 magos CCX-eket, es majd onnan varhato a TR 3xxx release is, 2019 Q4 de annak is inkabb a masodik fele.
Navinak szinte 100% a Juli 07 launch mert ugye a 7-es szamok itt marha fontosak most, meg kell mutatni a vilagnak, hogy a 7nm az nagyon 7, a 7 minden napjan -
GeryFlash
veterán
Hát az elég tökön lövés lenne, mivel addig jön az Nvidiától Ampere 7 nanon és az tényleg fog valószínűleg tudni 20-25 TFLOPS-ot
Egyébként most jött a hír, Az új PS5 SSD vagy SSHD-val fog jönni, erősen épít a raytracingre, Navi + Zen2 kombó, és bedobtak egy olyan blöfföt is hogy támogatni fogja a 8K Grpahicsot amit kizártnak tartok maximum gyengébb grafikájú játékoknál lehetséges.
X2N: Valid amit ABU ír, azért van hogy az Nvidiások akik a 2000-es szériánál is szűkmarkúan mérték a VRAM-ot most szívjanak. Persze ha ezt az Nvidia csinálná így, hogy szól az Ubisoftnak hogy a full szar grafikájú Division 2 egyen meg habiból 13,5GB VRAMot, akkor világra szóló vernyákolás menne itt hoy mit képzel az Nvidia hogy a konkurens céget feleslegesen (semmi nem indokolja ennél a textúra minőségnél/polygon számnál a 13,5GB-ot) szopatja.
-
Yany
addikt
Oké, akkor nézzük a sikereket:
- Piaci siker? Nem, NV már piacon van és busás áron megy el és a technológiai előnyből sem tud teljesítményfelvétel szempontú előnyt kovácsolni, hogy a mobilon vonzóvá váljék. Szóval dupla nem.
- Technológiai siker? Nem, a gyártástechnológiáért külső beszállító felel.
- Anyagi siker? Nem, a piaci sikerrel szoros összefüggésben, bevétele még nem lehetett, hiszen piacon sincs. Hosszabb távon talán, de gyakorlatilag elkönyvelhető egy nem, hiszen mire megjelent a Radeon addigra már rég mindenki ismeri a GeForce képességeit, nevét, minőségét és nem sokkal később tud jönni az NVIDIA is a saját keskenyebb csíkon felszívott anyaggal.
- Teljesítmény? Nem tudhatjuk még, de az AMD saját(!) ígéretei szerint éppcsak a 2080-asét hozza.
- Feature siker? Az egyetlen valamennyire kézzel fogható exkluzív képesség a HBCC, de a gyakorlatban semmilyen előnyt/sikert nem kovácsoltak belőle, hiszen termetes, 16 GB-os VRAM-ot cuccolnak mellé, a piacot viszont amúgy is lefojtják a kisebb ramos VGA-k. FreeSync-et nagyon ügyesen időzítve pedig kivette az AMD fegyvertárából az NVIDIA. Eközben a túloldal (akár demó, akár nem, rendelkezik olyannak, amivel a Radeon nem).
- Tartóssági siker? Erre nem tudunk építeni. Szép az a 16 GB + az erős compute képességek is jól jöhetnek, de már sok(!) generáción keresztül bebizonyosodott, hogy amikor valóban kopott is a GeForce kártyák relatív teljesítménye a versenytárs azonos kategóriát célzó termékeivel szemben, totálisan inszignifikáns volt a változás. Nem lett kategóriaváltó előny még kirívó esetekben sem.Összesen csak 3 érvet tudok a termék piacra dobása mögé látni:
- Tapasztalatszerzés a konzumer piacon a feedback-ek által.
- A konkurens fényének koptatása.
- NVIDIA töretlen piacbővülésének márkahű arcok / érzelmi alapon döntést hozók elbizonytalanítása által történő lassítása. Mert a visszaszerzés ezzel nem csak álom, de nyilvánvalóan nem is lehet cél.Biztos van valaki nálam hozzáértőbb, aki találna még ide is, oda is pontokat. Nem kell egyetérteni.
ps.: vazeg, most látom csak, hogy rád reagáltam, de már egy másik hsz-ben is nyilvánvaló volt, hogy nem észérveket ütköztetsz, mindegy, legalább jól kiírtam magam...
-
Nem, igazából semelyik nem jó, mindegyik túlárazott az elvárásokhoz sajnos. AMD sem tud mit csinálni, egyszerűen drága a 7 nm és a fejlesztési -gyártási- költségek az egekben vannak.
elmúlt az 500 $ árú felső kategória. Ez inkább egy kis ébresztő volt ennek az oldalnak is, hogy ki kell lépni az álomvilágból, mert kisebb lett a piac és mindennek ára van.Minden NV hír tele van a köpködéssel hogy mekkora lehúzás meg minden.Nem ,ennek ez az ára már manapság.
350 dollár a középkategória bizony vagy váltani kell konzolra.
Pontosan ezért kellene fenékbe rúgni az Adored Tv és társait hogy a Baromságokat terjesztenek és hitegetik az AMD fanokat. Nincs bennem semmi kárörvendés egyszerűen sajnálom, hogy ez történt velük ennyi. Én is örültem volna egy potens versenynek, de el lehet felejteni ezt. Ez manapság már a PC gaming ipar. -
YellowFlash
aktív tag
Nem vagyok se AMD-s, se Nvidiás. Kérdés:
Miért vennél Radeon VII-et, amikor ugyanannyiba kerül sacc mint a 2080? Az is lehet, hogy az 2080 ára lejebb megy mittomén... 50$-al. (hasamra ütöttem)
A 2080 kevesebbet fogyaszt, van rá DLSS, van benne Cuda core, vagyis több rá a feature. + most már Freesync is van.Persze előszőr jöjjennek ki a tesztek.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Autós topik
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Hegesztés topic
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- BestBuy topik
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Lexus, Toyota topik
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS!Gigabyte B650M R7 7800X3D 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Corsair 4000D Airflow TG 750W
- DELL Universal Dock D6000 dokkolók, RTX Legion Pro laptopok 4 év Lenovo garanciával, licencek
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- 138 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest