- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- A Bosch szerint Európának nem kellene az AI-t a halálba szabályozni
- Nehéz helyzetben az SMIC, régebbi chipet használ az új Huawei laptop
- Norvégia átmenetileg betiltja az áramigényes kriptobányászatot
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
Mobilarena
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Jacek
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #52396 üzenetére
Vannak 43@120 meg 144-es monitorok.
-
A.Winston
tag
válasz
TESCO-Zsömle #52359 üzenetére
Szerintem is lesz, csak nincs eleg kapacitas mindenre. APU egy budget szegmens. De navinak van fejlettebb tomoritese, most itt az infinity cache + plusz a fejlettebb csik miatt jobb fogyik es tobb mozgaster epitkezni. Kuszobon DDR5 is. Ezekkel kb elfelejthetik a memoria gondokat. Masreszt ott vannak konzolok is, nem sok ertelme van egy joval gyengebb entry gaming kockanak ha a full konfig majdnem annyi. Persze nem teljesen ugyanaz, de megis..
-
válasz
TESCO-Zsömle #52358 üzenetére
Jogos, körbenéztem Alzán kívül is.
-
Z10N
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #52349 üzenetére
"Szerintem 180-200$-ért már csak APU-t kapsz..."
Ami nem is lenne baj, de meg mindig Vega van benne es az is csonkitva. Viszont az is keves a max 11CU-val. Legalabb 16CU kene manapsag. De inkabb 20-24, mint a korabbi Intel fele VegaM-nel"Ami nem is lenne akkora gond, ha desktop-on elengednék a fogyasztást minimum 95W-ig, de mondjuk egy "budget/gaming" edition-t adhatnának 125W-al és akkor rendben is lenne."
Ezt mar evek ota szajkozom, de mindig le lettem hurrogva, hogy minek. 125W-bol siman ki lehetne hozni."1080p-re 10+ RDNA2-es CU-val."
De meg mindig Vega van. Meg kene melle egy HBM2 kocka es akkor jon a hurrogas, hogy draga...Az a helyzet, hogy az AMD a hatalmas utokartyajat az APU-t elbagatelizalta. Nyomni kellett volna ezeket a komoly APU-kat, de csak vicc kategoriat kaptunk, amit laptopba szantak, de ott meg megsem lett elterjedt. Desktopon nem lett volna ellenfele. Bar meg nem keso.
Csak elhatarozas kerdese...
-
sakal83
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #52349 üzenetére
Nem belevauzni akarok. De most probaltam egy xsx-et 65os oleden. Hat eleg furcsa volt visszaulni egy 27es fullhd monitor ele. Ha ezt ugy kell megtenni hogy egy kozepkategoria kozepe vga ara tobb mint a box ugy meg nem furcsa hanem egeszen baleknak nezes erzese...
Ja es a gears 5rol talalhato mar a youtubeon pc vs xsx video. Erdemes ranezni mert szerintem jobb reszletessegu mar a box es gyorsabb is mint egy 2080ti...
A one s-t is kiprobaltam ami egy fos volt a pchez képest de jelenleg aki felul ezeknek az uj generacios tularazott vackok hype vonatara azok meg is érdemlik. Egy elonyuk van. Egér billentyű. A tobbiben nem csak tularazott hanem rosszabb teljesitmenyuek is.
Ugy hogy PC parti vagyok
Bocs az offert
-
Raggie
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #52233 üzenetére
A 6800 ref hűtője a 2 slotos. A 6800XT hűtője 2,5 slotos elve.
-
arn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #52233 üzenetére
Msi 6800xt van a kepen
-
válasz
TESCO-Zsömle #52175 üzenetére
Ketlem, hogy szazalekban mas-mas ertekig lehetne a ket kartya power limitet kitolni, de vegulis ez is egy eshetoseg...
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #52089 üzenetére
Attol fuggetlenul hogy a Founders 3070 az egyetlen ami 499EUR a tobbi mind 600-650 az entry modellekre itt epp egy Gaming X Trio-rol volt szo ami ugyanugy mint mondjuk egy Strix is gyakorlatilag ertelmetlen arakon ment mindig is. A "normalis" jelzot pedig arra ertettem hogy az egyik szerencsetlen elado 799-ert kinalja.
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #52089 üzenetére
Gamers Nexus szerint az MSRP közeli árakat Nvidia oldalon ne várd még a kisebb kártyákkal se. (Persze 700€ 3070-nél azért csak lesz jobb
)
AMD árai és készletei majd kiderülnek. -
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #51971 üzenetére
Csak ezt az egészet nem így kellene hogy a kártyagyártóknak kell a géiusz aki tervez valami újat hanem az MSnek kellene egy szinpózium és ott kellene a tökös embereknek lenni hogy na akkor fiúk ezek a problémáitok akkor jön a DX13 chiplet GPUkat tessék gyártani mert 6 külön Chip tud dolgozni majd benne 6 képpufferben amit a DX13 csak belapoz. Hirtelen lennének fejlesztési irányelvek.
Így meg ilyen beletesszük az GCNbe a 3D hangzást 20% a részesedésünk jó ha senki nem használja akkor kivesszük...
ez így béna kacsa. -
fatpingvin
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #51869 üzenetére
a DFI még mindig létezik, igaz a LanParty termékcssoportjukat beszüntették. most már főleg industrial boardok kapcsán kerül elő a nevük.
mondjuk sokért nem adnám ha jönne egy re a régi designnal és minőséggel. -
válasz
TESCO-Zsömle #51860 üzenetére
Igen, úgy rémlik, XFX is a HD 4000 sorozatnál kezdett AMD kártyát gyártani.
-
torma1981
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #51860 üzenetére
Ha tényleg olyan erősek lesznek az AMD-k akkor innentől lehet átgondolják az üzlet politikájukat
-
schwartz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #51744 üzenetére
Miert, muszaj lesz jatszam? Kulonben PC-re lesz, de az sem biztos, hogy egyaltalan warezolom, ha felbasszak az agyam.
A "non RTX raytracing"-re reagalva mondtam, mert ha tavasszal jon csak barmifele DXR 1.1 es addig marad only nv-s rejtresz, akkor baxhatjak mert nv-t nem veszek (ruhellem oket) es akkor viszont mar a jatekot sem.
51745 Hat nemtom, PS5 elso napos vetel, szoval, igen. -
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #51738 üzenetére
A lenyeg az hogy nem mondott ilyet a CDPR, a kollega egy hir szerojenek szavait tarsitotta a CDPR-hez azokat is "erdekesen" interpretalva es erre alapozott egy valosagotl messze elrugaszkodo teoriat.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #51733 üzenetére
Itt hol latod az idezetet?
-
arn
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #51730 üzenetére
Irja mar le nekem vki, hogy mi azaz nvidia meg amd rt?
-
beef
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #51727 üzenetére
Kizárt, hogy AMD RT miatt csúszna. Egy NV pénzelt/támogatott címnél?
Inkább az, hogy sok platformra akarták megjelentetni és egyszerűen elcsúsztak a hibajavításokkal. -
Televan74
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #51544 üzenetére
Nem az Alzát védem. Ott az utolsó mondat! És az a baj!
-
stratova
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #51387 üzenetére
Erről valóban volt hír. Emiatt töprengtünk, hogy nagyobb esélye lenne egy 320 bit 10 GB és 384 bit 12 GB verziónak.
-
VirsLee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #51387 üzenetére
-
válasz
TESCO-Zsömle #51375 üzenetére
Nem mondja kend
-
Laja333
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #50995 üzenetére
"Mindenki azt árulhat, amije van és annyit kérhet érte, amennyit csak akar."
Ebből semmi sem igaz.
-
válasz
TESCO-Zsömle #50995 üzenetére
Khm, a reszerol biza tortenik, nem igen adozik a bevetele utan...
De ezt majd a NAV-val leboxolja
-
sutyi^
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #50961 üzenetére
Kétharmad áron az.
-
poci76
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #50566 üzenetére
Az AMD is csinálhatja, hogy mond egy olcsóbb árat, aztán az AIB kártyák meg drágábbak lesznek, és csak azt lehet kapni.
-
Laja333
őstag
válasz
20%-al lassabb? Nekem úgy tűnik Time Spy-ban ott van az 5700 xt ahol játékokban, kicsivel a 2070 super alatt.
(tudom tudom 2 külön oldal)
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
Szerintem a jatek teljesitmeny szempontjabol a TimeSpy a legkevesbe mervado.
Legalabbis ott a 3080 alig 15%-al gyorsabb mint a 2080Ti. A valosag az a Firestrike-hoz all kozelebb (30-35% elony a 2080Ti-val szemben)
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #50545 üzenetére
Nem nem se Malibutomi se b. nem NV fanatik !
De még csak azon se múlik hogy NV kártyája van e valakinek a Jaceknek is az van és meg tud szólalni értelmesen kedveljük őket.
De van itt egy réteg akit nem láttál még leírni 10 mondatot és csak személyeskedni jár be összetévesztve a VSsel. De ma a VS pl tök értelmes volt...
Tehát nem kártyán múlik, értelmen múlik... nem felsorolva most a trollokat. De nekik égjen be a retinájukba hogy Firestrikébe megverte a Big Navi a 3090-etMindenki tudja hogy semmit nem jelent de a fanatiknak csak a leggyorsabb létezik...(AMD Hype train)
o o O O
,_____ ____ O
| AMD \_|[]|_'__Y
|_______|__|_|__|}
oo--oo==oo--OOO\\============
Szivesen vennék erről véleményt hogy lehet a mostani látott állapot mindegy hogy igaz e de feltételezve de nem megengedve:
a magas firestrike az a frekitől van egyértelmű de miért ekkora az eltérés FPShez képest? Mit írnak az okosok a Redditen. -
válasz
TESCO-Zsömle #50545 üzenetére
ráadásul én nagyon régóta hangoztatom, hogy az hogy valaki kedvel egy márkát nem azt jelenti, hogy esetleg a másik gyártót "ellenségnek"- vagy hasonló hülye megfogalmazást képzelj oda- tartja.
nekem nincs gondom AMD vel mint gyártóval, egyszerűen jobban kedvelem az Nv karikat.
jah és Jensen ki ha én nem hozzáállását, de ez nálam szakmai ártalom. -
sNk77
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #50231 üzenetére
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #50174 üzenetére
Eleve nem tudom miért ragadt a fejemben az XTX.
XE, XL, XT ez a lényeg. -
Pipó
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #50057 üzenetére
Valamikor írt már arról, hogy lesz vizes verzió.
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #49837 üzenetére
-
sutyi^
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #49835 üzenetére
Snake RTX enhanced with DLSS.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #49751 üzenetére
Marcsak kb ket het szoval nyomassak az infot
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #49709 üzenetére
Az a BIGlittle Navi, vagy az a nev mar foglalt?
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #49541 üzenetére
mondanam, hogy rogzitem a tevekenyseget, de perpill en is ottartok, hogy nincs optikai lemezzel elbano eszkozom.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #49506 üzenetére
Nem hasít le semmit. Nem szükséges. Fut statelessben a bejárás.
Sokan azt nem tudják összerakni, hogy a Navi az nem csak a DXR specifikációkat teljesíti. Továbblépett, és a bejárást programozhatóvá tették.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #49518 üzenetére
hatigen. ez az elmelet. en is ugytudtam addig.
szóval magyarazatom nincs ra, illetve van, de...
jobb ha magad is meggyozodsz.
szoval ha van ra kedved es idod, meg par lemezed ; masolj le 1 origi audio cd -t. aztan masold le a masolatot. majd ezutan mindegyiket olvasd vissza image formaban -- de az is eleg, ha 1-1 szamot 44khz 16 bit wav -ba olvastatsz vissza, -- es ezeket mondjuk egy joliranyzott fc /b -vel hasonlitsd ossze.
elmeleted meg a szabvany szerint ha jolemlexem 1-5% elteres lesz.
majd szamolj be rola, hogy valojaban mennyi. -
válasz
TESCO-Zsömle #49528 üzenetére
Ezt olyannak irod, aki 450-ert vett egy 3080-at
-
Raki
aktív tag
válasz
TESCO-Zsömle #49520 üzenetére
Pont hogy az változtatott volna, mondjuk egy meggyőző 2080 Ti + 50% szint mondjuk 500-600 dollárért.
-
válasz
TESCO-Zsömle #49484 üzenetére
Annyit azért érdemes belekalkuláni, hogy az 5700 nem tartalmaz RT részegységeket
Toméknál a 3080 FE 66.5 FPS-t tud maxon, Border3 alatt,kitolt TDP kerettel 69 krül megy és OC val 71. Úgy gondolom, hogy ha ez vélelenül a legnagyobb Navi mégis, akkor is húzva elérheti a 3080 kártyákat, ami nagyon rendben van,de azért valószínű hogy egy előzetes eredményeket felvonultató 3 játékot tartalmató chartba a legjobban teljesítő gammákat teszik.
Kérdés az hogy mennyibe fog kerülni, lehet e kapni és számomra nagyon fontos még az RT teljesítmény.
Én a karikkal szemben bizakodó avgyok.Ami kicsit csalódás, attól függetlenül, hogy így is jobb mint az Intel, az a CPU-k árazása. 6 magos Ryzen 3 100-120 k lesz, ami szerintem lehetne olcsóbb is , kezdik érvényesíteni a dominenciára alapuló árazást. El kell kezdeni szorítani Intelnek
-
Zartszelveny
csendes tag
válasz
TESCO-Zsömle #49462 üzenetére
Azt hol láttad hogy azt írták Flagship? Erről lemaradtam.
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49436 üzenetére
Monjuk ha bármi lényegtelen , de látványos, meglepőt prudukál a csúcs coming VGA a csúcs AMD vel akkor az tud giga hírverést csapni ha a termék még jó is ...
Linket tud valaki ? -
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #49427 üzenetére
Igaz, a TUL márkája a PowerColor
-
Callisto
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49313 üzenetére
Miért is nem confirmed? Az új fajta cache létezése a confirmed a védjegy által és nem az, hogy RDNA2 használni fogja. Mondta az akinek írtad a választ, hogy az a confirmed, hogy a Big Naviban lesz?
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49313 üzenetére
A konkrét szabadalom linkje, pontosan a korábban leakelt "Infinity Cache" néven az már eleve hivatalosan AMD-től van. [link]
Csak az nem confirmed, hogy benne is lesz a Navi2-ben, de hetek óta a Navi2 kapcsán volt szó róla, de azt nem is írtam hogy az confirmed lenne, hogy Navi2-ben már benne lesz.
VCZ is így ír róla: "We have independently confirmed that Big Navi will feature a special cache connected to the memory subsystem."Tehát több, mint valószínű hogy Navi2-ben lesz, de az valóban nem confirmed még.
#49315 : Megelőztél.
-
Callisto
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49296 üzenetére
A mennyiségi.kedvezmény miatt, ha van.
-
awexco
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49204 üzenetére
Nem is értem mit parázik az nvidia ...
AMD úgy se gyárt túl sokat , hogy elárasza vele olcsón a piacot .
Inkább epyc procit gyárt helyette és eladja sokkal nyereségesebben .
Van egy fix gyártás kerete abból kell gazdálkodni és ezt igen alul lőtte be . -
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #49203 üzenetére
akik okkal vagy ok nelkul igy allnak hozza, azok miatt felesleges olcsobban adni, ugysem fogjak megvenni vagy ajanlani.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #49182 üzenetére
A 3 RTX-bol meg mindegyikbol csak egy pici darab, mert ugye alig van beloluk lol.
-
FLATRONW
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49118 üzenetére
Az RTX nem csak a hardware neve, hanem az Nvidia DXR-es megoldásának a neve is.
Amikor valaki azt írja, hogy a Quake 2-ben bekapcsolta az RTX-et és csak 7 fps-re volt képes az 1070 Ti-je, akkor teljesen helytálló a kijelentése. Persze az is helytálló lenne, ha azt írná, hogy bekapcsolta a DXR-t. -
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49118 üzenetére
És végre valaki érti miről beszélek.
"Nem két különböző megoldás. "
Oké ezt lehet rosszul fogalmaztam.
-
Pkc83
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #49110 üzenetére
Engem nem kell meggyőzni én értem.
De akkor most ugyanaz a dxr mint az rtx
vagy nem?
Amúgy elengedtem a témát. -
Callisto
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48985 üzenetére
Okt. 28-ról volt szó, amire válaszoltam. Erről beszéltem, hogy soha nem mondta, hogy akkor fognak rajtolni.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48963 üzenetére
Nem is a konzolok miatt volt, hanem hogy az AMD-t megelozzek szvsz
-
carl18
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48961 üzenetére
Mondjuk azért egy videókártya nem csak játékra való, rengetegen munkára renderelés miatt vesznek ilyet. Ott Mondjuk megéri ha megtérül a befektetés.
Átlag ember 500 max 700 dollárért vesz játékra videókártyát, de még lehet sokat is irtam ezzel. -
Sundesz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48934 üzenetére
Emlékszem arra a cikkre, azt hiszem CX-5 volt és valójában durva felületi korrózió volt látható (a szállítás és tárolás sem mindegy, a Mazdak hajóval, konténerben érkeznek Európába). Csak azért tudom ezeket megcáfolni mert 12 év alatt 8 Mazda volt/van a családban, nekem is 7 éves az egyik és nincs semmi baja.
-
Sundesz
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48932 üzenetére
Az első állítás nem igazán jellemző a 2008 utáni Mazdákra (persze használatfüggő is), a többivel egyetértek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #48869 üzenetére
Számolni nem tudsz, mert honnan is tudhatnád, hogy a host processzorra milyen terhelést fejt ki a megható működése, ha nem ismered a teljes rendszer fogyasztását.
Elég nagy különbségek vannak ám host terhelése szempontjából.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48794 üzenetére
hát merrt ő pepe a 3. névvel
felesleges köröket futsz.
-
korcsi
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48803 üzenetére
Az 5700xt nem 2100-as névleges órajellel körülbelül 2050-ig boost-ol?
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48803 üzenetére
Nem egyenesen arányos a skálázás, illetve a backend-nek is stimmelnie kell, persze ezeken segít az "IPC" javulása. (ami persze nem IPC de így legalább érti mindenki
)
Viszont egyelőre még mindig sok az ellentmondásos leak is, így igazán még nem lehet igazi következtetést levonni.
Jó backend-el, 10-15% "IPC"-vel, 2200mhz-el és 60CU-val meg lehet karcolni a 3080-at, szóval azt erősen kétlem, hogy nem ütik meg valamelyik kártyával, ha mást nem a 80CU-sal.
-
hokuszpk
nagyúr
válasz
TESCO-Zsömle #48749 üzenetére
utoljara a Transformes 5-ben egy bithibas Autobot mondta így
-
törölt tag
válasz
TESCO-Zsömle #48764 üzenetére
Mi tetszik ebben nektek ?
Az oké hogy PRO: minőségi anyagokat használnak és maga a lamella mértetes tehát a robosztusságát értem ha tetszik.
De közbe meg Kontra: a meleg levegőt ráfújja a CPUra ami minden csak nem optimális, jó kis túlhúzott Intel procivalinkább csak vízhűtésű CPUhoz lehetne ajánlani. Na és a ragasztóról nem tudnak leszokni ez már ilyen Nexus explorer dolog
) A ventilapát meg tulajdonképpen egy mókuskerék...
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48764 üzenetére
Az FE 3090 kéne nekem is még ha csak megnézni/kézben tartani is, szerintem hatalmas mérnöki munka van mögötte.
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48762 üzenetére
Én elvagyok a 750 platinum-al úgyse lövök soha a legfelső kategóriára.
Nem tetszik az ottani ár/érték arány. -
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48759 üzenetére
Hát igen, de anno a Vega64 megkapta, hogy kazán meg lelövi a tápokat stb.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48750 üzenetére
Annak csak akkor lenne értelme, ha nem változik a testbed, vagy mondjuk Windows verziónként újramérnek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #48737 üzenetére
Ebből a képből speciel sehonnan mert simán lehet SSR is. Viszont az SSR-t onnan lehet megkülönböztetni a sugárkövetéstől, hogy az utóbbi megjeleníti a képernyőn nem látható objektumokat is.
-
arabus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48737 üzenetére
az is lehet.
-
arabus
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48707 üzenetére
az Jensen a mesemondó cége.
Su néni mindig keveset mond és több lesz belöle. -
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48691 üzenetére
Tudom, főnök, bunkó
-
sutyi^
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48686 üzenetére
Oké... csak azt mond meg nekem mit csináljak ennyi tickettel?
-
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48686 üzenetére
Az öreg Frank azt mondja a Navi 16K gamingre lesz.
[link] -
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48678 üzenetére
Én egy szóval se beszéltem 8k gamingről.
-
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48676 üzenetére
"A 8K-ra optimalizált cache meg eleve hülyeség"
Abu nem mondta az 128 MB infinity cache (<- pletyka, meg nem erősített szóbeszéd) 8K-ra lenne optimalizálva.
Épp azt mondta, hogy ez 4K felbontás esetén félelmetesen nagy mennyiséget jelentene pixelenként, ami igen hasznos lehetne, de 8K esetén már karcsú. -
Mumee
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48630 üzenetére
Olcsó !
Amúgy, azért mert valahogy el kell adni a 3090-eket is. -
KillerKollar
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48625 üzenetére
Egyáltalán nem kapsz 3080-ast jelenleg, ha meg igen akkor nyilván rápakolnak minden hasznot amit tudnak, mert úgy is lesz aki nem képes várni és megveszi annyiért is (pl 400k-s iPon 3080 TUF). Pár hónap múlva lesz 700 körül is ha addigra normalizálódnak a készletek.
-
Jack@l
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48625 üzenetére
Pár hetet még várni kellene ezzel a kijelentéssel... kanyázni fogsz amd kijövetelekor is, hogy a boltosok nem msrp áron árulják az első héten?
-
TESCO-Zsömle
titán
válasz
TESCO-Zsömle #48550 üzenetére
Halkan megjegyezném, hogy mikor Matolcsy elkottyantotta a Bloomberg-nek,egy nappal előtte, hogy mégis visszahívák az IMF-et tárgyalni, 6 pontot erősödött a forint, akkora bevásárlás történt. Pár nappal a bejelentés után pedig egy hasonló méretű esést produkált a valutánk.
-
Raymond
titán
válasz
TESCO-Zsömle #48488 üzenetére
Igen, bekapcsolhato a Loop a Custom Run alatt barmelyik benchmarknal.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48483 üzenetére
Most éppen 3.75 €. persze kinek mi,de én évek óta használom, nem csak egyszer. CPu / VGa csere stb, maga a bench is kapja a folyamatos frisitéseket, jó hőfokokat/ hangerőt tesztelni is.
-
atok666
őstag
válasz
TESCO-Zsömle #48483 üzenetére
Ha steamen veszed es nem hasznaltad 2 (ugy remlik) oranal tobbet, akkor visszaadhatod, visszakapod a penzed. Steam refund - [link]
Atok
-
válasz
TESCO-Zsömle #48480 üzenetére
sajnos igen, de nem vészes az áruk, pár Euros tétel.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48478 üzenetére
[link] bench , 3D mark , "e" nélkül kellett volna írnom.
-
Devid_81
félisten
válasz
TESCO-Zsömle #48469 üzenetére
Miert?
Ha turelmetlen vagy vegyel 3080-at...oh wait -
Petykemano
veterán
válasz
TESCO-Zsömle #48415 üzenetére
Vondd ki belőle a 256bit.memória vezérlőt, amennyivel kevesebb van benne, mint 2x5700xt-ben. Az -64mm2
Meg abu azt mondta, hogy azt a libet használja, amit a Renoir. Az meg sűrűbb, mint a navi10. 60+Mtr /mm2. Ugyan nehéz összehasonlítani, mert abban sok a CPU. Viszont asszem ennyi a GA100 is egyébként.tehát van rá esély, hogy a 41mtr/mm2-nál jobb lesz a sűrűség.
-
apatyas
Korrektor
válasz
TESCO-Zsömle #48386 üzenetére
Volt anno olyan, hogy sideport ram, az alaplapi chipsetbe integrált videóknál.
Mérete azonos 64-128MB, emellett akkortájt a rendes vga-knak is csak 1-2GB állt rendelkezésre, tehát arányaiban sokkal többet érhetett.
Összehasonlíthatóságot rontja hogy ez nem vagy csak alig volt gyorsabb mint a rendszer ram, viszont késleltetésben jobb volt annál.
Akkoriban emlékeim szerint 10-30%-ot hozott max, támogatni nem kellett, a driver megoldotta a kezelését.
Szóval a fentiek alapján so-so, se nem cáfolja se nem erősíti meg az elérhető sebességnövekedést. -
válasz
TESCO-Zsömle #48410 üzenetére
ngyjából igen. azért írtam hogy azon a táblázaton konkrétan 6 kártya képes abszolválni a 4 K 60 FPS-t
AMD oldaról a Radeon 7, Nvidiától az 1080 Ti, 2080,2080 Super , 2080 TI és a 3080 . a többinek bármilyen az ár/érték aránya, adott elbontáson értelmezhetetlen ráadásul a 3080 jelenleg szinte minden CPU val CPU limites Pl.FHD-n. -
do3om
addikt
válasz
TESCO-Zsömle #48380 üzenetére
Erre beraksz egy 12nm-es Turing lépet.
Segítek kicsit van frissebb:
Nagyon kicsi a nyák hiába nem HBM, ha szokásos méret lenne bőven akad hely.
Itt 12Gb nak van helye (2 ugye nem megy) 4 db ram chipnek kéne még ott körben elférni (ha 16GB kell!!), egyáltalán nem tűnik megoldhatatlannak.
Itt az 5700:
Ha megnézzük bőven van hely a GPU körül a nagyobb méretnek, a ramok pedig teljesen szét vannak szórva a fenti 3080-hoz képest.
Minden szépen összepakolva szerintem ezen is lenne hely +8 chipnek a GPU körül. -
sutyi^
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48388 üzenetére
Attól függ. Ha jó a ROP config hozzá és bevetésre kerül a csodacache, meg megy 2.3GHz környékén. Nekem mindegy hány CU can a papírra írva.
Ampere-nelis szép nagy CUDA számok vannak kiírva, miközben "csak" kiszélesítették FP32-re a pipe egy részét.
Ennyi erővel egy RDNA2 sm is lehetne kettő...
-
Simid
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48380 üzenetére
Ezen jobban látszik. Ez ugye azt feltételezi, hogy a korábban 'kiszivárgott' feltételezett Navi PCB és a most bemutatott ref hűtés ugyanahhoz a kártyához tartozik, tehát tényleg 256bit-es lesz a kártya (ez nekem is furcsa, de Abu mintha nem tartotta volna elképzelhetetlennek). Ekkor a 8db lapka azért elfér, ezt rajzolta be a srác.
awexco: Lásd fentetebb, így szemléletesebb.
Petykemano:
-
Simid
senior tag
válasz
TESCO-Zsömle #48373 üzenetére
Ezt lesd meg! Így azért összeáll a 'kép' szerintem.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
TESCO-Zsömle #48348 üzenetére
A nyáron volt, de mostanában eltűnt, úgy néz ki, hogy kisebb fogyasztásból is megoldották a targetet, és annak elég a három venti.
-
válasz
TESCO-Zsömle #48343 üzenetére
-
válasz
TESCO-Zsömle #48339 üzenetére
Nem rémlik, hogy a 6950 vagy 5850-es sorozatnál volt lézeresen átvágva dolog?
-
válasz
TESCO-Zsömle #48308 üzenetére
Viszont precízebb gyártási technológiát igényel, mert elég egy kis anyaghiány vagy anyagtöbblet, és üt, mint Tyson! Aki akkor üt először, ha igazán nagyot üt. És először.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- PlayStation 5
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Energiaital topic
- DUNE médialejátszók topicja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Formula-1
- További aktív témák...
- Honor Pad X8 64GB, Wi-Fi, 1 Év Garanciával
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Honor Magic6 Lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
- LG 77G3 - 77" OLED evo - 4K 120Hz 0.1ms - MLA - 2000 Nits - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest