- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Xiaomi Watch 2 Pro - oké, Google, itt vagyunk mi is
- Samsung Galaxy S20 és S20+ duplateszt
- Magyarországon is kapható a Moto G85 5G
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Pont úgy viselkedik, ahogy számítani lehetett rá. Ahogy közelit a vegyes limit, úgy zárkózik fel és húz el a Ryzen a a Kabytól. A kevesebb maggal is ugyanúgy, mint nyolccal. Van néhány full gpu limites cím, ott meg tök mindegy mi van alatta. Ami viszont meglepett, hogy oc-s intelekkel is felveszi a versenyt. Lehet hogy nagyon cherry picked teszt ez.
-
hokuszpk
nagyúr
hat. mar a '"History of Memory Cache on PCs" -s reszben igy kezdi :
Memory cache was first used on PCs at the 386DX timeframe.
pedig mar az igen fiatalok is tudjak, hogy a 8088 -ban volt kemeny 4 byte cache, a 286 -ban meg 6 byte. ( allitolag akkor az ~+30% teljesitmenyelonyt jelentett a 8088 -hoz kepest.. )
-
korcsi
veterán
Utolsó:
16-20 utas L3 cache
És ha jól értem namaste magyarázatát, akkor a példánknál maradva a csoport asszociatív kötöttség miatt akár 1Mbyte egybefüggő memória terület is pufferelhető, utána már csak a következő memória blokkból blokkból (teljes memória/n) tartalmazhat adatot a cache
-
Raymond
titán
Azt hiszem hasonlo a gond mindkettotoknel. Ez nem Direct Mapping, a cache nincs konkret memoria terulethez kotve. Egyik sem. Onnan tarolnak valamit ahonnan "akarnak", vagyik ahonnan a adatok be lettek kerve (AGU+TLB). Az L3-nal annyi a kulombseg hogy az osszes tobbi cache tartalmat is tarolja, tehat abban a 20MB-ban benne vannak mindig az L2 es L1 adatai is.
-
hokuszpk
nagyúr
a 20 utat honnan ? nekem a kugli csak ezt dobja ertekelheto talalatnak, de itt nem irja, hogy az L3 hanyutas, csak a 64Byte cache line van megemlitve.
-
Raymond
titán
Ott hogy ertelmetlen dolgokat szamogatsz. Peldaul probald meg leirni hogy a szamolasod alapjan miert is nem fer be az a 2.5MB (vagy epp 10MB) adat es marad is ott a hasznalat idejen. Ott talan utkozben rajossz miert nincs ertelme annak amit mondotok. Ha nem akkor legalabb vilagosabb lesz hol a problema mert valamit kegyetlenul felreertetek a memoria rendszer kapcsan meg az alapoknal.
-
Raymond
titán
Mit? Azt hogy a kollega es te nem ertitek meg hogy a szerinte 2.5MB-nyi dataset belefer az i7-6900K cache volumenbe es soha nem kell semmiert kimenni a memoriaba miutan be lett olvasva? Meg a schawo kollega szerinti max 10MB ami feldolgozas alatt keletkezik (ertsd mielott a benchmark meres egyaltalan elindul) is benne marad szvsz, amikor a benchmark fut egyszeruen nincs semmi mas amit a rendszer betoltene es annyira teleszemetelne azt a 20MB L3-at hogy ki kene dobalni a DAWbench alltal hasznalt adatokat.
" ha letezne 2.5MB-s cacheline, akkor alairom, de ha jollatom, akkor az intel cpuban is csak 64Byte az a franya vonal."
Ilyen mondatok mellett ertelmetlen barmirol is beszelni, teljesen alapveto dolgokkal nincs tisztaban aki ilyet ir.
-
Raymond
titán
-
HSM
félisten
Nem forgattam ki (szándékosan biztosan nem), csupán arra hívtam fel a figyelmed, hogy szvsz nem releváns, hogy alacsony grafikán készítették, hogy a proci ereje legyen inkább látható.
Azt se mondtam, milyen ß&@$&@, csak azt, hogy ez így lényegesen gyengébb, ami itt nagyon nem mindegy, főleg hogy a játékos budget sweet spotról beszélünk...
Engem személyesen nem zavar, nekem a hatmagosom hozza a 7700K, és így sanszosan akármelyik négymagos Ryzen szintjét is, nekem csak a kis 8-as vagy a hatos Ryzen játszott alapból is.
-
HSM
félisten
Persze, lehet ezt lehet tovább gondolni, és akkor hamar ott kötünk ki, hogy CPU nem is kell a játékhoz, csak elég magasra állított grafika, hogy totál GPU-limitesek legyünk.
De ennek semmi értelme nincs.Nemrég lőttem pár tesztet a Crysis 3 egy CPU-limites részén, 2FPS azaz szűk 5% a difi a 720P magas grafika és 1080P magas grafika beállítás között. [link] [link]
Csupán arra próbálok célozni, hogy nem igazán lesz kisebb a CPU-igény attól, hogy levesszük a GPU-t terhelő opciókat.Ez csak egy divatos önálltatás.
Azt se mondhatod, hogy gyenge proci lenne, egy hatmagos 4Ghz-en, kb. i7 7700 szint.... -
Vitka675
tag
Ez például tegnapi. Sajnos nem mondja/írja, hogy a 4 magot 4+0 v 2+2 módon hozták össze, de nagyon szépen látszik az eredmény. Cinebench stb szépen, kb százalékra pontosan skálázódik, játékokban pedig hajszálra ugyanaz mind a 3. Amíg nem indul el a magkihasználás, ez így is marad.
-
-
XeeN
senior tag
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- EA Sports WRC '23
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Apple MacBook
- Horgász topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Okos Otthon / Smart Home
- Anime filmek és sorozatok
- Windows 11
- Egyre csak fejlődik az AI, emberek tízezreit rúgja majd ki a BT
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac Pro (2017) 5K - Xeon W-2140B 64GB DDR4 RAM 1TB SSD Radeon PRO Vega 56 8GB
- BESZÁMÍTÁS! 2TB Kingston KC3000 NVMe SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- LG 55C3 - 55" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest