- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- One mobilszolgáltatások
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- iPhone topik
- Poco X6 Pro - ötös alá
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
SECTORnooB
addikt
válasz
VaniliásRönk #5117 üzenetére
Hát most azt a 1500 - 3000 ezer forintot lenyelem nem tudok mit tenni
-
HSM
félisten
válasz
VaniliásRönk #4878 üzenetére
Hehe... Igen. A Ryzen-nél azt is tegyük hozzá, hogy igen komoly iparági szakértők munkája volt benne, aminek értéke felbecsülhetetlen.
Sajnos pedig ez igenis versenyelőny ezen a piacon, mennyi tőkéhez tudsz jutni. Más kérdés, ezt tudni és kihasználni mennyire etikus stratégia, avagy sem.
(#4879) hokuszpk: Pontosan.
Magam is ezt írtam a vita legelején, addig ne vádoljuk őket alaptalnul kartell-el, amíg semmi bizonyítékunk nincs. Év végén lesz, akkor minden kiderül.
-
HSM
félisten
válasz
VaniliásRönk #4874 üzenetére
Pedig ez a szabad verseny. Nekik versenyelőnyük volt, hogy ezt megengedhették maguknak, a gyengébbek meg elhullottak.
Halkan megjegyzem, a tőke koncentrációja, mint jelenség nélkül nem is lennének ilyen IT vállalatok, mivel egy ilyen termék kifejlesztése és gyártása óriási tőkeigénnyel bír.(#4875) a_n_d_r_e_w : Természetesen én sem örülök a kicsik kidőlésének. Én nem védem a multikat, de nem is állítok róluk olyasmit, amit nem tudhatok.
Sajnos a verseny így működik. Akinek versenyelőnye van, az marad meg. -
HSM
félisten
válasz
VaniliásRönk #4872 üzenetére
Nem olvastad végig, amit írtam.
Szóval nagyon röviden, a szabad verseny mint mindenre megoldás illúzió. Kicsiben talán működik is, ugyanakkor mint írtam, ilyen brutális kockázatú és befektetés igényű cégeknél nem. Láthattuk, mire volt jó a DDR3-nál a szabad verseny, annak is isszuk most a levét. Pedig mondhatnánk, hogy csak a verseny kiszelektálta a kicsiket, mert nem volt annyi tőketartalékuk, mint a nagyoknak.... Miközben meg....
Nem tapsolok én semmihez, csupán azt próbáltam leírni, hogy az még nem kartell, ha a cég igyekszik profitábilis volumenben gyártani. Tudod, élni és élni hagyni. Ez még nem kartell.
-
Márk
senior tag
válasz
VaniliásRönk #4844 üzenetére
Így már minden világos.
Egyébként minden Ryzen 7-esnek készül, de a tesztelésen kiderül, hogy "nem jó" benne 1 vagy több mag, és így lesz belőle 5-ös, vagy az van, hogy az íróasztal felett eldöntik, hogy akkor most gyártunk X ezer darab 7-est és Y ezer darab 5-öst?
-
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #2115 üzenetére
Tipikus prekoncepcio, aminek az egvilagon semmi alapja nincs. Hidd el, mi tudjuk, szoftvert fejlesztunk 20 eve es arulunk 14 eve. A szoftver iparra nem igaz az, hogy ha olcson adsz valamit, akkor rohadt sokat el tudsz adni belole. Sajnos az 1 euro is sok azoknak, akik a kalozkodason nevelkedtek. Az 1 euro pont 1 euroval tobb, mint a realis ar az emberek 90+%-a szerint. Ez van.
-
Fiery
veterán
válasz
VaniliásRönk #2110 üzenetére
Azert ne nevezzuk bolodnak azt, aki pl. WinRAR-t hasznal. En is hasznalom, en is vettem licencet.
Az árazás kerdese pedig nagyon bonyolult tema. Oriasi a szakadek akozott, hogy egyesek mit gondolnak realis arcedulanak (pl. 1 euro per szoftver/app), es akozott, hogy mennyibol lehet fenntartani es mukodtetni egy szoftver fejleszto ceget. Plusz, miutan valaki dolgozott egy nagyszabasu, evtizedes multra visszatekinto szoftver projektben (30-100 euro per licenc tipikusan), es latta azt is amellett, hogy par het alatt ossze lehet dobni egy mobil appot (1-5 euro per licenc tipikusan), jobban megerti, hogy miert lehet realis fillereket kérni egy appert, es miert lehet ugyanugy realis egy masfajta appert vagy szoftverert sokkal tobbet kérni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- Asztrofotózás
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Packeta
- Spórolós topik
- Linux kezdőknek
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- Skoda topik (Favorit és visszafelé)
- Trollok komolyan
- További aktív témák...
- Nike Airmax 720 43-as sneaker eladó
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! 860W Fractal Design ION + 2 Platinum tápegység garanciával hibátlan működéssel
- LG 55B4 - 55" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready
- LG 27GR95QE - 27" OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest