- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Telekom mobilszolgáltatások
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- A hónapban debütálhat a Fairphone 6
- Mobil flották
- Mobilfizetés blog: A Samsung Pay bemutatása
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- IP59-re szigetelte a Vivo az X Fold5-öt
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Atish19
őstag
válasz
Thrawn #31108 üzenetére
Megcsináltam. F31-ig felflasheltem a biost. EC FW updater adminisztrátorként lefuttattam és szimultán újraindult a gép. Valamiért ezután már csak az F6 backup biost értem el és sem az egér sem a billentyűzet nem működött. Csináltam 1 áramtalanítást (táp kikapcs). Ezután újra az F31 jött be és flasheltem is az F40-et. Eddig működik. Hátha valakinek hasznos lesz ez az írás.
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Jött új bios a lapomra, de a megjegyzésben ez olvasható: 2. Before update BIOS to F40, you have to install EC FW Update Tool (B19.0517.1 or later version) to avoid 4DIMM DDR compatibility on 3rd Gen AMD Ryzen™ CPU.
Fogalmam sincs mi ez az EC FW tool. Ha jól látom csak a 3-as szériához szükséges. Akkor vajon nekem kell ezzel foglalkoznom vagy simán dobhatom fel az új biost? -
Atish19
őstag
Sziasztok! Eddig read only követtem a topikot, de most némi tuningra adtam a fejemet. Én vagyok a szomszéd srác aki fel tud telepíteni egy windowst ezért inkább kérdezek mielőtt hülyeséget csinálok
Ryzen 1600-at szeretnék némileg optimalizálni. Tegnap belőttem fix 3.9ghz-re és hagytam mindent auton. CPU-Z szerint a legmagasabb core voltage 1.248V. Prime95 teszt alatt 72 fok volt a max processzor hőmérséklet. Az egyik alaplapi hőmérséklet szenzor viszont mért 85fokot is ami aztán visszamászott 82-re. Egyébként 4-5 óra Pubg/R6S alatt tartotta a 66fokot a processzor. Gigabyte lapom van amin off set-el lehet a feszültségeket állítani. Itt két lehetőségem van: Dynamic VCORE(DVID) vagy Dynamic VCORE SOC(DVID). Melyiket kellene állítanom? Illetve az off set-el milyen értékhez képest állítom a feszültséget? Válaszokat/Tanácsokat előre is köszönöm
[kép]
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Remélem jó helyre írok ha nem akkor előre is elnézést. Ryzen 5 1600 alapórajelen nvidia vonalon melyik kártyát képes teljes mértékben kihajtani ha 1080p és 144hz a cél? 1060 feletti kártyákra gondolok. Feleslegesen nem szeretnék olyan kártyát venni ami csak malmozik. A választ előre is köszönöm!
-
Atish19
őstag
válasz
SECTORnooB #26427 üzenetére
Ilyenkor csak a CAS Latencyt kell átállítani? Nálam például 15 17 17 35 52 értékek vannak. A 15-t átírom 16-ra és a többit hagyjam ugyan azon az értéken? A rettegett LPX ramok muzsikálnak a gépemben az imént megadott időzítésekkel 2933 mhz-en. Ha kicsit engednék az időzítésen elérhetem a 3000mhz-t?(A gyári időzítésekkel nem stabil 3000-en) Tudom ez a 67mhz nem hozna túl sokat a konyhára, de egyre inkább bosszant, hogy nem ketyeg a gyárilag megállapított órajelen
Illetve mennyire szabad ezeknek a moduloknak melegedni? Játék alatt elég forró arra a hangulat
-
Atish19
őstag
Van friss chipset driver az AMD oldalán ha esetleg valakit érdekelne
-
Atish19
őstag
válasz
hokuszpk #22773 üzenetére
Úgy tűnik egyenlőre stabil 2933-on, mint a régi biosal. Akkor össze teszem a két kezem
kicsit azért dühít, hogy azt a 67mhz-et már nem tudja kinyögni
később azért még indítok egy hosszabb tesztet, mert jelenleg csak 20 percesre volt időm. Ha csak a ram stabilitásra vagyok kíváncsi elég csak azt stresszelnem vagy a cpu/fpu/cache-t is pipáljam be, hogy az összképet nézze?
-
Atish19
őstag
válasz
hokuszpk #22765 üzenetére
Most már 100% hogy amiatt hasal. Kikapcsoltam az xmp profilt és az alap 2133-on problémamentes. Most beállítottam az xmp profilt és módosítottam 2933-ra az órajelet. Jelenleg 15 17 17 35 időzítésen megy, de teszt futtatásra csak később lesz időm. Lenne tipped esetleg, hogy mire állítsam az időzítéseket? Érdemes lenne esetleg némi processzor tuningot is beiktatni? (Multi játékra használom a gépet)
-
Atish19
őstag
Sziasztok! Láttam, hogy sokaknál beváltak az új agesa kódos biosok így én is tettem egy próbát. (Gép az adatlapomon) F6 bios-ról frissítettem F20-ra sikeresen. Az első ami feltűnt, hogy xmp profillal az eddigi 2933mhz helyett már 3000mhz-re dobta a ramokat. Frissítés után indítottam egy Aida stabilitás tesztet ami első körben 6 perc után elhasalt 2. körben 8 percig bírta. Az eseménynaplóban ezt a hibakódot rögzítette: 0x0000003b (0x00000000c0000005, 0xfffff80269d83807, 0xffffd18d5bc75770, 0x0000000000000000)
Lehetséges, hogy a magasabb Ram órajel miatt hasal el? Sajnos frissítés előtt nem csináltam tesztet így nem tudom akkor is fent állt e a hiba (tudom amatőr baki)
-
Atish19
őstag
válasz
speedernet #21565 üzenetére
Én ilyet használok. 2x8gb kiszerelés. Gigabyte Ab350m Gaming 3 alaplapban 2933mhz-en ketyereg xmp profillal.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xbox Series X|S
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Horgász topik
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Elektromos cigaretta 🔞
- PlayStation 5
- iPhone topik
- Extrém tűrőképességgel reklámozza új tápkonnektorát az ASUS
- Nintendo Switch 2
- További aktív témák...
- Wilbur Smith könyvek (15 db) egyben
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Lenovo Yoga Pro 9 (16IMH9) - Intel Core Ultra 9 185H, RTX 4060, 32GB, érintős ELKELT
- Motorola G72 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged