-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Plasticbomb
addikt
válasz
MaxxDamage #22935 üzenetére
Mint bármilyen másik overclock/underclock/undervolt esetén. De még nincs meg az én Rzyenem.. Csak egy kis memorizálás kell neki max, vagy egy megfelelő alkalmazás, mint pl az alábbi:
Ellenben mibe akadtam bele:
Ennek a Kaveri-s Godavari-s verziójával (K15TK a neve) nagyon szépen lehetett beállitani az emlitett APUkat, pl azoknál ha bármilyen 3D/GPU terhelés érkezett az IGPre, akkor a P4 PStateben megadott értékre váltott a CPU rész, igy tökmindegy volt, hogy milyen OCt és hűtést alkalmazott az ember azt csak a P7 State-re alkalmazta a rendszer, vagyis úgy tűnt, hogy throttlingol az APU, holott csak hülyén volt meghatározva a CPU és IGP PStatek kapcsolata. Óóóóó kezdek rápörögni, hogy vegyeg egy 2400G-t.......
Gyak úgy nézett ki, hogy amint az IGP terhelést kapott, akkor a CPU P4 PState 3 GHzre kapcsolt le, mig az IGP 940 valami MHzre fel (Az ok az a TDP keret és a hűtés volt, hogy azokba beférjen), sajnos ez egy nagyon szerencsétlen összeállitás lett, ugyanis minden review throttlingként adta el a jelenséget... Mig, IGP terhelés nélkül 4,5 GHz a legtöbbnek gond nélkül ment. Az emlitett PState buherálással be lehetett állitani P4re azt a CPU frekit, amit akartál, és az IGPre meg mehetett 940MHz+ (1040 MHz körül volt a max, ha jól emlékszem), és igy már nem volt annyira siralmas.. Az más kérdés, hogy hűteni is kellett, és azért CPUban továbbra sem volt elég izmos.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
MaxxDamage #22933 üzenetére
Kiindulva a 7870ks tapasztalatból a FID az frequency ID, a VID meg Voltage ID. Gyakorlatilag adott frekvenciákhoz egy ID-et, egy azonositót társit a proci, nem csak igy hivja meg natúran a PState táblából, hanem a PState táblából az adott pstatehez tartozó FID és VID alapján választja ki, hogy melyik FID-hez+VIDhez melyik érték is tartozik, majd azt beállitja.
-
Plasticbomb
addikt
válasz
Komplikato #22917 üzenetére
Fogjuk rá, de érthető is, hisz a termék még meg sem jelent...
Engem inkább érdekelne a PCIe sávok kiosztása, ugye Godavari esetén pl csak 8 sávod volt, viszont nem emlékszem, hogy az IGP hogy volt bekötve ott.... és érdekel, hogy hogy lesznek elosztva azok a sávok, ha valami pluszt akarsz használni..
-
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
-
Plasticbomb
addikt
Aki hajlandó áldozni rá, és itt ne a magyarok közötti hajlandóságot nézd, mert nem elég nagy piac, nem mérvadó.
Valamint engem pl miért érdekelne, hogy egyeseknek megfelel a fullhd, mikor nekem zavaró volt (32" kb 80cmről baromira zavaróak a pixelek, amikor olvasol, írsz rajta, játéknál kevésbé, de ott is érzed, és zavar, ha időnként feltűnik. Ezért vettem 4k-t, meg valamivel nagyobbat akartam, mert ágyból is ugyanazt a kijelzőt nézem, igy 43" 4k lett, és most, hogy nemrég változott a környezet, még nagyobb is simán elférne, olyan 60" körül, és akkor a mostani ágyból nézéskor nem tűnne kicsinek...)?Cseneles, magadból indulsz ki te is, ne tedd, nem mindenki ugyanúgy gondolkodik, mint te, és zzola, illetve nem mindenki ugyanazon körülmények között él (Ezalatt értsd pl azt, hogy lehet nekem a 60-80cm távolság a kényelmes a monitortól, míg másnak a 2m.).
Most hogy is állnak a biosokkal a gyártók, kijöttek már a múltkori nagy amd-s frissítéssel megpakolt új biosok?
-
Plasticbomb
addikt
válasz
simlisgumis #3256 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- One mobilszolgáltatások
- LEGO klub
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- További aktív témák...
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
- ÁRCSÖKKENTÉS Panasonic Viera 37" TH-37PV8P plazma TV eladó (2 HDMI)
- Bomba ár! HP 255 G7 - AMD A4 I 4GB I 128SSD I HDMI I 15,6" FHD I Radeon I HDMI I W11 I Cam I Gari!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged