- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- iPhone topik
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Magisk
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Honor Magic V2 - origami
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Nem működnek az OSD-k, mivel a D3D "megjelenítőre" kapcsolódnának rá, a Mantle meg nem D3D.
Hát nem tudom, nálam win7-en mikro(?)laggos a Mantle, de akivel eddig beszéltem, mindenkinél szép gyorsulást hozott win8-on.
Színek elvileg ugyanolyanok pedig.Legalábbis nálam, semmi különbséget nem láttam, csak ugye a mikrolaggok....
(#17732) Cseneles: Ezer dologban segíthet a VGA-nak is, de egy alapvetően DX-re írt/optimalizált motorban nem fog csodát tenni.
-
És a Dual BIOS sz.ted minek lett kitalálva ezeken a VGA -kon?
Ha elcseszed az 1 ik bios -t a kártyán, át váltod a kapcsolót a vga tetején indítod a gépet, ahogy megjelenik a kép a monitoron vissza kapcsolod a rossz/hibás állásba és felírsz egy működő/jó biost!
Nem kell itt semmit túl manipulálni, meg szenvedni vele!Csak arra kell figyelni nehogy mind 2 állásba rossz biost írjál fel véletlen!
Igaz ilyenkor se kell parázni, csak kicsit tovább tart a helyreállítás! -
daveoff
veterán
Látom akkor a bios csere megoldotta a problémát, valószínű a venti szabályzással volt a gebasz, ráadásul még a tuning is helyre jött. Ilyet se mostanában láttam, hogy bios csere ennyit javított egy kártyát, ott valami tényleg nem volt rendben a biosal. Még jó hogy felmerült itt a bios csere téma, még mielőtt eladtad a kártyát. Egyébként nem kell sokat várni a kártyától, átlagosan max 1050-1080MHz-et mennek ezek alapfeszen, ami az 1100-at viszi az már jónak mondható. Mostanában az már nagyon ritka, hogy 1150 körül megy egy kártya alapfeszen, még a megjelenés körül volt pár ilyen.
Másik dolog, nem értem miért várod, hogy 100k-ért megvegyék a kártyád, 80-90k a reális, ha elakarod adni. Azért mégiscsak egy bontott kártya, nincs kisker gari, stb. Így is nagyon jól jártál a 7970 Lightningért cserébe, szerintem akkor jársz igazán jól, ha megtartod....
-
zack
nagyúr
De szerintem maradni fog ez.
Nem tudom mi történt. Lehet a bios csere, vagy megijedt, hogy eladom, passz. 1100/5400 tudtam játszani, és 85-86 foknál nem melegedett fel jobban, pedig 20 perc legalább volt.
A vége felé láttam apró képhibákat, de ha 1070-1080 környéke meg lesz, az már mindenképpen pozitívum.
Eddig el sem indult 1050-en se.(#17643) Zolar
Hol van 90k-ért új?
-
-
Cseneles
őstag
Igaz en nem teszteltem GTX970-et de szerintem azonos orajelen veri ar R9 290-is nem csak az X...! Varjal azzal a cserevel...H1mpi vett egyet kerdezd ot mit tud, viszont szerintem a kozelgo nagyobb jatekcimek ugy is rendezik az eroviszonyokat...ide vagy oda az 1300mhz GPU clock
-
dergander
addikt
Nagyon nem,az Nvidia még mindig a nyers erőre akar támaszkodni,míg az AMD az egyszerű compute programozáshoz , az AMD útja a legjobb az nvidia inkább próbál fentmaradni,de mivel most a jelenlegi konzolok közel állnak a PChez,nemmondanám hogy az AMD veszélybe lenne.
Mondjuk azt megkell mondani hogy DX11 alatt az NV nagyon erős...csak majd megtudja-e tartani ezt az előnyt DX12 alatt is... Ezen vacilálok énis lecseréljem vagy ne cseréljem,nemtudom. -
lowzor
veterán
Szerintem semmi nem változna, ez a kártya ilyen, mindenkinél hasonló hőfokokkal üzemel
De próba szerencse.
Ha hűvös, halk 290-et szeretnél, akkor PCS+, Vapor-X, vagy 290X Lightning.
Tri-X még nem rossz hűtésben, de tuningnál annak is megjön a hangja, meg a hője.
Vagy a 970, amit úgy lenéztél ott van még alternatívának, mivel jóval kevesebbet fogyaszt, jóval kevésbé is melegszik. -
Malibutomi
nagyúr
Igaz bocs félreolvastam, azt hittem 1,23
Az viszont szerintem nem normális, az nagyon jó alacsony fesz, nem kellene ennyire melegednie, de lehet az lesz amit már mondtak, hogy egyszerűen vannak kártyák amik melegebbek.
Idle hőfok milyen?Nekem anno a Gaming Valley alatt 1.180V volt, és 80-85 fok között megállt.
-
Malibutomi
nagyúr
Nekem azt hiszem 1,2 alatt volt a Gaming, de más volt az ASIC.
Azt megpróbálhatod, hogy lejjebb húzod a VDDC-t mondjuk -15 vagy -25-re. Csak előbb mindenképp kapcsold ki hogy windows indításnál betöltse a tuningot, nehogy megszivasd magad.
Esetleg megnézheted a ventiprofilt is, lehet nagyon halk az alap profilja, és nem veszi fel eléggé a fordulatot.A procis összehasonlításra:
A 3770K ha jól tudom 77W, a 290 pedig 275W, vagyis durván 3.5X akkora a fogyasztása, és a hűtő sem akkora rajta mint a procidon.
-
HSM
félisten
Tudod, hány fokos levegő jön a hűtőről, mikor 90fok a gpu? A wf3 esetén bő 60 fok a borda, és olyan 45-50 fokos levegő jön belőle. Normális házhűtéssel semminek semmi baja nem lesz. Sűrűbb a csip, mint a Tahiti, szval a gpu mögött mikor egyforma melegek a 290 vagy 15 fokkal többet mér....
A zx-et tedd olyan slotba, ami nincs közvetlen a VGA mellett --> problem solved.
Szval először informálódj, utána meg ne írj butaságokat, nagyon fárasztó állandóan a felesleges szenvedéseid olvasgatni.
-
zack
nagyúr
Csak a pénz visszával jártam volna a legjobban így utólag. Csak annyival jártam jobban, hogy nincs képhiba egyelőre, tehát úgy tűnik jó lesz. Egyébként így alapon 977/5000 egy 1150/6000 Lightning és a 290 között nincs több 20%-nál.
Szóval még azt se mondom, hogy alapon nagyon ütős a teljesítménye...Sajnos eddig igen csalódott vagyok. -
lowzor
veterán
Egy 2 slotos hűtéstől már alapból nem vár sokat az ember egy brutál módon melegedő kártyán. A másik, hogy a fél topik arról szólt, hogy mennyire melegednek, szóval nehéz másra számítani, ha olvas az ember. A 7970 helyett megérte, mert alapórajelen is bőven jobb, de magában én sem venném meg soha az életben.
-
GeneraL_XTX
veterán
Hát érdekes, az alapjáraton 90 fokos GPU nagyon magas érték, ennyire nem lehet rossz az MSI hűtése, ez már-már majdnem ref. hűtős értékek.
Még az én legendásan meleg gigabyte kártyám is megállt 86fok körül pedig nekem a házhűtésem is ócska volt akkor. A mostani TriX-ről nem is beszélve, 43%-ra(maximum érték) leszabájozott ventikkel is a legmagasabb értékem 78fok volt a nyáron, 5v-on üzemelő házhűtéssel.
Azzal a kártyával szerintem valami nem stimmel.
-
zack
nagyúr
Áhh...Hagyom az egészet a francba.
Trixx jó lenne, megy is jól 1100Mhz körül, de ha kilépek a játékból nem veszi vissza a GPU, csak a memória órajeleit.
Manuálisan meg nem szenvedek vele, hogy állandóan állítgatni. Ennyit nem ér az egész.
Egyébként 1100-on átlépte a 90 fokot...92-93-ra melegedett, így hogy körbe van fújva levegővel...
-
Asbee
veterán
Nem unlockolható. Töröld le a trixxet és az msi ab-t is. Beállítások se maradjanak meg. Ha AB-t teszel fel 4.0 előtti legyen. De először pucold le őket teljesen és egyszerre egyik legyen fennt. Custom venti profillal rendben lesz az a hűtés. Akár kezdj azzal tuning előtt.
-
Asbee
veterán
Akkor úgy tűnik venti profil nem lesz agresszívebb tőle. Régebbi AB-t nem próbáltál? Nekem is ma durva dolgokat művelt, most csak venti profil és monitorozás megy róla. 1-2 állítás után ahogy terhelést kap a kari BS. Ha trixxel megy mi a gond? Ott is tudsz fan profilt csinálni. Maximum monitorozol HW infóval.
Egyébként ha benchelni nem akarsz, fullHD-ra egy 1050-es gpu-t belősssz az bőven elég.
-
Asbee
veterán
A gpu nem lesz sokkal hidegebb ha megfújod. A vrm és a memóriáknak jó. Custom venti profil kell nincs mecse. Egyébként milyen modeban van a kari? Silent, "Uber"? MSI-nél azt hiszem OC is van. Sokszor a gyári venti profil elengedi egy target temp-ig és csak ott kezd el annyira tekerni, hogy tartsa azt.
-
HSM
félisten
AHa, remekül kijelzi, csaképpen megbízhatatlanul. Volt, hogy a hőfokra is 1466066 fokot ír, nagyon hiteles, tetszett. A legjobb, ha Afterburner "Low level HW access"-el nézed, vagy egy fokkal gyengébb, de még jó a HWiNFO is.
Szerk.: kipróbáltam, valley, -50%-ra húzott órajel limit, dobálta az órajelet mint a szemét, ilyen 4-500Mhz-ekre (látszott a Riva+HWiNFO+MSI AB OSD-n is), a Valley meg szikla szilárdan mutatta a beállított 850Mhz-et.
No comment. Először ki kéne ismerni a cuccot, utána kéne a határait keresni. Sorry, de így gondolom.
Afterburnerből 3.0.1-et használj, beton stabil nálam, semmi gond vele, pedig már jópár hónapja fennvan, és én azért elég sokmindenre használom. 850/1250Mhz, -19mv alulfesz, egyedi ventilátorprofil, OSD, monitorozás... Egyedül az Origin "Játékpaneljével" akadt össze az OSD, ezért az origines vackot lelőttem.
(#17495) Milka 78: Engem a 970 egyedül az árával és fogyasztásával győzött meg, a 290-em el nem cserélném rá.
-
Sontir Fel
őstag
A képen amit küldtem, látszik a beállítás, direkt azért csináltam mind a két ablakról shotot. Ha fagy a trix akkor valami gond lehet a rendszereddel. Próbálnék egy driver reintallt vagy ha azután se, akkor új win. Egy nem mókult, alap trixnek szerintem mennie kell probléma nélkül.
-
Asbee
veterán
Most őszintén mire vársz? Valaki ne tesztelje ki helyetted, mit tud a kari?
Pár csúszkát kell állítani amik szerintem tök egyértelműek mi micsoda. MSI AB fel, power limit max-ra majd tesztelni alapfeszen mit tud. Utána lehet próbálkozni fesszel, szigorúan custom venti profillal.
-
HSM
félisten
Az összes Tahiti ezt csinálja (7970, 280X) aminek nem csinálták meg rendesen a memóriák hűtését. Túlmelegszik egy/több ramcsip, és jönnek a mellékelt ábrán látható jelenségek.
(#17461) asdxv: A fórumtárs Vapor-X 290-ese nem simán csak jó hűtésű, de azon van a legbitangabbul összerakott VRM is. Az "A" legjobb 290 szvzs.
(#17463) zack: Ha alapból meleg, minek akarod még húzni is? Igencsak több tápot kér jól meghúzva, ami a hőtermelésen is megejti a nyomát...
-
Cseneles
őstag
Tölcs le a Sapphire Trixet, huzz neki a VDDC offsetre +100-at told ki a Power limitet a Catalyst ben +50%-ra és nézd meg találomra kezdésnem 1150mhz GPU-t
nézd meg ha beállítottad a gpu órajelet h catalystben is fennmaradt a +50% adott órajel mellett! ha ezt így nem viszi ...ritka gyenge darab
-
Asbee
veterán
Sajnos az extrém ház hűtés szinte semmi nem jelent vga-nak egy 932-ben. Próbálgattam, hogy dugig pakoltam a házat ventivel 1-2 fokot hozott a gigán vrm-en semmit. Közvetlen nyák fújás na az már tud jelentős javulást hozni. Ha a zaj nem szempont akkor kell egy Tri-X azzal 1100-1200 menni fog simán.
-
Cseneles
őstag
Létezik ha magad nem akarod elkészíteni..de így kicsit húzósabb! Kell hozzá egy profi Felfogató és egy jó VRM,memória hűtés, ha ezek megvannak akkor jöhet a Kompakt víz
Ha ezeket felrakod garantáltan 24/7-re 1200+ Gpu órajelet le tudsz hűteni akár 1,3v mellett
És ami számomra a legimponálóbb, hogy ezt mind hangtalanul
-
odorgg
addikt
Persze:
Arctic Accelero Hybrid II (merlinen kívül nem láttam még sehol de ott is kifutottként szerepel)
Illetve sima hybrid is jó rá, de azt már nem nagyon kapni. Aprón láttam pár napja, de most nem találom.Az a baj ezekkel, hogy aki rendes vízzel játszik, az már 30k-ért egy full cover blokkot is vehet, szóval rohadt drágák.
-
gyuromoj
veterán
Aprón van aki ezzel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Autós topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xbox Series X|S
- Villanyszerelés
- Melyik a legerősebb Low Profile VGA kártya?
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- iPhone topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP Thunderbolt Dock G2 230W docking station (3TR87AA)
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest