- Poco X6 Pro - ötös alá
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Mobil flották
- iPhone topik
- Android szakmai topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
HSM
félisten
Ebbe a Vaporba mindent beletettek.
Dupla golyóscsapágyas a ventije, tehát tartósabb sokkal, mint a Tri-X siklócsapágyas egységei.
Persze, külsőre ugyanúgy néznek ki. PLussz ezen ott figyel a jelenleg kapható kb. legmodernebb VRM, jó erős kiadásban. Ja, és a brutál hűtő. Dehát gondolom, ez látszik is rajta, hogy nem egy akármilyen cucc....
-
Cseneles
őstag
Feltételezem ,hogy nem visszafelé fejleszt az AMD driver szinten, úgy hogy ennek az oka a rendszeredben keresendő! Nagyon sok játékban próbáltam az új drivert...szinte mindenhol csak +t láttam! Driver uninstaller a Guru3D-ről, rendszernek egy CCleaner, és ha akkor is fenn áll a probléma akkor elgondolkodtató
viszont kétlem
-
Daffchy
őstag
Érdekes volt vásárlás után végigolvasni az elmúlt ~50 hozzászólásodat...
Alap ventiprofillal tényleg büntetés a kártya.
Furmark alatt 90 fokig melegedett a VRM pedig 99-100 között ugrált legmagasabb pontnál.
Elég elszomorító volt, utána jöttem a topicba olvasgatni...
Rámentem AB-val kicsit, csináltam egy egyedi ventiprofilt.
Kíváncsiságból indítottam, én is egy Valley-t:
Valley Extreme 1920x1080 977/1250 nem piszka
FPS: 72.3
Score: 3024
Min. fps: 35.0
Max. fps: 135.1GPU: 74 fok
VRM: 75 fok1050/1250-en 1-1 fokot melegszik
Ászámítva mennyi az 1250, 5000 igaz?
players111: Win7 Ultimate 64bit
-
-
-
No erre viszont az mondom hogy: NAGYON NEM JÓ VÁLASZTÁS!
Ha tuningolni akarod még ROSSZABB lesz mint a GAMING -od!
Van benne kb 30-40.MHz és kifújt! A VRM hűtése sem igazán okés(hiába van tornádó a házadban) És a GPU -t sem hűti valami jól csak akkor ha nagyon fel emeled a ventik szabályozását! -
-
-
zack
nagyúr
Ugyanakkor a Merlin nálam nem lesz megoldás. Pécsi bolt, megjön, postázzák, átveszi, örül. Majd ha gond lesz, bosszús, és postázhatja le Pécsre, majd ők megint vissza.
Mindezt igen hosszú átfutási idővel.
[ Módosította: BomiBoogie ]
-
Joshi
titán
Soha nem szabad venni új hardvert a megjelenésének pillanatában, nem hinném hogy olyan fontos lenne a játék hogy ne tudj várni néhány hónapot. Ha eladtad a régit mielőtt megvetted volna az újat az se gáz, addig használd a prociban lévő vga-t netezni és még sok minden mást azzal is lehet.
-
Asbee
veterán
Lehet 110k körül szerezni. Iponban Aqua-ban is bukkannak fel. 102k-ért is volt EVGA.
(#17849) zack: Akinek nincs ideje várni az vegye meg ilyen helyen. Aki meg arra alapoz ilyen hiánynál, hogy azonnal kapjon az megint megérdemli. Nem akarod ezt az állandó nézegetős smile-t elhagyni? Megmondom őszíntén engem rohadtul idegesít.
-
Malibutomi
nagyúr
Nem érdemes tuningot hasonlítani az mindíg lutri.
Az ellenérzésed megértem a tapasztalataid után, meg én is olvastam hogy a 7970/280x sorozatot elolcsósították a végére.
De a lightning a legerösebb 290x, abban igazad van hogy még nem nagy tuning neki az 1150, a különbség ott van hogy simán megy tovább is, az enyém vége 1280-nál van, a memória pedig 6800 (1700) mhz- ig megy.
A ligtning erössége a hütés, simán lehet neki adni a feszt, szinte meg sem érzi, ezért még a lustább chipeket is meg lehet hajtani benne. -
daveoff
veterán
Ha láttál volna 290X Lightningot, akkor tudnád, hogy a 7970 Lightning játékszer hozzá képest. Valószínűleg a legtöbb embernek nem éri meg a felárat, de a 290X Lightning a legjobban összerakott R9-es kártya. Egyébként nálam nem vitte az 1150-et alapfeszen, tehát a tuning ennél is ugyanolyan lutri, de lehet neki adni a fesz.-t, hőmérsékleteken szinte észre se venni a +100mV-ot.
-
TTomax
félisten
Gondoltam... azért nincs jelentősége mert a Lightningot lehet húzni a Gaminget meg nem mindezt CCC-böl kettő klikkel,a ventihez sem kell nyúlni,és jóval hűvösebb marad...se feszhez nem kell nyúlni se semmi máshoz úgy tudja a 1150et,tudna többet is de ezt 24/7 tudja mindegyik,ha a Gaming tudná akkor a régi tulajánál is ott ment volna,de az igazság az,hogy alapon képes az antiboostra,leváltogat 950re,és azon hogy gyenge a kártya hűtése nem változtat az afterburner sem...ezért írtam,hogy lényegtelen...a baj az,hogy te nem láttál még lightningot.Fényévekre van a két kártya egymástól a lightning egy nagyon komolyan összerakott kártya,komolyabb hűtése van mint a Classimnak minőségi masszív nagyon erős VRM a 7990en nincs ilyen hűtés,és bizony léggel ott van egy 25% előny...
-
És végül akkor jó lett?
Amúgy én inkább így állítanám be a helyedben ahogy nálam van most!
(a másik gépemen vagyok ezért a 7870, de a 290X is így van beállítva)az a +100.mV Fesz emelés nem hiszem hogy szükséges a 1070.es GPU -hoz!
Nálam alapfeszen tehát 0.mV al megy 1120.MHz et GPU -m!Állítsd így be az msi ab -t és tegyél próbát mondjuk 1050/1250.en alapfeszen, a power limit mehet +50.re!
A RAM -ot hagyd alap 1250.en! -
Joshi
titán
Igen ebben igazad van és sajnos az OLED se lesz jó ebből a szempontból, de azért létezik 20ms körüli input lagos TV csak ritka mint a fehér holló. A lényeg hogy minél több fps legyen a vga felöl mert akkor nem lehet ráfogni semmi negatívumot.
ui.: mondjuk én pont nem monitoron játszok és ez a gond.
-
a power limit csúszkát hová tetted? mert én úgy látom hogy abból fogysz ki és azért veszi vissza az órajelet hogy bele férjék a fogyasztás keretbe!
Nálam a 290X alapfeszen 1100/1400.on sem dobálja az órajeleit pedig csak +10% on van a power csúszkám!
amúgy mutatnál egy képet az ab general fül beállításairól!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Poco X6 Pro - ötös alá
- iRacing.com - a legélethűbb -online- autós szimulátor bajnokság
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mobil flották
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Latitude E5570 - i5-6300U I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FHD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! AMD Ryzen 5 2600 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Lenovo ThinkCentre M720s SFF / M920T tower -Számla, garancia, WIN11
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged