-
Mobilarena
AMD Radeon™ R9 290 / 290X / 390 / 390X téma összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Olajka02
aktív tag
Szia!
Nekem volt egy 290-es Gaming-em.
Azonnal eladtam.
Közepesen szellőző házban magas hőmérsékleten üzemelt (85C).
Furmark alatt pedig kb. 5 perc alatt elérte a 95C-t.
Fizikailag kis méretű kártya, ez jó, és alulfeszelve lehet hogy kevésbé melegszik, de szerintem nem jó, ha folyamatosan fűti a többi alkatrészt, legalább +10C-vel jobban mint egy jobb hűtésű kártya.Vapor-x-et, vagy Tri-x-et ajánlanék.
Fizikailag nagyobb kártyák, de minimum 13-16C-vel alacsonyabb hőmérsékleten üzemelnek.Nekem nem jók a tapasztalataim ezzel a hűtéssel, kártyával kapcsolatban (kicsit csalódtam is az MSI-ben).
-
slloyd
senior tag
Most olvastam el,hogy belinkelted.
Számomra nagyon várós jószág
Amíg nem jelenek meg addig meg tök elvagyok ezzel a 290 el ami van .
Bár szerintem lehet várok megjelenés után 1-2 hónapot míg olcsósodik.
Ti mennyire tippeltek hogyér fogják dobálni?
És hehe én német ebayon árulom a cuccaimat az enyémet ott fogod megtalálni majd -
mike710
aktív tag
Hát igen, ami új (pl startmenü) és meg kéne szokni, vagy utánajárással visszaállítani a win7-es kinézetre az szar mert foglalkozni kéne vele :/ De az hogy fele annyi idő alatt bootol, jobban kezeli a többmagos processzorokat/ramot az már 20-ad rangú egy átlag usernél a lényeg hogy jól nézzen ki!
-
Asbee
veterán
Nem tudom te kivel beszéltél, de túl nehéz volt a hűtő és csak 4 csavar tartotta, beszerelés után elmozdult. Erre jött a rev 2.0. Te azzal kezdtél azért nem ajánlod, mert a havernál egy 6970 meghalt. Nem úgy lövik be a kártyát. Mi köze a ref hűtésnek az Asushoz? Nekem is volt gtx 480-am ami rohadt meleg volt mégis gond nélkül működik. Kár ilyen példákkal dobálózni...
-
lowzor
veterán
Nem tudom, hogy V1-es, vagy V2-es 7950-ed volt-e, de tuti hibás volt.
Nálam az Asus 7950 V2 alapfeszen 55 fokig melegedett, egy combos feszemelés és tuning után is max 70-72 fokos volt és hangtalan. Mutattam is neked 100-szor tesztet róla, meg mások is mutattak a sajátjukról, de úgy tűnik ezek után sem hitted el, hogy a tiéd hibás, vagy te csináltál valamit rosszul.
Érdekes is lett volna, ha a legnagyobb bordával rendelkező 7950 100 fokon üzemelt volnaA 6970 meg már nevetséges példa 2015-ben és arról is elég szélsőséges dolgokat írsz. Bár azon még a rosszabbul megtervezett DC2 volt. Bár azt sem tudom, hogy ref volt-e neked és a haverodnak, vagy DC2. Ha ref, akkor még nagyobb vicc az Asus-t szidni.
-
bladegery
senior tag
Nem nagyon rossz a hutese, csak a vrm-el vannak bajok de amint azt mostanaban leirtak parszor erosebb kondik vannak rajta es egy ventillatoral teljesen orvosolni lehet.
Az egyik leghalkabb 290-nek mondjak.
Ez most komoly? Meghallt egy haver kartyaja es akkor mar soha senki ne vegyen asust?
Ha utolag akar hutest venni akkor meg refet kell venni sokkal olcsobban. -
Habugi
addikt
Bármi elképzelhető, tekintve hogy az FC4-nek nincs belső benchmarkja más játékokhoz hasonlóan jobb lett volna ugyan ott "mérni", ugyan arra nézve stb, kevesebb lenne a változó.
Már a scopeon is látható DoF-ból kiindulva (ajánlom magamat..
) simán elképzelhető, hogy éppen zoomból jött vissza.
(#23702) eastone1:
Told feljebb kicsit ha még nem próbáltad. Az utóbbi pár évben valami számomra érthetetlen okból standard lett FPS játékokat úgy kiadni, hogy a default FOV 60° vagy még kevesebb.
Egy sz***al kikent rosdás vaslapáttal cs*pkodnám meg azt a jóképességűt aki ezt "kitalálta".Max. 10percig tudok így játszani velük abban az esetben, ha éppen annyira fáradt vagyok amikor kipróbálok egy új játékot, hogy nem azzal kezdem hol lehet átállítani, megfeledkezem róla és kis idő elteltével érzem hogy kezdek szédülni..
Egy egészen más/új játékélményt kapsz az FC4-től is ha normális szintre húzod!
Kivétel erősíti a szabályt, respect az Ubinak amiért a menüből állítható és nem konzolon keresztül vagy .cfg haxal kell vesződni. -
fatal1ty1984
őstag
azt kellett volna megnéznek,hogy játék közben ugrál e a proci orajeled vagy fix 4ghz folyamatosan.
nemvagyok nagymester,de ha 2 kártya is van kézénl és mind2 szar akkor nem a kártyát hibáztatom.leirtuk többen is ,hogy fx-nek 4ghz lofasz magyarán szolva egy olyan kártyához.csodát innentöl kezdve neis várj töle.ha van rá lehetöséged mivel nemtudom mivel hütöd dobd fel neki a 4.6-ot és ugy nézd meg.
-
HSM
félisten
Az iszonyat kevés szvsz egy régi FX és csak 4Ghz-en.
Az az 50% GPU usage is gyanús, bár a FC4-et nem ismerem annyira.
De a leginkább árulkodó, hogy valami nem jó, hogy nem éreztél gyorsulást. Pedig kellett volna.(#20751) hdekakas: Szerintem user error. Beállítottad a megfelelő lejátszó eszközt, vagy az alapértelmezett hangeszközt?
-
fatal1ty1984
őstag
az kevés lesz neki még a 7970nek is föleg bf4 alatt. a 7970-nek kellett ár anno intelböl 4.2 amdböl 4.6
hdekakas másik kábellel nézted?lehet az ment gajra.amugy áramtalanitottad a gépet mielött elkezdted szerelni?mert ha nem az elég nagy baki föleg a gyengébb minöségü tápok mellett
-
fatal1ty1984
őstag
dx11 FHD simán ultra beállitás nincs semmi custom
gpu 1075-n
proci i73820K@4.8ghz2014-11-24 20:11:0 - bf4
Frames: 12461 - Time: 162609ms - Avg: 76.632 - Min: 33 - Max: 114én a helyedben szabadulnék attol az amd laptol és procitol ahogy lehet.ettöl még egy i7920-al is jobban jársz amit kompakt vizel 4.4-re megtudsz rántani és 10kért már beszerezhetö proci használtan bár nemrég volt fent vagy még mostis van 8-ért egy
hdekakas hdmi-n vagy alaplapi hang nincs?
-
HSM
félisten
Szerintem itt akkora CPU-limited van, vagyis sanszosan még a 7970-el is akkora volt, mint a ház....
Nekem pl. BF4-ben mindössze 900Mhz-es GPU-val 64 fős multi, Mantle maxon nemhogy 40FPS, hanem 70-90FPS volt....
Persze, ehhez kellett a 4,4Ghz-es i5 4690K, és hozzá kétcsatornás 2133Mhz-es ram.
-
lowzor
veterán
Szerintem hibás, más szériában is voltak már BS-es Sapphire-ok.
Szoftver gond annyira nem valószínű, mert más konfiggal/ rendszerrel is rossz, bár az is előfordulhat, hogy valamivel összeakad.
Mindenesetre vedd le a tuningot mindenről és úgy is próbáld ki.
Az a baj, hogy nagy korrektség kell, hogy ezt legarizzák neked. -
Lapajbacsi
aktív tag
De ha nincs lóvé, akkor miért csúcs 100 ezres vga-t akarsz erőltetni...? El kell osztani ilyenkor a büdzsét nyilván!
Ebbe egy 6970-esnél nagyobbat nincs értelme tenni... még lehet az is cpu bottleneckelve lesz valamennyire...
Milyen a 290-esed? Ha x-es oc, akkor megveszem inkább tőled... úgyis azt keresek most... -
Netrol sok jo boltot el lehet erni
De ez hogy 775 lapba rakod a 290-t az egyszeruen trollkodas nem tobb... ennyierovel a ddr2 foglalatba erolkudjuk bele a dd3 ramot... HA nem erzed sajnalom, de ne az legyen az indok ki mennyi penzbol el, mert sajnos nekem sincs kocsim, se luxus kocsim
pedig szeretnek... szoval az inteles elmelet nem dolt meg, csak az amd xar ennyi a velemenyem.
-
Ezért (is) kell venni inteles konfiigot, mivel ott nem a lapnak kell tudni a 3.0 -át! pl egy gagyi ~10. ft os lap is tudja a PCIe 3.0 -t
A másik ha valakinek van ~100.e ft ja VGA -ra az ne egy gagyi 15.e res alaplapba akarja használni! Mert pont ilyenkor jönnek a gondok hogy ezzel nem kompatibilis az nem működik, dobálja a kék,szürke,piros képernyőket!
Ha valakinek telik 100.e res VGA -ra, az vegyen hozzá normális alaplapot-cpu -t is!
Amúgy meg semmivel nem jobb a PCIe 3.0 sem mint a PCIe 2.0 nem lesz semmivel gyorsabb egy 290X a PCIe 3.0 rendszerben használva sem!
-------------------------------------------------------------------------------
Natrak1982 a 2500K nem tud még PCIe 3.0 -t, de ahogy írtam ettől nem leszel hátrább! viszont épp most írtam hogy egy ilyen kártya mellé nem egy ilyen gagyi alaplap való! -
Elmetioeg tobbet probaltak... nalam a legujabb nem beta van fent... 5 oraja megy az a kartya ami allitoag random ossze vissza fagy terheles es terheles mentesen...
(#20592) nalad megbukott az elmelet... amd proci, lapra gondoltam.. bar meg a masik sracnal akinel fagy nemtudom a konfigot. Mint irtam, a regebbi kartyajukkal nincs fagyas. -
Az egyik 500 rol 600 tapra cserelt a masionak 650 van, kulonbozo markajuak.. a tobbi alaktreszt nemtudom.. de az egyiktol mar lekertrm a masiktol vissza veszem a karit, meguntam... csak az hogy 6 bol 2 embernek fagy a 290 nagyon idegesit... 2 2 kulonbozo kartyat kaptak.. az elozo kartyajukkal nem fagy csak a 290 el. Nalam 0 fagyas... mar 4-5 oraja megy ebbol kb masfel orajig a valley.. de tok mind1 a bongeszobol is kifagy nekik... 1ik nek erdetei masiknak mokult win je van.. az egyiknek eredeti win 8.1 mint nalam... Friss win telepitesuk van az elmondasuk alapjan. Jolenne ha gariba kene adni... de igy nyilvan nem lehet, ha nem rossz.. annak sincs ertelme, hogy 10 kartyat adjak nekik cserelgetve.. ha nalam jo masnal jo csak nekik nem... remenykedtem van valami 5let mi okozhatja szerintetek.. meg a proci lap memoria lennek kivancsi hatha van kozos pont hw ben...
-
-
-
HSM
félisten
Be kell állítani a programokban, melyik melyik hangeszközt használja. Amelyikben nem lehet, az pedig mindig az alapértelmezettet fogja használni. Akárhány hangeszköz tud szólni egyszerre, viszont egy program általában egyszerre csak az egyik hangeszközön tud.
Ami pedig a 7970-et illeti, ha a 290-en fel van húzva a power limit, akkor kizárt, hogy bármilyen 7970 gyorsabb legyen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topicban tilos bármilyen offtopic hozzászólás írása!
Ilyen célra használjátok a Lokál fórumban található offtopicot.
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700 32GB DDR5 1TB SSD RTX 5070 12GB BE QUIET! Pure Base 500DX 650W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 5700X3D Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged