- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
füles_
őstag
válasz
#25237004 #21759 üzenetére
Az a 27% lehet, hogy a ventillátort jelzi százalékban, hogy mennyire pörög.
(#21770) BReal
MSI AB beállítások (fogaskerék), és rögtön a general fülben ott van, hogy unlock voltage control.Más: Introducing SAPPHIRE NITRO Gear Series of accessories!
Itt többet lehet olvasni a Sapphire új cuccosáról. -
törölt tag
válasz
#25237004 #21761 üzenetére
Az sem rossz.
Nálam RX470-en gyönyörűen megy, csak pár hely van ahol 50 köré esik fps pár másodpercre, az meg kibírható simán.Érdekes nálam is sok helyen GTA5-ben akár 1-3%-ra is leesik a GPU használat, ezen én is gondolkoztam, mitől lehet. Érdekes közben végig 60+ fps van az adott területen...
-
törölt tag
válasz
#25237004 #21750 üzenetére
Ha GTA5-ben Very High-ra van állítva a textúra is nálam simán bekajol 4-4.5GB VRAM-ot a játék.
RotTR-t én is Very High-on tolom, az extra opciókat nem húzom csutkára, csak simán katt a Very High Presetre és játszom vele.De így is nálam a VRAM használat sokszor 7GB is megvan a játékban.
-
TTomax
félisten
válasz
#25237004 #21663 üzenetére
Az lehet vicces,csak ha valamit 8x annyit használsz akkor azért csak hamarabb elfáradnak a kondik nem?Persze nincs benne mozgó alkatrész,de nem is 0/24 használatra vannak tervezve ezek a kártyák.Persze a gpunak semmi baja nem lenne ettöl,de körités (VRM,stb) az egészen más mint egy szerverbe való vganak,ahol még a hütés is máshogy van megoldva.Nem véletlen alacsonyabb az órajelük is.
(#21670) Szoszo94
Ja értem ,beszólni csak neked lehet ha valaki visszaszól és még értelme is van de nem egyezik a te véleményeddel akkor azt ignorálni kell,egyébként nem tudtam hogy kell egy polaris a topichoz való hozzászóláshoz,de most már értem mi csipi a szemed.Magadról bizonyitvány nem rólam... -
R3laX
addikt
válasz
#25237004 #21547 üzenetére
Sosem értem miért jó egy 6-8 éves oprendszert futtatni egy új gépen. Benchelésre oké, h néhol többet pöröghet, de egy régi rendszernél hamarabb előfordulhatnak inkompatibilitási problémák. Nem biztos h annyit törődnek már egy ilyen régi oprendszerrel, sőt... Aki azért vesz egy új VGA-t, h játsszon, nem megérdenmelné szerencsétlen a friss alapokat? Engem legutoljára a Vista b@szott fel, sztem azóta jó úton halad a mikroszopt. Anno ezt a start menüre veremet se értettem
, mindig is a gyorsindítóra tettem a lényeget, na meg ha elkezdesz vmit gépelni, rögtön kidobja, és nem kell évekig tekerni lefele a programokat
.
-
-
trufa12
addikt
válasz
#25237004 #8687 üzenetére
Ebben lehet van valami igazság
(darkosabban képzelem el amúgy csak ennyi ) lehet lejjebb kéne állítanom a monitorom színtelítettségén .
Az egészet komorabban , pl így
mikor láttam ezt a trailert , bexartam
aztán kaptuk azt amit feltöltöttem képet (jó tudom ez a bevezető utáni területet mutatja be a fával stb ott megy a gyilok, de valahogy a játék nem ezt sugározza nekem még azon a területen sem, mint ami a videóból átjön . ), de ezek szerint én vagyok nagyon ízlés ficamos valahol . köszönöm hogy erre rávilágítottál .
-
trufa12
addikt
válasz
#25237004 #8660 üzenetére
Hát nem tudom hol néz ki így..
Akkor csak nálam települt az ovis verzió .
Egyébként újra kezdtem . A gotyval. Hát majd akkor kiderül . Lehet az új rész ennyire szép lett
de egyelőre én nem úgy látom, mint nálad a mintaképeken .
Én azt hittem a gyerekeknek készítik a mai játékokat
meg a mai fiataloknak.. azért olyan xar mind
de akkor nagyot tévedtem.
Viszont akkor mond már el a witcher 3 hogy fog úgy kinézni , mint itt a képeken mert az nagyon érdekelne...
-
BReal
addikt
válasz
#25237004 #8669 üzenetére
Ja bocsi, rosszul olvastam. Igazad van abban, amit írtál, bár Guru3D tesztnél DX11-ben 95-94, DX12-ben 87-89 a 1060-480 "párharc". Szóval egyikben ez jobb picit, másikban amaz. Ez is mutatja, hogy egy normálisan összerakott játékban azonos teljesítményt nyújt a két kártya.
-
-
válasz
#25237004 #8426 üzenetére
Nálam nincs házventi (évtizedek óta, és soha nem is lesz, nem fogom soha megérteni, mi vesz rá tömegeket házventik használatára) és a cpuhűtő ventijét is nagyon csendesre cseréltem. Messze a leghangosabb alkatrész a vinyó. Amíg meg nem szólalt a nitró. Szóval el tudom képzelni, hogy másnak ez halk, de a lehetőségekhez (és egy csomó egyéb, ilyen körülmények között is halk vga hűtőkhöz) képest hangos. Mindenki ossza be, saját szájíz szerint. Egyébként én sem azt mondom, hogy vállalhatatlanul hangos porszívó, hanem hogy van hangja.
-
törölt tag
válasz
#25237004 #8400 üzenetére
Nem véletlenül hanyagoltam a Saphire Nitro+ RX 470-et. Kicsit melegedésre hajlamos és közben még elég magas fordulaton is pörgeti a ventit. Az ilyen-olyan tesztekre és véleményekre alapozva mondom ezt és nem saját tapasztalatból meg bántásból, mert nekem MSI van és ezzel nem volt ilyen gondom.
-
aginor
veterán
-
FeRRaR1
őstag
válasz
#25237004 #8368 üzenetére
Át állítottam Vulkanra, ugyan ott, ahol az előbb 39 volt, 52 lett 2705 VRAM használat, fixen végig, illetve a GPU Load is hullámozni kezdett, szóval már nem teker végig maxon. Egyenlőre nagyon jónak tűnik a Vulkan, amég nem találkozom hibával, addig marad. (mondjuk egyel már találkoztam, az összes prt scr fekete)
Szerk: Kicsit instabilabb talán, eddig egyszer sem fagyott, hogy tálcára dobáltam, most kb minden 2. alkalommal nem válaszol a doom... (mondjuk ez sem egy nagy dolog, csak megjegyeztem)
BReal
Nálam ez a max. De ez elég furcsa megoldás, hogy ha van magasabb beállítás, miért nem látszik, csak mondjuk szürkén vagy vörösen, hogy nem kattintható, de látod hogy van. Nálam mindenhol az elérhető maximumon van, akkor úgy mondom.
-
freezer922
aktív tag
válasz
#25237004 #7440 üzenetére
Igazat megvallva gondolkoztam én akár az 1440p-n is, csak az a gond, hogy számomra még túl drágák az értelmesebb monitorok (többet nézek filmeket/sorozatokat mint amennyit játszom, akkor már inkább veszek egy jó fhd tv-t
) így akkor már inkább biztosan marad most a több vram, akkor legalább fhd-ra tuti be leszek biztosítva.
Meg aztán gondolom szép lesz a teljesítmény növekedés is egy 7850 1gb után -
TIT
veterán
válasz
#25237004 #7424 üzenetére
Azért gondoltam,hogy reklám mert 2gb-vel is akadozva de megy,a 18 ropi meg irreális többlet.
Hardverker-nél is 2 év és még jó pár helyen. pl.compker.
De felbontástól is függ gondolom.
Nekem a 4770 3,8 év után szart be,úgyhogy mind1.
Van egy bolt a borároson aki mindenre 1 évet ad. -
myckey
veterán
válasz
#25237004 #7234 üzenetére
Jó van már, én már 10 ezerrel kevesebbért tudnám a kártyámat megvenni.
Egyébként nekem mindegy, de szerintem XFX-MSI-Sapphire rx 470 nél egyikkel se jár rosszul, én azt venném, ami a legolcsóbb.
De ez megint csak szubjektív.
(#7236) Simi37
Ilyen nekem is volt, de még a legelején, már nem is tudom mikor javult meg, annyi drivert raktam fel, az összeset.
(#7238) Puma K
Én már ebbe a topicba millió mérést bedobtam, ettől publikusabban nem tudom előadni a dolgot.
Azt is leírtam, hogy miként csináltam a dolgokat, kivesézve, elég részletesen.
Keress rá ezekre.Többi kolléga is meg tudja erősíteni, semmiféle mókolás nincs a tesztekben.
De van itt ám másnak is, sok sok hozzászólása.
Nem csak én vagyok. Bár talán én feszültem neki a leginkább.
Egyébként nálam roppant egyszerű volt a választás, Freesync monitor behatárolta a lehetőségeimet.
-
BReal
addikt
válasz
#25237004 #6970 üzenetére
"De azért jó pár olyan játékhoz tartalmaz optimalizálást (főleg a 16.3-hoz képest, ami nálam fent volt) tudtommal, amivel játszom."
Oké, ezt nem tudtam. Általában optimalizálás alatt, amennyire figyeltem, Crossfire profil hozzáadás szokott történni, én nagyon ritkán láttam olyat (ha egyáltalán), hogy több konkrét játéknál is fps növekedést vagy stuttering mentességet ígért a driver.
-
BReal
addikt
-
sb
veterán
válasz
#25237004 #6608 üzenetére
Viszont az is igaz, hogy általában az ok-okozat összefüggés is ebbe az irányba mutat.
Attól, hogy van akinél hibátlan még nem következik, hogy nincsenek rejtett hibák. Fordítva meg, ha van tipizált (nem egyedi, mondjuk mint itt valakinek a magas hőfokos, rosszul pasztázott kártyája) hiba akkor nagy valószínűséggel nem egyedi. Max máshol sw/hw együttállásban nem jelentkezik.Lásd amiről épp nemrég írtam: ZeroCore. Nem volt minden modell hibás de nagyon sokaknál volt hiba. És X év alatt sem tudták eltüntetni, szóval vmi hw/sw architekturális gond volt alapjaiban.
-
-
stigma
addikt
válasz
#25237004 #6459 üzenetére
Mondjuk igaz mert a szobában van nálam kb 28 fok, vga ILDE helyzetben a 40-45 fok az full reális.
Annó 16.8.3 volt fenn, szar volt a ventilátor-szabályozás és ezt állítottam be.
Ma átállítom, köszi hogy szóltál, mert alapértelmezettben asszem 52 fokig 0%-on pörög, és csak utána kapcsol be a ventilátor ha jól emlékszem. -
sakal83
addikt
válasz
#25237004 #5430 üzenetére
Az, hogy az a pár darab elérhető vga normális fix áron legyen kb mindenhol, és ne csak pár darab. Jelenleg az iponon egy MSI 470 4 Gb 83k!!! múlt héten meg 77 k, ugyanez az Asus esetén is. (75k vs 71k)
Egy rx 480 8gb meg 110k...
Az elég furcsa, hogy a 1060 magasabb áron jelent meg, mint a 480, most meg 21k-val olcsóbb!!!
+ üsd be az iponon az rx480-at és a gtx1060-at a keresőbe és rájössz, hogy mi a két gyártó közötti kínálat különbség. Jelzem a 480 előbb jelent meg.
Gyakorlatilag AMD vgaim voltak 95%-ban, de ez valami brutális, hogy topikjában az 5400. hsz-nél tartunk és csak pár tulaj van, pedig a vgara igény lenne
Megnéztem Németországban is hasonlóak a trendek, nem magyar sajátosság.
-
stigma
addikt
válasz
#25237004 #5315 üzenetére
Asszem ezt a video-t láttam már, nekem az volt a furcsa, hogy Asus 10 fokkal hüvösebb mint Sapphire, illetve a tápcsatlakozó (8 vs 6-pin).
Ehhez képest a VRM hütése a Sapphire-nak jobb, a +10 fokkal melegebb Sapphire kártya esetén a +OC-t miatt ekkora különbségnek nem szabad kialakulnia.
Remélem nem addig hezitáltam, amíg elvitték
-
-
BReal
addikt
válasz
#25237004 #4702 üzenetére
Ha megnézed az USA árakat, akkor mindkét oldalon bizony nagyjából megfelelő áron vannak most már. Innentől max akcióval, promócióval, vagy központi árcsökkentéssel fog csökkeni az áruk.
#4703 taknyí: Én emlékszem a grafikonokra az AMD előadásról, és nem látom, hogy nagyon lódítottak volna. 190-200 dolláros kártya (470 4GB custom) hozza az akkor 330 dolláros referencia 970 teljesítményét, a 220 dolláros 480 4GB pedig túlszárnyalja -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
#25237004 #4498 üzenetére
Ezeket lehet árnyalni is azért erősen mivel az "üzleti életben" azért elég sok alattomos tevékenység is megy a háttérben. pl. valaki befoglal X mennyiséget valamiből, ami által magasabb árú kerül a helyére. Aztán egy nagyobb tételes berendelésnél lehet felhívják vagy hívnák a megrendelőt a "személyes" egyeztetés végett, de nem biztos, hogy élni fog a megadott telefonszám. Ilyenkor gyaníthatóan visszamondják a nagyker felé a foglalást, ezáltal "felszabadul" a befoglalt mennyiség és ismét alacsonyabb áron kerül ki
Ez csak egy a "bevett" üzleti cselfogások közül, de ugye ilyen eset valósággal való egyezése csakis a véletlen műve
-
válasz
Nos, lehet hogy volt saját raktárkészlet 1., aztán volt külső beszállítós készlet 2. ... estére meg visszamondták 1-et, vagy az egyik beszállító levitte az árat, mert a másik is levitte (hogy ne maradjon rajtuk)... és akkor kombináld össze még a lehetőségeket.
Elvileg ezek online bekötött rendszerek és nyilván ahogy a készletek változnak a napon belüli foglalások, visszamondások, beszállítói adatbázisok, árazások, akciók, úgy változnak az árak és a darabszámok.
-
fauv
őstag
válasz
Ezt úgy értsd, hogy van több hely ahonnan be tudják szerezni a kártyát. 120 ért van az egyik helyen, így ők se tudnak más árat beírni. Érkezik pár db egy másik helyre, látva, hogy onnan 105-ért lehet beszerezni, átírják az árat, de ha elfogy a készlet, akkor kénytelenek megint a 120-as árat kiírni.
Egy a lényeg, több beszállító van, nézik, hogy hol a legalacsonyabb az ár és mindig azt írják ki. -
AtHoS
nagyúr
válasz
#25237004 #4472 üzenetére
Mivel nagyrészt nem valós készletet áraznak a weboldalon, hanem a leszerződött nagykerek kínálatát és ugye a nagykerek is dobálgatják az akciókat, amit az értelmesebb kiskerek megpróbálnak átültetni a saját áraikra.
Ilyen szegmensben nem arr akell gondolni, hogy Józska odatelefonál a nagykerbe típercenként az aktuális árak miatt és a kapott válasz alapján dobálják fel a weboldalra, hanem dinamikus hozzáféréssel rendelkeznek az adott nagyker árukészletéhez, aktuális nagyker árakhoz és itt jön a saját árkalkulációjuk (saját nagykeres kedvezményük, egyéb aktuális plusz ármódosítók, stb..) és ennek alapján kerülnek fel termékek, módosulnak árak, akár percről-percre változva.
Van olyan GPU process monitor program, amivel listázható mi terheli éppen a VGA-t?
Tegnap valami 100%-ra tolta nálam win desktop-on a 470-et, ami gép újraindítást követően is megmaradt
GPU Caps Viewer and GPU Shark progikkal próbáltam rálesni ilyen információra, de nem mutattak aktív 3D alkalmazást, így fogalmam nincs mi terhelte a GPU-t, bár a memória órajele 300MHz-en maradt, mindössze a GPU volt 1206-on és 100% Load-on. Hőfok is ennek megfelelően 60 környékén volt.
Az újraindítást követően frissítettem a BIOS-t az alaplapon - mivel éppen kijött egy stabilitást erősítő verzió - utána pedig már nem volt tapasztalható az előbbi jelenség
-
Coolmat
őstag
válasz
#25237004 #4472 üzenetére
Valóban gyorsan lekerült. Rendeltem egyet, a Sapphire-t meg visszaviszem ha jóvá is hagyják az XFX rendelésem. Utólag elismerem, hogy elkapkodott volt 75k-ért megvenni az RX470 4GB Nitro-t, szerencsére élhetek a 14 napos elállással. 6K árkülönbség azért már nem mind1, és 3 év gari van rá a Sapphire 2 évével ellentétben (az más kérdés, hogy csak a hazai boltok adják 3 helyett 2 évvel).
-
Vitka675
tag
válasz
#25237004 #3991 üzenetére
Csak hogy ne oltsanak le off miatt, fogalmazzunk úgy, hogy még most próbálnak beállni az árak a versenytársaknál.Nem feltétlenül szerencsés használt árat újhoz hasonlítani, mert használtat nem csak az itt jelen lévő enthusiast társaság ad el, hanem más is. Nézzünk új árakat inkább. AMD szurkolóként nekem is fáj, hogy az RX470 kicsit elmaradt a 970től, de könyörgöm, egy 60000 HUF MSRP-s kártyák ne akarjunk már egy 90 ezressel (vizes bolt MSI 4gb) vesenyeztetni, igaz, 1-2 menetben a 470 azért bele-belecsípett a zöld ellenfélbe. A gond csak az, hogy a 90 ezres 970ből ha visszaszámolom a teljesítménykülönbséget, akkor sajnos érthető, hogy miért kerül 81 ezerbe a 470. A boltok tesznek az MSRP-re, érték, teljesítmény alapján áraznak, és a konkurencia kvázi monopolhelyzete szépen felhúzott mindent az elején, de remélhetőleg az AMD szokásos aggreszív árazása majd a helyére ránt mindent. Visszatérve a kérdésedre, azért nem jó vétel a 470 4gb 70ért, mert ha kicsit alkudok vagy várok, akkor 10 ezerrel olcsóbban tudok venni még garaciális zöld kártyát, ami erősebb. Tehát a 470 használt árát ha a 65höz hasonlítjuk a 970 esetében, akkor véleményem szerint az 50-55 ezres sávban kéne lennie valahol.
Ugyanez levetíthető 480ra is, mert ár alapján, már pedig átlagemberknél a piacon az ár dominál, akkor a 480 a 970 ellenfele, ráadásul ő a 980nak is bevitt 1-2 ütést tesztek alapján, előbbinél pedig kijelenthetően gyorsabb. Ha innen nézzük, és a 970 alja 90 ezer, a 980 alja meg 130, akkor a 105 ezres 480 sajnos azt kell mondjam, hogy a helyén van, sőt...
DE, és ez egy nagyon nagy DE, ez az egész most még nem más, csak az AMD teljesítmény beárazása nVidia monopol árakon.Fognak még ezek jócskán lemenni, már így is mentek le sokat. Mondom megint, ha már MSRP-hez a referencia teljesítmény közelében lévő kártyák kényelmesen 10 ezren belül lesznek, akkor már lehet levonni konzekvenciát, a kezdeti kavargásból még nem
-
Z10N
veterán
válasz
Az nv-t ne kerdez.Nem vagyok benne otthon. Gondolom azert, mivel nehol a 480-nal viaskodik es meg oc is van benne boven.
most oszinten vennel 470 4gb-t 70k-ert vagy 480 4gb-t 75k-ert, mindketto custom. Ugye hogy nem. Masok itt dobaloznak, hogy a 4gb mar halott csak a 8gb a jo.
"Bár gondolom közben te is rájöttél, hogy ez a kettő így nem áll össze, nincs ezzel gond."
Mire is kellett volna rajonnom, mi nem all ossze? Azt azert ne felejtsuk el, hogy egy 40-44CU-s 290/290X 50-55k, ami a 480-t elveri meg par helyen nyers erobol es savszelbol.
"Még azt sem tudtam meg egyébként, hogy oc.uk-en kívül hol lehet még olcsóbban venni kártyákat, tekintve, hogy ott is 68 ezer Ft a legolcsóbb custom 4GB-os 470."
Hajra, jo keresgetest.
"Aztak*: Most hogy ezeket írtam, kint van a 470 68k-ért pcx-en. De miért csak 2 év garancia?? 480 is van 72k-ért, de arra is 2 év. 460-asok is kerültek ki."
Nah, latod? ilyenkor jon ra az ember mennyire atba@sztak az elejen. Errol beszeltem. 72k nagyon rendben van 480-ert. Az azt jelenti, hogy szurken itt a ph-n 70k alatt is lesz. Es a 470 meg a tularazason felul is draga. 179/199=89,9%; 72x0,899=64,7k; 3k csak ugy rajta maradt? Azon kivul, hogy 53,9k-nak kene lennie (~11k).
-
ggbuffon1897
őstag
válasz
#25237004 #3994 üzenetére
Pcxen én nemlátok 480at csak egy giga refet 90 felett 470ből meg a 4 gigás sapphire van 78 ért...
Szerk: kompkernél sapphire 470 4gb -69 / 8gb 80k elöbbire lehet le is csapok.
De ha sokáig szarakodnak így 1,5 hóval debut után, a végén 1060 lesz a vége, pedig elterveztem h visszaváltok 970ről az erő sötét oldalára
-
válasz
Itt van neked a Bestmarkton Nitro 470 4GB 80k-ért:
-
Z10N
veterán
válasz
#25237004 #3867 üzenetére
Mar par napja kint van ez az ar. Ketlem, hogy nem kaptak ez ido alatt tomeges megrendelest. Itt a ph-n mar joparszor lattam. Utana meg mar nehezen lehet mentegetozni es a hirnevuk romlik, ha nem ennyibe adjak. A masik oldala pedig, hogy ha ennyiert megrendelted akkor ennyiert kell adnaiuk. Az iponon is volt mar aki nagyon jo aron vasarolt adatbazis hiba miatt, hiaba az aprobetus.
Amugy ennyin kellett volna nyitnia. Korrekt ar erte.
"Ha a 470 4GB 70k-ért vicc kategória idiótáknak, ami még így is a legjobb ár/érték arányú kártya most nálunk, akkor az a szomorú helyzet állt elő, hogy aki ma bármilyen kártyát vesz, az idióta."
Ezt szepen elirtad, ez a valosag. Kulfoldrol kell vasarolni. Az europaiak rohognek a gyenge Forintunkon es ezen a magyar kereskedok meg nyerezkedni is akarnak. Ocsmany dolog. Talan az angolokon most kicsit jobban nevetnek, mivel a GBP beesett 350-re 410-rol!!! Erdemes most onnan vasarolni, par embert mar eszhez teritettem. En mar nem is veszek mashonnan csak az angoloktol es a hollandoktol. Korrekt termek korrekt aron, akar uj akar regi. Ha nagyon fontos a garancia akkor meg mindig ott vannak az osztrakok.
"De ezzel akkor már leidiótáztál mindenki mást is, aki az elmúlt néhány hónapban vett kártyát, és akkor már azokat is, akik prohardveren bármilyen kártyát ajánlottak, mivel azoknak még rosszabb ár/érték aránya volt/van."
Igy van, helyesen fogalmaztal. Kiveve, hogy vannak akik 7790-t 16k-ert, 7870-t 25k-ert, 7950/7970 30-35k-ert es 290/290X 50-55k-ert adnak, mert nekik van realitas erzekuk. A fury ligaba es az nv-nel nem tudok beleszolni, mivel nem kovettem.
"Szerintem 70k-ért egy custom Sapphire/MSI 4GB-os 470 most kifejezetten jó vételnek számít(ana), kár hogy egy 10-essel többért vesztegetik."
Szerintem meg nem, a birkaknak lehet jo vetel. A beharangozott 50k-tol messze van. 20-20k-val akarnak lehuzni, ezt csak az eszi meg aki nem ert hozza. Es akkor meg a hasznalt 65k-s 970-rol amirol mindenki beszel meg nem is tettunk emlitest.
-
-
tobias88888
őstag
válasz
#25237004 #3867 üzenetére
Hát, majd kiderül. Ez az "Érkezik: 5 db (2016.08.25.)" felirat nem jót sejtet, szerintem jó párszor ennyi rendelés futott be. Amúgy az 1208mhz-es core az nem kevés ennél a Sapphire Nitro+ -os Rx480-nál? Emlékeim szerint 1266 az alap
Mindenesetre én rendeltem egyet (persze utólagos készpénzes átvétellel), ennél olcsóbb ez nem lesz vagy fél évig
-
válasz
#25237004 #3718 üzenetére
Az ilyenekről mindig ez jut az eszembe: "640K ought to be enough for anybody" *was* *definitely* said by Bill Gates.
Mennyi időre veszel kártyát? 1 év vagy 2-3 év? Ennek fényében hozd meg a döntésedet. Persze lehet butítottam is tolni, csak az számomra olyan, mintha vennék egy sajtburgert, aztán kiszórnám belőle a sajtot, a szószt meg a többi tölteléket és maradna a hús meg a száraz buci. -
füles_
őstag
válasz
#25237004 #3672 üzenetére
Nem védeni akarom az Asus-t,bevallom a VGA hűtőik manapság ritka szarul vannak összerakva.De egyáltalán nem olyan vészes az RX 470-esük.Ne csak a TPU tesztjét nézzük:
[link]
[link]
Én nyugodt szívvel megvenném,hiszen RX 470 ez is.Jobb mint a referencia
Sőt,nekem szimpatikus hogy kicsit visszafogták a kártyát.Így egy picit gyengébb a társaihoz képest de kevesebbet fogyaszt és kevésbé melegszikMindenesetre én a Sapphire Nitro+ RX 470-et néztem ki magamnak,csak megvárom amíg jó áron lesz kapható.
-
-
törölt tag
válasz
#25237004 #3668 üzenetére
Erre gondoltam, 1 napot kellett várni:
Asus RX 470
Ettől függetlenül ezt a változatot továbbra sem rendelném. -
Peat;)
veterán
válasz
#25237004 #3654 üzenetére
A 180$ minimum 65e HUF itthon a 4gb-os 470-re, az évek óta bevállt dollár*árfolyam*1,3-as kombóval. Az oc +5 ezer, a jó hűtés +5 ezer teljesen megszokott dolog. Mivel az MSI-nél pl mindkettő adott mert ez az oc-s változat, sokkal jobb árakban én nem reménykednék. A non oc-s msi is lesz 72-73 szerintem. Az olcsóbb hűtésű modellek talán beférnek 70 alá épphogy, de most 3 ezer forintokról beszélünk már...szóval a messze vagyunk a jó ártól, akkor gondolom nem az ajánlott dollár árra gondolsz. De akkor mire
Mindkét vga gyártó megcsapol, vagy persze dönthetsz úgy is hogy nem veszel semmit.
-
myckey
veterán
válasz
#25237004 #3517 üzenetére
Na jó.
De például GTX 1070 Gainward, ájponban van legjobb áron, 141 ezerért.Szóval az egyik bolt így másik úgy.
Mindegyik a pézt akarja, van ahol ez a jobb van ahol az.
Egyik se különb a deákné vásznánál.
Vagy mondhatnám hogy R9 Fury-Sapphire Tri-x volt szintén a fentebb említett boltban, 116 ezerért. El is kapkodták gyorsan.
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Felújított számítógépek/merevlemezek Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD digital konzol garanciával, hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! Prémium vizhűtéses számítógép! I9 11900K / RTX 3090 / 64GB DDR4 / 1TB SSD
- Asus ROG G20AJ - Intel Core i7-4790, GTX 980
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest