- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Megindult világhódító útjára az új Samsung fülhallgató
- Milyen GPS-t vegyek?
- iPhone topik
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Google Pixel topik
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #6415 üzenetére
A részletekre vonatkozóan (milyen GPU stb.) ez jogos, de én az eredeti kérdés egyértelműségére céloztam.
Szaby59:
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #6411 üzenetére
"Van olyan program, ami az aktuális fogyasztás értékeket kiírja W-ban? Most raktam fel a GPU-Z-t (1.11.0), de az nem mutatja."
Ez volt a kérdésem. Szerintem teljesen egyértelmű, mit szerettem volna.
-
atiska007
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5618 üzenetére
az xfx 480-am ránézésre ugyan ekkora, ha nem nagyobb picit.
HD 5770 -> i5-6500 IGP -> után nekem ez a kártya monstrum.
Most viszont csodálkozok, hogy egy R9 Nano-t meg hogy tudtak olyan "picire" csinálni
Szer.: van valami bevett metódus az IGP cserére?
1. IGP driver legyalul, gép leállít
2. új kártya berak
3. bios-ból IGP letiltás
4. Gép elindít, AMD driver felKell ezen kívül valami extra? BIOS reset, valami?
-
atiska007
senior tag
válasz
#Morcosmedve #5613 üzenetére
HD5770-et váltott az rx480.
Dávid és Góliát feeling...
De valóan, én eddig nem láttam ég ekkora kártyát. Fogalmam sincs ennél létezik-e nagyobb...
-
Dexar007
veterán
válasz
#Morcosmedve #5552 üzenetére
Szolis csaj vga topikban? Hiba van a matrixban.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
#Morcosmedve #5552 üzenetére
Ugye mindenki csak viccel?
-
Moonline.
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #5476 üzenetére
Amig nem muszáj, felesnek érzem. Tulfesz védelem van benne, ha a 6950 elszüttyögött rajta, 80 W-al kevesebb TDP-vel tán ez is el fog, feltève ha sikerül működésre bírni...
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #5397 üzenetére
Kipróbáltam tegnap úgy, h letöröltem Uninstaller programmal (ami a hátramaradt registry-t és fájlokat is pucolja) az MSI AB-t, MSI Gaming Appot, meg DDU-val a drivert, majd újrahúztam. Direkt nem léptem be Radeon Settingsbe, csak elindítottam W3-at.
Ugyan úgy jelentkezett a tünet. A GPU araszolt le 60°C irányába, a FAN speed meg fel 2100-2200RPM tartományba. De ezt az araszolást olyan finoman teszi, hogy észre sem veszed, csak amikor már hallható a venti. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #5394 üzenetére
GPU load-ra nem hiszem hogy megoldás egy 3rd party szoftver. Nitro-val is csinálta már ezt. Eleinte ráengedtem mindenféle vírusírtót, de nem volt miner program. Hacsak a Crimsonba nincs beépítve, mint feature.
-
Apucy01
őstag
válasz
#Morcosmedve #5337 üzenetére
myckey már halad megy neki a rendszer most s procit ráncigálja még egy kicsit följebb
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5333 üzenetére
Látod, kimásoltam a szöveget, magyaroszági garanciajegyet adnak minden termékhez. Szóval elvileg az gyári garancia.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5333 üzenetére
Valaki itt ha jól emlékszem Csehországból vagy Szlovákiából rendelt XFX Black Edition 480 8 GB-ot 105e vagy 110e Ft környékén, nyilván azt se itthon gariztatja, ahhoz képest 20e Ft-tal olcsóbban megkaphatja ezt.
(#5332) Looserke: Fogalmam sincs, meg kell kérdezni őket. Kíváncsi kíváncsi vagyok, de mivel nincs rá cash, így nem is fájdítom vele a szívem, hogy személyesen megkérdezzem.
Szerk: Na jó, voltam olyan bolond, hogy megnézzem:
"Garancia?
Minden termékünkhöz magyarországi gyártói garanciajegyet adunk."
Vásárlási útmutatónál találod. Szerintem a saját alatt amúgy a gyárit értik (ez alapján), csak hülyén van megfogalmazva. -
stigma
addikt
válasz
#Morcosmedve #5320 üzenetére
Az van nagy, mint írtam pár hsz-el feljebb.=>Nanoxia Deep Silce 2.
Ezt ha tehetem nem cserélme le, igaz nem kis darab, de bármit beleszerelhetek mert van hely bőven.
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5205 üzenetére
Ez így van.
Bár gpu frekit lehet hagyom ezen az 1340 en, inkább memória 9000mhz érdekelne, esetleg gpu vddc csökkentése, ha lehet.
Most jön majd a java.
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5203 üzenetére
65 foknál, 2000 egy pár , 53 % os fordulatnál, semmit nem hallok belőle, csak a gépház ventijeit, meg az egyéb alkatrészeket.
Pedig itt van számba a gép, oldallap nélkül.
De persze, ha majd finomhangolom, jobban kihajtom, akkor lesz érdekesebb a dolog.
Egyébként, a 70 fok az még ok lesz, számomra is. Amennyiben elkerülhetetlen, a magasabb hőfok.
-
Zanik
addikt
válasz
#Morcosmedve #5072 üzenetére
Biztos igazad van, de nálam a tapasztalati úton szerzett bizalom sokkal többet nyom a latba. Egész egyszerűen a Sapphire-ben jobban megbízom, mint az MSi-ben vagy az XFX-ben. Nálam amúgy se lesz tuning (évekkel ezelőtt leszoktam róla). A házam hangszigetelt, sok venti van benne, nem hiszem hogy hő/zaj gondokat okozna a Sapphire hűtése. Teljesítményben pedig nem hinném hogy olyan egetverően nagy különbségek lennének a custom kártyák között. Innentől pedig jönnek az olyan egyéni preferenciák, hogy ne legyen batár nagy tégla a kártya, lévén mATX házba kerül. Meg ne legyenek bazári élénk színek rajta, mert ne, és kész!
Elhiszem, hogy szerinted az MSi ill. az XFX jobb vétel, de az én egyéni ízlésemnek a Sapphire megoldása jobban megfelel. Ennyi. -
Zanik
addikt
válasz
#Morcosmedve #5057 üzenetére
Az az MSI nálam több okból nem jöhet szóba.
1. Volt már rossz tapasztalat a márkával
2. Méretben sokkal nagyobb mint a Sapphire
3. Az az élénkpiros szín nagyon elüt a gépem belső színvilágától.Ezzel szemben több Sapphire kártyám is volt már, és mindegyikkel elégedett voltam. Illetve az összes tesztben dicsérték és kiemelték a NITRO+ verziók összeszerelés minőséget.
(#5061) BReal: igen, azóta láttam hogy másik verzió van 101k-ért a PCX-nél. Igazából leszarom az árat, sokkal inkább vagyok kockázatkerülő mint garasoskodó. Fontosabb a 3év gari!
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5049 üzenetére
Amit linkeltem 67000-ért XFX 470 4 GB-ot, az szintén Black Edition, ha azt vontad kétségbe. (cikkszám: RX-470P4LDB6)
-
Krisz1441
tag
válasz
#Morcosmedve #5049 üzenetére
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5040 üzenetére
Nem akaródznak a boltok olyat rendelni, egyelőre.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #5040 üzenetére
Írtam is, hogy a GTR verzió.
Mondjuk egy GTR tesztre is kíváncsi lennék, sajnos nincs neten. Viszont az XFX 470 4 GB Black Edition-re nagyon kíváncsi lennék, mit tud. Nem akar valaki rendelni?
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #5001 üzenetére
Na igen!
Úgy más lesz a leányzó fekvése. -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #4993 üzenetére
Na annyira felhúztok, hogy az új géppel, szénné alázom a vga-t.
Azt mehet vissza elállásban.
Jöhet újra az IGP. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #4990 üzenetére
Hát én is. Pre-order Nitro is ennyi volt szállítással, szóval kb a kiszállítást, meg árfolyamesést bukom, ami Max 15k.
De ha nem megy alulfeszelve 1500-at, akkor megy ez is vissza.
-
kriszpontaz
veterán
válasz
#Morcosmedve #4941 üzenetére
Köszi, beálltam a sorba
.
-
Tom5
addikt
válasz
#Morcosmedve #4616 üzenetére
Ez valamiféle CM ház, tippre. Nekem is az van, legalábbis a bele ugyanilyen. Szépen ellehet vezetni a kábeleket hátul. Nálam egy tyúkbél sem látszik.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #4583 üzenetére
Valóban nincs olyan jó, mint az MSI.
Ez most annyira nem jött össze a Sapphire-nak.
Viszont az olyan valakinek, mint pl Televan, aki berakja és játszik, annak mondjuk tökéletes. Ha nincs húzva, alap órajelen (1342) a Nitro is halk. Most játszhatunk a dB számokkal, de a tapasztalat, hogy nem hallani a kártyát.Viszont ahogy kap extra kakaót és tuningot, úgy fogy el a hűtő.
Én viszont szeretek játszani az órajelekkel, így jobb választás egy MSI. De még mindig agyalok a Devil-en.Elférni elfér.
-
sutyi^
senior tag
válasz
#Morcosmedve #4464 üzenetére
Közvetlenül max a Glofonal válogatnak, hisz a partnerekhez úgy érkeznek a chipek. Kártyát egyszerűbb szűrni a gyártónak. Az a 2x MHz pedig valószínűleg arra elég hogy valamilyen belső teszten nem felel meg a kártya alapfeszültsegen.
-
válasz
#Morcosmedve #4457 üzenetére
Köszi, ezt néztem, inkább olyasmire voltam kíváncs, hogy esetleg nem spótolták-e le a VRM hűtést a nem X-es verzióról, vagy hasonló
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #4427 üzenetére
Én már rátaláltam a kincsemre! Nemsokára jön a monitor is mellé.
-
Skynet258
veterán
válasz
#Morcosmedve #4364 üzenetére
A RAM szerintem oké, DDR3 ugyan, de 2600Mhz-en elketyeg az is (2400 az alap). Sokat játékban az már nem dobna... De proci az igen, az lehetne valami erősebb. De most egy időre szerintem le vagyok tiltva a vásárolgatástól...
-
válasz
#Morcosmedve #3844 üzenetére
Nem lehet a fele, mivel a kártya árát nem egyedül a memória ára határozza meg. A 4GB és 8GB RX 480 között van $40, tehát durván ennyibe kerül 4GB GDDR5 memória. A $199 kártya árából tehát $159 a memórián kívüli minden más költség, plusz ebben benne van a haszon (már a kisker is, nem csak a gyártói).
#3849: Ohh, asszem félreértettem. A felárra gondoltál, hogy fele kéne legyen. Így nézve a $40 forintban max 15k, tehát ha 75k egy 4GB-os 480, akkor 90k-nak kellene lennie egy 8GB-osnak. Ezzel szemben a 20k tényleg még egy 5k plusz a kereskedő zsebében.
-
Peace
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3841 üzenetére
Pff.....vicc.
-
xatos3
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3841 üzenetére
úgy igérik a gyártó oldalán hogy 3 év a vga, és +2 és a ventik (lol)
nembaj majd az én cégem vesz a saját nagykeréből itt nincs gari hiszti hanem kussolnak és cserélik
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #3823 üzenetére
Guru3d-s ASUS 470 tesztből kiderül, hogy a 8 GB-os ref. 480-hoz képest valóban a legtöbb játékban lemarad 7-9 fps-sel (Witcher 3 kivétel, ott 4 fps), de azért legyünk korrektek, mert a 8 GB 480 8000-es memóriával dolgozik, míg a 4 GB 480 (ami nagyon közel van a 470-hez árban) 7000-essel. Szóval úgy lenne igazi, ha a tesztben benne lennének a 4 GB-os 480 benchmarkjai is. De a 8 GB referencia 480 nem 71000 Ft, ezt tudjuk.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #3815 üzenetére
Nem mondtam, hogy kötelező, de azért szerintem a játékosok döntő többsége fülest használ.
Nem azt mondtam, hogy a 71000-es ASUS 470 (ami amúgy is picit lassabb, mint a többi 470) jobb, mint a 480, hanem hogy 71000-ért a 470 sem rossz.Nem ugyanaz!
xatos3: Ha jól tudom, több gyártó is augusztus közepére-második felére ígérte a custom kártyáit, szóval nem kizárt.
-
BReal
addikt
válasz
#Morcosmedve #3800 üzenetére
Az ASUS 470 4 GB 71000-ért nem drága. Alig marad el a 480-tól, 60 fok körül van a kártya hőmérséklete, picivel hangosabb a hűtés. De azt fejhallgatóval úgysem fogod hallani.
-
tobias88888
őstag
válasz
#Morcosmedve #3776 üzenetére
Hát. 40 dollárt írtak az nettóban, az nagyjából ott van 15-20k.
Aki 2 évre tervez, annak szerintem elég az rx470 4gb (jelenleg a 480 olcsóbb) 65k környékén. Aki kicsit többre annak rx480 8gb (vagy feljebb).
-
MK VII
veterán
válasz
#Morcosmedve #3765 üzenetére
Tudom, hogy nálam van csak gond.. Már korábban említettem, hogy nekem nem nyitja meg. Csak azt nem tudom miért.. Egyik böngészőm sem hozza be az oldalt..
Ezt a képet sem jeleníti meg amit ide linkelt. Nem tudom mi lehet.(#3766) Pepeeeee
Köszi. -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #3650 üzenetére
Hogy a pcsába ne !
Írtam is, hogy RX 480 -ban az Asus nálam is hátrébb van.
XFX -re ácsingózom, de már ocuk ról nem rendeltem be, mivel vasárnap elhúzom a csíkot, majd 2 hétre.,
Aztán reménykedem a folytatásban. -
Peat;)
veterán
válasz
#Morcosmedve #3646 üzenetére
Na meg a dBa egy szenya mértékegység, mert nem egyenesen arányos. Az emberi fül pl 28 és 32 között alig hall diffit, míg 32 és 36 között már hallja, 36 és 40 között meg már azt mondja hogy az egyik hangos.
-
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #3646 üzenetére
Jól van, nem látjuk egyformán , nem gond ez.
Én inkább Bugfix1984 oldaláról közelítem meg.
Te másképp. -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #3641 üzenetére
Halkabb?
36 db, az lófasz.....teljesen rendben van.Olcsóbb?
volt 73 ért, most is lesz ájponon, ez rendben van ár, bőven.8 pin? ez a nagy gond? ne má
vagy a memoár ócé?Egyáltalán nem rossz ez.
-
válasz
#Morcosmedve #3641 üzenetére
Ezek olyan érvek, ami jól hangzanak,de őszintén szólva szerinted hány olyan felhasználó van akinek ez igazán számít játék közben és érzed is ezek hatásait. A BIOStól lehet halkabb amúgy, ha a venti vezérlés változik,plusz az OC az meg minden kártyát lehet OC-zni, darab függő melyiket mennyire. Persze abban egyetértek,ha ennyi pénzért lehet jobbat venni,akkor azt kell...
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #3639 üzenetére
Mondjuk így a konklúzió végén a "Highly recommended" felirattal vicces ez.
De igen, szerintem is érdemes várni másik változatra. -
válasz
#Morcosmedve #3639 üzenetére
Igen csak azóta már kiadtak egy új biost ami ezt orvosolja.Jujj,de ASUS ellenes vagy, pedig jó kis kártya az.
-
Apucy01
őstag
válasz
#Morcosmedve #3505 üzenetére
Most is asus kártyát használok és egy saját profil az AB segitségével és hangja is oké meg a hőfok is... az a baj hogy nagyon nagy itt is a nitro mánia ahogy a 380 topicban is pedig a nitro sem jobb annyival ha jobb egyáltalán valamivel. ha nem ér ide még sokáig az xfx ismét asus karit veszek..
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #3581 üzenetére
Gyártói garanciával nehezen. Legfeljebb akkor "szívhatod meg", ha nem tudsz róla, hogy 3 év garanciád van, és 2 év után leszeded a matricákat.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #3576 üzenetére
Valószínűleg az elírás, Sapphire már 3 évet ad.
-
Tom5
addikt
válasz
#Morcosmedve #3533 üzenetére
Tudom, nálam faszán be van már állítva. 1,3Ghz@1,15V +30% power limit és nem dobálja. Hőmérséklet max 65 fok.
-
Apucy01
őstag
válasz
#Morcosmedve #3500 üzenetére
Ne haragudj a kérdésemért de miért is szemét verzió a rog??
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve #3500 üzenetére
Elolvastam... Közölték, hogy 1db custom van itthon, erre írtad kiakadva amit...
De örülök, ha úgy véled, hogy nem kötelező megvenni...
-
-Solt-
veterán
válasz
#Morcosmedve #3492 üzenetére
Meg kell vennie? Én sehol nem hallottam olyat, hogy kötelező lenne...
-
válasz
#Morcosmedve #3492 üzenetére
Mitől szemét?Lemaradtam valami infóról?
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3462 üzenetére
Én figyelem az Aqua -t is.Hamarosan szerintem érkezni fognak az MSI -k hozzájuk.[link] De ez látszik a refek árán is,hogy valami történni fog,lehet hogy csak egy kisebb szállítmány lesz először,de már van remény.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#Morcosmedve #3456 üzenetére
Jah, azért a 4 betűs I-vel kezdődő boltot is érdemes nézni, mert 1070-nek egyre jobb árai lesznek. Bár elvileg NV support a bolt.
Tényleg szeptemberre várjuk a 480 customokat itthon? Lehet lemaradtam valamiről... én már azthittem a héten lesz rendes készlet mindenből...
ez már nem is paper hanem urban legend launch
-
VirsLee
őstag
válasz
#Morcosmedve #3435 üzenetére
TPU-n ezt a modellt tesztelték, úgyhogy meg tudod nézni részletesen.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3427 üzenetére
Árazással egy nagy probléma van.Nem a mi pénztárcánkhoz lett szabva.
Mondjuk egy -40000 és máris simább lenne a homlokunk. -
Honzi
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3423 üzenetére
Kint 10GBP a difi a 470 4GB vs 480 4GB között ezen az áron személy szerint a 480-at rendeltem.
Valószínűleg jövő hét elején meg is kapom. -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #3416 üzenetére
Igen, az Asus kártyák általában drágábbak, de az oc.uk ár alapján valamiért az RX 470 esetén nem. Szinte mindegyik értelmes kártya 190-200GBP ott, ez speciel egy 190-es.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3407 üzenetére
Csak érdekességként dobtam.Amúgy a cég Cseh konzorcium kezében van.Ez csak egy magyarított oldaluk. Nézd meg a garancia infokat,angolul van csak. Én nem rendelek,csak magyar bolttal rendelkező webshopból. Amúgy még az iPon -nál nem jelenik meg inaktívba a MSI RX480 Gaming X,addig nem izgulok rá nagyon a témára.
-
Puma K
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3407 üzenetére
Szlovákiai webshop.
-
and1ao
őstag
válasz
#Morcosmedve #3342 üzenetére
Hát azért 110k ocukról is szállítással mindennel együtt, szóval sok az ott is.
(#3341) Yany: Nem az XFX a ritkaság henem az RX480 ritkaság perpill, És az XFX-ről egy darab teszt nincs a nagy interneten, minden másról azért lehet találni.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #3233 üzenetére
Szerintem meg gagyi szar szinte mindnek hűtése szinte mindnek 470-ek is. Az AMD cseszte el. Próbáltak volna 390-re ilyen gagyi hűtést rakni el durrantak volna az kondik még az alaplapon is. A 380 -asok közt is van egykét érdekes darab.
-
válasz
#Morcosmedve #3246 üzenetére
Nem látom a custom PCB értékét. 60ért teljesen normális hűtéssel lehet kapni 380-at, 20-25%-kal drágábban +40% teljesítményt nem látok akkor nagy dolognak egy generációváltásnál.
-
válasz
#Morcosmedve #3239 üzenetére
Olyat 60-ért kapsz - mi ebben az annyira jó?
-
olymind1
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3233 üzenetére
PowerColor RX 470 Red Dragon non OC talán még olcsóbb lesz. Sapphire-ok se épp a legolcsóbbak.
-
lsc
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #3184 üzenetére
Itt [link] van 4 és 8 gigás 470, 480-ból csak 8 gigás van.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #3184 üzenetére
Sajnos nincs benne a 8-as 470.
-
olymind1
senior tag
válasz
#Morcosmedve #3002 üzenetére
Egy párat biztosan, de nálam nincs az a gond hogy nincs 480, gyors veszek akkor helyette egy 1070-et.
Én továbbra is várom türelmesen a 470-et.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#Morcosmedve #3002 üzenetére
Semmi nem lesz. Főleg nem Vega... Majd újévben max. Addig IGP/480/1070 a repertoár
1060 nekem nem szimpatikus túlzottan. Akkor már 480 inkább.
(#3003) huskydog17: Ez lehet, de sokan vannak úgy, hogy a 480 épp határon/alatta van a FHD 1080/60FPS/ultra/high-nak... csak azért vennék, mert a Vegának még nyoma sincs, és AMD-hez ragaszkodnának a mantrafícsörök miatt. (Pl én) ... mivel Fury X teljesítményű kártya nem jött (ami ideális lenne), ezért másznak sokan 1070 felé. Például azok, akik eladták a 290/290X/390/970/980 kártyáikat az áresés miatt.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
#Morcosmedve #2998 üzenetére
Na azt nem olvastam el... de amúgy már van custom Palit 1070 is 375 fontért.
Amúgy OCUK IPON árak 1:1-ben megegyeznek Gigabyte 1070-nél, szóval gondolom 480 esetében is megfognak.
Tudom nem összevethető a két GPU, de ha nagyon sokért próbálják lenyomni a torkokon a custom 480-akat, akkor tényleg sokan már csak bosszúból is rádobnak pár 10K-t, és megvesznek egy 1070-et, ami nyilván egy más kategória.
Tökéletesen jellemzi az itteni fórumlakókat, legalább 4-en már átálltak a zöldekhez így - szerintem teljesen érthető és logikus döntés amíg a Vegával bénázik az AMD.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2977 üzenetére
MSI ugyan úgy csak 3 év garis mint a Sapphire.
Ja, egyébként kíváncsi lennék egy 1370 vs 1370 mérésre.
OCben nincs közük valóban, MSI kifullad 1370-en, a Nitro 1390-1400-on. Már ha megéri neked a +4% fps az extra fogyasztást.
A Devil mellett még az XFX lehet nagyon jó kártya. Ha hűvös lesz és olcsó, akkor a Devil>=XFX>Nitro lehet a sorrend. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2974 üzenetére
Ezen az áron már tényleg inkább 1060 Gaming. A Devil is jó, mégsem szálltak el az árával.
Ennyit nem ér, akármilyen jó a hűtője. Sőt... mint ahogy fentebb írtam, a 480 Gaming órajelén a Nitro+ is halk és hűvös. -
válasz
#Morcosmedve #2670 üzenetére
nézd meg, mire válaszoltam.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2651 üzenetére
Feladom ezt a Wattman-t egyelőre, úgy sz@r ahogy van...
Beállítottam egy magasabb venti sebességet tuning miatt, de már kezdett elég hangos lenni, és nem akart 81-2 °C-ról lehűlni. Gondoltam jó, visszaveszem gyári ventiprofilra, hogy akkor legyen halk,és már az se érdekel ha 85°C lesz. Erre nem megy 77 °C fölé, és halk is... Tuningolt órajelet változatlanul tartja. -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #2650 üzenetére
*"betanak" a 16.7.3-at hivom a wattman miatt.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #2641 üzenetére
Tartja is az órajelet, pont azért van +25%.
Viszont 16.7.3-as driverrel, de 16.7.2-es Wattmannel nem fut le a teszt még 1380/2200-on sem. Ezek szerint sok a változás a 2 verzió között.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2641 üzenetére
Nálam is.De addig elleszek a Giga Ref -el is.Valahogy csak kihúzom vele a XFX hazai megjelenéséig.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #2429 üzenetére
Én még nem láttam olyan játékot/benchmarkot, ami fixen bizonyos fps értékkel megy végig.
Szimplán valahol a 31másodperces benchmarkban olyan jelenet volt, amit magasabb fps-sel tudott megjeleníteni, nyilván a frametime ehhez igazodik, de közben semmi kiugrás nincs sehol, csak egyenletes változás az fps függvényében. A GTX 1060 is van, amikor 75fps-sel pörgeti a GTA V-öt, van ahol meg 60-nal (a grafikon legvége). Ráadásul ha megnézed a frametime-ját, annál az első 5 másodpercben sokkal inkább vannak hirtelen ugrások, mint az RX480 grafján bárhol. (azt leszámítva persze egyenletesebb)
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #2417 üzenetére
Ha azt írod, hogy valahol besokall, akkor még mindig nem jól értelmezed. Mivel az esetek nagy részében kiegyenlítetten 55-65fps (60fps környékén szóródik), és csak nagy ritkán van felette, amit te dropnak értelmezel, az pont hogy emelkedés az esetek kis részében. Az X tengely nem egy idővonal, tehát lehet, hogy az a 65-70 fps közötti érték a grafikon elején, amit bejelöltél, mondjuk a benchmark második felében volt. (sőt, megnézve a másik grafot ez még valószínűbb, egészen pontosan ott, ahol a függvény a legalacsonyabb ponton van a közepénél)
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #2403 üzenetére
Nem jól értelmezed a grafikont. Az x tengely azt mutatja, hogy az idő hány százalékában van y érték felett az fps a játékban. Tehát az nem drop, hanem azt jelenti, hogy 2-3%-ban van 70 fps felett, 10%-ban van 65fps felett, a teljes grafikon pedig azt, hogy az érték soha nem ment 50 alá, összefoglalva pedig hogy nagyon egyenletesen fut a GTA V 50+fps-sel.
Egy-két beállítás, és fix 60+, egyetlen drop nélkül.
-
Zeratul
addikt
válasz
Olyan mint ha a boost frekvenciáról visszaszabályzott volna az alapra. Kár hogy GPU frekit nem mértek közben.
-
Malibutomi
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2392 üzenetére
Semmi baj nincs a GTA5-el, nincs egyetlen kiugro frametime sem. Egyszeruen kicsit lassabb a kartya emiatt az FPS nem olyan magas az latszika grafikonon.
-
-Solt-
veterán
válasz
Szerintem ennél nagyobb gond soha ne legyen egy játékban sem...
-
válasz
#Morcosmedve #2398 üzenetére
Dehogynem. Volt alkalmam most lemérni, hogy helyes volt a becslésem - a jelenlegi játékigényem 20-30%-ához kell VGA, a többi simán elmegy IGP-n.
A gond csak az, hogy néhány hét után az a 20-30% már tud hiányozni -
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2398 üzenetére
Lehet. Rome Total War, Witcher1, stb.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
Mármint miért gázos?
"40 ms to 50 ms can be considered a problem like a stutter or indicate a low framerate. "
Azért itt nincsenek ilyen óriás spike-ok, amik kb olyanok voltak AOTS tesztben, mint egy akciós potenciál burst az agyban.
1-2 ms remegéseket ti kiláttok?
Vagy csak én nem értelmezem jól az FCAT analysist
szerk: FPS-re tényleg gáz... ott nem tudom miért szerepel gázul.. talán javítanak majd rajta, mert Polaris erőssége lenne pont az antioptimalizált játék... de gondolom ha kilövöd a füvet meg pár apró alig látható cucc és megvan a 60 FPS ezen is.
Nekem amúgy totál hiányzik a tesztekből egy olyan rész, ahol fognak egy kártyát, és beoptimalizálják a játékot úgy, hogy fix 60 FPS-el fusson, és ehhez milyen beállítások kellenek. Jó nem túl kvantitatív, de szemre lehetne lőni egy screenshotot Ultra és az optimális között... sok esetben nagyítóval kell keresni a különbséget.
-
myckey
veterán
válasz
Na a GTA5 az az Ájemdí rákfenéje.
Ez van, sajnos.
-
Televan74
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #2327 üzenetére
RX480 szimpatikusabb.Főleg az ára.Nekem drága volt az a kártya.Tudása jó volt, az nem vitás,de full hd -ra nem kell nekem.
Lehet hogy a BF1 lesz az a játék ó,amit a 1942 után újra megveszek.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz
#Morcosmedve #2327 üzenetére
Szvsz Battlefield 1-re akar gyúrni.
-
and1ao
őstag
válasz
#Morcosmedve #2209 üzenetére
MIt miért?
Az eddig látott összes kártya közül az XFX-nek volt a legjobb VRM-je az Asus mérföldekre tőle. -
xatos3
senior tag
válasz
#Morcosmedve #2209 üzenetére
másfél heatpipe lelóg a gpuról, közte rések vannak forró csíkokat hagyva, nem ér hozzá a fémlemez az összes vramhoz, már a 7970nél is ilyen hülyeségeket csináltak
ezzel szemben az xfx
ott az összes vramot lefedő "négyzet"
hőcsöveket közösítő réztömb
-
and1ao
őstag
válasz
#Morcosmedve #1886 üzenetére
+ (#1885) HSM Bocs igaz is én kevertem össze 6811-el ami a Fury-X (290x fury-x whatever man). van az tudott 66A high side. a low side meg tud 100A ez egy 150W kártyán. more than enought. egy hagyányival rosszabb mint ami a Fury-n van. de még mindig sokkal jobb bármelyik NV-n mostanság.
Látok belőlük eleget nem fogom mindet megjegyezni. -
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #1860 üzenetére
Ugyancsak Hardware.fr-en van táblázat normál, Uber és OC eredményekre. Ott is az látszik, hogy GTA5-nél egy 4%-os OC hozott majdnem 10%-ot. Meg ugye a Power Limit... Ha a Custom nem ütközik bele, akkor elképzelhető ekkora boost az eredményekben.
(#1861) Dolpa
Valóban, ők is húzták a memóriát. -
myckey
veterán
válasz
#Morcosmedve #1589 üzenetére
Sapphire is rendben van.
Sőt a Powercolor is, úgy fest.Egyébként továbbra is úgy vagyok, hogy felőlem féltéglát is csinálhatnak, rx480 felirattal.Teljesítmény/Ár kategóriát nézem csak, utolsó utáni a többi dolog. Nekem.
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
#Morcosmedve #1514 üzenetére
Akár/Vagy.. Majd meglátjuk, ki, hogy oldja meg.
-
Laja333
őstag
válasz
#Morcosmedve #1318 üzenetére
Elvileg az ezüst Nitro még csak egy korai prototípus volt.
Másrészt ha belepakolnak mindenféle jót a Nitro-ba, akkor mi marad majd a Toxicba? -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #989 üzenetére
Hát én ezt nem megtartani vettem, csak a akartam látni-tudni-szagolni-hallani (részben a ps4 neo miatt is) hol tart az amd a polarissal. Azért is vettem 4 gigásat, hogy könnyebb legyen eladni, azt akkor még nem tudtam, hogy nyolcgigás ez is
/volt már 390-em, jópár 970-em, "megtartósban"(a jelentése nálam>1 hét
) már csak nagyobbat veszek.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #982 üzenetére
Az szerintem már az új tulajkája lesz, ha majd vállalja. Nekem sajnos ettől jelentősebb több időm nincs a tesztekre, de amire kíváncsi voltam azt láttam, eladósorban van.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Milyen monitort vegyek?
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Vezeték nélküli fejhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Crypto Trade
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- További aktív témák...
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S24/Samsung Galaxy S24+/Samsung Galaxy S24 Ultra
- Xiaomi Redmi 13128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- Apple Macbook Pro 13 2020 - M1 - 8GB/256GB SSD - Touch Bar - 102 Ciklus - 99% Akku - Ezüst - MAGYAR
- ASUS Radeon RX 7600 V2 Dual OC 8Gb - Aqua gari 26.12.12 ig
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest