- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Csak semmi szimmetria: flegma dizájnnal készül a Nothing Phone (3)
- Vivo V50 5G - új is, nem is
- Magisk
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
bozont
veterán
válasz
aragorn1000 #24500 üzenetére
Ha van lehetőséged akkor mindenképpen nézd meg másik gépben, vagy másik táppal. Az is okozhat ilyet.
-
aragorn1000
csendes tag
válasz
aragorn1000 #24499 üzenetére
Ráadásul nem látni rajta semmi hibát, mármint a videokártyán nem durrant el rajta semmi nem büdös szóval mintha semmi baja sem lenne, még a piros led is világít rajta ha nem dugom be a plusz 8pines tápkábelt, és a gép akkor el is indul de a gpu-t persze nem indítja el a plusz táp miatt. Én zárlatra gyanakodok a kártyán belül valahol. Még a tápot letesztelem majd jövő héten aztán akkor mindent kizárok és vissza is küldöm gariba a kártyát.
-
TIT
veterán
válasz
aragorn1000 #24493 üzenetére
Ugyanolyan márka volt?
Látom a mostani XFX,jó,hogy nem azt vettem amikor 90 ropi volt. -
aragorn1000
csendes tag
válasz
aragorn1000 #24480 üzenetére
Na közben tárgytalan mert megdöglött a kártyám. A 3 napos kártyám. Játszottam vele Divison-t és egyszerűen lekapcsolt a gépem. Azóta ha be van dugva a 8-pines csati a kártyába akkor nem indul el. Táp minőségi kb fél éves és semmi baja sincs mert a régi 7850-est berakva jó minden. Nem is értem, nem melegedett nagyon jól ment a többi játék alatt, vicc az egész. Lassan már tényleg kiábrándulok a gépépítésből. Ilyen szarokat, hogy lehet kiadni. Ráadásul ez már a második kártyám mert egy pár hónapos rx480-am már megdöglött memóriahibával nulla húzással és ezért lett most ez, itt már csak 3 napot bírt ki a kártya.
-
HSM
félisten
válasz
aragorn1000 #11576 üzenetére
Minek? A monitor teljesen jó, csak nem szabványos paraméterekkel működik gyárilag 144Hz-en.
(#11577) aragorn1000: CRU-val pár kattintás, és a registry-be írja, szval elvileg minden driverrel jónak kéne lennie.
(#11581) Hobbbyt: Nálam is minden rendben a 290X-en. A 60Hz-es monitor szépen megy 72Hz-en, energiatakarékosság van, Afterburner van, unalmas perceimben finomhangoltam a BIOS-át, mostmár terhelés alatt is kussol és egész hűvös is...
-
trufa12
addikt
válasz
aragorn1000 #11577 üzenetére
igen az valahogy eltűnt belőle, v jól eldugták, mert én sem találtam ahogy frissítettem az újra.
-
aragorn1000
csendes tag
válasz
aragorn1000 #11576 üzenetére
Na megmókoltam elvileg most működik bár az elején kajabált a monitor, hogy nem szabvány felbontás
de most jó elvileg. Köszi
Most már csak az kéne, hogy az új drivernél meglegyen a monitor beállítása menüpont, mert amióta a legújabb van fenn olyan már nincs nekem
-
HSM
félisten
válasz
aragorn1000 #11574 üzenetére
Nem érted a lényeget. "Mókolás" nélkül nem megy át DVI-on a 144Hz. Ennyi. Akármennyibe is kerül a monitor, nem elég gyors hozzá az interfész.
Tehát, éppen azért ment át DVI-on is, mert nem a szabvány időzítést használja, ami nem menne már át. -
HSM
félisten
válasz
aragorn1000 #11572 üzenetére
Ha engem kérdezel, szerintem a monitorokat programozzák nem szabvány 144Hz-re, hogy a Dual-Link DVI-on is átmenjen a jel, aztán meg jól úgymarad DP-ra is. A 120Hz is azért jó, mert azt nem kell bebutítani DL-DVI-ra sem, ezért senkinek eszébe se jut nem szabványra megcsinálni.
A mostani Dell monitorom is saját maga (EDID-je) szerint maximum 60Hz-et támogat, ehhez képest vígan hajtom 72hz-en most is, visszavett VGA memóriával, ráadásul nem szabványos időzítésekkel a 80Hz-et is tudja, úgy szoktam játszani vele.DP-on, természetesen.
Ha a CRU-val próbálkozol, ne felejtsd el újraindítani a beállítás után, csak akkor fognak élni az új értékek. -
HSM
félisten
válasz
aragorn1000 #11567 üzenetére
Valamiért így adták meg EDID-be. Megróbálhatsz neki egyedi időzítéses profilt csinálni, pl. CRU-val, elvileg ezek az adatai:
Viszont, DuaL-Link DVI-on már biztos nem fog ez a jel átmenni, illetve a monitor elektronikája se biztos, hogy meg fogja enni így.Szval ez ilyen saját felelősségre dolog.
A 144Hz szabvány, de többféle módon el lehet küldeni a monitornak, és ebben nem a szabványt követi a monitor, hanem egyedi időzítések alapján megy. Lásd a képen a sok kiszürkített értéket.
Ez a szabvány, amit így kiszámolt a program, ha mást definiált a gyártó (pl. hogy kisebb legyen a sávszélesség-igény a DL-DVI miatt) akkor már nem lesz szabványos.
-
HSM
félisten
válasz
aragorn1000 #11558 üzenetére
Nem bug. Ha szabvány időzítést használ a monitor, akkor nem csinál ilyet. De a 144Hz a legtöbbször nem olyan. Ugyanez volt FHD 72Hz-nél, a hekkelt monitorokkal, ha nem szabványos volt az időzítés, hogy beférjen a sávszélesség a Single-link DVI korlátjaiba. Ha szabvány időzítéssel ment a 72Hz, akkor visszavette az órajelet, de nem fért be az időzítés csak nagyobb sávszélességű összeköttetésen, mint pl. DP.
FHD 144Hz ugyanez az eset, csak nem szabványos időzítésekkel fér bele a Dual-Link DVI-be, gondolom ezért a gyártók nem szabványos időzítéseket használnak. Míg pl. 120Hz-en nincs ilyen gond, ott mehet a szabvány időzítés, és vissza is veszi az órajeleket. -
trufa12
addikt
válasz
aragorn1000 #11558 üzenetére
akkor azért csinálta, nekem is 144-hz en megy , értem
Nah mind1 hála égnek előbb hívott a bolt hogy most kapcsoltak, aztán akkor ide meg oda küldjem vissza, és akkor majd vissza utalják az árát, szóval 2 héten belül meg lesz ..
Meg az is idegesített hogy a lap egyfeszt írta ezt az anti surgery valamit, ami elvileg azt jelenti hogy a lap védett valami túlfesztől...
És csak ennél a kártyánál írta ki.
Vissza tettem az nv-t (most tök mind1 hogy akár 950-60-70-80-v ti v 1xxx , itt legalább ilyen baj nincs, az új szériánál volt megint a ram mizéria de 970 óta úgy látszik eljátssza az nv. Azon kívül viszont semmi probléma .
-
BudaiZoli
tag
válasz
aragorn1000 #3925 üzenetére
Eléggé észrevehető részrehajlás van..
-
törölt tag
válasz
aragorn1000 #3919 üzenetére
Oh, már értem. Azzal a posttal egyáltalán nem akartam amellett érvelni, hogy az NVidia nem drágább.
Tudom, hogy drágább az NV nagy általánosságban. Csak érdekesnek láttam, hogy pont akkor találtam egy 88k-s 1060-at, amikor írogatták, hogy 15-20 ezer Ft-tal drágább, mint a 480. De ahogy írtam, most még nagyon össze-vissza árazás van ezeknél a kártyáknál, elég csak a 470-en belül nézni: A 4GB-os Sapphire drágább 5-8 ezer Ft-tal, mint az Asus kártya, ha megnézed oc.uk-n vagy bárhol, ez pont fordítva van.
-
törölt tag
válasz
aragorn1000 #3917 üzenetére
Lépj be a facebook profilodba.
-
törölt tag
válasz
aragorn1000 #3911 üzenetére
"Tök mindegy mit raktak ki mert ki tudja ki rakja fel az árakat lehet, hogy egymást nézik, és az is lehet, hogy valaki olyan rakja fel az árakat aki nem is ért hozzá."
Persze, meg kiindulhatunk abból is, hogy nem is létezünk, valójában mindannyian csak egy pillangó álmának szereplői vagyunk, de most tegyük fel, hogy túlléptünk az ilyen alternatív teóriákon.
Tehát: Még mindig nem nézted meg a pcx facebook oldalát, ahol külön postot szenteltek ennek a kártyának és az árának? Másképp elírásról nem beszélnél. Amit tobias88888 ír, az a leglogikusabb és legvalószínűbb magyarázat. Adhatnák ők is, meg az oc.uk is valószínűleg valamivel olcsóbban ezeket a kártyákat már most is, de nincs belőlük egyelőre nagy kínálat, így ami van, azt drágábban adják, ugyanis a kereslet most tuti hatalmas. Aztán kiraknak így néhány változatot olcsóbban, hogy nézegesse az ember gyakran. De tényleg nem fárasztom magam tovább, ne haragudj. -
tobias88888
őstag
válasz
aragorn1000 #3912 üzenetére
Az hülyeség lenne. Volt akcióban rx480 4 gigás 70 ezerért is. Ott is annyi kb a beszerzési ára a kártyának a bolt részéről, gtx1060nál meg ez a 86 ezer lehet az.
-
tobias88888
őstag
válasz
aragorn1000 #3894 üzenetére
Hát, rendeltünk belőle egy páran, majd kiderül hogy visszakoznak e
-
sutyi^
senior tag
válasz
aragorn1000 #1856 üzenetére
Tartja volt a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat.
-
Ren Hoek
veterán
válasz
aragorn1000 #1856 üzenetére
Én is tudok szép színes csíkokat fotosoppolni ám... Majd ha egy Guru3D, TPU stb hozza ki, ráadásul nem egy kártyánál... chip lotto, hallottál erről? Lehet ha szerencséd lesz, megy 1450-et, ha nincs, akkor meg összefossa magát 1350-en.
Ne legyen igazam, de én egész idáig naív bociszemekkel nyaltam be a rumorokat a 480-ról, aztán a 99%-a fasság volt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- Samsung SmartTag2 teszt
- iPhone topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Autóápolás, karbantartás, fényezés
- Hobby rádiós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Jo Nesbo: LEOPÁRD (nem olvasott)
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest